Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Перевірки (1)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АВЕРС КАНЦЕЛЯРІЯ"

#39417349

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
09.11.2021 2492816 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
36 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Склад, (м. Дніпро, вул. Суворова, 35)
49000, Дніпропетровська обл. м. Дніпро, Чечелівський р-н., вул. Суворова, 35
Учасники:
Гавриш Андрій Володимирович — Головний інспектор ВЗНС Дніпровського РУ Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області
Некрашевич Євгенія Вікторівна — уповноважена особа ТОВ «АВЕРС КАНЦЕЛЯРІЯ» за довіреністю №0201/21 від 02.01.2021
Порушення:
Пожежні кран-комплекти не розміщуються у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання, і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж у складських приміщеннях, апарати відключення (вимикачі) та електропускове обладнання не встановлено поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах.
Необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння не визначено відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті з урахуванням фізико-хімічних та пожежонебезпечних властивостей горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу відкритих майданчиків та установок.
Технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік не проводиться.
Працівники при прийнятті на роботу на робочому місці не проходять інструктажі з питань пожежної безпеки
Інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії не розміщено
Технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік не проводиться.
Для розміщення первинних засобів пожежогасіння у складських, допоміжних приміщеннях, спеціальні пожежні щити (стенди) не встановлено.
У складських приміщеннях, виконано стелажі з горючих матеріалів висотою більше 3 м без забезпечення проходів між стінами і стелажами завширшки не менше 1 м. Конструкції стелажів (у тому числі полиці) висотою більше 3 м мають виконуватися з негорючих матеріалів.
У складських приміщеннях дозволяється розміщувати лише робочі місця комірників (обліковців, відбракувальників, товарознавців) з обгородженням їх заскленими перегородками з негорючих матеріалів заввишки не менше 1,8 м, які не повинні перешкоджати евакуації людей та матеріальних цінностей. Ця вимога не виконуєтьсч
Не визначені обсяги забезпечення працівників, які знаходяться в зоні можливого хімічного забруднення, засобами радіаційного та хімічного захисту, їх типи, а також місця зберігання, які визначаються центральними органами виконавчої влади, іншими державними органами за погодженням з ДСНС.
Допущено використання суб’єктом господарювання об’єкту нерухомості, без подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Приміщення об’єкту не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння згідно встановлених норм (вогнегасниками).
Керівник об’єкту, що за характером своєї діяльності не належить до небезпечного об’єкту, але за прогнозом може опинитись у зоні надзвичайної ситуації, можливу небезпеку, що може виникнути на його території у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру на небезпечних об’єктах і територіях не враховує, та заходи щодо забезпечення безпеки працівників об’єкту не вживає
Відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок збирання посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Приміщення не забезпечені системою пожежної сигналізації, автоматичною системою пожежогасіння у відповідності до вимог ДБН В.2.5-56:2014.
У складських приміщеннях усі операції, пов’язані з розкриттям тари, розфасуванням продукції, та іншими подібними до цих роботами у відокремлених приміщеннях не здійснюються
Керівник, або працівники призначені з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки, не пройшли навчання в установленому законодавством порядку
Для встановлення наявності або відсутності джерел небезпеки, які можуть ініціювати виникнення надзвичайних ситуацій, а також визначення рівнів можливих надзвичайних ситуацій, не проведено ідентифікацію об’єкта господарської діяльності та не узгоджено її з ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.
Для кожного приміщення не розроблені та затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання не проводиться 1 раз на 2 роки
У протипожежних перегородках між приміщеннями різного призначення не встановлено сертифіковані в України протипожежні двері з нормованою межею вогнестійкості (двері які відокремлюють приміщення складу від офісних приміщень та двері які відокремлюють сходову клітку від приміщень складу).
Для всіх приміщень складського призначення не проведено розрахунок та не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об’єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами.
Евакуаційні виходи не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» які повинні бути приєднані до мережі евакуаційного або аварійного освітлення. Най¬менша освітленість повинна бути 0,5 лк на підлозі при¬міщення відповідно до ДБН В.2.2.3-97 п. 4.25
Не забезпечено працівників об'єкту засобами колективного та індивідуального захисту згідно визначених обсягів.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Приміщення об’єкту не обладнано системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей типу СО-2, у відповідності до вимог ДБН В.2.5-56:2014.
Посадові особи та працівники не проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях». Приступати до роботи особам, які не пройшли навчання, протипожежного інструктажу і перевірки знань з питань пожежної безпеки, забороняється.
Клас вогнестійкості будівельних конструкцій - несучі будівельні конструкції (металеві колони, балки) не відповідають протипожежним вимогам будівельних норм (не оброблені засобами вогнезахисту).
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється
Не розроблені та не вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. Плани евакуації повинні виконуватись на фотолюмінісцентній основі.
Електричне обладнання, електропроводи та кабелі за виконанням та ступенем захисту не відповідають класу зони згідно з ПУЕ (складські приміщення)
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Не розроблено та не затверджено інструкцію щодо дій персоналу суб’єкта господарювання у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.
Тимчасові електромережі влаштовані та експлуатуються
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення вмикаються з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом