Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Перевірки (11)

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП МИХАЙЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ВАСИЛІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ"

#37830847

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
20.09.2022 3114065 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
комунгосп
72002, Запорізька обл., Михайлівський р-н, смт. Михайлівка, вул. Пушкіна, буд. 187
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.07.2021 2325618 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
20 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Повхан Анна Василівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Маслій Валентина Миколаївна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Мудрік Тетяна Вікторівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Трусов Олег Юрійович — Т.в.о. директора
Ніколаєнко Світлана Віталіївна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Кубарь Дмитро Вікторович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Булах Олена Василівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Порушення:
Не забезпечується захист земель від засмічення, а так саме не вживаються заходи щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на земельні ділянки: під час візуального обстеження земельної ділянки для очисних споруд (пруд-накопичувач № 1), за межами смт. Михайлівка, яку КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП" використовує для розміщення твердих побутових відходів, встановлено факт псування земель, а саме підприємством КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП" здійснено розміщення твердих побутових відходів на відкритому ґрунті. Площа засмічених земельних ділянок становить: 2420 м² (121 м х 20 м) середня висота 0,5 м; 1365 м² (35м х 39м) середня висота 0,5 м; 880 м² (11м х 80 м) середня висота 0,5 м; 1440 м² (18м х 80м) середня висота 0,5 м.
Не надається місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, уповноваженим органам виконавчої влади у сфері поводження з відходами інформація про відходи та пов'язану з ними діяльність, а саме в поданих до місцевого органу державної статистики статистичних звітах щодо поводження з відходами за формою № 1-відходи (річна) в Розділі І «Утворення, поводження з відходами за місцем їх утворення» не зазначені відомості про поводження з відходами, які утворюються під час господарської діяльності КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП", в Розділі ІІ «Поводження з відходами» відсутня інформація щодо поводження з рідкими побутовими відходами
Під час візуального обстеження земельної ділянки для очисних споруд (пруд-накопичувач № 1), за межами смт. Михайлівка, яку КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП" використовує для розміщення твердих побутових відходів виявлено локальні місця спалювання відходів
Не здійснюється контроль за станом місць чи об’єктів розміщення власних відходів. Не розроблені спеціальні паспорти на відходи, які утворюються при здійсненні господарської діяльності підприємства із зазначенням характеристики, найменування та коду відходів (згідно з державним класифікатором відходів), їх кількісний та якісний склад, походження, а також відомості про методи контролю та безпечного поводження з ними.
Відсутній Дозвіл на здійснення операцій у сфері поводження з відходами
Відсутній паспорт місця видалення відходів: сміттєзвалище на земельній ділянці, яка розташована за межами смт. Михайлівка (територія очисних споруд (пруд-накопичувач № 1)), експлуатується понад 2 роки (довгострокове зберігання побутових відходів на земельній ділянці понад 2 роки прирівнюються до місця видалення відходів).
Підприємством не забезпечено щоквартальне подання інформації про стан поводження з відпрацьованими мастилами (оливами) згідно Порядку, затвердженого постановою КМУ № 1221 від 17.12.2012.
На підприємстві не організовано ведення первинного поточного обліку кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються за встановленою формою № 1-ВТ.
Підприємством не вживаються заходи по боротьбі з бур’янами на території земельної ділянки для очисних споруд (пруд-накопичувач № 1), за межами смт. Михайлівка, яку КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП" використовує для розміщення твердих та рідких побутових відходів.
Встановлено факт часткової відсутності 1 поясу ЗСО артезіанських свердловин, а саме відсутня огорожа на усіх свердловинах (26шт) КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП", що є недодержанням пункту 6 відомостей щодо природоохоронних заходів дозволу на спеціальне водокористування від 03.03.2021 №29/ЗП/49д-21
КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП" не отримано спеціальний дозвіл на користування надрами (артезіанськими свердловинами).
На підприємстві не забезпечено проходження професійної підготовки, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами.
Не здійснюється інструментально-лабораторні вимірювання параметрів викидів забруднюючих речовин пересувних джерел (автотранспорт).
Не здійснюється контроль за станом місць чи об’єктів розміщення власних відходів. Під час обстеження території КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП" (за адресою: Запорізька обл., Михайлівський р-н, смт. Михайлівка, вул. Пушкіна, буд. 187) у місці збирання побутових (комунальних) відходів, зафіксовано змішування відходів, для яких в Україні існує відповідна технологія утилізації: тара металева використана, забруднена; відходи картону; відходи поліетилену; засоби індивідуального захисту робітників використані; тощо.
Підприємством не розроблені реєстрові карти об’єктів утворення, оброблення і утилізації відходів, що утворюються при здійсненні господарської діяльності КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП
На КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП" не проведені заходи для визначення джерел утворення відходів, що утворюється при здійсненні господарської діяльності, зокрема: відходи комунальні (міські) змішані; рідкі побутові відходи; будівельні відходи; спецодяг використаний, зіпсований; використані або відпрацьовані засоби індивідуального захисту робітників; тара металева, пластикова використана, забруднена; відходи скла; відходи пластику; відходи, що утворюються під час технічного обслуговування транспортних засобів (відпрацьовані нафтопродукти; відпрацьовані шини; відпрацьовані паливні та повітряні фільтри; відпрацьовані акумулятори); промаслене ганчір’я; промаслений пісок, тощо. Не визначені склад і властивості відходів та ступінь їх небезпечності для навколишнього природного середовища.
Відсутні документи що посвідчують державну реєстрацію права власності чи права користування земельною ділянкою, яка розташована за межами смт. Михайлівка (територія очисних споруд (пруд-накопичувач № 1)), яку КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП" використовує для розміщення твердих побутових відходів. Відсутні документи що посвідчують державну реєстрацію права власності чи права користування земельними ділянками, що використовує КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП" на території Михайлівської селищної ради Запорізької області для розміщення артезіанських свердловин
Артезіанські свердловини на території Михайлівської селищної ради Михайлівського району Запорізької області КП "МИХАЙЛІВСЬКИЙ КОМУНГОСП" за №№ 820-В, 9, 17А, 12, 1990рэ, 7, 13, 2, 98-В, 11, 1656, 13, 11, 790-В не обладнані засобами вимірювальної техніки (лічильниками); свердловини за №№ 1918рэ, 1026-В, 11/4, 11/1, 02, 727-В, 351-В, 6, 11/5, 1077-В, 16 термін періодичної повірки лічильників скінчився
Не здійснюються заходи для максимального збирання, зберігання та передачі відходів спеціалізованим підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів, відповідно до вимог екологічної безпеки: будівельні відходи; спецодяг використаний, зіпсований; використані або відпрацьовані засоби індивідуального захисту робітників; тара металева, пластикова використана, забруднена; відходи скла; відходи пластику; відходи, що утворюються під час технічного обслуговування транспортних засобів (відпрацьовані нафтопродукти; відпрацьовані шини; відпрацьовані паливні та повітряні фільтри; відпрацьовані акумулятори); промаслене ганчір’я; промаслений пісок, тощо
Відсутній висновок з оцінки впливу на довкілля: КП «Михайлівський комунгосп» при провадженні господарської діяльності здійснює видалення побутових відходів на земельній ділянці (територія очисних споруд (пруд-накопичувач № 1)), яка розташована за межами смт. Михайлівка, без позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля
Покарання:
18
17
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18
17.11.2020 2198165 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: перевірка
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Ракша Євген Олександрович — в.о. директора Михайлівського комунгоспа
Стрюков Олександр Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду на об`єктах підвищеної небезпеки, котлонагляді та підйомних спорудах управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Порушення:
Не пред’явлені результати проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки відповідно до кількості порогової маси небезпечних речовин, а саме: «Повідомлення про результати ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки» за формою ОПН-1 додатку 1 до Порядку ідентифікації та обліку об'єктів підвищеної небезпеки відповідно до п. 3,21 «Порядку ідентифікації та обліку об’єктів підвищеної небезпеки», затвердженого постановою КМУ від 11 липня 2002 р. №956
Роботодавцем не отримано Дозвіл спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади по контролю за охороною праці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: газонебезпечні роботи згідно з вимогами додатку № 2 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1107 від 26.11.2011року, (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 3 березня 2020 р. № 207 ),
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
23.07.2020 2139585 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: перевірка
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Рикун Володимир Миколайович — Директор Комунального підприємства «Михайлівський комунгосп», Михайлівської селищної ради
Стрюков Олександр Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду на об`єктах підвищеної небезпеки, котлонагляді та підйомних спорудах управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Порушення:
Роботодавцем не отримано Дозвіл спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади по контролю за охороною праці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: газонебезпечні роботи згідно з вимогами додатку № 2 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1107 від 26.11.2011року,
Не пред’явлені результати проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки відповідно до кількості порогової маси небезпечних речовин, а саме «Повідомлення про результати ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки» за формою ОПН-1 додатку 1 до Порядку ідентифікації та обліку об'єктів підвищеної небезпеки відповідно до п. 3,21 «Порядку ідентифікації та обліку об’єктів підвищеної небезпеки», затвердженого постановою КМУ від 11 липня 2002 р. №956,
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.12.2019 2038261 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: перевірка усунення порушень
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Стрюков Олександр Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду на об`єктах підвищеної небезпеки, котлонагляді та підйомних спорудах управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Порушення:
П.3 припису №444/3 від 15.08.2019р. не виконано,а саме :На підприємстві фахівцем з охорони праці не забезпечено контроль за організацією робочих місць у відповідності до нормативноправових актів з охорони праці, а саме: не проводяться обстеження з оформленням відповідних документів щодо організації робочих місць, приписи та інші підтверджуючі проведення контролю документи, відповідно до яких здійснюється робота служби охорони праці, допускається виконання робіт із невипробуваними запобіжними поясами та іншими засобами захисту,
П.13 припису №444/3 від 15.08.2019р. не виконано,а саме:Суб’єктом господарювання не установлений порядок проведення щоденного та періодичного технічного обслуговування і ремонтів навантажувачів
П.7 припису №444/3 від 15.08.2019р. не виконано,а саме:Територія КНС (вул. Островського) не огороджена
П.5 припису №444/3 від 15.08.2019р. не виконано,а саме: Не пред’явлені результати проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки відповідно до кількості порогової маси небезпечних речовин, а саме «Повідомлення про результати ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки» за формою ОПН-1 додатку 1 до Порядку ідентифікації та обліку об'єктів підвищеної небезпеки відповідно до п. 3,21 «Порядку ідентифікації та обліку об’єктів підвищеної небезпеки», затвердженого постановою КМУ від 11 липня 2002 р. №956,
П.14 припису №444/3 від 15.08.2019р. не виконано,а саме:Роботодавець не отримав дозвіл на експлуатацію електричного устатковання електричних станцій та мереж, технологічного обладнання, напругою понад 1000 В, а саме ЗТП-23/379, ЗТП23/456, КТП-86/573, відповідно до пункту 8 додатку 3 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1107 із змінами, внесеними згідно з постановами КМ № 927 від 10.10.2012, №76 від 11.02.2016, №48 від 07.02.2018
П.1 припису №444/3 від 15.08.2019р.не виконано,а саме:Роботодавцем не отримано Дозвіл спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади по контролю за охороною праці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: газонебезпечні роботи та газополум’яні роботи згідно з вимогами додатку № 2 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1107 від 26.11.2011року,
П.8 припису №444/3 від 15.08.2019р. не виконано,а саме:При експлуатації КНС (вул. Островського) не надані документи, що підтверджують забезпечення 12-ти кратного обміну повітря вентиляції в приміщенні решіток та прийомного резервуару,
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.08.2019 1675786 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: Перевірка в частині фактичного усунення суб’єктом господарювання порушень зазначених в приписі від 25.04.2019 №112 Головного управління Держпраці у Запорізькій області, виданого згідно акту перевірки суб’єкта господарювання від 19.04.2019 № 112
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ракша Євген Олександрович — заступник директора кп ««михайлівський комунгосп»
Рикун Володимир Миколайович — Директор КП ««Михайлівський комунгосп»
Порушення:
Не розроблено та не затверджено роботодавцем план роботи та графік обстежень підрозділів підприємства щодо організації робочих місць у відповідності до вимог нормативно правових актів з охорони праці, відповідно до яких здійснюється робота служби охорони праці
Роботодавець не отримав дозвіл на експлуатацію електричного устатковання електричних станцій та мереж, технологічного обладнання, напругою понад 1000 В, а саме ЗТП-23/379, ЗТП23/456, КТП-86/573, відповідно до пункту 8 додатку 3 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1107 із змінами, внесеними згідно з постановами КМ № 927 від 10.10.2012, №76 від 11.02.2016, №48 від 07.02.2018
На підприємстві фахівцем з охорони праці не забезпечено контроль за організацією робочих місць у відповідності до нормативноправових актів з охорони праці, а саме: не проводяться обстеження з оформленням відповідних документів щодо організації робочих місць, приписи та інші підтверджуючі проведення контролю документи, відповідно до яких здійснюється робота служби охорони праці, допускається виконання робіт із невипробуваними запобіжними поясами та іншими засобами захисту
Територія КНС (вул. Островського) не огороджена
Не розроблені і не вивішені на робочих місцях транспортної групи технологічні карти на роботи з підвищеною небезпекою по ремонту автомашин
Не представлені документи, що підтверджують належне фінансування охорони праці, а саме документи про розмір витрат на охорону праці, які повинні становити не менше 0,5 відсотка від фонду оплати праці за попередній рік
На підприємстві роботи за нарядами і розпорядженнями не обліковуються в призначеному для цього журналі обліку робіт за нарядами і розпорядженнями за рекомендованою формою
Не пред’явлені результати проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки відповідно до кількості порогової маси небезпечних речовин, а саме «Повідомлення про результати ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки» за формою ОПН-1 додатку 1 до Порядку ідентифікації та обліку об'єктів підвищеної небезпеки відповідно до п. 3,21 «Порядку ідентифікації та обліку об’єктів підвищеної небезпеки», затвердженого постановою КМУ від 11 липня 2002 р. №956
Відкриті площадки для зберігання транспортних засобів не забезпечені розміткою, яка повинна бути виконана незмивною фарбою або іншим способом і визначає місця установлення автомобілів і проїздів
Працівники підприємства Ревтов В.Н., Бутенко А.М. та інші не забезпечені спецодягом, спецвзуттям та запобіжними засобами
Роботодавцем не отримано Дозвіл спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади по контролю за охороною праці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: газонебезпечні роботи та газополум’яні роботи згідно з вимогами додатку № 2 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1107 від 26.11.2011року
Працівники транспортної групи не забезпечені за встановленими нормами спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту
Суб’єктом господарювання не установлений порядок проведення щоденного та періодичного технічного обслуговування і ремонтів навантажувачів
При експлуатації КНС (вул. Островського) не надані документи, що підтверджують забезпечення 12-ти кратного обміну повітря вентиляції в приміщенні решіток та прийомного резервуару
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.06.2019 1649884 Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка усунення порушень
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Ракша Євген Олександрович — Заступник директора КП ««Михайлівський комунгосп»
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.04.2019 1405620 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
69 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Ракша Євген Олександрович — Заступник директора КП ««Михайлівський комунгосп»
Порушення:
Не розроблені і не вивішені на робочих місцях транспортної групи технологічні карти на роботи з підвищеною небезпекою по ремонту автомашин
При виконанні робіт підвищеної небезпеки, а саме: на виконання робіт на висоті понад 1,3 метра, експлуатацію та ремонт водозабірних споруд, роботи в колодязях, шурфах, траншеях, котлованах, замкнутому просторі, земляні роботи, зберігання балонів з зрідженим газом, зварювальні роботи не оформлена декларація відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки
Працівники транспортної групи не забезпечені за встановленими нормами спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту
При виконанні робіт бригадою аварійно-відновлювальних робіт застосовуються запобіжні пояси (2 од.) без випробування статичним навантаженням (не рідше 1 разу на 6 міс.),
Не встановлена періодичність оглядів електроустановок
Не розроблено та не затверджено роботодавцем план роботи та графік обстежень підрозділів підприємства щодо організації робочих місць у відповідності до вимог нормативно правових актів з охорони праці, відповідно до яких здійснюється робота служби охорони праці
В майстерні експлуатується заточний верстат (інв.№ б/н) не обладнаний захисним екраном для очей
Не проводиться періодична перевірка електроінструмента (електродриль), (не рідше 1 разу на 6 місяців)
Відсутній журнал реєстрації інструкцій з охорони праці на підприємстві
Тупикові оглядові канави не обладнані стаціонарними колесовідбійними пристроями для коліс транспортного засобу
На автотранспортній дільниці - робоче місце зварювальника зберігаються балони із зрідженим вуглеводневим газом без встановлення на штуцері вентиля заглушки
Не представлені документи, що підтверджують належне фінансування охорони праці, а саме документи про розмір витрат на охорону праці, які повинні становити не менше 0,5 відсотка від фонду оплати праці за попередній рік
В майстерні водопровідної насосної станції (вул. Пушкіна) змінні плоскі планки губок лещат мають спрацьовану насічку на робочій поверхні
В період передрейсового та післярейсового медичного огляду водіїв, не проводиться тестування на алкоголь з реєстрацією результатів в журналі,
Роботодавець не забезпечив належне утримання приміщень для стоянки автотранспорту (протікає дах)
Суб’єктом господарювання не установлений порядок проведення щоденного та періодичного технічного обслуговування і ремонтів навантажувачів
Відсутній журнал обліку та зберігання засобів захисту
Не пред’явлені результати проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки відповідно до кількості порогової маси небезпечних речовин, а саме «Повідомлення про результати ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки» за формою ОПН-1 додатку 1 до Порядку ідентифікації та обліку об'єктів підвищеної небезпеки відповідно до п. 3,21 «Порядку ідентифікації та обліку об’єктів підвищеної небезпеки», затвердженого постановою КМУ від 11 липня 2002 р. №956,
Не призначена особа, відповідальна за збереження та справність електроінструменту
Працівники підприємства Ревтов В.Н., Бутенко А.М. та інші не забезпечені спецодягом, спецвзуттям та запобіжними засобами
Відсутній список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією
Укомплектованість ЗТП-23/379, ЗТП-23/456, КТП-86/573 електрозахисними засобами не відповідає нормам комплектування, наведених у додатку 2 Правил експлуатації електрозахисних засобів, а саме: в наявності 1 покажчик напруги на 10 кВ (згідно норм має бути 2 од. на кожен клас напруги)
В журналі реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці в графі 4 не вказується вік особи
В майстерні водопровідної насосної станції (вул. Пушкіна) експлуатується заточний верстат (інв.№ б/н) не обладнаний захисними кожухам
Змінні плоскі планки губок лещат мають спрацьовану насічку на робочій поверхні
Не розроблені комплексні заходи для досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці з включенням їх в колективний договір
Територія КНС (вул. Островського) не огороджена
При експлуатації КНС (вул. Островського) не надані документи, що підтверджують забезпечення 12-ти кратного обміну повітря вентиляції в приміщенні решіток та прийомного резервуару
Приміщення і робочі місця автотранспортної дільниці не забезпечені штучним освітленням (відсутні лампи освітлення), необхідним для безпеки виконання робіт, перебування і переміщення людей, згідно з ДБН В.2.5-28-2006
Слюсарям АВР, машиністам насосних установок Сидоренкову С.А., Комісарчуку Д.В., Ревтову В.НМ., Бутенко А.М. та ін. не проводиться навчання з «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та перевірку знань з присвоєнням 2 групи з електробезпеки
Металева драбина (інв. № б/н) (автомобіль АР 3512 ВМ) періодично, під час експлуатації, не випробується статичним навантаженням (1 раз на 12 міс.)
Не проведене опосвідчення стану безпеки ЗТП-23/379, ЗТП-23/456, КТП-86/573
При проведенні газополум’яних робіт гумотканинним рукавам не проведено гідравлічне випробування на міцність тиском, що становить 1,25 робочого тиску
Роботодавець не отримав дозвіл на експлуатацію електричного устатковання електричних станцій та мереж, технологічного обладнання, напругою понад 1000 В, а саме ЗТП-23/379, ЗТП-23/456, КТП-86/573,
На в’їзній частині оглядової канави в ангарі не встановлено розсікач висотою 0,15–0,20 м,
На КНС (вул. Островського) змінні плоскі планки губок лещат мають спрацьовану насічку на робочій поверхн
Не надані документи про проведення вимірювання опору розтікання струму на основних заземлювачах і заземленнях магістралей і устаткування; опору ізоляції; перевірки повного опору петлі фаза-нуль з оформленням протоколів згідно додатка 7 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів»
В майстерні автотранспортної дільниці використовується молоток, дерев'яна рукоятка якого, має розколи
Заступнику директора Ракша Є.О., як особі, яка організовує експлуатацію, транспортування та зберігання балонів із зрідженим вуглеводним газом, не проведено навчання та перевірку знань з «Правил безпеки систем газопостачання»
При експлуатації, зберіганні, транспортуванні балонів з зрідженим газом не розроблено та не затверджено інструкцію з охорони праці при виконанні вказаних робіт
Для виконання робіт з підвищеною небезпекою (обслуговування підвіски автомобілів, монтаж, демонтаж, накачування шин) роботодавець наказом по підприємству не визначив коло осіб, відповідальних за безпечне їх проведення
На підприємстві роботи за нарядами і розпорядженнями не обліковуються в призначеному для цього журналі обліку робіт за нарядами і розпорядженнями за рекомендованою формою
Не розроблений список розподілу засобів захисту
В інструкції з охорони праці № 11 для машиніста трактора в розділі «Загальні положення» відсутня характеристика основних небезпечних та шкідливих виробничих факторів для даного виду робіт, особливості їх впливу на працівника, перелік видів спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту, які мають видаватися працівникам конкретної професії (виконавцям конкретного виду робіт) згідно з чинними нормами, із зазначенням вимог до їх використання згідно із законодавством
Відсутні протоколи випробувань та вимірювань параметрів електрообладнання та апаратів ЗТП-23/379, ЗТП-23/456, КТП-86/573
На підприємстві не ведуться особисті картки обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту
На підприємстві з боку служби охорони праці не організована робота кабінету з охорони праці, підготовка інформаційних стендів, кутків з охорони праці тощо; пропаганда з питань охорони праці з використанням інформаційних засобів
Робочі місця каналізаційної станції (КНС) по вул. Островського та водопровідної насосної станції по вул. Пушкіна не забезпечені необхідними інструкціями з охорони праці та попереджувальними написами
На підприємстві при експлуатації електроустановок не надані документи по опосвідченню стану безпеки електроустановок споживачів з оформленням відповідного акту (обладнання згідно однолінійної схеми)
В ангарі на дні (підлозі) оглядової канави не укладені міцні дерев'яні решітки (трапи)
Відкриті площадки для зберігання транспортних засобів не забезпечені розміткою, яка повинна бути виконана незмивною фарбою або іншим способом і визначає місця установлення автомобілів і проїздів
Бригада аварійно-відновлювальних робіт (автомобіль АР 3512 ВМ) не забезпечена захисними засобами в повній мірі, а саме: відсутні 2 лампи ЛБВК, ручний або механічний вентилятор, жердина або складна лінійка для перевірки міцності скоб
Відсутній журнал обліку видачі інструкцій з охорони праці на підприємстві, форма якого наведена у додатку 5 до «Положення про розробку інструкцій з охорони праці»,
У виробничих приміщеннях і на території зберігання деталей, вузлів, агрегатів і різного металу не організовано в окремих місцях на стелажах
Не розроблений список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок
Роботодавцем не отримано Дозвіл спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади по контролю за охороною праці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: газонебезпечні роботи та газополум’яні роботи згідно з вимогами додатку № 2 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1107 від 26.11.2011року
В роботі використовується молоток, дерев'яна рукоятка якого зламана, має розколи
На підприємстві фахівцем з охорони праці не забезпечено контроль за організацією робочих місць у відповідності до нормативно-правових актів з охорони праці, а саме: не проводяться обстеження з оформленням відповідних документів щодо організації робочих місць, приписи та інші підтверджуючі проведення контролю документи, відповідно до яких здійснюється робота служби охорони праці, допускається виконання робіт із невипробуваними запобіжними поясами та іншими засобами захисту,
Проведення щозмінних передрейсових та післярейсових медичних оглядів водіїв здійснюється у приміщенні, яке не оснащене відповідно до Табеля оснащення постійного спеціального приміщення для проведення щозмінного передрейсового та післярейсового медичних оглядів водіїв транспортних засобів, (відсутні експрес-тести на алкоголь і наркотики, алкометр для визначення парів етилового спирту в повітрі, що видихається
Балон с газом пропан-бутан, який застосовується для виробничих цілей, не має білу розпізнавальну кільцеву смугу завширшки 100 мм
Не розроблено та не затверджено план-графік проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці
При виконанні робіт підвищеної небезпеки не оформлена декларація відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000 В
На КНС (вул. Островського) не замкнені двері щитової електроустановки
На підприємстві не визначено особу, відповідальну за газове господарство (експлуатацію, зберігання, транспортування балонів з зрідженим газом)
Відсутній перелік робіт, які можуть виконуватися за нарядом і за розпорядженням
Заступник директора – в.о. інженера з охорони праці Ракша Є.О. не має IV групи з електробезпеки, необхідної для допуску до інспектування електроустановок
Відсутній перелік робіт, які проводяться в порядку поточної експлуатації
Не переглянуті списки працівників, які мають право на видачу нарядів, розпоряджень, керівників робіт, допускачів, наглядачів, членів бригади та переліки робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації
З боку роботодавця не встановлено постійний контроль за станом робочих місць, інструменту, машин і механізмів
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.04.2019 1572195 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Учасники:
Рикун Володимир Миколайович — директор КП "Михайлівський комунгосп Михайлівської селищної ради Михайлівського району Запорізької області"
Порушення:
Не пройдений обов’язковий медичний огляд працівників безпосередньо причетних до водопостачання (відсутні особисті медичні книжки встановленого зразка)
Не організовано водоохоронні зони І поясу джерел та об’єктів питного водопостачання населеного пункту
Підприємством питного водопостачання не надається до Михайлівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області інформація щодо результатів виробничого контролю у разі стійкого, прогресуючого погіршення якості питної води на об’єктах та у водорозподільній мережі, забруднення джерел питного водопостачання, тощо
Не дотримуються процедура виробничого контролювання якості та безпечності води джерел питного водопостачання та води питної перед її надходженням у водопровідну мережу за видом контролю, переліком показників, періодичністю та місцями відбору. Відсутні результати виробничого контролю якості та безпечності води питної за показниками радіаційної безпеки, паразитологічними показниками та деякими токсикологічними показниками нешкідливості хімічного складу питної води. Не надані результати виробничого контролю за 2019 рік.
Відсутній технологічний регламент або інший документ з описом технологічного процесу виробництва питної води та робоча програма (графіки) виробничого контролю якості та безпечності питної води у складі цього документа
Не проводиться лабораторний контроль безпечності та якості питної води після ревізії, очищення та ремонту об’єктів питного водопостачання
Проект з організації (установлення) зони санітарної охорони джерел питного водопостачання населеного пункту не розроблено
За результатами виробничого контролю вода питна не відповідає нормативним вимогам за показником кольоровість.
Паспорти радіаційної безпеки води підземних джерел питного водопостачання відсутні
Не дотримується: водоохоронний режим зон санітарної охорони джерел питного водопостачання, де територія не спланована, відсутнє огородження, допускається перебування сторонніх осіб, не має технічних засобів охорони, освітлення, не своєчасно очищується від сміття. Потребує ремонту огорожа навколо насосної станції ІІ підйому. Частково відсутня гідроізоляція та люки оглядових камер, не своєчасно проводиться ревізія та очищення. Більшість водонапірних башт (башта Рожновського) вийшли з ладу, вкриті корозією, потребують ревізії та ремонту, демонтаж непрацюючих та будівництво нових проводиться несвоєчасно.
Покарання: відсутні
01.11.2018 1363895 Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: перевірка виконання суб"єктом господарювання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ракша Євген Олександрович — Заступник директора
Порушення:
При виконанні робіт підвищеної небезпеки, а саме: на виконання робіт на висоті не оформлена декларація відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки
Не видані наряди та розпорядження на виконання підготовки робочих місць,а саме:робота на висоті.
Під вивішені частини автомобілів на території автогаражу замість підставок (козелків) використовуються випадкові предмети
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.04.2018 1214303 Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: перевірка дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Ракша Євген Олександрович — заступник директора
Порушення:
При проведенні інструктажів з питань охорони праці (робота на висоті) не проводиться перевірка знань та допуск до роботи
Підйомник реєстр. № 273 не відповідає вимогам чинного законо- давства та документів з експлуатації виробника (пошкоджена мета- локонструкція стріли та робоча платформа)
На дні (підлозі) оглядової канави (ремонтний бокс) не укладено дерев’яної решітки (трапу)
Не видані наряди та розпорядження на виконання підготовки робочих місць
Машиніст підйомника не провів огляд і перевірку підйомника реєстр. № 273
Не проведено періодичне випробування підйомника реєстр. № 273
Оглядова канава (ремонтний бокс), не має направляючих реборд на всю їх довжину для попередження падіння автомобіля у канаву
Не проведено періодичний огляд і технічне обслуговування підйомника реєстр. № 273
Під час цільового інструктажу, який проводиться за нарядом-допуском не роз'яснюваються способи безпечного виконання робіт, порядок користування засобами страхування необхідність застосування засобів індивідуального захисту (касок, запобіжних поясів, тощо
У журнал щозмінного передрейсового та післярейсового медичних оглядів водіїв не вписується повністю ім´я та по батькові водія
Журнал перевірки технічного стану транспортних засобів не відпо- відає вимогам додатку 3 Порядку перевірки технічного стану транс- портних засобів автомобільними перевізниками
Не складено графік перевірки технічного стану колісних транспорт- них засобів
Зберігання засобів захисту не обліковуються в журналі обліку та зберігання засобів захисту
Територія виробничої бази Михайлівского комунгоспу потребує ремонту твердого покриття проїзди, пішохідні доріжки мають вибоїни, ями
При виконанні робіт підвищеної небезпеки, а саме: на виконання робіт на висоті не оформлена декларація відповідності матеріально-технічної бази роботодавця
Не затверджено наказом керівника перелік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками
Під вивішені частини автомобілів на території автогаражу замість підставок (козелків) використовуються випадкові предмети
В журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці не внесені зміни: «Примітка. Графи 10 та 11 заповнюються тільки для осіб
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом