Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Історія
ЄДРПОУ (7)
Перевірки (4)

КІМЛИЧАНСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ "ОЛЕНКА" ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

#34932178

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
22.02.2021 2242966 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Учасники:
Плутенко Юлія Іванівна — Фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства,
Клець Юлія Михайлівна — помічник лікаря-епідеміолога відділудержавного наглядуза дотриманням санітарного законодавства
Порушення:
Спальне місце не забезпечене третім комплектом постільної білизни ,ковдрою для холодного періоду року.
Підлога у харчоблоці та туалетній кімнаті не забезпечена ухилом у каналізацію.
Заміна постільної білизни не відповідає санітарним вимогам. Згідно наявного графіку заміна постільної білизни проводиться 1 раз в 10 днів.
Лабораторний контроль рівня освітленості на протязі 2020 та 2021 років не проводився.
Показники відносної вологості встановити не можливо із-за відсутності приладів вимірювання.
Відсутня кришка на пісочниці.
На момент перевірки зафіксований факт зберігання санітарного одягу разом з спеціальним одягом для прибирання туалетної кімнати разом на одному гачку.
Спеціально обладнане приміщення для туалетної кімнати відсутнє. В спальній кімнаті відокремлена територія ,де встановлені шафи для зберігання горщиків. Каналізація відсутня.
В закладі відсутній ізолятор
Заклад системою вентиляції не обладнаний.На харчоблоці відсутня окрема система вентиляції.
Прибиральний інвентарь для прибирання туалетної кімнати зберігається разом з іншим інвентарем в господарській кімнаті , сигнальне маркування відсутнє.
Миття та дезінфекція іграшок для дітей не відповідає санітарним вимогам
На наявний дезінфікуючий засіб відсутні методичні вказівки по його використанню в повному обємі, методика приготування робочого розчину порушена.
Харчоблок закладу включає в себе одне приміщення, холодна та гаряча проточна вода відсутня, окремо виділеної комори для зберігання харчових продуктів немає, розмежувати перетин сирої та готової продукції неможливо. На момент перевірки зафіксований факт віллущування та осипання шпаклівки зі стелі на харчоблоці. Над плитою відсутня витяжна вентиляція. Виробничих столів недостатньо,покриття наявних не відповідає вимогам.Не забезпечені засобами вимірювання, в наявності тільки ваги для готової продукції. Інструкція для миття посуду відсутня. При опитуванні працівника харчоблоку кухар не володіє правилами миття та дезінфекції посуду, обробки ємностей для харчових відходів після їх вивільнення. Не фіксується температура зберігання харчових продуктів в морозильній камері ,відсутній термометр. На момент перевірки зафіксований факт відмічення температури в холодильній камері наперед. Житній та пшеничний хліб зберігаються разом в одній шафі, дверцята шафи не мають отворів для вентиляції.Працівник харчоблоку не володіє правилами обробки хлібної полиці 1 % розчином столового оцту.В журналі бракеражу сирої продукції не вказується термін реалізації харчових продуктів. Книга складського обліку не ведеться з 19 лютого 2021 року. Бракеражна комісія не створена. При вибірковій перевірці виконання норм харчування згідно журналу"обліку виконання норм харчування за 10 днів лютого місяця 2021 року не виконуються норми харчування, затверджені постановою КМУ №1591 від 22.11.2004 року,становлять 70 %..Недовиконання норм харчування по таким продуктам: мясо, молоко, риба, сир кисломолочний, масло, фрукти.
Лабораторне дослідження піску на наявність яєць в теплу пору року проведене 1 раз на рік 9протокол дослідження від 14.08. 20 року)
Кімнатні термометри розміщені на внутрішній поверхні приміщення на рівні вищій ніж 1,2 м від підлоги.
Медичний кабінет відсутній.Медична сестра не веде медичну документацію.
Люмінісцентні лампи що перегоріли на харчоблоці в кількості 8 штук не демонтовані. Зі слів завідувачки лампи вийшли з ладу 2 роки назад. Облік встановлених та відпрацьованих люмініцентних ламп не ведеться.
Приміщення для прання , сушіння та прасування білизни відсутнє. На момент перевірки прання проводиться в господарській кімнаті для зберігання прибирального інвентарю ,миючих та дезінфікуючих засобів. Наявна пральна машина " Сатурн". Полоскання білизни проводиться в окремо виділеній промаркованій емності. графік прання білизни не розроблений.
Лабораторний контроль показників мікроклімату протягом 2020 та 2021 років не проводився.
Джерело штучного освітлення не достатнє.На момент перевірки в спальній кімнаті встановлені дві світлоточки на дві люмінісцентні лампи , одна з них не працює. На харчоблоці встановлені дві світлоточки на чотири люмінісцентні лампи без захисної арматури . Зі слів завідувачки лампи вийшли з ладу 2 роки назад. На день перевірки працює одна світлодіодна лампочка. В груповій кімнаті із двох світлоточок ,одна має захисну арматуру відкритого типу. В туалетній кімнаті встановлена лампа розжарювання без захисної арматури.
Заклад не забезпечений мережами господарсько-питного водопостачання,мережами каналізації та водостоку.
Маркування ліжок ,постільної білизни , горщиків , шаф не відповідає списку дітей групи.
Заклад не забезпечений холодною та гарячою проточною водою. На момент перевірки використовується приносна вода із шахтового колодязя.Результати дослідження колодязної води на хімічні та бактеріологічні показники представлені.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.01.2020 2059570 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Сумській області Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Шкарупа Ярослав Євгенович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Роменського району
Порушення:
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Світильники не розміщені від горючих матеріалів та предметів на відстані не менше 0,5 м, від будівельних конструкцій, що містять горючі матеріали груп горючості Г3, Г4, - не менше 0,2 м, а від конструкцій із горючих матеріалів груп горючості Г1, Г2 - не менше 0,1 м. У разі неможливості дотримання вказаних відстаней до зазначених матеріалів та предметів (конструкцій та конструктивних елементів будинків) вони повинні бути захищені негорючими теплоізоляційними матеріалами.
Не забезпечено зовнішнє протипожежне водопостачання об’єкту.
В топковій прокладено захищені проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів безпосередньо по горючих конструкціях, без відокремлення від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 метра.
В коридорі ДНЗ здійснюється прокладання проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів безпосередньо по горючим основам.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»
Зменшено кількість евакуаційних виходів з приміщень.
Вікно горища не засклене.
На шляху евакуації зменшено мінімальні протипожежні відстані, а саме: ширина дверей у просвіті менша 0,8 м.
Опалювальний прилад не має протипожежну розділку від горючих конструкцій
В ігровій грати на вікнах не виконано такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються.
Захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Під час експлуатації об’єктів зменшено мінімальні протипожежні відстані а саме: відстань від топкової до дровника
Будівлю не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
В коридорі прокладено захищені проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів безпосередньо по горючих конструкціях, без відокремлення від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 метра.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.09.2019 1684113 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.02.2019 1570056 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Учасники:
Макаренко Любов Іванівна — завідувач дошкільного навчального закладу
Порушення:
На ігрове обладнання та меблі відсутні позитивні висновки державної санітарно- епідеміологічної експертизи
При вибірковій перевірці виконання норм харчування , згідно журналу " Обліку виконання норм харчування" не виконуються норми харчування, затверджені постановою КМУ № 1591 від 22.11.2004 року( аналіз виконання норм харчування по дитячому закладу за 4 квартал 2018 року становить 82 %.Встановлено ,що діти недоотримали у грамах: фрукти свіжі-50, риба-5, овочі- 67, соки-40, сир твердий-4
Маркування меблів проведене, але не відповідає зросту дітей.
Укладка для огляду дітей на педикульоз відсутня
Методичні вказівки на дезінфікуючий засіб " Дезактин" відсутні
Покарання: відсутні