Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Історія
ЄДРПОУ (8)
Банкрутство (87)
Дозвільні документи
Перевірки (5)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ТАВРІЙСЬКІ ПОЛЯ"

#37510500

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
25.07.2022 2943655 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.05.2021 2574104 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Не підпадає під дію розпорядження Прем'єр-Міністра України від 11.03.2021 року № 10033/1/1-211
Предмет перевірки: усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.03.2021 2561887 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Проведено
43 порушення
Предмет перевірки: виконання вимог правил пожежної безпеки, техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Гришун Роман Олексійович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Пологівського районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Новіков Володимр Васильович — уповноважена особа, юристконсульт
Бойчук Антон Олександрович — Заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Пологівського районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Порушення:
Не визначено та не нанесено на зовнішні установки заправної станції категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок».
Зовнішні установки не забезпечено відповідними знаками безпеки згідно вимог ДСТУ EN ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки»
Керівником підприємства не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначено відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту. Не надано відповідний наказ (розпорядження) та посадові інструкції осіб, на яких покладені зазначені обов’язки.
Не розроблено паспорт потенційно небезпечного об’єкту відповідно вимогам ст. 17 наказу МНС України від 16.08.2005р. № 140 «Про внесення змін до наказу МНС України від 18.12.2000р. №338».
Не забезпечено постійне та обов’язкове обслуговування аварійно-рятувальною службою відповідно вимогам постанова КМУ від 26.10.2016р. № 763 «Про затвердження переліку суб’єктів господарювання, галузей та окремих територій, які підлягають постійному та обов’язковому аварійно-рятувальному обслуговуванню на договірній основі»
Не забезпечено АЗС розрахунковою кількістю плівкоутворювального піноутворювача для ліквідації можливих пожеж всупереч вимогам Пункт 31 глави 1 розділу VII «Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів» затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України від 24.12.2008 № 658 Зареєстровано в Мінюстиції України 16 березня 2009 р. за № 235/16251.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників, які в наявності.
Не вивішені на видимих місцях АЗС плакати, які містять обов’язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки.
Відсутній журнал обліку вогнегасників, які експлуатуються на об’єкті, всупереч вимогам пункту 10 розділу 3 «Правил експлуатації та типові норми належності вогнегасників», затверджених наказом МВС України №25 від 15.01.2018р.
Не розміщено вогнегасники шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника або спеціальних тумбах, підставках, що надійно закріплені.
Не проведено технічне обслуговування та перевірку паливороздавальних колонок з фіксацією в журналі обліку ремонту устаткування відповідно до вимог пункту 23 глави 1 розділу VІІ Наказу Міністерства палива та енергетики України від 24.12.2008 року N 658 «Про затвердження Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів».
На кожному трубопроводі, що подає в резервуар ЛЗР і ГР (або відводить їх з резервуара), запірна арматура знаходиться ближче ніж 3 м від резервуара.
Не визначені наказом, розпорядженням, інструкцією власника підприємства, постійні місця проведення вогневих робіт.
Не розроблено графік очищення внутрішньої поверхні резервуарів та трубопроводів відповідно до вимог пункту 7 глави 1 розділу VІІ Наказу Міністерства палива та енергетики України від 24.12.2008 року № 658 «Про затвердження Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів».
Не надана виконавча та експлуатаційна документація з приймання та підтримання експлуатаційної придатності пристроїв захисту зовнішніх установок АЗС від розрядів блискавки, наявність яких передбачена вимогами розділів 4.2. та 5.12.1 ДСТУ 9047:2020 "Системи протипожежного захисту. Настанова з підтримання експлуатаційної придатності", а саме: акт приймання в експлуатацію інженерних систем та технологічного обладнання (ІСтаТо) блискавкозахисту; експлуатаційний журнал ІСтаТо блискавкозахисту; план-графік робіт з підтримання експлуатаційної придатності ІСтаТо блискавкозахисту
Відсутнє обвалування (стінки) навколо резервуару для запобігання розтікання нафтопродуктів.
Суб’єктом господарювання не здійснюється навчання працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної та пожежної безпеки.
Не оформлюється керівником підприємства чи структурного підрозділу, наряд-допуск на виконання тимчасових вогневих робіт на тимчасових місцях (крім будівельних майданчиків).
Не проведено регулярний огляд та планово-попереджувальний ремонт зливно-наливних пристроїв, трубопроводів та трубопровідної арматури відповідно до пункту 3 глави 4 розділу V наказу Міністерства палива та енергетики України від 24.12.2008 року № 658 «Про затвердження Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів»
Особи, які прийняті на роботу, пов'язану з підвищеною пожежною небезпекою не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум) в порядку встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях". Не надані відповідні посвідчення та протоколи перевірки знань.
Допускається провадження господарської діяльності без зареєстрованої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Не розроблені та затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки на об’єкті.
Не забезпечено проходження функціонального навчання з питань цивільного захисту на територіальних курсах навчально-методичного центру цивільного захисту та БЖД.
Посадовими особами, що відповідають за пожежну безпеку, не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях». Не надані відповідні посвідчення та протоколи перевірки знань.
Не вказано на пожежному щиті (стенді) порядковий номер та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не розроблено, не затверджено та не погоджено графіки проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань всупереч вимогам п.17 ПКМУ №444 від 26.06.2013р та розділу I пункт 3 Наказ МВС України № 991 від 28.11.2019.
Не розроблено технологічні карти на кожний резервуар відповідно до вимог пункту 2 глави 3 розділу V Наказу Міністерства палива та енергетики України від 24.12.2008 року№ 658 «Про затвердження Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів».
Об’єкт не забезпечено необхідною кількістю води для зовнішнього пожежогасіння всупереч вимогам пунктів 6.2.1, 6.2.4 та таблиці 6 ДБН В.2.5-74:2013 «Водопостачання. Зовнішні мережі та споруди. Основні положення».
Не забезпечено наявність на території жорсткої буксирної штанги для евакуації транспортних засобів з території у випадку пожежі відповідно до вимог пункту 11 глави 1 розділу VІІ Наказу Міністерства палива та енергетики України від 24.12.2008 року № 658 «Про затвердження Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів».
Не розроблено графік на 2021 рік, за яким проводити технічне обслуговування, поточний і капітальний ремонт технологічного обладнання відповідно до пункту 15 глави 2 розділу VII Наказу Міністерства палива та енергетики України від 24.12.2008 року № 658 «Про затвердження Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів»
Не проведено експертне обстеження трубопроводів та гідравлічне випробування на міцність і щільність з'єднань технологічних трубопроводів всупереч вимогам Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затверджений ПКМУ № 687 від 26.05.2004р. та пункту 7 глави 8 розділу V «Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів» затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України від 24.12.2008 N 658 Зареєстровано в Мінюстиції України 16 березня 2009 р. за N 235/16251.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим, який включає:- порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; - порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території.
Не проведено ідентифікацію об’єкту щодо визначення потенційної небезпеки всупереч вимогам пунктів 7, 9, 10 Наказу МНС України від 23.02.2006 р. № 98 «Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів» та пункту 7 Наказ МНС України № 140 від 16.08.2005р. «Положення про паспортизацію потенційно небезпечних об’єктів».
Не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій перекриття складських будівель.
На дихальніих трубках резервуарів для зберігання ЛЗР, і трубопроводах для зливу ЛЗР не встановлені вогнезатримуючі пристрої.
Не дозабезпечено АЗС первинними засобами пожежогасіння відповідно до пункту 14 глави 1 розділу VІІ «Правила пожежної безпеки для об’єктів зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів» затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України № 658 від 24.12.2008 року
Не забезпечено виконання електрообладнання у вибухонебезпечній і пожежонебезпечній зонах відповідно до їх рівня вибухозахисту (ступеня захисту оболонки) класу зони.
Не проведено страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яку може бути заподіяно третім особам та їхньому майну, іншим юридичним особам унаслідок надзвичайної ситуації, що спричинена пожежею, аварією, катастрофою або небезпечною подією
Не проведено ідентифікацію об'єкта підвищеної небезпеки відповідно до пунктів 5,17,19 постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2002р. № 956 "Про ідентифікацію і декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки
Працівників не забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту
Не укомплектовано засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, з розрахунку на 1 щит: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. Не надано протоколи замірів
Покарання: відсутні
10.03.2021 2262958 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.04.2020 1808831 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відповідно до законодавства перевірка не проводилася в межах обмежувальних заходів ковід 19
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні