Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Перевірки (5)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СОЛУМ"

#36867614

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
08.01.2021 2255842 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.01.2021 2339646 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
31 порушення
Причина, по якій не проведено перевірку: юридична адреса субєкта господарювання
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Офісні приміщення 02094, Київська область, м. Київ, вул. Гната Хоткевича, 34.
02094, Київська обл., м. Київ, вул. Гната Хоткевича, 34
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СОЛУМ"
01024, м. Київ, вул. Велика Васильківська, буд. 25
Учасники:
Кулєшов Матвій Васильович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Дніпровського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Любарець Сергій Вікторович — Інженер ТОВ «СОЛУМ»
Порушення:
Частини будинків і приміщень різного призначення не розділено між собою протипожежними перешкодами та протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: орендоване приміщення електрощитової ТОВ «ІН АВТО». (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах)
Не проведено розрахунок відповідної кількості первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників) для всіх приміщень об’єкту. (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення)
На території об’єкту не встановлено спеціальний пожежний щит (стенд) на я кому повинно буди розміщено вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. (Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м-2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м-2 захищуваної площі)
Не розроблено та не затверджено обсяги (номенклатуру) забезпечення працюючого персоналу закладу засобами радіаційного та хімічного захисту. (Номенклатуру засобів радіаційного та хімічного захисту, а також норми забезпечення ними визначено згідно з додатком до ПКМУ № 1200)
Допущено улаштування тимчасових електромереж, а саме: в орендованих приміщеннях ТОВ «ІН АВТО»; ФОП ЄМЕЦЬ Р.М.; ТОВ «ЛАЙФ АВТО» ФОП МОВЧАН; ФОП ПРОЩЕНКО О.О.; ФОП ПЄТУХОВА Г.М.; ФОП КОМПАНЕЦЬ С.М. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Приміщення електрощитових не відділено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості. (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах) (Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові)
Будівлі та орендовані приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Об’єкт не обладнано системою блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. (Відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»)
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги. (Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»)
Не проведено технічне обслуговування пожежного гідранту із заповненням журналу обліку перевірок та оформленням акта перевірки. (Керівники об’єктів зобов’язані не рідше двох разів на рік (квітень-травень, вересень-жовтень) проводити перевірку технічного стану об’єктових джерел зовнішнього протипожежного водопостачання відповідно до п.3, 4 Наказу МВС України від 15.06.2015 № 696 із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України (за письмовим зверненням керівництва об’єкту))
Не забезпечено проведення навчання керівництва закладу на територіальних курсах з питань цивільного захисту. (Навчання керівного складу підприємств, установ та організацій і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, здійснюється в установленому законодавством порядку)
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки. (Ідентифікації підлягають усі об'єкти господарської діяльності, які розташовані на території України і перебувають у державній, колективній або приватній власності юридичних або фізичних осіб, а також інші об'єкти, визначені комісіями з питань ТЕБ та НС або відповідними центральними та місцевими органами виконавчої влади) (За результатами ідентифікації ПНО складається Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки (додаток 1 до Наказу МНСУ №338), яке узгоджується з відповідним місцевим органом державного нагляду у сфері ЦЗ. Один примірник Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки залишається на підприємстві, другий примірник надається місцевому органу державного нагляду у сфері ЦЗ)
Відсутній акт проведення прихованих робіт по прокладанню проводів (кабелів) за підвісною стелею, а саме: в орендованих приміщеннях ТОВ «ЛАЙФ АВТО». (У разі прихованого прокладання проводів (кабелів) їх необхідно ізолювати від горючих основ (конструкцій) суцільним шаром негорючого матеріалу, що підтверджується актом проведення прихованих робіт)
Не забезпечено працівників об’єкту засобами радіаційного та хімічного захисту. (Суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту) (На потенційно небезпечних об’єктах (далі – ПНО) або об’єктах підвищеної небезпеки (далі – ОПН) промислові засоби захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин (далі - ЗЗОД) повинні зберігатися на робочих місцях) (На об'єктах, які за характером своєї діяльності не відносяться до ПНО або ОПН, але потрапляють у зону можливих надзвичайних ситуацій при аваріях на ПНО або ОПН, ЗЗОД повинні зберігатися у місцях, які знаходяться поруч з маршрутами виводу (виходу) працівників з підприємства)
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. (Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»)
У приміщеннях об’єкта відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки які мають бути розроблені та затверджені керівником об’єкта, у цих інструкціях повинні вказуватися: обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт. Ці інструкції мають вивчатися під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання і вивішуватися на видимих місцях. (Не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, коридорів, вестибюлів)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
На об’єкті не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту. (У куточку тематично оформляються стенди, розміщуються схеми, навчальні посібники і зразки, передбачені програмами підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях)
Приміщення будівель не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме не доукомплектовано: орендовані приміщення. (Будинки адміністративного та побутового призначення і громадські будинки на кожному поверсі повинні мати не менше двох переносних (порошкових, водопінних або водяних) вогнегасників з масою заряду вогнегасної речовини 5 кг і більше) (Крім того, слід передбачати по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше: на 20 м-2 площі підлоги в офісних приміщеннях з оргтехнікою, коморах, електрощитових, вентиляційних камерах та інших технічних приміщеннях; на 50 м-2 площі підлоги в приміщеннях архівів, машзалів, бібліотек, музеїв) (Приміщення, у яких розміщено оргтехніку, слід оснащувати переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення)
Несучі металеві конструкцій (балки) не відповідають класу вогнестійкості згідно ДБН В.1.1-7:2016, а саме: у орендованому приміщенні ТОВ «ІНАВТО». (Забороняється зменшувати кількість та розміри евакуаційних виходів з будівель і приміщень, класи вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій, застосовувати будівельні матеріали з вищими показниками пожежної небезпеки, змінювати інженерні та планувальні рішення й умови освітлення згідно з нормованою вимогою.)
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелями для полегшення відкривання вентиля, а саме: в орендованих приміщеннях. (Кожен пожежний кран-комплект має бути укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними)
На території об’єкта, на в’їздах (виїздах), не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється на підставі поданої декларації, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику - також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення)
Шляхи евакуації об’єкту не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей. (Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації мають бути забезпечені евакуаційним освітленням)
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників які розташовані в орендованих приміщеннях. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Приміщення фарбувальних камер не обладнані системою пожежогасіння, а саме: в орендованих приміщеннях. (Фарбувальні та сушильні камери, установки струминного обливання і занурення, а також дільниці безкамерного фарбування на ґратах повинні бути обладнані системами автоматичного пожежогасіння.)
Допущено застосування пічного опалення у приміщеннях категорій за вибухопожежною та пожежною небезпекою А, Б, В, а саме: в орендованих приміщеннях.
Будівлі та орендовані приміщення не обладнані системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: в орендованих приміщеннях ТОВ «ІН АВТО»; ФОП ЄМЕЦЬ Р.М.; ТОВ «ЛАЙФ АВТО» ФОП МОВЧАН; ФОП ПРОЩЕНКО О.О.; ФОП ПЄТУХОВА Г.М.; ФОП КОМПАНЕЦЬ С.М. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Приміщення фарбувальних камер не обладнані системою самостійною примусовою припливно-витяжною вентиляцією, а саме: в орендованих приміщеннях. (Приміщення фарбувальних та фарбоприготувальних ділянок мають бути обладнані самостійною примусовою припливно-витяжною вентиляцією та системами місцевих відсосів.)
Покарання: відсутні
01.12.2020 1731028 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Офісні приміщення 02094, Київська область, м. Київ, вул. Гната Хоткевича, 34.
02094, Київська обл., м. Київ, вул. Гната Хоткевича, 34
офісне приміщення
01001, Київська обл., м. Київ, вул. Шота Руставелі, 16
Будівлі інших промислових виробництв, включаючи поліграфічне
23230, Вінницька обл., Вінницький р-н, С. Широка Гребля, вул. Леніна 13
Офісне приміщення "СОЛУМ"
02094, Київська обл., м. Київ, вул. Червоногвардійська, 34
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.11.2018 395750 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: технічний стан резервних автономних джерел живлення або відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.11.2018 532929 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
23 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Любарець Сергій Вікторович — Головний інженер ТОВ «Солум»
Порушення:
В орендованому приміщені ТОВ «Інавто» несучі металеві балки та металеві сходи не виконанні з межею вогнестійкості 60 хвилин;
Не надано акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки за підвісними стелями в приміщеннях ТОВ «Солум» та в орендованому приміщенні ТОВ «Лайф - Авто»;
Не проведено замір опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання мають;
Пожежні щити (стенд) розташовані на території підприємства та орендованих площадей не доукомплектований згідно норм належності. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт;
Евакуаційні виходи з усіх приміщень не позначені світловими покажчиками «Вихід» білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення;
З’єднувальні коробки в адміністративному приміщені ТОВ «Солум» та в орендованому приміщені (ФОП Петухова Г.М.) не закриті кришками з негорючого матеріалу;
Зєднання, відгалуження та окінцювання жил електричних проводів і кабелів в приміщеннях ТОВ «Солум» та в орендованих приміщеннях (ТОВ «Лайф - Авто», ТОВ «Інавто», ФОП Прощенко О.О, ФОП Квасник С.М., ФОП Вайцеховський В.В., ФОП Мовчун В.А. та ТОВ «Укрспецремтех») не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів;
Розміщення та експлуатацію вогнегасників в приміщеннях ТОВ «Солум» та орендованих приміщень (ТОВ «Лайф - Авто», ТОВ «Інавто», ФОП Мовчан В.А., ФОП Ємець Р.М., ФОП Коваленко А.М., ФОП Вайцеховский В.В., ФОП Прощенко О.О., ФОП Квасник С.М. та ТОВ «Укрспецремтех») не здійснено згідно вимогами Типових норм належності вогнегасників, Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року № 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за № 555/9154;
Пожежні кран – комплекти, які розміщені в орендованих приміщеннях (ТОВ «Лайф - Авто» та ТОВ «Інавто») не пройшли технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування ;
Внутрішні пожежні кран-комплекти, які розташовані в орендованих приміщення (ТОВ «Лайф - Авто» та ТОВ «Інавто») не укомплектовані пожежними рукавами одного з ними діаметру та стволами, важелями для полегшення відкривання вентиля. В шафах пожежних кран-комплектів відсутні отвори для провітрювання;
Приміщення фарбувальної камери орендованих приміщень (ТОВ «Лайф – Авто, ФОП Ємець Р.М. та ФОП Квасник С.М.) не обладнані системою автоматичного пожежогасіння;
Не проведено випробування зовнішнього протипожежного водопостачання (пожежних гідрантів розташованих на території підприємства) на тиск та витрату води з оформленням акту;
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не виконано у відповідності до вимог Державних будівельних норм ДБН В.1.1-7-2016 “Пожежна безпека об’єктів будівництва”, а саме двері електрощитової не виконані протипожежними з межею вогнестійкості ЕІ30;
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати в адміністративному приміщені ТОВ «Солум» та в орендованих приміщеннях (ТОВ «Лайф - Авто», ТОВ «Інавто», ФОТ Ємець Р.М. та ТОВ «Укрспецремтех») встановлені на горючу основу (поверхню);
Приміщення ТОВ «Солум» та орендарів не обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації;
Відсутній захист будівель та їх зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд». Улаштування блискавка захисту будівель і споруд»;
Електрощитова в орендованому приміщені ТОВ «Інавто» не вигороджена від загального приміщення протипожежними перегородками І типу.
Не надана декларація відповідності матеріально – технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки;
Приміщення, територія ТОВ «Солум» та орендарів не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей;
В усіх орендованих приміщеннях допускається улаштування та експлуатація тимчасових дільниць електромережі;
На території підприємства влаштовано стоянку автотранспорту на відстані менше 10 метрів від адміністративної будівлі;
Допускається влаштування та експлуатація пічного опалення в орендованих приміщеннях з категорією за вибухопожежною та пожежною небезпекою А, Б, В;
Приміщення фарбувальних камер та фарбоприготувальних дільниць орендованих приміщень (ТОВ «Лайф – Авто, ФОП Ємець Р.М. та ФОП Квасник С.М.) не обладнані самостійною примусовою припливно-витяжною вентиляцією;
Покарання: відсутні