Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Перевірки (2)

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "МАРІУПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ГУРТОЖИТОК"

#37121913

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
24.03.2022 3157520 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД МАРІУПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ГУРТОЖИТОК
Донецька обл., м. Маріуполь, Лівобережний р-н, Провулок, Київськи, 10А
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.12.2019 2037945 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
29 порушень
Предмет перевірки: Додержання і виконання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Марусін Дмитро Володимирович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області капітан служби цивільного захисту
Порушення:
Допускається зміна інженерних та планувальних рішень всупереч з нормованою вимогою, а саме: зменшено розміри виходу на дах. (отвір люку з 2-го поверху на дах).
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не забезпечені автономними пристроями електричного захисту.
Пожежні щити (стенди) знаходиться у важкодоступному місці.
Дозволяється підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.(сходова клітка 1 поверху).
Приміщення гуртожитку не забезпечені відповідними знаками пожежної безпеки, тип, кількість, а також місця встановлення яких повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Допускається закриття ґрат на вікнах під час перебування людей.
Не визначено відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) встановлений протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; -визначення спеціальних місць для куріння; -порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні;
Не перевіряються пожежні кран-комплекти шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Організувати роботу добровільної пожежної охорони відповідно до «Порядку функціонування добровільної пожежної охорони» затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 564.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказано порядковий номер крана.
Допускається замикання на замки двері евакуаційних виходів.
Допускається закриття ґрат на вікнах під час перебування людей.
Допускається улаштовувати на шляхах евакуації порогів. (2 поверх)
Допускається зміна інженерних та планувальних рішень всупереч з нормованою вимогою, а саме: передбачено один евакуаційний вихід з поверху.
Допускається зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до наказу МВС №25 від 15.01.2018 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Допускається встановлення електророзеток, вимикачів, перемикачів та інших подібних апаратів на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.(кладова).
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
На об’єкті не розроблені і не вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
Допускається улаштовування у сходовій клітці приміщення.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Для приміщення складського призначення (кладових) не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок.» (електрощитова).
Кодекс Цивільного захисту України „Правил техногенної безпеки у сфері цивільного захисту на підприємствах, в організаціях, установах та на небезпечних територіях” затверджених наказом МНС від 15.08.2007 р. № 557, зареєстровано в Мін’юсті 03.09. 2007 р. за № 1006/14273.)„Правила вибору та застосування засобів індивідуального захисту органів дихання”; „Безпека у надзвичайних ситуаціях. Фільтрувальні засоби індивідуального захисту органів дихання населення у надзвичайних ситуаціях. Класифікація й загальні технічні вимоги". НПАОП 0.00-1.04-07 Стандарт МНС України СОУ МНС 75.2-00013528-002:2010
Не визначено категорію приміщень виробничого, складського призначення щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01).
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не забезпечені автономними пристроями електричного захисту.
Не проводиться практичні тренування відпрацювання інструкції, що визначають дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей в денний та нічний час.
Допускається зберігання горючих матеріалів в підвальному приміщенні.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом