Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (12)
Перевірки (2)

ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ "КОМУНАЛЬНИЙ РИНОК"

#36671941

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
04.10.2021 2462643 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
37 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Ринок ОК «Комунальний ринок»
73000, Херсонська обл., Херсонський р-н, м. Херсон, Між вулицями Лавреньова Та Пр. Святиїх Кирила Та Мефодія
"Комунальний ринок" (Бучми, 10)
м. Херсон, вул. Бучми, 10
"Комунальний ринок"
73000, Херсонська обл., Херсонський р-н, м. Херсон, вул. Кримська Та, вул. Миру
Комунальний ринок
73003, Херсонська обл., Херсонський р-н, м. Херсон, вул. Бучми, 10
РИНОК
73003, Херсонська обл., Херсонський р-н, м. Херсон, Пр. Ушакова, 70-А
Учасники:
Малюжець Дмитро Олегович — Головний фахівець відділу організації профілактичної роботи та цивільного захисту ХРУ ГУ ДСНС України у Херсонській області
Чикал Станіслав Валерійович — Головний інспектор ВЗНС ХРУ ГУ ДСНС України у Херсонській області
Порушення:
Експлуатуються торгівельні споруди, кіоски, які встановленні під високовольтними проводами повітряних ліній.
Не з’ясовано через відповідні установи або організації відомості (показники) щодо пожежної небезпеки матеріалів внутрішнього опорядження, підлоги павільйонів, а також кіосків, призначених для розміщення всередині будівель.
Дозволяється зменшення нормативної ширини шляхів евакуації загальних проходів відкритими конструкціями ставнів торгівельних споруд, встановленням прилавків, манекенів, тощо.
Не розроблено і не затверджено для кожного приміщення магазинів, торгівельних споруд на території ринку та допоміжних технічних приміщень інструкції щодо заходів пожежної безпеки.
Не вивішено на видимих місцях у всіх приміщеннях торгівельних споруд та кіосків ринку інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об’єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Не здійснено з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в торгівельних спорудах та кіосків ринку.
Дозволяється використання кабелю і проводу з пошкодженою ізоляцією чи ізоляцією, яка втратила захисні властивості та користування пошкодженими розетками, відгалужу - вальними та з’єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами в торгівельних спорудах та кіосків ринку.
Вогнегасники не встановлено шляхом навішування їх на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 метра від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для їх повного відчинення.
Не вивішенои на видних місцях біля телефонів таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно – рятувального підрозділу.
Сгнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації не виведений на пульт централізованого пожежного спостереження.
Не заключено договір на обслуговування автоматичної пожежної сигналізації з організацією.
Територія та приміщення ринку не забезпечено відповідними знаками безпеки.
Не обладнано всі торгівельні споруди, кіоски системами протипожежного захисту (далі - СПЗ) відповідно до вимог нормативних документів та нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки.
Не надано проектно – кошторисну документацію до органів державного пожежного нагляду на відповідність нормативних актам з питань пожежної безпеки.
Дозволяється складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами в адміністративному приміщенні ринку.
Не забезпечено підтримання експлуатаційної придатності СПЗ в торгівельних спорудах, кіосках ринку відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не укомплектовано пожежні щити згідно норм належності.
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Дозволяється експлуатація опалювальних установок у торгівельних кіосках та павільйонів ринку, що не відповідають протипожежним вимогам нормативних документів та нормативно-правових актів.
Не виконано технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, в торгівельних спорудах та кіосках ринку.
Не витримано ширину повздовжніх та поперечних проходів (проїздів) між групами кіосків та павільйонів не менше 4 м у просвіті з урахуванням відкритих дверей, виступаючих конструкцій (козирків, навісів), а також торговельного обладнання.
Не проведено декларування матеріально – технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Дозволяється улаштування та експлуатацію тимчасових електромереж в торгівельних спорудах та кіосків ринку.
Не оснащено всі електрощити схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не відображено в обов’язках посадових осіб та працівників охорони ринків щодо забезпечення пожежної безпеки мають відображатися в їх посадових інструкціях (функціональних обов’язках).
Сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації вивести на пульт централізованого пожежного спостереження
Дозволяється під час експлуатації кіосків, павільйонів та контейнерів на відкритих територіях ринків збільшення площі існуючих конструкцій.
Не виконано заміри опору ізоляції електричних мереж всіх торгівельних споруд, кіосків ринку.
Територію ринку не забезпечено системами оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей, розміщених на відкритих майданчиках, забезпечити виразну чутність повідомлень, що передаються, у цілому на всій площі ринку, а за необхідності – послідовно або вибірково в окремих секторах (ділянках).
Не проведено перевірку захисту торгівельних споруд, кіосків, розташованих на відкритих територіях, не захищених від небезпечної дії блискавки.
Відсутній покажчик (об’ємний, зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття), що відображає місце розташування найближчого пожежного гідранту з літерним індексом «ПГ».
Дозволяється виконання торгівельних споруд, кіосків із легкозаймистих, з високою димоутворювальною здатністю, надзвичайно небезпечних та високонебезпечних за токсичністю продуктів горіння матеріалів.
Не забезпечено приміщення первинними засобами пожежогасіння, а саме: (вогнегасниками).
Дозволяється розміщення в торгівельних спорудах, кіосках ринку незалежно від площі схеми розміщення будівель, торговельних рядів, кіосків, павільйонів, контейнерів, торговельних місць, палаток.
Не виконано прокладання електромережі відповідно до вимог ПУЕ в торгівельних кіосках та спорудах ринку.
Всі приміщення дообладнати автоматичною пожежною сигналізацією.
Не виконано ремонт усіх СПЗ в торгівельних спорудах, кіосках ринку і не утримуються справними в постійній готовності до виконання роботи.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.06.2019 1504739 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
100 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
РИНОК
73003, Херсонська обл., Херсонський р-н, м. Херсон, Пр. Ушакова, 70-А
ОБЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ "КОМУНАЛЬНИЙ РИНОК"
м. Херсон, вул. Кримська Та, вул. Миру
"Комунальний ринок"
73000, Херсонська обл., Херсонський р-н, м. Херсон, вул. Кримська Та, вул. Миру
Ринок ОК «Комунальний ринок»
73000, Херсонська обл., Херсонський р-н, м. Херсон, Між вулицями Лавреньова Та Пр. Святиїх Кирила Та Мефодія
Комунальний ринок
73003, Херсонська обл., Херсонський р-н, м. Херсон, вул. Бучми, 10
"Комунальний ринок" (Бучми, 10)
м. Херсон, вул. Бучми, 10
Учасники:
Порушення:
Сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостереження
Не проведено випробування зовнішнього протипожежного водопроводу на тиск та витрату води, за допомогою організацій, які мають ліцензію на даний тип робіт.
Експлуатуються торгівельні споруди, які встановленні під високовольтними проводами повітряних ліній.
Не проведено декларування матеріально – технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не пройдено навчання у сфері цивільного захисту керівним складом.
На доповнення до схематичного плану евакуації не розроблено та не затверджено керівником інструкції, що визначатиме дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку проводити практичні тренування всіх задіяних працівників.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонеру не забезпечено автономними пристроями електричного захисту.
Керівником не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки на ринку, не призначено відповідальних осіб за пожежну безпеку.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не заключино лампи розжарювання у світильники із суцільного захисного скла.
Сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостереження
Не дообладнано всі торгівельні кіоски та павільйони ринку СПЗ відповідно до вимог нормативних документів та нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки.
Не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки посадовим особам та працівникам у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не вивішено на видних місцях біля телефонів таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно – рятувального підрозділу.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим
Не надано проектно – кошторисну документацію до органів державного пожежного нагляду на відповідність нормативних актам з питань пожежної безпеки.
Дозволяється зменшення нормативної ширини шляхів евакуації загальних проходів відкритими конструкціями ставнів торгівельних споруд, встановленням прилавків, манекенів, тощо.
Не забезпечено приміщення відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007.
Не забезпечено територію та приміщення ринку первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиком з піском, бочками з водою, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Не оснащено всі електрощити схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Територію ринку не забезпечено системами оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей, розміщених на відкритих майданчиках, не забезпечено виразну чутність повідомлень, що передаються, у цілому на всій площі ринку, а за необхідності – послідовно або вибірково в окремих секторах (ділянках).
Не розроблено та не вивішено на видних місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
З’єднання електропроводів та кабелів не виконано за допомогою опресування, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Дозволяється складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами в адміністративному приміщенні.
Відсутній договір на обслуговування автоматичної пожежної сигналізації
Не розроблено та не затверджено керівником об’єкта інструкції про заходи пожежної безпеки.
Розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, позначити відповідним знаком або надписом, і місця, де встановлена урна або попільниця з негорючого матеріалу.
Відповідальна особа за дотримання протипожежного стану об’єкта не пройшла навчання з питань пожежної безпеки.
Не вивішено на видних місцях біля телефонів таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно – рятувального підрозділу.
Не призначено відповідальну особу з питань цивільного захисту.
Не здійснено з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в торгівельних кіосках та павільйонів ринку.
Не здійснено з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів..
Шляхи евакуації не обладнано евакуаційним освітленням.
Не розроблено та не вивішено на видних місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
Дозволяється виконання торгівельних кіосків (павільйони) із легкозаймистих, з високою димоутворювальною здатністю, надзвичайно небезпечних та високонебезпечних за токсичністю продуктів горіння матеріалів.
Не витримано ширину повздовжніх та поперечних проходів (проїздів) між групами кіосків та павільйонів не менше 4 м у просвіті з урахуванням відкритих дверей, виступаючих конструкцій (козирків, навісів), а також торговельного обладнання.
Не встановлено заборонні написи щодо недопущення стоянки транспорту на відстані менш ніж 10 м. від в’їздних воріт.
Не виведено сигнал від приймального контрольного приладу АПС на пульт централізованого спостереження.
На фасаді будівлі не встановлено покажчик місця розташування найближчого пожежного гідранту (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів).
Відсутній покажчик (об’ємний, зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття), що відображає місце розташування найближчого пожежного гідранту з літерним індексом «ПГ».
Не оброблено вогнезахисним розчином дерев’яні конструктивні елементи покрівлі
Допускається в кіосках, павільйонах підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, та зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Не виконано заміри опору ізоляції електричних мереж всіх торгівельних кіосків та павільйонів ринку.
Шляхи евакуації не обладнано евакуаційним освітленням.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонеру не забезпечено автономними пристроями електричного захисту.
Не оброблено вогнезахисним розчином дерев’яні конструктивні елементи покрівлі
Не встановлено, на видних місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги, вказівні знаки місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння.
Не встановлено вогнегасники в торгівельних кіосках, павільйонах та магазинах ринку у легкодоступних та видних місцях.
Дозволяється експлуатація опалювальних установок у торгівельних кіосках та павільйонів ринку, що не відповідають протипожежним вимогам нормативних документів та нормативно-правових актів.
Не відображено в обов’язках посадових осіб та працівників охорони ринків щодо забезпечення пожежної безпеки мають відображатися в їх посадових інструкціях (функціональних обов’язках).
Не встановлено, на видних місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги, вказівні знаки місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння.
Для працівників охорони не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Вогнегасники не встановлено шляхом навішування їх на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 метра від рівня підлоги до нижнього торця -вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для їх повного відчинення.
Не розроблено та не затверджено керівником об’єкта інструкції про заходи пожежної безпеки.
Не вказано на пожежному щиті порядковий номер та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Зобов’язати працівників ринку дотримуватись вставленого протипожежного режиму
Дозволяється під час експлуатації кіосків, павільйонів та контейнерів на відкритих територіях ринків збільшення площі існуючих конструкцій.
Не надано відомості про пожежну небезпеку матеріалів, якими оздоблено стіни та стелі в торгівельних кіосках, павільйонах та магазинах ринку.
Не доукомплектовано пожежні щити згідно норм належності. На пожежному щиті не вказано його порядковий номер та номер для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. (До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники -3шт; ящик з піском -1шт; протипожежне покривало – 1шт.; багор або лом та гак -2шт.; лопати -2 шт.; сокири -2шт. ).
Не проведено з працівниками інструктаж з питань пожежної безпеки під підпис в спеціальному журналі.
Не зазначено об’єкт адресним вказівником на видному місці і освітлювальним у темний час доби.
Не обладнано територію ринку системою оповіщення людей про пожежу (дзвінок, тоновий сигнал тощо).
Допускається експлуатація тимчасової електромережі в кіосках, павільйонах та будівлі адміністрації ринку.
Не передбачено посадовими інструкціями обов’язки щодо забезпечення пожежної безпеки, утримання та експлуатацію засобів протипожежного захисту.
Не застраховано членів добровільної пожежної дружини.
Не визначено розпорядчим документом спеціальні місця для куріння та позначити їх відповідними знаками або написами.
Відсутній договір на обслуговування автоматичної пожежної сигналізації
Не забезпечено підтримання експлуатаційної придатності СПЗ торгівельних кіосків та павільйонів ринку відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не укомплектовано пожежний щит первинними засобами пожежогасіння згідно вимог норм належності: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Дозволяється улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Не забезпечено працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту.
Приміщення не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією в повному обсязі.
Вогнегасники не встановлено шляхом навішування їх на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 метра від рівня підлоги до нижнього торця -вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для їх повного відчинення.
Дозволяється розміщення торгівельних кіосків та павільйонів ринку (крім критих) незалежно від площі схеми розміщення будівель, торговельних рядів, кіосків, павільйонів, контейнерів, торговельних місць, палаток.
Не всі приміщення обладнано автоматичною пожежною сигналізацією.
Не розроблено та не узгоджено з органом державного пожежного нагляду схему розміщення торговельних рядів, кіосків, павільйонів,палаток магазинів та відкритого майданчику на території ринку.
Відповідальна особа за дотримання протипожежного стану об’єкта не пройшла навчання з питань пожежної безпеки.
Не створено на об’єкті добровільну пожежну дружину.
Не виконано ремонт усіх СПЗ в торгових точках ринку і не утримуються справними в постійній готовності до виконання роботи.
Дозволяється використання кабелю і проводу з пошкодженою ізоляцією чи ізоляцією, яка втратила захисні властивості та користування пошкодженими розетками, відгалужувальними та з’єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами.
Зобов’язати посадових осіб, які здійснюють господарську діяльність на території ринку провести технічне обслуговування вогнегасників згідно з вимогами Правил експлуатації вогнегасників в торгівельних кіосках, павільйонах та магазинах ринку..
Не визначено розпорядчим документом спеціальні місця для куріння та позначити їх відповідними знаками або написами.
Прокладання електромережі виконано не відповідно до вимог ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року N 258, Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09 січня 1998 року N 4 в торгівельних кіосках та павільйонів ринку.
Не укладено договір на обслуговування автоматичної пожежної сигналізації з організацією, яка має відповідну ліценцію.
Не закрито відгалужувальні коробки з негорючих або важкогорючих матеріалів.
З’єднання електропроводів та кабелів не виконано за допомогою опресування, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Обслуговуючий персонал не забезпечено (на випадок відключення електроенергії) електричними ліхтарями -(один ліхтар на кожного працівника, який чергує у вечірній або нічний час).
Орендарям не надано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не обладнано торгівельні кіоски та магазини, які розташовані на території ринку системою протипожежного захисту (автоматичною пожежною сигналізацією).
Не розроблено і не затверджено для кожного магазину, кіоску (павільйону), приміщення об’єкта на території ринку та допоміжних технічних приміщень інструкції щодо заходів пожежної безпеки.
Лінії живлення кожного побутового кондиціонера, не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту.
Не забезпечено територію та приміщення підприємства відповідними знаками безпеки.
Відсутній покажчик (об’ємний, зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття), що відображає місце розташування найближчого пожежного гідранту з літерним індексом «ПГ».
Не розроблено та не вивішено на електрощитках схеми підключення споживачів з пояснювальними написами.
Не з’ясовано через відповідні установи або організації відомості (показники) щодо пожежної небезпеки матеріалів внутрішнього опорядження, підлоги павільйонів, а також кіосків, призначених для розміщення всередині будівель.
Не забезпечено територію та приміщення підприємства відповідними знаками безпеки.
Під електророзетки, які встановлені на горючій основі не підкладено суцільний негорючий матеріал, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 м.
Для кожного приміщення не розроблено та не затверджено інструкції про заходи пожежної безпеки.
Обслуговуючий персонал не забезпечено (на випадок відключення електроенергії) електричними ліхтарями -(один ліхтар на кожного працівника, який чергує у вечірній або нічний час).
Не розроблено відповідний план евакуації з ринку.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом