Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (3)
Перевірки (5)

ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО "171 ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РЕМОНТНИЙ ЗАВОД"

#38709348

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
02.02.2021 2305111 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Ткаченко Світлана Анатоліївна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю та аналітичного забезпечення
Прохоренко Олександр Геннадійович — Директор ДП "171 Чернігівський ремонтний завод"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
02.02.2021 2289775 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
83 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Хайтов Дмитро Вячеславович — Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Чернігівській області
Заяць Альона Володимирівна — головний державний інспектор відділу з питань гігієни умов праці та атестації робочих місць за умовами праці
Бобер Дмитро Петрович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв ’язку Управління Держпраці у Чернігівській області
Романчук Андрій Станіславович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Чернігівській області
Шевченко Юрій Павлович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку
Кислюк Павло Володимирович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці
Мартиненко Наталія Михайлівна — Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці
Порушення:
На дільниці ремонту спец обладнання встановлена силова розетка з механічним пошкодженням.
Вантажопідіймальні крани не споряджені табличкою чи написом, розміщеною на видному місці, з чітко позначеними обліковим номером, вантажопідіймальністю та датою наступного часткового та повного технічного
Не представлений наказ по підприємству, стосовно покладення обов’язків відповідального за справний стан та безпечну експлуатацію обладнання, що працює під тиском, на іншого працівника на час відсутності, працівника відповідального за справний стан та безпечну експлуатацію обладнання, що працює під тиском
Не переглянуті переліки робіт в електроустановках що виконуються за нарядом, розпорядженням та в порядку поточної експлуатації, дата останнього перегляду 02.12.2019 року.
Перед початком вантажно-розвантажувальних робіт не робиться розміщення робочої сили
Балони зберігаються без накручених ковпаків
Вахтові журнали вантажопідіймальних кранів не встановленої форми
На горизонтальному консольно-фрезерному верстаті модель 6Р82 інв. № Д-5-77 обертова частина, з зворотного боку не закрита захисним кожухом.
Суб’єктом господарювання не розроблений обсяг огляду та перевірок механізмів, металоконструкцій…і т.д. яку повинні виконувати машиністи вантажопідіймальних кранів
На електрошафі ЩС-5 з внутрішньої сторони потребує оновлення однолінійна схема електричних з'єднань.
Працівник (Акименко Л.М.) після первинного інструктажу на робочому місці допущений до роботи без проходження стажування,відсутні записи в Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці.
На станині та передній бабці токарно-гвинторізного верстату токарної дільниці модель 16К25 інв. № 21460 знаходяться інструменти, деталі та інші предмети виробництва, що є порушенням вимог безпеки під час виконання робіт на металообробних верстатах.
На станині та передній бабці токарно-гвинторізного верстату токарної дільниці модель 16К20 без інвентарного номера, знаходяться інструменти, деталі та інші предмети виробництва, що є порушенням вимог безпеки під час виконання робіт на металообробних верстатах.
В сховищі для зберігання балонів відсутні відповідні інструкції,правила і плакати стосовно поводження з балонами
Не представлений ПВР або технологічні карти на виконання робіт (вантажопідіймальними кранами
На дільниці ремонту спец обладнання не закритий доступ до струмовідних частин електрошаф устаткування, відповідно до вимог ПУЕ.
На момент перевірки видача ЗІЗ (Петрушко Е.В.), не облікована в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
Виробничі відходи, сміття, непридатні деталі, вузли і агрегати в майстерні, та ремонтних боксах своєчасно не прибираються і накопичуються не на спеціально відведених площадках.
Не представлений журнал обліку обладнання суб’єкта господарювання
Працівників за робочим місцем оператора установок піскоструминного очищення, що атестувалося, не ознайомлено з результатами атестації робочих місць за умовами праці в Картах умов праці.
Не на усіх підставках (козелках) зазначене граничнодопустиме навантаження.
Двосторонній заточувальний верстат, цех № 2, без інв. не відповідає вимогам безпеки, а саме не працює місцеве освітлення.
Відсутній графік очищення світильників та оглядів мережі електричного освітлення, відповідно до вимог п. 11.12. ПТЕЕс розділу VII ПТЕЕс.
Працівник, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання не веде облік обладнання
Не всі інструкції з питань охорони праці переглянуто у відповідні терміни передбачені нормативно-правовими актами з охорони праці в зв’язку з набранням чинності нових нормативно-правових актів з питань охорони праці.
Відсутні списки адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок.
Не призначені особи, відповідальні за безпечне виконання робіт в електроустановках.
Не розроблений та не затверджений роботодавцем План роботи служби охорони праці на 2021 рік.
На дільниці капітального ремонту двигунів біля верстату ВD 7050 не закриті струмовідні частини електрошафи.
Відсутній акт опосвідчення стану безпеки електроустановок.
На приводах комутаційних апаратів відсутні чіткі написи положення «включено» та «відключено».
Працівник, відповідальний за безпечне проведення робіт, не визначає способи навантажування та розвантажування вантажів
В ремонтних боксах шляхи евакуації не мають належного позначення (дороговказами, написами, знаками безпеки) відповідно до Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров’я працівників, затв. Постановою КМУ від 25.11.2009 № 1262.
На розподільчих пристроях відсутні чіткі написи, що вказують на призначення окремих ланцюгів і панелей.
Настільний свердлильний верстат, цех № 2 токарної дільниці, без інв. номера 2М112 не відповідає вимогам безпеки, а саме: відсутні лещата, кондуктори тощо.
На підприємстві не проводиться що піврічна перевірка вантажних транспортних засобів (відсутні графіки перевірок).
Двосторонній заточувальний верстат, цех № 1, Shturm BG6020L без інв. не відповідає вимогам безпеки, а саме: з лівої сторони не обладнаний екранам, який закриває робочу зону під час шліфування.
Не організована періодична перевірка знань виробничих інструкцій
Не проводиться огляд знімних вантажозахоплювальних пристроїв і тари не заносяться дані про пошкоджені пристрої та вилучення їх з експлуатації
Не представлена інструкція, яка визначає порядок і методи огляду знімних вантажозахоплювальних
Працівники, безпосередньо зайняті на роботах, зазначених у Переліку робіт з підвищеною небезпекою, а саме : електромеханіки не пройшли спеціальне навчання і перевірка знань з питань охорони праці
Двосторонній заточувальний верстат, цех № 2, без інв. не відповідає вимогам безпеки, а саме: з обох сторін не обладнаний екранам, який закриває робочу зону під час шліфування.
Роботи в електроустановках відповідно не оформляються, відсутні записи в журналі обліку робіт за нарядами та розпорядженнями.
В електрошафовій РУ 0,4-кВ ТП-439 виявлено не випробувані електрозахисні засоби (діелектричні рукавички, діелектричне взуття).
Не розроблена виробнича інструкція обслуговувальному персоналу обладнання, що працює під тиском
Свердлильний верстат, цех № 2 без інв. номера ВІ32ГА потребує заміни пристрій (пружина), який повертає шпиндель у початкове положення після його подання.
Не здійснюється підготовка робочого місця та допуск до роботи в електроустановках відряджених працівників.
Не визначений спосіб укладання вантажів
Положення про розробку інструкцій потребує перегляду та доопрацювання, в п. 4.1 наявні посилання на не діючі нормативні акти з охорони праці.
Не визначено та не погоджено з Управлінням Держпраці список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією.
За результатами атестації робочого місця електрогазозварника, зайнятого різанням та ручним зварюванням, не передбачено видачу за встановленими нормами безоплатно молоко або інших рівноцінних харчових продуктів, хоча лабораторними дослідженнями повітря робочої зони підтверджено перевищення гранично допустимої концентрації марганцю.
Не представлені змінні журнали обладнання, що працює під тиском
На підприємстві не проводиться вибракування інструменту та пристроїв.
На підприємстві не надається працівникам інформація щодо догляду і обслуговування ЗІЗ.
Не проводяться огляди в електроустановках та не фіксуються в Оперативному журналі.
На місцях проведення робіт не вивішені таблиці з вказівкою маси вантажів, що переміщуються
Посадова інструкція особи, відповідального за електрогосподарство Потребує доопрацюванню, а саме: не затверджена керівником підприємства, а також в п. 2.13 наявні посилання на не діючі нормативні акти з охорони праці.
Відсутній графік ремонтів, технічного обслуговування устаткування електрогосподарства на 2021 рік.
Не проведено вступний інструктаж 08.09.2019 слюсарям з ремонту КТЗ (Мовлян Д.Б., Матюшко Р.Б.,Сергієчко В.М.) відсутні підписи в Графі 4 Журналу реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці на підприємстві.
На вантажному автомобілі КАМАЗ виявлено підтікання мастила з системи мащення
Підлога в приміщені ремонтних боксів має нерівності.
Відсутні графічні зображення (схеми) стропування типових вантажів, що завантажуються або розвантажуються
Керівник не забезпечив у повному обсязі утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів.
Підніжки та спеціальні площадки на вантажному автомобілі КАМАЗ мають зношену рифлену поверхню
Не сформовані плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці на 2021 рік, з якими мають бути ознайомлені працівники.
Особи, зайняті на роботах з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, не використовують засоби індивідуального захисту
Відсутній Журнал обліку та зберігання засобів захисту.
Місця, де зберігаються засоби для надання першої медичної допомоги в авто гаражі та майстерні, відповідним чином не позначені.
Відсутній «Журнал обліку відмов і аварій в роботі електрообладнання і мереж».
В журналі реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці на підприємстві у графі 7 не зазначається вік особи, яку інструктують.
Електрошафа ЩС-4 0,4-кВ токарної дільнці не обслуговується (приєднання виконано без опресування, контакти приєднань покриті корозією, в наявності нагрів та окислення приєднаннь).
В електрошафовій РУ 0,4-кВ ТП-439 пошкоджено запірний пристрій шафи секції № 2.
Підприємство не в повному обсязі укомплектовано електрозахисними засобами у відповідності до норм комплектування.
Не затверджений роботодавцем графік обстежень структурних підрозділів на 2021 рік.
Відповідальною особою за електрогосподарство не встановлено періодичність проведення оглядів в електроустановках відповідно до вимог п. 5.1 розділу IV ПТЕЕС.
На підприємстві не призначений працівник, відповідальний за безпечне проведення вантажно-розвантажувальних робіт
Сховище для зберігання балонів не обладнано гніздам або клітками для запобігання падінню
Не представлені інструкції з режиму роботи і безпечного обслуговування посудин, що працюють під тиском
У виробничому підрозділі відсутній перелік інструкцій з охорони праці підприємства, який має бути затверджений роботодавцем.
На підприємстві не розроблено інструкцію з експлуатації ЗІЗ.
Суб’єктом господарювання не визначена процедура проведення періодичного технічного обслуговування, налагодження та ремонту обладнання відповідно до настанови з експлуатації
Не представлена декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки а саме: Ковальсько-пресове устаткування.
Відсутні паспорти на заземлювальні пристрої, що знаходяться в експлуатації, відповідно до вимог п. 7.4 розділу VII ПТЕЕс.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.06.2020 2129625 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Чернігівській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Михайлов Ігор Анатолійович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області
Прохоренко Олександр Геннадійович — Директор ДП "171 Чернігівський ремонтний завод"
Порушення:
Викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами розташованими в будівлі ангару літ. G-1 (зварювальний пост) здійснюються за відсутності дозволу на викиди.
Не забезпечено виконання в повній мірі п.п. 1,2,4 припису Державної екологічної інспекції у Чернігівській області № 12/05 від 17.01.2020
В ході перевірки встановлено що експлуатація ГОУ (Циклон ЦН-15-800, Установка ЗИЛ-900)) проводиться з порушенням Правил технічної експлуатації установок очистки газу, а саме: - не забезпечено розроблення паспортів ГОУ; - не проводиться перевірка на відповідність фактичних параметрів роботи ГОУ проектним показникам лабораторією,
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
15.01.2020 1881473 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Прохоренко Олександр Геннадійович — Директор ДП "171 Чернігівський ремонтний завод"
Михайлов Ігор Анатолійович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області
Порушення:
Викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами розташованими в будівлі ангару літ. G-1 (зварювальний пост. твердопаливний котел марки Bullerjan) здійснюються за відсутності дозволу на викиди.
На підприємстві не забезпечено розроблення спеціальних заходів щодо охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Не забезпечено належний контроль за операціями поводження з відходами, а саме не забезпечено передача відпрацьованих люмінесцентних ламп, брухту чорних металів, відпрацьованих мастил, промасленої тирси, промасленого ганчір’я підприємствам, що займаються їх утилізацією та безпечним видаленням з укладанням договорів.
В ході перевірки встановлено що експлуатація ГОУ (Циклон ЦН-15-800, Установка ЗИЛ-900)) проводиться з порушенням Правил технічної експлуатації установок очистки газу, а саме: - не забезпечено розроблення паспортів ГОУ; - не розроблено інструкції з експлуатації ГОУ відповідно до умов роботи; - не проводиться перевірка на відповідність фактичних параметрів роботи ГОУ проектним показникам лабораторією, - не забезпечено ведення журналів обліку робочого часу ГОУ; - не проводиться комісійний огляд ГОУ для оцінки їх технічного стану.
Не забезпечено призначення відповідальних(у) осіб (особу) у сфері поводження з відходами на підприємстві.
Не забезпечено ведення первинного поточного обліку кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються на підприємстві з записами в журналі встановленої форми (1-ВТ).
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
12.09.2018 1162511 Державна служба України з питань праці Проведено
115 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки
Учасники:
Скнар Олег Павлович — інженер з охорони праці
Порушення:
Керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів (п. 1.3.1 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НГІАОІ1 40.1-1.21-98).
Список осіб, що підлягають періодичним медичним оглядам та план-графік проведення медогляду ЛПЗ не узгоджений санітарно-епідеміологічної службою. Порушення ст. 17 ЗУ «Про охорону праці», п. 2.3. «Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій» затвердженого МОЗ України Наказ від 21.05.2007 № 246_______________________
Не представлений журнал обліку обладнання, що працює під тиском (посудини, що працюють під тиском), (розд. 7, глава 6, ті. 1 НПАОП 0.00-1.80-18 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18)
Працівник, відповідальний за справний стан і безпечну експлуатацію обладнання під тиском, не проставляє підписи в змінному журналі, (розд. 7, п. 4 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18)
Особи, зайняті., на роботах з технічного обслуговування та ремонту^ транспортних засобів, не використовують засоби індивідуального захисту, п. 1.18. розділу X Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12).
Гумовотканинні рукави не мають маркування із зазначенням номінального тиску та строків проведеного і чергового гідравлічних випробувань, (п. 1.17, розд. 6 Правил безпеки систем газопостачання НПАОП 0.00-1.76-15).
Не проводяться періодичні огляди електрозахисних засобів (із записом _ в. «Журнал обліку та зберігання засобів захисту»).. Порушення п. 4.4.2 НПАОП 40.1-1.07-01 Правил експлуатації елекгрозахисних засобів.
На фрезерувальному верстаті модель 6Р12, інв. № Д-5-198, не працює місцеве освітлення, (п. 1.1, розділу II НПАОП 0.00-1.71-13 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями, пункт 2.1.18 ГОСТу 12.2.003- 91 Система стандартів безпеки праці).
В Положенні про енергетичну службу підприємства не визначено кількість електротехнічних та електротехнологічних працівників з системою управління електрогосподарством та її організаційну структуру. Порушення п. 1.3.1 НГІАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
На заточувальному верстаті, без інвентарного номеру, захисні пристрої (екрани) не зблоковані з пуском верстату, (п. 1.10, розділу II НГ1АОП 0.00-1.71-13 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями).
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робоном.у місці ведеться з порушеннями, не заповнені графи 5 (номер.,інструкції) та 12 (знання перевірив, допуск до роботи здійснив (підпис, дата). Порушення п. 6.9, п. 6.10. додаток 6 НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці
На підприємстві не проводиться вибракування інструменту та пристроїв, п. 1.11. розділу VIII Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12).
Відсутній журнал обліку видачі інструкцій з охорони праці на підприємстві. Порушення п. 3 розділу V додаток 5 НПА0ГІ 0.00-4.15-98 Положення про розробку інструкцій з охорони праці
На драбинах, що експлуатується у ремонтній дільниці підприємства не зазначені інвентарний номер, дата проведення наступного випробування та належність цеху (дільниці тощо), п. 7.14. Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями (НПАОП 0.00-1.71- 13).
Уповноважена особа з питань охорони праці не пройшла навчання з питань охорони праці відповідно до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці. Порушення гі. 1.7. НПАОП 0.00-4.11-07 Типового положення про діяльність уповноважених найманими працівниками осіб *з питань охорони праці
Не допускається зберігання в одному приміщенні балонів з ЗВГ з балонами інших газів, (п. 2.6. розд. 6 Правил безпеки систем газопостачання НПАОП 0.00-1.76-15).
Працівникам підприємства не проведено обов'язковий періодичний (протягом трудової діяльності) медичний огляд. Порушення сг. 17 ЗУ «Про охорону праці», п. 1.3 «Порядок,проведення медичних оглядів працівників певних категорій» затвердженого МОЗ України Наказ від 21.05.2007 №246
Заточувальний, верстат, без інвентарного номеру, не укомплектований захисним екраном, який закриває робочу зону під час заточування, (п. 1.6, розділу III НПАОП 0.00- 1.71-13 1 Іравил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями).
Інструкції з Охорони праці не видаються працівникам та не вивішуються на‘ робочих місцях, (п. 4, розд. 5 Положення про розробку інструкцій з охорони праці НПАОП 0.00- 4.15-98).
Не представлена інструкція, яка визначає порядок і методи огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв вантажопідіймальних кранів, (розд. 6, глава 3 п. 40 НПАОГІ 0.00-1.80-18 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року № 62, НПАОП 0.00-1.80-18)
Директор підприємства не пройшов навчання і перевірку знань з питань охорони праці. Порушення п. 5.1. додаток 3 НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці Ст. 18 Закону України «Про охорону праці»
Балони ЗВГ не пофарбовані та не мають білої кільцевої смуги завширшки 100 мм. (гі. 2.1, розд. 6 Правил безпеки систем газопостачання НПАОП 0.00-1.76-15).
Не представлені ремонтні журнали обладнання під тиском, (розд. 7, глава 5* п. 4 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18)
Працівники використовують засоби захисту з простроченим терміном зберігання (випробування). Порушення п. 4.2.6 НПАОП 40.1-1.07-01 Правил експлуатації електрозахисних засобів.
Результати перевірок і випробувань електроінструменту не заносяться в «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників». Порушення п. 6.7.36 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
В п. 1.8 Положення про розробку інструкцій з охорони праці підприємства наявні посилання на не діючі нормативні акти з охорони праці, а саме на ДНАОП 0.00-4.12-99. Порушення п. 1.5., п. 2.10. НПАОП 0.00-6.03-93 Порядку опрацювання і затвердження власником нормативних актів про охорону праці, що діють на підприємстві
Не представлений журнал технічних обслуговувань і ремонтів обладнання, (розд. 5, глава 1, п. 7, НПАОП 0.00- 1.80-18 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року № 62)
Не розроблені та не затверджені програми стажування для конкретної професії, відповідно до функціональних обов’язків працівника. Порушення п. 7.6. НГІАОП 0.00-4.12- 05 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знані, з питань охорони праці
Не визначений певний механізм для персоналу, на який покладено, обов’язки з обслуговування обладнання під тиском стосовно ретельного спостереження за устаткуванням, (розд. 7, п. 1 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18)
В приміщеннях електрошафової цеху № 5 (утворюється цементний пил від руйнування штукатурки стін та підлоги). Не проводиться періодичне очищення від пилу та бруду електрообладнання електрошафової. Порушення п. 8.7.1 1IIІАОІ1 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Відповідальний за електрогосподарство не пройшов відповідне навчання та чергову перевірку знань з електробезпеки. Порушення п. 2.1.3, п. 2.1.4 НПАОП 40.1- 1.21498 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
На підприємстві відсутній перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання), на підприємстві. Порушення п. 7.4. НПАОГ1 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Працівники, зайняті на роботах, зазначених у Переліку робіт з підвищеною небезпекою не проходять щорічне спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно- правових актів з охорони праці. Порушення п. 4.1. НПАОП 0.00-4.12.-05 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.
Електроінструмент та кабелі-подовжувачі, які наявні у ремонтній дільниці підприємства не проходять перевірку (вимірювання опору та ізоляції) 1 раз на 6 місяців із відповідним записом в «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників», пп. 6.7.24., 6.7.37. додаток 6 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів (НПАОП 40.1-1.21-98).
Не розроблені способи безпечного стропування, обв’язування вантажів вантажопідіймальних кранів. (розд.7,глава2,п.12 НПАОП 0.00-1.80-18 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року № 62, НПАОП 0.00-1.80-18)
Видача працівникам 313 не облікована в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів І індивідуального захисту. Порушення гі.4.10. додаток 1 1І1ІЛОІ1 0.00-4.01-08 Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту
Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці ведеться з порушеннями, а саме наявні випадки коли не заповнюються всі передбачені графи, не проставляється вік особи якій проведено інструктаж. Порушення п. 6.3 Додаток 5 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Не проведено вступний інструктаж працівникам іншої організації, які виконують будівельні роботи для підприємства. Порушення п. 6.3 НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Двері ІЛС-11 компресорного цеху не закриті постійно на запірні пристрої, перед ШС та ЯРГІ відсутні діелектричні килцмки. Порушення п. 8.7.1 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Підприємство не зберігає протягом 5 років заключні акти за результатами періодичних медичних оглядів працівників. Порушення ст. 17 ЗУ «Про охорону праці», пункт 1.3. «Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій» затвердженого МОЗ України Наказ від 21.05.2007 №246
Роботодавцем не розроблено та не затверджено перелік професій та посад працівників, які звільняються віл повторного інструктажу. Порушення п. 6.1 1. НПАОГІ 0.00- 4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони п р а ц
Список працівників, відповідальних за безпеку робіт, що виконуються в електроустановках потребують перегляду та ііерезагвсрджепня на 2018 рік. Порушення п. 3.2.1, п. 3.2.9 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Відсутній список розподілу електрозахисних засобів з визначенням місць зберігання. Порушення п. 4.2.9 НПАОП 40.1-1,07-01 Правил експлуатації електрозахисних засобів.
Виробничі відходи, сміття, непридатні деталі, вузли і агрегати своєчасно не прибираються і накопичуються не на спеціально відведених площадках, п. 1.9. розділу III Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00- 1.62-12).
Фахівець з охорони праці не контролює безпечну експлуатацію електроустановок (перевірки не проводяться, приписи не видаються). Порушення п. 1.3.2 НПАОП 40.1- 1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
В цеху ремонту двигунів, стелажі для зберігання вантажів не оснащені табличкою із зазначенням номера стелажа і вантажопідіймальності осередку, гі. 13. глава 4 розділ II Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт (НПАОП 0.0.0-1.75-15).
На підприємстві допускають використання редукторів без манометрів, (п. 2.38, розд. 5 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями НПАОП 0.00-1.71-13).
У мережі освітлення виробничих приміщень та цеху № 5 в ШО на групах вимикачів (автоматів) необхідно поновити найменування приєднань, які неможливо прочитати. Порушення п. 8.7.1 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Перелік робіт з підвищеною небезпекою, для виконання яких потрібне попереднє спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці, потребує перегляду та доопрацювання у відповідності з НГІАОГІ 0.00-2.01-05 (роботи на висоті, експлуатація верстатного обладнання, обслуговування і ремонт елементів підвіски автомобілів та ін.) Порушення Ст. 18 Закону України «Про охорону праці», п. 94, п. 104, п. 107 НПАОП 0.00-2.01-05 Перелік робіт з підвищеною небезпекою.
Площадка естакади немає огородження металевими перилами з лівого боку. п. 5.9. розділу III Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12).
У «Журнал обліку та зберігання засобів захисту» не робиться запис про вилучення з експлуатації непридатних длязастосування, засобів захисту. Порушення п. 4.2.6 НПАОД 40.1-1.07-01 Правил експлуатації електрозахисних засобів.
Відсутні дані про. проведення періодичного огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв вантажопідіймальних кранів, (розд. 6. глава 3. п. 39. НПАОГІ 0.00-1.80-18 Правила охорони праці- під . час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
На підприємстві не розроблені комплексні заходи на 2018 рік для досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці. Порушення ст. 13 ЗУ «Про охорону праці»
На приводах комутаційних апаратів у ремонтній дільниці відсутні чіткі написи положення «включено» та «відключено», п. 2.18. розділу V Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12).
На заточувальному верстаті, без інвентарного номеру, не відрегульований підручник, прозір між краєм підручника та робочою поверхнею шліфувального круга повинен бути не більше Змм. (п. 1.3, розд. 3 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями НПАОП 0.00-1.71- із).
Членами ромісії не складено перелік питань для перевірки знань з питань охорони праці, з урахуванням специфіки виробництва. Порушення п. 3.11. НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Не визначений та відповідно не проводиться одноосібний огляд електроустановок. Порушення п. 2.2.13 НПАОП 40.1- 1.21-98 ; Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів/
На корпусах електрифікованих інструментів та кабелів- нодовжувачів. що експлуатуються на фарбувальній дільниці підприємства відсутні інвентарні номери та дати наступних перевірок, п. 6.7.37. Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів (НГІАОГІ 40.1-1.21 -98).
Не проводиться огляд та чищення зварювальної установки та її пускової, апаратури, (п. 2.19, розд. 5 Правил охорони праці під;нас роботи з інструментом та пристроями НПАОП 0.00-1.7,1,13.)
Роботи в електроустановках відповідно не оформляються, не ведеться : журнал обліку робіт за нарядами та розпорядженнями. Порушення п. 3.3.12 НПАОП 40.1-1.21- 98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Відсутні графічні зображення (схеми) стропування типових вантажів, що завантажуються або розвантажуються, (розд. 7, глава 3, п. 4. НГ1АОП 0.00-1.80-18 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних, пристроїв і відповідного обладнання, затверджено лаказом Міністерства соціальної політики України, 19, сі чия 2018 року № 62)
Гумовотканинні рукави не випробувані гідравлічним тиском, що становить 1,25 номінального (1 раз на 3 місяці), (п. 1.17. розд. 6 Правил безпеки систем газопостачання НПАОП 0.00-1.76-15).
Працівник, відповідальний за справний стан і безпечну експлуатацію обладнання під тиском, не перевіряє записи в змінному журналі*, (розд. 7, п. 4 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18)
Не розроблений та не затверджений суб’єктом господарювання, графік проведення періодичних перевірок технічного стану вантажопідіймальних кранів, (розд. 6, глава 6. п, 2 НПАОГІ 0.00-1.80-18 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв, і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року № 62. НПАОП 0.00-1.80-18)
Не організована періодична перевірка знань виробничих інструкцій. (розд. 7, п. 1 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НГІАОП 0.00-1.81-18)
На підставках (козелках) не зазначене граничнодопустиме навантаження, п. 4.8. розділу VIII Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12).
Не призначений працівник, відповідальний за утримання обладнання в справному стані та за безпечне проведення робіт вантажопідіймальними кранами та мобільними підйомниками, (розд. 6, глава 5, п. 1 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 201 8 року № 62)
Інструкції з охорони праці № 1 для особи, яка користується вантажоп і д і й млльци м и машинами, що управляються з підлога .та №.13. для акумуляторників, містять не всі не обхідні "розділи; відсутній розділ «Вимоги безпеки після закінчення робіт». Порушення п. 4 розділу II НПАОП 0.00- 4.15-98 Положення про розробку інструкцій з охорони праці
Не представлені відомості стосовно проходження обслуговуючим персоналом (машиністами та стропальниками вантажопідіймальних кранів) підготовки і перевірки знань з питань охорони праці, (розд. 6, глава 5, п. 5 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року № 62)
Працівники, які допускаються до обслуговування акумуляторних батарей не мають відповідної III групи з електробезпеки. Порушення п. 6.6.12 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Не оформлена та не подана декларація відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки (роботи, що виконуються на висоті понад 1.3 м; зварювальні роботи; зберігання балонів із зрідженим газом), (п. 6. п. 19, п. 18 додатку 6 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Затвердженого постановою КМУ від 26.10 2011 №1107).
Працівник, відповідальний за справний стан і безпечну експлуатацію обладнання під тиском, не пройшов відповідного навчання та перевірку знань з охорони праці, (розд. 7. глава 1, п. 1 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.8.1-18)
Список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією не погоджено з Управлінням Держпраці. Порушення її. 2.2.11 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Відсутній Журнал реєстрації осіб, що потерпіли від нещасних випадків на виробництві. Порушення п. 18 «Порядку: проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві», затвердженого ПКМУ від 30.11.2011 № 1232
Суб’єктом господарювання не визначена процедура допуску до . виконання своїх обов’язків обслуговувального та ремонтного персоналу вантажопідіймальних кранів, (розд. 6, глава 5. п.' 1 НПАОП 0.00-1.80-18 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року № 62, НПАОП 0.00-1.80-18)
Не представлені данні про призначення обслуговувальної 0| персоналу, який пройшов навчання з охорони праці і має відповідную кваліфікацію, обладнання , що працює під тиском, (розд. 7, п. 1 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18)
На переносних заземленнях, що використовуються, не позначено переріз заземлювальних проводів, а спеціальні місця для розвішування або укладання переносних заземлень не позначені відповідно до номерів переносних заземлень. Порушення п. 14.1.8 НПАОП 40.1-1.07-01 Правил експлуатації електрозахисних засобів.
Зварювальні кцбелі не з'єднані опресовуванням, зварюванням або паянням.(п. 2.13, розд. 5 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями НПАОП 0.00-1.71-13). -
Не представлена виробнича інструкція для обслуговувального персоналу, (розд. 7, п. 1 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18)
В посвідченнях електротехнічних працівників відсутні відмітки про перевірку знань правил пожежної безпеки та проходження медичного огляду. Порушення п. 2.1.3 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
На ШС та збірках у виробничих приміщеннях не нанесені попереджувальні знаки встановленого зразка, з внутрішньої сторони відсутні однолінійні схеми електричних з’єднань. Порушення п. 8.7.1 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Інструкції з охорони праці, по видам робіт для електротехнічних працівників в електроустановках не розроблені та не затверджені. Порушення п. 4.3.4, п. 5.5 НПАОП 0.00-4.15-98 Положення про розробку інструкцій з охорони праці.
На токарно-гвинторізному верстаті механічної дільниці, модель 1К625, відсутнє рухоме огородження затискного патрону, (п. 2.2. розділу II НПАОП 0.00-1.71-13 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями, п. 14.1.2 ГОСТу 12.2.009 Система стандартів безпеки праці. Верстати металообробні. Загальні вимоги безпеки).
Переліки робіт, що виконуються за нарядом-допуском, за розпорядженням потребують поновлення на 2018 рік. Порушення п. 3.1.1, п. 3.2.9 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Не :заносяться дані про результати перевірок стану заземлювальних пристроїв, що знаходяться в експлуатації, в їх паспорти. Порушення п. 8.7.3 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Балони ЗВГ зберігаються без встановлення заглушок га без захисних ковпаків, (гі. 2.7, розд. 6 Правил безпеки систем газопостачання НПАОП 0.00-1.76-15).
На підіймально-транспортних механізмах (рокли, та штабелер) не позначені їх гранична вантажопідіймальність та інвентарний номер, п. 7. глава 4 розділ 11 Правил охорони праці під час ван(ажно-розвантажувальних робіт П-ІПАОГІ 0.00-1.75-15).
Не в; повному обсязі проведено опосвідчення сіан\ безпеки електроустановок. Копії актів опосвідчення не направляються в Управління Держпраці у Чернігівській області. Порушення п. 8.1, п. 8.4 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Працівник, відповідальний за справний стан і безпечну! експлуатацію обладнання під тиском не оглядає обладнання під піском у робочому стані, (розд. 7, глава 3, п. 3 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81 -18)
Майстер цеху Дейнеко А.М., який відповідальний за проведення інструктажів на робочому місці та безпосередньо пов'язаний з організацією безпечного ведення робіт, не пройшов навчання і перевірку знань з питань охорони праці. Порушення п. 5.1. додаток 3 НПАОП 0.00- 4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці
У фарбувальній дільниці зберігається порожня тара з під фарб, що забороняється, п. 12.24. розділу X Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12).
На корпусах електроінструмента (дриль, перфоратор, та інших) не зазначені інвентарні номери, а також дати наступних перевірок. Порушення п. 6.7.37 НПАОП 40.1- 1.21 -98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Новоприйнятий працівник Ковтун І.В. не пройшов обов'язковий, попередній (під час прийняття на роботу) медичний огляд. Порушення ст. 17 ЗУ «Про охорону праці», п. 1.3 .«Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій» затвердженого МОЗ України Наказ від 21.05.2007 № 2 4 6
Наказом по підприємству не призначена відповідальна особа за організацію медогляду. Порушення ст. 17 ЗУ «Про охорону праці», :П. 3.5. «Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій» затвердженого МОЗ У країни Нак^з від.21.05.2007 № 246
Опір ізоляції обмоток зварювального трансформатору та перетворювачів струму не виміряні (не рідше 1 разу на 12 місяців).(п. 2.20. розд. 5 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями НПАОП 0.00-1.71-13).
В служби охорони праці відсутній план роботи та графік обстеження підприємства, який має бути затверджений роботодавцем. Порушення п. 5.1. НГ1АОП 0.00-4.21-04 Типового положення про службу охорони праці
Не представлені відомості стосовно проходження обслуговуючим персоналом (машиністами та стропальниками вантажопідіймальних кранів) підготовки і перевірки знань з питань охорони праці, (розд. 6, глава 5, п. 5 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року № 62)
Відсутні графіки ремонтів, технічного обслуговування устаткування електрогосподарства на 2018 рік. Порушення п. 1.3.1 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Відсутній, журнал реєстрації інструкцій з охорони праці. Порушення п. 1 розділу V додаток 4 НПАОП 0.00-4.15-98 Положення про розробку інструкцій з охорони праці
Відсутній Журнал перевірки технічного стану транспортних засобів в який повинні записуватись виявлені несправності, поломки, пошкодження, п. 4.3. розділу X Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12).
Свердлильний верстат механічної дільниці модель 2М112 не обладнаний, пристроями, які повертають шпиндель у початкове ..прложення після його подавання, (п. 6.2 НПАОП 0.00т 1,-71-13 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями).
На дні (підлозі) оглядової канави естакади відсутні міцні дерев'яні решітки (трапи), п. 5.14. розділу III Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00- 1.62-12).
На підприємстві: відсутні навчальні плани і програма проведення навчання, які розробляються з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов та функціональних обов'язків працівників. Порушення п. 4.3. НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Не . предетді^лений журнал огляду знімних вантажозахоллюралБних пристроїв і тари. (розд. 6, глава 2, п. 40. ,І;ШАО)1.;0.;ОО-Г.8О-18 Правила охорони праці під час експлуатації ,вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв, і відповідної о обладнання, затвсрмепо наказом1 Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року № 62)
Підприємство не укомплектовано в достатній кількості відповідним електротехнічним та електротехнологічним персоналом, який пройшов навчання та перевірку знань з електробезпеки. Порушення п. 1.3.1, п. 2.1.3, п. 2.1.4 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
У цеху № 5 на комутаційних апаратах не нанесені написи, що вказують, до якого електродвигуна (установки) вони належать. Порушення гі. 8.7.1 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Струмопровідні частини електродотримача зварювального устатувацт_ не захищені від випадкового дотику до них рук зварника або зварюваного виробу, (п. 2.1 розділу V НПАОП 0.00-1.71-13 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями, п. 6.7.71 НПАОП 0.00-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів).
Частини автомобілів вивішуються за допомогою випадкових предметів (дошок, пнів тощо), замість підставок (козелків). п. 6.26. розділу X Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12).
Працівники, - які виконують роботи, що потребують професійного добору (водії автотранспортних засобів) не проходять щорічне спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці, п. 4.1. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці (НПАОП 0.00-4.12.-05).
Підприємством не отриманий дозвіл на експлуатацію машин, механізмів устаткування підвищеної небезпеки (вантажопідіймальні крани зав. №№ 48310, 2000. 305564, 305798. 1061, посудини, що працюють під тиском). (дод.З до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмі^, устатковання підвищеної небезпеки Затверджено постановою КМ України від 26 жовтня 2011 року № 1107)
Роботи в електроустановках відрядженими працівниками: (ЕТД Чернігівський державний університет Кафедра електричних систем і мереж) по проведенню електричних вимірювань та випробувань електрообладнання, на які необхідна підготовка робочого місця і допуск, не оформлялися нарядами, розпорядженнями та не обліковувалися в призначеному для цього Журналі. Порушення п, 3.3.12, п. 3.5.1, п. 6.10.9 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Не всі засоби захисту, що застосовуються на підприємстві, зареєстровані в «Журналі обліку та зберігання засобів захисту» (млакаїи, діелектричні килимки, підставки, захисні окуляри...). Порушення п. 4.4.1, п. 4.4.2 НПАОП 40.1-1,.07-01 .Пррдїил експлуатації електрозахисних засобів
Засоби захисту, термін випробування яких минув, зберігаються разом з придатними для користування засобами захисту (діелектричні рукавички). Порушення п. 4.4.5. НПАОП : 40.1-1.07-01 Правил експлуатації електрозахисних засобів.
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме: на експлуатацію ковальско-пресового устаткування. Ст. 21 Закону України «Про охорону праці», Пункт 21 у відповідності з пунктом 3 додатку 7 „Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки”, затвердженого постановою КМУ від 26.10.2011 № 1107
На дільниці, накачування шин (шиномоніажна юна) не вивішена таблиця робочих тисків у шинах транспортних засобів., п. 8.17. розділу X Правил охорони праці на автомобільному/гранспорті (НПАОП 0.00-1.62-12).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом