Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (3)
Будівництво (2) Перевірки (11)

ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО " ВОРОНИНЦІ "

#34387928

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
06.07.2022 2964979 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Об'єкти:
ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО " ВОРОНИНЦІ "
Полтавська обл. Гребінківський р-н, С. Кулажинці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.07.2021 2339290 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
37 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Сільськогосподарське підприємство
37711, Полтавська обл., Лубенський р-н., Новооржицька Селищна Територіальна Громада, С. Вороненці, вул. Центральна 12
Учасники:
Бондаренко Микола Іванович — Директор ПП "Вороненці"
Матяш Павло Володимирович — Головний інспектор ВЗНС Лубенського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області
Порушення:
Не проведено ідентифікацію щодо наявності або відсутності джерел небезпеки
Груповий електрощиток не оснащений схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не проведена перевірка об’єктових джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, відповідно до п.6 розділу ІV «Інструкції про порядок утримання, обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, затвердженої наказом МВС України від 15.06.2015 № 696.»
Відсутній журнал обліку перевірок джерел зовнішнього протипожежного водопостачання та акт виявлених несправностей джерела зовнішнього протипожежного водопостачання, які ведуться (складені) у відповідності до вимог Інструкції про порядок утримання, обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, затвердженої наказом МВС України від 15.06.2015 № 696.
На підприємстві не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Відповідно до вимог розділу 7 та додатку Е.7 ДСТУ EN 62305-3:2012 «Фізичні руйнування споруд та небезпека для життя людей», не виконано захист, а також перевірку будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
На підприємстві відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який повинен включати: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
На території об’єкта площею понад 3 га на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, водонапірних башт, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Нежитлову будівлю (склад), не обладнано системою пожежної сигналізації.
Відповідно до вимог розділу 7 та додатку Е.7 ДСТУ EN 62305-3:2012 «Фізичні руйнування споруд та небезпека для життя людей», не виконано захист, а також перевірку будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Для збирання використаних обтиральних матеріалів та забрудненого нафтопродуктами піску, не встановлено металеві ящики з металевими кришками, що щільно закриваються і не утворюють іскор. Ящики встановлюються у зонах сміттєзбірників на відкритому повітрі та регулярно звільняються від забруднених нафтопродуктами матеріалів та піску.
Навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки, не здійснено
Не організовано евакуаційні заходи щодо працівників та майна суб’єкта господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій
До роботи на автозаправній станції допускаються особи, які не пройшли навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму і не мають про це відповідного посвідчення.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не устанолено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
На АЗС не вивішено на видних місцях плакати, які містять перелік обов'язків водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки.
На території нежитлової будівлі (складу), знаходиться сміття, використані мішки та горючі відходи виробництва.
У нежитловій будівлі (складі), допущено зберігання вантажної техніки.
Допускаються до зварювальних та інших вогневих робіт особи, які не пройшли у встановленому порядку навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму та щорічної перевірки знань з одержанням спеціального посвідчення
Відповідно до вимог розділу 7 та додатку Е.7 ДСТУ EN 62305-3:2012 «Фізичні руйнування споруд та небезпека для життя людей», не виконано захист, а також перевірку будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Дві будівлі корівників не обладнано системою пожежної сигналізації.
Не заведено журнал обліку вогнегасників, відповідно до Наказу МВС № 25 Розділ ІІІ пункт 3.
Резервуари для зберігання пального не пофарбовано білою (сріблястою) фарбою для запобігання впливу сонячного проміння. На кожний резервуар не складено технологічну карту, в якій вказуються номер резервуара, його конструктивний тип, максимальний рівень наливання (наливу), мінімальний залишок, швидкість наповнення (спорожнення)
Дерев’яні елементи горищних покриттів телятника (без номерів) (крокви, лати), не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
На корпусі водонапірної башти відсутнє позначення, яке вказує на місце розташування пристрою для забирання води пожежно-рятувальною технікою.
Нежитлову будівлю (склад), не обладнано системами оповіщення про пожежу та управлінням евакуюванням людей (типу 1).
Дерев’яні елементи горищних покриттів нежитлової будівлі (складу) (крокви, лати), не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Відповідно до вимог розділу 7 та додатку Е.7 ДСТУ EN 62305-3:2012 «Фізичні руйнування споруд та небезпека для життя людей», не виконано захист, а також перевірку будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
В нежитловій будівлі (складі), допущено експлуатацію світильників із лампами розжарювання без захисних ковпаків із суцільного скла.
Нежитлову будівлю (склад), не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку
Відсутній набір інструменту з металу, що не утворює іскор, для проведення робіт у вибухонебезпечних зонах АЗС.
Дерев’яні елементи горищних покриттів двох корівників (без номерів) (крокви, лати), не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
АЗС (АЗС малої потужності), не оснащена 1 пересувним порошковим вогнегасником з масою заряду вогнегасної речовини не менше 100 кг.
Не проводиться аварійно-рятувальне обслуговування на договірній основі
Для розміщення первинних засобів пожежогасіння на території підприємства, не встановлено спеціальні пожежні щити (стенди). Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м.кв з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м.кв захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
На підприємстві проводяться вогневі роботи на тимчасових місцях без оформлення наряд-допуск на виконання тимчасових вогневих робіт
Для нежитлової будівлі (складу) , не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон всередині приміщень та ззовні.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.07.2021 2255750 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.07.2021 2312900 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Невлад Мар'яна Сергіївна — головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області – державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу.
Сесюк Ігор Іванович — головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Порушення:
ПП «ВОРОНИНЦІ» професійну підготовку, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами не забезпечено.
Під час проведення перевірки ПП «ВОРОНИНЦІ» надано дозвіл на спеціальне водокористування від 01.11.2017 № 85/ПЛ/49д-17, відповідно до якого підприємством здійснюється поверхневий водозабір з річки Сліпорід у с. Воронинці Оржицького району Полтавської області. Добовий ліміт поверхневого забору відповідно до дозволу становить 32,500 м. куб./добу. При ознайомленні з журналами обліку водоспоживання, встановлено, що ПП «ВОРОНИНЦІ» допускається поверхневий забір води з перевищенням встановленого дозволом добового ліміту. Тобто, ПП «ВОРОНИНЦІ» допускається невиконання умов дозволу на спецводокористування від 01.11.2017 № 85/ПЛ/49д-17.
Виробничий контроль за охороною атмосферного повітря в процесі господарської та іншої діяльності ПП «ВОРОНИНЦІ» шляхом проведення інструментально-лабораторних вимірювань параметрів викидів забруднюючих речовин пересувних джерел не проводиться.
ПП «ВОРОНИНЦІ» надано дозвіл на спеціальне водокористування від 01.11.2017 № 85/ПЛ/49д-17 терміном до 19.09.2022. Відповідно до дозволу на спеціальне водокористування, джерелами водопостачання ПП «ВОРОНИНЦІ» є закільцьована свердловина № 1 розташована в с. Новоселівка Оржицького р-ну Полтавської обл.; закільцьовані свердловини № 2, № 3 розташовані в с. Воронинці Оржицького р-ну Полтавської обл.; закільцьована свердловина № 5, свердловина № 6 (законцервована) розташовані в с. Козаче Оржицького р-ну Полтавської обл.; закільцьована свердловина № 7, свердловина № 8 (законцервована) розташовані в с. Приймівщина Оржицького р-ну Полтавської обл. Документи, що посвідчують право власності/користування земельними ділянками під водними свердловинами, які знаходяться на балансі ПП «ВОРОНИНЦІ» відсутні. Отже, ПП «ВОРОНИНЦІ» допускається користування земельними ділянками всупереч ст.ст. 125, 126 Земельного кодексу України.
ПП «ВОРОНИНЦІ» на кожне місце чи об'єкт зберігання або видалення відходів спеціальний паспорт не складений.
Під час натурного обстеження на території ПП «ВОРОНИНЦІ» за адресою: вул. Центральна, 12, с. Воронинці, Оржицький р-н, Полтавська обл., виявлено паливороздавальний пункт (по суті – автозаправну станцію) для власного автотранспорту та сільськогосподарської техніки ПП «ВОРОНИНЦІ»), який складається із двох наземних металевих ємкостей об’ємом по 25 м. куб., та паливороздавальної колонки. Тобто підприємством здійснюється поверхневе зберігання продуктів переробки викопного палива об’ємом більше 15 м. куб, що належить до другої категорії видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля згідно із ст. 3, п. 3, п.п. 4 Закону України “Про оцінку впливу на довкілля ” № 2059-VIII від 23 травня 2017 року. Згідно частини 1 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» здійснення оцінки впливу на довкілля є обов'язковим у процесі прийняття рішень про провадження планованої діяльності, визначеної частинами другою і третьою цієї статті. Така планована діяльність підлягає оцінці впливу на довкілля до прийняття рішення про провадження планованої діяльності. ПП «ВОРОНИНЦІ» не підготовлено звіт про оцінку впливу на довкілля та не отримано висновок з оцінки впливу на довкілля на господарську діяльність, а саме на поверхневе зберігання паливно-мастильних матеріалів АЗС для власного автотранспорту та сільськогосподарської техніки ПП «ВОРОНИНЦІ», що розташована: Полтавська область, Оржицький район, с. Воронинці, вул.Центральна,12, що є невиконанням частини 1 ст. 3 Закону України № 2059-VIII «Про оцінку впливу на довкілля».
Під час проведення перевірки ПП «ВОРОНИНЦІ» надано дозвіл на спеціальне водокористування від 01.11.2017 № 85/ПЛ/49д-17, в якому однією з умов водокористуання передбачено обов'язкова наявність огорож зон суворого санітарного режиму І поясу. Під час натурного обстеження встановлено, що зона суворої санітарної охорони першого поясу навколо закільцьованої свердловини № 5 розташованої в с. Козаче Оржицького р-ну Полтавської обл. - відсутня. Вищеозначене свідчить про недотримання ПП «ВОРОНИНЦІ» умов дозволу на спеціальне водокористування від 01.11.2017 № 85/ПЛ/49д-17.
ПП «ВОРОНИНЦІ» місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, уповноваженим органам виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища інформацію про відходи та пов'язану з ними діяльність, у тому числі про випадки несанкціонованого попадання відходів у навколишнє природне середовище та вжиті щодо цього заходи – не подається.
П.7 ст. 44 Водного кодексу України (ВКУ) передбачено здійснення засобами вимірювальної техніки, у тому числі автоматизованими, облік забору та використання вод. Під час проведення перевірки ПП «ВОРОНИНЦІ» надано дозвіл на спеціальне водокористування від 01.11.2017 № 85/ПЛ/49д-17, в якому однією з умов водокористуання передбачено дотримання вимог водного законодавства, зокрема статті 44 ВКУ. При перевірці ПП «ВОРОНИНЦІ» було встановлено, що закільцьована свердловина № 1 розташована в с. Новоселівка Оржицького р-ну Полтавської обл.; закільцьовані свердловини № 2, № 3 розташовані в с. Воронинці Оржицького р-ну Полтавської обл.; закільцьована свердловина № 5, розташована в с. Козаче Оржицького р-ну Полтавської обл.; закільцьована свердловина № 7 розташована в с. Приймівщина Оржицького р-ну Полтавської обл., які перебувають на балансі комунального підприємства не обладнані засобами вимірювальної техніки (лічильниками). Тобто, ПП «ВОРОНИНЦІ» допускається невиконання умов дозволу на спеціальне водокористування від 01.11.2017 № 85/ПЛ/49д-17.
Робочі проекти зон санітарної охорони водозаборів водних свердловин, які знаходяться на балансі ПП «ВОРОНИНЦІ» не розроблені та не затверджені.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.07.2020 2141413 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Полтавській області Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: Перевірка виконання пунктів припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Матяш Павло Володимирович — Головний інспектор ВЗНС Лубенського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області
Порушення:
Розмістити на території підприємства інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не проведено ідентифікацію щодо наявності або відсутності джерел небезпеки згідно наказу МНС України № 98 від 23.02.2006 року
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. Дана перевірка повинна проводиться 1 раз на 2 роки
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року № 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за № 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги» (пропонується до виконання з 2014 року)
Для розміщення первинних засобів пожежогасіння не встановлено спеціальний пожежний щит. Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м-2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м-2 захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Для виробничих приміщеннь та складу не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної безпеки. Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками об’єктів, або проектувальними організаціями.
Територія та приміщення адміністративної будівлі, складу, та майстерні не забезпечена первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками (2 шт.), ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку, забезпечено
Адміністративну будівлю, майстерню та склад не обладнано системою пожежної сигналізації (пункт 1.2 глави 1 розділу V ППБвУ, пункт 7.3 таблиці А.1 додатку А (обов’язкового) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Адміністративна будівлю, майстерня та склад не обладнана захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог. (ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд")
Не проведено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.04.2020 1871394 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17 березня 2020 року № 530-IX на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.04.2020 1801273 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Про визнання такими, що втратили чинність наказів №№ 195-ДК,197-ДК,200-ДК,202-ДК,204-ДК,206-ДК,211-ДК,212-ДК,213-ДК,233-ДК,234-ДК,235-ДК,236-ДК,237-ДК,238-ДК,239-ДК,240-ДК,242-ДК "Про здійснення планового заходу державного нагляду (контролю)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.04.2020 1713704 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: ЗАКОН УКРАЇНИ від 17.03.2020 №530-ІХ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Сільськогосподарське підприємство
37711, Полтавська обл., Оржицький р-н, С. Воронинці, вул. Центральна, буд. 12
Сільськогосподарське підприємство
37711, Полтавська обл., Оржицький р-н, С. Воронинці, вул. Центральна, буд. 12
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.04.2019 1558428 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Об'єкти:
Об'єкт 1
Полтавська обл. Гребінківський р-н, С. Кулажинці
Учасники:
Брильов Анатолій Олександрович — головний агроном пп "воронинці"
Врильов Анатолій Олександрович — головний агроном пп "воронинці"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.11.2018 1069560 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Відомості не внесено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відомості не про перевірку не вносяться у Пілотний модуль ІАС у зв'язку з набуттям чинності змін до ЗУ "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діляьності"
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.11.2018 529294 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
20 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Бондаренко М І — Директор ПП «Вороненці»
Бондаренко М.І. — Директор ПП «Вороненці»
Порушення:
Для працівників охорони не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов’язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій у разі виявлення пожежі, а також указати хто з посадових осіб об’єкту має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
На підприємстві, в установі та організації повинні бути вивішені на видному місці відповідні інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу в разі виникнення аварійної ситуації.
Керівником об’єкту не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, призначити відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць,тухнологічного та інженерного обладнання, а також утримання та експлуатації засобів протипожежного захисту.
Вогнегасники які експлуатуються не забезпечені обліковими номерами за прийнятою на об’єкті системою нумерації,; пломбами на пристроях ручного пуску;
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
Будівлі та споруди не захищенні від прямих попадань блискавки і її вторинних проявів.
На території об’єкту відсутні спеціальні пожежні щити. Пожежні щити встановлюються на території об’єкту площею більше 200 м.кв. з розрахунку один щит на 50000 м.кв. захищувальної площі.
Наявні використані вогнегасники які необхідно направити на технічне обслуговування.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Територія, будинки та приміщення не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Наявні вогнегасники в яких вийшов термін ТО.
Не проведено навчання керівного складу підприємства на територіальних курсах цивільного захисту.
Будинки та споруди не обладнані системами протипожежного захисту (автоматичною пожежною сигналізацією) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Керівником об’єкту не визначено своїм розпорядчим документом спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом.
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не вивішені таблички із зазначенням номеру телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Усі працівники при прийнятті на роботу і за місцем роботи повинні проходити навчання діям та способам захисту в разі виникнення аварійних ситуацій та аварій, про що у журналі реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки робляться відповідні записи.
Для будівель виробничого і складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки. Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками об’єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами.
Керівником підприємства не проведено ідентифікацію та паспортиризацію потенційно небезпечного об’єкту. Не розроблені та не затверджені положення, інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки на об’єктах.
усіма працівниками при прийнятті на роботу на робочому місці не проведені інструктажі з питань пожежної безпеки. Види протипожежних інструктажів, а також порядок організації та проведення протипожежних інструктажів, навчання і перевірки знань з пожежно-технічного мінімуму
Дерев’яні конструкції горищних приміщень будівель на території підприємства не оброблені вогнезахисним розчином.
Покарання: відсутні