Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Перевірки (1)

ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ "ЧОРНОМОРСЬКА РІВ'ЄРА"

#36970409

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
08.01.2020 1837715 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
51 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Атрашков Віталій Петрович — головний державний інспектор відділу нагляду в енергетиці, машинобудуванні та житлово-комунальному господарстві Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Надкреничний Кирило Данилович — головний державний інспектор
Баєва Юлія Олегівна — головний державний інспектор
Соколов Олександр Володимирович — головний державний інспектор
Порушення:
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ведеться з порушеннями (порушені терміни видів інструктажів, дати інструктажів та номери інструкцій не вказуються). Порушено
Перелік осіб, які мають право одноосібного огляду електроустановок, не розроблено.
У машинних приміщеннях відсутні журнали технічних оглядів ліфтів.
Відсутня виробнича інструкція з експлуатації газового обладнання з номерами газової арматури .
Люки для проведення ремонтних робіт у машинних приміщеннях ліфтів не замкнені.
Журнал реєстрації інструкцій з охорони праці на підприємстві не заведений.
Не повному обсязі наявні електрозахисні засоби у машинних приміщеннях ліфтів - відсутні. Порушено п. 4.1.1. НПАОП 40.1-1.07-01 бсязі наявні електрозахисні засоби у машинних приміщеннях ліфтів - відсутні.
Перелік професій, посад і видів робіт, на які повинні бути розроблені інструкції з охорони (безпеки) праці, що діють в межах підприємства, не розроблений. Порушено п. 3.8; Про затвердження Типового положення про службу охорони праці.
Не визначений порядок навчання і перевірки знань працівників підприємства, а також відсутні плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, які мають бути оприлюднені роботодавцем.
Перелік робіт з підвищеною небезпекою відсутній.
На пристрої для підвішування вантажопідйомного засобу, або поруч з ним, у машинних приміщеннях ліфтів, не вказана його вантажопідйомність або допустиме навантаження.
Рухомі частини металевих дверей комірок в РУ – 0,4 кВ ТП – 398 додатково не заземлені за допомогою гнучкої перемички.
Не пронумеровані обладнання, запобіжна і запірна арматура, контрольно - вимірювальні приладі,
Не ведеться контрольний огляд газового господарства необхідно здійснювати не рідше ніж два рази на рік
Інструкції з питань охорони праці для обслуговування електроустановок, не представлені.
Не отримано дозвіл територіального органу спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з промислової безпеки та охороні праці (Головне управління Держпраці в Одеській області) на експлуатацію ліфтів облікові №№8877, 8876, 8802, 8860, 8866, 8863, 8861, 9747, 9746, 9748, 8862, 8864, 8865, 8867, 8803.
На підприємстві комплект засобів захисту від ураження електричним струмом, згідно з нормами комплектування, відсутній.
Відсутні: - Протоколи перевірки опору заземлення мереж ліфта (ДСТУ 36.1-001-97); - Протоколи перевірки стану ізоляції електрообладнання і електричних мереж ліфта (ДСТУ 36.1-001-97); - Протоколи вимірювання повного опору петлі "фаза-нуль" мереж ліфта (ДСТУ 36.1-001-97)
Приямки ліфтів не мають пристосувань для входу і виходу з нього.
Перелік інструкцій з охорони праці не розроблений.
Перелік осіб які мають право ведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією та який узгоджено з органами Держпраці, не представлено.
Отвори для проходження канатів не обладнані бортиками висотою не менше 50мм.
Перелік електротехнічних працівників підприємства, на момент перевірки не розроблено.
Інструкції з охорони праці розроблені без урахування штатного розпису, видів робіт, що виконуються в кооперативі, конкретних вимог безпеки, викладених в експлуатаційній та ремонтній документації підприємств - виготовлювачів устаткування, що використовується, маються посилання на недіючі нормативно-правові акти.
Декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства на право проведення робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000 В, яка зареєстрована у журналі обліку суб’єктів господарювання у територіальному органі Держпраці, відсутня. (чим порушено додаток 6, п. 16 Постанова Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.2011 зі змінами).
Допускається до технічного обслуговування суб’єкта господарювання підприємство, срок дії дозвіла закінчився. чим порушені вимоги
Електричні випробування та вимірювання електромереж підприємства не проведені, а саме мережі 0,4 кВ та КЛ-10 кВ відпайка ТП 398 від опори № 3 ф. «Піонерлагерь»; КЛ-10 кВ відпайка ТП 398 від комірки № 11 ПС «Холодмаш»; КЛ-10 кВ відпайка ТП 398 від комірки № 8 ПС «Холодмаш»; ТП – 398 з трансформаторами 2х1000 кВА.
Відсутній план локалізації і ліквідації можливих аварій в системі газопостачання підприємства
На ліфтах облікові №№8877, 8876, 8802, 8860, 9747, 9746, 9748, не проведені періодичні технічні огляди.
Відсутній паспорт на газове господарство, чим порушені вимоги
На підприємстві, відсутня посадова особа, яка пройшла навчання та перевірку знань з питань електробезпеки на право контролювати безпечну експлуатацію електроустановок.
Результати медичних оглядів електротехнічних працівників, не представлено.
Відсутній, затверджені роботодавцем графік перевірки справності сигналізації і автоматичних захистів.
Опосвідчення безпечного стану електроустановок підприємства не проведено.
Журнал реєстрації осіб, які потерпіли від нещасних випадків на виробництві, не заведений. Порушено п.18; Постанова КМУ № 1232 від 30.11.2011 р
Комісія з перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві не створена.
На підприємстві, особа яка заміщує відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства, перевірку знань у встановленому порядку на відповідну групу допуску з електробезпеки, не пройшла.
Голова правління Єрьоменко Ю. А. навчання і перевірку знань з питань охорони праці не пройшла.
Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці ведеться з порушеннями – дати інструктажу, підписи осіб, що інструктуються, відсутні.
До роботи на підприємстві допущені посадові особи та працівники, які не пройшли інструктаж (вступний – 8 працівників, первинний – 22 працівники, повторний – 14 чол.), навчання і перевірку знань з питань охорони праці.
На основній посадочній (завантажувальній) площадці не вивішена табличка з вказівками: а) найменування ліфта б) вантажопідйомності (з зазначенням допустимого числа пасажирів); в)облікового номера; г) номера телефону для зв'язку з обслуговуючим персоналом або з аварійною службою.
Програма та тривалість вступного інструктажу не розроблені і не затверджені.
На підприємстві не заведено належний облік і контроль за видачею у встановлені строки засобів індивідуального захисту працівникам. Особисті картки обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ працівників не заведені.
Дозвіл на експлуатацію обладнання з підвищеною небезпекою підприємством не отримано, а саме на експлуатацію КЛ-10 кВ відпайка ТП 398 від опори № 3 ф. «Піонерлагерь»; КЛ-10 кВ відпайка ТП 398 від комірки № 11 ПС «Холодмаш»; КЛ-10 кВ відпайка ТП 398 від комірки № 8 ПС «Холодмаш»; ТП – 398 з трансформаторами 2х1000 кВА. (Чим порушено додаток 3, п. 8 Постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.2011 зі змінами)
Навчання та перевірка знань працівників з питань охорони праці, з надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки у разі виникнення аварії, не проводиться.
Відсутній дозвіл на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки (котли водогрійні, систем газопостачання природним газом суб'єктів господарювання ) Одеська обл., Лиманський район, с. Фонтанка, вул. ГРЕЦЬКА, буд. 2, прим. 2/2. що є порушенням п.3, п.9 дод.3 «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», ПКМУ N1107 від 26.10.2011 зі змінами
Вступний інструктаж з працівниками інших організацій, які прибули до підприємства і виконують роботи на території підприємства, не проводиться.
Інструкції з охорони праці на робочих місцях, виробничих дільницях, у структурних підрозділах відсутні.
«Журнал обліку робіт за нарядами та розпорядженням» не ведеться.
В кабінах ліфтів відсутні правила користування ліфтами.
Перелік робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями та в порядку поточної експлуатації не розроблено та не затверджено у встановленому порядку.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом