Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (6)
Будівництво (1) Перевірки (18)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ОХТИРКА М'ЯСОПРОДУКТ"

#37124055

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
22.11.2021 2270188 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Не Визначена
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.11.2021 2280686 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Не Визначена
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.11.2021 2267824 Зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Не Визначена
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.11.2021 2335276 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
29 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
М’ясокомбінат
42700, Сумська обл., Охтирський р-н, С. Мала Павлівка, вул. Центральна, 11
Учасники:
Нечвоглод Ігор Анатолійович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Охтирського району, майор служби цивільного захисту
Капусник Олександр Вікторович — Генеральний директор ТОВ «ОХТИРКА М’ЯСОПРОДУКТ»
Порушення:
Автоматичний вимикач в коридорі (перед входом до роздягалень) забійного цеху встановлений на горючу основу (конструкцію) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
На шляху евакуації з консервного цеху влаштовано перепад висот (виступ).
Сходовий марш між першим та другим поверхом адмінбудівлі не має огорожі із поручнем.
Суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості не подано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
В жіночій роздягальні забійного цеху місця прилягання світильників встановлених на підвісній стелі з матеріалів груп горючості Г3, Г4 не захищені негорючим теплоізоляційним матеріалом або матеріалом групи горючості Г1.
Не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного приміщення необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників).
Вимикач в побутовому приміщенні роздягалень забійного цеху встановлений на горючу основу (конструкцію) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
В жіночій роздягальні забійного цеху за горючим облицюванням стін та стелі, прокладання ізольованих проводів від горючих основ (конструкцій) виконано приховано, що не підтверджується актом проведення прихованих робіт.
В кімнаті приготування спецій за горючим облицюванням стін, прокладання ізольованих проводів від горючих основ (конструкцій) виконано приховано, що не підтверджується актом проведення прихованих робіт.
Приміщення цехів не обладнані протипожежним водопостачанням для внутрішнього пожежогасіння.
Вимикач в жіночій роздягальні забійного цеху встановлений на горючу основу (конструкцію) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Керівник не пройшов навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року №444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Територія, будівлі, споруди, приміщення не забезпечені вогнегасниками згідно з Типовими нормами належності.
В побутовому приміщенні роздягалень забійного цеху за горючим облицюванням стін та стелі, прокладання ізольованих проводів від горючих основ (конструкцій) виконано приховано, що не підтверджується актом проведення прихованих робіт.
На другому поверсі будівлі охорони місце прилягання світильника встановленого на підвісній стелі з матеріалів груп горючості Г3, Г4 не захищено негорючим теплоізоляційним матеріалом або матеріалом групи горючості Г1.
Будівлі та споруди не обладнані пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не проведені заміри опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
В чоловічій роздягальні забійного цеху за горючим облицюванням стін та стелі, прокладання ізольованих проводів від горючих основ (конструкцій) виконано приховано, що не підтверджується актом проведення прихованих робіт.
В чоловічій роздягальні забійного цеху місця прилягання світильників встановлених на підвісній стелі з матеріалів груп горючості Г3, Г4 не захищені негорючим теплоізоляційним матеріалом або матеріалом групи горючості Г1.
Будівлі, приміщення не обладнано системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
2 електророзетки в побутовому приміщенні роздягалень забійного цеху встановлені на горючу основу (конструкцію) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Облицювання стелі в приміщенні на другому поверсі будівлі охорони виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
У котельні до роботи допущено осіб, які не пройшли навчання з пожежно-технічного мінімуму та не отримали відповідних кваліфікаційних посвідчень.
З другого поверху адмінбудівлі влаштовано один евакуаційний вихід.
Облицювання стін в кімнаті приготування спецій виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Територія не обладнана протипожежним водопостачанням для зовнішнього пожежогасіння.
Відсутній журнал обліку вогнегасників.
Вимикач в чоловічій роздягальні забійного цеху встановлений на горючу основу (конструкцію) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.12.2020 2439203 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Контроль виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Литвиненок Серігй Анатолійович — деожавний інспектор з охорони навколишнього природного середовища сумської області
Подимський Г Г — Заступник директора
Тимохіна Наталія Іванівна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Подимський Г.Г. — Заступник директора
Порушення:
Не виконано пункти 3,4,6 припису №9/04 від 17.01.2020 а саме: - не укладено договори на передачу відпрацьованих мастил та не забезпечено своєчасну їх передачу спеціалізованому підприємству. - не подається до Державної екологічної інспекції у Сумській області звітність щодо утворення та поводження з відпрацьованими мастилами - не подано звіт про використання води за формою №2ТП-водгосп (річна).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.06.2020 2113481 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Міняйло Володимир Михайлович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Сумській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
28.05.2020 2112186 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Неподання суб’єктом господарювання документів обов’язкової звітності за два звітні періоди підряд без поважних причин або без надання письмових пояснень про причини, що перешкоджали поданню таких документів
Учасники:
Деуленко Тетяна Вячеславівна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Заступник Директора — Подимський Геннадій Геннадійович
Литвиненко Сергій Анатолійович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Порушення:
не подано декларацію про утворення відходів за 2018-2019
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.01.2020 2061156 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Сумській області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконання раніше виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Міняйло Володимир Михайлович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Сумській області
Порушення:
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» виконуються роботи по технічному обслуговуванню устаткування підвищеної небезпеки, а саме: паровий котел типу Е-1,0-0,9 Р-3 без дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки
На момент перевірки ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» відсутній дозвіл на технічне обслуговування устаткування підвищеної небезпеки, а саме: трубопроводу пари та гарячої води з робочим тиском понад 0,05 МПа та посудин, що працюють під тиском(автоклави 3 шт. без інв.номеру) понад 0,05 МПа
На момент перевірки ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» відсутній дозвіл на устаткування підвищеної небезпеки, а саме: трубопроводу пари та гарячої води з робочим тиском понад 0,05 МПа та посудин, що працюють під тиском(автоклави – 3 шт. без інв.номеру) понад 0,05 МПа
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» експлуатується паровий котел типу Е-1,0-0,9 Р-3 без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» експлуатуються електротельфера у кількості 4 шт. без інвентарних номерів без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки
Господарство проводить роботи по експлуатації водозабірної свердловини №б/н(Охтирський р-н, с. Мала Павлівка, вул. Центральна, 11) без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.01.2020 1878960 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Подимський Г.Г. — Заступник директора
Фрик Володимир Богданович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Подимський Г Г — Заступник директора
Литвиненко Сергій Анатолійович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Кролівецький Станіслав Юрійович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Дейнега Олена Леонідівна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Порушення:
Відсутня огорожа зони санітарної охорони першого поясу (суворого режиму) водної свердловини №
Не складається та не здається звіт про використання води за формою №2ТП-водгосп (річна).
В період з 21.11.2017 по 02.11.2018 підприємством здійснювались викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря (джерелами викидів від 2 (двох) твердопаливних котлів Е 1,0-0,9 Р-3) без дозволу на викиди.
Відсутній договір зі спеціалізованим підприємс-твом на передачу відпрацьованих масел
Не подається до Державної екологічної інспекції у Сумській області звітність щодо утворення та поводження з відпрацьова-ними мастилами
Не ведеться облік забраних підземних вод
В період до 13.08.2018 року здійснювався забір води з артезіанської свердловини без дозволу на спеціальне водокористування
За результатами роботи підприємства у 2018-2019 роках не розраховано показник загального утворення відходів (Пзув), що унеможливлює з’ясування необхідності отримання дозволу у сфері поводження з відходами та складання реєстрових карт ОУВ або складання декларації про утворення відходів.
Не ведеться облік утворюваних відходів за формою 1-ВТ «Облік відходів, пакувальних матеріалів і тари».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.09.2019 1680753 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Сумській області Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконання раніше виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Не розроблений, не погоджений та не затверджений в установленому порядку проект зон санітарної охорони свердловини №б/н
Господарство проводить роботи по експлуатації водозабірної свердловини №б/н(Охтирський р-н, с. Мала Павлівка, вул. Центральна, 11) без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки
На момент перевірки ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» відсутній дозвіл на технічне обслуговування устаткування підвищеної небезпеки, а саме: трубопроводу пари та гарячої води з робочим тиском понад 0,05 МПа та посудин
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» експлуатується паровий котел типу Е-1,0-0,9 Р-3 без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» виконуються роботи по технічному обслуговуванню устаткування підвищеної небезпеки, а саме: паровий котел типу Е-1,0-0,9 Р-3 без дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» експлуатуються електротельфера у кількості 4 шт. без інвентарних номерів без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки
Персонал споруд водопостачання та водовідведення допущений до роботи без навчання та перевірки знань з техніки безпеки
Не надано проект будівництва артсвердловини №б/н
На момент перевірки ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» відсутній дозвіл на устаткування підвищеної небезпеки, а саме: трубопроводу пари та гарячої води з робочим тиском понад 0,05 МПа та посудин, що працюють під тиском(автоклави – 3 шт. без інв.номеру) понад 0,05 МПа,
Відсутнє повідомлення про проведення ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів, що перебувають на балансі підприємства
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.08.2019 1471588 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
43 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
М’ясокомбінат
42700, Сумська обл., Охтирський р-н, С. Мала Павлівка, вул. Центральна, 11
Учасники:
Капусник Олександр Вікторович — Генеральний директор ТОВ «ОХТИРКА М’ЯСОПРОДУКТ»
Порушення:
На другому поверсі будівлі охорони місце прилягання світильника встановленого на підвісній стелі з матеріалів груп горючості Г3, Г4 не захищено негорючим теплоізоляційним матеріалом або матеріалом групи горючості Г1.
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
В лабораторії забійного цеху використовується пошкоджена електророзетка.
Облицювання стін в кімнаті приготування спецій виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
В кишечному цеху з’єднання жил проводів до двох плафонів освітлення здійснюються не за допомогою опресування, зварювання або затискачів.
В жіночій роздягальні забійного цеху за горючим облицюванням стін та стелі, прокладання ізольованих проводів від горючих основ (конструкцій) виконано приховано, що не підтверджується актом проведення прихованих робіт.
В жіночій роздягальні забійного цеху місця прилягання світильників встановлених на підвісній стелі з матеріалів груп горючості Г3, Г4 не захищені негорючим теплоізоляційним матеріалом або матеріалом групи горючості Г1.
В консервному цеху влаштовано тимчасову електромережу.
Електрощит на 2 поверсі адмінбудівлі не оснащений схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного приміщення необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників).
Будівлі, приміщення не обладнано системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Вимикач в побутовому приміщенні роздягалень забійного цеху встановлений на горючу основу (конструкцію) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Будівлі та споруди не обладнані пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Відсутній журнал обліку вогнегасників.
Територія не обладнана протипожежним водопостачанням для зовнішнього пожежогасіння.
В кабінеті ІТР консервного цеху влаштовано тимчасову електромережу.
Не проведені заміри опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Вимикач в чоловічій роздягальні забійного цеху встановлений на горючу основу (конструкцію) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Електрощит на 1 поверсі адмінбудівлі не оснащений схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
У котельні до роботи допущено осіб, які не пройшли навчання з пожежно-технічного мінімуму та не отримали відповідних кваліфікаційних посвідчень.
Пожежний щит поряд з будівлею охорони не укомплектований згідно вимог ППБУ.
Електрощит в термічному відділенні консервного цеху не оснащений схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Облицювання стелі в приміщенні на другому поверсі будівлі охорони виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
З другого поверху адмінбудівлі влаштовано один евакуаційний вихід.
Територія не забезпечена пожежними щитами в необхідній кількості.
Приміщення не забезпечені знаками безпеки, кількість яких, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
2 електророзетки в побутовому приміщенні роздягалень забійного цеху встановлені на горючу основу (конструкцію) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
В чоловічій роздягальні забійного цеху місця прилягання світильників встановлених на підвісній стелі з матеріалів груп горючості Г3, Г4 не захищені негорючим теплоізоляційним матеріалом або матеріалом групи горючості Г1.
В приміщенні упакування готової продукції відстань від кабелю до місця відкритого розміщення горючих матеріалів менше 1 метра.
Для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Вимикач в жіночій роздягальні забійного цеху встановлений на горючу основу (конструкцію) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
В чоловічій роздягальні забійного цеху за горючим облицюванням стін та стелі, прокладання ізольованих проводів від горючих основ (конструкцій) виконано приховано, що не підтверджується актом проведення прихованих робіт.
Територія, будівлі, споруди, приміщення не забезпечені вогнегасниками згідно з Типовими нормами належності.
Керівник не пройшов навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року №444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
На шляху евакуації з консервного цеху влаштовано перепад висот (виступ).
Сходовий марш між першим та другим поверхом адмінбудівлі не має огорожі із поручнем.
Електрощит в консервному цеху не оснащений схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Автоматичний вимикач в коридорі (перед входом до роздягалень) забійного цеху встановлений на горючу основу (конструкцію) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
В побутовому приміщенні роздягалень забійного цеху за горючим облицюванням стін та стелі, прокладання ізольованих проводів від горючих основ (конструкцій) виконано приховано, що не підтверджується актом проведення прихованих робіт.
В кімнаті приготування спецій за горючим облицюванням стін, прокладання ізольованих проводів від горючих основ (конструкцій) виконано приховано, що не підтверджується актом проведення прихованих робіт.
Не вивішені на видимих місцях інструкції про заходи пожежної безпеки.
Суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості не подано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Приміщення цехів не обладнані протипожежним водопостачанням для внутрішнього пожежогасіння.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.06.2019 1658448 Державна фіскальна служба України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.02.2019 1644430 Управління Держпраці у Сумській області Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Кондаурової Людмили Юріївни — інженер з охорони праці
Порушення:
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» експлуатуються електротельфера у кількості 4 шт. без інвентарних номерів без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки
Не розроблений, не погоджений та не затверджений в установленому порядку проект зон санітарної охорони свердловини №б/н
Автоклавні сітки не мають інвентарних номерів (не надано відомості про технічне опосвідчення до початку експлуатації і щомісячно). Дані проведених опосвідчень не заносяться в спеціальний журнал
На момент перевірки ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» відсутній дозвіл на устаткування підвищеної небезпеки, а саме: трубопроводу пари та гарячої води з робочим тиском понад 0,05 МПа та посудин, що працюють під тиском(автоклави – 3 шт. без інв.номеру) понад 0,05 МПа
Персонал споруд водопостачання та водовідведення допущений до роботи без навчання та перевірки знань з техніки безпеки
Відсутнє повідомлення про проведення ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів, що перебувають на балансі підприємства
Не надано проект будівництва артсвердловини №б/н
На підприємстві не проводиться атестація робочих місць на відповідність безпечності технологічних процесів відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» експлуатується паровий котел типу Е-1,0-0,9 Р-3 без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки
На момент перевірки ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» відсутній дозвіл на технічне обслуговування устаткування підвищеної небезпеки, а саме: трубопроводу пари та гарячої води з робочим тиском понад 0,05 МПа та посудин, що працюють під тиском(автоклави 3 шт. без інв.номеру) понад 0,05 МПа
Господарство проводить роботи по експлуатації водозабірної свердловини №б/н(Охтирський р-н, с. Мала Павлівка, вул. Центральна, 11) без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» виконуються роботи по технічному обслуговуванню устаткування підвищеної небезпеки, а саме: паровий котел типу Е-1,0-0,9 Р-3 без дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
29.08.2018 1356336 Управління Держпраці у Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: перевірка виконання раніше виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
На підприємстві не проводиться атестація робочих місць на відповідність безпечності технологічних процесів відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці Автоклавні сітки не мають інвентарних номерів (не надано відомості про технічне опосвідчення до початку експлуатації і щомісячно). Дані проведених опосвідчень не заносяться в спеціальний журнал Електротехнологічні працівники, а саме працівники, які працюють на машинах і апаратах (здійснюють експлуатацію електротехнологічних установок) у цехах по переробці та приготуванню мяса, керівники структурних підрозділів, яким безпосередньо підпорядковані електротехнологічні працівники - не пройшли навчання і перевірку знать з електробезпеки на ІІ групу На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» експлуатується паровий котел типу Е-1,0-0,9 Р-3 без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» виконуються роботи по технічному обслуговуванню устаткування підвищеної небезпеки, а саме: паровий котел типу Е-1,0-0,9 Р-3 без дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» експлуатуються електротельфера у кількості 4 шт. без інвентарних номерів без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки На момент перевірки ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» відсутній дозвіл на технічне обслуговування устаткування підвищеної небезпеки, а саме: трубопроводу пари та гарячої води з робочим тиском понад 0,05 МПа та посудин, що працюють під тиском(автоклави 3 шт. без інв.номеру) понад 0,05 МПа На момент перевірки ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» відсутній дозвіл на устаткування підвищеної небезпеки, а саме: трубопроводу пари та гарячої води з робочим тиском понад 0,05 МПа та посудин, що працюють під тиском(автоклави – 3 шт. без інв.номеру) понад 0,05 МПа Відсутнє повідомлення про проведення ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів, що перебувають на балансі підприємства Господарство проводить роботи по експлуатації водозабірної свердловини №б/н(Охтирський р-н, с. Мала Павлівка, вул. Центральна, 11) без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки Не надано проект будівництва артсвердловини №б/н Не розроблений, не погоджений та не затверджений в установленому порядку проект зон санітарної охорони свердловини №б/н Персонал споруд водопостачання та водовідведення допущений до роботи без навчання та перевірки знань з техніки безпеки
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.08.2018 1360621 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Сумській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Контроль виконання припису №293/03-16 від 01.08.2018
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Подимський Геннадій Генадійович — заступник директора
Порушення:
Виявлено 2 земельні ділянки площею 130 м2 зі слідами витікання зворотних вод із накопичувальних резервуарів
Не виконано п.3-8, 12 припису № 293/03-16 від 01.08.2018, а саме не проведені роботи стосовно ліквідації забур’яненості території на якій розташовані накопичувальні ємності зворотних вод
Покарання: відсутні
31.07.2018 1354216 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Сумській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: Контроль виконання припису №107/03-16 від 13.03.2018
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Не виконується п. 2, 3 припису № 107/03-16 від 13.03.2018, а саме викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, а саме котлом паровим твердопаливним – Е-1,0-0,9-Р-3 (паливо дрова) здійснюється без дозволу на викиди. На момент перевірки укладено договір № 55-018 від 14.06.2018 з ТОВ НВП «Екосистема» на розробку документації.
Не виконується п.5 припису № 107/03-16 від 13.03.2018, а саме підприємством не ведеться облік забраної підземної води
Виявлено витікання зворотних вод через обваловку вигрібної ями на рельєф місцевості на території підприємства
Не виконується п.6 припису № 107/03-16 від 13.03.2018, а саме не ведеться облік утворених відходів за формою 1-ВТ «Облік відходів, пакувальних матеріалів і тари»
Не виконано п.7, 8 припису № 107/03-16 від 13.03.2018, а саме за результатами роботи підприємства у 2017 р. не розраховано Пзув що унеможливлює з’ясування необхідності отримання дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами, складання декларації про утворення відходів та складання реєстрових карт ОУВ. На момент перевірки укладено договір № 55-018 від 14.06.2018 з ТОВ НВП «Екосистема» на розробку документації
Не виконано п.9 припису № 107/03-16 від 13.03.2018, а саме не визначені місця тимчасового розміщення відходів Паспорти місць тимчасового розміщення відходів відсутні, встановлено розміщення відходів в неустановлених місцях на території виробничої бази підприємства. На момент перевірки укладено договір № 55-018 від 14.06.2018 з ТОВ НВП «Екосистема» на розробку документації
Не виконується п.4 припису № 107/03-16 від 13.03.2018, а саме забір підземної води із водної свердловини здійснюється без дозволу на спеціальне водокористування.
Розміщення відходів тваринного походження та рідких нечистот не в установлених місцях
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.03.2018 1158568 Державна служба України з питань праці Проведено
98 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки
Учасники:
Кондаурова Людмила Юріївна — інженер з хорони праці
Порушення:
Для дезінфекції колес автотранспорту при в’їзді та виїзді з території підприємства біля воріт відсутні спеціальні кювети(дезинфекційні бар’єри), що заповнені дезинфікуючим розчином
Відсутній список працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок затверджений керівником підприємства
На підприємстві виконуються роботи підвищеної небезпеки, а саме - зварювальні роботи, за відсутності декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці
На підприємстві не розроблені і не затверджені наказом керівника інструкції з: будови і безпечної експлуатації холодильних установок; експлуатації холодильної системи (охолодних пристроїв); обслуговування контрольно-вимірювальних приладів і автоматики; річні та місячні графіки проведення планово-попереджувального ремонту; покажчики розміщення засобів індивідуального захисту; номери телефонів швидкої допомоги, пожежної команди, диспетчера електромережі, поліції
Не огороджена зона санітарного режиму
На підприємстві не визначений перелік професій неелектротехнічного персоналу, не проводиться щорічна перевірка знань безпечних методів роботи на обслуговуваній установці з наданням групи І по електробезпеці
Біля входу в технологічні цехи не установлені умивальники із змішувачами води і з посудиною для дезінфікуючого розчину
Не розроблена інструкція по виду робіт (монтаж та демонтаж насосного обладнання водозабірних артсвердловин)
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» експлуатуються електротельфера у кількості 4 шт. без інвентарних номерів без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки
Електротехнологічні працівники, а саме працівники, які працюють на машинах і апаратах (здійснюють експлуатацію електротехнологічних установок) у цехах по переробці та приготуванню мяса, керівники структурних підрозділів, яким безпосередньо підпорядковані електротехнологічні працівники - не пройшли навчання і перевірку знать з електробезпеки на ІІ групу
На підприємстві для куріння не визначені спеціально відведені і відповідно обладнані для цього місця, позначені і забезпечені первинними засобами пожежогасіння
Не вносяться зміни та доповнення у перелік необхідних інструкцій з охорони праці що діють на підприємстві
Не пройшов спеціальне навчання і перевірку знань з НПОАОП 0.00-1.59-87 безпосередньо зайнятий на роботах з підвищеної небезпеки оператор автоклаву Педько Б.В.
Відсутня і не вивішена в місцях стоянки транспорту та на в’їзді на територію схема маршрутів руху транспорту на підприємстві
Не розроблена план-схема руху охоронців по охоронюваній території
На в’їзді до підприємства відсутній дорожній знак «Проїзд без зупинки заборонено»
На підприємстві не проводиться атестація робочих місць на відповідність безпечності технологічних процесів відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці
При в’їзді на територію не вивішена схема руху транспортних засобів із зазначенням схеми руху працівників
На манометрах: на паровому котлі типу Е-1,0-0,9 Р-3 та автоклавах – 3 шт. без інв.номеру, що використовує ТОВ «Охтирка м’ясопродукт», відсутнє клеймо (пломба) із зазначенням дати останньої перевірки
Технічний огляд водопровідних мереж, дюкерів із спуском у колодязі й камери виконується без наряда-допуска
Динамічний і статистичний рівень водоносного горизонту в свердловині підземних вод № б/н не заміряється
Під час перевірки не надано журнал відповідної форми щодо реєстрації результатів ветеринарно-санітарної експертизи м’яса
Не представлена програма стажування водіїв
Не надано перелік небезпечних робіт на артсвердловині №б/н, на які виписується наряд-допуск, затверджений головним інженером
Мережа господарсько-питного і технічного водопроводу не пофарбовані в різні кольори
Під час перевірки не надано технічну документацію на водозабірну споруду з підземних джерел, що знаходиться в підпорядкуванні підприємства
В журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці зазначено не всім працівникам відповідні записи кількості змін стажування на робочому місці у визначеному для цього місці
Персонал споруд водопостачання та водовідведення допущений до роботи без навчання та перевірки знань з техніки безпеки
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» експлуатується паровий котел типу Е-1,0-0,9 Р-3 без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки
На момент перевірки ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» відсутній дозвіл на технічне обслуговування устаткування підвищеної небезпеки, а саме: трубопроводу пари та гарячої води з робочим тиском понад 0,05 МПа та посудин, що працюють під тиском(автоклави 3 шт. без інв.номеру) понад 0,05 МПа
На підприємстві відсутня виробнича лабораторія з хімічним, мікробіологічним і гістологічним відділеннями
Роботодавець не провів спеціального навчання і перевірку знань з питань охорони праці працівникам (Борисенко С.В., Бичко О.А., Сергієнко М.В.) зайнятим на роботах підвищеної небезпеки, а саме: НПАОП 0.00-1.75-15 «Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт»
Відсутній журнал перевірки санмінімуму працівників підприємства
Під час перевірки ТОВ «Охтирський м’ясопродукт» не надано особисті картки видачі інструменту
Підприємство під час перевірки не надало підтверджуючих документів про піддання води хіміко-бактеріологічним аналізам за строками, установленими територіальними установами санітарно-епідеміологічної служби, але не рідше одного разу в місяць за наявності власного джерела водопостачання, що знаходиться в підпорядкуванні підприємства
До паспорту артсвердловини №б/н, не вносяться відомості про заміну обладнання і ремонт
Не здійснюється комплекс геологічних робіт та ведення геологічно-технічної документації. На підприємства відсутня геологічна відповідно до «Типовое положение о ведомственной маркшейдерской службе и Типовое положение о ведомственной геологической службе» розділ 2. «о ведомственной геологической службе»
Не проводяться щорічні генеральні перевірки стану артсвердловини №б/н, в ході яких не визначаються дебіт кожної свердловини за результатами пробних відкачок, не встановлюється ступінь зносу обладнання, стан обсадних труб, не заносяться результати перевірки до паспорту свердловини
На підприємстві відсутні затверджені списки засобів захисту
Відсутній план графік, затверджений керівником проведення щорічного навчання для персоналу, який забезпечує виробничі процеси в електроустановках
Не розроблена інструкція з охорони праці для обслуговуючого персоналу водозабірних споруд, де є вимога по користуванню драбинами під час опускання у заглиблену камеру (колодязь) для обслуговування оголовку водозабірної артсвердловини
Відсутній журнал інструктажу електротехнічного персоналу на робочих місцях та інструктажу з охорони праці
В журналах реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці, структурних підрозділах підприємства, не вказуються назви інструкцій
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» виконуються роботи по технічному обслуговуванню устаткування підвищеної небезпеки, а саме: паровий котел типу Е-1,0-0,9 Р-3 без дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки
Не призначена особа, яка заміщує відповідального за електрогосподарство в разі його відсутності
Адмінбудівля, склади та м’ясний цех не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного полотна, грубововняної тканини, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом (гаками, ломами, сокирами тощо)
Не проводиться цільовий інструктаж при проведенні робіт, за розпорядженням
На підприємстві не розробляються інструкції з охорони праці щодо безпечної експлуатації та обслуговування водозабірних гідротехнічних споруд, відповідно до вимог Положення про розробку інструкцій з охорони праці, затвердженого наказом Комітету по нагляду за охороною праці Міністерства праці та соціальної політики України від 29 січня 1998 року № 9, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07 квітня 1998 року за № 226/2666 (НПАОП 0.00-4.15-98)
Не на всіх робочих місцях вивішені інструкції з охорони праці
Відсутній журнал обліку відмов і аварій в роботі електрообладнання і мереж
Підприємством експлуатується технологічне електрообладнання напругою понад 1000В(комплектна підстанція типу КТПТАС-ВК-63/6/0,4, зав.№1269, рік виготовлення – 2002, виробник – Білорусь), яке знаходяться на балансі підприємства згідно додатку № 6 до договору про постачання електричної енергії № 307 від 14.08.2012р., розташованого за адресою Сумська обл., Охтирський район, с. Мала Павлівка, вул. Центральна, буд.11 без наявності дозволу Управління Держпраці
Робочі місця обкачувальників мʼяса і жилувальників не оснащені деревʼяними решітками під ноги
Біля входу в охолоджувані приміщення не вивішена інструкція з охорони праці під час проведення робіт у камерах холодильника
На котлі, уведеному в експлуатацію(паровий котел типу Е-1,0-0,9 Р-3), на видному місці не прикріплена табличка із зазначенням таких даних: реєстраційний номер; дозволений тиск; число, місяць і рік наступного внутрішнього огляду та гідравлічного випробування
При прийомі на роботу працівників не призначається наказом число змін стажувань з визначенням відповідального працівника
Не визначений керівником підприємства список осіб, які можуть видавати наряд-допуск на роботи, і перелік таких робіт на підприємстві
Господарство не забезпечене необхідними (за виконанням робіт у господарстві) законодавчими та іншими нормативно – правовими актами з охорони праці
Не затверджений Перелік робіт з підвищеною небезпекою відповідно до Додатку 12 «Правил охорони праці для працівників м’ясопереробних цехів»
Відсутній список працівників які мають право на видачу нарядів і розпоряджень затверджений керівником підприємства
На підприємстві не розробляються інструкції по виду робіт (монтаж та демонтаж насосного обладнання водозабірних гідротехнічних споруд), відповідно до вимог Положення про розробку інструкцій з охорони праці, затвердженого наказом Комітету по нагляду за охороною праці Міністерства праці та соціальної політики України від 29 січня 1998 року № 9, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07 квітня 1998 року за № 226/2666 (НПАОП 0.00-4.15-98)
Положення підприємства про навчання з питань охорони праці не переглянуто, відповідно до внесених змін , затверджених наказом Міністерства соціальної політики України 30.01.2017 №140
На підприємстві не затверджений графік миття і профілактичної дезінфекції технологічного обладнання, інвентаря, стін, підлоги виробничих цехів і холодильників
Під час здійснення державного нагляду (контролю) посадовими особами Управління Держпраці у Сумській області, суб'єкт господарювання, ТОВ «Охтирка м’ясопродукт», відмовився надавати документи, пояснення, довідки, відомості, матеріали з питань, що виникають під час державного нагляду (контролю), відповідно до закону, а саме: - Інформація про: - обладнання свердловин для контролю за обліком стану і руху запасів, втрат і погіршення стану якості підземних вод; - своєчасного вживання спеціальних заходів по їх охороні та проведенню систематичних спостережень; - якість і рівень підземних вод, як на ділянці водозабору, так і на прилеглій території, з якою можливий вступ до водозабору забруднених або природних некондиційних вод водозабором ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» на питних підземних вод (п. 25. НПАОН 14.0-4.01-84 та ст. 105 ВКУ). - Дозвіл на спеціальне водокористування (ст. 48, 49 ВКУ)
Не розроблений, не погоджений та не затверджений в установленому порядку проект зон санітарної охорони свердловини №б/н
Номер і дата наказу про призначення відповідальної особи за справний стан і безпечну експлуатацію котлів не записані в паспорти котлів
Працівником служби охорони праці не видаються керівникам підрозділів підприємства обов’язкові для виконання приписи з охорони праці
Господарство проводить роботи по експлуатації водозабірної свердловини №б/н(Охтирський р-н, с. Мала Павлівка, вул. Центральна, 11) без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки
На момент перевірки на виробничих дільницях на устаткування (машини, агрегати, механізми, апарати, ємкості, контрольно-вимірювальні прилади) у відповідності з ГОСТ 2.601-68, ГОСТ 12.2.003-91 не надана експлуатаційна документація (технічний опис, інструкція з експлуатації, інструкція з монтажу, пуску, регулювання і обкатки виробів, паспорт
Працівники не в повному обсязі забезпечені спецодягом, спецвзуттям та іншими ЗІЗ
Відсутнє повідомлення про проведення ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів, що перебувають на балансі підприємства
Не ведеться журнал обліку водоспоживання побічними методами артсвердловини
Відсутній наказ по підприємству про призначення відповідальної особи з питань: - проведенню гідрогеологічних робіт.
Посадова особа(як відповідальна особа за справний стан, безпечну експлуатацію котлів, що працюють на твердопаливному паливі - головний інженер Борисенко С.В.) не пройшов спеціальне навчання зі знання НПАОП 0.00-1.60-66
На момент перевірки не надано список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією не погоджений з Держпрац
Для захисту від випадкового падіння ролика переміщення туш підвісними коліями працівники не забезпечені захисними шоломами (касками)
Не проводиться опосвідчення електротельферів (1 раз у 3 роки) шляхом їх статистичного випробування навантаження
Біля входу на базу передзабійного утримання тварин відсутній надпис "Стороннім особам вхід не дозволено!"
Автоклавні сітки не мають інвентарних номерів (не надано відомості про технічне опосвідчення до початку експлуатації і щомісячно). Дані проведених опосвідчень не заносяться в спеціальний журнал
Під час перевірки не надано експлуатаційну документацію заводу-виготовлювача на автоклави і стерилізатори
Не надано проект будівництва артсвердловини №б/н
Не створена комісія для проведення технічного опосвідчення електротельферів, не призначена наказом по підприємству, під керівництвом особи, яка здійснює нагляд за безпечною експлуатацією вантажопідіймальних машин
На ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» на момент перевірки відсутній журнал для фіксування середньої величини температури в напівтушах кожної партії сировини
Виконання вантажно-розвантажувальних робіт проводиться без технологічних карт, схем укладання різних товарів, інструкцій, розроблених і затверджених у встановленому порядку
Не організовано проходження передрейсового медичного огляду водіям підприємства
На момент перевірки ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» відсутній дозвіл на устаткування підвищеної небезпеки, а саме: трубопроводу пари та гарячої води з робочим тиском понад 0,05 МПа та посудин, що працюють під тиском(автоклави – 3 шт. без інв.номеру) понад 0,05 МПа
Посадові особи, службові обов’язки яких пов’язані з підготовкою персоналу для обслуговування машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки не пройшли навчання і перевірку знань з НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони праці під час роботи з інструментами і пристроями»
Не розроблений перелік посад та професій електротехнічних та електротехнологічних працівників, яким присвоюється відповідна група з електробезпеки
Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці не відповідає вимогам Додатка 5
Не надано перелік робіт з підвищеною небезпекою
Не обладнані ключ-маркою кнопкові вимикачі електротельферів для унеможливлювання запуску сторонніми особами
Електротельфери(4 шт. що використовуються на підприємстві) не зареєстровані в журналі обліку вантажопідіймальних машин підприємства за присвоєними їм номерами
Не пройшов спеціальне навчання і перевірку знань з НПОАОП 0.00-1.59-87 та НПАОП 0.00-1.6-66 в обсязі виконуваної роботи, пов’язаної з керівництвом та контролем за виконанням робіт головний інженер Борисенко С.В.(як відповідальна особа за справний стан, безпечну експлуатацію посудин, що працюють під тиском, відповідальний за стан, безпечну експлуатацію котлів, що працюють на твердому паливі)
Для проведення зачищення і промивання туш зона промивання не огороджена
На момент перевірки ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» не надано на електротельфери(4шт. без інв.номеру) технічну документацію
Не розроблена посадова інструкція на особу відповідальну за випуск на лінію технічно справних транспортних засобів, у яких відбитий повний перелік завдань і обов'язків, повноважень, відповідальності, у тому числі і по охороні праці
Не проведено повторний інструктаж електротехнічного персоналу з питань охорони праці
Площадки, сходи і перехідні містки огороджені поручнями висотою меншою ніж 1,0 м без суцільної зашивки їх знизу
Швидкість руху автомобільного транспорту територією підприємства не зазначена для кожного виду транспорту на спеціально виставлених дорожніх знаках за ДСТУ 2586-94
Покарання: відсутні
06.03.2018 1207444 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Порушення:
Не ведеться облік утворених відходів за формою 1-ВТ «Облік відходів, пакувальних матеріалів і тари»
Не визначені місця тимчасового розміщення відходів Паспорти місць тимчасового розміщення відходів відсутні, встановлено розміщення відходів в неустановлених місцях на території виробничої бази підприємства
Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, а саме котлом паровим твердопаливним – Е-1,0-0,9-Р-3 (паливо дрова) здійснюється без дозволу на викиди
Відсутні договори на передачу відходів 1-4 класу небезпеки та ТПВ зі спеціалізованими організаціями
Підприємством не ведеться облік забраної підземної води
За результатами роботи підприємства у 2017 р. не розраховано Пзув що унеможливлює з’ясування необхідності отримання дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами, складання декларації про утворення відходів та складання реєстрових карт ОУВ.
Забір підземної води із водної свердловини здійснюється без дозволу на спеціальне водокористування
Покарання: відсутні