Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (8)
Перевірки (14)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ТОРГОВА КОМПАНІЯ "МЕГА-ТРЕЙД"

#38157537

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
31.01.2022 3214234 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Перевірка за зверненням споживача
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Гриценко Віталіна Іванівна — головний спеціаліст відділу торгівлі, робіт та послуг
Кабанник Тетяна Валеріївна — Головний спеціаліст відділу торгівлі, робіт та послуг
Соловцов Сергій Ігорович — Уповноважена особа
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.03.2021 2335474 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
91 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
МАГАЗИН "МЕГА ТРЕЙД"
61038, Харківська обл., м. Харків, Немишлянський р-н, Салтівське Шосе, 248
СУПЕРМАРКЕТ КЛАСС
61000, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, вул. 23 Серпня, 33-А
Супермаркет "КЛАСС"
61162, Харківська обл., м. Харків, Слобідський р-н, Пр. Г. Сталінграда, 136/8
Учасники:
Колісник Роман Олександрович — провідний інспектор відділу нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту та ліцензування управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Харківській області
Максютін Сергій Олександрович — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Проскурін Олексій Сергійович — Провідний інспектор відділу техногенної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Харківській області
Герман Олександр Іванович — Головний інспектор Немишлянського РВ у м. Харкові ГУ ДСНС України у Харківській області
Дубінець Ігор Едуардович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Слобідському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Соловцов Сергій Ігорович — уповноважена особа згідно довіреності від 01.07.2020 №3/ДБ ТОВ «ТК «МЕГА-ТРЕЙД»
Змієвський Андрій Вікторович — керуючий ТОВ "ТК "МЕГА-ТРЕЙД"
Порушення:
Дообладнати приміщення серверної системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».. (підтверджується – фото)
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Зменшено кількість евакуаційних виходів з торгівельної зали.
На шляху евакуації з відділу посуду безпосередньо зі сходової клітини на ззовні влаштовано перепад висот більше 0,05 м
Не надана проектна документація на реконструкцію приміщень вхідної групи перед торгівельною залою та прибудови до супермаркету, яка затверджена у встановленому порядку.
Демонтовано пожежні сповіщувачі у торгівельній залі, складських та підсобних приміщеннях.
Система протипожежного захисту знаходиться у несправному стані.
Допускається зменшення протипожежних розривів між трансформаторною підстанцією та одноповерховою будівлею для пресування. (підтверджується – фото)
Не встановлено електронні інформаційні табло, а також у повному обсязі у службових і виробничих приміщеннях радіотрансляційні точки для передачі інформації з питань цивільного захисту
У ПК-20, ПК-21 пожежний рукав не приєднано до пожежного крана.
Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки об’єкту.
Приміщення складу у підвальному поверсі не відділено протипожежною перегородкою.
Застосовано будівельні матеріали з вищими показниками пожежної небезпеки на шляхах евакуації другого поверху адміністративної частини, коридор у підвалі (приміщення кулінарії) та виходу з адміністративної частини на зовні (встановлений пластик).
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (підтверджується – відсутністю відповідних документів)
На шляхах евакуації другого поверху адміністративної частини допускається встановлення електророзеток на горючу основу (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Між об’єктом та місцевими органами виконавчої влади (органами місцевого самоврядування) не організовано безпосередній телефонний зв’язок з оперативно-черговою (черговою) службою
В приміщенні складу у підвальному поверсі не встановлені протипожежні двері.
Шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Допущено зменшення розміру евакуаційних виходів з торгівельної зали (біля хлібного та рибного відділу). (підтверджується – фото)
Допускається улаштування у підвальному поверсі складу горючих матеріалів.
В складському приміщенні кондитерської допускається зменшення класу вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій. (підтверджується – фото)
У зовнішніх стінах сходових кліток фрамуги не відчиняються.
В складському приміщенні (зберігання бумаги) цокольного поверху вікна для випуску диму не відповідають розмірам 0,9 х 1,2 м. (підтверджується – фото)
Не надано декларацію відповідності матеріально – технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
В складських приміщеннях з’єднання електропроводів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не створено диспетчерську службу
На дверях у лікеро-горільчаному складі та складі безалкогольних напоїв відсутні пристрої для самозачинення.
Відсутній тамбур-шлюз з підпором повітря при виході на сходу клітку із цокольного поверху. (підтверджується – фото)
Працівниками не пройдено інструктажі з питань пожежної безпеки. (підтверджується – відсутністю відповідних документів)
Не надані підтверджуючі матеріали на встановлення протипожежних дверей між торгівельним залом та складською частиною, виходом на покрівлю.
Не створено диспетчерську службу
Не надані підтверджуючі матеріали на встановлення протипожежних дверей до складу хімії.
У складському приміщенні безалкогольних напоїв та кабінеті керуючого несправні пожежні сповіщувачі (збиті)
Допускається зниження класу вогнестійкості заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (не влаштований протипожежний люк який являється виходом на покрівлю зі сходової клітки адміністративної частини). (підтверджується – фото)
Не здійснено навчання з питань техногенної безпеки, навчання діям і способам захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного характеру.
Для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також класи зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок»
Виходи з підвалу до першого поверху виконано без протипожежних тамбур-шлюзів з підпором повітря під час пожежі.
В складському приміщенні (побутової хімії) цокольного поверху відсутня система димовидалення. (підтверджується – фото)
Не утворена комісія з питань надзвичайних ситуацій.
У складських приміщеннях клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання будинків через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди не виконана, не меншим, ніж нормована межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди за ознаками Е (показник втрати цілісності) та І (показник втрати теплоізолювальної спроможності).
Не надані підтверджуючі матеріали на встановлення протипожежних дверей до електрощитової.
Відсутній журнал технічного обслуговування внутрішнього протипожежного водопроводу
Допускається улаштування відділу парфумерії під сходами, які ведуть з антресолі (кафе АМАТО) . (підтверджується – фото)
Не надані підтверджуючі матеріали на встановлення протипожежних дверей між торгівельним залом та складською частиною. (підтверджується – відсутністю відповідних документів)
В складському приміщенні підвалу допускається підвішування світильника на струмопровідному проводі.
Не розроблено та не затверджено план реагування на надзвичайні ситуації
Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки об’єкту.
Допускається захаращення шляхів евакуації обладнанням, меблями, та не замикати на замки, що важко відчиняються з середини.
Переносні вогнегасники (складських приміщеннях, торговому залі у відділах приготування їжі) не розміщені шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; установлювання в шафи пожежних кран-комплектів, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі (якщо дозволяє конструкційне виконання), у пожежні щити (стенди). (підтверджується – фото)
Допускається зберігання обладнання під евакуаційною сходовою кліткою, яка веде з антресолі дитячого відділу на зовні. (підтверджується – фото)
Переносні вогнегасники (складських приміщеннях, торговому залі у відділах приготування їжі) не розміщені шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; установлювання в шафи пожежних кран-комплектів, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі (якщо дозволяє конструкційне виконання), у пожежні щити (стенди).
У вбудованих пожежних шафах відсутні отворів для провітрювання
Об’єктову систему оповіщення не інтегровано до відповідної місцевої та територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення.
Пожежний щит не укомплектовані засобами пожежогасіння у повному обсязі. (підтверджується – фото)
У складському приміщенні на першому поверсі на шляхах евакуації розташовано стелаж.
Адміністративна частина не забезпечена відповідними знаками безпеки.
Не обладнано приміщення підвалу системою димовидалення.
Не створено диспетчерську службу
Зменшено розмір евакуаційних виходів з приміщень підвалу
Електророзетки встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (підтверджується – фото)
Між об’єктом та місцевими органами виконавчої влади (органами місцевого самоврядування) не організовано безпосередній телефонний зв’язок з оперативно-черговою (черговою) службою
Не утворена комісія з питань надзвичайних ситуацій.
Не встановлено електронні інформаційні табло, а також у повному обсязі у службових і виробничих приміщеннях радіотрансляційні точки для передачі інформації з питань цивільного захисту
У торгівельній залі основний евакуаційний прохід менше нормативного.
Не здійснено навчання з питань техногенної безпеки, навчання діям і способам захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного характеру.
Не надано результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки об’єкта до територіального органу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Не проведено перевірку пристроїв від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ EN 62305:2012 «Блискавкозахист». (підтверджується – відсутністю відповідних документів)
Зменшено розміри евакуаційних виходів по коридору другого поверху з урахуванням одностороннього відчинення дверей.
Не надано результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки об’єкта до територіального органу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Допускається улаштування дерев’яних сходів, які ведуть з антресолі (кафе АМАТО). (підтверджується – фото)
Об’єктову систему оповіщення не інтегровано до відповідної місцевої та територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення.
Зменшено розмір (висоту) евакуаційного виходу з підвалу у сходовій клітині.
Не розроблено та не затверджено план реагування на надзвичайні ситуації
Допускається встановлення розсувних дверей на основному евакуаційному виході із торгівельної зали.
Не утворена комісія з питань надзвичайних ситуацій.
Не встановлено  електронні інформаційні табло, а також у повному обсязі у службових і виробничих приміщеннях  радіотрансляційні точки для передачі інформації з питань цивільного захисту
Не надано проектну документацію на реконструкцію нежитлової будівлі літ. «А-2» під кафе з прибудовою торгівельних приміщень та прибудови адміністративно-побутового корпусу до нежитлової будівлі літ. «А-2». (підтверджується – відсутністю відповідних документів)
Влаштовані пороги на шляхах евакуації з адміністративної частини.
Не здійснено навчання з питань техногенної безпеки, навчання діям і способам захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного характеру
Приміщення вентиляційної не відділено протипожежною перегородкою від складського приміщення.
Не розроблено та не затверджено план реагування на надзвичайні ситуації.)
Не проведено перевірку пристроїв від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ EN 62305:2012 «Блискавкозахист».
В адміністративній частині допускається встановлення глухих грат, що не розкриваються, розсуваються або знімаються.
Не проведено розгортання та згортання пожежного плоскоскладального рукава.
Об’єктову систему оповіщення не інтегровано до відповідної місцевої та територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення.
Пожежний щит не укомплектовані засобами пожежогасіння у повному обсязі.
Між об’єктом та місцевими органами виконавчої влади (органами місцевого самоврядування) не організовано безпосередній телефонний зв’язок з оперативно-черговою (черговою) службою
Не надано декларацію відповідності матеріально – технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на реєстрацію. (підтверджується – відсутністю відповідних документів)
В приміщенні вентиляційної не встановлені протипожежні двері.
У всіх складських приміщеннях допускається пошкодження протипожежних дверей. (підтверджується – фото)
Допускається зменшення протипожежних розривів між трансформаторною підстанцією та навісом.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.03.2021 2227744 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства про захист прав споживачів
Об'єкти:
магазин
61072, Харківська обл., м. Харків, вул. 23-Го Серпня, буд. 33/А
Учасники:
Соловцов Сергій Ігоревич — Уповноважена особа
Крамаренко Віталій Вадимович — головний спеціаліст відділу ринкового та метрологічного нагляду
Порушення:
На фасаді тоговельного об’єкта була відсутня вивіска про найменування суб’єкта господарювання
на продукції яка зазначена в додатках №№ 1(10 арк.);2(3 арк.);3(1 арк.) від 15.03.2021 та знаходиться в продажу відсутня необхідна, доступна, достовірна та своєчасна інформація щодо підприємств, які здійснюють функції виробника (виконавця, продавця) щодо прийняття притензій від споживачів.
в продажу була виявлена продукція строк придатності якої минув, а саме – кава зерно STD Кариби м/у 250г Lobodis.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.10.2020 1728564 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
СУПЕРМАРКЕТ КЛАСС
61000, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, вул. 23 Серпня, 33-А
МАГАЗИН "МЕГА ТРЕЙД"
61038, Харківська обл., м. Харків, Немишлянський р-н, Салтівське Шосе, 248
Супермаркет "КЛАСС"
61162, Харківська обл., м. Харків, Слобідський р-н, Пр. Г. Сталінграда, 136/8
СУПЕРМАРКЕТ "КЛАСС" (3220)
61162, Харківська обл., м. Харків, Слобідський р-н, Пр. Г. Сталінграда, 136/8
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.02.2020 2071763 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Дубінець Ігор Едуардович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Слобідському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Змієвський Андрій Вікторович — керуючий ТОВ "ТК "МЕГА-ТРЕЙД"
Порушення:
Пристрої самозачинення на дверях 1-го, 2-го, 3-го поверхів у сходових клітинах АБК перебувають в несправному стані.
2-й евакуаційний вихід з приміщення кафе захаращено предметами меблів.
У складському приміщенні ТОВ "ЮСК УКРАЇНА" автоматична пожежна сигналізація змонтована під підвісною стелею.
Приміщення насосної станції захаращено сторонніми предметами.
Не перевірено працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування систему внутрішнього протипожежного водопроводу.
Територія господарчого двору захаращена горючими відходами.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.08.2019 1679401 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка за зверненням споживача
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Тітов Владислав Олексійович — Уповноважена особа
Порушення:
При проведенні перевірки ТОВ «Торгова компанія «Мега-Трейд» встановлено, що 30.06.2019 року споживачем придбано шампунь для фарбованого волосся Hair Renovation GLISS KUR ємність 400 мл. На ціннику було зазначено, що на товар здійснюється акція в термін з 27.06.2019 по 10.07.2019, та зазначена нова ціна товару 47,45 грн. До перевірки споживачем надано фіскальний чек від 30.06.2019, в якому ціна шампуню складає 61.80 грн. Відповідно до п.6 ч.1 ст.15 Закону України «Про захист прав споживачів» від 12.05. 1991 року № 1023-XII (далі Закон) споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість іі свідомого і компетентного вибору. Інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товару чи замовлення роботи (послуги). Враховуючи вищевикладене, ТОВ «Торгова компанія «Мега-Трейд» споживачу Дігтяр Н.А. була надана недостовірна інформація про ціну товару.
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.10.2018 1208687 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
22 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Соловйов М.Є. — Директор
Соловйов М Є — Директор
Воронова Іліана Володимирівна — представник за довіреністю
Соловцов Сергій Ігорович — представник за довіреністю
Порушення:
Приймання та утилізація використаних пакувальних матеріалів і тари, в якій знаходилася продукція підприємств, установ та організацій, або укладання угод з відповідними організаціями на їх збирання та утилізацію не забезпечується.
Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами відсутній.
висновки з оцінки впливу на довкілля на здійснення діяльності з переробки риби відсутні.
за адресою: м. Харків, пр. Героїв Сташлінграду, 136/8 Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами відсутній
не надає інформацію про відходи та пов'язану з ними діяльність, у тому числі про випадки несанкціонованого попадання відходів у навколишнє природне середовище та вжиті щодо цього заходи.
Докумети, що посвідчують право користування ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТОРГОВА КОМПАНІЯ «МЕГА – ТРЕЙД» будівлями та спорудами за адресами: м. Харків, Салтівське шосе,248-В; м. Харків, вул. 23 Серпня,33-А та м. Харків, пр. Героїв Сташлінграду, 136/8 на перевірку не надано.
не визначено склад і властивості відходів, що утворюються.
не призначено відповідальних осіб у сфері поводження з відходами
Професійна підготовку, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами не забезпечується.
Звіти про водокористування за формою № 2ТП-водгосп (річна) на перевірку не надано
Договори щодо водопостачання та водовідведення стічних вод на перевірку не представлено. На перевірку також не представлено журнал обліку води, також не надано інформацію стосовно показників лічильників тому дотримання ліміту забору та використання води встановити неможливо.
Реєстрові картки об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів не розроблені
не надано інормацію щодо наявності вимірювальною апаратурою (лічильника), що здійснює облік об'ємів забору і скидання води.
Статистична звітність про відходи не подається.
Питання щодо подання декларації не вирішено.
Документи, що посвідчують право користування земельними ділянками за адресами: м. Харків, Салтівське шосе,248-В; м. Харків, вул. 23 Серпня,33-А та м. Харків, пр. Героїв Сташлінграду, 136/8 на перевірку не надано.
інформацію щодо повірки вимірювальної техніки (лічильника), що перебуває в експлуатації та здійснює облік об’ємів забору і скидання води не надано
Інформація, щодо здійсненя опалення торгових мереж, наявності газоопалювальних чи твердопаливних агрегатів за адресами: м. Харків, Салтівське шосе,248-В; м. Харків, вул. 23 Серпня,33-А та м. Харків, пр. Героїв Сташлінграду, 136/8. на перевірку не надано.
Паспортизація та інвентаризація промислових відходів не розроблена
Зберігання відходів здійснюється в несанкціонованих місцях, а саме відсутні спеціально обладнанні місця для тимчасового зберігання відходів
Первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються не ведеться.
за адресою: м. Харків, Салтівське шосе,248-В Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами відсутній.
Покарання: відсутні
15.10.2018 534888 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Порушення:
На пожежному щиті не вказано порядковий номер та номер телефону для виклику пожежно – рятувальних підрозділів.
Шляхи евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням в повному обсязі.
Приміщення кафе не забезпечено необхідною кількістю евакуаційних виходів згідно будівельних норм.
Відсутній матеріальний (об'єктовий) резерв для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру і їх наслідків.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Пожежні щити не укомплектовані згідно норм належності.
Не проведено паспортизацію потенційно небезпечного об’єкта.
Шляхи евакуації захаращенно сторонніми предметами (шафами, столами та іншими меблями).
Не розроблено план локалізації і ліквідації аварійних ситуацій та аварій.
Не ужито заходів щодо поновлення вогнезахисного покриву металевих балок та колон (термін дії матеріалу згідно технічної документації заводу виробника закінчується 10.11.2018 року).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.09.2018 1357622 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки вказаних в адміністративному позові
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Мирошниченко Віталій Іванович — Головний інженер супермаркету «Класс» № 6
Порушення:
Порушення вказані в адміністративному позові за справою №820/4803/18 усунені.
Покарання: відсутні
12.06.2018 1352031 Головне управління Держпраці у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства про охорону праці, промислову безпеку та гірничий нагляд
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Калашник Тетяна Вікторівна — Керуюча магазином
Порушення:
Не представлено наказ про створення служби охорони праці
Покарання: відсутні
06.06.2018 1345713 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Азаренко Євгеній Іванович — Головний інженер
Порушення:
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів
З метою забезпечення видалення диму та гарячих газоподібних продуктів згоряння з приміщень підвалу у випадку пожежі не виконано витяжними вентиляційними системами протидимного захисту
Не встановлено пристрої для само зачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів тощо, а також заборонити фіксувати самозакриваємі двері у відчиненому положенні
Виходи з підвалів до сходових кліток не виконано через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі
На 1-му та 2-му поверсі не встановлено раніше двері, що відокремлюють коридор від сходових клітин та обладнати їх пристроями для само зачинення.
На другому поверсі дверні пройми в перегородках 1-го типу виробничих дільниць та складських приміщень не заповнено сертифікованими протипожежними дверима 2-го типу
Покарання: відсутні
04.06.2018 1340740 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Пилипенко Людмила Михайлівна — аступник керуючого супермаркету «Класс» № 6
Порушення:
Магазин «Лідер взуття» ФО-П Моргун К.І. Складське приміщення не відокремлено від торгівельної зали протипожежними перешкодами, що мають відповідну межу вогнестійкості.
Планувальні рішення 1-ої сходової клітини адміністративно-побутової частини не відповідає нормативній вимозі (в частині відкривання вікна на 2-му поверсі).
Умови освітлення 2-ої сходової клітини адміністративно-побутової частини не відповідає нормативній вимозі.
ФО-П Гаврилюк Р.Е., ФО-П Барибін О.В., ФО-П Коркіна О.В., ФО-П Хлистун В.В., ФО-П Піскун В.Г., ФО-П Совельева Л.В., ФО-П Ковтун Л.М., ФО-П Шафоростова С.І., Магазин «МДК» ФО-П Демцева О.В. 1-ий поверх Посадові особи та працівники не пройшли перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях".
Магазин «Лідер взуття» ФО-П Моргун К.І. Складське приміщення не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме автоматичною системою пожежної сигналізації.
ФО-П Гаврилюк Р.Е., ФО-П Барибін О.В., ФО-П Коркіна О.В., ФО-П Хлистун В.В., ФО-П Піскун В.Г., ФО-П Совельева Л.В., ФО-П Ковтун Л.М., ФО-П Шафоростова С.І., Магазин «МДК» ФО-П Демцева О.В. 1-ий поверх Працівники при прийняті на роботу на робочому місці не проходять інструктажі з питань пожежної безпеки.
Окремо розташовану складську будівлю не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме автоматичною системою пожежної сигналізації.
Не надані матеріали (протоколи) випробувань щодо підтвердження класу вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій в складських (службових) приміщеннях на 2-му поверсі.
Керівний склад об’єкту не пройшов функціональне навчання, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Не надано матеріали щодо межі вогнестійкості протипожежних перешкод, що відокремлює електрощитові на 2-му поверсі від інших приміщень.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
25.04.2018 1355250 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Харківській області Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині додержання вимог законодавства про охорону атмосферного повітря, про поводження з відходами,про охорону і раціональне використаннявод та відтворення водних ресурсів
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Соловцов Сергій Ігорович — Представник за довіреністю №182 01.01.2017
Порушення:
Статистична звітність щодо поводження з відходами, що утворюються в процесігосподарської діяльності підприємства не подається
Нездійснюється контроль за станом місць чи об’єктів розміщення власних відходів
Допущено змішування відходів
Паспортизація та інвентаризація промислових відходів, що утворюються не проведено
Первинний поточний облік відходів не ведеться
План організації роботи у сфері поводження з відходами не розроблено
Не вирішено питання щодо подання декларації про відходи
Накази про призначення відовідальних осіб у сфері поводження з відходами відсутні
Викиди забруднюючих речовин на підприєстві здійнюються за відсутності дозволуна викиди забруднюючих речовин
Не забезпечує професійну підготовку, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами
Склад і властивості відходів, що утворюються на підприємстві, ступінь їх небезпечності для навколишнього природного середовища не визначені та не погоджено
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.04.2018 1340816 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
25 порушень
Предмет перевірки: Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Планувальні рішення 1-ої сходової клітини адміністративно-побутової частини не відповідає нормативній вимозі (в частині відкривання вікна на 2-му поверсі).
Не всі приміщення забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Магазин «Лідер взуття» ФО-П Моргун К.І. Стелажі висотою 3 м. та вище (у тому числі полиці) виконано з горючих матеріалів.
Відсутній акт перевірки технічного стану вогнезахисного покриву.
Магазин «Лідер взуття» ФО-П Моргун К.І. Складське приміщення не відокремлено від торгівельної зали протипожежними перешкодами, що мають відповідну межу вогнестійкості.
В залі супермаркету на 1-му поверсі під сходовою кліткою улаштоване підсобне приміщення.
Магазин «Фокстрот» ТОВ «САВ Дістрибьюшн» Складське приміщення не відокремлено від інших приміщень протипожежними перешкодами, що мають відповідну межу вогнестійкості.
Не надані результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки об’єкта до територіального органу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Магазин «Фокстрот» ТОВ «САВ Дістрибьюшн» Стелажі висотою 3 м. та вище (у тому числі полиці) виконано з горючих матеріалів.
Відсутній наказ керівника об’єкту, яким призначена посадова особа, відповідальна за утримання вогнезахисного покриву.
Магазин «Лідер взуття» ФО-П Моргун К.І. Евакуаційний вихід не позначено світловим покажчиком «Вихід».
Не проведена ідентифікація потенційно небезпечного об’єкту.
Посадові особи та працівники не пройшли перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях".
Не надано матеріали щодо межі вогнестійкості протипожежних перешкод, що відокремлює електрощитові на 2-му поверсі від інших приміщень.
Магазин «Лідер взуття» ФО-П Моргун К.І. Складське приміщення не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме автоматичною системою пожежної сигналізації.
Керівний склад об’єкту не пройшов функціональне навчання, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
ФО-П Гаврилюк Р.Е., ФО-П Барибін О.В., ФО-П Моргун К.І., ФО-П Соломаха К.М., ФО-П Сосіна С.М., ФО-П Коркіна О.В., ФО-П Хлистун В.В., ФО-П Піскун В.Г., ФО-П Совельева Л.В., ФО-П Ковтун Л.М., ФО-П Шафоростова С.І., Магазин «МДК» ФО-П Демцева О.В. 1-ий поверх та 2-ий поверх Працівники при прийняті на роботу на робочому місці не проходять інструктажі з питань пожежної безпеки.
Не всі двері будівлі обладнано пристроями для самозачинення.
Не надані матеріали (протоколи) випробувань щодо підтвердження класу вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій в складських (службових) приміщеннях на 2-му поверсі.
ФО-П Гаврилюк Р.Е., ФО-П Барибін О.В., ФО-П Моргун К.І., ФО-П Соломаха К.М., ФО-П Сосіна С.М., ФО-П Коркіна О.В., ФО-П Хлистун В.В., ФО-П Піскун В.Г., ФО-П Совельева Л.В., ФО-П Ковтун Л.М., ФО-П Шафоростова С.І., Магазин «МДК» ФО-П Демцева О.В. 1-ий поверх та 2-ий поверх Посадові особи та працівники не пройшли перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях".
Окремо розташовану складську будівлю не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме автоматичною системою пожежної сигналізації.
Не надано проектну документацію, яка затверджена у встановленому порядку на будівлі.
Не забезпечено відповідно до законодавства своїх працівників засобами індивідуального захисту.
Не заведено журнал обліку надзвичайних ситуацій.
Умови освітлення 2-ої сходової клітини адміністративно-побутової частини не відповідає нормативній вимозі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом