Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (18)
Дозвільні документи
Перевірки (4)

ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО "СТЕЛЛА-МАКС"

#35424813

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
07.06.2022 2977044 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.09.2021 2263448 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.09.2021 2358610 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
22 порушення
Причина, по якій не проведено перевірку: У ФГ "СТЕЛЛА-МАКС " підпорядковані об'єкти відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО "СТЕЛЛА-МАКС"
55231, Миколаївська обл., Первомайський р-н, Селище Кам'яний Міст, вул. Назарія Яремчука, буд. 2
ФГ "Стелла-Макс"
56309, Миколаївська обл., Врадіївський р-н, С. Кумарі, вул. Гірська, 24
Учасники:
Новоселюк Олександр В'ячеславович — головний інспектор відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Первомайського районного управління ГУ ДСНС України у Миколаївській області
Порушення:
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: територія об’єкта не забезпечена системою зовнішнього протипожежного водопостачання відповідно до вимог ДБН В.2.5-74:2013 «Водопостачання. Зовнішні мережі та споруди».
Дерев’яні елементи горищних покритів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, а саме: будівля майстерні, адміністративної будівлі, складів, вагової та ЗАВу.
На АЗС не вивішені на видимих місцях плакати, які містять обов'язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки.
Для всі будівель та зовнішніх установок об’єкту не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та з зовні.
Об’єкт не забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності а саме: ВП – 5 (5 шт.).
АЗС не оснащена жорсткою буксирною штангою довжиною не менш 3 м для евакуації транспортних засобів з території у випадку пожежі.
Під час експлуатації об’єктів допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, зокрема приміщення майстерні, адміністративної будівлі, складів, вагової та ЗАВу не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» з підписанням відповідних актів.
Посадові особи об’єкту не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленою Постановою КМУ від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Територія об’єкта не забезпечена додатково 7 пожежними щитами з розрахунку 1 щит на 5000 м2 захищувальної площі.
Не розроблено паспорт потенційно небезпечного об’єкта відповідно до вимог «Положення про паспортизацію потенційно небезпечних об’єктів», затвердженого наказом МНС України від 16.08.2005 № 140, зареєстрованого у Мін'юсті України від 01.09.2005 за № 970/11250 – далі Положення про паспортизацію ПНО.
Відповідальна особа не забезпечила своєчасне технічне обслуговування вогнегасників наявних на об’єкті а саме: ВП – 9(3) (3 шт.) та ВВК – 1.4 (2 шт.).
Всі наявні пожежні щити не в повній мірі забезпечені комплектом засобів пожежогасіння згідно норм, а саме: ПЩ який розташований біля вагової: вогнегасники – 3 шт., протипожежне покривало – 1 шт., гак – 2 шт., багор – 1 шт.; ПЩ який розташований біля АЗС: вогнегасники – 1 шт., протипожежне покривало – 1 шт., сокири - 2 шт., багор або лом та гак – 2 шт.; ПЩ № 3 який розташований в приміщенні майстерні: вогнегасники – 3 шт., протипожежне покривало – 1 шт., сокири - 2 шт., лопати - 2 шт., багор або лом та гак – 2 шт..
На об’єкті не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ
Немеханізований пожежний ручний інструмент, розміщений на об’єкті у складі комплектації пожежних щитів, не здійснено періодичне обслуговування, яке повинно включати такі операції: - очищення від пилу, бруду та слідів корозії; - відновлення фарбування з урахуванням вимог стандартів; - випрямлення ломів та суцільнометалевих гаків для виключення залишкових деформацій після використання; - відновлення потрібних кутів загострювання інструмента з дотриманням вимог стандартів.
Об’єкт не забезпечений адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленому на фасаді будівлі або іншому видному місці і освітлюваному у темний час доби.
Пожежні щити які розташовані на території об’єкта, окрім пожежного щита № 3 який розташований в приміщенні майстерні не забезпечують захист вогнегасників від потрапляння прямих сонячних променів, а також захист знімних комплектуючих виробів від використання не за призначенням (для щитів та стендів, установлюваних поза приміщеннями).
На території об’єкта на в’їздах (виїздах) не встановлено схему території, в якій слід вказати розміщення будівель, водойм, під’їздів пожежних автомобілів до них.
На резервуар не складено технологічну карту, в якій необхідно вказати номер резервуара, його тип, призначення, максимальний рівень наливання, мінімальний залишок, швидкість наповнення і випорожнювання.
Керівником об’єкта не забезпечено створення матеріального резерву для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та проведення невідкладних відновлювальних робіт.
Не виконано захист всіх будівель та зовнішньої установки окрім будівлі майстерні та ЗАВу від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів з підписанням відповідних актів.
Посадова особа об’єкту не пройшла навчання з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Не розроблена і не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.07.2020 1809919 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (№ 530-IX)
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні