Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (4)
Будівництво (115) Перевірки (2)

ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ТА БУДІВНИЦТВА КАМ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

#34827358

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
20.09.2021 2501235 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
32 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Офісні приміщення (м. Кам`янське, вул. Москворецька, 14)
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Москворецька, 14
Учасники:
Дзима Тетяна Олександрівна — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Захаров Максим Едуардович — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Не визначено та не погоджено з Головним управлінням ДСНС України у Дніпропетровській області обсяги забезпечення засобів індивідуального захисту органів дихання.
Підтримання експлуатаційної придатності СПЗ не проводиться відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: тривожні сповіщення від приладів приймально-контрольних пожежних систем протипожежного захисту не виведені на пульт пожежного спостерігання. (пункт 5.8 ДБН В.2.5-56:2014).
Допущено закладання віконного прорізу підвального поверху.
Не виконано заміри опору ізоляції і перевірку на спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Допускається експлуатація світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами) в будівлі.
Допущено захаращення простору під сходовою клітиною меблями та горючими матеріалами.
Не забезпечено приміщення будівлі, відповідними знаками безпеки згідно чинного стандарту.
Не забезпечено навчання керівного складу, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, в установленому законодавством порядку (пункт 11 ПКМУ від 23.10.2013 № 819).
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: відсутні протипожежні двері з нормованою межею вогнестійкості зі сходової клітки на покрівлю. (пункт 8.6 ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги»).
Відсутній журнал обліку вогнегасників згідно з «Правилами експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677» (пункт 3 розділу ІІІ Наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Допускається зачинення дверей евакуаційних виходів на внутрішні запори, які важко відчиняються зсередини.
Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
На об’єкті відсутній наказ або інструкція на встановлення протипожежного режиму.
Не забезпечено експлуатацію вогнегасників згідно з вимогами, Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, а саме: особа відповідальна за пожежну безпеку не організувала технічне обслуговування вогнегасників які є в наявності згідно з «Правилами експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677» (пункт 11 розділу ІІІ Наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи у підвальному приміщенні.
Не забезпечено очищення приямків віконних прорізів підвального поверху від горючих матеріалів.
Відсутні акти проведення прихованих робіт при прокладанні проводів (кабелів) під підвісними стелями.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: відсутні протипожежні двері з нормованою межею вогнестійкості в приміщеннях електрощитових.(пункт 6.4, пункт 6.29, пункт 6.31 ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги»).
Не дообладнано приміщення будівлі системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: системою пожежної сигналізації, системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 4.1 таблиці А.1 додатку А, пункт 20 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Не розчищено зовнішній простір навколо кондиціонерів які знаходяться на 3-му поверсі від гілок дерев у радіусі не менше ніж 1,5 метра.
Допускається зменшення кількості евакуаційних виходів з приміщень, зміна інженерних та планувальних рішень згідно з нормованою вимогою, а саме: заблоковано другий евакуаційний вихід на сходову клітину з 3-го поверху (влаштовано кабінет).
Допускається захаращення приміщень електрощитових, розміщених у підвальному поверсі, сторонніми предметами.
З’єднання та окінцювання жил електропроводів в розподільчих щитах, з’єднувальних коробках не виконано за допомогою зварювання, паяння або затискачів.
Допущено користування пошкодженими, розетками, відгалужувальними та з’єднувальними коробками в кабінетах та допоміжних приміщеннях департаменту.
Не забезпечено освітлення адресного вказівника, встановленого на фасаді будівлі, у темний час доби.
Допускається встановлення глухих ґрат на вікнах будівлі.
Не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаними значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки) електрощити, групові електрощитки.
Не забезпечено сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Не забезпечено двері сходових кліток пристроями для самозачинення.
Не забезпечено автономними пристроями електричного захисту лінії живлення до кожного побутового кондиціонеру незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Не відкориговані та не погоджені плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі відповідно до Національного стандарту України «Ідентифікація безпечності знаки на планах евакуації», ДСТУ ISO 23601:2019).
Не обладнано приміщення для зберігання цінних паперів, архівів системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: автоматичною системою пожежогасіння. (пункт 9.7 таблиці А.2 додатку А ДБН В.2.5-56:2014).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
08.10.2020 2172929 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання (виконання) виомг законодаства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Дзима Тетяна Олександрівна — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні