Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (3)
Дозвільні документи
Ліцензії (25)
Будівництво (7) Перевірки (31)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"

#35537363

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
03.12.2021 3199343 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: з питань додержання вимог законодавства про працю і зайнятість населення суб'єктами господарювання, які застосовують працю іноземців та осіб без громадянства на підставі дозволу, виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальноообов'язкове державне соціальне страхування стосовно іноземних найманих працівників
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Пустовар Анна Анатоліївна — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю у Нікопольському регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Сотникова Анна Олександрівна — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю у Нікопольському регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Жмихов Євген Сергійович — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю у Нікопольському регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.11.2021 3119536 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Чернов В'ячеслав Миколайович — генеральний директор
Коваленко Олександр Вікторович — головний державний інспектор відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері та на об’єктах житлово-комунального господарства у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Гол
Соболєв Олександр Володимирович — Головний державний інспектор відділу розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.08.2021 2269691 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
178 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Чернов Вячеслав Миколайович — Т.в.о. генерального директора ТОВ"ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Порушення:
Не проводиться працівниками підприємства технічний огляд установок електрохімічного захисту підземних газопроводів, а саме установок катодного захисту в термін не рідше 1 разу на місяць з відображенням результатів в журналі
На дільниці з ремонту механічного обладнання ТПЦ-2 в другому прольоті 53 вісь знаходяться стропи, на яких відсутня бирка.
У суб'єкта господарювання відсутній дозвіл на експлуатацію котлів теплопродуктивністю понад 0,1 МВт (в кількості 4 одиниці)
Кран мостовий зав. №60205 івн.№044655: - потребує заміни канат підйому крана; - деформована перильна огорожа в кабіні машиніста крана; - деформований захисний кожух на трансмісійному валу механізму переміщення крану; - обтягнути болти на проміжних валах; - протікання мастила в редукторі переміщення візка.
На дні (підлозі) оглядових канав (2 од.) відсутні міцні дерев’яні решітки (трапи).
Не проведено навчання та перевірка знань з працівникам підприємства стосовно робіт, що входять до їх функціональних обов'язків, а саме по: НПАОП 27.0-4.03-19 «Положення щодо застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки в металургійній промисловості та залізорудних гірничо-збагачувальних комбінатах».
Допущено зберігання пустих балонів разом з балонами з горючими газами в шостому прольоті 47 вісь.
Використовується передавальній візок №083337 без звукової сигналізації, яка вмикається одночасно з початком руху візка.
Відсутній захистний кожух на шліфувальній машині з пневмоприводом на дільниці термічної обробки труб в третьому прольоті 84 вісь трубопрокатного цеху.
Відповідальною особою за випуск автомобілів на лінію Пучіним А.Г. не ведеться журнал «перевірки укомплектованості і контролю за самовільним унесенням змін у конструкцію і комплектність колісних транспортних засобів», відповідно п. 8.3. додаток 4 «Порядок перевірки технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками» № 974 від 05.08.2008 затв. наказом Міністерства транспорту та зв’язку України.
Захаращений прохід по перехідному містку біля ПУ на дільниці підготовки виробництва в другому прольоті 48 вісь трубопрокатного цеху.
Кран мостовий зав. №1750 інв.№10410734: - обтягнути болти на проміжних валах; - очистити панелі підйому від пилу; - протікання мастила в роз'ємах редуктора хода моста крана; - деформований захисний кожух на трансмісійному валу механізму переміщення крану; - деформована сходинка підйому з кабіни на кран
Під колесами вагону, який поданий під розвантаження продукції в шостому прольоті 56 вісь, відсутні тормозні башмаки
В журналі обліку і зберігання засобів захисту відсутній запис про вилучення на випробовування на дільниці з ремонту електричного обладнання ТПЦ-2.
У суб'єкта господарювання відсутній дозвіл на експлуатацію вантажопідіймального механізму ( кран-балки інв. №№ 24,25 ) В котельних ТПЦ-2 та ТПЦ.
У суб'єкта господарювання відсутній дозвіл на експлуатацію устаткування напругою понад 1000 В (випробувальна установка ЕТЛ)
В котельній ТПЦ-2 відсутня інструкція затверджена роботодавцем щодо перевірки справності сигналізації і автоматичних захистів.
На драбині, що перебуває в експлуатації (1 од.) не зазначено: інвентарний номер; дата проведення наступного випробування; належність цеху (дільниці тощо).
Відсутнє перильне огородження на майданчику обслуговування запірної арматури вісь Ш-Ю.
Не ведуться журнали технічних обслуговувань та ремонтів кранів на дільниці НОЦ.
В інструкціях з охорони праці: для стропальника, для машиніста крану, під час виконання робіт за допомогою вантажопідіймальних механізмів - не розроблені схеми строповки вантажів.
В котельній ТПЦ-2 не проводиться перевірка справності роботи манометрів, запобіжних клапанів, в встановлені строки (раз на зміну) з записом до змінного журналу.
На корпусі зварювального апарату №190555, який знаходиться в першому прольоті 37 вісь, відсутня відмітка про проведення перевірки опору ізоляції.
У суб′єкта господарювання відсутня декларація відповідності вимогам законодавства з питань охорони праці на роботи з обслуговування і ремонту акумуляторних батарей промислового призначення.
На дільниці знаходиться приставна дерев’яна драбина (1 од.) інв№ б/н., яка не пройшла випробування.
В третьому прольоті 25 вісь дільниці обробки гладких труб, допущено захаращення проходів матеріалами.
На переносному ручному світильнику відсутня захисна сітка в другому прольоті 9 вісь.
В трубопрокатному цеху на дільниці обробки труб третій проліт вісь 51-53 допускається укладка вантажу на висоту більше допустимої.
Кран мостовий зав. №3678 інв.№10410028: - протікання мастила з гідротовкача гальма підйому; - не врегульовані гальма механізму переміщення візка; - обтягнути болти на проміжних валах; - обірвано заземлення на двигуні візка.
На робочому місці дільниці обробки труб спеціального призначення ТПЦ-2 робоча зміна «Б» та «В», з порушенням термінів проводиться повторний інструктаж, перевищує 3 місяці.
Кран мостовий зав.№557, інв.№28849: - протікання мастила з гідротовкача гальма механізму підйому. - обірване заземлення електродвигуна механізму переміщення крану. - не справний запобіжний замок гака крану. - не врегульовані гальма механізмів переміщення крану. - знос реборди колеса механізму переміщення крану більше 50%.
На корпусі шліфмашини (інв. номер відсутній) відсутній напис дати наступної перевірки на дільниці обробки гладких труб в третьому прольоті 28 вісь ТПЦ-2.
Роботодавцем або відповідальним за електрогосподарство не затверджено розподіл засобів захисту між об'єктами із зазначенням їх місць зберігання на дільниці НОЦ.
Не проводяться капітальні ремонти рухомого складу - ТГМ23В №2038 (рік випуску 1989), ТГМ23В №2968 (рік випуску 1983).
Працівник, відповідальний за безпечну експлуатацію обладнання під тиском, не щодня проставляє свої підписи в змінному журналі в котельній ТПЦ-2.
В третьому прольоті вісь 65-67 трубопрокатного цеху допускається зберігання стропів в неустановлених місцях.
На площадці для зберігання транспортних засобів частково відсутня розмітка, яка визначає місця установлення автомобілів і проїздів.
На ремонтній площадці цеху в другому прольоті 53 вісь, допущена експлуатація саморобного слюсарного інструменту.
На зварювальній установці інв.№ 82003 використовується саморобний електродотримач.
Не ліквідовані дефекти захисних покриттів підземних сталевих газопроводів високого тиску, що розташовані в зоні дії блукаючих струмів та поблизу будівель із можливим скупченням людей, загальною довжиною Ду-325мм - 926 метрів та Ду-250мм – 1099 метрів, в термін – не пізніше ніж через два тижні після їх виявлення (експертне заключення від 23.04.2019 року)
Допущена експлуатація токарного станка №93030 з несправним зажимним патроном.
Не розроблена інструкція з ведення водно-хімічного режиму на дільниці НОЦ.
Машиністам тепловозів, помічникам машиністів не проводиться психофізіологічна експертиза.
Журнал протоколів перевірки знань ведеться з порушеннями, а саме; - не вказано стаж роботи на займаній посаді; - не вказано спеціальність особи, у якої проводять перевірку знань на дільниці НОЦ.
Експлуатується молоток із розщепленою дерев’яною рукояткою на дільниці НОЦ.
Відсутня періодична повірка законодавчо регульованих засобів вимірювальної прилади, що встановлені в ТПЦ і ТПЦ-2 в місцях експлуатації пальників інфрачервоного випромінювання та інфрачервоних трубчастих газових обігрівачів, а саме – сигналізаторів загазованості по контролю довибухонебезпечних концентрацій природного газу та по контролю мікроконцентрацій чадного газу
В журналі обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників відсутній запис перевірки зварювального трансформатора на дільниці з ремонту механічного обладнання ТПЦ-2.
Відсутній журнал обліку та зберігання засобів захисту (пояси для робіт на висоті) на дільниці НОЦ.
У суб’єкта господарювання відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів.
На робочому майданчику в третьому прольоті 2 вісь трубного цеху №6 відсутня табличка з вказанням допустимого загального та зосередженого навантаження, на яку розрахований майданчик.
На обладнанні під тиском не прикріплена на видному місці табличка із зазначенням даних (дозволений тиск, температура води, число місяць рік наступних ВО ЗО ГВ) в котельній ТПЦ-2.
Відсутні запобіжні щитки на ходових колесах передаточного візку №4 на дільниці обробки труб.
Електроінструмент зберігається в два ряди без спеціальної упаковки на дільниці НОЦ.
В містах виконання робіт з підвищеною небезпекою відсутні технологічні карти.
Відсутні списки робітників, що мають право видавати наряди-допуски в трубному цеху №6.
На транспортному засобі: державний реєстраційний номер АЕ4694СН що експлуатуються, не працює дальнє світло фар.
Відсутній контроль за виконанням заходів щодо запобігання виникнення подібних нещасних випадків, які визначені у актах за формою Н-1/П за 2020 р.
Відсутній дерев'яний настил на полах біля ножиць для порізки проволоки дільниці гладких труб в четвертому прольоті 29 вісь.
Роботодавець не забезпечив проведення періодичних (не рідше одного разу на рік) обстеження обладнання під тиском.
На маховиках вентилів газопроводу кільцевої печі LOI частково відсутні позначки, які позначають направлення їх закривання в другому прольоті 47 вісь.
У суб’єкта господарювання відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: роботи в колодязях, шурфах, траншеях, котлованах, бункерах, камерах, колекторах, замкнутому просторі (ємностях, боксах, топках, трубопроводах тощо).
Не наданий графік огляду стелажів, затвердженим наказом роботодавця.
Обірваний трос видимого заземлення на електричному приводі транспортного рольгангу правильного стану ТПА-350 в другому прольоті 6 вісь.
Голова профспілки не пройшов навчання та перевірку знань з питань охорони праці, як член комісії з перевірки знань з питань охорони праці.
Кран мостовий рег. № 53612: - наявне протікання мастила підйому гідротовкача вантажного візка. - не працює прожектор крана для освітлення робочої зони. - відсутній анемометр.
Гараж колійних машин. Свердлильний верстат інв. №55983 не обладнаний пристроєм, який повертає шпиндель у початкове положення після його подавання.
На дільниці оброки гладких труб допущено складування труб в кармани без застосування прокладок між пакетами в четвертому прольоті 31 вісь.
Не перекритий по всій поверхні приямок небезпечної зони в районі приміщення пульта управління розкатним станом №1 в другому прольоті 29 вісь.
На дільниці здачі експортних труб та відвантаження готової продукції при проведенні первинного інструктажу на робочому місці новоприйнятим працівникам: Козакову Р.А., Децюрі В.А., Ковальському А.В., Лапіну Ю.М., Корсуну А.В., Данилову О.С. і Лозенко А.В. не зазначений строк проведення стажування в «журналі реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці".
Кран мостовий зав. №7771 інв.№10410130: - потребують заміни колодки на гальмах допоміжного підйому; - протікання мастила в роз'ємах редуктора механізму переміщення крану; - обірвано заземлення на двигуні мосту; - потребує заміни вентилятор в кабіні крану.
Відсутнє перильне огородження біля входу підвалу майданчика клітей безперервного стану трубопрокатного цеху.
Не закріплений захисний кожух на ланцюговій передачі на механізації станків MSC-25 човникової трубонарізної лінії в другому прольоті 35037 вісь.
Кран мостовий зав. №3698 інв.№10410748: - не справний запобіжний замок гака крану; - не достатня кількість мастила в гідротовкачеві моста переміщення крану; - пошкоджений діелектричний килимок в кабіні машиніста крана; - протікання мастила в редукторі переміщення візку; - деформована перильна огорожа на мосту крана.
Нецентралізовані стрілки не обладнані стрілочними покажчиками.
Кран мостовий зав. № 16905 інв. №26869: - протікання мастила в товкачеві переміщення візка; - обірвано заземлення кінцевого вимикача моста переміщення крана; - деформоване захисне огородження на посадочній площадці крана; - протікання мастила в роз'ємах редуктора механізму переміщення крану.
Кран мостовий зав. №9591 інв.№10410747: -протікання мастила з гідротовкача гальма підйому; - важке відкривання люку кабіни крана; - потребують заміни колодки на гальмах переміщення візка; - потребує заміни допоміжний струмознімач.
Свердлильний верстат інв.№ (відсутній) не обладнаний пристроєм, який повертає шпиндель у початкове положення після його подавання на дільниці з ремонту допоміжного обладнання в п’ятому прольоті 49 вісь ТПЦ-2.
Не скрізь по залізничній сітці підприємства встановлені граничні стовпчики біля стрілочних переводів та в інших місцях з'єднання і пересічення колій.
Відсутні копії ТРА станції або виписки з них у працівників, пов'язаних з рухом поїздів і маневровою роботою
Кран мостовий зав. №102130 інв.№10410179: - протікання мастила в роз'ємах редуктора механізму переміщення крану; - потребує заміни допоміжний струмознімач; - деформована спинка сидіння в кабіні машиніста крана; - обтягнути болти на проміжних валах; - протікання мастила з гідротовкача гальма механізму підйому.
Шланг подачі стисненого повітря біля станка «Авіа» в трубному цеху №6 закріплений без застосування спеціального хомута.
Журнал протоколів перевірки знань ведеться з порушеннями, а саме:
Після постановки транспортного засобу АЕ1954НЕ на пост технічного обслуговування (ремонт), під колесо з обох боків не підкладено упорні колодки, на рульове колесо не вивішена табличка з написом «Двигун не запускати-працюють люди!».
кран мостовий зав. № 896 інв. №26713: - деформований кінцевий вимикач моста крана; - обірвано заземлення на двигуні візка; - протікання мастила в роз'ємах редуктора механізму переміщення крану; - не закріплений болт на кришці ходового колеса; - не справний запобіжний замок гака крану.
Проведено газовою службою підприємства в осені 2020 року зняття заглушок та пуск газу на обладнання сезонної дії (пальники інфрачервоного випромінювання та інфрачервоні трубчасті газові обігрівачі в ТПЦ і ТПЦ-2) за відсутності від ТПЦ і ТПЦ-2 актів готовності до роботи відповідного обладнання
Не закритий прохід в небезпечну зону між вхідною стороною гартівної печі та перехідним містком в третьому прольоті 87 вісь.
Не проводиться огляд та чищення зварювальної установки інв.№ 82003 та її пускової апаратури у встановлені терміни (не рідше одного разу на місяць).
На дільниці підготовки виробництва допущене складування заготовки на прокладки, кінці яких виступають на проходи між карманами в першому прольоті 13 вісь.
Допущена експлуатація автоматстану ТПА-350 з несправною системою вентиляції в другому прольоті 29 вісь.
У другому прольоті 34 вісь відсутнє захисне огородження небезпечної зони розкатного стану №2 трубопрокатного агрегату № 350.
Допущена експлуатація текстильних стропів (5 од.) із наявністю забруднення нафтопродуктами та місцевого розшарування стрічок на дільниці з ремонту механічного обладнання ТПЦ-2 в другому прольоті 53 вісь.
Не проведено державний технічний огляд транспортним засобам, які перевозять пасажирів та вантаж: 4 од., а саме: державні реєстраційні номери АЕ5298ВМ, АЕ0866СЕ, відповідно п. 31.3, пп б) вимог «Правила дорожнього руху».
Відсутнє захисне огородження небезпечної зони калібрувального стану ТПА-350 у другому прольоті 20 вісь.
«Журнал обліку та зберігання засобів захисту» заповнюється з порушеннями вимог Правил експлуатації електрозахисних засобів, має місце виправлення і забілювання тексту, не заповнюється графа 4 «Дата періодичного огляду» на дільниці з ремонту електричного обладнання ТПЦ-2.
Відсутнє блокування на хвіртці входу в небезпечну зону на дільниці обробки труб в третьому прольоті 50 вісь трубопрокатного цеху.
В приміщенні гартівної печі в третьому прольоті 91 вісь, відсутня схема розміщення газових пристроїв із зазначеними номерами.
При проведенні повторного інструктажу на робочому місці в зміні «Г» і зміні «В» дільниці здачі експортних труб та відвантаження готової продукції ТПЦ-2 не вказуються суміжні професії працівників в «журналі реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці».
кран мостовий зав. №6672 інв.№26710: - потребує заміни 2 болта на муфті переміщення моста крана; - потребує заміни канат підйому крана; - протікання мастила в редукторі переміщення візка; - не врегульовані гальма механізму переміщення візка; - не справний запобіжний замок гака крану.
Не проводиться (в опалювальний період) технічне обслуговування газового устаткування, що встановленні на обігрів приміщень ТПЦ і ТПЦ-2 в термін не рідше 1 разу на місяць, а саме - пальників інфрачервоного випромінювання та інфрачервоних трубчастих газових обігрівачів.
Не проводиться технічне обслуговування з перевіркою спрацювання сигналізації загазованості по контролю довибухонебезпечних концентрацій природного газу та по контролю мікроконцентрацій чадного газу способом імітації (за допомогою контрольної газової суміші) не рідше 1 разу на місяць, що встановлені в приміщеннях ГРП та ТПЦ і ТПЦ-2.
В журналі обліку і зберігання засобів захисту відсутній запис про вилучення на випробовування на дільниці підстанцій.
При проведенні інструктажів на робочому місці в журналі не вказано назви інструкцій на дільниці НОЦ.
Начальник ремонтного управління – Нікулін С.М. - голова комісії підприємства з перевірки знань (додатки 8,9 до наказу від 21.01.2021 №51) не проведено навчання та перевірку знань по : НПАОП 0.00-1.68-13 «Правила охорони праці під час холодного оброблення металів», НПАОП 0.00-1.02-08 «Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів».
Потребує оновленню фарбування місць постійної негабаритності в сигнальні кольори, як у виробничих приміщеннях та і по території підприємства.
Не розроблена інструкція, яка визначає порядок і методи огляду, а також методи усунення виявлених пошкоджень вантажозахоплювальних пристроїв.
На дільницях гаражу колійних машин, де ведуться стропальні роботи відсутні графічні зображення (схеми) стропування.
На корпусі зварювального трансформатору інв.№ 82003 відсутня дата наступного вимірювання опору ізоляції.
Не проведене позачергове комплексне приладове обстеження підземних сталевих газопроводів високого тиску (Ду-325мм довжиною 3132 метра та Ду-250мм довжиною 3162 метра) від АГРС м.Нікополь до Головного ГРП заводу при експлуатації, що перевищує строк експлуатації більше 40 років.
Допущено використання манометрів на редукційному стані, що не пройшли повірку на дільниці трубопрокатного стану 30-102 в другому прольоті 32 вісь.
Потребує перегляду Положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці (наказ №1573 від 30.07.2021), а саме: - у п.3.10 склад комісії з перевірки знань з питань охорони праці не відповідає додаткам 3,6,7,8,9 до наказу 21.01.2021 №51; - не зазначена схема проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці; - не визначено як проходить спеціальне навчання і перевірка знань з питань охорони праці.
На переносному заземленні №4 обірвано більше 5% жил на дільниці НОЦ.
Відсутній захисний кожух на обертовому механізмі в'їзних ворот №1 в першому прольоті 1 вісь.
Своєчасно не проводиться очистка залізничних колій від рослинності, що порушує видимість і огляд при проведенні маневрової роботи.
Підприємством, що самостійно експлуатує системи газопостачання, не заключений договір з АДС газорозподільного підприємства, щодо виконання (в разі необхідності) аварійних робіт на підземних сталевих газопроводів високого тиску.
На дільниці обробки труб спеціального призначення ТПЦ-2 робоча зміна «Б» та «В» новоприйняті працівники допускаються до самостійної роботи без стажування.
В котельній ТПЦ-2 відсутній графік, затверджений роботодавцем щодо перевірки справності сигналізації і автоматичних захистів.
На дільниці обробки гладких труб в третьому прольоті 30 вісь, шліфувальні машинки зберігаються не в спеціально відведених місцях.
У суб′єкта господарювання відсутня декларація відповідності вимогам законодавства з питань охорони праці на роботи з обслуговування верстатів з обробки металів.
На підприємстві не забезпечено щозмінна перевірка технічного стану транспортних засобів державний реєстраційний № АЕ4694СН, державний реєстраційний № АЕ1599НС, державний реєстраційний № 1553НС двигуни яких працюють на газовому паливі, не розроблено та не затверджено технологічний процес систематичної перевірки на території підприємства технічного стану кожного транспортного засобу відповідно до Порядку перевірки технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками, затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв’язку України 05.08.2008 № 974, не проводиться огляд транспортного засобу з метою перевірки герметичності з’єднань газового обладнання за допомогою спеціальних приладів (газоіндикаторів, течешукачів), або мильної емульсії.
Не огороджені сигнальними стрічками верстати, що підлягають ремонту в другому прольоті 33 вісь трубного цеху №6.
На стелажі, зберігання запчастин, відсутня табличка із зазначенням максимально допустимого навантаження.
Експлуатуються абразивні круги (2 од.) на обдирочно-шліфувальному верстаті інв.№ 50034, на яких відсутні кольорові смуги, які характеризують швидкість його обертання.
Деформоване перильне огородження сходів підйому на естакаду для навантаження та розвантаження залізничного та автомобільного транспорту дільниці здачі експортних труб та відвантаження готової продукції в 6 прольоті 52 вісь.
Експлуатацію установок захисту від електрохімічної корозії споруд систем газопостачання підприємства здійснюють працівники за відсутності професійної підготовки за кваліфікацією «монтер із захисту підземних трубопроводів від корозії»
Кран мостовий зав.№7720, инв.№27242: - наявне протікання мастила по роз’ємам редуктора ходу моста. - деформована перильна огорожа на візку крана. - допущений до експлуатації вантажопідіймальний кран, при наявності зайвих предметів (болти, запасні частини). - відсутнє освітлення під мостом крана. - не зачинені на запор двері ел. шкафа на крановому майданчику.
На кабелях-подовжувачах (2 од., інв. відсутній) відсутня дата наступної перевірки на дільниці НОЦ.
Не проводяться щорічні роботи в зоні дії блукаючих струмів з вимірювання стаціонарних потенціалів газопроводів у нічний час.
Не переглянутий перелік нормативно-правових актів, що діють на підприємстві, у зв'язку з введенням в дію нових нормативно-правових актів з охорони праці.
Відсутні таблички із зазначенням вантажопідіймальності стелажів на дільниці з ремонту механічного обладнання ТПЦ-2 в другому прольоті 49 вісь.
Копії актів опосвідчення стану безпеки електроустановок не направляються до територіальних органів Держпраці.
Відсутні таблички із зазначенням вантажопідіймальності стелажів на дільниці НОЦ.
Електророзподільчий пристрій не замкнено запираючим пристроєм на дільниці НОЦ.
На манометрі кисневого балону, на дільниці гарячого маркування труб ТПА-350 нанесена відмітка з пропущеною датою перевірки в другому прольоті 13 вісь.
За результатами проведених розслідувань у 2020р. комісією підприємства не проведено позачергове навчання та перевірка знань з питань охорони праці особам, дії або бездіяльність яких призвели до настання нещасного випадку, по нормативно-правовим актам з охорони праці, які були порушені.
Після постановки транспортного засобу АЕ5298ВМ на пост технічного обслуговування (ремонт), на рульове колесо не вивішена табличка з написом «Двигун не запускати-працюють люди!».
Елементи обладнання під тиском, що не є поверхнею нагріву, в яких можливий нагрів стінок вище допустимої температури не теплоізольовані на дільниці НОЦ.
На трубопроводі котельній ТПЦ-2 гарячої води відсутнє маркування напрямку руху робочого середовища.
Електроінструмент зберігається в два ряди без спеціальної упаковки на дільниці з ремонту електричного обладнання в першому прольоті 58 вісь ТПЦ-2.
Не розроблена інструкція, яка визначає порядок і методи огляду, а також методи усунення виявлених пошкоджень вантажозахоплювальних пристроїв.
Готовність до роботи обладнання сезонної дії на 2020-2021 опалювальний період, що використовує газ, а саме - пальників інфрачервоного випромінювання та інфрачервоних трубчастих газових обігрівачів в ТПЦ і ТПЦ-2, не оформляється відповідним актом.
Кран мостовий зав.№9869, інв. №27258: - протікання мастила по роз’ємам редуктора хода моста крана. - не врегульовані гальма механізмів переміщення моста крана. - спрацювання гальмівних накладок гальма хода моста, перевищує 50٪ від початкової товщини. - обірвано заземлення гідротовкача механізму переміщення крану. - деформований запобіжний щиток перед ходовим колесом механізму переміщення крану.
Головний енергетик – Жаров В.В., як голова комісії підприємства з перевірки знань та член комісії з перевірки знань з питань охорони праці (додатки 3,6 до наказу від 21.01.2021 №51) не пройшов навчання та перевірку знань по: загальному курсу охорони праці, НПАОП 27.2-1.09-09 «Правила безпеки в трубному виробництві», НПАОП 40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів», НПАОП 0.00-1.65-88 «Правила безпеки при виробництві та споживанні продуктів розділення повітря», НПАОП 27.0-1.01-08 «Правила охорони праці в металургійній промисловості», НПАОП 27.1-1.06-08 Правила охорони праці під час ремонту устаткування на підприємствах чорної металургії», НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском», НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці у газовому господарстві підприємств чорної металургії», НПАОП 0.00-1.76-15 “Правила безпеки систем газопостачання”, НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», НПАОП 0.00-1.02-08 «Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів», НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями»
Транспортний засіб державний реєстраційний № АЕ4694СН, медична аптечка не укомплектована (відсутній джгут для зупинки кровотечі)
На корпусі шліфмашини (інв. номер відсутній) відсутній напис дати наступної перевірки на дільниці НОЦ.
На підставках (козелках) 3 од., відсутнє гранично допустиме навантаження.
На передавальному візку інв. № 10520125 не працює звукова сигналізація
Гараж колійних машин. На обдирочно-шліфувальному верстаті інв.№ 50034 захисні екрани не зблоковані з пуском верстату.
Кран мостовий зав. №60847 інв.№10410145: - затягнути болт кріплення редуктору переміщення моста крана; - обірвано заземлення на двигуні візка; - деформований захисний кожух на трансмісійному валу механізму переміщення крану; - відсутній болт кріплення на шківі гальма переміщення моста крана; - потребують заміни колодки на гальмах допоміжного підйому.
Кран мостовий зав.№90451, інв.№27654: - протікання мастила по роз’ємам редуктора механізму переміщення крану. - деформована перильна огорожа на мосту крана. - спрацювання гальмівних накладок гальма хода моста, перевищує 50٪ від початкової товщини. - деформований захисний кожух на трансмісійному валу механізму переміщення крану. - відсутнє освітлення в кабіні.
кран мостовий зав. № 9870 інв. №26867: - не затягнуті болти кріплення двигуна моста переміщення крана; - не достатня кількість мастила в гідротовкачеві моста переміщення крану; - частково не закріплені захисні кожухи на обертових механізмах крану; - потребують заміни колодки на гальмах допоміжного підйому; - важке відкривання люку кабіни крана.
В Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці дільниці з виробництва муфт та фітингів трубного цеху №6 не указані назви інструкцій, за якими проводився позаплановий інструктаж.
Транспортні засоби державний реєстраційний № АЕ4694СН, державний реєстраційний № АЕ1599НС, державний реєстраційний № 1553НС не укомплектовано кошмою для тушіння, у разі виникнення пожежі.
Начальник ГРС - Шульга П.В. - член комісії з перевірки знань з питань охорони праці (додатки 6,7 до наказу від 21.01.2021 №51) не пройшов навчання та перевірку знань по: загальному курсу охорони праці, НПАОП 27.2-1.09-09 «Правила безпеки в трубному виробництві», НПАОП 40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів», НПАОП 27.0-1.01-08 «Правила охорони праці в металургійній промисловості», НПАОП 27.1-1.06-08 Правила охорони праці під час ремонту устаткування на підприємствах чорної металургії», НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском», НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці у газовому господарстві підприємств чорної металургії», НПАОП 0.00-1.76-15 “Правила безпеки систем газопостачання”.
Кран мостовий зав.№33189, інв.№27274: - підтікання мастила з гідротовкача гальма механізму переміщення моста. - не врегульовані гальма механізму переміщення візка. - деформований захисний кожух на трансмісійному валу механізму переміщення крану. - пошкоджений діелектричний килимок у кабіні машиніста крана. - відсутнє освітлення в кабіні.
Потребує перегляду технічно - розпоряджувальний акт станції (ТРА) ст. Східна, ст. Центральна, у зв'язку зі змінами у колійному господарстві.
Місце зберігання штанги не обладнане гаками чи кронштейнами на дільниці НОЦ.
В трубному цеху №6 допущено експлуатація драбини, що не пройшла випробування вісь 29-37 3-й проліт.
Відсутнє заземлення на механізмі №158-15 біля пили за непереривним станом в другому прольоті 9 вісь трубопрокатного цеху.
На платформі передавального візка інв. №10520125 відсутня інформація про його вантажопідіймальність.
Потребують оновлення сигнальні знаки на залізничних переїздах – підїзна колія ТПЦ-2, східна сторона, залізничні колії 1 та 11.
Не проведене експертне обстеження (технічне діагностування) тепловозам ТГМ23В №2038 (рік випуску 1989), ТГМ23В №2968 (рік випуску 1983), у яких вичерпаний граничний строк експлуатації.
«Журнал обліку та зберігання засобів захисту» заповнюється з порушеннями вимог Правил експлуатації електрозахисних засобів, має місце виправлення і забілювання тексту, не заповнюється графа 4 «Дата періодичного огляду» на дільниці НОЦ.
На переносному заземленні № 2 не нанесено переріз заземлювальних проводів на дільниці НОЦ.
На корпусі зварювального апарату, який знаходиться у 2 прольоті 21 вісь, відсутній інвентарний номер та відмітка про наступне вимірювання опору ізоляції.
На ремонтній площадці в першому прольоті 29-31 вісь, використовується електроінструмент, у якого закінчився термін періодичної перевірки.
На дільниці гарячого маркування ТПА-350 допущено зберігання балонів з киснем без застосування спеціальних ковпаків в другому прольоті 13 вісь
Інженер з нагляду за станом та безпечною експлуатацією вантажопідіймальних кранів і машин – Нізкогуз В.Ю. - член комісії з перевірки знань з питань охорони праці (додаток 8 до наказу 21.01.2021 №51) не пройшов навчання та перевірку знань по загальному курсу охорони праці.
Кран мостовий зав. №11318, інв.№27255: - обірвано заземлення гідротовкача гальма механізму переміщення вантажного візка. - неврегульовані гальма механізму переміщення крану. - відсутній запобіжний щиток перед ходовим колесом механізму переміщення крану. - деформований замикаючий пристрій на крюку траверси крана. - відсутнє освітлення в кабіні.
В шостому прольоті, 28 вісь цеху, не закріплене перекриття приямку на проході.
На дільниці здачі експортних труб та відвантаження готової продукції допущено захаращення проходів текстильними стропами, зберігання стропів в неустановлених місцях шостого прольоту 31 вісь.
На металевій драбині (стрем’янка) не зазначені: інвентарний номер; дата проведення наступного випробування; належність цеху (дільниці тощо) на дільниці з ремонту механічного обладнання в другому прольоті 58 вісь ТПЦ-2.
Відсутнє освітлення в приміщенні насосів відстійників №1,2.
Відповідальною особою за випуск автомобілів на лінію Пучіним А.Г. не ведеться «Журнал реєстрації операцій перевірки технічного стану колесних транспортних засобів…….» відповідно п. 8.2. додаток 3 «Порядок перевірки технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками» № 974 від 05.08.2008 затв. наказом Міністерства транспорту та зв’язку України.
Допущено з'єднання гнучких рукавів шліфувальних машинок з трубопроводами повітря проволокою, без застосування спеціальних хомутів на дільниці гладких труб в третьому прольоті 27 вісь.
На дільниці здачі експортних труб та відвантаження готової продукції допущено завантаження бадді залишками металевої проволоки вище лінії допустимого завантаження в шостому прольоті 47 вісь.
Електрообладнання мостового крана облік. № 53612 не захищене від попадання атмосферних опадів.
Потребує заміни захисне скло в приміщенні пульта управління прошивного стану №2 ТПА-350 в другому прольоті 29-30 вісь.
При проведенні інструктажів на робочому місці в журналі не вказано назви інструкцій на дільниці з ремонту електричного обладнання ТПЦ-2.
Покарання: відсутні
03.08.2021 2280529 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Сотникова Анна Олександрівна — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю у Нікопольському регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Чернов Вячеслав Миколайович — Т.в.о. генерального директора ТОВ"ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Пустовар Анна Анатоліївна — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю у Нікопольському регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.08.2021 2267744 Зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю Державна служба України з питань праці Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю
Учасники:
Сотникова Анна Олександрівна — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю у Нікопольському регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Єфіменко Олександр Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, енергетиці та газовій промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпрац
Біла Олена Іванівна — начальник відділу з питань гігієни праці управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Гончаров Дмитро Анатолійович — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, енергетиці та газової промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпроп
Мунтян Віталій Анатолійович — Головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, підйомними спорудами, за об'єктами котлонагляду, транспорту та зв'язку управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Дніпропетровській об
Соболєв Олександ Володимирович — головний державний інспектор відділу розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Чегринець Антон Михайлович — Начальник управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Богоявленська Оксана Вікторівна — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, енергетиці та газової промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду,нагляду промисловості на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетров
Дробот Вячеслав Валентинович — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, енергетиці та газової промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду,нагляду промисловості на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетров
Чернов Вячеслав Миколайович — Т.в.о. генерального директора ТОВ"ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Павленко Дмитро Анатолійович — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, енергетиці та газовій промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпроп
Самовар Андрій Григорович — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, енергетиці та газовій промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпрац
Романов Олександр Леонідович — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, енергетиці та газової промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпроп
Пустовар Анна Анатоліївна — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю у Нікопольському регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Порушення:
Проведено газовою службою підприємства в осені 2020 року зняття заглушок та пуск газу на обладнання сезонної дії (пальники інфрачервоного випромінювання та інфрачервоні трубчасті газові обігрівачі в ТПЦ і ТПЦ-2) за відсутності від ТПЦ і ТПЦ-2 актів готовності до роботи відповідного обладнання
Готовність до роботи обладнання сезонної дії на 2020-2021 опалювальний період, що використовує газ, а саме - пальників інфрачервоного випромінювання та інфрачервоних трубчастих газових обігрівачів в ТПЦ і ТПЦ-2, не оформляється відповідним актом.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.08.2021 2334215 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
60 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Підприємство, м. Нікополь, пр. Трубників, 56
53201, Дніпропетровська обл., м. Нікополь, Пр. Трубників, 56
спортивно-оздоровчий комплекс, м. Нікополь, провулок Береговий, 1а
53201, Дніпропетровська обл., м. Нікополь, Провулок Береговий, 1А
Учасники:
Ахтямов Руслан Рустамбікович — Головний інспектор відділу запобігання НС Нікопольського районного управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області майор служби цивільного захисту
Теслюк Сергій Іванович — Директор з промислової безпеки, охорони праці та навколишнього середовища
Харченко Олексій Олексійович — головний інспектор відділу запобігання НС Нікопольського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Гнатів Михайло Богданович — Головний інспектор ВЗНС Нікопольського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Барсуков Євген Олегович — Начальник відділу забезпечення заходів з попередження НС Нікопольського району центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Протипожежні двері у протипожежній перешкоді приміщення медичного блоку у виробничому корпусі утримується в несправному стані, а саме: відсутні пристрої для самозачинення, ущільнення в притулах (п.6.29 ДБН В.1.1-7-2016).
Зняті пристрої для самозачинення дверей на всіх поверхах двох сходових кліток.
З’єднання, відгалуження жил проводів освітлювальної електромережі у відгалужувальних коробках в приміщенні маслопідвалу № 10 гарячого цеху ТПЦ № 7, машзалу № 3, кабельному підвалі машзалу № 3, маслопідвалі № 3, душової на третьому поверсі адміністративно-побутового корпусу виконано скрутками замість з’єднань за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допущено розливання горючих рідин з бочок в приміщенні виробничого цеху, а не в передбаченому ізольованому майданчику (приміщенні).
Приміщення складу не обладнане системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: системою пожежної сигналізації, автоматичною системою пожежогасіння (п. 14.2, п.14.5 таблиці А.1 додатку А ДБН В.2.5-56:2014).
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Один пожежний щит встановлений у цеху не доукомплектований засобами пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Знижено клас вогнестійкості елементу заповнення прорізу у протипожежній перешкоді, а саме: приміщення контори відділу по виготовленню муфт, фишингов та термообробки труб не відділено від приміщень виробничого цеху протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.17 ДБН В.1.1-7-2016).
Відсутній внутрішній протипожежний водопровід для складської будівлі (п. 8.1 ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація»).
Знижено клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення комори не відділено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.17 ДБН В.1.1-7-2016).
Допущено опорядження стін, перегородок та стель в приміщеннях роздягалень на першому, другому та третьому поверхах будівлі адміністративно-побутового корпусу панелями ПВХ з невизначеними показниками пожежної небезпеки (п.7.13 ДБН В.2.2-28:2010).
Не забезпечено інженерне рішення евакуаційного шляху коридору на першому поверсі згідно з нормованою вимогою, а саме: не передбачена витяжна вентиляція для видалення диму або систему протидимного захисту з коридору без природного освітлення (п. 7.11 ДБН В.2.2-28:2010 «Будинки адміністративного та побутового призначення», п. 10.2.4 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Знижено клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення майстру прокату не відділено від виробничого цеху протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.17 ДБН В.1.1-7-2016).
Допускається облицювання стін центральної сходової клітки на третьому поверсі горючим оздобленням (пластиковими панелями) без визначених показників пожежної небезпеки (п.7.3.3 ДБН В.1.1-7:2016).
Допущено зниження класів вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення електрощитової (РУ-0.4) не відділено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованим класом вогнестійкості (п.6.31 ДБН В.1.1-7:2016).
Приміщення електрощитової (РУ-0.4) не обладнане системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: системою пожежної сигналізації (п.1.17 таблиці А.2 додатку А ДБН В.2.5-56:2014).
Допущено облицювання панелями ПВХ огороджувальних конструкцій ліфтової шахти в об’ємі сходової клітки центральної сторони з невизначеними показниками пожежної небезпеки (п.7.3.23 ДБН В.1.1-7:2016).
З’єднання, відгалуження жил проводів освітлювальної електромережі у відгалужувальних коробках в приміщеннях цокольного поверху та до світильників в трьох складських приміщеннях виконано скрутками замість з’єднань за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допущено зберігання бочок з горючими рідинами в приміщенні холодного цеху ТПЦ № 7, що не є спеціально обладнаною будівлею (п.10.1 ВБН В.2.2-58.1-94).
Не оброблені засобами вогнезахисту дерев'яні елементи горищного покриття (крокви, лати) на 4-му поверсі, які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.
Допущено облицювання стін панелями ПВХ, покриття підлоги лінолеумом коридорів на другому та третьому поверхах будівлі адміністративно-побутового корпусу з невизначеними показниками пожежної небезпеки (п.7.3.3 ДБН В.1.1-7:2016).
Допущено зберігання горючих рідин у тарі (бочки з маслом) в приміщенні складу, а не в окремих будинках, на майданчиках під навісами, у приміщеннях, розташованих біля зовнішніх стін.
Знято двері тамбура на вході до адміністративного корпусу.
8 пожежних кран-комплектів системи внутрішнього протипожежного водопроводу (ПК №№1, 2 ЦЕТЛ, ПК № 6 ТПЦ № 2, ПК № 7 ТПЦ № 7, ПК №№ 1, 2 складу ПММ, ПК №№ 1, 2 котельні) знаходяться в несправному стані.
Встановлення вимикачів, перемикачів на горючі основи (конструкції) в приміщенні чергових слюсарів у виробничому цеху.
Змінено планувальне рішення приміщення актового залу на першому поверсі, а саме: евакуаційні виходи не розосереджені (п. 7.2.6 ДБН В.1.1-7-2016).
Не встановлений спеціальний пожежний щит (стенд) для розміщення первинних засобів пожежогасіння у складському приміщенні.
Двері виходів до сходових кліток на першому, другому та третьому поверхах будівлі адміністративно-побутового корпусу не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах (п.7.2.11 ДБН В.1.1-7:2016).
Допущено часткове облицювання стін панелями ПВХ, покриття підлоги лінолеумом коридору на четвертому поверсі, облицювання стіни сходової клітки центральної сторони на четвертому поверсі та стін ліфтового холу цокольного поверху з невизначеними показниками пожежної небезпеки (п.7.3.3 ДБН В.1.1-7:2016).
Встановлення електророзеток на горючі основи (конструкції) в приміщенні інструментальної у виробничому цеху.
Допущено влаштування двох виступів в холах на першому поверсі будівлі адміністративно-побутового корпусу.
Допущено зниження класів вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення електрощитової та трьох складських приміщень в цокольному поверсі не відділені від інших приміщень протипожежними дверима з нормованими класами вогнестійкості (пп.6.16, 6.17, 6.31 ДБН В.1.1-7:2016).
Зменшено клас вогнестійкості огороджувальних конструкцій всіх виходів до горищного приміщення, не відділені від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п.6.17 ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об`єктів будівництва. Загальні вимоги»).
Коридори на другому та третьому поверхах не забезпечені евакуаційним освітленням (п. 7.1.10 ДБН В.1.1-7-2016, пункти 8.9.3, 8.9.4 ДБН В.2.5-28:2018 «Природне і штучне освітлення»).
Допущено зниження класів вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: допущено влаштування порожнин між стінами та дверними коробками протипожежних дверей маслопідвалів № 2, 3, 10 гарячого цеху ТПЦ № 7 (п.6.17 ДБН В.1.1-7:2016).
Знижено клас вогнестійкості елементу заповнення прорізу у протипожежній перешкоді, а саме: приміщення бібліотеки не відділено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.17 ДБН В.1.1-7-2016).
Пожежний кран-комплект який знаходиться в будівлі адміністративно-побутового корпусу на третьому поверсі не розміщено у навісну шафку з отвором для провітрювання і пристосування для опломбування та візуального огляду без розкривання.
Не проведено лабораторні випробування засобів індивідуального захисту органів дихання терміни зберігання яких вийшли.
Вікна в сходовій клітці центральної сторони не обладнані пристроями для їх відчинення з рівня сходових площадок (п.7.3.26 ДБН В.1.1-7:2016).
З’єднання, відгалуження жил проводів освітлювальної електромережі у відгалужувальних коробках в приміщенні підвалу виконано скрутками замість з’єднань за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допущено улаштування закритої металевої огорожі в сходовій клітці із західної сторони між четвертим та третім поверхами, яка перешкоджає вільній евакуації людей.
Не забезпечено інженерне рішення евакуаційного шляху коридорів на другому та третьому поверсі згідно з нормованою вимогою, а саме: не передбачена витяжна вентиляція для видалення диму або систему протидимного захисту з коридорів без природного освітлення (п. 7.11 ДБН В.2.2-28:2010 «Будинки адміністративного та побутового призначення», п. 10.2.4 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено улаштування розсувних дверей виходу до сходової клітки центральної сторони на четвертому поверсі.
Допущено зниження класів вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: кабельний підвал не відділено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованим класом вогнестійкості (пп.6.16, 6.17 ДБН В.1.1-7:2016).
Один пожежний щит встановлений у виробничому цеху не доукомплектований засобами пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера в приміщеннях майстерні бригади обслуговування експортної дільниці, сертифікаційної, старшого майстра дільниці збуту, кімнати змінних бригадира дільниці збуту, кімнати здавання експортної дільниці та виробничого приміщення УТОТ ТПЦ № 7 не забезпечені автономними пристроями електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальних лініях.
4 пожежних гідранти на території ТПЦ № 7 знаходяться в несправному стані.
Біля в’їзду на будмайданчик не встановлено (вивішено) план з нанесеним на ньому будинками та спорудами, що будуються, а також допоміжними будинками і спорудами, в’їздами, під’їздами, вододжерелами, засобами пожежогасіння та зв’язку
Ширина проходів та місця штабельного зберігання не позначені обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно.
Всі пожежні кран-комплекти в виробничому цеху розміщені у шафах, які не мають отвори для провітрювання, не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання (ДСТУ 4401-1:2005).
Знижено клас вогнестійкості елементу заповнення прорізу у протипожежній перешкоді, а саме: приміщення архіву не відділено від адміністративної будівлі протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.17 ДБН В.1.1-7-2016).
У приміщеннях роздягалень на 2-му, 3-му, 4-му поверхах опорядження (облицювання) стін виконано з горючого матеріалу без визначених показників пожежної небезпеки (пластикові панелі) (п. 7.3.3 ДБН В.1.1-7-2016, п.7.13 ДБН В.2.2-28:2010 «Будинки адміністративного та побутового призначення»).
Не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів відгалужувальні коробки в кабельному підвалі машзалу № 3.
Коридор на першому поверсі не забезпечений евакуаційним освітленням (п. 7.1.10 ДБН В.1.1-7-2016, пункти 8.9.3, 8.9.4 ДБН В.2.5-28:2018 «Природне і штучне освітлення»).
Працівники не забезпечені засобами колективного захисту.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання електрощитовій «ПСУ РВГ» в виробничому цеху через протипожежні перешкоди менший, ніж нормована межа вогнестійкості протипожежної перешкоди за ознаками Е (показник втрати цілісності) та І (показник втрати теплоізолювальної спроможності).
Знижено клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення електрощитової «ПСУ РВГ» не відділено від виробничого цеху протипожежними дверима та вікнами з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.17 ДБН В.1.1-7-2016).
Допущено зниження класу вогнестійкості елементу заповнення прорізу у протипожежній перешкоді, а саме: приміщення майстерні не відділено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованим класом вогнестійкості (пп.6.16, 6.17 ДБН В.1.1-7:2016).
Підтримання експлуатаційної придатності (технічне обслуговування) СПЗ здійснюється не відповідно до вимог технічної документації підприємств-виготовлювачів та затверджених регламентів робіт з технічного обслуговування, а саме: ППКП встановлено в пожежонебезпечному приміщенні (п.7.2.25 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
Не встановлено протипожежні двері в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову підстанції 3Б в виробничому цеху (п. 6.31 ДБН В.1.1-7-2016).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.08.2021 2310172 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
5 порушень
Причина, по якій не проведено перевірку: Ліквідація Інспекції
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Ємельяненко І.М. — начальник відділу екології та системного менеджменту
Ємельяненко І М — начальник відділу екології та системного менеджменту
Якименко Ганна Олегівна — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу
Чернов Вячеслав Миколайович — Т. в. о. Генерального директора ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Таран Ірина Юріївна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу
Байлюк Юлія Василівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу
Удовенко Тетяна Петрівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області)
Порушення:
Невиконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб органів, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів, радіаційної безпеки або охорону природних ресурсів
Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення
Порушення правил охорони водних ресурсів
Порушення порядку здійснення викиду забруднюючих речовин в атмосферу або впливу на неї фізичних та біологічних факторів
Порушення правил водокористування
Покарання: відсутні
01.04.2021 2555143 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Недопущення уповноваженої посадової особи органу контролю (його територіального органу) до проведення заходу державного нагляду (контролю)
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.02.2021 2518927 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: недопущення уповноваженої посадової особи ДСНС до проведення заходу державного нагляду (контролю)
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері пожежної безпеки
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.12.2020 2508771 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: визначення готовності до приймання в експлуатацію об'єкта
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Трубін Олексій Юрійович — Головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, енергетиці та газової промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Порушення:
Манометри встановлені в газовій модульній котельні КУМ-П1.2 не пройшли в відповідний термін перевірку згідно з ДСТУ 2708-2006 "Метрологія. Повірка засобів вимірювальної техніки. Організація і порядок проведення", що є порушенням розділу ІІІ п. 3.2 НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання».
На газопроводах відсутнє позначення напрямку потоку газу, що є порушенням розділу ІV п. 4.15. НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання».
До виконавчо-технічній документації на монтаж системи газопостачання газової модульної котельні КУМ-П1.2 не додані документи, що підтверджують проведення приймального контролю якості зварних стиків газопроводів механічними випробуваннями та радіо-графічним методом, у відповідності до ДСТУ-Н Б А.3.1-18:2013 «Настанова щодо зварювання конструкцій газопроводів і стальних труб», чим порушені вимоги п.3.2. розділу ІІІ НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання».
Перед введенням в експлуатацію не проведено контрольне опресування новозбудованого газопроводу і газового обладнання перед їх підключенням до діючого газопроводу, що є порушенням розділу ІV п. 4.1. НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання».
Власником не організоване на час комплексного випробування цілодобове чергування персоналу для нагляду за станом технологічного обладнання і вжиття заходів щодо своєчасного усунення несправностей і витоку газу та забезпечення безпеки під час виконання пусконалагоджувальних робіт, що є порушенням розділу ІV п. 4.5. НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання».
Надземні газопроводи незахищені від атмосферної корозії згідно з вимогами ДБН В.2.5-20-2001 "Газопостачання" та пофарбовані (за винятком внутрішніх газопроводів житлових і громадських будівель) згідно з вимогами ГОСТ 14202-69 "Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки" та ГОСТ 4666-75 "Арматура трубопроводная. Маркировка и отличительная окраска", що є порушенням розділу ІV п. 4.15. НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання».
На момент перевірки не надано акти перевірки та прочищення димових труб та газоходів від газових установок та вентиляційних систем газової модульної котельні КУМ-П1.видані спеціалізованим підприємством, чим порушені вимоги розділу V глави 3 п. 3.9. НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання».
Покарання: відсутні
18.11.2020 2197287 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: питання викладені в заяві
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Теслюк Сергій Іванович — Директор з промислової безпеки, охорони праці та навколишнього середовища
Барсуков Євген Олегович — Начальник відділу забезпечення заходів з попередження НС Нікопольського району центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.11.2020 2199969 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог чинного законодавства з питань охорони праці та промислової без-пеки при виконанні газонебезпечних робіт з продувки, пуску газу та комплексного випро-бування (пусконалагоджувальних робіт) на об’єктах ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ»: 1. ГВП АБК-1 ТЦ-6 ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКОТЬЮБ»; 2. ГВП АБК-2 ТПЦ-7 ТОВ «ІН-ТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ»
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Соболєв Олександр Володимирович — Головний державний інспектор відділу розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму
Порушення:
Від газових блочно-модульних котельнь типу «КУМ», що встановлені в АБК-1 ТЦ-6 та АБК-2 ТПЦ-7 ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» та будуть експлуатуватися без постійного пе-ребування (нагляду) працівників, не мають виведення звукових сигналів про спрацювання захистів на диспетчерський пункт або в приміщення з постійною присутністю чергового, чим порушені вимоги п.3.2. розділу ІІІ та п.3.25. глави 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачан-ня»
Не додані до паспорту газорегуляторної установки шахо-вого типу ШРП-В/25-1-0,6-0,002 та ТПЦ-7 (виробник ТОВ «ВО «УКРАЇНСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ», зав.№ 618) наступні документи у відповідності до ДСТУ-Н Б А.3.1-18:2013 «Настанова щодо зварювання конструкцій газопро-водів і стальних труб»: - копію дозволу Держпраці на право виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме – зварювання технологічного устаткування та елементів систем газопо-стачання природним газом; - протокол перевірки зварних стиків стальних газопроводів механічним методом; - прото-кол перевірки зварних стиків стальних газопроводів фізичним методом; - посвідчення зварників, чим порушені вимоги п.3.1., 3.2. розділу ІІІ, п.4.6. розділу ІV НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання».
Не представлені від спеціалізованого підприємства акти перевірки стану димових каналів від газових теплогенерато-рів та систем вентиляції газової блочно-модульної котельні типу «КУМ», що встановлені в АБК-1 ТЦ-6 ТОВ «ІНТЕР-ПАЙП НІКО ТЬЮБ», чим порушені вимоги п.3.9. глави 3 роз-ділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопо-стачання».
На найбільш віддаленому місці вводу ділянки газопроводу в котельній модульній КУМ-ВО.2 для ГВП АБК-2 ТПЦ-7 ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» не передбачені продувні трубоп-роводи, у відповідності до п.9.24 розділу 9 ДБН В.2.5-20-2018 «Газопостачання», чим порушені вимоги п.3.2. розділу ІІІ НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачан-ня»
За умови забезпечення надійного та безпечного газопоста-чання об’єктів ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» не проведені (робочий проєкт 05/ПР-07-20 «Модернізація системи ГВП АБК-2 ТПЦ7 ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ») гідравлічні ро-зрахунки внутрішніх діаметрів газопроводів, а саме – на газо-провід середнього тиску Ду-57мм ГЩУ інфрачервоного опа-лення ТПЦ-7 та газопровід середнього тиску ДУ-42 мм коте-льній модульній КУМ-ВО.2 для ГВП АБК-2 ТПЦ7, у відповідно-сті до розділу 6 ДБН В.2.5-20-2018 «Газопостачання», чим порушені вимоги п.3.2. розділу ІІІ НПАОП 0.00-1.76-15 «Пра-вила безпеки систем газопостачання»
До робочого проєкту 20200035 «Модернізація системи ГВП АБК-1 ТЦ-6 ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» не додані розра-хунки фундаменту блочно-модульної котельної «КУМ-Т-0,2», а саме – несуча здатність бурозагвинчувальної палі з враху-ванням складних інженерно-геологічних умов у відповідності до ДБН В.2.5-20-2018 «Газопостачання», ДБН В.2.1-10-2009 «Основи та фундаменти будинків і споруд», ДСТУ Б В.2.1-27:2010 «Палі. Визначення несучої здатності за результата-ми польових випробувань», чим порушені вимоги п.3.25. глави 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем га-зопостачання»
До виконавчо-технічній документації на монтаж системи газопостачання газових блочно-модульних котельнь типу «КУМ», що встановлені в АБК-1 ТЦ-6 та АБК-2 ТПЦ-7 ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» не додані документи, що підтве-рджують проведення приймального контролю якості зварних стиків газопроводів механічними випробуваннями та радіо-графічним методом, у відповідності до ДСТУ-Н Б А.3.1-18:2013 «Настанова щодо зварювання конструкцій газопро-водів і стальних труб», чим порушені вимоги п.3.2. розділу ІІІ НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачан-ня».
Покарання: відсутні
17.06.2020 2127933 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Дніпропетровській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Стовба Інна Леонідівна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської області
Кравченко Владислав Вадимович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської області
Компанієць Е.С. — директор з промислової безпеки, охорони праці та навколишнього середовища
Доскач Альона Павлівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської області
Якименко Ганна Олегівна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської області
Компанієць Е С — директор з промислової безпеки, охорони праці та навколишнього середовища
Порушення:
Встановлено порушення порядку здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферу
Встановлено порушення правил водокористування
Покарання: відсутні
11.06.2020 1709992 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Підприємство, м. Нікополь, пр. Трубників, 56
53201, Дніпропетровська обл., м. Нікополь, Пр. Трубників, 56
СОК (м. Нікополь, вулиця Котельникова, 41)
53201, Дніпропетровська обл., м. Нікополь, вул. Котельникова, 41
спортивно-оздоровчий комплекс, м. Нікополь, провулок Береговий, 1а
53201, Дніпропетровська обл., м. Нікополь, Провулок Береговий, 1А
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.06.2020 1869309 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.06.2020 2116572 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки з наступних питань: Щодо відремонтованих кранових колій в прольоті «Ц-Ш» ТПЦ згідно з вимогами «Правилами охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання». Щодо проведеного експертного обстеження та отриманого дозволу для експлуатації устаткування підвищеної небезпеки, а саме, кабельних ліній у кількості 157 штук. Щодо усунених дефектів захисних покриттів підземних сталевих газопроводів високого тиску, що розташовані в зоні дії блукаючих струмів та поблизу будівель із можливим скупченням людей, загальною довжиною Ду-325мм - 1911 метрів та Ду-250мм – 1510 метрів. Щодо приведення обладнання головного ГРП заводу до технічно-справного стану, який відповідає вимогам нормативних документів та виконання проекту з модернізації Головного ГРП заводу. Щодо відновленої сигналізації, Головного ГРП, ГРП №3 (ТПЦ-2), ГРП №9 (ТПЦ-2), ГРП №12 (СПЕМП), ГРП №32 (ТПЦ), ГРП №33 (ТПЦ) яка сповіщає про підвищення і зниження тиску газу понад встановлені межі на низькому боці з виводом сигналів до диспетчерських пунктів або у приміщення чергового працівника. Щодо проведеного технічного огляду обладнання, що працює під тиском, а саме вісцинових фільтрів, що експлуатуються на Головному ГРП підприємства, та складається із зовнішнього, внутрішніх оглядів і гідростатичного випробування. Щодо проведеного технічного обслуговування газового устаткування, що встановленні на обігрів приміщень ТПЦ і ТПЦ-2, а саме - пальників інфрачервоного випромінювання та інфрачервоних трубчастих газових обігрівачів. Щодо проведеного технічного огляду ГРУ-9А та цехових газопроводів природного газу ТПЦ, ТПЦ-2 та СПЕМП спеціалізованою організацією, у відповідності до вимог чинного законодавства.
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Буряков Юрій Володимирович — Головний механік ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Кудін Максим Валерійович — начальник відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, котлонагляду за підйомними спорудами та енергетиці у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпро
Бриков Олег Іванович — Головний енергетик-начальник цеху енергозабезпечення ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Чернов В'ячеслав Миколайович — Головний інженер ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Фортуна Ольга Віталіївна — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, котлонагляду, за підйомними спорудами та енергетиці у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки Головного управління
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.12.2019 1660755 Державна фіскальна служба України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.10.2019 1695975 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки в частині виконання раніше виданого припису від 28.12.2018 №24/6.5, щодо усуненняпорушень вимог законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Філіп'єв Сергій Миколайович — Генеральний директор
Угленко Михайло Віталійович — начальник цеху сервісного ремонту обладнання трубних цехів
Гавриленко Дмитро Олександрович — начальник транспортного цеху
Нечепоренко Віктор Іванович — головний енергетик- начальник цеху енергозабезпечення
Заїка Сергій Федорович — начальник цеху підготовки виробництва
Горбов Максим Вікторович — начальник служби з адміністративного забезпечення
Кобзар Андрій Михайлович — т.в.о. начальника трубопрокатного цеху№2
Тараненко Сергійдмитрович — начальник трубопрокатного цеху
Гулак Анатолій Анатолійович — начальник відділу охорони праці
Порушення:
Порушення, вказане в пункті 79 раніше виданого припису від 28.12.2018 №24/6.5 не усунуто, а саме: Не проведені технічні огляди ГРУ-9А та цехових газопроводів природного газу ТПЦ, ТПЦ-2 та СПЕМП спеціалізованою організацією, у відповідності до вимог чинного законодавства, чим порушено вимоги п.1. розділу VІ НПАОП 27.0-1.01-08 «Правила охорони праці в металургійній промисловості» та п.1.1. глави 1 розділу ІІІ, п.3.1. глави 3 розділу ІІІ НПАОП 0.00-1.73-14 «Правила охорони праці та безпечної експлуатації технологічних трубопроводів»
Порушення, вказане в пункті 75 раніше виданого припису від 28.12.2018 №24/6.5 не усунуто, а саме: Не проводиться технічне обслуговування газового устаткування, що встановленні на обігрів приміщень ТПЦ і ТПЦ-2 в термін не рідше 1 разу на місяць, а саме - пальників інфрачервоного випромінювання та інфрачервоних трубчастих газових обігрівачів, чим порушено вимоги п.3.9. глави 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
Порушення, вказане в пункті 66 раніше виданого припису 28.12.2018 №24/6.5 не усунуто, а саме: Подача природного газу споживачам від газопроводів високого тику Ду-325мм та Ду-250мм на Головному ГРП проводиться через байпасні лінії (в обхід лінії редукування) та при відсутності постійного нагляду з боку чергового працівника, який повинен регулювати тиск газу на виході з ГРП, а також за відсутності манометрів після регулювальної засувки та скидного запобіжного клапану, чим порушено вимоги п.6.4. глави 6 розділу ХVІІІ НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії»
Порушення, вказане в пункті 20 раніше виданого припису від 28.12.2018 №24/6.5 не усунуто, а саме: Відхилення кранових колій в прольоті «Ц-Ш» ТПЦ від проектного положення значно перевищують граничні відхилення кранових колій опорних кранів, зазначених у додатку 3 до НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», чим порушено вимоги п.6 глави 1, п.6. глави 5 розд.4 НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання»
Порушення, вказане в пункті 43 раніше виданого припису від 28.12.2018 №24/6.5 не усунуто, а саме: На підприємстві експлуатується устаткування підвищеної небезпеки, а саме кабельні лінії : - силові кабельні лінії 6 кВ підстанції № Н-4 інв..№234дата введення в експлуатацію1970 року, в кількості 7 одиниць фідерів: Н4-13, Н4-14, Н4-17, Н4-19, Н4-20, Н4-22, Н4-24 ; - силові кабельні лінії 6 кВ підстанції № 7 інв..№104907дата введення в експлуатацію 1965 року, в кількості 21 одиниці фідерів: 5-50, 5-57, 7-01, 7-03, 7-04, 7-07, 7-15, 7-18, 7-19, 7-20, 7-21, 7-23, 7-24, 7-25, 7-26, 7-29, 7-30, 7-31, 7-32, 7-33, 7-34; - силові кабельні лінії 6 кВ підстанції № 20 інв..№104906дата введення в експлуатацію 1986 року, в кількості 14 одиниць фідерів: Н-10, Н-22, 16-17, 7-26, 20-04, 20-05, 20-06, 20-07, 20-12, 20-13, 20-14, 20-15, 20-16, 20-17; - силові кабельні лінії 6 кВ підстанції № 12 інв..№12017дата введення в експлуатацію 1969 року в кількості 46 одиниць фідерів: Н4-03 НОЦ, Н4-07 НОЦ, 12-03, 12-04, 12-05, 12-06, 12-11, 12-14, 12-15, 12-19, 12-21, 12-22, 12-23, 12-24, 12-26, 12-27, 12-28, 12-31, 12-32, 12-33, 12-34, 12-35, 12-36, 12-37, 12-40, 12-43, 12-44, 12-45, 12-46, 12-47, 12-48, 12-49, 12-50, 12-51, 12-56, 12-57, 12-59, 12-60, 12-61, 12-62, 12-63, 12-64, 12-65, 12-66, 12-73, 12-74; - силові кабельні лінії 6 кВ підстанції № 14 інв..№12018дата введення в експлуатацію 1969 року в кількості 45 одиниць фідерів: 14-02, 14-03, 14-06, 14-07, 14-08, 14-09, 14-10, 14-12, 14-23, 14-24, 14-25, 14-26, 14-27, 14-35, 14-36, 14-39, 14-40, 14-41, 14-42, 14-43, 14-53, 14-54, 14-55, 14-58, 14-59, 14-60, 14-61, 14-62, 14-64, 14-69, 14-70, 14-71, 14-73, 14-74, 14-75, 14-76, 14-84, 14-85, 14-87, 14-88, 14-90, 14-91, 14-92, 14-93, 14-95; - силові кабельні лінії 6 кВ підстанції № 22 в кількості 24 одиниці, а саме: - кабельна лінія 6кВ ААБ+АСБГ (3×95) L=790+120м інв.№13101 дата введення в експлуатацію 1971 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-01 до 2КТП-5 тр-р.№1 1000кВа; - кабельна лінія 6кВ ААБ 3×95 L=180м інв.№13103 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-03 до КТП-10 тр-р 1000 кВа; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=100м інв.№13105 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-05 до Двигуна №1 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=95м інв.№13106 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-06 до Двигуна №3 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=90м інв.№13107 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-07 до Двигуна №5 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=90м інв.№13108 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-08 до Двигуна №7 АД 500 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=90м інв.№13109 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-09 до Двигуна №9 АД 630 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=75м інв.№13110 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-10 до Двигуна №11 АД 1000 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=70м інв.№13111 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-11 до Двигуна №13 АД 630 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=75м інв.№13112 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-12 до Двигуна №15 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=75м інв.№13113 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-13 до Двигуна №17 АД 630 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=30м інв.№13116 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-16 до тр-р ТСН №1 1000 кВа; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=130м інв.№13125 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-25 до Двигуна №2 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=130м інв.№13126 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-16 до Двигуна №4 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=120м інв.№13127 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-27 до Двигуна №6 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=75м інв.№13112 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-28 до Двигуна №8 АД 500 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=115м інв.№13129 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-29 до Двигуна №10 АД 630 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=95м інв.№13130 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-30 до Двигуна №12 АД 630 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=90м інв.№13131 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-31 до Двигуна №14 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=105м інв.№13132 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-32 до Двигуна №16 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ АСБГ (3×95) L=75м інв.№13133 дата введення в експлуатацію 1978 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-33 до Двигуна №18 АД 630 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБ 3×95 L=35м інв.№13134 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-34 до тр-р ТСН №2 1000кВа; - кабельна лінія 6кВ ААБ 3×95 L=40м інв.№13135 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-35 до тр-р ТСН №3 1000кВа; - кабельна лінія 6кВ АСБГ 3×95 L=120м інв.№13139 дата введення в експлуатацію 1971 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-39 до 2КТП-5 тр-р№2 1000 кВа,без отримання роботодавцем дозволу на експлуатацію у встановленому порядку, чим порушено вимоги п. 6, п.15, Додаток 3 «Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.». Затв. Постанова КМУ № 1107 від 26 жовтня 2011 р. Стаття 21 Закон України «Про охорону праці» №2694-ХІІ
Порушення, вказане в пункті 62 раніше виданого припису від 28.12.2018 №24/6.5 не усунуто, а саме: Не ліквідовані дефекти захисних покриттів підземних сталевих газопроводів високого тиску, що розташовані в зоні дії блукаючих струмів та поблизу будівель із можливим скупченням людей, загальною довжиною Ду-325мм - 1911 метрів та Ду-250мм – 1510 метрів, в термін – не пізніше ніж через два тижні після їх виявлення (експертне заключення від 17.11.2017 року), чим порушено вимоги п.1.33. глави 1 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
Порушення, вказане в пункті 69 раніше виданого припису від 28.12.2018 №24/6.5 не усунуто, а саме: Не проведені роботи з технічного огляду обладнання, що працює під тиском, а саме вісцинові фільтри, що експлуатуються на Головному ГРП підприємства, та складається із зовнішнього, внутрішніх оглядів і гідростатичного випробування, чим порушено вимоги п.3 глави 1 розділу VІІІ НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском»
Порушення, вказане в пункті 67 раніше виданого припису від 28.12.2018 №24/6.5 не усунуто, а саме: Головне ГРП, ГРП №3 (ТПЦ-2), ГРП №9 (ТПЦ-2), ГРП №12 (СПЕМП), ГРП №32 (ТПЦ), ГРП №33 (ТПЦ) не мають сигналізацію, яка сповіщає про підвищення і зниження тиску газу понад встановлені межі на низькому боці з виводом сигналів до диспетчерських пунктів або у приміщення чергового працівника, чим порушено вимоги п.9.15. розділу IX НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії»
Покарання: відсутні
08.10.2019 1692521 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: Питання викладені в заяві
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Компаніє Едуард Станіславович — Директор з промислової безпеки, охорони праці та навколишнього середовища ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Порушення:
В підстанції №7 відсутні протипожежні двері та ворота.
Відсутні протипожежні двері з західної сторони між адміністративно-побутовим корпусом та виробничим цехом.
Системи протипожежного захисту а саме: піногасіння кабельних підвалів: №20, 21, 5, 8, 12, маслопідвалів №1, 2, 3, 5, 10, 11, 13 знаходяться в не працездатному стані.
У генераторів аерозольного пожежогасіння маслопідвалу закінчився строк експлуатаційної придатності.
Шлейфи № 2, 3 системи аерозольного пожежогасіння приміщень емульсоварки знаходяться в не робочому стані.
У генераторів аерозольного пожежогасіння кабельних підвалів №7, 23 закінчився строк експлуатаційної придатності.
У генераторів аерозольного пожежогасіння масло підвалів № 1, 2 закінчився строк експлуатаційної придатності.
Покарання: відсутні
16.09.2019 1676980 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: додерження вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Картава Юрій Михайлович — Адміністратор Спортивно-оздоровчого комплексу ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Порушення:
Посадова особа (адміністратор) не пройшов навчання з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не здійснено оцінку ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру на підпорядкованому об'єкті.
У житлових номерах не вивішені на видимих місцях: - план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; - стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки.
Територія об’єкта, будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.07.2019 1664538 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: додержання (виконання) вимог нормативно-правових актів та нормативних документів у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Компаніє Едуард Станіславович — Директор з промислової безпеки, охорони праці та навколишнього середовища ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Порушення:
В підстанції №7 відсутні протипожежні двері та ворота.
У генераторів аерозольного пожежогасіння маслопідвалу закінчився строк експлуатаційної придатності.
Відсутній вивід сигналу «Тривога» про пожежу від приладу системи протипожежного захисту: а саме системи аерозольного пожежогасіння кабельного підвалу на пульт пожежного спостерігання.
Декларації безпеки об’єктів підвищеної небезпеки не уточнені та не переглянуті
Системи протипожежного захисту а саме: піногасіння кабельних підвалів: №20, 21, 5, 8, 12, маслопідвалів №1, 2, 3, 5, 10, 11, 13 знаходяться в не працездатному стані.
Пожежні гідранти № 44, 45 знаходяться в не робочому стані (без води).
Пожежні гідранти №1-4, 10-13 знаходяться в не робочому стані (без води).
Шлейфи № 2, 3 системи аерозольного пожежогасіння приміщень емульсоварки знаходяться в не робочому стані.
Відсутні протипожежні двері з західної сторони між адміністративно-побутовим корпусом та виробничим цехом
У генераторів аерозольного пожежогасіння кабельних підвалів №7, 23 закінчився строк експлуатаційної придатності.
Не виведений сигналу «Тривога» на пульт пожежного спостерігання систем аерозольного пожежогасіння цеху
Системи протипожежного захисту, а саме порошкового пожежогасіння кабельних підвалів ПСУ-28, 40, підвалу машзалу №3, не виведені на пульт пожежного спостерігання та не обслуговується організацією з наявністю спеціальної ліцензії.
Система протипожежного захисту, а саме порошкового пожежогасіння не обслуговується організацією з наявністю спеціальної ліцензії.
У генераторів аерозольного пожежогасіння масло підвалів № 1, 2 закінчився строк експлуатаційної придатності.
Покарання: відсутні
24.06.2019 1654149 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: позаплановий захід
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Карпюк Валерій Олександрович — Генеральний директор ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Чернов В'ячеслав Миколайович — головний інженер тов "інтерпайп ніко тьюб"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.03.2019 1434792 Сфера енергетики Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства та ліцензійних умов у сфері енергетики
Учасники:
Нечепоренко Віктор Іванович — в.о. головного енергетика
Порушення:
підпункт 19 пункту 2.2 глави 2 Ліцензійних умов у частині подання до НКРЕКП річної фінансової звітності у встановленому законодавством порядку
підпункт 6 пункту 2.2 глави 2 Ліцензійних умов у частині подання письмового повідомлення НКРЕКП про всі зміни даних, зазначених у документах, що мають додаватися до заяви про отримання ліцензії, протягом одного місяця з дня їх настання
постанова НКРЕКП від 11 травня 2017 року № 624 «Про подання суб’єктами господарювання у сферах енергетики та комунальних послуг фінансової звітності до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» (далі – постанова № 624) у частині подання до НКРЕКП квартальної фінансової звітності до 25 числа місяця, що настає за звітним кварталом
Покарання: відсутні
11.03.2019 1628819 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
23 порушення
Предмет перевірки: питання викладені в заяві
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Компаніє Едуард Станіславович — Директор з промислової безпеки, охорони праці та навколишнього середовища ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Порушення:
В підстанції №7 відсутні протипожежні двері та ворота.
Відсутній вивід сигналу «Тривога» про пожежу від приладу системи протипожежного захисту: а саме системи аерозольного пожежогасіння кабельного підвалу на пульт пожежного спостерігання.
Шлейфи № 2, 3 системи аерозольного пожежогасіння приміщень емульсоварки знаходяться в не робочому стані.
Будівля не захищена від прямих улучень блискавки і вторинних її проявів.
Будівля не захищена від прямих улучень блискавки і вторинних її проявів.
Пожежні крани №11, 12 холодної частини машзалу №3 знаходяться в не робочому стані.
Відсутні показники по горючості оздоблювальних матеріалів стін сходової клітини.
Пожежні гідранти №1-4, 10-13 знаходяться в не робочому стані (без води).
Відсутні протипожежні двері з західної сторони між адміністративно-побутовим корпусом та виробничим цехом.
Приміщення де зберігаються горючі матеріали не обладнані системами протипожежного захисту, а саме системою автоматичного пожежогасіння.
Відсутні показники по горючості оздоблювальних матеріалів стін коридорів на 2, 3 поверхах.
Не виведений сигналу «Тривога» на пульт пожежного спостерігання систем аерозольного пожежогасіння цеху.
Система раннього виявлення надзвичайних ситуацій та систем оповіщення знаходяться у не робочому стані.
На четвертому поверсі східної сторони відсутній протипожежний люк виходу на горище.
Системи протипожежного захисту а саме: піногасіння кабельних підвалів: №20, 21, 5, 8, 12, маслопідвалів №1, 2, 3, 5, 10, 11, 13 знаходяться в не працездатному стані.
У генераторів аерозольного пожежогасіння кабельних підвалів №7, 23 закінчився строк експлуатаційної придатності.
Система протипожежного захисту, а саме порошкового пожежогасіння не обслуговується організацією з наявністю спеціальної ліцензії.
Пожежні гідранти № 44, 45 знаходяться в не робочому стані (без води).
У генераторів аерозольного пожежогасіння масло підвалів № 1, 2 закінчився строк експлуатаційної придатності.
Декларації безпеки об’єктів підвищеної небезпеки не уточнені та не переглянуті.
Системи протипожежного захисту, а саме порошкового пожежогасіння кабельних підвалів ПСУ-28, 40, підвалу машзалу №3, не виведені на пульт пожежного спостерігання та не обслуговується організацією з наявністю спеціальної ліцензії.
У генераторів аерозольного пожежогасіння маслопідвалу закінчився строк експлуатаційної придатності.
Не надані паспорти блискавко захисту будівлі.
Покарання: відсутні
11.03.2019 1438593 Залізничний транспорт Державна служба України з безпеки на транспорті Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутній НПА
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері залізничного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.12.2018 1606892 Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Ємельяненко Інесса Михайлівна — уповноважена особа - начальник відділу екології та системного менеджменту ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.12.2018 1203364 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Карпюк В.А. — Генеральний директор ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Карпюк В А — Генеральний директор ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
Порушення:
Розділ ОВНС до проекту «Линия обработки труб по стандарту API 5L в ТПЦ» розроблений у 2010 році надано не в повному обсязі. Висновок державної екологічної експертизи, висновок з оцінки впливу на довкілля під час перевірки на розгляд не надано
В ході перевірки встановлено, що матеріали інвентаризації відходів не відповідають фактичному стану підприємства таким чином Пзув підлягає перерахунку. Журнали обліку відходів за формою 1-ВТ та статистична звітність ведеться за матеріалами інвентаризації, моніторинг місць утворення, зберігання відходів здійснюється, реєстрова картку об’єктів утворення відходів розроблено, технічні паспорти відходів на розгляд не надані, інформація щодо остаточних місць видалення (утилізації) відходів відсутня
Станом на час перевірки, правовстановлюючі документи щодо землекористування на всі ділянки що використовує підприємство на розгляд не надано
Заходи із запобігання забруднення водних об’єктів стічними (зливовими, сніговими) водами, що відводяться з території не запроваджені, контроль кількості та якості стічних вод не запроваджено
порушується порядок здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.12.2018 1149102 Державна служба України з питань праці Проведено
83 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки,безпечного поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Пацюк Олександр Валентинович — начальник транспортного цеху
Кольвах Євгеній Васильович — начальник трубопрокатного цеху№2
Гулак Анатолій Анатолійович — начальник відділу охорони праці
Нечепоренко Віктор Іванович — начальник цеху енергозабезпечення
Тараненко Сергійдмитрович — начальник трубопрокатного цеху
Угленко Михайло Віталійович — начальник цеху сервісного ремонту обладнання трубних цехів
Заіка Сергій Федорович — начальник цеху підготовки виробництва
Карпюк В.О. — Генеральний директор ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ»
Карпюк В О — Генеральний директор ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ»
Горбов Максим Вікторович — начальник служби з адміністративного забезпечення
Порушення:
Працівники, що керують вантажопідіймальними кранами і машинами, що керуються з підлоги, не забезпечені вахтовими журналами машиністів вантажопідіймальних кранів і машин що є порушенням вимог пп.5 п.6 глави 6 розд.6 НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання»
Інструкція з охорони праці, містить посилання на НПАОП, що на момент проведення перевірки , втратили чинність, а саме: «БПІ 99-12 для стропальників», затверджена наказом №686 від 26.08.16; Р.VI, п.2 НПАОП 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці»
Не проведене позачергове комплексне приладове обстеження підземних сталевих газопроводів високого тиску (Ду-325мм довжиною 3132 метра та Ду-250мм довжиною 3162 метра) від АГРС м.Нікополь до Головного ГРП заводу при експлуатації, що перевищує строк експлуатації більше 40 років, чим порушені вимоги п.1.18. глави 1 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
Під час перевірки 19.12.2018 електромеханік, відповідальний за справний стан, ліфта реєстр. №.71782, Тітов Олександр Степанович знаходився у відрядженні, але його обов'язки не покладено наказом на іншого працівника, огляд ліфта не проводився, що є порушенням вимог п. 9.7.8., п. 9.7.9. глави 9.7. розділIX. НПАОП 0.00-1.02-08 Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів
Допущена експлуатація вагона №54725304 та 54725072 з несправністю автозчепи (обірваний ланцюг автозчеплення). П.1.3, 1.46, п.4.3.1 «Правила безпеки на залізничному транспорті підприємств системи Міністерства чорної металургії СРСР», НПАОП 27.5-1.13-79, Р.IXп.1.2, п.1.5, Р.Х, п.2.7«Правила технічної експлуатації залізничного транспорту промислових підприємств»
Відхилення кранових колій в прольоті «Ц-Ш» ТПЦ від проектного положення значно перевищують граничні відхилення кранових колій опорних кранів, зазначених у додатку 3 до НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», що є порушенням вимог п.6 глави 1, п.6. глави 5 розд.4 НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання»
Не переглянута інструкції з охорони праці, в зв’язку із введенням в дію «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», для осіб, що працюють з вантажопідіймальними машинами і механізмами, в наслідок чого інструкція у п.1.1 містить посилання на НПАОП, які втратили чинність а саме: «БПІ 65-104 при виконанні завантаження контейнерів за допомогою скоби» затвердженої наказом №25 від 17.01.17; Р.VI, п.2 НПАОП 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці»
Не проведений позачерговий технічний огляд трубопрокатного агрегату 350 інв.№1041126 у разі введення його в експлуатацію після капітального ремонту відповідно до вимог Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2004 № 687, що є порушенням вимог п.4.4.1.розд.4 НПАОП 27.5-1.46-14 «Правила охорони праці у трубному виробництві», п.7, п.8, п.9, п.12. «Порядок проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки»
Відсутній перелік професій і посад, згідно з яким працівники повинні проходити обов'язкові попередні і періодичні медичні огляди, що є порушенням п.3.12 НПАОП 0.00-4.21-04 «Типове положення про службу з охорони праці»
Під час позачергового повного технічного огляду вантажопідіймальних кранів облікові №№59464, 48906, 43715, проведеного ТОВ «Укртехносервіс», не проводилися вимірювання відхилень кранової колії від проектного положення в плані та по висоті, не перевірявся стан заземлення вантажопідіймальних кранів, кранових колій, стан ізоляції електропроводки та величини їх опору, що є порушенням вимог п.10 глави 3 розділу6.НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання»
Підприємством, що самостійно експлуатує системи газопостачання, не заключений договір з АДС газорозподільного підприємства, щодо виконання (в разі необхідності) аварійних робіт на підземних сталевих газопроводів високого тиску, чим порушені вимоги п.8.3. розділу VIII НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
В цеху сервісного ремонту обладнання при зберіганні балонів з горючими газами на бокові штуцери балонів не установлені заглушки, що є порушенням вимог п.2.31. розд. 5. НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями.»
Не проведені технічні огляди ГРУ-9А та цехових газопроводів природного газу ТПЦ, ТПЦ-2 та СПЕМП спеціалізованою організацією, у відповідності до вимог чинного законодавства, чим порушені вимоги п.1. розділу VІ НПАОП 27.0-1.01-08 «Правила охорони праці в металургійній промисловості» та п.1.1. глави 1 розділу ІІІ, п.3.1. глави 3 розділу ІІІ НПАОП 0.00-1.73-14 «Правила охорони праці та безпечної експлуатації технологічних трубопроводів»
На момент перевірки не надано наказ «Про створення комісії з якості для приймання спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту та організацією її роботи», що є порушенням розд. 3 п. 3.6 НПАОП 0.00-4.01-08 «Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту»
Під час зберігання балона з киснем на ремонтній площадці цеху, останній не встановлений в спеціально обладнане гніздо для запобігання падінню, що є порушенням п.14 глава 3 розд 10 НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском», п.2.30. розд.5. НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями.»
В журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці відділу головного механіка не указані назви інструкцій за якими проводилися первинні, повторні та позачергові інструктажі, що є порушенням вимог п. 6.10. НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці»
Не проводяться огляди газопроводів, газових установок та газового обладнання цехів ТПЦ, ТПЦ-2 та СПЕМП не менш двох разів на рік, з складанням за результатами оглядів актів цехових комісій, чим порушені вимоги п.1.14 глави 1 розділу ХVІІІ НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії».
Не ліквідовані дефекти захисних покриттів підземних сталевих газопроводів високого тиску, що розташовані в зоні дії блукаючих струмів та поблизу будівель із можливим скупченням людей, загальною довжиною Ду-325мм - 1911 метрів та Ду-250мм – 1510 метрів, в термін – не пізніше ніж через два тижні після їх виявлення (експертне заключення від 17.11.2017 року), чим порушені вимоги п.1.33. глави 1 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
Не проведені роботи з технічного огляду обладнання, що працює під тиском, а саме вісцинові фільтри, що експлуатуються на Головному ГРП підприємства, та складається із зовнішнього, внутрішніх оглядів і гідростатичного випробування, чим порушені вимоги п.3 глави 1 розділу VІІІ НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском»
Службою охорони праці підприємства не здійснюється систематичний контроль за своєчасною розробкою нових та відповідністю діючих на підприємстві інструкцій вимогам чинного законодавства, їх періодичним переглядом, а саме: - - Інструкція з охорони праці БПІ 99-30 для оператора з обліку виробництва; - - Інструкція з охорони праці БПІ 20-208 для шліфувальника труб на обробці трубопрокатного цеху-2; - Інструкція з охорони праці для робітників заводоуправи БПІ 99-78, що є порушенням розд. IV п.5. НПАОП 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці»
На основному поверсі ліфта реєстр. №.71782, оновити табличку із зазначенням: номера телефону для зв'язку з обслуговуючим персоналом або з аварійною службою, що є порушенням п. 9.7.14.глави9.7. розділIX..НПАОП 0.00-1.02-08 «Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів»
Відсутній журнал перевірок укомплектованості та контролю за самовільним внесенням змін в конструкцію та комплектність транспортних засобів, чим порушено вимоги Р.Х, п. 4.2 «Правила охорони праці на автомобільному транспорті» НПАОП 0.00-1.62-12
Станція «Центральная». Граничні стовпчики стрілочних переводів СП №7, СП№8, №5, №1 не мають встановлені діючим законодавством окрас. п. 1.3 «Правила безпеки на залізничному транспорті підприємств системи Міністерства чорної металургії СРСР», НПАОП 27.5-1.13-79 р. V п.5.2 «Правила технічної експлуатації залізничного транспорту промислових підприємств»
Не проводиться технічне обслуговування з перевіркою спрацювання сигналізації загазованості по контролю довибухонебезпечних концентрацій природного газу та по контролю мікроконцентрацій чадного газу способом імітації (за допомогою контрольної газової суміші) не рідше 1 разу на місяць, що встановлені в приміщеннях ГРП та ТПЦ і ТПЦ-2, чим порушені вимоги п.1.12. глави 1 розділу ХVІІІ НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії» та п.3.2. розділу ІІІ НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
У вахтові журнали машиністів вантажопідіймальних кранів не вносяться прізвища стропальників, виділених для стропування вантажів, що є порушенням вимог пп.1 п.10 глави 6 розд.6 НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання»
В цеху сервісного ремонту обладнання допущено зберігання балонів з газами без нагвинчених запобіжних ковпаків, що є порушенням вимог п.2.32. розд. 5. НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями.»
Відсутнє затверджене керівником підприємства положення про енергетичну службу підприємства, що є порушенням Гл.1 р.1.3 п.1.3.1 "Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів" НПАОП 40.1-1.21-98 Ст.13 Закон України «Про охорону праці» №2694-ХІІ
Не визначено кількість вагонів, які підлягають обладнанню автоматичними гальмами, а також тих що не мають гальм в залежності від місцевих умов. П.1.3 «Правила безпеки на залізничному транспорті підприємств системи Міністерства чорної металургії СРСР», НПАОП 27.5-1.13-79, Р.ІХ, п.3.3 «Правила технічної експлуатації залізничного транспорту промислових підприємств»
Акти посвідчення стану безпеки електроустановок один раз на три роки після первинного опосвідчення оформлюється Комісією, яка не відповідаєвимогамп.8.2 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів», а саме: -склад комісії; -акт затверджує не керівник підприємства, а головний інженер, що є порушеннямп.8.2, додаток 8 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів», НПАОП 40.1-1.21-98
Посадова інструкція в.о. головного енергетика Нечепоренко В.І. №ДИ-ЦЭ-26-2017 не затверджена керівником підприємства та містить посилання на не діючи нормативно-правові акти, що є порушенням Гл.1 р.1.3 п.1.3.1 "Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів" НПАОП 40.1-1.21-98 Ст.13 Закон України «Про охорону праці» №2694-ХІІ
До наказу про розмежування дільниць обслуговування і нагляду між газовою службою підприємства і цехами (ТПЦ, ТПЦ-2 та СПЕМП), у підпорядкуванні яких перебувають цехові газопроводи і установки, не додані схеми суміжних ділянок з чітким визначенням відповідальності, чим порушені вимоги п.1.1. глави 1 розділу XVIII НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії»
Відсутня проектна документація на встановлення в ГРП №3 (ТПЦ-2) та ГРП №33 (ТПЦ) сигналізації загазованості приміщень контролю довибухонебезпечних концентрацій природного газу, чим порушені вимоги п.4.1. розділу ІV НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії»
Не переглянута інструкції з охорони праці, в зв’язку із введенням в дію НПАОП 0.00-7.15-18 «Вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристроями», в наслідок чого інструкція у п.1.1 містить посилання на НПАОП, які втратили чинність а саме: «БТИ 99-44 при работе с персональным компьютером» затвердженої наказом №501 від 30.07.16; Р.VI, п.2 НПАОП 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці»
Відсутні затверджені суб’єктом господарювання графіки проведення рихтування і ремонту кранових колій що є порушенням п.8., п.9. глави 1 розд.5, пп.11. п. 2 глави 6 розд.6НПАОП 0.00-1.80-18«Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймаль-них кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання»
Під час експертного обстеження у зв’язку з закінченням нового призначеного строку служби (продовженого строку безпечної експлуатації) вантажопідіймальних кранів облікові №№59464, 48906, 43715 вимірювання відхилень кранової колії від проектного положення в плані та по висоті, стан заземлення вантажопідіймальних кранів, кранових колій, стан ізоляції електропроводки та величини їх опору проводилися не експертною організацією, що є порушенням п.4 глави 4 розділу6.НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», п. 5, п. 23 «Порядок проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки».
Не проводиться технічне обслуговування газового устаткування, що встановленні на обігрів приміщень ТПЦ і ТПЦ-2 в термін не рідше 1 разу на місяць, а саме - пальників інфрачервоного випромінювання та інфрачервоних трубчастих газових обігрівачів, чим порушені вимоги п.3.9. глави 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
Готовність до роботи обладнання сезонної дії, що використовує газ, а саме - пальників інфрачервоного випромінювання та інфрачервоних трубчастих газових обігрівачів в ТПЦ і ТПЦ-2, не оформляється відповідним актом, чим порушені вимоги п.3.28. глави 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
В машинному приміщенні і в станції керування ліфта реєстр. №.71782 знаходяться сторонні предмети устаткування та матеріали, що не використовуються для технічного обслуговування та ремонту ліфта що є порушенням вимог п. п.6.5.24. глави 6.5. розділVI. НПАОП 0.00-1.02-08 «Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів»
На входах у травильне відділення з боку приміщення відділення з обробки експортних труб цеха відсутні двері, що самі закриваються, з тамбурами або повітряною завісою, замість яких встановлено ворота, які відкриваються в ручну, чим порушено вимоги п.5.10.3 НПАОП 27.2-1.01-09 «Правила охорони праці в трубному виробництві»
Уздовж траси підземних сталевих газопроводів високого тиску (Ду-325мм довжиною 3132 метра та Ду-250мм довжиною 3162 метра) від АГРС м. Нікополь до території підприємства не виділені смуги завширшки 2 метра з обох боків від осі газопроводу (охоронна зона газопроводу), в межах яких влаштована дитяча площадка та допущено садіння дерев і складування матеріалів, чим порушені вимоги п.1.12. глави 1 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
Відсутній перелік посад і професій, для зайняття яких працівники підлягають перевірці, обсяг знань для кожної посади (професії), порядок проведення перевірок при прийнятті на роботу та періодичних перевірок визначаються керівником підприємства. п.1.3, 8.1, 8.2 «Правила безпеки на залізничному транспорті підприємств системи Міністерства чорної металургії СРСР», НПАОП 27.5-1.13-79, Р.ІІІ, п.3.20 «Правила технічної експлуатації залізничного транспорту промислових підприємств»
Допускається захаращення проходів сировиною та готовою продукцією (труби, заготовки) за рахунок того, що під час їх укладання в штабелі, вони виходять за межі складування, чим порушено п.4.1.9 ПАОП 27.2-1.01-09 «Правила охорони праці в трубному виробництві»
Ворота для в’їзду автомобільного транспорту до будівлі цеху не обладнано світловою та звуковою сигналізацією, зблокованою з механізмом відкриття воріт, чим порушено вимогиР.4 гл.3 п.19 НПАОП 27.0-1.01-08 «Правила охорони праці в металургійній промисловості»
Форма журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, «цех енергообеспечения, участокподстанций » не відповідає формі, наведеній у «Типовому положенні про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці», а саме сторінки для внесення записів про проведення інструктажів, що є порушенням п. 6.10 НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці»
На підприємстві експлуатується устаткування підвищеної небезпеки, а саме кабельні лінії : - силові кабельні лінії 6 кВ підстанції № Н-4 інв..№234дата введення в експлуатацію1970 року, в кількості 7 одиниць фідерів: Н4-13, Н4-14, Н4-17, Н4-19, Н4-20, Н4-22, Н4-24 ; - силові кабельні лінії 6 кВ підстанції № 7 інв..№104907дата введення в експлуатацію 1965 року, в кількості 21 одиниці фідерів: 5-50, 5-57, 7-01, 7-03, 7-04, 7-07, 7-15, 7-18, 7-19, 7-20, 7-21, 7-23, 7-24, 7-25, 7-26, 7-29, 7-30, 7-31, 7-32, 7-33, 7-34; - силові кабельні лінії 6 кВ підстанції № 20 інв..№104906дата введення в експлуатацію 1986 року, в кількості 14 одиниць фідерів: Н-10, Н-22, 16-17, 7-26, 20-04, 20-05, 20-06, 20-07, 20-12, 20-13, 20-14, 20-15, 20-16, 20-17; - силові кабельні лінії 6 кВ підстанції № 12 інв..№12017дата введення в експлуатацію 1969 року в кількості 46 одиниць фідерів: Н4-03 НОЦ, Н4-07 НОЦ, 12-03, 12-04, 12-05, 12-06, 12-11, 12-14, 12-15, 12-19, 12-21, 12-22, 12-23, 12-24, 12-26, 12-27, 12-28, 12-31, 12-32, 12-33, 12-34, 12-35, 12-36, 12-37, 12-40, 12-43, 12-44, 12-45, 12-46, 12-47, 12-48, 12-49, 12-50, 12-51, 12-56, 12-57, 12-59, 12-60, 12-61, 12-62, 12-63, 12-64, 12-65, 12-66, 12-73, 12-74; - силові кабельні лінії 6 кВ підстанції № 14 інв..№12018дата введення в експлуатацію 1969 року в кількості 45 одиниць фідерів: 14-02, 14-03, 14-06, 14-07, 14-08, 14-09, 14-10, 14-12, 14-23, 14-24, 14-25, 14-26, 14-27, 14-35, 14-36, 14-39, 14-40, 14-41, 14-42, 14-43, 14-53, 14-54, 14-55, 14-58, 14-59, 14-60, 14-61, 14-62, 14-64, 14-69, 14-70, 14-71, 14-73, 14-74, 14-75, 14-76, 14-84, 14-85, 14-87, 14-88, 14-90, 14-91, 14-92, 14-93, 14-95; - силові кабельні лінії 6 кВ підстанції № 22 в кількості 24 одиниці, а саме: - кабельна лінія 6кВ ААБ+АСБГ (3×95) L=790+120м інв.№13101 дата введення в експлуатацію 1971 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-01 до 2КТП-5 тр-р.№1 1000кВа; - кабельна лінія 6кВ ААБ 3×95 L=180м інв.№13103 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-03 до КТП-10 тр-р 1000 кВа; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=100м інв.№13105 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-05 до Двигуна №1 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=95м інв.№13106 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-06 до Двигуна №3 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=90м інв.№13107 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-07 до Двигуна №5 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=90м інв.№13108 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-08 до Двигуна №7 АД 500 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=90м інв.№13109 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-09 до Двигуна №9 АД 630 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=75м інв.№13110 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-10 до Двигуна №11 АД 1000 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=70м інв.№13111 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-11 до Двигуна №13 АД 630 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=75м інв.№13112 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-12 до Двигуна №15 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=75м інв.№13113 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-13 до Двигуна №17 АД 630 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=30м інв.№13116 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-16 до тр-р ТСН №1 1000 кВа; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=130м інв.№13125 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-25 до Двигуна №2 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=130м інв.№13126 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-16 до Двигуна №4 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=120м інв.№13127 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-27 до Двигуна №6 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=75м інв.№13112 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-28 до Двигуна №8 АД 500 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=115м інв.№13129 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-29 до Двигуна №10 АД 630 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=95м інв.№13130 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-30 до Двигуна №12 АД 630 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ (3×95) L=90м інв.№13131 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-31 до Двигуна №14 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБГ 3×95 L=105м інв.№13132 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-32 до Двигуна №16 АД 400 кВт; - кабельна лінія 6кВ АСБГ (3×95) L=75м інв.№13133 дата введення в експлуатацію 1978 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-33 до Двигуна №18 АД 630 кВт; - кабельна лінія 6кВ ААБ 3×95 L=35м інв.№13134 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-34 до тр-р ТСН №2 1000кВа; - кабельна лінія 6кВ ААБ 3×95 L=40м інв.№13135 дата введення в експлуатацію 1973 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-35 до тр-р ТСН №3 1000кВа; - кабельна лінія 6кВ АСБГ 3×95 L=120м інв.№13139 дата введення в експлуатацію 1971 року від ПС 22 РУ 6 кВ, яч.ф.22-39 до 2КТП-5 тр-р№2 1000 кВа,без отримання роботодавцем дозволу на експлуатацію у встановленому порядку, чим порушено вимоги: п. 6, п.15, Додаток 3 «Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.». Затв. Постанова КМУ № 1107 від 26 жовтня 2011 р. Стаття 21 Закон України «Про охорону праці» №2694-ХІІ
Для повного обслуговування електрифікованих засувок, що встановлені на надземних газопроводах середнього тиску Ду-400мм та Ду-600мм після виходу з Головного ГРП не передбачена площадка для обслуговування (мається площадка тільки для відкриття-закриття засувок), чим порушені вимоги п.5.32., 5.33. розділу V НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії
В цехах ТПЦ, ТПЦ-2 та СПЕМП, до складу яких входять об’єкти газового господарства, не ведуться експлуатаційні журнали, в який повинні записуватися несправності, що виявлені протягом кожної зміни, а також заходи з ліквідації несправностей і строки їх виконання, чим порушені вимоги п.1.7. глави 1 XVIIІ НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії»
Після планового-попереджувальних ремонтів або тривалих зупинок газових печей ТПЦ, ТПЦ-2 та СПЕМП не проводяться фактичні роботи з перевірці газопроводів (випробування на міцність та щільність) та димопроводів (газоходів, димоходів, наявність тяги) з оформленням відповідних актів, чим порушені вимоги п.3.7., 3.9. глави 3 розділу ХVІІІ НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії».
Відсутня відмітка про виконання пунктів у стовбці 5 припису №80 від 08.11.2018 за формою 1ОП, за результатами внутрішньої перевірки з охорони праці (строк виконання 09.11.2018), що є порушенням розд. 4 НПАОП 0.00-4.21-04 «Типове положення про службу охорони праці»
В цеху сервісного ремонту обладнання допущено зберігання в одному приміщенні балонів з киснем та балонів з горючим газом, що є порушенням вимог п.2.26. розд. 5. НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями.»
Не представлено погодження з проектною організацією та керівництвом ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ», а також не проведені перевірочні розрахунки міцності та стійкості газопроводів середнього тиску Ду-400мм та Ду-600мм і їх опорних конструкцій з урахуванням додаткового навантаження і фактичного стану металоконструкцій газопроводу на змонтований газопровід Ду-250мм, що належить ТОВ «Нікопольський завод стальних труб «ЮТіСТ» поверх діючих газопроводів (Ду-400мм та Ду-600мм) ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ», чим порушені вимоги п.1.12. глави 1 розділу VІ НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії»
У вахтові журнали машиністів вантажопідіймальних кранів не вносяться прізвища стропальників, виділених для стропування вантажів, що є порушенням вимог пп.1 п.10 глави 6 розд.6 НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання»
Допущена експлуатація вагона №628 з несправністю кузова, що погрожує збереженню вантажів що перевозяться. П.1.3, 1.46, п.4.3.1 «Правила безпеки на залізничному транспорті підприємств системи Міністерства чорної металургії СРСР», НПАОП 27.5-1.13-79, Р.IXп.1.2, п.1.5, Р.Х, п.2.7«Правила технічної експлуатації залізничного транспорту промислових підприємств»
Програми спеціального навчання з питань охорони праці для машиніста крана та стропальника які затверджені наказом від 13.01.2013 №8 не відповідають вимогам чинного законодавства, а саме допущені посилання на нормативно-правовий акт, який втратив чинність (НПАОП 0.00-1.01-07), що є порушенням п.4.3 НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці»; п.2.10 НПАОП 0.00-6.03-93 «Порядок опрацювання і затвердження власником нормативних актів про охорону праці, що діють на підприємстві»
Газопроводи, виробничі газові установки та газове обладнання (в тому числі – автоматика безпеки та сигналізація печей) цехів ТПЦ, ТПЦ-2 та СПЕМП не проходять планово-попереджувальні огляди, ревізії та ремонти, у відповідності до інструкцій заводів-виготовлювачів, з урахуванням місцевих умов експлуатації. Відсутні графіки проведення планово-попереджувальних оглядів, ревізій та ремонтів об’єктів газового господарства ТПЦ, ТПЦ-2 та СПЕМП, чим порушені вимоги п.1.10., 1.11., 1.12. глави 1; п.2.1. глави 2 розділу ХVІІІ НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії».
Не проведений в зазначений строк технічний огляд трубопрокатного агрегату 30-102 інв.№27319 відповідно до вимог Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2004 № 687, та не припинена його експлуатація, що є порушенням вимог п.4.4.1.розд.4 НПАОП 27.5-1.46-14 «Правила охорони праці у трубному виробництві», п.7, п.8, п.9, п.12. «Порядок проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки»
Робітники залізничного транспорту підприємства, що пов’язані з рухом поїздів та маневровою роботою не проходять навчання та перевірку знань «Правил технічної експлуатації залізничного транспорту промислових підприємств», а саме: - Пацюк Олександр Валентович – начальник транспортного цеху; - Чоповой Олексій Олександрович – ревізор по безпеці руху; - Малюга Євгеній Олександрович – начальник служби експлуатації транспортного цеху; - Прудніков Олександр Васильович – начальник технічної служби транспортного цеху; П.1.3 «Правила безпеки на залізничному транспорті підприємств системи Міністерства чорної металургії СРСР», НПАОП 27.5-1.13-79, Р.ІІ, п.2.1, Р.ІІI, п. 3.13, 3.16, 3.18 «Правила технічної експлуатації залізничного транспорту промислових підприємств»
За результатами проведених технічних обстежень підземних сталевих газопроводів високого тиску, а саме: Ду-325мм довжиною 3132 метра та Ду-250мм довжиною 3162 метра (експертне заключення від 17.11.2017 року), не складені паспорта технічного стану розподільчого сталевого підземного газопроводу, чим порушені вимоги п.3.2 розділу ІІІ та п.1.15. глави 1 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
Суб’єктом господарювання не проведено перегляд інструкцій для працівників, відповідальних за безпечне проведення робіт вантажопідіймальними кранами і машинами, та працівників, відповідальних за утримання вантажопідіймальних кранів і машин в справному стані у зв’язку з набранням чинності НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» що є порушенням вимог пп.10 п.1 глави 5 розд.6, пп.12 п. 2 глави 6 розд.6 НПАОП 0.00-1.80-18«Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», П.2 розд.6 НПАОП 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці»
Допущено відступлення від встановлених норм утримання верхньої будови колій, а саме на залізничній колії №11 станції «Заводская» порушено габарит приближення (промислові матеріали, при висоті до 1200 мм знаходяться на відстані менше 2 м від зовнішньої грані головки найближчого рельсу залізничної колії) п.3.2.39 «Правила безпеки на залізничному транспорті підприємств системи Міністерства чорної металургії СРСР», НПАОП 27.5-1.13-79
Подача природного газу споживачам від газопроводів високого тику Ду-325мм та Ду-250мм на Головному ГРП проводиться через байпасні лінії (в обхід лінії редукування) та при відсутності постійного нагляду з боку чергового працівника, який повинен регулювати тиск газу на виході з ГРП, а також за відсутності манометрів після регулювальної засувки та скидного запобіжного клапану, чим порушені вимоги п.6.4. глави 6 розділу ХVІІІ НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії»
Відсутні графіки проведення технічних оглядів та експертних обстежень технологічного устаткування металургійної промисловості (трубопрокатного виробництва), не призначені відповідальні особи за організацію та своєчасне проведення технічних оглядів та експертних обстежень технологічного устаткування металургійної промисловості (трубопрокатного виробництва), що є порушенням вимог п. 4.4.1.розд.4 НПАОП 27.5-1.46-14 «Правила охорони праці у трубному виробництві», п .3., п.4., п.8., п.9., п.11., п.24 «Порядок проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки»
У другому прольоті трубопрокатного цеху повсюдно не працює світлова сигналізація наявності напруги на головних кранових тролеях, що є порушенням вимог п.6.5.4 НПАОП 40.1-1.32-01 «Правила будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок»
У приписі №75 від 29.10.2018, виданий інженером з охорони праці Ткаченко Н.В., у стовбці 3 відсутні посилання на нормативні акти, порушення вимог яких було виявлено, що є порушенням розд.4 НПАОП 0.00-4.21-04 «Типове положення про службу охорони праці»
При внесенні запису №106, 107, 108, 110 111, 113, 119, 120 за 2018р про проведення позапланового інструктажу машиністам крана Косовій Н.П., Луніна О.М., Димченко Н.Л., Ляшенко В.І. до журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці відсутній підпис особи, що перевірила знання та здійснила допуск до роботи у графі 12, чим порушено вимогип.6.10, НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці»
Відсутні письмові повідомлення щодо виконання виявлених порушень структурних підрозділів до приписів №№ 71, 72, 73 від 25.10.2018, відділу з охорони праці, що є порушенням п.4 НПАОП 0.00-4.21-04 «Типове положення про службу з охорони праці»
Допущена експлуатація вагона №54725304 та №54725072 з несправністю підніжок та поручнів (погнуті підніжки та поручні). П.1.3, 1.46, п.4.3.1 «Правила безпеки на залізничному транспорті підприємств системи Міністерства чорної металургії СРСР», НПАОП 27.5-1.13-79, Р.IXп.1.2, п.1.5, Р.Х, п.2.7«Правила технічної експлуатації залізничного транспорту промислових підприємств»
Не проведений в зазначений строк технічний огляд кільцевої печі №1 інв.№ 27315 відповідно до вимог Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2004 № 687, та не припинена її експлуатація, що є порушенням вимог п.4.4.1.розд.4 НПАОП 27.5-1.46-14 «Правила охорони праці у трубному виробництві», п.7, п.8, п.9, п.12. «Порядок проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки»
Відповідальними особами не складені технічні паспорти на газове господарство ТПЦ, ТПЦ-2 та СПЕМП, з зазначенням усіх змін, які внесено до об'єктів, з доданням креслень або схем змін, а також даних про проведені капітальні ремонти, чим порушені вимоги п.1.5. глави 1 розділу XVIII НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії»
Відсутні паспорта (журналі огляду) на обладнання, що працює під тиском, а саме - вісцинові фільтри, що експлуатуються на Головному ГРП підприємства, чим порушені вимоги п.1 розділу IV НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском»
За наявності понад 50 одиниць вантажопідіймальних кранів та машин з приводом, не створений з пропорційною кількістю працівників підрозділ або група працівників, які здійснюють нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання, що є порушенням вимог п.3 глави 5 розд.6. НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання»
Не переглянута інструкції з охорони праці, в зв’язку із введенням в дію «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», для осіб, що працюють з вантажопідіймальними машинами і механізмами, в наслідок чого інструкція у п.1.1 містить посилання на НПАОП, які втратили чинність а саме: «БПІ 65-101 для бригадира з переміщення сировини, напівфабрикатів та готової продукції цеху підготовки виробництва трубних цехів», затвердженої наказом №25 від 17.01.17; Р.VI, п.2 НПАОП 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці»
У переліку посад і професій працівників, які повинні проходити стажування, затвердженому роботодавцем 18.08.2017, не визначено тривалість стажування, що є порушенням п.7.4 НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці»
Не надано приписи служби охорони праці за формою 1-ОП, чим порушено вимоги: Р.4 НПАОП 0.00-4.21-04 «Типове положення про службу охорони праці» Усунуто під час перевірки
Допущено укладання заготовки в карман №1 ряд 3, ряд 5, ряд 7 вище габаритної лінії граничної висоти укладання, що є порушенням вимог п.5.1.8., п.5.1.10. глави 5.1. розділу 5 НПАОП27.5-1.46-14 «Правила охорони праці у трубному виробництві»
Суб’єктом господарювання не проведено перегляд інструкцій з охорони праці для стропальників та машиністів вантажопідіймальних кранів і машин у зв’язку з набранням чинності НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» що є порушенням вимог пп.10 п.1 глави 5 розд.6 НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», п.2 розд.6 НПАОП 0.00-4.15-98 «Поло-ження про розробку інструкцій з охорони праці»
Трубопроводи подачі пари до ванн травлення №6, 7, 9 не мають теплоізоляції, чим порушено вимоги п. 5.10.13 НПАОП 27.2-1.01-09 «Правила охорони праці в трубному виробництві»
Результати огляду та перевірки перед початком роботи механізмів, металоконструкцій, приладів і пристроїв безпеки вантажопідіймальних кранів і машин, що керуються з підлоги, не записуються у вахтові журнали машиністів вантажопідіймальних кранів і машин що є порушенням вимог п.16 глави 5 розд.6 НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання»
Місце розташування запірної електрифікованої арматури встановленої на надземних газопроводах середнього тиску Ду-400мм та Ду-600мм після виходу з Головного ГРП не має освітлення, чим порушені вимоги п.5.40. розділу V НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії»
Список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд не затверджено керівником підприємства, що є порушенням Гл.2 р.2.2 п.2.2.13 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів». НПАОП 40.1-1.21-98
Копії актів опосвідчення стану безпеки електроустановок, по закінченні звітного періоду, не направляються в територіальні органи Держпраці, що є порушенням Гл.8 п.8.4 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів». НПАОП 40.1-1.21-98
Головне ГРП, ГРП №3 (ТПЦ-2), ГРП №9 (ТПЦ-2), ГРП №12 (СПЕМП), ГРП №32 (ТПЦ), ГРП №33 (ТПЦ) не мають сигналізацію, яка сповіщає про підвищення і зниження тиску газу понад встановлені межі на низькому боці з виводом сигналів до диспетчерських пунктів або у приміщення чергового працівника, чим порушені вимоги п.9.15. розділу IX НПАОП 27.1-1.09-09 «Правила охорони праці в газовому господарстві підприємств чорної металургії»
Станція «Заводская». Допущено відступлення від встановлених норм утримання верхньої будови колій, а саме залізнична колія №4 не очищаються від заростей бур’янів та кущів. п.1.3 (б) НПАОП 27.5-1.13-79 «Правила безпеки на залізничному транспорті підприємств системи Міністерства чорної металургії СРСР». Р.ІV п.4.8 «Правила технічної експлуатації залізничного транспорту промислових підприємств»
Покарання: відсутні
12.12.2018 531111 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
45 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Семенченко Олег Вікторович — фахівець з питань цивільного захисту та пожежної безпеки
Порушення:
Не проведений вивід сигналу «Тривога» про пожежу від приладів системи протипожежного захисту на пульт пожежного спостерігання: будівель РЕУ, ЖДЦ, ІQ центру, котелень на твердому паливі ТПЦ, ТПЦ-2; приміщень медпункту в СПЕНП ТПЦ, цокольного поверху заводоуправління, ЦЗЛ в ТПЦ.
Будівля не захищена від прямих улучень блискавки і вторинних її проявів.
Не обладнано системами протипожежного захисту: вбудовані побутові приміщення на 1, 2, 3 поверхах холодної частини цеху; вбудовані приміщення газорятувальної служби на дру-гому поверсі гарячої частини цеху.
Відсутні протипожежні двері з західної сторони між адміністративно-побутовим корпусом та виробничим цехом.
Не проведено обов’язкового страхування цивільної відповідальності об’єкта підвищеної небезпеки.
Система протипожежного захисту, а саме порошково-го пожежогасіння не обслуговується організацією з наявністю спеціальної ліцензії.
Не встановленні протипожежні двері в приміщеннях: електрощитової; матеріальної комори підвалу.
Система раннього виявлення надзвичайних ситуацій та систем оповіщення знаходяться у не робочому стані.
Між виробничим цехом та вбудованим медичним пу-нктом відсутні протипожежні двері.
Системи протипожежного захисту, а саме порошково-го пожежогасіння кабельних підвалів ПСУ-28, 40, підвалу машзалу №3, не виведені на пульт пожежного спостерігання та не обслуговується організацією з ная-вністю спеціальної ліцензії.
Шлейфи № 2, 3 системи аерозольного пожежогасіння приміщень емульсоварки знаходяться в не робочому стані.
В приміщенні їдальні (плити, сковороди, фритюрниці, жарові шафи) встановленні на кухні не обладнанні системами локального пожежогасіння.
В приміщеннях матеріальних комор цокольного пове-рху не встановленні протипожежні двері.
Прилад управлінням системи протипожежного захис-ту встановлений не в приміщенні з цілодобовим чергу-вання персоналу.
Пожежні гідранти № 44, 45 знаходяться в не робочому стані (без води).
В сходових клітинах на всіх поверхах на дверях відсу-тні прилади для само зачинення доводчики.
Декларації безпеки об’єктів підвищеної небезпеки не уточнені та не переглянуті.
В сходовій клітині на другому поверсі відсутні двері з приладами для само зачинення (доводчиками).
На четвертому поверсі східної сторони відсутній про-типожежний люк виходу на горище.
В приміщенні електрощитової підвалу допущено збе-рігання сторонніх горючих матеріалів.
Працівники не забезпечені засобами індивідуального захисту.
Не проведено навчання керівного складу на курсах цивільного захисту.
Не виведений сигналу «Тривога» на пульт пожежного спостерігання систем аерозольного пожежогасіння цеху.
В приміщенні матеріальної комори підвалу відсутні вікна для видалення диму на випадок пожежі.
Працівники не забезпечені засобами колективного за-хисту.
В складі категорії Д допущено зберігання горючих ма-теріалів.
У генераторів аерозольного пожежогасіння маслопід-валу закінчився строк експлуатаційної придатності.
Не всі пересувні вогнегасники ВП-50, ВП-90, ВВ-80 пройшли технічну діагностику.
Відсутній вивід сигналу «Тривога» про пожежу від приладу системи протипожежного захисту: а саме си-стеми аерозольного пожежогасіння кабельного підвалу на пульт пожежного спостерігання.
Пожежні гідранти №1-4, 10-13 знаходяться в не робо-чому стані (без води).
Пожежні крани №11, 12 холодної частини машзалу №3 знаходяться в не робочому стані.
Не надані паспорти блискавко захисту будівлі.
Системи протипожежного захисту а саме: піногасіння кабельних підвалів: №20, 21, 5, 8, 12, маслопідвалів №1, 2, 3, 5, 10, 11, 13 знаходяться в не працездатному стані.
Відсутні показники по горючості оздоблювальних ма-теріалів стін коридорів на 2, 3 поверхах.
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку установле-ному Постановою КМУ №444 від 26.06.2013.
Приміщення де зберігаються горючі матеріали не об-ладнані системами протипожежного захисту, а саме системою автоматичного пожежогасіння.
В підстанції №7 відсутні протипожежні двері та воро-та.
Відсутні показники по горючості оздоблювальних матеріалів стін сходової клітини.
Будівля не захищена від прямих улучень блискавки і вторинних її проявів.
Не всі вогнегасники в повній мірі забезпеченні шлан-гами та раструбами.
Зварювальники не пройшли в установленому порядку навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму.
В сходових клітинах на дверях відсутні прилади для самозичинення (доводчики).
У генераторів аерозольного пожежогасіння кабельних підвалів №7, 23 закінчився строк експлуатаційної придатності.
Планування евакуації працівників у випадку виник-нення надзвичайних ситуацій потребує коригування.
У генераторів аерозольного пожежогасіння масло підвалів № 1, 2 закінчився строк експлуатаційної придатності.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
27.08.2018 2124402 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.01.2018 1340024 Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, в частині: експлуатації вантажопідіймального крану обл №00120 КМ, на підставі листа № 135 від 23.01.2018
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні