Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (4)
Перевірки (5)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФАБРИКА МИЛОВАРНІ ТРАДИЦІЇ"

#39620018

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
10.03.2021 2289537 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
101 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
Об'єкт 1
61000, Харьковская обл., Харьков, вул. Константина Калинина, буд. 79
Учасники:
Ренсіс Андрій Сергійович — заступник директора з виробництва
Єременко Наталія Олександрівна — Т.ВО. начальника управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Калашник Ганна Миколаївна — заступник начальника управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Великодна Олена Валеріївна — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки
Світличний Вадим Владиславович — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки
Мартич Сергій Вікторович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні,енергетиці, в АПК та СКС
Супрун Людмила Василівна — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки.
Скакун Наталія Григорівна — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні, енергетиці, в АПК та СКС
Клочко Антон Олександрович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку
Порушення:
Механік-налагоджувальник Бровченко С.А. не пройшов навчання і перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки в разі виникнення аварій у встановленому порядку
Суб’єкт господарювання, який експлуатує обладнання під тиском, не забезпечує утримання обладнання під тиском в справному стані та безпечну експлуатацію, а саме: -генератор пари (котел) заводський №12873, -ресивер, заводський №003252, -посудина, що працює під тиском К.Н-500, заводський №22395, не проведено періодично (не рідше одного разу на рік) обстеження обладнання під тиском, а саме гідростатичне випробування робочим тиском, внутрішній та зовнішній огляди.
Суб’єкт господарювання, який експлуатує обладнання під тиском, не забезпечує утримання обладнання під тиском в справному стані та безпечну експлуатацію, а саме: відсутня виробнича інструкція для персоналу, який обслуговує посудини під тиском, яка розробляється на підставі інструкції з монтажу і експлуатації виробника
Не проводиться інструктаж з надання до медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правші поведінки та дії при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих 3 завантажувачамививантажувачами, а саме: Грець О.М., Гладкий О.А.
Відсутній під час перевірки паспорт на заземлюючий пристрій.
Не проводиться інструктаж з надання до медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дії при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих з операторами лінії виробництва мила, а саме: Огаркова Г.В., Васильєв Д.І., Ткач Л.О., Васіна В.С., Стадніченко О.А., Борисенко С.О., Гарбуз Д.В., Перекрест А.Ю., Середнюк О.П., Колєснік О.А., Скляренко В.С
Не встановлено порядок проведення щоденного обслуговування, періодичного технічного обслуговування навантажувачів.
Суб’єкт господарювання, який експлуатує обладнання під тиском, не забезпечує утримання обладнання під тиском в справному стані та безпечну експлуатацію, а саме: відсутній змінний журнал посудин що працюють під тиском.
Не проведені періодичні випробування на ефективність витяжної вентиляційної системи лабораторії тип СВП-01.0004.
Не скориговано затверджений перелік робіт, що виконуються за нарядами та розпорядженнями відповідно роботам , які виконуються.
В «Журналі обліку, перевірки та випробовування електроінструменту» відсутні відомості про результати вимірювання опору ізоляції та випробування ізоляції зварювальних трансформаторів та перетворювачів струму: апарат зварювальний (б/н) -1 од
Не проводиться інс'фуктаж з надання до медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дії при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих з укладникамипакувальниками, а саме: Коваленко О.А., Захарчук С.І., Бєлих В.М., Еткало І.А., Чубукін М.А.
На підприємстві не організований плановопопереджувальний і капітальний ремонти вентиляційних установок підприємства.
Не проводиться інструктаж з надання до медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дії при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих з механікомналагоджувальником Бровченко С.А.
Механік-налагоджувальник Бровченко С.А. не пройшов спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативноправових актів з охороні праці у встановленому порядку (Правила охорони праці на об’єктах з виробництва товарів побутової хімії).
Не нанесені незмивною яскравою фарбою скорочені позначення і порядкові номери витяжних вентиляційних систем дільниці по варці мила тип СВП-01.0002, тип СВП-01.0003, тип СВП01.0007, тип СВП-01.0008 на корпусах вентиляторів:, пускових пристроях, повітропроводах і опусках у межах обслу говуючого обладнання дільниці по варці мила.
Заступник особи відповідальної за електрогосподарство начальник відділу автоматизації Овчаров Ю.М. не пройшла чергове навчання та перевірку знань згідно вимог НПАОП 40.1- 1.21 -98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів».
Працівники, які використовують екранні пристрої, не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці та безпечного використання екранних пристроїв до початку роботи з ними.
Не проводиться інструктаж з надання до медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дії при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих з операторами виробничої дільниці, а саме: Ільєнко К.О., Авраменко А.М., Полторадня С.А., Зеленський М.С., Васін В.А., Глуховський Д.О., Гладкий О.А.
Укладники-пакувальники Коваленко О.А., Захарчук С.І., Бєлих В.М., Еткало І.А., Чубукін М.А. не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки в разі виникнення аварій у встановленому порядку.
Лаборанти лабораторії Цуканова Л.С., Кот Г.С., Гончарова В.С., Предибайло О.М., Будьонна Т.О. не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки в разі виникнення аварій у встановленому порядку.
Оператори лінії виробництва мила Огаркова Г.В., Васильєв Д.І., Ткач Л.О., Васіна В.С., Стадніченко О.А., Борисенко С.О., Гарбуз Д.В., Перекрест А.Ю., Середнюк О.П., Колєснік О.А., Скляренко В.Є. не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки в разі виникнення аварій у встановленому порядку.
Не вивішується на робочих місцях інструкція з режиму роботи і безпечного обслуговування посудин.
Особа відповідальна за електрогосподарство- головний інженер Лабунський О.А. не пройшла чергове навчання та перевірку знань згідно вимог НПАОП 40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів».
На кожне обладнання під тиском не заведено ремонтний журнал.
Відомості про ремонти обладнання під тиском, передбачені системою плановопопереджувальних ремонтів, не записуються до ремонтного журналу. Ремонтний журнал відсутній.
Не проведена перевірка роботи на холостому ході не менше 5 хвилин електроінструменту: машина шліфувальна кутова (б/н) - 6 од., електродриль (б/н ) - 1 од., перфоратор (б/н) - 2 од., шуруповерт(б/н) - 1 од.
Відсутній під час перевірки список працівників, що мають право видавати наряди та розпорядження, бути керівником робіт, допускачем, давати дозвіл на підготовку робочого місця, готувати робоче місце, бути наглядачем, членом бригади.
Відсутній графік плановопопереджувального ремонту обладнання що працює під тиском.
Паспорт витяжної шафи лабораторії тип СВП-01.0005 не відповідає вимогам Правил по безпечній експлуатації систем вентиляції в хімічних виробництвах.
Не нанесені незмивною яскравою фарбою скорочені позначення і порядкові номери витяжних вентиляційних систем лабораторії тип СВП-01.0004, тип СВП-01.0005 на корпусах вентиляторів, пускових пристроях, повітропроводах і опусках у межах обслуговуючого обладнання.
Відсутня, затверджена, електрична схема.
Не надано проект виконання робіт на монтаж -генератор пари (котел) заводський №12873,
Обладнання під тиском не споряджається обліковим номером.
Не розроблена інструкція з правил поведінки та дії при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих.
На підприємстві не розроблений графік технічного обслуговування пристроїв і устаткування систем вентиляції.
Завантажувачи-вивангажувачи Грець О.М., Гладкий О.А.не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки в разі виникнення аварій у встановленому порядку.
На дверях збірок, щитів, щитків запобіжників і біля запобіжників та автоматичних вимикачів всіх приєднань не нанесені написи, що вказують на номінальні струми плавких вставок запобіжників або допустимі значення уставки струму автоматичного розчіплювала.
Справність і роботу системи вентиляції витяжної вентиляційної системи дільниці виробництва рідких миючих засобів тип СВП-01.0009 не перевіряється працівниками, відповідальними за роботу цих систем не рідше одного разу на зміну із занесенням результатів перевірки в журнал експлуатації систем вентиляції виробництва дільниці рідких миючих засобів
Не розроблено систему технічного обслуговування і ремонту електрообладнання.
Паспорт витяжної вентиляційної системи дільниці виробництва рідких миючих засобів тип СВП01.0009 не відповідає вимогам Правил по безпечній експлуатації систем вентиляції в хімічних виробництвах.
Не проводиться інструктаж з надання до медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дії при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих з укладникамипакувальниками, а саме: Лісовик А.В., Пєтінова Т.С., Мілютіна А.Б., Літвін Ю.М., Чубукіна Н.С., Садовська А.С., Красницька І.В., Полуденко Г.М., Борисова С.В., Обухов С.О., Маренков В.О., Кулачко З.А., Лапоногова В.І., Троненко Д.М., Раскін СА., Погорєлова З.В., Пойда В.В., Бондар М.В., Зудер’янц О.С.
У кладники-пакувальники Коваленко ОА., Захарчук С.І., Бєлих В.М., Еткало І.А., Чубукін М.А. не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативноправових актів з охороні праці у встановленому порядку (Правила охорони праці на об’єктах з виробництва товарів побутової хімії).
Справність і роботу системи вентиляції витяжної вентиляційної системи дільниці механічної обробки мила тип СВП-01.0001 не перевіряється працівниками, відповідальними за роботу цих систем не рідше одного разу на зміну із занесенням результатів перевірки в журнал експлуатації систем вентиляції дільниці механічної обробки мила.
Не підтверджено факт чищення зварювальних установок та їх пускової апаратури 1 раз на місяць.
Не проводиться періодичне технічне обслуговування навантажувачів (ТО-1, ТО-2, сезонне). Відсутній запис в журнал нагляду (паспорт) прорезультати періодичного технічного обслуговування навантажувачів.
На корпусах зварювальної апаратури : апарат зварювальний (б/н) -1 од., відсутній інвентарний номер та дата наступної перевірки зварювальної апаратури.
Не проведені періодичні випробування на ефективність витяжної вентиляційної системи дільниці виробництва рідких миючих засобів тип СВП01.0009.
На підприємстві відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме: технологічні транспортні засоби - навантажувачі.
Слюсар-ремонтник Г ончаров О.В. не пройшов спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативноправових актів з охороні праці у встановленому порядку (Правила з безпечної експлуатації систем вентиляції у хімічних виробництвах).
Паспорт витяжної вентиляційної системи дільниці механічної обробки мила тип СВП-01.0001 не відповідає вимогам Правил по безпечній експлуатації систем вентиляції в хімічних виробництвах.
Не розроблена інструкція з охорони праці по проведенню технічного обслуговування пристроїв і устаткування вентиляційних систем.
Механіки налагоджувальники Бондаренко В. А., Чуприна В.І. не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки в разі виникнення аварій у встановленому порядку.
Відсутнє письмове розпорядження особи відповідальної за електрогосподарство, щодо системи нумерації нарядів, порядку їх реєстрації і зберігання.
Заземлюючий провідник в розподільчих шафах не пофарбовано у поздовжні або поперечні жовті і зелені смуги однакової ширини, що чергуються.
Не проведені періодичні випробування на ефективність витяжної вентиляційної системи дільниці механічної обробки мила тип СВП-01.0001.
Навантажувачі, а саме: -навантажувач реєстраційний №002711 АХ, заводський №418821АА/2001; -автонавантажувач вилковий, реєстраційний №002712АХ, заводський№Е177В162411, -навантажувач Я10с8-11, заводський№Н2Х115А01755, реєстраційний №002710АХ, -навантажувач Ьіпсіе, серійний №01X1161101101, -навантажувач Ь8У1600/2, серійний №25995 8АА/1994, -навантажувач ВТ ЬРЕ240/§, серійний №904165; -навантажувач ВТ ЬРЕ240/8, серійний №902550; не проведено обов’язковий технічний контроль (технічний огляд) відповідно до вимог Закону України «Про дорожній рух».
Паспорти на витяжні вентиляційні системи дільниці по варці мила тип СВП-01.0002, тип СВП-01.0003, тип СВП-01.0007, гип СВП-01.0008 не зідповідають вимогам Правил по Зезпечній експлуатації систем зентиляції в хімічних виробництвах.
Пересування навантажувачів територією підприємства не здійснюється за схемою руху транспортних засобів і працівників територією підприємства. Відсутня схема руху,(на схемі мають бути показані дозволені та заборонені напрямки руху, повороти, зупинки, в’їзди та виїзди.
Не ведеться журнал по експлуатації систем вентиляції підприємства, в якому обов’язково фіксуються несправності вентиляційних установок, виявлені під час перевірок; усі випадки припинення роботи установок у робочий час у зв’язку з ремонтом, а також унаслідок аварій, відсутності електроенергії; усунення виявлених несправностей і поновлення роботи установок.
Не проведені періодичні випробування на ефективність витяжної шафи лабораторії тип СВП-01.0005.
Не проводиться інструктаж з надання до медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дії при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих з механікаминалагоджувальниками, а саме: Бондаренко В.А., Чуприна В.І.
Оператори виробничої дільниці Ільєнко К.О., Авраменко А.М., Полторадня С.А., Зеленський М.С., Васін В.А., Глуховський Д.О., Гладкий О.А. не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки в разі виникнення аварій у встановленому порядку.
В «Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місціцеху варки мила» (у графі 12) не вказана дата та підпис особи, яка перевірила знання та допустила до роботи після проведення цільового інструктажу 13.01.2021р.
Минув термін контролю за присутністю шкідливих речовин в повітрі робочої зони на робочих місцях для попередження можливості перевищення граничнодопустимих концентрацій шкідливих речовин лабораторії.
Відсутня інструкція з режиму роботи і безпечного обслуговування посудин.
Не нанесені незмивною яскравою фарбою скорочені позначення і порядкові номери витяжних вентиляційних систем дільниці механічної обробки мила тип СВП-01.0001 на корпусах вентиляторів, пускових пристроях, повітропроводах і опусках у межах обслуговуючого обладнання дільниці механічної обробки мила
Справність і роботу системи вентиляції витяжних вентиляційних систем лабораторії тип СВП-01.0004, тип СВП-01.0005 не перевіряється працівниками, відповідальними за роботу цих систем не рідше одного разу на зміну із занесенням результатів перевірки в журнал експлуатації систем вентиляції лабораторії.
Лаборанти лабораторії Цуканова Л.С., Кот Г.С., Гончарова В.С., Предибайло О.М., Будьонна Т.О. не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охороні праці у встановленому порядку (Правила охорони праці під час роботи в хімічних лабораторіях).
Працівники, які обслуговують електроустановки не забезпечені усіма необхідними засобами захисту згідно норми : показник напруги - 2 од., ізольовані кліщі1 од., захисні огородження, ізольовані накладки,переносні плакати і знаки безпеки.
Не підтверджено факт проходження огляду та перевірки зварювальної апаратури, згідно з вимогами ДСТУ ІЕС 60745- 1:2010.
Оператори лінії виробництва мила Корольков Д.С., Мороз І.І. не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки в разі виникнення аварій у встановленому порядку.
На корпусі електроінструменту: машина шліфувальна кутова (б/н) - 6 од., електродриль (б/н) - 1 од., перфоратор (б/н) - 2 од., шуруповерт(б/н) - 1 од., відсутній інвентарний номер та дата наступної перевірки електроінструменту.
Не проведені періодичні випробування на ефективність витяжних вентиляційних систем дільниці по варці мила тип СВП01.0002, тип СВП-01.0003, тип СВП-01.0007, тип СВП-01.0008.
Не призначено в необхідній кількості обслуговуючий персонал, який пройшов навчання з охорони праці і має відповідну кваліфікацію щодо обслуговування посудин під тиском.
Не проводиться інструктаж з надання до медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дії при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих з операторами лінії виробництва мила, а саме: Корольков Д.С., Мороз І.І.
Паспорт витяжної вентиляційної системи лабораторії тип СВП01.0004 не відповідає вимогам Правил по безпечній експлуатації систем вентиляції в хімічних виробництвах.
Схеми включення посудин не вивішені на робочих місцях.
Не розроблена інструкція з охорони праці по методам і засобам очищення повітроводів та вентиляційного устаткування.
Не проведено первинний технічний огляд після монтажу перед уведенням в експлуатацію спеціалізованою організацією обладнання підвищеної небезпеки, а саме: ємність для низькотемпературної обробки молочних продуктів ВС-2,0 інв. № 118, рік виготовлення 2003 рік, Україна.
Не надано акт, що підтверджує проведення монтажних робіт і налагодження - генератор пари (котел) заводський №12873.
Не призначено працівника, відповідального за технічний стан навантажувачів; Не призначено працівника, відповідального за безпечне проведення робіт навантажувачами; Не призначено обслуговувальний і ремонтний персонал навантажувачів; Не установлено порядок проведення щоденного обслуговування, періодичного технічного обслуговування та ремонту відповідно до вимог експлуатаційних документів; Не забезпечено умови для виконання відповідальними працівниками, обслуговувальним і ремонтним персоналом своїх обов’язків; Не забезпеччено ведення робіт за технологічними картами або проектами виконання робіт (далі ПВР) навантажувачами; Не ознайомлено відповідальних працівників з Правилами, а обслуговувальний і ремонтний персонал - з інструкціями з охорони праці.
Відсутнє розпорядження про призначення особи, відповідальної за збереження та справний стан електроінструменту.
Не призначено ремонтний персонал навантажувачів.
Справність і роботу систем вентиляції дільниці по варці мила тип СВП-01.0002, тип СВП01.0003, тип СВП-01.0007, тип СВП-01.0008 не перевіряється працівниками, відповідальними за роботу цих систем не рідше одного разу на зміну із занесенням результатів: перевірки в журнал експлуатації систем вентиляції дільниці по варці мила.
Відсутній під час перевірки оперативний журнал.
Начальник дільниці рідких миючих засобів Стьопченко С.І. пройшов спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охороні праці у встановленому порядку (Правила охорони праці на об’єктах з виробництва товарів побутової хімії).
3 урахуванням специфіки виробництва, роботодавцем не переглянутий відповідний перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці. Усунене в ході перевірки.
Не проведено первинний технічний огляд після монтажу перед уведенням в експлуатацію спеціалізованою організацією обладнання підвищеної небезпеки, а саме: ємність для низькотемпературної обробки молочних продуктів ВС-2,0 зав. № 286, інв. № 95, рік виготовлення 2003 рік, Україна.
В процесі експлуатації вентиляторів не здійснюється контроль стану їх зовнішніх і внутрішніх поверхонь, а також стану електродвигунів і фундаменту методом профілактичного огляду з записом результатів огляду в журнал по експлуатації систем вентиляції підприємства.
На лицьовому боці панелей щитів не нанесені диспетчерські написи та знаки безпеки, що вказують на призначення приєднань.
Не нанесені незмивною яскравою фарбою скорочені позначення і порядкові номери витяжної вентиляційної системи дільниці виробництва рідких миючих засобів тип СВП-01.0009 на корпусах вентиляторів, пускових пристроях, повітропроводах і опусках у межах обслуговуючого обладнання
Не проведено зовнішній огляд електроінструменту: машина шліфувальна кутова (б/н) - 6 од., електродриль (б/н ) -1 од., перфоратор (б/н) - 2 од., шуруповерт(б/н) - 1 од.
Не надано Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників, де зазначено результати вимірювання опору ізоляції та випробування ізоляції електроінструменту.
Не проведено перевірку спрацювання пристроїв захисту (працездатність розчіплювачів автоматичних вимикачів у розподільчий шафі).
Відсутнє затверджене Положення про енергослужбу.
Укладники-пакувальники Лісовик А.В., Пєтінова Т.С., Мілютіна А.Б., Літвін Ю.М., Чубукіна Н.С., Садовська А.С., Красницька І.В., Полуденко Г.М., Борисова С.В., Обухов Є.О., Маренков В.О., Кулачко ЗА., Лапоногова В.І., Троненко Д.М., Раскін С.А., Погорєлова З.В., Пойда В.В., Бондар М.В., Зудер’янц О.С. не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки в разі виникнення аварій у встановленому порядку.
Відсутній під час перевірки Журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями.
Ооператори лінії виробництва мила Корольков Д.С., Мороз І.І. не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охороні праці у встановленому порядку (Правила охорони праці на об’єктах з виробництва товарів побутової хімії).
Начальники змін дільниці механічної обробки мила Довгопол О.М., Вовк М.В., Діденко Н.Ю. не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки в разі виникнення аварій у встановленому порядку.
Не організовано огляд засобів захисту з записом в «Журналі обліку та зберігання засобів захисту».
Покарання: відсутні
20.01.2020 1881365 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Об'єкти:
фактична адреса ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФАБРИКА МИЛОВАРНІ ТРАДИЦІЇ" (ТОВ "ФМТ")
Харківська обл., м. Харків, вул. Калініна Костянтина, буд. 79
Учасники:
Ренкіс Андрій Сергійович — Заст. директора
Маркелова Ольга Юріївна — головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Порушення:
ТОВ «ФМТ» статистична звітність про відходи, що утворились на підприємстві не складається та не подається
ТОВ «ФМТ» не вирішено питання щодо необхідності складення та ведення реєстру об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів
ТОВ «ФМТ» використовує 1 навантажувач, який працює на газу. Інструментально-лабораторні вимірювання параметрів викидів забруднюючих речовин від зазначеного пересувного джерела відповідно до вимог ДСТУ 4277:2004 не здійснюються
Паспорт на УОГ (рукавний фільтр) не розроблено
За результатами огляду не складаються акти перевірок технічного стану установок очистки газу на джерелі викиду № 3
ТОВ «ФМТ» не забезпечується професійна підготовка, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами
Не надає місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, уповноваженим органам виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища інформацію про відходи та пов'язану з ними діяльність, у тому числі про випадки несанкціонованого попадання відходів у навколишнє природне середовище та вжиті щодо цього заходи
На основі матеріально-сировинних балансів виробництва виявляє і веде первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються. Однак, облік ведеться не по всіх видах відходів, що утворюються на підприємстві, а саме: не враховано відходи зміту з території, відходи шламу жироловок та інші.
ТОВ «ФАБРИКА МИЛОВАРНІ ТРАДИЦІЇ» (далі - ТОВ «ФМТ») розташована за адресою: вул. Калініна Костянтина, буд. 79, м. Харків, 61000. Підприємство займається виробництвом мила та мийних засобів, засобів для чищення та полірування. За вказаною адресою підприємство розташовано на підставі договору № 9 оренди обєктів нерухомості від 01.02.2019 року. Вказаним договором визначено, що ТОВ «РЕНЕСАНС» передає ТОВ «ФМТ» виробничі нежитлові будівлі (літ. «Ж-1», літ. «З-1», літ. «И-2», літ. «К-1», літ. «Л-1», літ. «В-2»). Договір діє – 35 місяців. Також, ТОВ «РЕНЕСАНС» на підставі договору оренди № 2 від 25.05.2016 року передав ТОВ «ФМТ» у строкове платне користування індивідуально визначене майно (обладнання), зокрема: ємкості плавки тваринного жиру 2 од. (джерело викиду №1), реактор – Кратчер 1од. (джерело викиду №2), милозбірники 6 од. (джерело викиду №3), амальгаматор 1 од., вакуумний млин (джерело викиду № 4), дуплексний вакуумний плоддер 1 од. (джерело викиду №5), штамп-прес 1 од. (джерело викиду №6), лінія розливу РМЗ 1од. (джерело викиду №7), шафа витяжна хімічна 1 од. (джерело викиду №8), газовий котел Certuss Universal 850 1 од. (джерело викиду №9), твердопаливний котел «Ретра 300-4М» 1 од. (джерело викиду №10). Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від зазаначених джерел здійснюються на підставі дозволу №6310137900-5497, який видано ТОВ «ФМТ» Департаментом екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації 20.01.2020 року. Термін дії дозволу – необмежений. Попередній дозвіл відсутній. ТОВ «ФМТ» по 19.01.2020 року здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від джерел №№ 2-6, 8 на підставі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря №6310137900-4000, виданого 15.06.2018 року ТОВ «РЕНЕСАНС» з необмеженим терміном дії, що передбачено п. 4 ст. 4-1 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», згідно якого у разі надання на підставі договору оренди чи інших договорів у тимчасове користування приміщень та обладнання за умови збереження виду діяльності і стану цих приміщень та обладнання від орендаря або іншого користувача не вимагається отримання документа дозвільного характеру на їх використання (експлуатацію). Враховуючи вищевикладене, встановлено, що викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від дж. №№1, 7, 10 (дата ввода в експлуатацію - 3 квартал 2019 року) та дж.№9 (дата ввода в експлуатацію - 12.12.2016 року) по 19.01.2020 року здійснювались у наднормативному режимі (без відповідного дозволу).
ТОВ «ФМТ» не визначено показник загального утворення відходів Пзув, що не дає змогу визначитись у необхідності отримання дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами або подання декларації про відходи за формою та в порядку, затвердженими ПКМУ № 118
На джерелі викиду №3 встановлено УОГ (рукавний фільтр). ТОВ «ФМТ» не призначено відповідальних осіб за належне розташування та обладнання місць відбору проб та вимірювання параметрів газопилового потоку УОГ (рукавний фільтр). В наслідок рукавний фільтр не обладнано місцем відбору проб (відсутні отвори)
Не проводиться технічне навчання і перевірка знань з правил технічної експлуатації установок очистки газу інженерно-технічного персоналу та обслуговуючого персоналу, залученого до експлуатації УОГ
Не визначено склад і властивості відходів, які утворюються на ТОВ «ФМТ»
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.01.2019 1395027 Геологічне вивчення надр, їх використання та охорона, а також використання і переробка мінеральної сировини (державний гірничий нагляд) Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері державного гірничого нагляду
Об'єкти:
Об'єкт 1
61000, Харьковская обл., Харьков, вул. Константина Калинина, буд. 79
Учасники:
Ренкіс Андрій Сергійович — заступник директора
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.01.2019 1422240 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
Об'єкт 1
61000, Харьковская обл., Харьков, вул. Константина Калинина, буд. 79
Учасники:
Ренкіс Андрій Сергійович — заступникм директора
Порушення: відсутні
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
23.01.2018 1159318 Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства про охорону праці, промислову безпеку та гірничий нагляд
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні