Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (5)
Дозвільні документи
Ліцензії (6)
Перевірки (11)

ДЕРЖАВНА УСТАНОВА "ДОНЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ"

#38531102

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
20.01.2022 3209575 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
71 порушення
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Дегтяр Марк Вадимович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області старший лейтенант служби цивільного захисту
Порушення:
Групові електрощітки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25 , а саме: не проводиться щомісячний огляд наявних вогнегасників з реєстрацією результатів у журналі обліку вогнегасників.
Приміщення об’єкту не доукомплектовані вогнегасниками згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25 розділ ІІІ, пункт 13, а саме: не оформляються акти прийому вогнегасників після технічного обслуговування відповідно.
Приміщення об'єкту не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Приміщення об’єкту не доукомплектовані вогнегасниками згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Не забезпечено проходження інструктажу з питань пожежної безпеки, працівниками, при прийнятті на роботу та на робочому мiсцi.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи (підвальне приміщення).
Не обладнані приміщення об’єкту системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”
Не створено матеріальних резервів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів (дверей) у протипожежних перешкодах, які відокремлюють пожежонебезпечні приміщення (приміщення електрощитової)
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Найпростіше укриття не відповідає вимогам наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту “, а саме: не забезпечено засобами надання медичної допомоги .
Не обладнані приміщення об’єкту системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Пожежні кран-комплекти розміщено у вбудованих шафках, які не мають отворів для провітрювання та візуального огляду їх без розкривання.
Не підтверджено помірну небезпечність щодо токсичності продуктів горіння, помірну димоутворювальну здатність та відповідність групам поширення полум'я РП1, РП2 покриття підлоги (коридори та холи на 1-му, 2-му та 3-му поверсі).
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”
На шляхах евакуації допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки ніж нормовані (коридори та холи на 1-му, 2-му та 3-му поверсі)
Допускається відчинення дверей на шляху евакуації (двері між вестибюлем та сходовою кліткою правої сторони будівлі) не за напрямком виходу з будівлі.
Найпростіше укриття не відповідає вимогам наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту “, а саме: не забезпечено резервним штучним освітленням (електричними ліхтарями, свічками, гасовими лампами тощо).
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”
Не розроблено список працюючого персоналу об'єкту, який підлягає евакуації у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Не розроблено документацію з організації видачі засобів індивідуального захисту органів дихання працівникам об’єкту ("Порядок забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08. 2002 року № 1200, пункт 13)
Найпростіше укриття не відповідає вимогам наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту “, а саме: не забезпечено ємностями з питною (з розрахунку 2 л на добу на одну особу, яка підлягає укриттю) та технічною водою (за відсутності централізованого водопостачання)
Не забезпечено функціонування пожежно-рятувалних підрозділів відповідно до ”Порядок функціонування добровільної пожежної охорони ” затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 564, а саме: членів добровільної пожежної дружини не забезпечено обов’язковим особистим страхуванням встановленого постановою Кабінету Міністрів України № 564 від 17.07.2013 року. “Порядок функціонування добровільної пожежної охорони”, пункт 16.
Приміщення об’єкту не доукомплектовані вогнегасниками згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Не визначена категорія приміщень щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщень, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлено протипожежні двері приміщення електрощитової.
Посадовi особи не пройшли навчання та перевiрку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здiйснення навчання населення дiям у надзвичайних ситуацiях».
Не обладнані приміщення об’єкту системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”
Допускається прийняття на роботу, пов’язану з підвищеною пожежною небезпекою осіб, які попередньо не пройшли спеціальне навчання (за програмою пожежно-технічного мінімуму), встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», пункт 11.
Не забезпечені автономними пристроєм електричного захисту лінії живлення побутових кондиціонерів незалежно від наявності захисту на загальній лінії ( кабінет № 1, 7, 17, 30, 40.11, 40.10 ).
Найпростіше укриття не відповідає вимогам наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту “, а саме: не забезпечено контейнерами для зберігання продуктів харчування .
Допускається зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток.
Допускається приступати до роботи особам, якi не пройшли навчання, протипожежного iнструктажу i перевірки знань з питань пожежної безпеки.
Допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: частина трубопроводу системи протипожежного водопостачання виконані з пластику.
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25, а саме: особа відповідальна за пожежну безпеку на об’єкті не організувала технічне обслуговування вогнегасників у зв’язку з відсутністю робочого тиску в корпусі вогнегасника (ВП-6 у боксі № 1)
Не призначено відповідальних за пожежну безпеку, інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту
Не доукомплектовані пожежні щити засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 1 шт., лопати - 1 шт., сокири - 2 шт. (ПЩ-1, ПЩ-2, ПЩ-3)
Найпростіше укриття не відповідає вимогам наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту “, а саме: не забезпечено місцями для сидіння (лежання)
Найпростіше укриття не відповідає вимогам наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту “ Розділ ІІ, пункт 4, а саме: не забезпечено на вхідних дверях до найпростішого укриття табличку розміром 60х50 см із зазначенням номера споруди, її балансоутримувача, місць зберігання ключів, особи, відповідальної за утримання та експлуатацію сховища в мирний час, її місцезнаходження і номера телефону.
Допускається експлуатація саморобних некаліброваних плавких вставок.
Не призначена особа, відповідальна за планування евакуації на об’єктовому рівні.
Не розміщується на видному місці інформаційно-довідковий куточок щодо конкретних дій у надзвичайних ситуаціях з урахуванням місцевих умов.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (приміщення на 1-му, 2-му та 3-му поверсі, електрощитова, приміщення підвалу, приміщення вентиляційних на даху).
Підвальне приміщення та горище не очищується від горючого сміття та відходів виробництва.
Допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією. (електричний щиток на третьому поверсі)
Не організовано розроблення та затвердження Плану евакуації працівників установи та документації відповідно до Положення про порядок проведення евакуації населення у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру .
Найпростіше укриття не відповідає вимогам наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту “, а саме: не забезпечено засобами зв’язку і оповіщення (телефоном, радіоприймачем).
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25, а саме: особа відповідальна за пожежну безпеку на об’єкті не організувала технічне обслуговування вогнегасників у зв’язку з відсутністю робочого тиску в корпусі вогнегасника (Вогнегасник № 11362127)
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; -місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; -порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; -порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання;
Посадові особи не проходять навчання з питань цивільного захисту.
Не обладнані приміщення об’єкту системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”
Найпростіше укриття не відповідає вимогам наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту “, а саме: не забезпечено виносними баками, що щільно закриваються, для нечистот (для неканалізованих будівель і споруд);
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного поверху та приміщення.
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту органів дихання згідно діючих нормативних актів. ("Порядок забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08. 2002 року № 1200, пункт 2)
Не визначена категорія приміщень щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщень, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Допускається користування пошкодженими розетками. (кабінет № 40.13 )
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Допускається встановлення електророзеток на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра . (кабінет 18)
Найпростіше укриття не відповідає вимогам наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту “ Розділ V, пункт 2, а саме: не забезпечено шанцевим інструментом (лопатами штиковими та совковими, ломами, сокирами, пилками-ножівками по дереву, по металу тощо)
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів (дверей) у протипожежних перешкодах, які відокремлюють пожежонебезпечні приміщення (приміщення вентиляційної)
Не визначено терміни очищення технологічними регламентами або інструкціями, що затверджуються керівником об’єктів або підприємства.
Не вказано на дверях місце зберігання ключа ( двері виходу на горище горища).
Допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: вікна зовнішніх стін сходової клітки виконані такими, що не відчиняються.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”
Не складено розрахунок потреби в засобах індивідуального захисту органів дихання.
Сходові клітки та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Допускається застосування саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам ПУЕ (кабінет № 23 , 40.02).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.12.2021 3119973 Додержання законодавства про працю Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: виплати доплат за роботу з біоматеріалами осіб з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARSCoV-2.
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Хренов Юрій Данилович — Завідувач Філії
Звягільский Михайло Якович — Начальник відділу контролю західного напрямку управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Порушення:
Порушені строки виплати доплати до заробітної плати
Покарання: відсутні
02.02.2018 1611805 Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: санітарно-епідеміологічне обстеження щодо відповідності санітарному законодавству
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Чкалова Валентина Петрівна — в.о. завідуючого Лиманською філією
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
30.01.2018 1611795 Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: санітарно-епідеміологічне обстеження щодо відповідності санітарному законодавству
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.01.2018 1607639 Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Проведення санітарно-епідеміологічного обстеження Слов'янської районної філії ДУ "Донецький ОЛЦ МОЗ України"
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Соколова Л.П. — завідуюча санітарно-гігієнічною лабораторією слов'янської рф ду "долц мозу"
Скрипник С.Л. — В.о. завідуючого Слов'янської РФ ДУ "ДОЛЦ МОЗУ"
Скрипник С Л — В.о. завідуючого Слов'янської РФ ДУ "ДОЛЦ МОЗУ"
Мазанкова Л Г — завідуюча мікробіологічною лабораторією слов'янської рф ду "долц мозу"
Соколова Л П — завідуюча санітарно-гігієнічною лабораторією слов'янської рф ду "долц мозу"
Мазанкова Л.Г. — завідуюча мікробіологічною лабораторією слов'янської рф ду "долц мозу"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.01.2018 1616655 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Обстеження на відповідність вимогам санітарним нормам
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.01.2018 1609277 Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Отримання ліцензії на медичну практику
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Григор'єва Світлана Віталіївна — завідувач Мангушської міжрайонної філії ДУ "Донецький ОЛЦ МОЗ України"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.01.2018 1607522 Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Обстеження лабораторного центру, щодо відповідності санітарно- гігієнічним нормам та вимогам для підготовки пакету документів для отримання ліцензії на медичну практику
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.01.2018 1611156 Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: санітарно-епідеміологічне обстеження щодо відповідності санітарному законодавству
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Величко Світлана Леонидівна — завідуюча Костянтинівською філією ДУ "ДОЛЦ" МОЗ України
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.01.2018 1608843 Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Проведення санітарно-епідеміологічного обстеження Торецької міської філії ДУ "Донецький ОЛЦ МОЗ України"
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.01.2018 1607451 Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Проведення санітарно-епідеміологічного обстеження Дружківської міської філії ДУ "Донецький ОЛЦ МОЗ України"
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Супрун М. І. — Завідувач Дружківської міської філії ДУ "Донецький ОЛЦ МОЗ України"
Супрун М І — Завідувач Дружківської міської філії ДУ "Донецький ОЛЦ МОЗ України"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні