Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Перевірки (5)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ПАРК ПАТРІОТ"

#36234352

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
04.10.2021 2446167 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
66 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Складські приміщення "Індустріальний парк ПАТРІОТ"
40000, Сумська обл., м. Суми, просп. Курський, 147
Учасники:
Сургай Роман Олександрович — державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Сумського району
Штагер Олександр Миколайович — заступник директора з охорони правці та пожежної безпеки
Щербина Владислав Сергійович — державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Сумського району
Порушення:
Не забезпечено працівників засобами захисту органів дихання.
Не передбачено по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 50 м2 площі підлоги машинного відділення ліфту.
В приміщенні станції технічного обслуговування автомобілів встановлено тимчасову піч.
У виробничо-складських будівлях та побутовому корпусі не передбачено встановлення апаратів відключення (вимикачів, перемикачів та електрощитів) освітлювальних мереж складських приміщень поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах або на окремих опорах.
Приміщення котельних не забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності.
Допускається відкрите прокладання проводів по горючій основі у виробничо-складській будівлі та побутовому корпусі.
Зовнішні пожежні драбини виробничо-складської будівлі не пофарбовані.
Не встановлено протипожежні люки (двері) виходу на покрівлю (адміністративний корпус, побутовий корпус, виробничо-складські будівлі).
Не встановлено протипожежні двері в огороджувальні конструкції ліфтових шахт або протипожежні двері до ліфтових холів з інших приміщень адміністративного корпусу та виробничо-складської будівлі.
2-й поверх побутового корпусу не забезпечено нормованою кількістю розосереджених евакуаційних виходів.
Допускається реконструкцію, технічне переоснащення, перепланування та зміна функціонального призначення приміщень без проектної документації.
Допускається зберігання горючих матеріалів, дров та стоянку автомобілів між будівлями (захаращено протипожежні відстані).
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідному проводі у коморах швейних майстерень побутового та адміністративного корпусу.
Пожежні щити не укомплектовані засобами пожежогасіння згідно норм належності.
Не проведена ідентифікація об’єкта господарської діяльності щодо визначення потенційної небезпеки.
Електрощити не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (адміністративний корпус, побутовий корпус, виробничо-складські будівлі).
Не забезпечено відстань між стінами складів у виробничо-складських будівлях та штабелями не менше 0,8 метра та ширину проходу, яка повинна дорівнювати ширині дверей, але не менше 1 м.
Не підтверджено групу горючості на матеріал облицювання зовнішніх стін будівлі (приміщення переробки та зберігання кави).
Допускається влаштовувати звалища горючих відходів на території об’єкту.
Двері на шляху евакуації на 1-му поверсі побутового корпусу, відчиняються не в напрямку виходу з будівлі.
Станція технічного обслуговування автомобілів не забезпечена буксирними тросами і штангами з розрахунку не менш як 1 трос (штанга) на 10 одиниць КТЗ.
Відгалуджувальні та з’єднувальні коробки в приміщеннях виробничо-складської будівлі та швейних майстернях побутового та адміністративного корпусу не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Двері евакуаційних виходів на сходову клітку в адміністративному корпусі та побутовому корпусі не обладнані пристроями для самозачинення.
В адміністративному корпусі та виробничо-складській будівлі, приміщення машинного відділення ліфту не обладнане протипожежними дверима 2-го типу.
Не у всіх складських приміщеннях, місця штабельного зберігання товару в складах виробничо-складських будівель не позначені обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно.
Опорядження (оздоблення) стін на шляху евакуації 1-го поверху побутового корпусу виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
Зовнішні сходи типу С3 не обладнано пристроями, що захищають їх від обледеніння.
На пожежних щитах не вказано порядковий номер та літерний індекс «ПЩ».
У виробничо-складських будівлях допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами.
До роботи допущено осіб, які не пройшли навчання з пожежно-технічного мінімуму та не отримали відповідних кваліфікаційних посвідчень.
Під час зберігання у складах різних речовин та матеріалів не враховано їх пожежонебезпечні фізико-хімічні властивості, сумісність, а також ознаки однорідності речовин, що застосовуються для гасіння пожеж.
Пожежний гідрант № 7 знаходиться в непрацездатному стані.
Допускається влаштування тимчасових електромереж (побутовий корпус, виробничо-складські будівлі).
У місцях проходу кабелів та проводів крізь стіни у виробничо-складських будівлях, адміністративному корпусі, побутовому корпусі проходи не виконано у трубі, коробі або в будівельних конструкціях з передбаченими отворами з ущільненням порожнин негорючим вогнезахисним матеріалом.
