Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (3)
Дозвільні документи
Ліцензії (46)
Будівництво (9) Перевірки (25)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС"

#39641616

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
19.10.2022 3057365 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Об'єкти:
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС"
69008, Запорізька обл., м. Запоріжжя, Південне Шосе, 72 (Юридична Адреса)87504, Донецька обл., м. Маріуполь, просп. Нікопольський, буд. 53 (Місце Провадження Господарської Діяльностя)
Об'єкт 1
м. Кривий Ріг, вул. Софії Перовської, 5
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.11.2021 2958019 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Недопущення уповноваженої посадової особи органу контролю (його територіального органу) до проведення заходу державного нагляду (контролю)
Предмет перевірки: використання праці іноземців та осіб без громадянства
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
18.10.2021 2339938 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
83 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
підприємство
Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, Прат "Північний Гзк"
ФІЛІЯ №2 ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС" У М.КРИВИЙ РІГ, Україна, 50036, Дніпропетровська обл., місто Кривий Ріг, ВУЛИЦЯ Рудна буд,47
50026, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, Інгулецький р-н, вул. Рудна, буд. 47
виробнича дільниця у Запорізькій області
69008, Запорізька обл., м. Запоріжжя, Заводський р-н, Південне Шосе, буд. 72
Учасники:
Совенко Катерина Борисівна — фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Криворізького району центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області ст. лейтенант служби цивільного захисту Совенко Катерина Борисівна
Куранов Анатолій Семенович — В.о. директора з ремонту і сервісу м. Запоріжжя ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС»
Черниш Федір Володимирович — Головний інспектор ВЗНС КРУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Уразов Олексій Вячеславович — Директор філії №2
Омельченко Валентин Євгенович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління Головного управління ДСНС України у Запорізькій області
Порушення:
Не поновлено знаки безпеки території пощадки зберігання реципієнтів локомотивного депо цеху «Інгулецький», що становить небезпеку вибуху або займання, знаки, які забороняють користування відкритим вогнем, а також знаки, що попереджають про обережність за наявності займистих та вибухових речовин.
Не забезпечено обладнанням приміщень будівлі механічної майстерні системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В 2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Не очищується місця фарбування розпилення (камери, кабіни, ґрати на підлозі) від часток горючих фарб і лаків за допомогою гідрофільтрів (мокрий спосіб) або інших ефективних пристроїв очищення в приміщенні для фарбування виробів
Не оновлений покажчик біля пожежного гідранта №48 (дільниці № 1 будівлі № 4), цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева)
Не виконано ремонт системи пожежної сигналізації та системи оповіщення про пожежу та евакуюванням людей приміщень трьохповерхової адміністративної будівлі та друго поверху двохповерхової адміністративної будівлі (локомативного депо цеху «Північний»).
Не розроблено та затверджено (за погодженням з територіальним органом ДСНС) номенклатуру обсягів забезпечення працюючого персоналу засобами радіаційного та хімічного захисту.
Не укомплектований пожежний кран-комплект № 1 пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, важелем для полегшення відкривання вентиля у адміністративній будівлі (біля туалету).
Допускається користування пошкодженими розетками в майстерні ремонту установок.
Не виконано оброблення дерев’яних елементів горищних покриттів (крокви, лати) засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності в адміністративній будівлі, адміністративно-побутовому корпусі.
Допускається утримання пожежного плоско-складального рукава в одинарної скатки ПК №8
Не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту відповідно до пункту 13 ПКМУ від 26 червня 2013 р. N 444 «Порядок здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях» п.13
Пожежний кран-комплект №1 дільниці ремонту вагонів цеху «Інгулецький» не розміщено у навісній шафі, що має отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Не забезпечено територію об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення знаками безпеки відповідно до ДСТУ EN ІSО 7010:2019 «Кольори та знаки безпеки».
Не укомплектовано пожежні кран-комплекти важелем для полегшення відкривання вентиля у ПК-2 адміністративно-побутовому корпусі: ПК № 1-3 дільниці № 501
Допускається утримання пожежних плоско-складених рукавів в одинарної скатки на всіх ПК дільниці
Не забезпечено обладнання приміщень адміністративно-побутового корпусу системами протипожежного захисту (замінити теплові датчики АПС на димові) відповідно до вимог ДБН В 2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Допускається влаштування незаповненого отвору в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову в цокольному приміщенні
Не встановлено протипожежні двері до приміщення матеріальної комори
Не укомплектовано засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, що знаходяться в механічній майстерні, майстерні з ремонту установок з розрахунку на 1 щит: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не проведено ідентифікацію об'єкта підвищеної небезпеки відповідно до пунктів 5, 17, 19 постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2002 р. № 956 «Про ідентифікацію і декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки»
Пожежні кран-комплекти локомотивного депо цеху «Інгулецький» не укомплектовані важелями для полегшення відкривання вентиля.
Відсутня запірна арматура (вентиль) на ПК-1 адміністративно-побутового корпусу.
Не призначено наказом керівника господарчого органу підприємства, посадову особу, відповідальну за утримання вогнезахисного покриву.
Не забезпечені лінії живлення до кожного побутового кондиціонера автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії до приміщення: спеціалістів з ремонту, начальника з виробничого відділення, інженерів з виробництва.
Не забезпечено обладнанням приміщень закладу системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В 2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Не забезпечено обладнання приміщення майстрів слюсарів №1 системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В 2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Не призначено наказом керівника господарчого органу підприємства, посадову особу, відповідальну за утримання вогнезахисного покриву в адміністративній будівлі, адміністративно-побутовому корпусі.
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Територія об'єктів локомотивного депо цеху «Інгулецький» не очищена від сміття, відходів виробництва, опалого листя, сухої трави , пролитостей мастила.
Не достатній підпір повітря в тамбур-шлюзах приміщення для фарбування виробів
Допускається з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів на кондиціонері в актовому залі та приміщенні бухгалтерії адміністративної будівлі.
Не проводиться розгортування та наново згортування пожежного рукава у ПК № 1-2
Елементи заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не виконано відповідно класу вогнестійкості конструкції, а саме: не забезпечені приміщення акумуляторної, нарядної, складу спецодягу, АПК, локомотивного депо цеху «Інгулецький», приміщення бойлерної дільниці ремонту вагонів цеху «Інгулецький», протипожежними дверима з відповідною межею вогнестійкості.
Не виконано ремонт системи пожежної сигналізації та системи оповіщення про пожежу та евакуюванням людей приміщень локомотивного та вагонного депо цеху «Північний».
Відсутні для кожного приміщення об’єкта інструкції про заходи пожежної безпеки
Не очищено територія цеху біля адміністративно-побутового корпусу від будівельного сміття.
Не встановлено протипожежні двері та ворота у тамбурі шлюзі приміщення для фарбування виробів
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів приміщень кімнати для приготування їжі , нарядної локомотивного депо, адміністративно-побутового приміщення дільниці ремонту вагонів не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту, незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Не доукомплектовано засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті № 16454, з розрахунку на 1 щит: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Допускається підтікання мастила на станку інв. № 10516963 механічної майстерні
Відсутнє спрацювання захисного блокування, що виключає можливість подавання матеріалів або стисненого повітря до розпилюючих пристроїв у приміщенні для фарбування виробів
Допускається використання опорних елементів горючих конструкцій рампи, замість монтажних кріплень заводського виготовлення або інших металевих конструкцій при встановленні кондиціонера у віконному отворі в майстерні механічної служби
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд локомотивного депо цеху «Інгулецький» не пофарбовано.
Допускається з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в кімнаті зберігання інвентарю № 2
Не проводиться розгортування та наново згортування пожежного рукавів у ПК № 1-5 адміністративно-побутового корпусу.
Не проведено ідентифікацію потенційно-небезпечного об'єкту з урахуванням усіх чинників небезпеки та не узгоджено їх з державним інспектором цивільного захисту та техногенної безпеки відповідно до пункту 7 наказу МНС України від 23.02.2006 р. № 98 “Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів”
Допускається транспортування і зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків заглушок в складі горючих газів
Не встановлено протипожежні двері до приміщення серверної та приміщенні комори в адміністративно-побутовому корпусі
Не виконано ремонт системи пожежної сигналізації та системи оповіщення про пожежу та евакуюванням людей приміщень локомотивного та вагонного депо цеху «Інгулецький».
Не забезпечено розчищення від гілок дерев, у радіусі не менше ніж 1,5 метра зовнішнього простру навколо кондиціонерів на стінах 3-го поверху адміністративно-побутового корпусу.
Не щільно закриваються кришки ванн занурення, які їх закривають на період перерви а роботі в приміщенні для фарбування виробів.
Не обладнана кожна ванна з ГР місцевим видаленням горючих парів в приміщенні для фарбування виробів
Не проведено навчання відповідальних посадових осіб об’єкту на курсах цивільного захисту.
Допускається куріння персоналу за межами спеціально відведених місць в будівлі укриття техніки
Не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи адміністративно-побутового корпусу та дільниці № 501
Не забезпечено приміщення для фарбування виробів дотримання вимог електричної іскробезпеки згідно з ГОСТ 12.4.124-83 «ССБТ. Средства защиты от статического электричества. Общие технические требования».
Допускається відкрите прокладання електропроводів і кабелів транзитом над приміщення речових складів.
Не укомплектовано пожежні кран-комплекти важелем для полегшення відкривання вентиля у ПК №1-7
Не забезпечено обладнанням адміністративної будівлі, адміністративно-побутового корпусу дільниці № 501 системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В 2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Не укомплектовано пожежні кран-комплекти, що знаходяться на дільниці, важелем для полегшення відкривання вентиля
Не укомплектовано засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті № 1-5, з розрахунку на 1 щит: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Допущено облицювання стін та стелі шляхів евакуації (коридорів) у адміністративній будівлі а також на 1-му та 2-му поверху адміністративно-побутовому корпусі горючими матеріалами, пожежна небезпека яких нижча ніж: Г2, В2, Д2, Т2.
Допускається з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в побутових приміщеннях дільниці № 1 будівлі № 4
Не забезпечені лінії живлення до кожного побутового кондиціонера автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії в адміністративній будівлі приміщень: бухгалтерії, технічне бюро, кабінет помічника начальника цеху з відділу непереривного вдосконалення; в приміщенні майстра бригади з забезпечення ремонту адміністративно-побутового корпусу; в кабінеті начальника дільниці та майстерні, дільниці № 501
Не встановлено протипожежні двері до приміщення бойлерної в адміністративно-побутовому корпусі
Не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи та не відремонтована огорожа на даху будівлі адміністративно-побутового корпусу.
Допускається зберігання горючих рідин та тари з під них на території цеху.
Допущено, при перебуванні людей у приміщенні, зачинення другого евакуаційного виходу на ключ адміністративно-побутового корпусу
Не встановлено протипожежні двері з цеху до адміністративної прибудови, а також до приміщення комори дільниці №2
Не забезпечено працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту
Відсутня інструкція щодо дії персоналу суб’єкта господарювання у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій в супереч пункту 2 Порядок розроблення планів діяльності єдиної державної системи цивільного захисту, затверджений постановою КМУ 09.08.2017 року № 626
Не вивішено у приміщеннях та на шляхах евакуації відповідні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об’єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Не у повному обсязі укомплектовано пожежні крани-комплекти стволами, а також важелями для полегшення відкривання вентиля в приміщеннях локомотивного депо цеху «Північний».
Відсутнє освітлення зовнішніх пожежних драбин, локомотивного депо цеху «Інгулецький».
Не укомплектовано засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті №1 (дільниці №1 будівлі №4), з розрахунку на 1 щит: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Відсутні покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світло відбивних покриттів) біля місць розташування пожежних гідрантів з нанесеними на них: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева);
Не забезпечено підтримання експлуатаційної придатності систем протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту" в кабінеті начальника адміністративно-побутовий корпус; у приміщеннях будівлі укриття техніки.
Відсутнє навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки, здійснено
Не забезпечено обладнанням приміщень дільниці підприємства системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В 2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Не виконано покриття підлоги з негорючих матеріалів, що при ударі не дають іскри в місцях зберігання горючих газів
Влаштовано поріг на шляхах евакуації висотою більше 0,05 м на виході з кабінету бухгалтерії, на виходу з будівлі адміністративної будівлі всупереч вимогам пункту 7.3.8 ДБН В.1.1-7:2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва".
Не забезпечені лінії живлення до кожного побутового кондиціонера автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії в кабінеті начальника цеху, заступника начальника цеху, приймальній, кімнаті майстрів змінної бригади, кімнаті майстрів з ремонту мотанок
Не виконано ремонт евакуаційного освітлення коридорів 1-го, 3-го поверху трьохповерхової адміністративної будівлі (локомативного депо цеху «Північний»).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.10.2021 2313165 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.10.2021 2917975 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: ненадання завірених належним чинном (документів) відомостей з питань, які є предметом перевірки
Предмет перевірки: порядяк переведення на легшу роботу
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
29.09.2021 2917811 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки в місцях зберігання пального
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Бардаш Олександр Володимирович — Головний державний інспектор відділу нагляду південного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Шутілов Сергій Євгенович — Головний державний інспектор відділу нагляду південного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Жук Андрій Віталійович — В.о. Генерального директора ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС»
Єременко Олексій Сергійович — Начальник відділу охорони праці та промислової безпеки ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС»
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.09.2021 2913303 Додержання законодавства про працю Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: з питань дотримання законодавства про працю в частині оплати простою не з вини працівника у травні, червні 2021 року
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Гуменюк Валентина Іванівна — Начальник відділу контролю південного напрямку управління з питань праці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Морозова Наталя Володимирівна — заступник начальника відділу контролю південного напрямку управління з питнаь праці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Жук Андрій Віталійович — В.о.Генерального директора
Бєляков Валерій Віталійович — головний державний інспектор відділу контролю південного напрямку управління з питань праці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.04.2021 2560066 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У суб'єкта господарювання за адресою: Дніпропетровська область, м. Кам'янське, вул. Соборна, 18-Б, відсутні об'єкти виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі палива.
Предмет перевірки: Додержання (виконання вимог законодавства у сферах техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.11.2020 2442795 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: виконання суб’єктом господарювання припису щодо усунення порушень вимог законодавства, виданого за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду від 14.07.2020 року № 5/6.2.
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ковалевський Андрій Володимирович — начальник цеху ремонту рухомого складу Північний філії №2 ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» у м. Кривий Ріг
Файстов Станіслав Юрійович — виконуючий обов’язки начальника цеху ремонту рухомого складу Інгулецький філії №2 ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» у м. Кривий Ріг
Кучер Володимир Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, котлонагляді, за підйомними спорудами та енергетиці у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки Головного управління
Куленок Тетяна Іванівна — головний державний інспектор відділу нагляду у гірничодобувній промисловості у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Кравченко Денис Сергійович — виконуючий обов’язки начальника цеху сервісного обслуговування Північний філії №2 ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» у м. Кривий Ріг
Левченко Олександр Валерійович — виконуючий обов'язки директора ФІЛІЇ №2 ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» У М. КРИВИЙ РІГ
Погоріла Оксана Юріївна — головний державний інспектор відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській о
Костилєв Костянтин Андрійович — державний інспектор відділу нагляду у гірничорудній промисловості у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Бриковець Андрій Анатолійович — інженер з охорони праці та промислової безпеки філії №2 ТОВ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС" у м. Кривий Ріг
Водоп'янов Микола Юрійович — начальник цеху сервісного обслуговування Центральний філії №2 ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» у м. Кривий Ріг
Колесник Олександр Олександрович — виконуючий обов’язки головного енергетика філії №2 ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» у м. Кривий Ріг
Шкулепов В'ячеслав Вікторович — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, котлонагляді, за підйомними спорудами та енергетиці у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління
Худан Дмитро Борисович — виконуючий обов’язки начальника цеху ремонту рухомого складу Центральний філії №2 ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» у м. Кривий Ріг
Зброжек Тетяна Борисівна — головний державний інспектор відділу нагляду у гірничодобувній промисловості у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Коваль Ігор Вікторович — начальник цеху сервісного обслуговування Інгулецький філії №2 ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» у м. Кривий Ріг
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.10.2020 2167902 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: щодо надання щорічної відпустки
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Мільчевська Марія Миколаївна — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та іншх нормативно-правових актів
Бабаєва Ганна Олександрівна — Головний державний інспектор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.09.2020 2160999 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Дніпропетровській області Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Маліка Тетяна Іванівна — Інженер з охорони праці ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС»
Чернушко Галина Володимирівна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу
Солонько Світлана Миколаївна — головний спеціаліст - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища відділу інструметально - лабораторного контролю
Шадрунова Світлана Олександрівна — Еколог ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС»
Бриковець Андрій Анатолійович — Інженер з охорони праці ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС»
Жигалова Катерина Андріївна — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської області
Рибкін Руслан Володимирович — Директор Філії № 2 ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» в м. Кривий Ріг
Порушення:
Статистична звітність по формі № 1-відходи складається, але не в повному обсязі
Державна статистична звітність в галузі охорони атмосферного повітря складається не в повному обсязі
Підприємство здійснювався викид в наднормативному режимі від дооблікованого джерела викиду з моменту затвердження інвентаризації
Встановлено факт сумісного зберігання відходів різного морфологічного стану
Статистична звітність за формою 2ТП - водгосп не складається
Індивідуальні балансові норми не відповідають фактичному стану підприємства
Контроль якості та кількості стічних та зливових вод не здійснювався
Інвентаризація джерел викидів не відповідає фактичному стану, порушується порядок здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря
При проведені перевірки встановлено недодержання вимог, передбачених наданими дозволами
З моменту проведення інструментальних вимірювань до інвентаризації викидів забруднюючих речовин 2019 року до моменту отримання Дозволів підприємство працювало в наднормативному режимі викид з перевищенням затверджених гранично-допустимих нормативів викидів
Спостереження (моніторинг) за станом ґрунтів та атмосферного повітря в місцях тимчасового зберігання відходів станом на теперішній час не здійснювався
За результатами попередньої позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства, з метою усунення виявлених порушень природоохоронного законодавства підприємству було надано 30 пунктів припису, з яких не виконано 15
З моменту проведення інструментальних вимірювань до інвентаризації викидів забруднюючих речовин 2019 року до моменту отримання Дозволів підприємство працювало в наднормативному режимі від дооблікованих джерел викидів та забруднюючих речовин.
На території підприємства порушуються правила експлуатації водогосподарських споруд
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.08.2020 2146733 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність підприємства за юр.адресою
Предмет перевірки: надання щорічної відпустки
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.06.2020 1827924 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
175 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Голюк Станіслав Віталійович — головний державний інспектор відділу нагляду у гірничодобувній промисловості Криворізького гірничопромислового управління Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Колесник Олександр Олександрович — виконуючий обов'язки головного енергетика філії №2 ТОВ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС" у м. Кривий Ріг
Панасюк Євген Миколайович — начальник цеху сервісного обслуговування Інгулецький філії №2 ТОВ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС" у м. Кривий Ріг
Кучер Володимир Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, котлонагляді, за підйомними спорудами та енергетиці у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки Головного управління
Худан Дмитро Борисович — виконуючий обов'язки начальника цеху ремонту рухомого складу Центральний філії №2 ТОВ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС" у м. Кривий Ріг
Костилєв Костянтин Андрійович — державний інспектор відділу нагляду у гірничорудній промисловості у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Бондар Данило Андрійович — Начальник Криворізького гірничопромислового управління Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Молібог Роман Валентинович — начальник цеху сервісного обслуговування Північний філії №2 ТОВ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС" у м. Кривий Ріг
Орєхов Андрій Вікторович — головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Куленок Тетяна Іванівна — головний державний інспектор відділу нагляду у гірничодобувній промисловості у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Погоріла Оксана Юріївна — головний державний інспектор відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській о
Водоп'янов Микола Юрійович — начальник цеху сервісного обслуговування Центральний філії №2 ТОВ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС" у м. Кривий Ріг
Бриковець Андрій Анатолійович — виконуючий обов'язки провідного інженера з охорони праці філії №2 ТОВ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС" у м. Кривий Ріг
Ботнаренко Євген Олегович — начальник цеху ремонту рухомого складу Інгулецький філії №2 ТОВ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС" у м. Кривий Ріг
Ковалевський Андрій Володимирович — начальник цеху ремонту рухомого складу Північний філії №2 ТОВ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС" у м. Кривий Ріг
Шкулепов В'ячеслав Вікторович — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, котлонагляді, за підйомними спорудами та енергетиці у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління
Бегма Світлана Петрівна — головний державний інспектор відділу нагляду у гірничодобувній промисловості Криворізького гірничопромислового управління Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Коваленко Сергій Володимирович — головний державний інспектор відділу нагляду у гірничодобувній промисловості Криворізького гірничопромислового управління Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Зброжек Тетяна Борисівна — головний державний інспектор відділу нагляду у гірничодобувній промисловості у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Рибкін Руслан Володимирович — директор філії №2 ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС" У М. КРИВИЙ РІГ
Порушення:
На момент перевірки ремонтно-технологічної документації «Проект организации работ 19 Ф2-ГИ-3/0107 ремонтных работ по дробилкам КМД-2200 Г (КСД-2200 Т) ЧАО «ИнГОК» не опрацьований та не переглянутий на відповідність чинним НПАОП 27.0-4.03-19 «Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки в металургійній промисловості і залізорудних гірничо-збагачувальних комбінатах»
Не розроблена інструкція з охорони праці при виконанні робіт певного виду (виконання робіт з централізованого огородження станційних колій пультомогородження)
Електрогазозварник Фіртич А.В. при виконанні робіт був одягнений в розірваний костюм зварника
Відсутні електричні схеми в розподільчих пристроях 0,4 кВ цеху
На ПТО Вскришна допущено відступлення від встановлених норм утримання верхньої будови колій, а саме між залізничними коліями №9, 11 своєчасно не виконується очищення від заростей бур’янів та кущів
Під час виконання робіт по наряду-допуску №043 від 25.06.2020р. на конвеєрах О-2, О-4 ДФ-1 відсутня попереджувальна табличка, сигнальна стрічка
Водії не ознайомлені з Інструкціями по експлуатації та обслуговуванню транспортних засобів
Відсутні електричні схеми в розподільчих пристроях 0,4 кВ цеху
Водії не ознайомлені з Інструкціями по експлуатації та обслуговуванню транспортних засобів
Не проводиться навчання та періодично не перевіряється знання пристроїв СЦБ та зв’язку, та вміння користуватися ними працівників, що користуються пристроями СЦБ та зв’язку, а саме: оглядачі-ремонтники вагонів Коломоєць В.Б., Корж О.Б., Пашковський О.О., Дем’ян О.М.
Відсутній перелік посад та професій, для зайняття яких робітники підлягають перевірці, об’єм знань для кожної посади (професії), порядок проведення перевірок при прийнятті на роботу і періодичних перевірок визначений керівником підприємства
Вибракування інструменту проводиться рідше одного разу на 3 місяці
В цеху «Інгулецький» відсутній перелік посад та професій, для зайняття яких робітники підлягають перевірці, об’єм знань для кожної посади (професії), порядок проведення перевірок при прийнятті на роботу і періодичних перевірок визначений керівником підприємства
Спрацювання рівчака канатного блоку рухомої траверси механізму зміни вильоту стріли вантажопідіймального крану обліковий №73893 більш ніж 40%, що є порушенням
Захисний екран заточувального верстату інв.№042049 виконаний з віконного биткого скла
Не надані вахтові журнали вантажопідіймальних кранів облікові №№73926, 73925, 73927, 73528, 1035, де записуються результати огляду вантажопідіймальних кранів
В зоні виконання робіт знаходиться вогнегасник, не придатний для використання, манометр якого показує недостатній тиск
Начальнику дільниці Кльоц Є.О., майстрам Носенку В.О., Гончаренку О.М., Очковському Р.І. не проведено навчання та перевірку знань з НПАОП 0.00-1.71-13 Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями
Майстром Зуенко В.А. в книзі видачі нарядів в у графі 9 «Заходи безпеки при виконанні робіт» проводиться інструктаж з безпечного виконання робіт по недіючим інструкціям з охорони праці (ІОТ46 – 16, ІОТ22 – 16)
В’їздні ворота на територію дільниці не обладнані повітряно-тепловими завісами
Потребують очищення від пилу та бруду автоматичні вимикачі та шини 0,4 кВ в розподільчих пристроях цеху ЦСО «Інгулецький»
Ремонт електричного обладнання електровозів виконують слюсарі з ремонту рухомого складу, які не відносяться до електротехнічного персоналу
Відповідно до п.6.4 чинного на підприємстві Положення про порядок розробки інструкцій з охорони праці П.10.15, інструкції не видаються із реєстрацією у відповідному журналі
На вантажопідіймальному крані обліковий №73916 відсутній ключ-марка, що не дає можливість несанкціонованого пуску
На момент перевірки ремонтно-технологічної документації «Проект организации работ Ф2 ГЦ-2/0010-ПОР-18 сервисного обслуживания и ремонта экскаваторов типа ЭШ-6,5/45, ЭШ-10/70 ЧАО «ЦГОК» не опрацьований та не переглянутий відповідно до діючих НПАОП, а саме: - НПАОП 0.00-1.80-18 «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання»; - НПАОП 27.0-4.03-19 «Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки в металургійній промисловості і залізорудних гірничо-збагачувальних комбінатах»
Договором підряду № 408-09-10 від 31.03.2020 передбачено виконання ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» технічного обслуговування та ремонту екскаваторів ЕШ 6.5/45, але ПОР на виконання зазначених робіт відсутній
Не виконується щорічний графік ремонтів та технічного обслуговування електрообладнання цеху Центральний
На момент перевірки не представлена технологічна карта №3 Техническое обслуживание ТО-3 тепловоза 2 ТЕ10М
Не проведена атестація та паспортизація стенду по випробуванню автогальмівного обладнання
Вантажопідіймальний кран обліковий №73886: різниця позначок кранової колії на сусідніх колонах перевищує 20мм, це більш ніж 10мм
В протоколі перевірки знань № 3-12/АК від 09.06.2020 для електрослюсаря чергового та з ремонту устаткування Бабиченко В.В. не в повному обсязі вказані нормативно-правові акти з охорони праці визначені учбово–тематичним планом для електрослюсаря чергового та з ремонту устаткування, затвердженим наказом генерального директора ТОВ «МЕТІНВЕСТ – ПРОМСЕРВІС» № 284 від 07.04.2017р.
Згідно з Розпорядженням №2/983/242 від 30.10.2019 «Про допуск до самостійної роботи» електрогазозварнику Ревенкову О.І. в останній день стажування проведено перевірку знань та допущено його до самостійної роботи. Згідно з Розпорядженням №2/983/81 від 25.10.2019 «Про допуск до самостійної роботи» слюсарю з ремонту рухомого складу Завертайло М.В. в останній день стажування проведено перевірку знань та допущено його до самостійної роботи
Акт розмежування електричних мереж за балансовою належністю та експлуатаційною відповідальністю між ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» та ПРАТ «ІНГЗК» має технічні помилки в зазначенні межі розмежування
Вантажопідіймальний кран обліковий №73916: напівшпалки кранової колії частково непридатні до експлуатації
Згідно з протоколом №7 від 17.12.2019 перевірки знань з питань охорони праці, слюсарям черговим та з ремонту обладнання проведено перевірку не за питаннями спеціального навчання, як працівникам, що виконують роботи підвищеної небезпеки, а як посадовим особам за законодавчими та нормативно-правовими актами, передбаченими Загальним курсом охорони праці
Не ведеться Журнал обліку робіт за нарядами та розпорядженнями в енергетичній службі цеху Північний
ПТО Техпост «Горизонт +90», ПТО «Відвальна», ПТО «Погрузочна». Відсутні записи в спеціальному журналі про визнання вагонів які подаються під навантаження вантажів годними після технічного обслуговування
Відсутній регламент переговорів між робітниками цеху «Північний» та робітниками ПРАТ «ПІВНГЗК», за допомогою двостороннього паркового зв’язку (пристроїв гучномовного оповіщення двосторонньої дії)
Не переглянуто в установлені строки після введення в дію нових правил інструкція з охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин, затверджена 15.05.2017 та розроблена на підставі НПАОП 0.00-1.28-10, що втратив чинність
Інструкція з охорони праці № ИОТ 03-18 при виконанні робіт на висоті вказується в книзі нарядів, які видаються працівникам ПТОЛ, але сама інструкція не містить вимог щодо виконання робіт на висоті при ремонті тягових агрегатів ОПЕ1АМ, тобто не відповідає характеру виконуваних робіт
Внесено зміни в конструкцію свердлильного верстату інв.№04240438, чим переобладнано верстат у пристрій для шліфування поверхні шийок клапанів
Допускаються до експлуатації вантажопідіймальні крани облікові №№ 73926, 73925, 73927, 73528, 1035, які не пройшли технічного огляду та експертне обстеження
Положення про систему управління охороною праці в ТОВ «Метінвест - Промсервіс» П№2-17, затверджене наказом Генерального директора №694 від 01.09.2017, містить посилання на Єдину державну систему показників обліку умов та безпеки праці, на Концепцію управління охороною праці від 2001 року, які втратили чинність та на на ДНАОП 0.00-8.03-93 і ДНАОП 0.00-4.15-98, яких не існує
На момент перевірки ремонтно-технологічної документації «Проект организации работ 19 Ф2-ГС-2/0033 При проведении сервисного обслуживания и ремонта экскаваторов типа ЭКГ-4.6, ЭКГ-5А, ЭКГ-6.3 УС, ЭКГ-8И, ЭКГ-10 Анновского карьера ЧАО «СЕВГОК» не опрацьований та не переглянутий на відповідність НПАОП 27.0-4.03-19 «Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки в металургійній промисловості і залізорудних гірничо-збагачувальних комбінатах» та ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT)
ПТО Техпост «Горизонт +90». Допущено відступлення від встановлених норм утримання верхньої будови колій, а саме між залізничними коліями №1, 5, 6 своєчасно не виконується очищення від заростей бур’янів та кущів
Інструкція з охорони праці №111-17«При работе с абразивним інструментом», затверджена наказом №414 від 15.05.2017, має посилання на НПАОП 28.0-1.02-83, НПАОП 28.5-1.34-90, НПАОП 28.52-1.22-64, які втратили чинність
У ремонтно – механічній дільниці Першотравневого кар’єру немає інструкції з охорон праці для конкретної професії «станочник широкого профиля», а є різні інструкції з виконання робіт на різних станках
Водії автотранспортних засобів Карпук Ю.Є, Скирко П.Н., які виконували роботи з ремонту та обслуговування автомобілів, не пройшли навчання за суміжною професією слюсар з ремонту колісних транспортних засобів
Не проведена атестація та паспортизація стенду по випробуванню автогальмівного обладнання
Майстер Очковський Р.І. 17.07.2019 при проведенні первинного інструктажу з охорони праці на робочому місці електрозварнику Ксенофонтову С.В., не вказав номер та назву інструкцій з охорони праці, за якими було проведено інструктаж
В нішах ремонтних канав відсутні світильники
Наказом по підприємству від 03.06.2020 № 980/03.06.2020/4 особою, відповідальною за електрогосподарство призначено майстра з ремонту обладнання Гудиму В.Ф., який не відноситься до електротехнічних працівників
В’їзні ворота на територію дільниці не обладнані повітряно-тепловими завісами
Електричні домкрати ТЕД-30 зав.№89; УДС 160ДА-1960 не обладнані пристроями для обмеження ходу (кінцевими вимикачами)
На вантажопідіймальному крані обліковий №73912 відсутній ключ-марка, що не дає можливість несанкціонованого пуску
Інструкції з охорони праці 04 – 18 «Для електрозварника ручного зварювання», затверджена наказом генерального директора ТОВ «МЕТІНВЕСТ – ПРОМСЕРВІС» № 292 від 25.05.2018р., не відповідає в цілому вимогам щодо складання інструкцій з охорони праці, а саме: - в розділі І не прописана стисла характеристика технологічного процесу, - в розділі ІІ не зазначено порядок перевірки засобів індивідуального захисту та порядок підключення електрообладнання; - в розділі ІV не прописано порядок здачі спецодягу на прання
Не проведена атестація та паспортизація стенду по випробуванню повітророзподільників
Відсутній регламент переговорів між робітниками цеху «Інгулецький» та робітниками ПРАТ «ІНГЗК», за допомогою двостороннього паркового зв’язку (пристроїв гучномовного оповіщення двосторонньої дії)
Не пред’явлений журнал обліку вантажопідіймальних кранів
Підлога дільниці має нерівності, вибоїни, ями, вкрита шаром мазуту
На ПТО «Горизонт+90» та ПТО «Відвальна» не вивішені схеми переходів через залізничні колії (схеми переходів через залізничні колії відсутні)
На ПТО «Грейковата» допущено відступлення від встановлених норм утримання верхньої будови колій, а саме вздовж залізничних колій №1, 6, 7 своєчасно не виконується очищення від заростей бур’янів та кущів
У філії № 2 не забезпечується функціонування системи управління охороною праці в належному чинні через наявність лише однієї штатної одиниці з відділу охорони праці при наявності шести структурних підрозділів, розміщених на значних відстанях один від одного (близько 100км)
Не проведено технічний огляд підйомника (домкрата), який знаходиться в автомобілі КрАЗ 63221 реєс. № АР 1961 ЕО
Начальнику дільниці Бортуаль В.С. не проведено навчання та перевірку знань з НПАОП 0.00-1.71-13 "Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями
Відсутній тупиковий упор таля на консолі зі сторони гнучкої опори вантажопідіймального крана обліковий №73916
В місцях проведення робіт вантажопідіймальними кранами обліковий №73528, 1035 відсутні графічні зображення (схеми) стропування типових вантажів
У виробничо-технічній інструкції ПТИ 980-982/0072:2017 Выполнение работ на колесотокарном станке модели КЗТС 1836, затвердженій 21.03.2017 р., відсутня технологія та міри безпеки при виконанні робіт по очищенню бадей для металевої стружки та вийманню їх з приямків, що розташовані біля колісотокарного верстату КЗТС,
Не ведеться “Журналу обліку робіт за нарядами та розпорядженнями” в енергетичній службі цеху ЦСО «Інгулецький»
Колії для пересування колісних пар у заготівельне відділення дільниці не обладнані тупиковими упорами
Не ведеться змінний журнал, де робляться записи обслуговуючим персоналом про перевірку справності арматури, КПВ, запобіжних клапанів
Згідно із записами в Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці дільниці, начальник дільниці Чередниченко С.А., провів у період з 01.01.2020 по 10.01.2020 повторний інструктаж слюсарю-ремонтнику Прокопчуку В.О., не зазначивши обсяг інструктажу
Не наданий дозвіл (декларація) на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: ремонт та технічне обслуговування вантажопідіймальних кранів
Майстер дільниці з ремонту локомотивів Веташков В.В. при видачі наряду на зміну 02.07.2020 не вказав в книзі видачі нарядів найменування та назви технологічних карт на виконання робіт
Майстер ПТОЛ Нікулін В.А. допустив до роботи слюсаря з ремонту рухомого складу Септу В.М. з простроченим терміном проведення повторного інструктажу (останній інструктаж проведений та зареєстрований в Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці 11.04.2020)
У виробничо-технічній інструкції ПТИ 980-982/0097:2017 Технический осмотр и безотцепочный ремонт вагонов на ПТО мається посилання на інструкцію по огородженню поїздів, яка не розроблена і не існує
Не розроблена технологічна документація та інструкція з охорони праці на виконання робіт з очищення бадей для металевої стружки та вийманню їх з приямків, що розташовані біля колісотокарного верстату КЗТС
На момент перевірки на вантажопідіймальному крані обліковий № 73912 тріщини, що підходять до отворів під заклепки гальмівних накладок на механізмі головного підйому
Майстер Литвин Д.А. в Книзі видачі нарядів не вказує конкретне місце виконання робіт
Енергетиком цеху не було вилучено посвідчення про перевірку знань на групу з електробезпеки у токаря цеху ЦСО «Інгулецький» Тюлюпи Р.В., у зв’язку з закінченням дії медичного огляду
В захисних екранах заточувальних верстатів інв.№4240440, 4240441 розбите скло
Не надано посвідчення зі спеціальної підготовки та перевірки знань схем іспитів працівників «МЕТІНВЕСТ ПРОМСЕРВІС», які, згідно ПОР Ф2 –ГЦ-2/0006 ПОР -16, з метою оцінки стану електрообладнання проводять високовольтні виміри опору ізоляції
Машиніст компресорної установки не пройшов повторну перевірку знань (1 раз на рік) з питань охорони праці
Начальник дільниці Чередниченко С.А., згідно із записами в Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці дільниці, проводив працівникам дільниці повторні інструктажі за інструкцією ИОТ86-16, яка втратила чинність
В «Журналі обліку та зберігання засобів захисту» відсутні відмітки про результати огляду наявності та стану усіх засобів захисту
Не визначений певний механізм для персоналу, на який покладено обов’язки з обслуговування обладнання під тиском, згідно з яким йому доручається введення ретельного спостереження за дорученим устаткуванням шляхом його огляду, перевірки справності арматури, КПВ, запобіжних клапанів
В наряді-допуску №12 від 02.07.2020р. відсутній запис про необхідність попереджувальних табличок
Відсутня однолінійна схема
Слюсарі чергові та з ремонту устаткування: Болілий С.А., Васильченко А.Ф, Єгоров Д.О., Шевченко М.Ю., Дойнов Д.С. не ознайомлені за особистим підписом з проектом організації робіт «Проект организации работ Ф2 ГЦ-2/0009-ПОР-16 сервисного обслуживания и ремонта экскаваторов ЭКГ-4.6У, ЭКГ-5А, ЭКГ-8И, ЭКГ-10 ЧАО «ЦГОК»
Розподільчий пункт РП-0,4 кВ №1 експлуатується з відламаною ручкою для вмикання та вимикання роз’єднувача
При виконанні робіт по наряду-допуску №127/06 від 30.06.2020р. на момент перевірки виявлено, що в проекті організації робіт «При проведении сервисного обслуживания и ремонта экскаваторов типа ЭКГ-4,6, ЭКГ-5А, ЭКГ-6,3УС, ЭКГ-8И, ЭКГ-10 Первомайского карьера «ЧАО «СЕВГОК» Ф2-ГС-7/0070 ПОР-19, згідно з яким виконується ремонт екскаватора ЕКГ-8І госп. №11, не вказано роботи по демонтажу та монтажу вантової підвіски стріли екскаватора ЕКГ-8І, чим порушено вимоги
ПОР Ф2 –ГЦ-2/0006 ПОР -16 не в повному обсязі містить вимоги з охорони праці для забезпечення безпечних умов праці, наприклад: - не розглянуто питання шляхів переміщення демонтованого електрообладнання під час вантажно- розвантажувальних робіт; - не розглянуто порядок демонтажу криши екскаватору для вантажно-розвантажувальних робіт; - не розглянуто питання підключення електроінструменту при виконанні робіт з повним зняттям напруги на екскаваторі, тощо
В журналах нагляду (паспортах) вантажопідіймальних кранів облікові №№ 73926, 73925, 73927, 73528, 1035 відсутній запис номер і дата наказу про призначення працівника, відповідального за утримання обладнання в справному стані, а також посада, прізвище, ім’я та по батькові та його підпис
Через відсутність у штатному розкладі структурного підрозділу адміністративно-технічних працівників, які мають освіту енергетичного профілю, видача нарядів та розпоряджень на виконання робіт в електроустановках, проведення інструктажів, організація робіт в електроустановках здійснюється механіком локомотивного депо
Слюсар з ремонту рухомого складу Яцина М.Ю. не ознайомлений з інструкціями з охорони праці № ИОТ 03-18 при виконанні робіт на висоті
В енергетичній службі цеху Північний відсутній Журнал обліку електроінструменту
В структурному підрозділі не визначено вид оперативного обслуговування електроустановок
На ПТО Грейковата та Адмінцентр в спеціальному журналі 23.06.2020 не зроблено запис про признання вагонів, що подаються під завантаження вантажів годними
Не проведено технічний огляд підйомника (домкрата), який знаходиться в автомобілі КрАЗ 63221 реєс. № АР 1960 ЕО
Не розроблена інструкція з охорони праці при виконанні робіт певного виду (виконання робіт з централізованого огородження станційних колій пультом огородження)
Майстер Сазонович В.В. допустив до роботи слюсарів з ремонту рухомого складу Перепелицю Є.Ю. та Андріуцу М.В. з простроченим терміном проведення повторного інструктажу (останній інструктаж проведений та зареєстрований в Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці 15.03.2020 та 25.02.2020 відповідно)
Відсутні протоколи високовольтних вимірів та іспитів кабельних ліній 0,4 кВ живлення електроприймачів локомотивного депо
На момент перевірки не надано данні про апарат для вулканізації (місце знаходження, паспорт), не надано інструкцію з безпечного обслуговування апарату для вулканізації за допомогою якого, згідно з п.п. 3.15, 3.16 розд.3 ПОР Ф2 –ГЦ-2/0006 ПОР -16, виконується ремонт (вулканізація) гнучкого кабелю КГЕ екскаваторів
На дільниці з ремонту локомотивів порушено термін проведення повторних інструктажів з охорони праці на робочому місці, а саме: попередній повторний інструктаж працівникам проведено 02.04.2019, а наступний повторний інструктаж працівникам проведено 10.07.2019
В цеху «Інгулецький» не проводиться навчання та періодично не перевіряється знання пристроїв СЦБ та зв’язку, та вміння користуватися ними працівників , що користуються пристроями СЦБ та зв’язку, а саме: оглядач-ремонтник вагонів Шаруханов М.З., в.о. майстра Шаруханов М.М.
Начальник дільниці Чередниченко С.А., згідно із записами в Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці дільниці, після проведення 20.03.2020 електрогазозварникам Бикову В.А,, Тарзіну Г.С., Калинину А.С. та Чадюк В.В. первинного інструктажу не проставив підпис і дату допуску до самостійної роботи після закінчення призначеного стажування
«Положение о взаимоотношениях электротехнического персонала ЖДЦ ЧАО «ИНГОК» с электротехническим персоналом цеха Ингулецкий ООО «Метинвест-Промсервис», затверджене Директором по інженірінгу 16.01.2017
Програма стажування для слюсаря – ремонтника не місить в повному обсязі перелік нормативно-правових актів з охорони праці, які повинен засвоїти працівник під час стажування
Майстрами дільниці не ведуться Журнали контролю стану умов та безпеки праці на робочих місцях, передбачених п.11.1.13 чинного на підприємстві Положення про систему управління охороною праці П№2-17, затвердженого наказом Генерального директора №694 від 01.09.2017
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці дільниці за обкладинкою не відповідає встановленій формі
Вантажопідіймальний кран обліковий №73893: численні обриви дротів на вантажному канату, канату механізму вильоту стріли
В структурному підрозділі не визначено вид оперативного обслуговування електроустановок
Учбово – тематичний план для електрослюсаря чергового та з ремонту устаткування, затверджений наказом генерального директора ТОВ «МЕТІНВЕСТ – ПРОМСЕРВІС» № 284 від 07.04.2017р., не переглянутий згідно з чинними нормативно-правовими актами з охорони праці та інструкціями з охорони праці підприємства, а саме: - НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» - Інструкція з охорони праці 03 – 18 «З безпечного виконання робіт на висоті», затвердженої наказом генерального директора ТОВ «МЕТІНВЕСТ – ПРОМСЕРВІС» № 292 від 25.05.2018р.; - Інструкція з охорони праці 73 – 19 «Для електрослюсаря чергового та з ремонту устаткування», затвердженої наказом генерального директора ТОВ «МЕТІНВЕСТ – ПРОМСЕРВІС» № 1072 від 19.08.2019р.
На момент перевірки ремонтно-технологічної документації (Проект организации работ Ф2 ГЦ-2/0009-ПОР-16 сервисного обслуживания и ремонта экскаваторов ЭКГ-4.6У, ЭКГ-5А, ЭКГ-8И, ЭКГ-10 ЧАО «ЦГОК») не опрацьований та не переглянутий згідно діючих НПАОП, а саме: - НПАОП 0.00-1.80-18 Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання; - НПАОП 27.0-4.03-19 Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки в металургійній промисловості і залізорудних гірничо-збагачувальних комбінатах
В технологічних картах №0147 «Технологічного обслуговування та поточного ремонту дизеля та допоміжного обладнання тепловозу ТЕМ-2» та №0145 «Технологічного обслуговування та поточного ремонту електричного обладнання тепловозу 2ТЕ10М» у розділі «Заходи з охорони праці» включені заходи, що не відповідають технологічним операціям та переліку інструментів, матеріалів, механізмів
Вантажопідіймальний кран обліковий №73883: різниця позначок кранової колії на сусідніх колонах перевищує 38мм, це більш ніж 10мм
В п. 1.13. Інструкції з охорони праці 03 – 18 «З безпечного виконання робіт на висоті», затвердженої наказом генерального директора ТОВ «МЕТІНВЕСТ – ПРОМСЕРВІС» № 292 від 25.05.2018р., мають місце посилання на норми видачі спецодягу для працівників металургійної промисловості (НПАОП 27.0-3.01-08) замість встановлених норм для працівників гірничодобувної промисловості (НПАОП 0.00-3.10-08) із зазначенням переліку засобів індивідуального захисту для електрогазозварника, крім того в розділі 4 «Вимоги безпеки після закінчення робіт» цієї інструкції є вимоги щодо порядку вимкнення зварювального обладнання, яке не використовується під час зазначених робіт
У «Журналі обліку та зберігання засобів захисту» не зареєстрований слюсарно-монтажний інструмент з ізольованими рукоятками
На КТП (місці випуску транспортних засобів на лінію) журнал перевірок укомплектованості та контролю за самовільним внесенням змін в конструкцію та комплектність транспортних засобів не встановленого зразка
Потребують очищення від пилу та бруду автоматичні вимикачі та шини 0,4 кВ в розподільчих пристроях цеху
Згідно з ПОР Ф2 –ГЦ-2/0006 ПОР -16» технічні заходи в ОПП-6 кВ, що створюють безпечні умови виконання робіт на електрообладнанні екскаваторів, виконуються не при підготовці робочого місця працівником, який готує робоче місце, а допускачем та керівником робіт під час допуску бригади
Відсутні відомості про результати планових періодичних оглядів кранових колій вантажопідіймальних кранів відповідальним за справній стан у встановленому порядку
01.07.32020 майстер ПТОЛ Нікулін В.А. отримав наряд-допуск №233 від цеху замовника ПРАТ «ІНГЗК» на виконання позапланових ремонтів тягових агрегатів ОПЕ1АМ госп.№48, 27, 43, на коліях станції Відвальна №4, 2, 6. Але працівникам зміни, що працювала 01.07.2020, слюсарям з ремонту рухомого складу Септі В.М., Яцині М.Ю. майстер ПТОЛ Нікулін В.А. видав наряд на виконання ТО локомотивів ОПЕ1АМ циклом ТО-2, тобто виданий наряд не відповідає характеру виконуваних робіт
В переліку інструкцій з охорони праці, розробленим службою охорони праці підприємства, включено інструкції, які підлягали перегляду в строки, які минули на момент перевірки (ИОТ76-16, ИОТ78-16, ИОТ86-16, ИОТ87-17)
Свердлильний верстат у відділенні з ремонту струмоприймачів не обладнаний відповідним пристосуванням (лещатами, кондуктором тощо), яке необхідно встановлювати та закріплювати на столі (плиті) свердлильного верстата для оброблювання на верстаті деталей
Відсутні паспортні карти (журнали) з переліком електрообладнання цеху
На вантажопідіймальних кранах облікові №№73894, 73914, 73912 не обновлені споряджені таблички з написом, розміщеному на видному місці, з та датою наступного часткового та повного технічного огляду
Спрацювання рівчака канатного обвідного блоку на порталі стріли вантажопідіймального крану обліковий №73893 більш ніж 40%
На КТП ЦСО ПРАТ «ЦГЗК» (місці випуску транспортних засобів на лінію) журнал реєстрації операцій перевірок технічного стану КТЗ не встановленого зразка
В усіх інструкціях з охорони праці, затверджених на підприємстві, в п.2.1. «Вимоги безпеки перед початком робіт» не вірно вказана назва посвідчення («удостоверение о проверке знаний безопасных методов работы»), яке робітник повинен надати керівнику робіт для перевірки перед початком виконання робіт
Не виконується щорічний графік ремонтів та технічного обслуговування електрообладнання цеху ЦСО «Інгулецький»
Майстром Кольчибою О.Е. 17.05.2020 машиністу крану Колесник Т.А., працівнику дільниці ремонтно-механічних майстерень, замість первинного інструктажу проведено повторний
На площадках, де експлуатуються вантажопідіймальні крани обліковий №73528, 1035, відсутні технологічні карти складування вантажів, з якими ознайомлені під підпис стропальники, машиністи кранів та відповідальний за безпечне проведення робіт вантажопідіймальними кранами
На момент перевірки не надані журнали технічного обслуговування та ремонту вантажопідіймальних кранів облікові №№ 73926, 73925, 73927, 73528, 1035, де записуються результати технічного обслуговування та ремонту
Електричні (технологічні) схеми цеху ЦСО «Інгулецький» не переглянуті особою, відповідальною за електрогосподарство, на їх відповідність фактичним експлуатаційним схемам, які повинні переглядатися не рідше одного разу на три роки, режимні схеми - не рідше одного разу на рік з відміткою в них про перевірку
Під час виконання робіт працівниками цеху «Інгулецький» на ПТО Техпост «Горизонт +90», за нарядом-допуском №243, огляд та ремонт спеціального складу, було допущено наступне порушення: керівник робіт не провів безпосередньо на робочому місці виконавцям робіт інструктаж з питань охорони праці згідно з нарядом-допуском щодо виконання ними заходів безпеки та не оформив інструктаж відповідно до відомостей щодо проведення інструктажу на робочому місці до наряду-допуску
Свердлильний верстат у паливному відділенні не обладнаний відповідним пристосуванням (лещатами, кондуктором тощо), яке необхідно встановлювати та закріплювати на столі (плиті) свердлильного верстата для оброблювання на верстаті деталей
В заготовчому відділенні локомотивного депо 01.04.2020 працівникам проведено повторний інструктаж з охорони праці на робочому місці за інструкцією з охорони праці № 01-18 загальні вимоги з охорони праці та техніки безпеки, яка з 03.01.2020 не чинна на підприємстві
Не передбачена максимальна механізація робіт по розбиранню вузлів вагонів: викочування візків вагонів-самоскидів 2ВС-105 після піднімання кузову вагону проводиться вручну
Не проведена атестація та паспортизація стенду по випробуванню автогальмівного обладнання
Слюсарі чергові та з ремонту обладнання Бобирь Д.С., Трипут О.А., Железко О. М., Клименко С.В., Воропай В.О., електрогазозварники Клименко В.В., Магоня Д.М. не ознайомлені за особистим підписом з проектом організації робіт «Проект организации работ на ТО и ТР механической части бурових шарошечних станков мод. СБШ-250МН-32 (5м СБШ-250МН-32) Ferdinand цеха карьер Первомайский «ЧАО «СЕВГОК» ПОР-19 Ф2-ГС-7/0090
Допущено перехід пішоходів через залізничні колії в невстановлених місцях. Місця переходу через залізничні колії №4, 6, 8 станції «Відвальна» працівників цеху «Інгулецький» на ПТО Техпост «Горизонт +90» не встановлено керівником підприємства. Відсутні обладнані переходи через залізничні колії
Закріплення вагонів гальмівними башмаками після постановки їх на ремонтні позиції дільниці проводиться без накату колісної пари на башмак
На момент перевірки не пред’явлені журнали нагляду (паспорти) вантажопідіймальних кранів облікові №№73912, 73914, 73894, 73895
Відсутній ремонтний персонал з ремонту та технічного обслуговування вантажопідіймальних кранів та відсутній договір з суб’єктом господарювання, який має право виконувати даний вид робіт
Вантажно-розвантажувальні роботи із залученням автокрану, що належить іншому суб’єкту господарювання, проводяться без належної документації з організації безпечного проведення робіт
На момент перевірки ремонтно-технологічної документації «Проект организации работ 19 Ф2-ГС-7/0090 ТО и ТР механической части бурових шарошечных станков мод. СБШ0250МН-32 цеха карьер Анновский ЧАО «СЕВГОК» не опрацьований та не переглянутий на відповідність чинним НПАОП, а саме: - НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання»; - НПАОП 27.0-4.03-19 «Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки в металургійній промисловості і залізорудних гірничо-збагачувальних комбінатах»
Допущено виконання огляду та ремонту спеціального складу, а саме вагони-самоскиди (думпкари) №336; 230; 283; 251; 223; 180; 149; 313; 167; 376 після їхнього завантаження
На момент перевірки не надано технологічні карти на виконання робіт в електроустановках ПРАТ «ЦГЗК» із застосуванням спеціальних пристроїв, машин і механізмів, а саме: автомобільних кранів; пристроїв для вулканізації кабелів типу КВЕ; засобів вимірювальної техніки тощо, які використовуються при роботах за ПОР Ф2 –ГЦ-2/0006 ПОР -16
При виконанні робіт за нарядом-допуском №0108/543 від 24.05.2020р. «Допускається до виконання ЕКГ-10 госп. №20 Обтяжка ківша». Керівник робіт майстер ТОВ Метінвест-Промсервіс Бедний В.Я. Видаючий та допускаючий механік Глеюватського кар’єру Сегеда Д.С. на момент перевірки виявлено: не заповнено п.9 наряду-допуску (З умовами праці ознайомлений і проінструктований, підготовку робочого місця перевірив, робоче місце прийняв, керівник робіт), та п.10 наряду-допуску (Виконавців робіт в кількості чоловік проінструктував, до роботи приступив)
Не розроблений проект на пішохідний перехід в місцях переходу через залізничні колії №4, 6, 8 станції «Отвальна» працівників цеху «Інгулецький» на ПТО Техпост «Горизонт +90»
На момент перевірки не надано наказ по підприємству про призначення комісії з перевірки знань електротехнічних працівників з питань технічної експлуатації електроустановок споживачів, охорони праці та пожежної безпеки
В проекті організації робіт «При проведении сервісного обслуживания и ремонта экскаваторов типа ЭКГ-4,6, ЭКГ-5А, ЭКГ-6,3УС, ЭКГ-8И, ЭКГ-10 Первомайского карьера «ЧАО «СЕВГОК» Ф2-ГС-7/0070 ПОР-19, згідно з яким виконується ремонт екскаватора ЕКГ-8І госп. №11 не вказано схему стропування каушей вантової підвіски стріли
Виробничо-технічні інструкції чинні в цеху Північний потребують перегляду, так як мають посилання на не чинні
Водії не ознайомлені з Інструкціями по експлуатації та обслуговуванню транспортних засобів
Майстер Бабич В.М. в журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці 03.05.2020 вніс запис про проведення позапланового інструктажу слюсарю черговому та з ремонту устаткування Пахомову А.В. за ІОТ 21 – 18 «Для осіб відповідальних за утримання в справному стані вантажопідіймальних кранів», а графі 6 «Причина проведення позапланового або цільового інструктажу» журналу реєстрації інструктажів зазначив причину проведення інструктажу - стажування
В наряді-допуску №247 від 02.07.2020р. відсутні записи про необхідність огородити зону виконання робіт, попереджувальні таблички
В цеху «Центральний» не проводиться навчання та періодично не перевіряється знання пристроїв СЦБ та зв’язку, та вміння користуватися ними працівників , що користуються пристроями СЦБ та зв’язку, а саме: оглядачі-ремонтники вагонів Сальніков С.А., Вовк С.І. Вовк С.Л., Вовк П.В., Чудний В.В., Чередніченко С.Л.
Відсутні відомості, що посудинам облікові №№56688, 56689 проведений зовнішній огляд самостійно працівниками підприємства (не рідше одного разу в 12 місяців)
Не забезпечено можливість безпечного підйому до машзалу екскаватора, перший щабель драбини екскаватора в опущеному стані знаходиться на висоті близько 1,5 м від підошви, і підйом виконується за допомогою мотузки, прив’язаної до драбини
Потребують очищення від пилу та бруду автоматичні вимикачі та шини 0,4 кВ в розподільчих пристроях цеху
В Інструкції з охорони праці № 48-18 для робітників виконуючих різні роботи, яка затверджена наказом від 25.05.2018, розроблена для робіт, які необхідно виконувати працівниками різних професій
Електрогазозварнику Ревенкову О.І. проведено стажування протягом 10 змін, при умові відсутності розробленої програми стажування розрахованої на 10 змін
Допущений до експлуатації автомобіль УАЗ 3163-020 реєс. № АН 8495 НХ з непрацюючою світловою сигналізацією в установленому режимі (лівий передній поворотник)
В нішах ремонтних канав відсутні світильники
Майстер Матвієнко С.А. при проведенні інструктажу з охорони праці на робочому місці одночасно проводе інструктаж з пожежної безпеки (вказує номер та назву інструкцій з пожежної безпеки ПБ 40 – 19)
Не виконується щорічний графік ремонтів та технічного обслуговування електрообладнання цеху Північний
В цеху «Інгулецький» не розроблена інструкція з охорони праці при виконанні робіт певного виду (виконання робіт з централізованого огородження станційних колій пультом огородження)
Слюсар черговий та з ремонту обладнання Дедяєв О.С. був одягнений в розірвані штани спецодягу
Слюсарі чергові та з ремонту обладнання Бобирь Д.С., Трипут О.А., Железко О. М., Клименко С.В. Воропай В.О., електрогазозварники: Клименко В.В., Магоня Д.М. не ознайомлені за особистим підписом з проектом організації робіт «При проведении сервісного обслуживания и ремонта экскаваторов типа ЭКГ-4,6, ЭКГ-5А, ЭКГ-6,3УС, ЭКГ-8И, ЭКГ-10 Первомайского карьера «ЧАО «СЕВГОК» Ф2-ГС-7/0070 ПОР-19
Відсутній перелік посад та професій, для зайняття яких робітники підлягають перевірці, об’єм знань для кожної посади (професії), порядок проведення перевірок при прийнятті на роботу і періодичних перевірок визначений керівником підприємства
Не проведений технічний огляд вантажопідіймальних кранів облікові №№73886, 73883
Слюсарі чергові та з ремонту устаткування Болілий С.А., Васильченко А.Ф, Єгоров Д.О., Шевченко М.Ю., Дойнов Д.С. не ознайомлені за особистим підписом з проектом організації робіт «Проект организации работ Ф2 ГЦ-2/0010-ПОР-18 сервисного обслуживания и ремонта экскаваторов типа ЭШ-6,5/45, ЭШ-10/70 ЧАО «ЦГОК»
Не ведеться Журнал обліку робіт за нарядами та розпорядженнями в енергетичній службі цеху «Центральний»
Не проведений технічний огляд вантажопідіймальних кранів облікові №№73916, 73893
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.01.2020 2068476 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність об'єкта відвідування за місе\цезнаходженням
Предмет перевірки: порядок оформлення трудових відносин, строки нарахування та виплати заробітньої плати
Підстави:
За зверненням працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.03.2019 1632798 Головне управління Держпраці у Донецькій області Проведено
55 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки в ЦРМ Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС»
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Повод Сергій Григорович — начальник дільниці з підготовки виробництва црм
Шалашний Олексій Сергійович — В.о. генерального директора
Мітін Сергій Олександрович — інженер відділу лінійного контролю
Паневін Леонід Віталійович — інженер з охорони праці та промислової безпеки
Порушення:
У посвідченнях на право виконання робіт з підвищеною небезпекою слюсарів-ремонтників Мотренко В.В., Беленко І.І. відсутні особисті підписи, передбачені формою посвідчення, що не відповідає додатку до «Положення про порядок трудового і професійного навчання неповнолітніх професіям, пов'язаним з роботами шкідливими і важкими умовами праці, а також з роботами підвищеної небезпеки» НПАОП 00.0-4.24-03
Не пронумеровані та не прошнуровані сторінки журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ділянки з підготовки виробництва
Відсутні плани та програми спеціального навчання з питань охорони праці, які розробляються з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників і затверджуються наказом (розпорядженням) роботодавця
Несправний кінцевий вимикач механізму підйому вантажозахоплювального органу вантажопідіймальної машини обліковий № 010
На дільниці з ремонту об’єктів прокатного переділу та дільниці з підготовки виробництва для керування вантажопідіймальними машинами облікові №№ 010, 1282-А, що керуються з підлоги (з підвісного пульта), не призначені працівники, які пройшли навчання за професією машиніст крана
Недопустиме спрацювання канату вантажопідіймальної машини обліковий № 1074: деформації у виді залому
Вуглекислотний та кисневі балони не обліковані в журналі обліку суб’єкта господарювання
Працівники, зайняті виконанням спеціальних видів робіт, до яких висуваються додаткові вимоги безпеки (роботи з мегомметром), не навчені безпечному виконанню таких робіт і не мають відповідний запис про це у посвідченні з перевірки знань з питань охорони праці
Не призначені наказом працівники, відповідальні за справний стан і безпечну експлуатацію обладнання під тиском (призначені розпорядженням № 133 від 05.02.2019)
Оператори теплового пункту (Бонк В.В., Заверина Т.Є., Іванченко М.О., Кашпор С.І., Кипкало Г.В., Корнєва Н.П., Кузьменко С.В., Медведева С.В., Миркина О.Б., Полева Р.Л., Тимофієва О.В.) не пройшли навчання на право виконання робіт з підвищеною небезпекою, а саме: експлуатація насосних установок, відсутні посвідчення за формою додатка «Положення про порядок трудового і професійного навчання неповнолітніх професіям, пов'язаним з роботами шкідливими і важкими умовами праці, а також з роботами підвищеної небезпеки» НПАОП 00.0-4.24-03
На дільниці з ремонту аглодоменого переділу машиністи електролебідок, допущені згідно розпорядження № 33 від 08.01.2019 до виконання робіт з підвищеною небезпекою: вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів, експлуатація вантажопідіймальних машин і механізмів, не пройшли перевірку знань з участю представника органу Держпраці
Інструкція для електромонтера не відповідає законодавству про охорону праці, а саме пропонує у якості покажчика напруги застосовувати "контрольними" лампами
Начальник дільниці з ремонту об’єктів аглодоменного переділу Туровець В.В., майстри Акімов Д.В., Вальчук С.М., Кожа М.В., Мілованцев Є.О., Мішурнов О.О., Халіулін С.В., службові обов’язки яких пов’язані з керівництвом та контролем за виконанням робіт підвищеної небезпеки (ремонт устаткування на агломераційних фабриках), не пройшли навчання та перевірку знань НПАОП 0.00-1.82-18
Не перевірений під час технічного огляду вантажопідіймальної машини обліковий № 1282-А стан кранової колії із проведенням вимірювання відхилень кранової колії від проектного положення
Відсутня кришка увідного пристрою вантажопідіймальної машини обліковий № 1069
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а саме: посудин, що працюють під тиском (кисневі балони зав. №№ 68568, 335, 6290, 1760, 8799, 12500, 11380, 6296, 1761, 120972, 413216, 135, 90432, 1378) відповідно до вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року N 1107
Роботи з мегаомметром (випробування електроінструменту) не оформлюються розпорядженням
Несправний (розукомплектований) увідний пристрій вантажопідіймальної машини обліковий № 1733
Не призначені наказом працівники, відповідальні за утримання вантажопідіймальних машин у справному стані (призначені розпорядженням № 772 від 14.08.2018р.)
В паспортах вантажопідіймальних машин облікові №№ 2282, 1735, 1734, 1733, 2284 не записаний строк наступного технічного огляду
Електрозварник ручного зварювання Кликов О.В. не пройшов навчання на право виконання робіт з підвищеною небезпекою, а саме: електрозварювальні, наплавочні роботи, за формою додатка «Положення про порядок трудового і професійного навчання неповнолітніх професіям, пов'язаним з роботами шкідливими і важкими умовами праці, а також з роботами підвищеної небезпеки» НПАОП 00.0-4.24-03
Недопустиме спрацювання канату вантажопідіймальної машини обліковий № 2282: видавлювання дротів сталок; більше трьох обривів на одній сталці
Не проведена перевірка знань після проведення позапланового інструктажу працівникам Іванченко М.А., Кашпор С.І., Корнева Н.П., Кузьменко С.В., Медведева С.В., Полевая Р.Л., а саме: у журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ділянки по підготовці виробництва відсутня відмітка (підпис та дата) особи, яка проводила перевірку знань та допускала до роботи після проведення інструктажу, що передбачено формою журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Відсутня гальмівна накладка гальмівної системи вантажопідіймальної машини обліковий № 1074
Відсутнє видиме заземлення електродвигунів насосних установок теплового пункту згідно з вимогами п. 7.1 глави 7 розділу VII «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів», зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 2 березня 2012р. за № 350/20663
Засоби захисту (діелектричні рукавички №1,2) термін випробування яких минув, зберігаються разом з придатними для використання засобами захисту
Відсутнє закріплення за верстатним обладнанням працівників, які безпосередньо виконують його експлуатацію
Відсутній затверджений роботодавцем перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників, з урахуванням специфіки виробництва
Не проведене експертне обстеження вантажопідіймальних машин облікові №№ 09, 1007, 1008, 1069, 1071, 1075, 1076, 1106, 1107, 1006, 743 після закінчення граничного строку експлуатації
Відсутнє розпорядження із визначенням і обладнанням місць зберігання ключ-бирок та жетон-бирок та їх дублікатів
Відсутні посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки за формою додатка № 2 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці»
Закріплення рукава подачі кисню для газового різання в місті з’єднання двох відрізків на приєднувальному ніпелі виконано не щільно
Засоби захисту (діелектричні рукавички №1,2) не випробовувані згідно з нормами експлуатаційних випробувань
Недопустиме спрацювання канату вантажопідіймальних машин облікові №№ 1284, 1066: більше трьох обривів на одній сталці
У посвідченні про перевірку знань з питань охорони праці електрозварювальника Тохмахчи Г.К. відсутні відомості про періодичну перевірку знань з питань охорони праці, передбачені формою посвідчення, що не відповідає додатку до «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05 (представлений протокол про періодичну перевірку знань з питань охорони праці № 3/2 від 16.08.2018р.)
Необхідні інструкції не розробляються безпосередніми керівниками робіт (начальниками виробництва, цеху, дільниці, відділу, лабораторії та інших підрозділів підприємства), які є відповідальними за своєчасне їх виконання
Під час виконання робіт за розпорядженнями у «Журналі обліку робіт за нарядами та розпорядженнями» не вказуються заходи безпеки під час підготовки робочого міста
Не проведене спеціальне навчання і перевірка знань з питань охорони праці працівників дільниці з ремонту об’єктів прокатного переділу, безпосередньо зайнятих на роботах, зазначених у Переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженому наказом Держнаглядохоронпраці України від 26.01.2005 № 15 та зареєстрованому в Міністерстві юстиції України від 15.02.2005 № 232/10512: експлуатація верстатного обладнання – відсутні навчальні плани та програми спеціального навчання, розроблені з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників, відсутні протоколи засідання комісії з перевірки знань з питань охорони праці
Машиністи електролебідок, допущені до керування електричними лебідками (дільниця № 1), не мають відповідної групи електробезпеки – не нижче II (крім Терзи В.Д., Горбачев В.С., Фабричний О.В) згідно з вимогами «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів», зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 2 березня 2012р. за № 350/20663 (п. 2.3 глава 2 розділ IV)
Під час виконання робіт за розпорядженнями не проводиться цільовий інструктаж
Начальник дільниці з ремонту об’єктів прокатного переділу Кошкалда В.П., начальник дільниці з підготовки виробництва Повод С.Г., службові обов’язки яких пов’язані з керівництвом та контролем за виконанням робіт підвищеної небезпеки (експлуатація теплових пунктів), не пройшли навчання та перевірку знань НПАОП 0.00-1.69-13
Не перевірені під час технічного огляду вантажопідіймальних машин облікові №№ 2282, 1735, 1734, 1733, 2284, 2333, 1066, 1067, 1074, 1282-А, 010, 09, 1064 стан заземлення, стан ізоляції електропроводки та величини їх опору
Закріплення рукавів для газового різання на приєднувальних ніпелях різака та редуктора кисню виконане в одному місті по довжині ніпеля
На дільниці з ремонту об’єктів прокатного переділу кисневі балони зберігаються (частково) без накручених ковпаків
На дільниці з ремонту аглодоменого переділу стропальники Вердян Р.А, Дворний О.В., Богословський В.А., Парфьонов В.В., Башкардін О.Д., Вініченко А.А., Рогозян О.В., Ляшенко І.О. Олейченко О.Ф. і стропальник Шокало В.В. на дільниці з підготовки виробництва, які допущені до виконання робіт з підвищеною небезпекою: вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів, не пройшли перевірку знань з участю представника органу Держпраці
Наявність і стан усіх засобів захисту не перевіряється періодичним оглядом не рідше 1 разу на 6 міс. працівником, відповідальним за їх стан, із записом результатів огляду в журнал
На табличці вантажопідіймальної машини обліковий № 2284 невірно вказана дата наступного технічного огляду
Не пройшов періодичний технічний огляд канатний строп інв. № 0496 (відсутні результати огляду у журналі огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв і тари)
Про проведення цільового інструктажу при виконанні робіт за розпорядженнями та допуск до роботи, особа, яка проводила інструктаж, не уносить запис до журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Не розроблені та не затверджені інструкції з охорони праці для обслуговуючого персоналу: машиніста крану та машиніста електролебідки
В інструкції з охорони праці для бетоняра ІОП 10-18 не зазначені загальні положення щодо охорони праці, організаційні та технічні вимоги безпеки до інструментів і пристроїв, що застосовуються під час виконання відповідних робіт, а саме торкрет-машини
Працівники, відповідальні за утримання вантажопідіймальних машин у справному стані, не забезпечили машиністів вахтовими журналами для записів результатів огляду та перевірки вантажопідіймальних машин
Зберігання окремих балонів з газами (киснем) у приміщенні рампи інв. № 22566383 АПК ЦРМ інв. № 1006 здійснюється без нагвинчених на їхні горловини запобіжних ковпаків
На корпусі зварювального трансформатору інв. № 012698 не зазначено дату наступного вимірювання опору ізоляції
На дільниці з ремонту об'єктів прокатного переділу порожні і наповнені кисневі балони зберігаються разом
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
04.02.2019 1449948 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Об'єкти:
Об'єкт 1
м. Кривий Ріг, вул. Софії Перовської, 5
Учасники:
Колісов Руслан Васильович — Директор Філії № 2 ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» в м. Кривий Ріг
Шадрунова Світлана Олександрівна — еколог тов «метінвест-промсервіс»
Порушення:
Інвентаризація відходів не відповідає фактичному стану підприємства з урахуванням всіх видів відходів, що утворюються при діяльності підприємства. Показник загального утворення відходів розраховано не достовірно. Технічні паспорти на всі види відходів не розроблено
підприємством не забезпечено огляд території всіх структурних підрозділів підприємства, не надано в повному обсязі інформацію і документи, що розглядаються в ході інспекційної перевірки, чим вчинено перешкоди для виконання обов’язків покладених на посадових осіб, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища
Встановлено порушення правил технічної експлуатації установок очистки газу, які встановлені до суб’єкта господарювання, які експлуатують ПГОУ
Технологічні нормативи використання води на одиницю продукції (індивідуальні балансові норми водоспоживання та водовідведення) на підприємстві відсутні
Контроль за обсягом і складом забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря здійснюється не в повному обсязі
Інвентаризація джерел викидів не відповідає фактичному стану, порушується порядок здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря
Встановлені факти сумісного зберігання відходів різного морфологічного стану на територіях підприємства
Заходи з охорони водних ресурсів не здійснюються. Контроль за впливом на підземні водоносні горизонти та ґрунти не здійснюється. Не вжиті достатні заходи попередження забруднення зливової поверхні
Статистична звітність по формі № 1-відходи складається, але без урахування неврахованих в матеріалах інвентаризації видів відходів
Договори щодо видалення чи утилізації відходів на всі види відходів, що утворюються на підприємстві не укладено
Порушуються правила експлуатації водогосподарських споруд,
Підприємством не забезпечується вимоги щодо видалення відходів екологічно безпечними методами
Первинний поточний облік кількості відходів, які утворюються на підприємстві за формою 1-ВТ ведеться, але без урахування неврахованих в матеріалах інвентаризації видів відходів
Спостереження (моніторинг) за станом ґрунтів та атмосферного повітря в місцях тимчасового зберігання відходів не здійснюється
Контроль якості та кількості стічних та зливових вод не проводиться
Встановлено недодержання вимог, передбачених наданими дозволами
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Інше
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
28.01.2019 1610820 Головне управління Держпраці у Донецькій області Проведено
55 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки в цеху ремонту агломераційного обладнання ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» в зв’язку з настанням смерті потерпілого Момотова Романа Олександровича, слюсаря-ремонтника 5 розряду цеху ремонту агломераційного обладнання ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» внаслідок нещасного випадку 19.01.2019 року під час ремонту агломашини № 11
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Костриков Володимир Петрович — Директор з ремонту
Порушення:
Під час виконання робіт за розпорядженнями не проводиться цільовий інструктаж
Не призначений наказом працівник відповідальний за утримання вантажопідіймальних машин у справному стані (призначений розпорядженням № 593 від 11.06.2018р.)
Працівник, відповідальний за утримання вантажопідіймальних машин у справному стані не забезпечив машиністів вахтовими журналами для записів результатів огляду та перевірки вантажопідіймальних машин
Відсутній дозвіл на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки (електричних лебідок ЛМ-1,6; 2018 рік виг.) інвентарі №№ 22249, 22247 відповідно до вимог п. 6 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року N 1107
Керівники структурного підрозділу (окрім Антонова Є.В.), яким безпосередньо підпорядковані електротехнологічні працівники (електрозварники, слюсарі-ремонтники та інші, що мають III групу з електробезпеки), мають групу з електробезпеки нижчу, ніж у підлеглих працівників, чим не виконано вимоги глави IV розділу 2 пункту 2.3 «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів»
У посвідченнях електротехнологічного персоналу (Ніжніковского В.О., Крівченко В.В., Мархінін В.В., Шевченко І.В.) відсутня відмітка про проходження періодичного медогляду
Наявність і стан усіх засобів захисту не перевіряється періодичним оглядом не рідше 1 разу на 6 міс. працівником, відповідальним за їх стан, із записом результатів огляду в журнал
У експертних висновках вантажопідіймальних машин інвентарні №№ 03639, 00647, 03640, 00620, 00674, 00654, 00627, 00649 не підписані результати випробувань вантажопідіймальних машин відповідальними за утримання вантажопідіймальних машин у справному стані
Неналежне ведення журналу інструктажів з питань охорони праці праці на робочому місці майстром Пімоновим І.М., а саме: - відсутня відмітка про перевірку знань, після повторного інструктажу 2.10.2018р., слюсаря-ремонтника Міхіханова О.Р.; - відсутні відминтки про проведення стажування слюсаря-ремонтника Міхіханова О.Р.,
Відсутні посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці слюсаря – ремонтника Радченко О.В., слюсарів - ремонтників газополум'яної апаратури Василенко Д.І., Понкрашкина Д.В., які виконують роботи підвищеної небезпеки (обслуговування посудин, що працюють під тиском (балонів), транспортування балонів) за формою додатка № 2 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці»
Не здійснено пуск у роботу вантажопідіймальних машин інвентарні №№ 03639, 03641, 00610, 00647, 00631, 03640, 00619, 00620, 00674, 00654, 00627, 00649, 00660, 00602, 00593, 00645 після проведення періодичних технічних оглядів (повного чи часткового) працівником, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а саме: посудин, що працюють під тиском (азотні балони зав. №№ 51310, 449491) відповідно до вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року N 1107
Не проведено експертне обстеження вантажопідіймальних машин (електричні тельфера інвентарні №№ 00667, 00595, 00611) після закінчення граничного строку експлуатації у 2018р.
Не складений членами комісії та не затверджений роботодавцем перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників, з урахуванням специфіки виробництва
На засоби захисту, що пройшли випробування, не наноситься штамп, незмивною фарбою або наклеюється на ізолюючу частина біля обмежувального кільця ізолювальних електрозахисних засобів
Відсутні висновки експертиз за результатами експертного обстеження вантажопідіймальних машин інвентарні №№ 00642, 00668
Склад комісії з перевірки знань з питань охорони праці працівників підрозділу затверджений не наказом (розпорядженням) роботодавця, а розпорядженням керівника підрозділу від 12.11.2018р. № 1192
Не записуються в журналах нагляду (паспортах) або в журналах технічного обслуговування і ремонту вантажопідіймальний машин результати проведена перевірки навантаженням (на 25% вище вантажопідіймальності) після їх демонтажу та встановленням на новому місці
Працівникам дільниці № 2, які виконують роботи підвищеної небезпеки та під час перевірки знань з охорони праці виявили задовільні результати, не видані посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці, за формою вказаною у додатку № 2 НПАОП 0.00-4.12-05
Не призначений персонал для обслуговування обладнання під тиском (кисневих та азотних балонів), який пройшов навчання з охорони праці
Допускаються до роботи в електроустановках особи, які не пройшли навчання і перевірку знань НПАОП 40.1-1.21-98
Не призначений наказом працівник, відповідальний за справний стан і безпечну експлуатацію обладнання під тиском (призначений розпорядженням № 7 від 02.01.2019)
Не виконуються регламентні роботи по проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів підприємством (власником) згідно з орієнтовним переліком робіт. Рівень безпечного стану електроустановок не оформлюється актом, у якому оцінюється стан безпеки діючого електроустаткування, наявність необхідної експлуатаційної та оперативної документації в електрогосподарстві
Під час перевірки не надано списки працівників, які мають право на видачу нарядів, розпоряджень, керівників робіт, допускачів, визначених особою, відповідальною за електрогосподарство, і затверджених керівником підприємства
Не проведений періодичний технічний огляд вантажопідіймальних машин інвентарні №№ 00611, 00668
Після проведення експертного обстеження вантажопідіймальних машин інвентарні №№ 00619, 03641 експертна організація встановила наступний строк експертного обстеження через 5 років, що не відповідає п. 4.4 «Методики проведення експертного обстеження (технічного діагностування) кранів мостового типу ОМД 00120253.001-2005, а саме: не враховані фактичні умови експлуатації вантажопідіймальних машин, ступень агресивності навколишнього середовища
Відряджені особи під час першого прибуття на місце відрядження не проходять інструктаж з електробезпеки з урахуванням особливостей електроустановок, в яких їм доведеться працювати. Інструктаж не оформляється записом в журналі інструктажу з підписами осіб, що інструктуються, і особи, що проводить інструктаж
Не проведене спеціальне навчання з питань охорони праці працівників (Радченко О.В., Василенко Д.І., Понкрашкин Д.В.), безпосередньо зайнятих на роботах, зазначених у Переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженому наказом Держнаглядохоронпраці України від 26.01.2005 № 15 та зареєстрованому в Міністерстві юстиції України від 15.02.2005 № 232/10512: обслуговування посудин, що працюють під тиском (балонів), транспортування балонів – відсутні навчальні плани та програми спеціального навчання, розроблені з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників
Під час виконання робіт за розпорядженнями у «Журналі обліку робіт за нарядами та розпорядженнями» не вказуються заходи безпеки під час підготовки робочого міста
У відповідального за дотримання жетони-биркової системи, за збереження і правильність оформлення прийому-видачі ключ-бирок майстра з ремонту електричного та механічного обладнання Антонова Є.В. журнал обліку робіт із застосуванням биркової системи не відповідає формі указаной у додатку 4 НПАОП 27.5-6.01-79
У експертних висновках вантажопідіймальних машин інвентарні №№ 03639, 00647, 03640, 00620, 00674, 00654, 00627, 00649 не підписана довідка про характер робіт
Не забезпечено проведення протиаварійних, приймальноздавальних і профілактичних випробувань та вимірювань електроустановок згідно з правилами і нормами (ПТЕ) (електропроводка до 1 кВ, заземлюючий пристрій)
Інструкція для електромонтера не відповідає законодавству про охорону праці, а саме пропонує у якості покажчика напруги застосовувати "контрольними" лампами
Ті працівники, зайняті виконанням спеціальних видів робіт, до яких висуваються додаткові вимоги безпеки (роботи з мегомметром), не навчені безпечному виконанню таких робіт і не мають відповідний запис про це у посвідченні з перевірки знань з питань охорони праці
На місці зберегення придатних до єксплуатації запобіжних лямочних поясів знаходяться запобіжні лямочні пояса (зав.№№ 001128, 001134) с пропалами та запобіжний лямочний пояс (зав.№ 001431) с порушення шву у вузлу з'єднання
Не забезпечений вільний прохід працівників під час керування електричним тельфером інвентарний № 00593
Відсутній регламент технічних оглядів вантажопідіймальних машин інвентарні №№ 00642, 00668 на продовжуваний строк безпечної експлуатації після проведення позачергового технічного огляду по закінченню граничного терміну експлуатації
Про проведення цільового інструктажів та їх допуск до роботи, особа, яка проводила інструктаж, не уносить запис до журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Працівник, відповідальний за утримання вантажопідіймальних машин в справному стані не розробив графік періодичних оглядів вантажопідіймальних машин для обслуговувального персоналу
Відсутні журнали нагляду (паспорта) вантажопідіймальних машин інвентарні №№ 00621, 00587
Підприємство (організація), що відряджає працівників, повинне в письмовій формі, крім цілі відрядження, повідомити про працівників, які можуть бути призначеними керівниками робіт, наглядачами і членами бригади, а також про працівників, яким може бути надане право видачі нарядів
Розроблений і затверджений Перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібне спеціальне навчання, і щорічна перевірка знань з питань охорони праці підрозділу складено некоректно, а саме: до переліку не включенні роботи з підвищеною небезпекою відповідно до яких підрозділ проводить навчання
Не пройшли первинний та повторні інструктажі з питань охорони праці працівники (Радченко О.В., Василенко Д.І., Понкрашкин Д.В.), які виконують роботи з обслуговування посудин, що працюють під тиском (балонів) і транспортування балонів, що передбачено п.п. 1.8, 1.10 інструкції з охорони праці № ІОТ 42-18 «По виконанню робіт з транспортування, зберігання і експлуатації балонів з стисненими і зрідженими газами», п.п. 1.7, 1.9 інструкції з охорони праці № ІОТ 43-18 «По експлуатації і обслуговуванню посудин, що працюють під тиском»
Не проводиться технічне обслуговування вантажопідіймальних машин згідно затвердженого графіку
На азотних балонах не нанесена коричнева смуга
На корпусі зварювального трансформатора чи перетворювача не зазначено інвентарний номер, дату наступного вимірювання опору ізоляції та належність до цеху (дільниці та ін.)
Не обліковані в журналі обліку суб’єкта господарювання кисневі балони зав. №№ 3768, 2126, 2128, 2127, 55041, 2122, 2125, 7470, 2130; азотні балони зав. №№ 51310, 449491
Необхідні інструкції не розробляються безпосередніми керівниками робіт (начальниками виробництва, цеху, дільниці, відділу, лабораторії та інших підрозділів підприємства), які є відповідальними за своєчасне їх виконання
Відсутні затверджені програми стажування (дублювання) працівників підрозділу по професії, а саме: розподільник робіт, електромонтер, оператор теплового пункту, слюсар газопламенной апаратури, комірник, слюсар-інструментальник, кур'єр, розроблені відповідно до функціональних обов'язків працівників
Не замінено посвідчення про перевірку знань при зміни посади електрозварника Моргун А.А. (в посвідченні вказано місце работи ПрАТ МК «АЗОВСТАЛЬ»)
Члени комісії з перевірки знань з питань охорони (крім Малютіної О.М.) не пройшли навчання та перевірку знань НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском»
Відсутнє розпорядження про призначення відповідального за стан електрозахисних засобів
Відсутній перелік електрозахистних засобів
Відсутній один тупиковий упор кранової колії підвісної вантажопідіймальної машини (електричного тельфера інвентарний № 00593)
Спеціальне навчання з питань охорони праці проводиться роботодавцем на підприємстві за навчальними планами та програмами, які розробляються без урахування конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників (відсутні питання технічної експлуатації електроустановок, пожежної безпеки, експлуатації електрозахисних засобів)
Покарання: відсутні
06.12.2018 1375593 Головне управління Держпраці у Донецькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: перевірка виконання пунктів акту перевірки суб'єкта господарювання (виробничих об'єктів) № 05.6-13/002 від 30.11.2018 (№ 4, 7, 8, 11-14, 22, 23, 25, 29-35, 42, 45, 46, 51-55, 58, 59, 61, 62, 65) на підставі листа підприємства № 900/217 від 05.12.2018р.
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Михайличенко Юрій Васильович — Директор з ОП,ПБіЕ
Порушення:
У журналі періодичних оглядів вантажопідійма-льних машин відображені записи о проведені періодичних оглядів (слюсарями, електромонтерами), які не збігаються з термінами зазначеними у графіку періодичних оглядів, що є порушенням п. 6 (4) глави 6 розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Покарання: відсутні
22.11.2018 1370337 Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки:
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Наумов Олександр Анатолійович — директор по ремонту і сервісу
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.11.2018 1370495 Головне управління Держпраці у Донецькій області Проведено
65 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки в ЦДР Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» у зв’язку з настанням смерті потерпілого Пінах Євгена Васильовича, слюсаря-ремонтника 4 розряду в наслідок нещасного випадку 04.11.2018 року під час демонтажу елементу помольного столу млини №2
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Михайличенко Юрій Васильович — Директор з ОП,ПБіЕ
Порушення:
Інструктаж з електробезпеки на I групу провела невідома особа, що є порушенням п.2.1.3 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Працівники, відповідальні за безпечне проведення робіт вантажопідіймальними кранами та машинами Філоненко І.С., Подляскін Є.М., Кріволапов О.В., Бессонов О.І., Савенко І.І., Злиденний О.А., Резнік М.О., Галюченко С.О., Акульшін В.М., Басов Є.С., Галюченко С.О., Германков М.М., Забелін М.А., Засорін І.Г., Іванов О.Є., Міхеенков С.О., Можайський А.Ю., Моимеенко В.В., Мосур О.О., Огей В.С., Поляков С.В., Поставітюк О.О., Резнік М.О., Савенко І.І., Сорокін Є.П., Сухомлін О.М., Тіщенко М.В., Ткаченко О.М., Шкуропатський С.І., Юзефовіч А.Р., Бохан М.О., Горін А.К., Дубінченко В.В., Зімба І.А., Ізотов В.Ю., Коробка Є.О., Найденов О.С., Сусарін С.М., Харченко О.В., Овсянніков Д.С., Кроха О.А., Вербін Є.В. не пройшли навчання та перевірку знань «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18, що є порушенням п. 5.1, 5.5 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05, п. 8 глави 6 розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Склад комісії з перевірки знань з питань охорони праці працівників підрозділу затверджена не наказом (розпорядженням) роботодавця, а розпорядженням керівника підрозділу від 01.10.2018р. № 948-1, що є порушенням п. 3.9 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Не назначені наказом (розпорядженням) працівники, які допускаються до технічного обслуговування та ремонту вантажопідіймальних машин і механізмів, що є порушенням п. 11 глави 5 розділу VI «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Розроблений і затверджений Перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібне спеціальне навчання, і щорічна перевірка знань з питань охорони праці підрозділу складено некоректно, а саме: де які роботи з підвищеною небезпекою підрозділ не виконує, що є порушенням «Перелік робіт з підвищеною небезпекою» НПАОП 0.00-2.01-05
Неналежне ведення журналів інструктажів з питань охорони праці на робочому місці безпосередніми керівниками робіт дільниці № 3 (майстрами, змінними майстрами та виконувачами їх обов’язків), а саме: при проведені повторного інструктажу вказують не діючу інструкцію ІОТ 01-18, допускаються виправлення (застосування коректора), що є порушенням п. 6.10 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
У посвідченнях електротехнологічного персоналу (Дзюба, О.Г., Кавка С.М., Арефьев С.А., Христич А.Г., Крікул С.М., Бруже М.В., Семеніков В.Б., Шехалі В.В.) відсутня відмітка про проходження періодичного медогляду, що є порушенням п.2.1.3 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Відсутні акти розмежування електричних мереж за балансовою належністю та експлуатаційною відповідальністю між споживачем і електропередавальною організацією, чим не виконано вимоги глави IV розділу 3 пункту 3.1 «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів», що є порушенням п.1.3.1 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Після проведення експертного обстеження вантажопідіймальних машин реєстраційні №№ 2077, 2078, 2079, 1255, 1254, 2085 експертна організація встановила наступний строк експертного обстеження через 5 років, що не відповідає п. 4.4 «Методики проведення експертного обстеження (технічного діагностування) кранів мостового типу ОМД 00120253.001-2005, а саме: не враховані фактичні умови експлуатації вантажопідіймальних машин, ступень агресивності навколишнього середовища, що є порушенням п. 5 глави 4 розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
У підрозділі відсутні навчальні плани та програми, які розробленні з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників та затвердженні наказом (розпорядженням) роботодавця для проведення спеціального навчання з питань охорони праці, що є порушенням п. 4.3 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Неналежне ведення журналу інструктажів з питань охорони праці майстром Шілін В.В., а саме: - не зазначено причина проведення позапланового інструктажу 21.11.2018р. слюсарю-ремонтнику Старабанов В.А.; - не вказано виду інструктажу проведеного 07.09.2018р. слюсарю-ремонтнику Фіщенко І.Г. та причина проведення інструктажу в казана у колонці 5, замість колонці 6, що є порушенням п. 6.10 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Не пройшов щорічне спеціальне навчання та перевірку знань слюсар-ремонтник Безлепкін В.В., що є порушенням п. 4.1 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Отримання керівниками та робітниками цеху групи I з електробезпеки, оформлено у журналі протоколів перевірки знань, що є порушенням п.2.1.3 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
У підрозділі не призначено відповідальних за зберігання ключ-бирок і жетон бирок, і їх дублікатів від непрацюючих і що перебувають в консервації механізмів, що є порушенням п.2.2 «ОСТ 14.55-79 Бірочна система на підприємствах чорної металургії. Основні положення. Порядок застосування» НПАОП 27.5-6.01-79
До технічного обслуговування та ремонту вантажопідіймальних кранів і машин допускаються слюсаря-ремонтники Безлепкін В.В., Висоцький І.В., Доліцев О.М., Драгун М.П., Злиденний О.А., Колеснік В.В., Мараховський М.А., які не пройшли спеціальне навчання та перевірку знань для виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: технічного обслуговування та ремонту вантажопідіймальних машин і механізмів, що є порушенням п. 4.1 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Відсутні паспорта на заземлювальні пристрої електроустановок ЦДР, окрім проліт І-К ЛПЦ-3000, чим не забезпечено виконання вимог в частині п.7.4 Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, що є порушенням п.1.3.1 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Відсутні програми стажування (дублювання) працівників підрозділу по професії, розроблені не відповідно до функціональних обов'язків працівників, що є порушенням п. 7.6 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
У відповідального за дотримання жетони-биркової системи, за збереження і правильність оформлення прийому-видачі ключ-бирок начальника дільниці №3 Подляскина Є.М. відсутній журнал обліку робіт із застосуванням биркової системи, що є порушенням п.2.9 «ОСТ 14.55-79 Бірочна система на підприємствах чорної металургії. Основні положення. Порядок застосування» НПАОП 27.5-6.01-79
Після заміни вантажних канатів на вантажопідіймальних машин працівником, відповідальний за утримання вантажопідіймальних кранів та машин в справному стані не робиться запис в журнал нагляду (паспорт) про перевірку правильності запасовки та надійності кріплення кінців каната, а також не додається розрахунок каната на міцність, що є порушенням п. 34 глави 3 розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Не витримується терміни проведення регулярних оглядів вантажопідіймальних кранів реєстраційні №№ 2264, 2265 працівником, відповідальний за утримання вантажопідіймальних кранів та машин в справному стані, згідно затвердженого графіку, що є порушенням п. 5 (1) глави 6 розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Працівник, відповідальний за утримання вантажопідіймальних кранів та машин в справному стані з електрочастини Поляков С.В. не пройшов навчання та перевірку знань «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18, що є порушенням п. 5.1, 5.5 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05, п. 4 глави 6 розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
У підрозділі відсутні дублікати ключ-бирок, жетон-бирок, що є порушенням п.2.2 «ОСТ 14.55-79 Бірочна система на підприємствах чорної металургії. Основні положення. Порядок застосування» НПАОП 27.5-6.01-79
Відсутній перелік професій та посад працівників, які звільняються від повторного інструктажу, затверджений роботодавцем, чим порушено вимоги п.6.11. «Типове положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Відсутній перелік механізмів із зазначенням типів бирок та їх маркування по цеху та кожній дільниці, затверджений начальником цеху, що є порушенням п.2.2 «ОСТ 14.55-79 Бірочна система на підприємствах чорної металургії. Основні положення. Порядок застосування» НПАОП 27.5-6.01-79
Суб’єктом господарювання не призначена група працівників, які здійснюють нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання, за наявності понад 50 одиниць обладнання з приводом (обов’язки працівника, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання покладено на одного працівника Фоміна В.А.), що є порушенням п. 3 глави 5 розділу VI «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Неналежне ведення журналу інструктажів з питань охорони праці майстром Іванов А.Є., а саме не зазначено причина проведення позапланового інструктажу 12.11.2018р. слюсарю-ремонтнику Дмиряк М. та 20.08.2018р. електрозварнику Христич А.Г., що є порушенням п. 6.10 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Працівникам, зайнятим виконанням спеціальних видів робіт (роботи з електроінструментом, трансформаторами, перетворювачами, переносними світильниками, переносними електричними машинами та електрозварювальним устаткуванням тощо), до яких висуваються додаткові вимоги безпеки, не мають відповідний запис про це у посвідченні з перевірки знань з питань охорони праці за формою додатку 2 НПАОП 40.1-1.21-98, що є порушенням п. 2.1.4 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Відповідальний за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства підрозділу призначено розпорядженням по підрозділу, а не наказом по підприємству, що є порушенням п.1.3.1 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Не пройшов щорічне спеціальне навчання та перевірку знань стропальник Долівец О.М., що є порушенням п. 4.1 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Відсутня інформація (протокол) з датами перевірок результатів вимірювання опору ізоляції кабельних мереж електроустановок ЦДР, що є порушенням п.8.7.3 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Працівник, відповідальний за утримання вантажопідіймальних кранів та машин в справному стані не розробив графік періодичних оглядів вантажопідіймальних машин, що є порушенням п. 6 (3) глави 6 розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Журнал обліку та зберігання засобів захисту ЦДР, заповнюються не згідно найменування стовпчиків таблиці, що є порушенням п.4.4.2 «Правил експлуатації електрозахисних засобів» НПАОП 40.1-1.07-01.
Відсутній затверджений перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання), що є порушенням п. 7.3 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Члени комісії з перевірки знань з питань охорони праці підрозділу (Костріков С.П., Ільїн І.А, Радченко О.Н.) не пройшли навчання та перевірку знань: «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18, що є порушенням п. 5.2 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
У посвідченнях електротехничного персоналу (Полякова С.В., Коробка Є.О.) відсутня відмітка про проходження періодичного медогляду, що є порушенням п.2.1.3 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
У підрозділі (дільниця №3) відсутні навчальні плани та програми спеціального навчання, які розробленні з урахуванням конкретних видів робіт (вантажно-розвантажувальні роботи, роботи на висоті, електрозварювальні та газополумяні роботи) та затвердженні наказом (розпорядженням) роботодавця, що є порушенням п. 4.3 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Відсутній перелік робіт підвищеної небезпеки, які виконуються власними силами підприємства (організації), складений у цеху, узгоджений з відділом охорони праці та техніки безпеки, з головними фахівцями та затверджується головним інженером, що є порушенням п. 1.4 «Положення про застосування нарядів-допусків при виконанні робіт підвищеної небезпеки на підприємствах та в організаціях Міністерства металургії СРСР» НПАОП 27.0-4.02-90
При проведенні повторних інструктажів безпосередніми керівниками робіт дільниці № 3 (майстрами, змінними майстрами та виконувачами їх обов’язків) проведенні інструктажі не по усім розпоряднім документам, згідно розпорядження курівника підрозділу Кострікова С.П. від 01.06.2018р. №494, що є п. 6.5 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників, з урахуванням специфіки виробництва, не відомо ким складаний, а не членами комісії перевірки знань з питань охорони праці та затверджений керівником структурного підрозділу , а не роботодавцем, що є порушенням п. 3.11 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
У журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ділянки № 6 по підготовці виробництва при проведенні повторного інструктажу слюсарю-ремонтнику Колесніку В.В. відсутня відмітка (підпис та дата) особи, яка проводила перевірку знань та допускала до роботи після проведення інструктажу, що передбачено формою журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, що є порушенням п. 6.10 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
В паспортах на заземлювальний пристрій електроустановок ЦДР розташованих в проліт І-К ЛПЦ-3000 відсутня наступна інформація в повному обсязі, а саме - дата введення в експлуатацію; виконавча схема заземлення; основні технічні характеристики; дані про результати перевірок стану пристрою; відомість оглядів і виявлених дефектів; характер ремонтів і змін, унесених у цей пристрій, чим не забезпечено виконання вимог в частині п.7.4 Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, що є порушенням п.1.3.1 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
На дільниці №6 (майстерня електриків) перебуває не обладнане та не визначене місце зберігання ключ-бирок від діючого обладнання, що є порушенням п.2.2 «ОСТ 14.55-79 Бірочна система на підприємствах чорної металургії. Основні положення. Порядок застосування» НПАОП 27.5-6.01-79
Працівник, відповідальний за утримання вантажопідіймальних кранів та машин в справному стані не забезпечив обслуговувальний і ремонтний персонал журналом періодичних оглядів вантажопідіймальних машин та вахтовим журналом, що є порушенням п. 6 (5) глави 6 розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Працівникам дільниці № 3, які виконують роботи підвищеної небезпеки та під час перевірки знань з охорони праці виявили задовільні результати, не видано посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці, за формою вказаною у додатку № 2 НПАОП 0.00-4.12-05, що є порушенням п. 3.14 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
У слюсарей-ремонтників Безлепкін В.В., Висоцький І.В., Доліцев О.М., Драгун М.П., Злиденний О.А., Колеснік В.В., Мараховський М.А., які допускаються до технічного обслуговування та ремонту вантажопідіймальних кранів і машин відсутні посвідчення на право виконання робіт підвищеної небезпеки, що не відповідає п. 6.1 «Положення про порядок трудового і професійного навчання неповнолітніх професіям, пов'язаним з роботами шкідливими і важкими умовами праці, а також з роботами підвищеної небезпеки» НПАОП 00.0-4.24-03, що є порушенням п. 2.4 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Відсутнє розпорядження про призначення відповідального за стан електрозахисних засобів, що є порушенням п.4.4.2 «Правил експлуатації електрозахисних засобів» НПАОП 40.1-1.07-01.
У підрозділі не визначені і не обладнані місця зберігання ключ-бирок, жетон-бирок та їх дублікатів, що є порушенням п.2.2 «ОСТ 14.55-79 Бірочна система на підприємствах чорної металургії. Основні положення. Порядок застосування» НПАОП 27.5-6.01-79
Не проведено повторний інструктаж у жовтні 2018 року слюсарям-ремонтникам Мараховському М.А., Фоміну А.І., що є порушенням п. 6.5, 6.10 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
В журналі нагляду (паспорті) вантажопідіймальних машин реєстраційні №№ 175, 174, 176 не внесені відомості (номер і дата наказу) про призначення працівників, відповідальних за утримання в справному стані вантажопідіймальних кранів та машин, що є порушенням п. 2 глави 5 розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Керівники структурного підрозділу, яким безпосередньо підпорядковані електротехнологічні працівники (електрозварники, слюсарі-ремонтники та інші, що мають III групу з електробезпеки), мають II групу з електробезпеки, чим не виконано вимоги глави IV розділу 2 пункту 2.3 «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів», що є порушенням п.1.3.1 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Наявність і стан засобів захисту, а саме багатофункціональних тестерів напруги UNI-T UTM 115C (UT15C) не перевірялось періодичним оглядом не рідше 1 разу на 6 міс. працівником, який відповідає за їхній стан, із записом результатів огляду в журнал, що є порушенням п.4.4.2 «Правил експлуатації електрозахисних засобів» НПАОП 40.1-1.07-01.
Не здійснено пуск у роботу вантажопідіймальних кранів та машин реєстраційні №№ 2262, 1963, 1885, 1793, 1961, 1645, 750, 845, 758, 757, 753-А, 1642, 1641, 1644, 1526, 1476, 912 після проведення періодичних технічних оглядів (повного чи часткового) працівником, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання, що є порушенням п. 2 (6) глави 2 розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Відсутні протоколі і інформація про проведення обов’язкових інструментальних перевірок стану захисного заземлення електроустановок ЦДР, що є порушенням п.8.7.3 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
У посвідченнях на право виконання робіт з підвищеною небезпекою (робот на вісоті) слюсарів-ремонтриків Козак Є.В., Вілінгура І.А., Куліков С.С., Храпач Р.О., Лойченко С.Є. відсутні особисті підписи та дата видачі, які передбачені формою посвідчення, що не відповідає додатку до «Положення про порядок трудового і професійного навчання неповнолітніх професіям, пов'язаним з роботами шкідливими і важкими умовами праці, а також з роботами підвищеної небезпеки» НПАОП 00.0-4.24-03, що є порушенням п. 2.4 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Після демонтажу та встановлення на новому місці вантажопідіймальних машин (лебідок, талів тощо) не здійснюються записи результатів перевірки в журналі нагляду (паспорті) вантажопідіймальної машини або в журналі технічного обслуговування і ремонту навантаженням, що на 25% перевищує їх вантажопідіймальність, із, що є порушенням п. 36, глави 3, розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Відсутній список оперативних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд, встановлюється особою, відповідальною за електрогосподарство і затверджується керівником підприємства, що є порушенням п.2.2.13 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Не назначені наказом (розпорядженням) працівники, які не пройшли професійну підготовку за професією машиніст електролебідки та машиніст крана, що є порушенням п. 11 глави 5 розділу VI «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Відсутній журнал технічного обслуговування і ремонту вантажопідіймальних машин, що є порушенням п. 14 глави 5 розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
У експертних висновках вантажопідіймальних кранів та машин реєстраційні №№ 741, 740, 742-А, 730, 731, 732, 733, 1885, 1886, 1647, 1646, 750, 749-А, не підписана довідка про характер робіт, що є порушенням п. 4, 25 ПКМУ № 687 від 26.05.2004 «Порядок проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки»
Щорічне навчання на виробництві з електробезпеки не прошли електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування Коробка Є.О., Голованов К.О., Вдовіченко А.В., Попов Г.О., Зотов В.В., Куркчі В.А., чим не виконано вимоги глави IV розділу 2 пункту 2.7 «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів», що є порушенням п.1.3.1 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Відсутній перелік електрозахистних засобів, що є порушенням додатку 2 до п.4.2.9 «Правил експлуатації електрозахисних засобів» НПАОП 40.1-1.07-01.
Відсутні дані про огляд заземлювальних пристроїв електроустановок ЦДР, з вибірковим розкриттям ґрунту, що до дії корозії (повинно проводитися не рідше одного разу на 12 років), чим не забезпечено виконання вимог в частині п.7.5,р.7,гл.VІІ Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, що є порушенням п.1.3.1 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Працівник, відповідальний за організацію та безпечне виконання робіт на висоті Подляскін Є.М., не пройшли навчання та перевірку знань «Правил охорони праці при виконанні робіт на висоті» НПАОП 0.00-1.15-07, що є порушенням п. 5.1, 5.5 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05, п. 8 глави 6 розділу VI «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18
Електротехнічні працівники, зайняти виконанням спеціальних видів робіт (Вимірювання тощо), до яких висуваються додаткові вимоги безпеки, не мають відповідний запис про це у посвідченні з перевірки знань з питань охорони праці за формою додатку 2 НПАОП 40.1-1.21-98, що є порушенням п. 2.1.4 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Згідно розпорядження керівника підрозділу від 01.10.2018р. № 948-1, заступником голови комісії з перевірки знань з питань охорони праці призначено керівника іншого підрозділу, а саме начальника ЦСО Стана-1700 Ільїна І.А., що є порушенням п. 3.9 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Покарання: відсутні
01.11.2018 536539 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: ЗУ «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (ЗУ №1728-VIII від 03.11.2016), не високий ступень ризику.
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.11.2018 1151290 Державна служба України з питань праці Проведено
78 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства з охорони праці та промислової безпеки, про працю, зайнятість населення, загальнообовязкове соціальне страхування, у сфері гігієни праці
Учасники:
Валуєв Олександр Анатолійович — начальник цеху црмо
Черненко Кирило Анатолійович — начальник цеху црмо
Наумов Олександр Анатолійович — Директор по ремонту і сервісу
Кадряев Кирило Альфтрітовіч — начальник цеху цремц
Татаренко Дмитро Григорович — начальник цеху црпо
Порушення:
В приміщені місця зберігання засобів захисту не обладнані гаками або кронштейнами для штанг, ізолювальних кліщів, переносних заземлень, плакатів і знаків безпеки, а також шафами, стелажами для діелектричних рукавичок, ботів, калош, килимів, ковпаків, ізолювальних накладок і підставок, рукавиць, запобіжних поясів і страхувальних канатів, захисних окулярів і масок, протигазів, покажчиків напруги
Драбині без маркування (1 од.) не проведено випробування статичним навантаженням
На місцях виконання вантажно-розвантажувальних робіт із застосуванням вантажопідіймальних машин не вивішені схеми стропування вантажів і перелік вантажів, які завантажуються або розвантажуються, з вказівкою їх маси
Підлога у районі верстату інв..№ 10508614 має нерівності
Не пред’явлено ЦРМО-2 комплект інструкцій з охорони праці
В приміщені місця зберігання засобів захисту не обладнані гаками або кронштейнами для штанг, ізолювальних кліщів, переносних заземлень, плакатів і знаків безпеки, а також шафами, стелажами для діелектричних рукавичок, ботів, калош, килимів, ковпаків, ізолювальних накладок і підставок, рукавиць, запобіжних поясів і страхувальних канатів, захисних окулярів і масок, протигазів, покажчиків напруги
У ЦРМО-1 не встановлено знаки безпеки для позначення небезпечних зон відповідно до вимог Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров'я працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2009 року N 1262
Не надано ЦРПО перелік механізмів і устаткування, ремонт яких проводиться із застосуванням биркової системи відповідно до вимог чинних нормативно-правових актів за нарядом-допуском з оформленням ПОР
Не зафіксований в списках розподіл засобів захисту між об’єктами з визначенням їх місць зберігання
На дільниці використовується кабель-подовжувач, який не пройшов періодичну перевірку не рідше 1 разу на 6 місяців згідно з вимогами ДСТУ ІЕС 60745-1:2010
В кімнаті майстрів у місці для підключення до електричної мережі пристроїв відсутні написи, що вказують про напругу мережі та вид струму
У ЦРМО-1 знаходиться в експлуатації тара (1-од.) на якій відсутнє маркування, а також металобрухт, що перебуває у тарі вище рівня її бортів
На кран-балці рег.№932 допускається протікання масла по роз’єму редуктора механізму підйому
На заточувальному верстаті інв.№10508614 прозір між краєм підручника і робочою поверхнею шліфувального круга більш ніж 3 мм.
У ЦРПО зберігається драбина (1 од.) без маркування
На місцях виконання вантажно-розвантажувальних робіт із застосуванням вантажопідіймальних машин не вивішені схеми стропування вантажів і перелік вантажів, які завантажуються або розвантажуються, з вказівкою їх маси
Не надано для ЦРМО-2 перелік механізмів і устаткування, ремонт яких проводиться із застосуванням биркової системи відповідно до вимог чинних нормативно-правових актів за нарядом-допуском з оформленням ПОР
Драбині без маркування (1 од.) не проведено випробування статичним навантаженням
В журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці не прошнуровано сторінки журналу
Не пред’явлено ЦРПО затверджений порядок прибирання підлоги, будівельних конструкцій, устаткування, робочих майданчиків, сходів, проходів, проїздів
У ЦРМО-2 не встановлено знаки безпеки для позначення небезпечних зон відповідно до вимог Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров'я працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2009 року N 1262
У роботі знаходиться драбина (1 од.) без маркування
У ЦРМО-2 на дільниці № 501 допускається навантаження тари (1од.) для зберігання металобрухту більш припустимої норми
Не пред’явлено для ЦРМО-2 затверджений порядок прибирання підлоги, будівельних конструкцій, устаткування, робочих майданчиків, сходів, проходів, проїздів
В журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці ЦРЕМЦ не пронумеровані сторінки журналу
В журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці не пронумеровані сторінки журналу
В ЦРПО використовується кабель-подовжувач, який не пройшов періодичну перевірку не рідше 1 разу на 6 місяців згідно з вимогами ДСТУ ІЕС 60745-1:2010
Відповідальною особою у ЦРПО не проводиться огляд стелажів за графіком, затвердженим наказом роботодавця
При заповнені журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці (ЦРМО-2) в графі стажування не вказано період та кількість змін стажування після проведення первинного інструктажу
На дільниці знаходиться в експлуатації тара (2-од.) на якій відсутнє маркування, а також металобрухт, що перебуває у тарі вище рівня її бортів
У ЦРМО-1 допускається навантаження тари (1од.) для зберігання металобрухту більш припустимої норми
Стелажі для зберігання тарно-штучних вантажів та металу не забезпечені табличками із зазначенням номера стелажа і вантажопідіймальності
Не пред’явлено ЦРМО-1 комплект інструкцій з охорони праці
У роботі знаходиться драбина (1 од.) без маркування
На дільниці № 501 інструмент та пристосування зберігаються не у спеціально відведених для цього місцях або спеціальних інструментальних шафах
У цеху допускається навантаження тари (1од.) більш припустимої норми
В кімнаті майстрів у місці для підключення до електричної мережі пристроїв відсутні написи, що вказують про напругу мережі та вид струму
При заповнені журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці (ЦРМО-2) не вносяться професії до графи 4
Не пред’явлено ЦРЕМЦ затверджений перелік елементів устаткування, знімні огородження якого повинні мати автоматичне блокування з пусковими пристроями цього устаткування
Відповідальною особою у цеху не проводиться огляд стелажів за графіком, затвердженим наказом роботодавця
Ходові колеса кран-балки рег. № 807, що пересуваються крановою колією, та їх опорний вантажний візок не споряджені щитками, що унеможливлюють потрапляння під колеса сторонніх предметів
В кімнаті майстрів у місці для підключення до електричної мережі пристроїв відсутні написи, що вказують про напругу мережі та вид струму
Не пред’явлено затверджений перелік інструкцій з охорони праці для ЦРЕМЦ
Ізолювальні штанги і кліщі зберігаються з не дотриманням умов, що унеможливлюють прогинання і дотикання їх до стін
Ізолювальні штанги і кліщі зберігаються з не дотриманням умов, що унеможливлюють прогинання і дотикання їх до стін
Гак електротельфера рег. № 972 не обладнано запобіжним замком, що унеможливлює самочинне випадіння знімного вантажозахоплювального пристрою
У роботі знаходиться драбина (1 од.) без маркування
Допускається зберігання на стелажах, відпрацьовані ртуть вмістких ламп
Не пред’явлено ЦРЕМЦ комплект інструкцій з охорони праці
В гаражному приміщені ЦРМО-2 допускається зберігання ємності з легкозаймистими матеріалами (1 од.), які зберігаються не у встановленому місці
В приміщені місця зберігання засобів захисту не обладнані гаками або кронштейнами для штанг, ізолювальних кліщів, переносних заземлень, плакатів і знаків безпеки, а також шафами, стелажами для діелектричних рукавичок, ботів, калош, килимів, ковпаків, ізолювальних накладок і підставок, рукавиць, запобіжних поясів і страхувальних канатів, захисних окулярів і масок, протигазів, покажчиків напруги
На кран-балці рег.№922 допускається протікання масла по роз’єму редуктора механізму підйому
На цеху використовується кабель-подовжувач, який не пройшов періодичну перевірку не рідше 1 разу на 6 місяців згідно з вимогами ДСТУ ІЕС 60745-1:2010
Стелажі для зберігання тарно-штучних вантажів та металу не забезпечені табличками із зазначенням номера стелажа і вантажопідіймальності
Не пред’явлено для ЦРЕМЦ затверджений порядок прибирання підлоги, будівельних конструкцій, устаткування, робочих майданчиків, сходів, проходів, проїздів
Не надано ЦРМО-1 перелік механізмів і устаткування, ремонт яких проводиться із застосуванням биркової системи відповідно до вимог чинних нормативно-правових актів за нарядом-допуском з оформленням ПОР
Не пред’явлено для ЦРМО-1 затверджений порядок прибирання підлоги, будівельних конструкцій, устаткування, робочих майданчиків, сходів, проходів, проїздів
На сигнальному пристрою головних тролей кран-балки рег. № 807 не горять електричні лампи
Драбині без маркування (1 од.) не проведено випробування статичним навантаженням
Не пред’явлено затверджений перелік інструкцій з охорони праці для ЦРМО-2
На місцях виконання вантажно-розвантажувальних робіт із застосуванням вантажопідіймальних машин не вивішені схеми стропування вантажів і перелік вантажів, які завантажуються або розвантажуються, з вказівкою їх маси
У ЦРЕМЦ не встановлено знаки безпеки для позначення небезпечних зон відповідно до вимог Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров'я працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2009 року N 1262
Не зафіксований в списках розподіл засобів захисту між об’єктами з визначенням їх місць зберігання
У гаражному приміщені ЦРМО-2 зберігається інструмент саморобного виробництва (2 од.)
У ЦРМО-2 на дільниці № 501 знаходиться в експлуатації тара (1-од.) на якій відсутнє маркування, а також металобрухт, що перебуває у тарі вище рівня її бортів
На дільниці використовується кабель-подовжувач, який не пройшов періодичну перевірку не рідше 1 разу на 6 місяців згідно з вимогами ДСТУ ІЕС 60745-1:2010
На дільниці знаходиться в експлуатації тара (1-од.) на якій відсутнє маркування, а також металобрухт, що перебуває у тарі вище рівня її бортів
Не надано ЦРЕМЦ перелік механізмів і устаткування, ремонт яких проводиться із застосуванням биркової системи відповідно до вимог чинних нормативно-правових актів за нарядом-допуском з оформленням ПОР
У ЦРПО не встановлено знаки безпеки для позначення небезпечних зон відповідно до вимог Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров'я працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2009 року N 1262
Не пред’явлено затверджений перелік інструкцій з охорони праці для ЦРМО-1
Драбині без маркування (1 од.) не проведено випробування статичним навантаженням
Не зафіксований в списках розподіл засобів захисту між об’єктами з визначенням їх місць зберігання
В журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці не пронумеровані сторінки журналу
Ізолювальні штанги і кліщі зберігаються з не дотриманням умов, що унеможливлюють прогинання і дотикання їх до стін
У ЦРЕМЦ використовується кабель-подовжувач, який не пройшов періодичну перевірку не рідше 1 разу на 6 місяців згідно з вимогами ДСТУ ІЕС 60745-1:2010
Допускається захаращення проходу до стелажів
Допускається захаращення проходу до стелажів у ЦРПО
На місцях виконання вантажно-розвантажувальних робіт із застосуванням вантажопідіймальних машин не вивішені схеми стропування вантажів і перелік вантажів, які завантажуються або розвантажуються, з вказівкою їх маси
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.11.2018 377092 Будівництво об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середнім (СС2) та значними (СС3) наслідками, що підлягає ліцензуванню Державна архітектурно-будівельна інспекція України Відомості не внесено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: контроль за додержанням ліцензіатами вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми та значними наслідками
Учасники:
Шведов Олександр Юрійович — технічний директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
28.03.2018 1214512 Головне управління Держпраці у Донецькій області Проведено
31 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки в цеху сервісного обслуговування доменного виробництва філії № 1 ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» у зв’язку з настанням смерті потерпілого Лупа Андрія Олександровича, слюсаря-ремонтника 5 розряду цеху сервісного обслуговування доменного виробництва філії № 1 ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» внаслідок нещасного випадку 16.03.2018 року на доменній печі № 4 ПРАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ»
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Шалашний Олексій Сергійович — В.о. генерального директора
Порушення:
Браковані знімні вантажозахоплювальні пристрої зберігаються на складі разом з цілими, що не відповідає п. 2.1.10 «Інструкції з охорони праці для стропальників» ІОП 18-15, що є порушенням статті 14 Закону України «Про охорону праці»
У посвідченнях на право виконання робіт з підвищеною небезпекою електрогазозварника Грецького М.П.; електрозварників Коломойця Д.О., Трофімова С.В.; газорізальників Колтан М.П., Гераськіна А.Г.; слюсарів-ремонтників Іванченко В.В., Рижік В.Д., Землянікова А.П. відсутні особисті підписи, які передбачені формою посвідчення, що не відповідає додатку до «Положення про порядок трудового і професійного навчання неповнолітніх професіям, пов'язаним з роботами шкідливими і важкими умовами праці, а також з роботами підвищеної небезпеки» НПАОП 00.0-4.24-03, що є порушенням п. 2.4 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Відсутні протоколи перевірки засвоєння навичок у керуванні машинами та механізмами, правил технічної та безпечної експлуатації обладнання з метою визначення готовності учнів МПМЛ (Васильева А.О., Ксеніти В.А., Назаренко В.В., Назаренко В.С.) до подальшої роботи на штатних робочих місцях, що є порушенням п. 5.5 «Положення про порядок трудового і професійного навчання неповнолітніх професіям, пов'язаним з роботами із шкідливими та важкими умовами праці, а також з роботами підвищеної небезпеки» НПАОП 0.00-4.24-03
У журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці цеху сервісного обслуговування доменного виробництва філії № 1 при проведенні позапланового інструктажу Баранову А.А., Божедарову М.А. не вказано причина проведення інструктажу, що передбачено формою журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, що є порушенням п. 6.10 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
У майстерні знаходяться два молотка з металевими рукоятками, що є порушенням глави III розділу 1 пункту 1.32 «Правил охорони праці при роботі з інструментом і пристосуваннями» НПАОП 0.00-1.71-13
Відсутні висновки медичних оглядів учнів МПМЛ (Васильева А.О., Ксеніти В.А., Назаренко В.В., Назаренко В.С.), які проходять виробничу практику у даному підрозділу, що є порушенням п. 5.2 «Положення про порядок трудового і професійного навчання неповнолітніх професіям, пов'язаним з роботами із шкідливими та важкими умовами праці, а також з роботами підвищеної небезпеки» НПАОП 0.00-4.24-03
Атестацію керівників цеху у 2017-2018 р.р. по «Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт» НПАОП 0.00-1.75-15, «Правил безпеки при виробництві та споживанні продуктів розділення повітря» НПАОП 0.00-1.65-88, «Правил охорони праці під час зварювання металів» НПАОП 28.52-1.31-13 провели члени постійно діючої комісії (Шалашний А.С., Колюбаев С.А., Горових І.Н., Бехтер А.В., Галій О.В., Ілющенко О.В.), які не пройшли навчання та перевірку знань: «Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт» НПАОП 0.00-1.75-15, «Правил безпеки при виробництві та споживанні продуктів розділення повітря» НПАОП 0.00-1.65-88, «Правил охорони праці під час зварювання металів» НПАОП 28.52-1.31-13, що є порушенням п. 5.1 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
В інструкціях з охорони праці ІОТ №03-15, №18-15, №19-15 у розділі «Загальні положення» не вказані: - вимоги правил внутрішнього трудового розпорядку, які відносяться до питань охорони праці для даного виду робіт або професії; - особливості впливу на працівника основних небезпечних та шкідливих виробничих факторів; - перелік видів спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту, що належать до видачі працівникам даної професії (виду робіт) згідно з чинними нормами, із зазначенням стандартів або технічних умов на них; - вимоги санітарних норм і правил особистої гігієни, яких повинен дотримуватись працівник під час виконання роботи, що є порушенням розділу II п.4 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці» НПАОП 0.00-4.15-98
У майстерні бойки деяких молотків та кувалд мають вибоїни та задирки, що є порушенням глави III розділу 1 пункту 1.31 «Правил охорони праці при роботі з інструментом і пристосуваннями» НПАОП 0.00-1.71-13
Керівники структурного підрозділу (окрім Демишева О.Є.), яким безпосередньо підпорядковані електротехнологічні працівники (електрозварники, слюсарі-ремонтники та інші, що мають III групу з електробезпеки), мають I або II групу з електробезпеки, чим не виконано вимоги глави IV розділу 2 пункту 2.3 «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів», що є порушенням п.1.3.1 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
У електрозварника Фулітка І.І.; слюсарів-ремонтників Невіднічого М.Г., Петіна Є.В., Борісенко О.В., Лохматова С.П., Ковалева Д.О., Аленіна М.М., Заіка С.В., Мельніка М.П., Белоусова І.Р. відсутні посвідчення на право виконання робіт з підвищеною небезпекою, що не відповідає п. 6.1 «Положення про порядок трудового і професійного навчання неповнолітніх професіям, пов'язаним з роботами шкідливими і важкими умовами праці, а також з роботами підвищеної небезпеки» НПАОП 00.0-4.24-03, що є порушенням п. 2.4 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Інструктаж з електробезпеки на I групу персоналу підрозділу провела особа, яка не призначена наказом відповідальної за електрогосподарство (наказом № 198 від 16.03.2017р. призначено головного енергетика Писаренко С.В.), що є порушенням п.2.1.3 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Слюсаря-ремонтники Шабада Е.В., Касіян О.М., Разумов А.В., Зайцев С.Л., Пасютіна О.М., Бахтар В.Х., Малаховский В.В. пройшли перевірку знань на право виконання робіт з підвищеною небезпекою без участі представник органу Держпраці, що не відповідає п. 6.1 «Положення про порядок трудового і професійного навчання неповнолітніх професіям, пов'язаним з роботами шкідливими і важкими умовами праці, а також з роботами підвищеної небезпеки» НПАОП 00.0-4.24-03, що є порушенням п. 2.4 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Не надано «Журнал обліку електроінструменту», що є порушенням п.8.7.3 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
У паспортах вантажопідйомних машин заводські №№ 1610606, 1610614, 1610609, 1610618, 1610608, 1610573, 1610605, 1610601, 1610602, 1610583 відсутня інформація про місцезнаходження, що є порушенням розділу II глави 4 пункту 2 «Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт» НПАОП 0.00-1.75-15
На пред'явлених поясах бирки із зазначенням термінів випробування не збігаються з заводськими номерами запобіжних лямочних поясів, що не відповідає п.19.1.14 ІОП 01-15 "По загальним вимогам правил безпеки для працівників ТОВ "Метінвест-Промсервіс", що є порушенням ст.14 Закону України «Про охорону праці».
В інструкції з охорони праці ІОТ №03-15 у розділі «Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях» не вказані: - відомості про ознаки можливих аварійних ситуацій, характерні причини аварій (вибухів, пожеж тощо); - відомості про засоби та дії, спрямовані на запобігання можливим аваріям; - порядок дій, особисті обов'язки та правила поведінки працівника при виникненні аварії згідно з планом її ліквідації, в тому числі в разі її виникнення під час передачі-приймання зміни при безперервній роботі; - порядок повідомлення роботодавця про аварії та ситуації, які можуть до них призвести; - відомості про порядок застосування засобів протиаварійного захисту і сигналізації; - порядок дій щодо подання першої медичної допомоги потерпілим під час аварії, що є порушенням розділу II п.4 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці» НПАОП 0.00-4.15-98
При виконані робіт за нарядом-допуском № 168 виданий 05.03.2018р., рукав для газового різання має більше трьох окремих шматків, що є порушенням глави V розділу 2 пункту 2.44 «Правил охорони праці при роботі з інструментом і пристосуваннями» НПАОП 0.00-1.71-13
Неналежне ведення журналу інструктажів з питань охорони праці майстра Астахова Є.Л. - 15.03.2018р. слюсарю-ремонтнику Полевик А.В. не зазначена причина проведення позапланового інструктажу, що є порушенням п. 7.3 НПАП 0.00-4.12-05 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці»
У журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці електромонтерів при проведенні повторного інструктажу Демешеву О.Е. відсутня відмітка (підпис та дата) особи, яка проводила перевірку знань та допускала до роботи після проведення інструктажу, що передбачено формою журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, що є порушенням п. 6.10 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
Розроблений і затверджений Перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібне спеціальне навчання, і щорічна перевірка знань з питань охорони праці підрозділу складено некоректно, а саме: де які роботи з підвищеною небезпекою підрозділ не виконує, що є порушенням «Перелік робіт з підвищеною небезпекою» НПАОП 0.00-2.01-05
У посвідченнях електротехнічного персоналу (Плющакова О.Н., Кодак І.Є., Чох І.О., Кулаков Г.В.) відсутня відмітка про проходження періодичного медогляду, що є порушенням п.2.1.3 НПАОП 40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів»
У майстерні та складі, знаходяться саморобні електродотримачі, які не відповідають ГОСТ 14651 (не пройшли випробування в повному обсязі), що є порушенням п.6.7.70 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» НПАОП 40.1-1.21-98
Слюсаря-ремонтники Мельник М.П., Шевченко В.А., Заіка С.В., Бахтар В.Х., Рижік В.Д. пройшли перевірку знань на право виконання робіт з підвищеною небезпекою, а саме «Виконання газонебезпечних робіт» без участі представник органу Держпраці, що не відповідає п. 6.1 «Положення про порядок трудового і професійного навчання неповнолітніх професіям, пов'язаним з роботами шкідливими і важкими умовами праці, а також з роботами підвищеної небезпеки» НПАОП 00.0-4.24-03, що є порушенням п. 2.4 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05
На запобіжному лямочному поясі (№ 16650432) є пропали на синтетичній лямці, що є порушенням п.4.2.4 "Правила охорони праці під час виконання робіт на висоті" НПАОП 0.00-1.15-07
Відсутній затверджений перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання), що є порушенням п. 7.3 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАП 0.00-4.12-05
Затверджені програми стажування (дублювання) працівників підрозділу по професії, розроблені не відповідно до функціональних обов'язків працівників, що є порушенням п. 7.6 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАП 0.00-4.12-05
У паспортах вантажопідйомних машин заводські №№ 1610606, 1610614, 1610609, 1610618, 1610608, 1610573, 1610605, 1610601, 1610602, 1610583 відсутня інформація про призначення працівників, відповідальних за справний стан вантажопідійма-льних машин, що є порушенням розділу II глави 4 пункту 2 «Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт» НПАОП 0.00-1.75-15
Неналежне ведення журналу інструктажів з питань охорони праці майстра Астахова Є.Л. – не зазначено виду інструктажу проведеного 03.01.2018р. слюсарям-ремонтникам Лохматову С.П., Кіпоренко Н.С., що є порушенням п. 7.3 НПАП 0.00-4.12-05 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці»
У посвідченні про перевірку знань на третю групу з електробезпеки електрозварника Бірлова М. С. відсутня відмітка про результати медичного огляду, що є порушенням п. 2.1.3 НПАОП 40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів»
Манометри заводські №№ 602927, 600664, 600334, 600490, 600729, 602214, 600688, 600460, 600342, 600372, 600734, 600684, 600658 не пройшли щорічну повірку, що є порушенням статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність»
Покарання: відсутні
05.03.2018 1212309 Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки:
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Пишняк Ігор Володимирович — Провідний інженер з охорони праці ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні