Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (44) Банкрутство (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (42)
Перевірки (9)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "САЙНЕКО"

#37310549

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
07.06.2022 3085819 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Складські будівлі
65033, м. Одеса, Малиновський р-н, вул. Желябова, 3
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
02.03.2020 1713986 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
130 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Адміністративні приміщення01135 м. Київ, вул. В. Чорновола, 12
01135 м. Київ, вул. В. Чорновола, 12
Філіал ТОВ "УДК" (вул. Квітнева, 15-а)
14030, Чернігівська обл., Чернігівський р-н, С. Новий Білоус, вул. Квітнева, 15-А
ТОВ "УКРАЇНСЬКА ДИСТРИБУЦІЙНА КОМПАНІЯ"
Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Електрозаводська, 23А
ТОВ "УДК" Склад
м. Вінниця, вул. Ватутіна, 137
Сумська філія
40000, Сумська обл., м. Суми, вул. Юрія Вєтрова, 21 А
будівля, складські приміщення
89600, Закарпатська обл., м. Мукачеве, вул. Івана Франка-Бічна, 46
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРАЇНСЬКА ДИСТРИБУЦІЙНА КОМПАНІЯ" 79056, Львівська область, м. Львів вул. Поліська, 6
79056, Львівська обл., м. Львів, вул. Поліська, 6
Склади20(Миколаївська область)
54018, Миколаївська обл., м. Миколаїв, Інгульський р-н, вул. Дмитра Яворницького, 2
Складські будівлі
65033, м. Одеса, Малиновський р-н, вул. Желябова, 3
Філія № 5
Запорізька обл., Запорізький р-н, С. Хортиця, Провулок Сонячний, буд. 5 А;
Підприємець "УДК"
29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Кооперативна, 5
Учасники:
Мороз В В — Керуючий складом
Атмажов М І — Керівник філії ТОВ «Українська дистрибуційна компанія»
Рашевський Сергій Павлович — Заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Дніпровського районного управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області підполковник служби цивільного захисту
Добровольна Н.І. — директор
Савчук Іван Васильович — Головний інспектор відділу ЗНС Рівненського РУ ГУ ДСНС України у Рівненській області
Атмажов М.І. — Керівник філії ТОВ «Українська дистрибуційна компанія»
Кромський Сергій Олександрович — директор філії ТОВ «УДК» в Миколаївській області
Русняк Михайло Іванович — Заступник начальника ВЗНС Мукачівського РУ ГУДСНС України у Закарпатській області
Стефанко Ростислав Миколайович — Уповноважена особа
Пріцко Михайло Ігорович — провідний інспектор ВЗНС УЗНС та ЦЗ по ЛМТГ ГУ ДСНС України у Львівській області
Ляпота Оксана Юріївна — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Криворізького району центру забезпечення діяльності Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області
Попович Олександр Петрович — Головний інспектор ВЗНС по Київському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Пупій Сергій Миколайович — Головний інспектор Чернігівського районного відділу Управління ДСНС України у Чернігівській області
Погребнюк Олександр Сергійович — Головний інспектор відділу організації ППР та ЗЦЗ МРУ Головного управління ДСНС у Миколаївській області
Душенковська Анастасія Володимирівна — Відповідальний за пожежну безпеку – керуючий складом Дніпропетровської філії ТОВ «УДК»
Добровольна Н І — директор
Мороз В.В. — Керуючий складом
Кулибаба Олександр Миколайович — Заступник начальника відділу забезпечення заходів попередження надзвичайних ситуації у Вінницькому районі центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Вінницькій області
Цой Лариса Олександрівна — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Дніпровського районного управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області старший лейтенант служби цивільного захисту
Кашич Валентин Анатолійович — керівник філії ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВДАЛЬНІСТЮ "УКРАЇНСЬКА ДИСТРИБУЦІЙНА КОМПАНІЯ"
Ліщина Марина Миколаївна — Уповноважена особа відокремленого підрозділу-ФІЛІЯ №2 ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРАЇНСЬКА ДИСТРИБУЦІЙНА КОМПАНІЯ" В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Порушення:
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги.
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Приміщення не обладнані системами протипожежного захисту.
Вогнегасники, які експлуатуються, не мають облікових (інвентарних) номерів за прийнятою на об’єкті системою нумерації.
На складі відсутня автоматична система пожежогасіння
У складському приміщені допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку на спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Допускається влаштування незаповненого отвору в протипожежних перешкодах, які відокремлюють ЗРУ 0,4 кВ, від інших приміщень, приміщення гаражу та складу від офісних приміщень протипожежними дверима з відповідною межею вогнестійкості.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами в офісних приміщеннях, що здаються в оренду: ФОП Юркова К.А., ТОВ «М’ясокомбінат Ювілейний», ТОВ «Дакорт», ТОВ «Агатем».
Не виконано захист будівель від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Допущено замикання на замок дверей другого евакуаційного виходу з адміністративно-побутової частини будівлі.
Допускається зберігання тари на рампі складу.
Не утримується в справному стані існуюча установка АПС
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Не проводиться технічне обслуговування установки автоматичної пожежної сигналізації (АПС)
Не подано та не зареєстровано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в будівлях та приміщеннях об’єкту не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів, допускаються скрутки.
Не виконано з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів у відгалужувальних коробках адміністративних приміщень за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Керівник філії не пройшов фукціональне навчання з питань цивільного захисту.
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.
Не проведено інвентаризацію вогнегасників та не заведено журнал обліку вогнегасників.
Допускається з’єднання жил проводів без опресування, зварювання, паяння або затискачів, у приміщенні гаражу та офісних приміщень, що здаються в оренду: ФОП Юркова К.А., ТОВ «М’ясокомбінат Ювілейний», ТОВ «Дакорт», ТОВ «Агатем».
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях".
Працівників відповідно до законодавства не забезпечено засобами індивідуального захисту.
Ліфтові шахти не відокремлені від складу тамбур-шлюзами з підпором повітря та протипожежними дверима ІІ типу.
У складі допускається зберігання товару впритул до стін (відстань повинна бути не менше 0,8 м)
Приміщення не забезпечено відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір»
Відсутній спеціальний журнал обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів.
Не встановлено протипожежний режим, який повинен включати: - порядок утримання шляхів евакуації; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання.
Не проведено навчання керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Не проведене технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування усіх пожежних кран-комплектів
У приміщенні де розташовано приймально-контрольний пристрій системи протипожежного захисту не встановлений світильник (лампу) аварійного освітлення.
Територію об’єкта, а також приміщення не до забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення не відповідають ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Працівники об’єкту не забезпечені засобами індивідуального захисту.
Сигнал від спрацювання автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостереження.
Для приміщень складів не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно НАПБ.Б.3.00.2-2007 та клас зони згідно ДНАОП 0.00-1.32-01 з позначенням на вхідних дверях приміщення.
Відсутній інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту щодо дій персоналу об'єкта у разі виникнення надзвичайних ситуацій.
Не виконано технічне обслуговування наявних вогнегасників розташованих у складських приміщеннях згідно Наказу МВС від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Для встановлення наявності або відсутності джерел небезпеки, які можуть ініціювати виникнення надзвичайних ситуацій, а також визначення рівнів можливих надзвичайних ситуацій, не проведено ідентифікацію об’єкта господарської діяльності та не узгоджено її з ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.
Не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту на об’єкті, в частині приміщення загального користування, у якій тематично оформляються стенди, розміщуються схеми, навчальні посібники і зразки, передбачені програмами підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях.
Допускається встановлення вимикачів на горючій основі (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра в коридорах офісних приміщень, що здаються в оренду ФОП Юркова К.А.
Не створено об’єктову систему цивільного захисту, не призначено відповідального працівника з питань цивільного захисту.
Не проведені заміри опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в терміни обумовлені Правилами улаштування електрообладнання (з періодичністю 1 раз у 2 роки).
Не розроблено функціональні обов’язки відповідального працівника з питань цивільного захисту та начальника цивільного захисту.
Відсутній інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту
Не укомплектовано пожежний кран в складському приміщенні, рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентеля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Відповідальним працівником з питань цивільного захисту та начальником цивільного захисту не пройдено навчання на територіальних курсах ЦЗ.
Складське приміщення не відокремлено від інших за призначенням приміщень протипожежними дверима з нормованим класом вогнестійкості
Для приміщень, складського призначення не визначино категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок»
Приміщення комірника не відокремлено від приміщень складу протипожежною перегородкою 1-го типу, перекриттям 3-го типу та протипожежними дверима.
Не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкта з урахуванням усіх чинників небезпеки.
В офісі допускається облицювання (оздоблення) стін матеріалами з невідомими показниками щодо пожежної небезпеки (вагонка).
На об’єкті відсутній журнал обліку вогнегасників.
Не проведено обробку вогнезахисним розчином дерев’яних конструкцій приміщення складу ФОП Юркова К.А.
Не встановлені ковпаки на світильники
Не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту органів дихання.
Відповідно до Порядку забезпечення населення і особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 № 1200 «Забезпечення засобами радіаційного та хімічного захисту» працівники не забезпеченні придатними до застосування засобами індивідуального захисту органів дихання.
Відсутня інструкція щодо дій персоналу у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Допущено улаштування та експлуатацію тимчасових електромереж в будівлі і приміщеннях об’єкту.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення мають бути забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Системи вентиляції і кондиціонування повітря не відповідають вимогам ДБН В.2.5-67:2013 «Опалення, вентиляція та кондиціонування», а саме відсутні протипожежні нормально відкриті клапани в приміщенні електрощитової.
Не закриті в електропроводках пожежонебезпечних зон відгалужувальні та з’єднувальні коробки кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.
Переносні вогнегасники не навішені на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення;
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників
Не проведено ідентифікацію для встановлення наявності або відсутності джерел небезпеки, які можуть ініціювати виникнення надзвичайних ситуацій, а також визначення рівнів можливих надзвичайних ситуацій, з подальшим узгодженням її з ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.
Допускається перетинання протипожежної перешкоди інженерними системами кондиціонера без улаштування проходок, що відповідають нормованій межі вогнестійкості протипожежної перешкоди за ознакою ЕІ в приміщенні складу.
У приміщеннях складу влаштовано електрощитки зі ступенем захисту нижче ніж ІР44 (влаштовано ІР23).
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим.
В адміністративній будівлі електровимикачі та електророзетки встановлено на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблено та не затверджено керівником об’єкта інструкції про заходи пожежної безпеки.
У складськму приміщені за відсутності внутрішнього протипожежного водогону та за наявності горючих матеріалів не встановлено бочки з водою.
Автоматичні системи протипожежного захисту не забезпечені виводом сигналу на пульт централізованого спостереження пожежної охорони, та управління евакуацією людей у відповідності до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допускається користування пошкодженими розетками та іншими електровиробами.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки
Наявні пожежні щити не забезпечені комплектом засобів пожежогасіння згідно норм належності, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.(з розрахунку 1 щит на 5000 м2 захищуваної площі).
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації з адміністративно-побутових частини будівлі не забезпечено евакуаційним освітленням.
У складі ширину проходів та місця штабельного зберігання продукції не позначено обмежувальними лініями, нанесеннями на підлозі, які добре видно.
Не представлено Декларацію до державного адміністратора або центрального органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд у сфері техногенної та пожежної безпеки (дозвільного органу).
Не заведено журнал обліку вогнегасників (додаток 2).
Не забезпечено працівників засобами радіаційного та хімічного захисту згідно норм належності
Переносні вогнегасники не розміщено на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення або установити у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплюються.
Не виконано з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів у відгалужувальних коробках складського приміщення за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Керівник філії не пройшов функціональне навчання з питань пожежної безпеки
Не вказано на вогнегасниках облікові (інвентарні) номери.
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складської будівлі не передбачено встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами (ззовні) вказаного приміщення на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах. Спільні апарати відключення (вимикачі) слід розташовувати в ящиках з негорючих матеріалів або в нішах, які мають пристосування для пломбування та замикання на замок.
Для всіх будівель і приміщень складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1.-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок». Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об’єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами.
Територію об’єкта, будинки, приміщення, не забезпечено в достатній кількості первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Система протипожежного захисту (система пожежогасіння, система пожежної сигналізації) в складському приміщенні знаходяться в несправному стані
Внутрішнє протипожежне водопостачання утримується в несправному стані з ознаками пошкодження протипожежного водогону.
Внутрішній протипожежний водопровід знаходиться у несправному стані.
Наявні пожежні щити не доукомплектовані засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
У складському приміщені не встановлено спеціальний пожежний щит (стенд).
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказано після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не проведено замір опору ізоляції силової та освітлювальної електромережі
Тривожні сповіщення від приладу приймально-контрольної пожежної системи протипожежного захисту не виведено на пульт пожежного спостерігання (системи пожежної сигналізації), не проводиться технічне обслуговування системи протипожежного захисту у відповідності до діючих вимог.
Не позначено на підлозі ширину проходів та місця штабельного зберігання товару обмежувальними лініями.
Електрообладнання встановлено на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра
Лінії живлення до побутових кондиціонерів, розташованих в приміщеннях будівлі об’єкту, не забезпечено автономними пристроями електричного захисту.
В адміністративній будівлі на шляхах евакуації допускається облицювання стін горючими матеріалами.
Для кожного приміщення не розроблено інструкції про заходи пожежної безпеки.
Посадова особа (керівник) не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому законодавством.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників, які знаходяться в будівлях та приміщеннях об’єкту.
Працівники не пройшли навчання, перевірку знань та інстуктажі з питань пожежної безпеки
Для розміщення первинних засобів пожежогасіння на території об’єкта не встановлено спеціальний пожежний щит на якому повинен бути розміщений комплект засобів пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не розроблено накази, інструкції, положення щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки.
Не виконано перевірку пристроїв захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ EN 62305-4:2012 «Електричні та електронні системи, розташовані в будинках і спорудах».
Пристрої ручного пуску СПЗ не опломбовані та не захищені від несанкціонованого приведення у дію.
Не проведено технічне обслуговування пожежних кранів шляхом пуску води з оформленням відповідного акту.
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкта (процедура виявлення на об’єкті джерел та чинників небезпеки, на підставі яких об’єкт визнається потенційно небезпечним)
Не проведено навчання керівного складу з питань цивільного захисту в установленому законодавством порядку
Не надано розрахунок категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Шафи пожежних кранів не мають отворів для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
З`єднання жил відгалуджень проводів електромережі в розподільчих коробках виконано методом скрутки
Приміщення не дозабезпечені відповідними знаками безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT)
Складські приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Об’єкт не забезпечено протипожежним водопостачанням від пожежних гідрантів на водогінній мережі або резервуарів (водоймів), яка забезпечує розрахункову витрату води на пожежогасіння не менше 10 л/с протягом трьох годин.
Електророзподільні коробки не закриті кришками із негорючого або важко-горючого матеріалу у коридорі 2 поверху офісних приміщень, що здаються в оренду: ТОВ «М’ясокомбінат Ювілейний», ТОВ «Дакорт», ТОВ «Агатем».
Не проведені заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ними діаметра та важелем для полегшення відкривання вентиля.
В адміністративних приміщеннях вимикачі встановлені на негорючі основи (конструкції) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Територія об’єкта, а також будинок, приміщення не забезпечено відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT).
Система протипожежного захисту (система протидимного захисту) в складському приміщенні знаходяться в несправному стані
Не всі приміщення обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: приміщення складів та офісних приміщень, що здаються в оренду ФОП Юркова К.А., ТОВ «М’ясокомбінат Ювілейний», ТОВ «Дакорт», ТОВ «Агатем».
Не здійснено технічне обслуговування наявних вогнегасників.
Наявним вогнегасникам, які експлуатуються на об’єкті не присвоєно облікові (інвентарні) номери за прийнятою системою нумерації.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.03.2020 1871556 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Не знаходиться за юридичною адресою
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.11.2019 1709104 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів та перевірку їх працездатності шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Для приміщень складського призначення не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 "Визначення категорій приміщень, та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою".
У складі ширину проходів та місця штабельного зберігання продукції не позначено обмежувальними лініями нанесеними на підлозі, які добре видно.
Приміщення не забезпечено відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO6309:1987, ITD) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальние и знаки безопасности».
В адміністративній будівлі на шляхах евакуації для облицювання стін допускається використання горючих матеріалів.
Не проведено інвентаризацію вогнегасників і не заведено журнал обліку вогнегасників.
Для кожного приміщення об'єкта не розроблені та не вивішені інструкції про заходи пожежної безпеки.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказано після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами та стволами однакового з ним діаметра, важелями для полегшення відкривання вентилів.
Сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостерігання.
Шафи пожежних кран-комплектів не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
В адміністративній будівлі електророзетки та вимикачі встановлені на горючих основах (конструкціях) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.12.2018 533613 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
70 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
ТОВ "УКРАЇНСЬКА ДИСТРИБУЦІЙНА КОМПАНІЯ"
01135 м. Київ, вул. В. Чорновола, 12
ТОВ «Українська дистрибуцій на компанія
Запорізька обл., Запорізькій р-н, С. Хортиця, Провулок Сонячний, 5-А
ТОВ «Українська дистрибуцій на компанія
Запорізька обл. м. Мелітополь, вул. Польова, 1
Учасники:
Чепель Олександр Юрійович — заступник директора з охорони праці, техніки безпеки та пожежної безпеки виробництва лгн тов «удк»
Димитров Сергій В'ячеславович — Директор виробництва ЛГН ТОВ «УДК»
Порушення:
В адміністративній будівлі електровимикачі та електророзетки встановлено на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 м.
Не забезпечено з’єднання відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо) в приміщеннях ремонтних майстерень
Сигнал про спрацювання автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостереження.
Не забезпечено проведення технічного обстеження систем пожежної сигналізації, системи оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей, системи протидимного захисту та автоматичної системи пожежогасіння (порошкової) на відповідність технічним умовам виробників і чинним нормативним документам з складанням відповідного акту форми Ж.5 згідно вимог пункту Ж.6.4 Додаток Ж (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту". (пропонується 2016 р)
Не надано у зв’язку з початком використання об’єктів нерухомості, декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Пропонується з 06.02.2014 р.)
Допущено улаштування та експлуатацію тимчасових електромереж в приміщеннях слюсарів на І поверху
Профілактичний огляд, планово-попереджувальний та капітальний ремонт технологічного обладнання не здійснюється в терміни, встановлені відповідними графіками, з урахуванням виконання заходів щодо забезпечення вибухопожежобезпеки, передбачених проектом, технологічним регламентом, технічними умовами. (Пропонується з 04.08.2015р.)
Схема зон системи пожежної сигналізації біля приладу приймально – контрольного пожежного не відповідає проектній документації та фактичному розкладу шлейфів, згідно вимог пункту А.6.7.4 ДСТУ-H CEN/TS 54-14:2009
Пожежний кран-комплект не укомплектований важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не обладнано дільницю обробки перця установками пожежної сигналізації.
Відповідальною особою не визначено кількість первинних засобів пожежогасіння на об'єкті окремо для кожного поверху та приміщення, а також для етажерок відкритих установок з урахуванням вибору первинних засобів пожежогасіння потрібно враховувати фізико-хімічні та пожежонебезпечні властивості горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу виробничих приміщень, відкритих майданчиків та установок.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами та стволами.
Відсутні на пультах керування пожежних постів, на блоках систем протипожежного захисту, біля кожного вузла керування таблички із зазначенням приміщень, що підлягають захисту, або технологічного устаткування, типу та кількості сповіщувачів пункт Ж.6.7 Додаток Ж (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".(пропонується 2016 р)
Сповіщувачі системи пожежної сигналізаці в адміністративному корпусі ї, знаходиться в спрацьованому стані .
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку після літерного індексу "ПК" не вказано порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Допущено для контролювання підприємства більш ніж одного приймально – контрольного приладу пожежного системи пожежної сигналізації, без застосуванні ієрархічних систем згідно з ДСТУ-H CEN/TS 54-14:2009 всупереч вимогам пункту 7.2.29 ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Не забезпечено ремонт та працездатний стан автоматичної системи водяного пожежогасіння (поновити водоживлення системи) з урахуванням вимог пункту 8.2.1. та пункту Ж.6.3.Додаток Ж (обов’язкового) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (пропонується 2016 р)
Не встановлено протипожежні двері в приміщення лікеро-горілчаниго цеху №1 (другого та третього поверху)
У приміщеннях лікеро-горілчаного цеху №1 не застосовується інструмент, виготовлений з безіскрових матеріалів або у відповідному вибухопожежобезпечному виконанні.
Пожежні кран-комплекти підприємства не укомплектовані важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не забезпечено утримання протипожежних дверей до приміщення електрощитової у справному стані (відсутній механізм для самозачинення дверей)
Не забезпечено клас вогнестійкості проходок електричних кабелів через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди. (Пропонується з 04.08.2015 р.)
Не влаштовано стаціонарні зовнішні пожежні сходи на перепадах висот будівлі. (Пропонується з 04.08.2015р.)
Допускається застосування навантажувачів з двигунами внутрішнього згоряння, а також автокарів для робіт усередині приміщень складських будівель. (Пропонується з 04.08.2015р.)
Для кожного приміщення не розроблено інструкції про заходи пожежної безпеки.
Допущено експлуатація компонентів системи порошкового пожежагасіння (модулів порошкового пожежогасіння «Буран»), із закінченим гарантійним строком експлуатації - всупереч вимог пункту Ж.8.3.3.10 додатку Ж (обов’язкового) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Шафи пожежних кранів не мають отворів для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Не забезпечено формування сигналів управління для систем протипожежного захисту та іншого інженерного обладнання, що задіяне при пожежі (відключення або блокування у разі пожежі) технологічним, вентиляційним, електротехнічним обладнанням з формуванням командного імпульсу відповідно до вимог пунктів 7.2.1, 8.1.7, 8.1.9, 13.4.1 абзац «К» ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту". (пропонується 2016 р)
Не забезпечено проведення випробування не рідше одного разу на рік систем протидимного захисту з увімкненням електровентиляторів (ручним способом або від пожежних сповіщувачів), із складанням акта або запис в журналі з технічного обслуговування відповідно до вимог пункту Ж.10.5 Додаток Ж (обов’язкового) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (пропонується 2016 р)
Не забезпечено приміщення, де встановлено прилади приймально – контрольні пожежні, аварійним освітленням відповідно до вимог пункту 5.9. ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту". (пропонується 2016 р)
Допущено встановлення сповіщувачів пожежної сигналізації на горючу основу в приміщенні електрощитової адміністративно – побутового корпусу всупереч вимогам пункту 7.2.26 ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Не забезпечено розроблення технічних регламентів з підтримання експлуатаційної придатності та планово-попереджувального ремонту на системи оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей, системи протидимного захисту та автоматичної системи пожежогасіння відповідно до вимог пункту. Ж.6.5 Додаток Ж (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту". (пропонується 2016 р)
У місцях проходок трубопроводів через протипожежні перешкоди трубопроводи та їхню ізоляцію не виконано з негорючих матеріалів. (Пропонується з 04.08.2015р.)
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку пожежних кранів на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування на території підприємства.
Не встановлено протипожежні двері виходу на покрівлю будівлі 2-го типу. (Пропонується з 04.08.2015р.)
Не проведено вогнезахисну обробку металоконструкцій горищного приміщення адміністративно-побутового корпусу з метою підвищення їх межі вогнестійкості. (Пропонується з 04.08.2015р.)
Допускається переведення автоматичної системи порошкового пожежогасіння в ручний режим всупереч вимогам пункту Ж.6.8. Додаток Ж (обов’язкового) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (пропонується 2016 р)
Не проведено інвентаризацію наявних вогнегасників та не заведено журнал обліку вогнегасників.
В складі ширину проходів та місця штабельного зберігання продукції не позначено обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно.
Не забезпечено працівників у вибухопожежних цехах спеціальним вибухобезпечним шкіряним взуттям, виготовленим у відповідності до ГОСТ12.4.137-84 та спец одягом з тканини, що не електризуються. (Пропонується з 04.08.2015р.)
Не призначено, наказом керівника господарчого органу підприємства, що експлуатує об’єкт, на якому виконано вогнезахисне обробляння, посадову особу, відповідальну за утримання вогнезахисного покриву у порядку, визначеному регламентом робіт з вогнезахисту.
Не забезпечено розроблення та узгодження план – графіку технічного обслуговування на системи пожежної сигналізації, системи оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей та автоматичної системи пожежогасіння відповідно до вимог пункту Ж.6.5. Додаток Ж (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту". (пропонується 2016 р)
Не надано данні щодо помірної небезпечності, токсичності продуктів горіння та дані щодо димоутворювальних здатностей покриття підлоги виходу з приміщення залу засідань 4-го поверху адміністративно-побутового корпусу згідно з ГОСТ 12.1.044-89 «ССБТ. Пожароопасность веществ и материалов. Номенклатура показателей и методы их определения» та відповідність групи поширення полум’я РП1, РП2 згідно з ДСТУ Б В.2.7-70-98 «Будівельні матеріали. Методи випробування на розповсюдження полум’я». (Пропонується з 04.08.2015р.)
В адміністративній будівлі на шляхах евакуації допускається облицювання стін горючими матеріалами.
Встановлено електророзетки та вимикачі в приміщенні цеху на горючі основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Приміщення підготовки перцю не обладнано системою пожежної сигналізацією відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Приймально – контрольний прилад пожежний і устаткування управління встановлено на горючу основу в приміщенні охорони адміністративно – побутового корпусу всупереч вимогам пункт 7.2.26. ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Не здійснено, комісією господарчого органу, перевірку стану вогнезахисного покриву (просочення), з складанням відповідного акта.
Не проведено технічне обслуговування пожежних кранів шляхом пуску води.
Не забезпечено технічне обслуговування і перевірку на працездатність систем оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей, системи димовидалення, силами організації, що має ліцензію на проведення даного виду робіт відповідно до вимог та пункту Ж.2.4. додатку Ж (обов’язкового) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (пропонується 2016 р)
Не забезпечено розміщення вогнегасників у приміщеннях шляхом навішування за допомогою кронштейнів на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для їх повного відчинення, або встановлення на пожежні щити, стенди, підставки та спеціальні тумби.
Не забезпечено роботу добровільної пожежної дружини відповідно до порядку функціонування добровільної пожежної охорони затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року N 564.
Не забезпечено резервний запас модулів порошкового пожежогасіння кількість і типорозміри яких забезпечують 100% заміну від загальної кількості їх в системі відповідно до вимог пункт Г.2.6 Додаток Г (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту". (пропонується 2016 р)
Не забезпечено захищення від несанкціонованого приведення у дію пристроїв ручного пуску системи пожежної сигналізації (відсутнє захисне скло , не опломбовано) всупереч вимогам пункту Ж.6.9. додатку Ж (обов’язкового) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
На території об'єкта на в'їзді (виїзді) не встановлено схему території, в якій вказується розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під'їздів пожежних автомобілів до них.
Не проводиться перевірка захисту будівель, споруд та зовнішніх установок підприємства від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог розділу 9 глави 9.3 ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Територію підприємства не у повному обсязі укомплектувано пожежними щитами із розрахунку 1 щит на 5000 кв.м.
Електрощити, групові електрощітки по підприємству не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказати значення номінального струму апарата захисту (плавкої вставки). (Пропонується з 04.08.2015р.)
Територія та приміщення підприємства не забезпечені відповідними знаками безпеки.
Не забезпечено резервний запас пожежних сповіщувачів (димових, теплових, ручних змонтованих в системі ) не менше 10% від загальної кількості їх в системах пожежної сигналізації відповідно до вимог пункту 7.2.22 ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту". (пропонується 2016 р)
Не проведено вогнезахисну обробку несучих металоконструкцій будівлі контрольно-перепускного пункту з метою підвищення їх межі вогнестійкості. (Пропонується з 04.08.2015р.)
Відсутні паспорти на блискавкозахисні пристрої і заземлювачі пристроїв блискавкозахисту, які повинні зберігатися у відповідального за електрогосподарство, згідно вимог пункту 9.2.7 глави 9.2 розділу 9 ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не забезпечено виведення тривожного сповіщення про пожежу від приймально-контрольних приладів систем пожежної сигналізації змонтованих на підприємстві, на пульт пожежного спостерігання згідно вимог пункт 5.8 ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту" (пропонується 2016 р)
Комору не обладнано системою пожежної сигналізацією відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту". (Пропонується з 04.08.2015р.)
Не забезпечено підприємство інструкцією про порядок дії персоналу на випадок появи сигналу про пожежу або про несправність в системах протипожежного захисту відповідно до вимог пункту Ж.6.6 Додатку Ж (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Не захищено негорючим теплоізоляційним матеріалом, або матеріалом групи горючості Г1 світильники у підвісній стелі з матеріалів груп горючості Г3, Г4. (Пропонується з 04.08.2015р.)
Для приміщень складів не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожажної небезпеки згідно з НАПБ Б.3.00.2-2007 та клас зони згідно з ДНАОП 0.00-1.32-01 з позначенням на вхідних дверях приміщень.
Не забезпечено працездатність автоматичної система пожежогасіння, що захищає приміщення складів готової продукції. (Пропонується з 04.08.2015 р.)
Захаращено доступ до пожежних кран комплектів ПК №№ 148,182
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.12.2018 1062623 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання законодавтсва у сфері ветеринарної медицини; додержання законодавтсва у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів; додержання законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін; додержання законодавства у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя; додержання законодавства про захист прав споживачів; додержання законодавства у сфері карантину та захисту рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.12.2018 396135 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.07.2018 1356628 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Кашич Валентин Анатолійович — Директор філіалу товариства з обмеженою відповідальністю "Ураїнська дистрибуційна компанія" в Чернігівській області
Порушення:
Система протипожежного захисту (система пожежогасіння, система пожежної сигналізації) знаходяться в несправному стані в складському приміщенні.
Не укомплектовано пожежний кран в складському приміщенні, рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентеля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
Не позначено на підлозі ширину проходів та місця штабельного зберігання товару обмежувальними лініями.
Відсутній інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту щодо дій персоналу об'єкта у разі виникнення надзвичайних ситуацій.
Система протипожежного захисту (система протидимного захисту) знаходяться в несправному стані в складському приміщенні.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.03.2018 1353603 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Титієвський Володмир Федорович — Управляючий ТОВ «Українська дистрибуційна компанія»
Чепель Олександр Юрійович — керівник відділу забезпечення безпеки життєдіяльності компанії
Порушення:
Не забезпечено працівників засобами радіаційного та хімічного захисту згідно норм належності
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту", а саме автоматичною системою пожежогасіння
Допускається влаштовування незаповненого отвору в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитові (не встановлено протипожежні двері )
Не проведено навчання керівного складу з питань цивільного захисту в установленому законодавством порядку
Для контролю працездатності мережі системи зовнішнього протипожежного водопроводу не проведено випробування на тиск та витрату води з оформленням акту
Не відокремлено приміщення складу від адміністративного корпусу протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості
Перевірка обладнання для захисту споруди та зовнішніх установок від прямих попадань блискавкавок і вторинних її проявів не виконано відповідно до вимог ДСТУБ В.2.5-38:2008
Не проведено ідентифікацію на визначення потенційної небезпеки
Не проведене технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування усіх пожежних кран-комплектів
Не обладнані приміщення акумуляторної та електричної підстанції р/п 0,4 кВ системою пожежної сигналізації.
Покарання: відсутні