Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (13)
Будівництво (2) Перевірки (1)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МЕГАСТРОЙСЕРВІС"

#33876914

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
07.12.2021 3195951 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
38 порушень
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Поліщук Андрій Андрійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Краматорського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Дронов Олексій Вікторович — директор ТОВ “Мегасройсервіс”
Гладиш Олексій Володимирович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Краматорського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Порушення:
Паливо-заправний пункт не забезпечений: дорожніми знаками щодо обмеження швидкості пересування автотранспорту по території паливо-заправного пункту; дорожніми знаками, що забороняють в'їзд транспортних засобів з небезпечними та вибуховими вантажами на територію паливо-заправного пункту.
Електророзетки встановлені на горючі основи (конструкції), без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Паливо-заправний пункт не оснащено жорсткою буксирною штангою не менше 3 метрів для евакуації транспортних засобів с території паливо-заправного пункту у випадку пожежі.
Не проведена ідентифікація щодо визначення потенційної небезпеки відповідно наказу МНС України від 23.02.2006 № 98 “Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів”.
Для розливання ЛЗР та ГР не передбачений ізольований майданчик (приміщення), обладнаний(е) відповідними пристосуваннями для виконання цих робіт.
На паливо-заправному пункті відсутній журнал обліку ремонту устаткування технічного обслуговування, ремонту, перевірки паливороздавальних колонок.
Паливо-заправний пункт не забезпечений розрахунковою кількістю плівкоутворюючого піноутворювача для ліквідації можливих пожеж протипожежною технікою.
Не дотримуються вимоги нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки, а саме: з метою залучення працівників до проведення заходів щодо запобігання пожежам, організації їх гасіння на підприємстві не створено ДПД (ДПК).
Не розроблено графік планових робіт щодо очищення резервуарів від відкладень пірофорного сірчистого заліза.
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ІSО 7010:2019 “Графічні символи. КОЛЬОРИ ТА ЗНАКИ БЕЗПЕКИ. Зареєстровані знаки безпеки”.
Особами керівного складу не пройдено функціонального навчання з питань цивільного захисту.
Приміщення не забезпечені в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками).
До роботи на паливо-заправному пункті допущено осіб, які не пройшли навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму і не мають про це відповідне посвідчення.
Для збирання використаних обтиральних матеріалів та забрудненого нафтопродуктами піску не встановленні металеві ящики з металевими кришками, що щільно закриваються і не утворюють іскор.
В приміщенні паливо-заправного пункту не встановлений автоматичний газоаналізатор для контролю за станом повітряного середовища.
Для будівлі не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок».
На резервуар не складено технологічну карту, в якій вказуються номер резервуара, його тип, призначення, максимальний рівень наливання, мінімальний залишок.
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не дотримуються вимоги нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки, а саме: керівник підприємства не розробив комплексні заходи щодо забезпечення пожежної безпеки.
Керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою не розроблені та затверджені інструкції про заходи пожежної безпеки для кожного приміщення.
На паливо-заправному пункті не вивішені на видимих місцях плакати, які містять обов'язки водія під час заправляння автотранспорту.
Не складено розрахунок потреби в засобах індивідуального захисту органів дихання персоналу підприємства згідно вимог чинного законодавства.
Не дотримуються вимоги нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки, а саме: не передбачено для гасіння можливих пожеж на складі нафтопродуктів: один універсальний повітряно-пінний вогнегасник ОВПУ-250 або замінюючий його; чотири ручних (пінних, вуглекислотних або порошкових) вогнегасники; ящик з піском місткістю не менше 0,5 м3; повстину або асбестову тканину розміром 1,5×2 м; запас піноутворювача, не менше, ніж 400 л в концентрованому вигляді порушення вимог пункту 17.2.10 ВБН В.2.2-58.1-94.
Особи, яких прийнято на роботу, пов'язану з підвищеною пожежною небезпекою не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум).
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
Не призначені відповідним наказом по підприємству відповідальні особи за справне утримання доріг, проїздів і під'їздів.
Приміщення не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до пункту 9.16, додаток А таблиця А.1 ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”
Приміщення не в повному обсязі забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ІSО 7010:2019 “Графічні символи. КОЛЬОРИ ТА ЗНАКИ БЕЗПЕКИ. Зареєстровані знаки безпеки”.
Паливо-заправний пункт не оснащена телефонним та гучномовним зв’язоком.
Використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості розпочато без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Приміщення, у яких розташована оргтехніка не в повному обсязі оснащені переносними газовими вогнегасниками ВВК-1,4 чи ВВК-2.
Не проводиться, з періодичністю не рідше одного разу на рік, вимірювання опорів заземлювальних пристроїв, із занесенням результатів вимірювання та ремонтів до журналу з експлуатації захисту від проявів статичної електрики.
Не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» для зовнішніх установок.
Працюючий персонал не забезпечено засобами радіаційного та хімічного захисту.
Приміщення об'єкту не обладнано інформаційно-довідковим куточком щодо конкретних дій у надзвичайних ситуаціях з урахуванням особливостей виробничої діяльності, відповідно порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 р. № 444 “Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях”.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів у приміщенні акумуляторної не здійснені за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
Покарання: відсутні