В приміщеннях прийому металобрухту, приміщеннях виготовлення кованих металевих виробів та приміщеннях по ремонту та обслуговуванню обладнання не визначені місця для виконання тимчасових вогневих робіт, керівником не вживаються заходи, які унеможливлюють виникнення пожежі.
Фарбувальну ділянку не обладнано системою автоматичного пожежогасіння.
Двері виходів до сходових клітин в адміністративному корпусі та побутовому корпусі оснащені магнітними пристроями, що перешкоджає вільній евакуації людей.
Будівлі не обладнані установкою від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Побутові приміщення, які розміщені в складах виробничо-складської будівлі не забезпечені евакуаційними виходами безпосередньо назовні.
Електророзетки, вимикачі, які встановлені на горючі основи, в адміністративному корпусі, побутовому корпусі та побутових приміщеннях виробничо-складських будівель, виконано без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 м.
Отвори в протипожежних стінах, які відокремлюють фарбувальні дільниці від суміжних дільниць, не обладнані тамбур-шлюзами з підпором повітря (приміщення виготовлення меблів, приміщення виготовлення кованих металевих виробів, станція технічного обслуговування автомобілів).
Приміщення у яких розміщено оргтехніку, не забезпечені переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення.
Не розроблений план евакуації працівників у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
У виробничо-складській та адміністративіній будівлях пожежні кран-комплекти не розміщено у вбудованих або навісних шафах, які мають отвори для провітрювання та візуального огляду їх без розкривання.
Не фіксуються результати перевірок, у спеціальному журналі із зазначенням дати та особи, яка здійснювала перевірку теплових мереж у приміщеннях котельні.
Будівлі та приміщення не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (адміністративний корпус, побутовий корпус, виробничо-складські будівлі).
Допускається користування пошкодженими вимикачами в виробничо-складській будівлі.
Не призначено керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
Коридор 3-го поверху побутового корпусу не забезпечено природнім освітленням.
Пожежонебезпечні господарські та технічні приміщення (комори для зберігання горючих матеріалів, електрощитові тощо) в адміністративному корпусі та побутовому корпусі не відокремлено протипожежними перегородками 1-го типу з відповідним заповненням прорізів.
Не передбачено влаштування необхідної кількості виходів (1 вихід на 1000 м2) на покрівлю будівлі з сходових кліток або по зовнішнім пожежним драбинам П1, П2.
Допускається зберігання продукції навалом у виробничо-складській будівлі.
Вікна лівої сходової клітки в побутовому корпусі не забезпечені створками або фрамугами, що відчиняються площею не менше 1,2 м2.
Не забезпечено осіб, які задіяні в оповіщенні, локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій засобами захисту органів дихання з переговорним пристроєм.
Влаштовано приміщення в вестибюлі в адміністративному корпусі.
Допускається прокладання електропроводів в сходовій клітині побутового корпусу.
Вестибюль, який влаштовано в адміністративному корпусі, не відокремлено протипожежними перегородками 1-го типу з відповідним заповненням прорізів від суміжних приміщень.
Не витримана нормативна протипожежна відстань від складу дров до поряд розташованих будівель.
Евакуаційна сходова клітина в побутовому корпусі не забезпечена природним освітленням крізь вікна з фрамугами на кожному поверсі.
Сходові клітки, проходи та коридори адміністративного корпусу, виробничо-складської будівлі та побутового корпусу не забезпечені евакуаційним освітленням.
Приміщення складів та виробничі приміщення, побутові приміщення у виробничо-складських будівлях та побутовому корпусі не відокремлені одне від одного протипожежними перегородками 1-го типу та перекриттями 3-го типу з відповідним заповненням прорізів.
Допускається знімання дверей сходових кліток в адміністративному корпусі та побутовому корпусі.
Коридор в виробничо-складській будівлі захаращено сторонніми матеріалами.
Допускається здача в оренду приміщень без зареєстрованих декларацій відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не для всіх приміщень складського та виробничого призначення визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Допускається стоянка транспортних засобів в приміщеннях складів виробничо-складської будівлі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.10.2019 1692908 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка виконання раніше виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Новак Данило Сергійович — директор ТОВ "ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ПАРК ПАТРІОТ"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.08.2019 1486076 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
70 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Складські приміщення «Індустріальний парк ПАТРІОТ»
40000, Сумська обл., м. Суми, просп. Курський, 147
Учасники:
Порушення:
В адміністративному корпусі та побутовому корпусі плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі не відповідають вимогам ДСТУ 7313-2013.
Опорядження (оздоблення) стін на шляху евакуації 1-го поверху побутового корпусу виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
Не розроблений, не затверджений та не погоджений встановленим порядком графік проведення об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту
Не створено комісію з надзвичайних ситуацій.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (адміністративний корпус, побутовий корпус, виробничо-складські будівлі).
Сходові клітки адміністративного корпусу та побутового корпусів не забезпечені евакуаційним освітленням.
Приміщення не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (адміністративний корпус, побутовий корпус, виробничо-складські будівлі).
Допускається здача в оренду приміщень без зареєстрованих декларацій відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Відгалуджувальні та з’єднувальні коробки в приміщеннях виробничо-складської будівлі не закрито кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Зовнішні сходи типу С3 не обладнано пристроями, що захищають їх від обледеніння.
У місцях проходу кабелів та проводів крізь стіни у виробничо-складських будівлях проходи не виконано у трубі, коробі або в будівельних конструкціях з передбаченими отворами з ущільненням порожнин негорючим вогнезахисним матеріалом.
Допускається влаштування тимчасових електромереж (адміністративний корпус, побутовий корпус, виробничо-складські будівлі).
Влаштовано приміщення в вестибюлі в адміністративному корпусі.
Не підтверджено групу горючості на матеріал облицювання зовнішніх стін будівлі (приміщення переробки та зберігання кави).
Допускається куріння за межами спеціально відведених місць (сходова клітина адміністративного корпусу).
Не пройдено функціональне навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Не призначено керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
Не забезпечено приміщення первинними засобами пожежогасіння згідно норм (адміністративний корпус, побутовий корпус, виробничо-складські будівлі).
На території не встановлено пожежні щити (стенди) з розрахунку 1 щит на 5000 м2 захищуваної площі.
Електророзетки, вимикачі, які встановлені на горючі основи, в адміністративному корпусі, побутовому корпусі, виробничо-складських будівлях, виконано без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 м.
Допускається реконструкцію, технічне переоснащення, перепланування та зміна функціонального призначення приміщень без проектної документації.
У виробничо-складських будівлях та виробничих приміщеннях розміщених в побутовому корпусі допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами.
Допускається стоянка транспортних засобів в приміщеннях складів виробничо-складської будівлі.
Коридор 3-го поверху побутового корпусу не забезпечено природнім освітленням.
Приміщення не забезпечені знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007.
Не передбачено влаштування необхідної кількості виходів (1 вихід на 1000 м2) на покрівлю будівлі з сходових кліток або по зовнішнім пожежним драбинам П1, П2.
Виробничо-складські будівлі, побутовий корпус не обладнано установкою від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Приміщення складів та виробничі приміщення, побутові приміщення в виробничо-складських будівлях не відокремлені одне від одного протипожежними перегородками 1-го типу та перекриттями 3-го типу з відповідним заповненням прорізів.
Допускається зберігання горючих матеріалів, дров та стоянку автомобілів між будівлями (захаращено протипожежні відстані).
Не витримана нормативна протипожежна відстань від складу дров до поряд розташованих будівель.
Не встановлено протипожежні люки виходу на покрівлю (адміністративний корпус, побутовий корпус, виробничо-складські будівлі).
3-й поверх побутового корпусу не забезпечено нормованою кількістю розосереджених евакуаційних виходів.
Не забезпечено вільний доступ до пожежних кран-комплектів у виробничо-складських будівлях.
Пожежонебезпечні господарські та технічні приміщення (комори для зберігання горючих матеріалів, електрощитові тощо) в адміністративному корпусі та побутовому корпусі не відокремлено протипожежними перегородками 1-го типу з відповідним заповненням прорізів.
В приміщеннях прийому металобрухту, приміщеннях виготовлення кованих металевих виробів та приміщеннях по ремонту та обслуговуванню обладнання не визначені місця для виконання тимчасових вогневих робіт, керівником не вживаються заходи, які унеможливлюють виникнення пожежі.
Допускається прокладання електропроводів в сходовій клітині побутового корпусу.
Не призначено особу з питань цивільного захисту.
У виробничо-складській будівлі пожежні кран-комплекти не розміщено у вбудованих або навісних шафах, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Не в повній мірі проведено заміри опору ізоляції електричних мереж (адміністративний корпус, побутовий корпус, виробничо-складські будівлі).
Систему внутрішнього протипожежного водопостачання в цеху виготовлення синтепону виконано з пластикових труб.
Двері виходів до сходових клітин в адміністративному корпусі та побутовому корпусі оснащені магнітними пристроями, що перешкоджає вільній евакуації людей.
Відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим (порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; порядок відключення від мережі електроживлення електрообладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки; проведення з працівниками протипожежних інструктажів; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідному проводі у виробничих приміщеннях швейних майстерень побутового та адміністративного корпусу.
Фарбувальну ділянку не обладнано системою автоматичного пожежогасіння.
Під час зберігання у складах різних речовин та матеріалів не враховано їх пожежонебезпечні фізико-хімічні властивості, сумісність, а також ознаки однорідності речовин, що застосовуються для гасіння пожеж.
В адміністративному корпусі приміщення машинного відділення не обладнане протипожежними дверима 2-го типу.
Вестибюль, який влаштовано в адміністративному корпусі, не відокремлено протипожежними перегородками 1-го типу з відповідним заповненням прорізів від суміжних приміщень.
Захаращено сходову клітину адміністративного корпусу сторонніми матеріалами.
Не забезпечено осіб, які задіяні в оповіщенні, локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій засобами захисту органів дихання з переговорним пристроєм
Допускається користування пошкодженими електророзетками в адміністративному корпусі (адміністративний корпус, побутовий корпус, виробничо-складські будівлі).
Двері евакуаційних виходів на сходову клітку в адміністративному корпусі та побутовому корпусі не обладнані пристроями для самозачинення.
Не для всіх приміщень складського та виробничого призначення визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Отвори в протипожежних стінах, які відокремлюють фарбувальні дільниці від суміжних дільниць, не обладнані тамбур-шлюзами з підпором повітря (приміщення виготовлення меблів, приміщення виготовлення кованих металевих виробів, станція технічного обслуговування автомобілів).
Не обладнаний інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту.
Місця штабельного зберігання товару в складах виробничо-складських будівель не позначені обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно.
Не всі пожежні кран-комплекти укомплектовано пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, відсутні елементи з’єднання пожежного крана та рукава у виробничо-складській будівлі.
У виробничо-складських будівлях не передбачено встановлення апаратів відключення (вимикачів, перемикачів та електрощитів) освітлювальних мереж складських приміщень поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах або на окремих опорах.
Не встановлено протипожежні двері в огороджувальні конструкції ліфтових холів адміністративного корпусу та виробничо-складської будівлі.
Не створено органи з евакуації на об’єкті господарювання.
Допускається встановлення турнікету на шляху евакуації 1-го поверху адміністративного корпусу.
Допускається знімання дверей сходових кліток в адміністративному корпусі та побутовому корпусі.
Евакуаційна сходова клітина в побутовому корпусі не забезпечена природним освітленням крізь вікна з фрамугами на кожному поверсі.
Вікна сходових кліток в побутовому корпусі не забезпечені створками або фрамугами, що відчиняються площею не менше 1,2 м2
Побутові приміщення, які розміщені в складах виробничо-складської будівлі не забезпечені евакуаційними виходами безпосередньо назовні.
Допускається зберігання балонів з горючими газами в приміщеннях виготовлення кованих металевих виробів, приміщеннях по ремонту та обслуговуванню обладнання та приміщеннях прийому металобрухту, які не призначені для цього.
Не розроблений план евакуації працівників у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Не забезпечено персонал підприємства засобами індивідуального захисту.
Не проведена ідентифікація об’єкта господарської діяльності щодо визначення потенційної небезпеки.
Не забезпечено відстань між стінами складів у виробничо-складських будівлях та штабелями не менше 0,8 метра та ширину проходу, яка повинна дорівнювати ширині дверей, але не менше 1 м.
Не розроблено та не затверджено план реагування на надзвичайні ситуації.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.08.2019 1420892 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
30 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Новак Данило Сергійович — директор ТОВ "ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ПАРК ПАТРІОТ"
Чалий Володимир Олександрович — заступник директора з охорони праці та пожежної безпеки тов "індустріальний парк патріот"
Порушення:
На території підприємства експлуатуються 2 кабелі-подовжувачі напругою 220 В без інвентарних номерів (кабінет головного бухгалтера, кабінет директора), яким не було проведено періодичної перевірки не рідше одного разу на 6-місяців, що передбачено додаток 2. Табл. №48.2 ПТЕЕС «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів»
На підприємстві відсутній Журнал обліку професійних захворювань (отруєнь) відповідно до Додатку 28 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків професійних захворювань та аварій на виробництві затвердженого Постановою КМУ від 17 квітня 2019 року №337
Біля приміщення котельної за адресою м. Суми вул.. Курська, 147 у якій розміщено твердопаливний котел КТП-300 зав. № 17 дрова складені на висоту понад 2 м і не вжито заходів, щодо запобігання (унеможливлення) їх обвалу під час входу/виходу з приміщення котельної
Відсутній наказ про призначення особи відповідальної за проведення навчання з питань охорони праці, у тому числі під час професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації
Заступником директора з охорони праці та пожежної безпеки (Чалий В.О.) на момент перевірки ТОВ «Індустріальний парк патріот» не складений графік обстеження підрозділів, чим не в повному обсязі забезпечується контроль за дотриманням підрозділами, працівниками вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці
На момент перевірки відсутні номер магістралі та стрілка, що вказує напрямок руху робочого середовища
В електрогосподарстві підприємства не погоджений в установленому порядку в Управлінні Держпраці у Сумській області список осіб, електротехнічного персоналу, які мають право на проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією
На підприємстві журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці не відповідає затвердженій формі, записи вносяться не систематично
У приміщенні котельні за адресою м. Суми вул. Курська, 147 на твердопаливних котлах КТП-300 зав. № 17, № 6 при зовнішньому огляді виявлено, що мають місце відриви металевих частин обшивки котла, надриви і випини теплоізоляційного матеріалу
При прийнятті на роботу, працівникам не проводиться первинний інструктаж
Роботодавцем не розроблено та не затверджено у встановленому порядку перелік робіт підвищеної небезпеки
На момент перевірки не надана програма спеціального навчання для конкретних професій(для працівників, зайнятих на роботах з обладнанням, що працює під тиском), посад та робочого місця, з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов’язків працівників
У ТОВ «ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ПАРК ПАТРІОТ» не призначено відповідальну особу за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства з числа інженерно-технічних працівників, які мають електротехнічну підготовку і пройшли перевірку знань у встановленому порядку
На момент перевірки відсутні на вентилях, засувках та приводах до них номер або умовне позначення запірного чи регулювального органу, що відповідають експлуатаційним схемам та інструкціям
На підприємстві не затверджена у встановленому порядку Програма вступного інструктажу
На підприємстві відсутній у затвердженому порядку перелік інструкцій з охорони праці
На підприємстві відсутній затверджений роботодавцем перелік робіт, які виконуються за нарядами-допусками
На підприємстві відсутній наказ (розпорядження) роботодавця щодо призначення відповідальної особи за проведення вступного інструктажу
У приміщеннях котелень ТОВ «ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ПАРК ПАТРІОТ» за адресою м. Суми вул. Курська, 147, де встановлено твердопаливні котли КТП-300 зав. № 5, №6, №17 рік виготовлення 2011, країна виробник Україна організацією яка здійснює технічне обслуговування електрогосподарства на підставі договору від 01.01.2014 р. №0101/14-10 «Спеціалізована компанія «ЕЛЕКТРОСИСТЕМА» не проведено спеціального очищення від пилу, бруду, волокон та павутиння рубильників та автоматів
Відсутній журнал реєстрації інструкцій з охорони праці на підприємстві
Відсутній журнал обліку видачі інструкцій з охорони праці на підприємстві
На момент перевірки відсутні змінні журнали (для обслуговування твердопаливних котлів у кількості 3 шт., що встановлені за адресою м. Суми вул.. Курська, 147)
Не складений та не затверджений роботодавцем Перелік питань для перевірки знань з охорони праці
На момент перевірки відсутні ремонтні журнали котлів
Положення про проведення навчання і перевірки знань з охорони праці, а також плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, які мають бути оприлюднені роботодавцем, потребують перегляду – не врахована специфіка виробництва, відсутній план-графік проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, всі документи 2015 року
На підприємстві протоколи засідань комісії з питань перевірки знань з охорони праці не відповідають встановленій формі
На підприємстві Журнал реєстрації осіб, що потерпіли від нещасних випадків (гострих професійних захворювань (отруєнь) на виробництві не відповідає Додатку 26 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого Постановою КМУ від 17 квітня 2019 року №337
На твердопаливних котлах на момент перевірки твердопаливних котлів (3 шт., що встановлені за адресою м. Суми вул. Курська, 147) відсутні манометри, які за словами директора ТОВ «ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ПАРК ПАТРІОТ» Новака Д.С. знаходяться на плановій повірці. Документального підтвердження де знаходяться манометри немає
На підприємстві відсутній Журнал реєстрації аварій, що є порушенням Порядку розслідування та обліку нещасних випадків професійних захворювань та аварій на виробництві
У приміщенні котельні за адресою м. Суми вул. Курська, 147 де встановлено твердопаливний котел КТП-300 зав. № 17 відсутній годинник і засоби для зв’язку
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.02.2018 532034 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні