Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Перевірки (1)

ОБ'ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ "МИРУ103"

#40487943

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
21.05.2019 1647991 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
32 порушення
Предмет перевірки: Додержання і виконання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Малушенко Ольга Миколаївна — Голова правління ОСББ «Мира 103»
Порушення:
Керівник об'єкту не забезпечує утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечує їх технічне обслуговування.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння.
Не вказано на дверях технічного поверху місце зберігання ключів (технічний поверх над 15 поверхом).
Пожежні кран-комплекти не розміщено у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: протипожежні двері, люки, у протипожежних перешкодах не утримуються у справному стані та не відповідають класу вогнестійкості (двері технічного поверху над 15 поверхом, люк між технічним поверхом та ліфтовим холом 15 поверху, двері виходу на покрівлю, двері машинного відділення ліфтів).
Кожен пожежний кран-комплект не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не забезпечені сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Керівником підприємства не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначено відповідальних за пожежну безпеку будинку, інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
Під час експлуатації об’єкта допускається знижування рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: ввідний трубопровід об’єднаної системи протипожежного водопостачання виконаний з пластику, відсутній резервний ввід об’єднаної системи протипожежного водопостачання та відсутні насоси підвищувачи, приміщення сміттєзбірної камери не обладнано спринклерним пожежогасінням.
Допускається зміна інженерних та планувальних рішень й умов освітлення всупереч з нормованою вимогою, а саме: ширина дверей виходів у зовнішню повітряну зону не відповідає нормованій, частково звужено ширину сходових маршів, вихід з сходової клітки на зовні виконано через вестибюль.
Допускається заміна скла, що не дає скалок при руйнуванні, на звичайне у дверях виходів до зовнішньої повітряної зони.
Допускається виведення з ладу та демонтування систем протипожежного захисту, пожежних кран-комплектів, протипожежних водопроводів житлового будинку.
Дозволяється використання технічних поверхів й приміщень (у тому числі вентиляційних камер та електрощитових) не за призначенням, розміщення в них виробничих і складських приміщення (технічний поверх під 1 поверхом), засмічування та захаращування їх сторонніми предметами (технічний поверх над 15 поверхом та технічний поверх під 1 поверхом).
Будинок, приміщення не обладнанні системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: демонтована система пожежної сигналізації будинку та приміщення машинного відділення ліфтів не обладнано автоматичною системою пожежогасіння.
Усі системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) не справні та не утримуються в постійній готовності до виконання роботи, а саме: не справні системи протидимного захисту (система димовидалення та система підпору повітря).
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення.
Демонтовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покритті будівлі.
Допускається захаращення шляхів евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами, а саме: міжквартирні коридори та відкриті назовні переходи заставлені меблями та різними матеріалами.
Будинок, приміщення, технологічні установки не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, ліфтових холів.
Допускається застосування у будівництві матеріалів та речовин, на які відсутні показники щодо пожежної небезпеки, а саме: часткове облицювання стін сходової клітки, оздоблення стін та стелі у міжквартирному коридорі на 6-му поверсі, та часткове облицювання стін фасадів.
Не виконано захист будинку від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Допускаються до роботи працівники, які не пройшли навчання, інструктажі і перевірку знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
Під час експлуатації вентиляційних систем допускається закривання витяжних каналів, отворів й решіток.
Посадові особи та працівники не проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не розміщується на інформаційних стендах інформація про заходи безпеки та відповідну поведінку населення на випадок виникнення надзвичайної ситуації.
Пожежні кран-комплекти не справні.
Не освітлюється у темний час доби встановлений адресний вказівник.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не призначено керівником особу з питань цивільного захисту.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності