Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Перевірки (2)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "НАУКОВО - ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР "БАЗАЛЬТОВОЛОКНИСТІ МАТЕРІАЛИ " ІНСТИТУТУ ПРОБЛЕМ МАТЕРІАЛОЗНАВСТВА ІМ.І.М. ФРАНЦЕВИЧА НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ"

#34726600

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
14.05.2019 1501213 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Адмінстративні будівлі
02002, Київська обл., м. Київ, вул. Каховська, 64
Учасники:
Дідук Ірина Іванівна — Заступник директора
Порушення:
Працівники підприємства, яке попадає у зону ураження при можливій аварії на небезпечних об’єктах не забезпечені індивідуальними засобами захисту.
Біля місць розташування пожежних гідрантів відсутні покажчики.
Електричні світильники з лампочками розжарювання в приміщеннях не закриті скляними плафонами.
Територія підприємства не забезпечена пожежними щитами, які повинні бути укомплектовані необхідним протипожежним інвентарем
Електрощити в приміщеннях не обладнані схемами підключення споживачів та пояснювальним надписами.
Будівлі підприємства не захищені від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Наявні вогнегасники розміщені не на видних легкодоступних місцях.
В приміщеннях допускається використання саморобних подовжувачів.
Електричні розетки та вимикачі в приміщеннях підприємства встановлені на горючу основу.
Пожежні гідранти на території підприємства знаходяться в непрацездатному стані.
Будівлі та приміщення підприємства не обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил електричних проводів і кабелів в приміщеннях виконано за допомогою скрутки.
Для працівників охорони (сторожів, вартових) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Територія підприємства, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Дерев’яні конструкції будівель не оброблені вогнезахистним розчином.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.05.2019 1411340 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Дідук Ірина Михайлівна — Заступник директора
Порушення:
Керівником підприємства не забезпечено комплектування електроустановок випробуваними засобами захисту від ураження електричним струмом відповідно до норм комплектування.
На підприємстві не функціонує служба охорони праці, а саме: Керівником підприємства не визначено перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання), а також тривалість стажування (дублювання).
Не проведено регламентні роботи з опосвідчення стану безпеки електроустановок, та не визначено рівень безпечного стану електроустановок, що належать підприємств.
Керівником підприємства не забезпечено проходження первинного і періодичного профілактичного наркологічного огляду головного енергетика Вороного В. А. (не менш як один раз на два роки) Порушено п. 6 постанови КМУ № 1238 від 06.11.1997 р. «Про обов'язковий профілактичний наркологічний огляд і порядок його проведення»
Роботодавець, не забезпечив функціонування системи управління охороною праці, а саме: Відсутній план роботи та графіки обстежень підприємства службою охорони праці, затверджені роботодавцем.
Огляди, виявлення і ліквідація несправностей в електроустановках не викопуються. Відсутній оперативний журнал для запису результатів оглядів.
Роботодавцем не надано до ГУ Держпраці декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: роботи в діючих електроустановках напругою понад 1000В та в зонах дії струму високої частоти.
На підприємстві не функціонує служба охорони праці, а саме: На підприємстві не розроблено, та не затверджено керівником підприємства програми стажування (дублювання) для конкретних професій, відповідно до функціональних обов язків працівників.
На підприємстві порушуються правила безпеки під час виконання окремих видів робіт в електроустановках спеціального призначення, а саме: відповідальною особою за безпечне проведення робіт що виконувались в електроустановках підприємства, а саме: випробування та вимірювання електрообладнання, не встановлено можливість безпечного виконання даних робіт адже до роботи допущені працівники підрядної організації ЕТЛ ТОВ «САПС-ЕТЛ», які не пройшли спеціальне навчання та перевірку знань у відповідності до діючих правил, а отже роботи з випробування та вимірювання електрообладнання ЕТЛ ТОВ «САПС-ЕТЛ» виконувати заборонено відповідно до діючих правил.
На підприємстві не виконуються основні вимоги безпеки під час обслуговування електроустановок, а саме: На підприємстві відсутній погоджений з ГУ Держпраці список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією.
На підприємстві не функціонує служба охорони праці, а саме: На підприємстві, не проведено первинні інструктажі до початку роботи безпосередньо на робочому місці з відрядженими працівниками ЕТЛ ТОВ «САПС-ЕТЛ».
Підприємством не передбачені відрахування на охорону праці не менше 0.5 відсотка від фонду оплати праці за попередній рік
На підприємстві не виконуються правила безпеки під час виконання окремих видів робіт в електроустановках загального призначення, а саме: - на підприємстві відсутній лист в якому зазначено цілі відрядження та списки відряджених працівників ЕТЛ ТОВ «САПС-ЕТЛ», які можуть бути призначеними керівниками робіт, наглядачами і членами бригади, а також про працівників, яким може бути надане право видачі нарядів.
На підприємстві не виконуються правила безпеки під час виконання окремих видів робіт в електроустановках загального призначення, а саме: Відрядженим працівникам сторонньої організації ЕТЛ ТОВ «САПС-ЕТЛ» не проведено інструктажі з електробезпеки з урахуванням особливостей електроустановок, в яких їм доводиться працювати - отже підприємством, що допустило відряджених працівників, не було створено безпечних умов для виконання робіт в електроустановках.
На підприємстві не виконуються основні вимоги безпеки під час обслуговування електроустановок, а саме: Керівник підприємства не забезпечив проходження періодичного медичного огляду головного енергетика Вороного В. А.
Роботодавцем не одержано дозвіл Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: ремонт, технічне обслуговування устатковання напругою понад 1000 В.
На підприємстві не виконуються організаційні заходи, що убезпечують працівників під час роботи, а саме: Не оформлено роботи відряджених працівників ЕТЛ ТОВ «САПС-ЕТЛ», які проводили електричні випробування та вимірювання устаткування та мереж 0,4 кВ нарядом-допуском або розпорядженням з реєстрацією у відповідному журналі.
На підприємстві не функціонує служба охорони праці, а саме: Спеціалістом служби охорони праці, або іншим фахівцем відповідно до наказу, не проведено вступні інструктажі відрядженим працівникам ЕТЛ ТОВ «САПС-ЕТЛ».
На підприємстві не виконуються організаційні заходи, що убезпечують працівників під час роботи, а саме: На підприємстві відсутній журнал обліку робіт за нарядами та розпорядженнями.
Керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів, а саме: - не забезпечив проведення протиаварійних, профілактичних випробувань та вимірювань електроустановок, а саме: ТП-1019 (силового трансформатора, ВМГ 133 (у кількості 2-х одиниць), ШР (у кількості 4-х одиниць), згідно з правилами і нормами «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів», затверджених наказом Міненерговугілля України від 13.02.2012 № 91 (далі - ПТЕЕС).
На підприємстві не функціонує служба охорони праці а саме: не призначено особу, для виконання функцій служби охорони праці, яка має відповідну підготовку.
Роботодавцем не одержано дозвіл Держпраці на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки - устатковання напругою понад 1000 В. а саме: ТП- 1019 (силовий трансформатор. ВМГ 133 (у кількості 2-х одиниць), ШР (у кількості 4-х одиниць).
Керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів, а саме: Не забезпечив достатню кількість електротехнічних працівників.
Роботодавцем не проведено опосвідчення стану безпек електроустановок споживачів, що вичерпали свій ресурс і залученням експертно-технічних центрі Держнаглядохоронпраці або іншими спеціалізованим! організаціями, які мають дозвіл Держнаглядохоронпраці н. виконання таких робіт.
Керівником підприємства не забезпечено проходження первинного і періодичного профілактичного психіатричного огляду головного енергетика Вороного В. А. (не менш як один раз на п'ять років) Порушено п. 7 постанови КМУ № 1465 від 27 вересня 2000 р. про «Порядок проведення обов'язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів»
Роботодавець, не забезпечив функціонування системи управління охороною праці, а саме: не організував проведення аудиту охорони праці.
Покарання: відсутні