Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (5)
Перевірки (21)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ ЦЕНТР "МОЛОДА ГВАРДІЯ"

#33636307

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
06.06.2022 3007626 Державний нагляд (контроль) у сфері метрології та метрологічної діяльності Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.08.2021 2897994 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Шамік Марія Валентинівна — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Тріщик Оксана Володимирівна — лікар-епідеміолог Одеського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Бездень Василь Максимович — перший заступник директора
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.07.2021 2889734 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
260 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Гавриленко Микола Олександрович — Начальник відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Єрмакова Олена В'ячеславівна — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Журба Олександр Іванович — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Українська Валентина Вікторівна — Генеральний директор
Олійниченко Олександр Русланович — Провідний інспектор Суворовського РВ у м. Одесі ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Допускається зменшення кількості та розмірів евакуаційних виходів з будівлі і приміщень.
У залах для глядачів усі крісла та стільці не з’єднані між собою в ряди і не кріпляться до підлоги.
У разі зміни планування або функціонального призначення будинків (приміщень, споруд), технології виробництва, штатного розкладу персоналу плани евакуації та інструкції не були відкориговані.
Допускається улаштування на шляхах евакуації пороги, виступи, які перешкоджають вільній евакуації людей. Допускається захаращення сходових кліток 4-го поверху правого крила будівлі меблями.
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій даху будівель Музею «Молода гвардія», Пожежного депо.
Не надано Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки до місцевого органу державного нагляду у сфері цивільного захисту для узагальнення результатів проведення ідентифікації.
Не організовано та не розроблено:  розроблення плану евакуації населення;  визначення безпечних районів, придатних для розміщення евакуйованого населення та матеріальних і культурних цінностей;  організації оповіщення керівників суб’єктів господарювання і населення про початок евакуації;  організації управління евакуацією;  життєзабезпечення евакуйованого населення в місцях його безпечного розміщення;  участі у командно-штабних навчаннях та об’єктових тренуваннях;  навчання населення діям під час проведення евакуації.
Немеханізований пожежний ручний інструмент, розміщений у складі комплектації пожежного щита (стенду), не проходить періодичне обслуговування, яке включає такі операції: - очищення від пилу, бруду та слідів корозії; - відновлення фарбування з урахуванням вимог стандартів; - випрямлення ломів та суцільнометалевих гаків для виключення залишкових деформацій після використання; - відновлення потрібних кутів загострювання інструмента з дотриманням вимог стандартів.
Замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання не проведено 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ.
Допускається виконання та експлуатація електромережі з порушенням вимог ПУЕ.
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності СПЗ повинно проводитися відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Пожежний плоско складальний рукав не приєднаний до крана та ствола і не рідше одного разу на шість місяців не розгортається та згортається наново.
Допускається влаштування та експлуатація електромережі в приміщенні Пожежного депо з порушенням вимог ПУЕ.
Замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання не проведено 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів
Вогнегасники, які експлуатуються, не мають облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації
Не проведено монтаж систем протипожежного захисту в кам’яному складі, металевому складі, тарному складі відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 року «Системи протипожежного захисту».
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT).
Не створено об’єктову комісію з питань надзвичайних ситуацій підприємств, установ та організацій.
Списки громадян, які підлягають евакуації, не складено у трьох примірниках, один з яких залишається в особи, яка здійснює управління об’єктом господарювання, будинком, другий - після уточнення списків надсилається на збірний пункт евакуації (у разі одержання рішення про проведення евакуації), третій - на приймальний пункт евакуації. Такі списки коригуються щороку особами, які здійснюють управління об’єктами господарювання та будинками.
Керівник підприємства, установи та організації не складає і не затверджує переліки посад, під час призначення на які особи повинні проходити навчання, перевірку знань з питань пожежної безпеки та інструктажі (із зазначенням періодичності їх проходження).
У складських приміщеннях, розташованих у будинках будь-якого ступеня вогнестійкості, допускається виконувати стелажі з горючих матеріалів висотою не більше 3 м із забезпеченням проходів між стінами і стелажами завширшки не менше 1 м. За відсутності приладів опалення стелажі можуть встановлюватись упритул до стін. Конструкції стелажів (у тому числі полиці) висотою більше 3 м не виконані з негорючих матеріалів.
Пожежний плоскоскладальний рукав не рідше одного разу на шість місяців не розгортається та згортається наново.
Електророзетки встановлені на горючі основи (конструкції) або без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Особи, яких приймають на роботу, пов'язану з підвищеною пожежною небезпекою, попередньо (до початку самостійного виконання роботи) не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум). Працівники, зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою,- працівники, що здійснюють роботи в приміщеннях, будинках та зовнішніх установках з категорією щодо вибухопожежної, пожежної небезпеки А, Б, В, Аз, Бз та Вз, у вибухонебезпечних та пожежонебезпечних зонах або здійснюють електро-, газозварювальні роботи та роботи з відкритим вогнем, а також інші працівники, діяльність яких потребує додаткових знань з питань пожежної безпеки та навичок на випадок виникнення пожежі.
Для всіх будівель виробничого призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Стелі навчальних класів облицьовані горючими матеріалами (пластиковою вагонкою).
Переносні вогнегасники повинні не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки (дози) не закриті стандартними кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Знято пристрої для само зачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Дерев’яні конструкції сценічної коробки не оброблені вогнезахисними засобами, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби). Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Допускається захаращення сторонніми предметами тощо приміщення мазутної котельні.
Допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією;
Допускається захаращення сторонніми речами приміщення теплового вузлу.
Для захисту приміщеня призначених для виготовлення кулінарної продукції та (або) приготування їжі, не використовуються переносні вогнегасники з можливістю гасіння пожежі класу F з розрахунку один вогнегасник на одне окреме робоче місце для виготовлення кулінарної продукції та (або) приготування їжі.
Не проводиться технічне обслуговування наявних систем протипожежного захисту – системи пожежної сигналізації.
Допускається встановлення металевої перегородки в загальному коридорі ІІ поверху на шляхах евакуації
Допускаються до роботи особи, які не пройшли навчання з пожежно-технічного мінімуму та не отримали відповідних кваліфікаційних посвідчень.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, та не позначено на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Допускається захаращення підвальних приміщень та приміщення вентиляційної.
У навчальних класах та кабінетах допускається встановлення (розміщення) ліжок..
На випадок пожежі адміністрація відділу харчування не забезпечила засобами індивідуального захисту органів дихання для само рятування людей під час пожежі для обслуговувального персоналу.
Електрифіковані засувки не перевіряються не рідше двох разів на рік, а пожежні насоси - щомісяця. Не рідше одного разу на місяць не перевіряється надійність переведення пожежних насосів з основного на резервне електропостачання з реєстрацією результатів у журналі.
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
У разі зміни планування або функціонального призначення будинків (приміщень, споруд), технології виробництва, штатного розкладу персоналу плани евакуації та інструкції не були відкориговані.
Пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, не нанесені відповідні покажчики за ДСТУ EN ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки».
Дерев’яні конструкції сценічної коробки не оброблені вогнезахисними засобами, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
При розробці плану (схеми) евакуації людей на випадок пожежі не використані вимоги стандартів ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації» та ДСТУ ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки»
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі.
У приміщенні насосної станцій допускається зберігання сторонніх предметів і устаткування.
Не забезпечені працівники підприємства, працівники об'єктових формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами радіаційного та хімічного захисту.
Не розроблена та не затверджена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
Допускається в складських приміщеннях, розташованих у будинках будь-якого ступеня вогнестійкості, встановлення стелажів з горючих матеріалів, конструкції стелажів (у тому числі полиці) мають виконуватися з негорючих матеріалів.
Пожежні гідранти і водойми не мають під'їздів з твердим покриттям. У разі наявності на території об’єкта або поблизу нього (у радіусі до 200 м) природних або штучних вододжерел до них повинні бути влаштовані під’їзди з майданчиками (пірсами) розміром не менше 12 x 12 м для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь-якої пори року.
У разі зміни планування або функціонального призначення будинків (приміщень, споруд), технології виробництва, штатного розкладу персоналу плани евакуації та інструкції не були відкориговані.
Допускається встановлення електророзеток та вимикачів в приміщеннях підприємства на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного не горючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби). Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Не зареєстровано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки (далі – декларація), що дає право на початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) орендарями.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT). Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
На сходових клітках (за винятком незадимлюваних) встановлені прилади опалення, на висоті менше 2,2 м від поверхні проступів та сходових площадок.
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT).
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT).
Для всіх приміщень складського призначення не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Допускається застосування саморобних некаліброваних плавких вставок в електричній шафі.
Відсутній (запас) пожежних сповіщувачів СПЗ який повинен становити не менше 10 % від кількості змонтованих.
При розробці плану (схеми) евакуації людей на випадок пожежі не використані вимоги стандартів ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації» та ДСТУ ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки»
Не укомплектований кожен пожежний кран-комплект кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля;
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій даху будівлі оранжереї.
У культурно-видовищних та дозвіллєвих закладах не влаштовано шафи для зберігання засобів індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі. (Кількість засобів індивідуального захисту органів дихання визначається за кількістю обслуговувального персоналу.)
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами);
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами);
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені в повній мірі відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT).
Для всіх будівель виробничого призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не призначено керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації для керівництва проведенням аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт у єдиній державній системі цивільного захисту під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та управління силами цивільного захисту, що залучаються до таких робіт.
Для захисту приміщеня призначених для виготовлення кулінарної продукції та (або) приготування їжі, не використовуються переносні вогнегасники з можливістю гасіння пожежі класу F з розрахунку один вогнегасник на одне окреме робоче місце для виготовлення кулінарної продукції та (або) приготування їжі.
Не зареєстровано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки (далі - декларація), що дає право на початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) орендарями.
Пожежні кран-комплекти не рідше одного разу на рік не обслуговуються і не перевіряються на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не надано об’єктову інструкцію, в якій відображено періодичність прибирання в столярно-слюсарній майстерні.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів мають не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Для всіх приміщень складського призначення не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Стіни музею (коридори) облицьовані горючими матеріалами.
Не розроблені та не затверджені положення, інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки на об'єкті, здійснення постійного контролю за їх дотриманням. Розмістити інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення у разі виникнення аварії на видних місцях.
Підсобні приміщення (сараї) ремонтно-будівельної групи, будівля оранжереї не забезпечені первинними засобами пожежогасіння – вогнегасниками.
Відсутній (запас) пожежних сповіщувачів СПЗ який повинен становити не менше 10 % від кількості змонтованих.
Вентиляційна система перебуває в несправному стані
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі.
Не проводиться 1 раз на рік випробування на тиск та витрату води з оформленням акта для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Допускається захаращення побутовими речами тощо приміщень Музею «Молода гвардія», Пожежного депо.
Допускається: - експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією; - користування пошкодженими розетками, відгалужувальними та з’єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами;
На вивішених на видимих місцях у житлових номерах, кімнатах будинків для тимчасового проживання людей планах евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, не зазначено місця розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі;
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT).
Допускається захаращення території за будівлею Автомобільного містечка деревиною, тарою тощо
Пожежний плоскоскладальний рукав не рідше одного разу на шість місяців не розгортається та згортається наново.
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі.
Не проведено монтаж систем протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 року «Системи протипожежного захисту».
Допускається улаштування на шляхах евакуації пороги, виступи, які перешкоджають вільній евакуації людей в приміщенні музею.
Біля місць розташування пожежних гідрантів і водойм не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева); для пожежної водойми - літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ EN 62305-2012 «Захист від блискавки».
Не проведено технічне обслуговування і перевірку пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік, на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не в повній мірі закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів амо зачинення і та з’єднувальні коробки в приміщеннях (виробничих, побутових тощо) підприємства.
Електророзетки встановлені на горючі основи (конструкції) або без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Не в повній мірі закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів ідгалужу вальні та з’єднувальні коробки в приміщеннях (виробничих, побутових тощо) підприємства.
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів мають не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не обладнано з урахуванням особливостей виробничої діяльності інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту, для отримання працівниками відомостей про конкретні дії у надзвичайних ситуаціях на підприємстві, в установі та організації, що є частиною приміщення загального користування, у якій тематично оформляються стенди, розміщуються схеми, навчальні посібники і зразки, передбачені програмами підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях.
Світильники не розміщено від горючих матеріалів та предметів на відстані не менше 0,5 м
Спосіб установлення пожежного кран-комплекту не забезпечує зручність повертання вентиля та приєднання рукава. Напрямок осі вихідного отвору патрубка пожежного крана не виключає різкий залом пожежного рукава у місці його приєднання;
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначина відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення, а також для етажерок відкритих установок.
Суб’єкт господарювання не визначив щорічну потребу в навчанні керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, та не забезпечив періодичність його проведення.
Відсутній захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ EN 62305-2012 «Захист від блискавки».
Для всіх приміщень складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
На об’єкті господарювання не утворені тимчасові органи з евакуації. До тимчасових органів з евакуації належать комісії з питань евакуації, збірні пункти евакуації, проміжні пункти евакуації, приймальні пункти евакуації.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів мають не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Приміщення не обладнані АСПГ відповідно ДБН В.2.5-56:2014.
Не вказані на пожежних щитах (стендах) їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказується після літерного індексу «ПЩ».
Не надані сертифікати щодо горючості матеріалу яким утеплена адміністративна будівля.
Не укомплектований кожен пожежний кран-комплект кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля;
Допускається: - експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією; - застосування саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам ПУЕ, що пред’являються до переносних (пересувних) електропроводок;
Відсутні протипожежні перешкоди, які відокремлюють електрощитову від гаражу.
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ EN 62305-2012 «Захист від блискавки».
У музеї на доповнення до плану евакуації людей не опрацьований план евакуації експонатів та інших цінностей,.
Допускається встановлення електророзеток та вимикачів в приміщеннях підприємства на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного не горючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Переносні вогнегасники повинні не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі.
Відсутні протипожежні перешкоди, в приміщенні вентиляційної.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби). Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
У культурно-видовищних та дозвіллєвих закладах не влаштовано шафи для зберігання засобів індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі. (Кількість засобів індивідуального захисту органів дихання визначається за кількістю обслуговувального персоналу.)
Особи керівного складу та фахівці суб’єкту господарювання, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту не пройшли функціональне навчання. У перший рік призначення на посаду і періодично один раз на три - п’ять років.
Знято пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів, а також фіксовані самозакривні двері у відчиненому положенні;
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
З’єднання, відгалужування та окінцювання жил проводів в з’єднувальних коробках приміщень будівель та споруд підприємства не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
З’єднання, відгалужування та окінцювання жил проводів в з’єднувальних коробках приміщень будівель та споруд підприємства не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами);
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ EN 62305-2012 «Захист від блискавки».
Будинки, приміщення та споруди не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби). Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Не визначено розрахунковий час евакуації людей у разі пожежі відповідно до ГОСТ 12.1.004-91 «Пожарная безопасность. Общие требования».
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів
Допускається захаращення сторонніми предметами підсобних приміщень (сараїв) ремонтно-будівельної групи.
Вогнегасники, які експлуатуються, не мають облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби). Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані кнопками дистанційного запуску пожежних насосів, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Допускається захаращення сторонніми речами тощо приміщення електрощитової.
Територія підприємства не дозабезпечена спеціальними пожежними щитами (стендами). Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м-2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м-2 захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не розроблено програму підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях та не затверджено у відповідному порядку.
Не розроблена та не затверджена організаційна структура кожного виду формувань цивільного захисту, порядок їх оснащення технікою і майном положення, не затверджено керівником суб’єкту господарювання, які ці формування утворили, згідно з Примірним положенням про формування цивільного захисту.
Не визначено обсяги забезпечення працівників об'єктових формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами радіаційного та хімічного захисту, їх типи, а також місця зберігання та не погоджено з територіальним органом ДСНС.
Не розробленні плани реагування на надзвичайні ситуації для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій суб’єктами господарювання із чисельністю працюючого персоналу більш як 50 осіб.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Вогнегасники, які експлуатуються, не мають облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації
З’єднання, відгалужування та окінцювання жил проводів в з’єднувальних коробках приміщень будівель та споруд підприємства не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT). Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Не проведено монтаж систем протипожежного захисту в будівлі відділу харчування відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 року «Системи протипожежного захисту».
У складських приміщеннях розміщені робочі місця комірників не обгороджені заскленими перегородками з негорючих матеріалів заввишки не менше 1,8 м, які не повинні перешкоджати евакуації людей та матеріальних цінностей;
З’єднання, відгалужування та окінцювання жил проводів в з’єднувальних коробках приміщень будівель та споруд підприємства не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Застосувується безстелажний спосіб зберігання в металевому, тарному складах без укладання у штабелі. Проти дверних отворів необхідно залишати проходи, які дорівнюють ширині дверей, але не менше 1 м. Якщо склад понад 10 м завширшки, посередині його влаштовується поздовжній прохід не менше 2 м завширшки. Ширина проходів між штабелями має бути не менше 1 м. Ширина проходів та місця штабельного зберігання повинні не позначені обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно. Відстань між стінами та штабелями повинна бути не менше 0,8 м.
Система внутрішнього протипожежного водопроводу не відповідає вимогам ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація» (в частині будівлі демонтована).
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT). Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені в повній мірі відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT).
Допускається зменшувати кількість та розміри евакуаційних виходів з будівлі і приміщень.
Знято пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів, а також фіксовані самозакривні двері у відчиненому положенні;
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Двері на шляхах евакуації не відчиняються в напрямку виходу з будівель (приміщень).
Не надано акт перевірки відповідності наявної системи протипожежного захисту на об’єкті (Форма И.1) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Зменшено кількість та розміри евакуаційних виходів з будівель і приміщень, класи вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій, застосовувано будівельні матеріали з вищими показниками пожежної небезпеки, змінено інженерні та планувальні рішення й умови освітлення згідно з нормованою вимогою.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені в повній мірі відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT).
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені в повній мірі відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT).
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані важелем для полегшення відкривання вентиля укомплектовано.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, та не позначено на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Відсутній захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ EN 62305-2012 «Захист від блискавки».
Пожежні кран-комплекти (ПК №32 та ПК в підсобному приміщенні) не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля укомплектовано. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола не однотипні
Відсутній захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ EN 62305-2012 «Захист від блискавки».
Не проведено технічне обслуговування і перевірку пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік, на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Вентиляційна система перебуває в несправному стані.
Не створені об’єктові формування цивільного захисту.
Не відкориговані плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі відповідно вимогам стандартів ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації» та ДСТУ ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки».
Не зареєстровано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки (далі - декларація), що дає право на початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) орендарями.
Не забезпечено штаб з НС комплектом оперативно-технічної документації, нормативно-правовими актами з питань організації реагування на НС, засобами зв’язку та оргтехнікою. 1. Журнал реєстрації розпоряджень керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (додаток 1). 2. Оперативний журнал з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (додаток 2). 3. Розрахунок сил і засобів (техніки), залучених до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (додаток 3). 4. Картка зв’язку у зоні надзвичайної ситуації (додаток 4). 5. Доповідь старшої посадової особи про склад сил і засобів (техніки), що прибули для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (вибули із зони надзвичайної ситуації) (додаток 5). 6. Звіт про роботу залучених до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації сил та засобів (техніки) цивільного захисту (додаток 6). 7. Робоча карта (схема) зони надзвичайної ситуації. 8. Оперативний план заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (додаток 7). 9. Журнал обліку постраждалих та загиблих під час надзвичайної ситуації (додаток 8). 10. Журнал обліку матеріально-технічного забезпечення ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (додаток 9). 11. Журнал обліку аналізів проб (повітря, води та ґрунту) (додаток 10).
Пожежні резервуари не утримуються таким чином, щоб забезпечити безперешкодний забір води пожежними автомобілями.
Не відкориговані плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі відповідно вимогам стандартів ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації» та ДСТУ ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки».
Стіни шляхів евакуації на першому поверсі облицьовані горючими матеріалами.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби). Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Відсутній (запас) пожежних сповіщувачів СПЗ який повинен становити не менше 10 % від кількості змонтованих.
Не відкориговані плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі відповідно вимогам стандартів ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації» та ДСТУ ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки».
Не розроблено графіки проведення навчань і тренувань та не затверджено керівниками підприємств, не узгоджено з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та територіальними органами ДСНС.
Розміщення крісел в актових і конференц-залах, залах зборів і нарад та в інших подібних приміщеннях не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2002 «Пожежна безпека об’єктів будівництва», ДБН В.2.2-9-2009 «Громадські будинки та споруди», ДБН В.2.2-13-2003 «Спортивні та фізкультурно-оздоровчі споруди», ДБН В.2.2-28:2010 «Будинки адміністративного та побутового призначення», ДБН В.2.2-16-2005 «Культурно-видовищні та дозвіллєві заклади»
Не проведено спеціальне об’єктове навчання з питань цивільного захисту та спеціальне об’єктове тренування.
Допускається встановлення електророзеток та вимикачів в приміщеннях підприємства на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного не горючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Для всіх будівель складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Допускається зберігання у приміщенні різних речовин та матеріалів (прибиральний інвентар, мотокоси, каністри з ЛЗР) без враховування їх пожежонебезпечних фізико-хімічних властивостей, сумісність, а також ознаки однорідності речовин, що застосовуються для гасіння пожежі.
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності СПЗ повинно проводитися відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі.
Для всіх приміщень складського призначення не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Усі горючі декорації, сценічне оформлення, драпірування в залах для глядачів та експозиційних залах, фойє не важкозаймисті, не оброблені вогнезахисними засобами.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Не здійснено замкнуте обвалування в повній мірі ємності з дизельним паливом, не встановлена огороджувальна стіна з негорючих матеріалів, яка розрахована на гідростатичний тиск рідини, що розлилась.
Не надано акт перевірки відповідності наявної системи протипожежного захисту на об’єкті (Форма И.1) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не проведено технічне обслуговування і перевірку пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік, на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не в повній мірі закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів амо рятування н та з’єднувальні коробки в приміщеннях (виробничих, побутових тощо) підприємства.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT). Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Допускається захаращення підвальних приміщень пластиковою вагонкою.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівель не піддались оброблянню засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт.
З’єднання, відгалужування та окінцювання жил проводів в з’єднувальних коробках приміщень будівель та споруд підприємства не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Не менше одного разу на рік комісією господарчого органу не здійснюється перевірка стану вогнезахисного покриву (просочення), за результатами якої складається акт перевірки технічного стану вогнезахисного покриву (просочення).
З’єднання, відгалужування та окінцювання жил проводів в з’єднувальних коробках приміщень будівель та споруд підприємства не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT).
Допускається встановлення світильників на горючому облицюванні стелі в допоміжних приміщеннях (кухні, санвузли, душеві) без захисту з негорючого теплоізоляційного матеріалу в місцях прилягання цих світильників.
Допускається встановлення електророзеток та вимикачів в приміщеннях підприємства на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного не горючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Відсутні витяжні пристрої в столярно-слюсарній майстерні.
Не відкореговані план (схеми) евакуації людей на випадок пожежі з використанням вимог стандартів ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації» та ДСТУ ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки»
Мешканці гуртожитку не ознайомлені адміністрацією з основними вимогами пожежної безпеки (під розпис). У житлових кімнатах гуртожитку: - на планах евакуації з відповідного поверху із зазначенням даної кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, не вказані місця розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; - відсутня стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку закладу окремо для кожного приміщення.
Наявна система автоматичної пожежної сигналізації не утримується в постійній готовності. Датчики знаходяться у неробочому стані.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту в тому числі з урахуванням внутрішніх та зовнішніх чинників небезпеки, які можуть впливати на об’єкт.
Спосіб установлення пожежного кран-комплекту не забезпечує зручність повертання вентиля та приєднання рукава. Напрямок осі вихідного отвору патрубка пожежного крана не виключає різкий залом пожежного рукава у місці його приєднання;
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Посадові особи до початку виконання своїх обов’язків і періодично (один раз на три роки) не проходять навчання та перевірку знань з пожежної безпеки. Посадова особа - особа, яка постійно чи тимчасово обіймає в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, та на яку покладено завдання й обов’язки щодо забезпечення пожежної безпеки, виконання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки.
Переносні вогнегасники повинні не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі.
Не очищена в повному обсягу від побутових речей тощо територія господарського двору.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння – вогнегасниками.
Місця для розведення багать не утримуються очищеними до верхнього шару ґрунту, облямовуваною смугою очищеного ґрунту не менше 2,5 м завширшки і не розміщені на відстані не менше 30 м від будинків та споруд, 25 м - до стоянок автотранспорту, 50 м - до хвойного та 25 м - до листяного лісового масиву.
Місце проведення вогневих робіт не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасником, ящиком з піском та лопатою). Вид (тип) та кількість первинних засобів пожежогасіння, якими повинно бути забезпечене місце робіт, визначаються з урахуванням вимог щодо оснащення об’єктів первинними засобами пожежогасіння (глава 3розділу V цих Правил) і вказуються в наряді-допуску на виконання тимчасових вогневих робіт
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT). Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
У приміщенні насосної станції не вивішені загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі – НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, та не позначено на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не проведено монтаж систем протипожежного захисту в будівлі ремонтно-будівельної групи відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 року «Системи протипожежного захисту».
При розміщенні тимчасових крісел в актових і конференц-залах, залах зборів і нарад та в інших подібних приміщеннях, а також місць сидіння у залах, які не мають стаціонарно встановлених крісел, під час проведення заходів не забезпечується: ширина проходів між рядами не менше 0,45 м; відстань між спинками крісел (глибина ряду) не менше 0,9 м, а між спинками стільців чи лав - не менше 0,85 м, у кінотеатрах - не менше 1,0-1,1 м;
Не усі працівники при прийнятті на роботу на робочому місці пройшли інструктажі з питань пожежної безпеки (далі - протипожежні інструктажі).
При розробці плану (схеми) евакуації людей на випадок пожежі використовувати вимоги стандартів ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації» та ДСТУ ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки»
Пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, не нанесені відповідні покажчики за ДСТУ EN ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки».
Не ведеться облік осіб, які зобов’язані проходити функціональне навчання суб’єктом господарювання
Відсутній захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ EN 62305-2012 «Захист від блискавки».
На вивішених на видимих місцях у житлових номерах, кімнатах будинків для тимчасового проживання людей планах евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, не зазначено місця розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі;
Приміщення не до забезпечені первинними засобами пожежогасіння – вогнегасниками, згідно норм належності.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT). Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Пожежні кран-комплекти не рідше одного разу на рік не обслуговуються і не перевіряються на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Відсутній захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ EN 62305-2012 «Захист від блискавки».
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Не розроблена та не затверджена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
Допускається захаращення побутовими речами тощо приміщень автомобільного містечка.
Допускається: - експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією; - застосування саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам ПУЕ, що пред’являються до переносних (пересувних) електропроводок; - користування пошкодженими розетками, амо рятування ний та з’єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами; - використання побутових електронагрівальних приладів з порушенням встановлених їх виробником правил експлуатації та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено;
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень з вибухонебезпечними і пожежонебезпечними зонами будь-якого класу, архівів, книгосховищ та інших подібних приміщень не передбачено встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах.
Не відкореговані план (схеми) евакуації людей на випадок пожежі з використанням вимог стандартів ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації» та ДСТУ ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки»
Наявна система автоматичної пожежної сигналізації не утримується в постійній готовності. Датчики знаходяться у неробочому стані.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані важелем для полегшення відкривання вентиля укомплектовано.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT).
Не визначено постійне місце проведення вогневих робіт наказами, розпорядженнями, інструкціями керівником об’єкта.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Електророзетки встановлені на горючі основи (конструкції) або без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
З’єднання, відгалужування та окінцювання жил проводів в з’єднувальних коробках приміщень будівель та споруд підприємства не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Біля входу в приміщення насосної станції не розміщено напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням уночі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
04.06.2021 2854268 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
20 порушень
Предмет перевірки: Виконання суб'єктом господарювання припису від 09.08.2018 року №100
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Українська Валентина Вікторівна — Генеральний директор
Єрмакова Олена В'ячеславівна — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Необладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей будівля Адміністрації, будівля відділу харчування табору «Сонячний», складські будівлі та будівлі ремонтно-будівельної групи
Не визначено розрахунковий час евакуації людей у разі пожежі відповідно до ГОСТ 12.1.004-91 «Пожарная безопасность. Общие требования».
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій даху будівель ЖКХ, кам’яного складу, ремонтно-будівельної групи, стелі – столової, музею (за експонатами) дружини «Зоряна».
Не здійснено з усіх сторін обвалування підземного резервуару для зберігання мазуту
Не уточнено та не вказані місця збору персоналу об’єкта на випадок виникнення надзвичайної ситуації природного та техногенного характеру з місцевими органами виконавчої влади.
В адміністративній будівлі вхідні двері не відчиняються в напрямку виходу з будівлі.
Ідентифікація на визначення потенційно-небезпечного об’єкту проведена з порушенням наказу МНС України № 98 від 23.02.2006 року (не зазначені усі чинників небезпеки).
Не представлена проектна документація, затверджена у встановленому порядку на нове будівництво, реконструкцію (газова котельня, криті спортивні майданчики).
Не організовано проходження функціонального навчання відповідними особами керівного складу, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Не представлений договір на постійне та обов’язкове на договірній основі обслуговування державними аварійно-рятувальними службами.
Працюючий персонал об’єкту не дозабезпечений засобами індивідуального захисту органів дихання.
Не проводиться протипожежний інструктаж з людьми, які мешкають в Будинку Творчості.
Не проводиться технічне обслуговування наявних систем протипожежного захисту – системи пожежної сигналізації.
Допускається встановлення світильників на горючому облицюванні стелі (ІІІ поверх школи) без захисту з негорючого теплоізоляційного матеріалу в місцях прилягання цих світильників.
Не здійснено замкнуте обвалування в повній мірі ємності з дизельним паливом, не встановлена огороджувальна стіна з негорючих матеріалів, яка розрахована на гідростатичний тиск рідини, що розлилась.
Не проведено монтаж систем протипожежного захисту – системи пожежної сигналізації в будівлі Адміністрації, будівлі відділу харчування табору «Сонячний», в складських будівлях та в будівлі ремонтно-будівельної групи відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 року «Системи протипожежного захисту».
Не представлено паспорт потенційно небезпечного об'єкту.
Не проведено ідентифікацію на визначення об'єктом підвищеної небезпеки з урахуванням усіх чинників небезпеки.
Не представлена номенклатура та обсяги матеріального резерву об’єкту.
Не очищена в повному обсягу від хламу прилегла територія (двору) до побутових приміщень ремонтно-будівельної групи.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.04.2021 2578813 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці в Одеській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства про працю
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Матвієнко Олександр Васильович — головний державний інспектор відділу з питань трудових відносин та зайнятості населення
Порушення:
-
-
Покарання: відсутні
18.03.2021 2547462 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавства щодо надання достовірних відомостей по застрахованим особам поданих до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування суб`єктом господарювання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Українська Валентина Вікторівна — Генеральний директор
Шестова Інна Володимирівна — Заступник генерального директора з фінансово - економічних питань - головний бухгалтер
Жмуренко Ірина Андріївна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
14.12.2020 2443275 Додержання законодавства про працю Одеська міська рада (відділ праці) Одеської області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Зокрема з питання своєчасної та у повному обсязі оплати праці
Підстави:
За зверненням працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю
Учасники:
Бездень В.М. — В.о. генерального директора
Бездень В М — В.о. генерального директора
Сорочан Тетяна Миколаївна — заступник начальника відділу контролю за дотриманням законодавства про працю департаменту аналітики та контролю Одеської міської ради
Порушення:
Встановлено порушення в частині несвоєчасної виплати заробітної плати за квітень-липень 2020 та наявної заборгованості по виплаті заробітної плати за квітень-липень 2020
Покарання: відсутні
10.12.2020 2443226 Додержання законодавства про працю Одеська міська рада (відділ праці) Одеської області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Зокрема з питання своєчасної та у повному обсязі оплати праці
Підстави:
За зверненням працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю
Учасники:
Бездень В.М. — В.о. генерального директора
Сорочан Тетяна Миколаївна — заступник начальника відділу контролю за дотриманням законодавства про працю департаменту аналітики та контролю Одеської міської ради
Бездень В М — В.о. генерального директора
Порушення:
Порушення в частині несвоєчасної виплати заробітньої плати за квітень-липень 2020 року та наявної заборгованості по виплаті заробітньої плати за квітень-липень 2020
Покарання: відсутні
21.09.2020 2172597 Додержання законодавства про працю Одеська міська рада (відділ праці) Одеської області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: з питання своєчасної та у повному обсязі оплати праці
Підстави:
За зверненням працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю
Учасники:
Лебединський Едуард Борисович — генеральний директор
Сорочан Тетяна Миколаївна — заступник начальника відділу контролю за дотриманням законодавства про працю департаменту аналітики та контролю Одеської міської ради
Порушення:
При звільнені працівника виплата всіх сум, що належать їм від підприємства, установи, організації, проводилась не в день звільнення
Покарання: відсутні
04.09.2020 2154265 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці в Одеській області Проведено
48 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Лебединський Едуард Броніславович — Генеральний директор
Петруня Дмитро Володимирович — головний державний інспектор
Чумаченко Микола Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду в енергетиці, машинобудуванні та житлово-комунальному господарстві Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Карманова Світлана Василівна — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Салабутіна Олена Петрівна — головний державний інспектор
Єргієв Іван Миколайович — головний державний інспектор
Порушення:
Після постановки транспортного засобу на пост технічного обслуговування, не вішають табличку з написом «Двигун не запускати- працюють люди!»
Посвідчення про перевірку знань з електробезпеки майстра (Малий С.Л.) не містить запису про проходження медичного огляду
Освітлення камери силового трансформатора в ТП-1582 не справне
Працівники (Агєєв М.А. - начальник відділу енергетики, Коврик Ф.В. - електромонтер) не пройшли щорічне навчання та перевірку знань з електробезпеки
Не повірені манометри котлів облік.№№003, 004, 005, 006
Допущений до експлуатації переносний світильник, яким користуються працівники у оглядових канавах, зонах технічного огляду і ремонту транспортних засобів, не обладнаним захисним скляним ковпаком з захисною металевою сіткою
В «Журналі реєстрації операцій перевірки технічного стану колісних транспортних засобів (КТЗ) контрольно-пропускним пунктом» відсутні підписи водіїв проти зауваг в графі 6
Допущена експлуатація підставок (козелків), без зазначення на них граничнодопустимого навантаження, інвентарного або реєстраційного номеру
Трубопроводи гарячої води не споряджені обліковими номерами та під цими номерами не обліковуються в журналі обліку обладнання, що працює під тиском
Інструктажі з питань охорони праці на робочому місці, які проводяться з працівниками структурних підрозділів не відповідають об’єму фактично виконуваних ними робіт
В наданих протоколах випробування та вимірювання електрообладнання 16 одиниць обладнання не заземлено
Допущений випуск на лінію транспортних засобів підприємства, які не проходять перевірку укомплектованості. На момент перевірки вогнегасники, які знаходяться на транспортних засобах, не пройшли технічний огляд (випробування повинна бути проведене у серпні 2020 року)
Перелік робіт, які можуть виконуватись по нарядам на підприємстві щорічно не переглянутий
В протоколі засідання комісії по перевірки знань з питань охорони праці №12 від 18.06.2020 підприємства не вказані НПАОП, згідно яких проводилась перевірка знань у працівників
Форма наряд-допуску №12 не відповідає встановленій
Не пред’явлені журнали нагляду (паспорти) трубопроводів гарячої води з температурою вище 110 оС
Не складане та не надіслане повідомлення про результати ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки у встановленому порядку
Відповідно до п.1.3,1.6,1.7 Наказу Мінтрансу №975 від 5.08.08. «Порядок проведення інструктажів та стажування водіїв колісних транспортних засобів» на підприємстві не створена служба і не розроблено положення про службу безпеки дорожнього руху підприємства, як службу технічної підтримки виробництва, відповідальної за безпечне виконання робіт та експлуатацію автомобільного транспорту
Не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази підприємства вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки під час експлуатації трубопроводів гарячої води з температурою вище 110 оС
Переліки працівників, що мають право ведення оперативних переговорів з енергозабезпечуючими організаціями не погоджено з Держпрацею
Відсутній журнал технічних оглядів і обходів газопроводів
Не складено паспорт на газове господарство
На момент перевірки не обладнаний контрольно-технічний пункт і площадки для перевірки гальм
Не всі інструкції з охорони праці на робочих місцях в структурних підрозділах ДП «УДЦ «Молода гвардія» переглянуті згідно встановлених термінів (перегляд інструкцій проводиться в строки, передбачені нормативно-правовими актами з охорони праці, на основі яких їх розроблено, але не рідше ніж один раз на 5 років, а для робіт з підвищеною небезпекою, або там де є потреба у професійному доборі, - не рідше ніж один раз на 3 роки)
Результати перевірок і випробувань електроінструменту, знижувальних і розділових трансформаторів, захисно-відключаючих пристроїв і кабелів в «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників» не внесено
У відповідності до вимог ст.18 ЗУ №3492- IV Закон України «Про автомобільний транспорт» та розділу VI Наказ Мінтрансу від 07.06.2010 №34 «Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів» на підприємстві не організований дійсний контроль за роботою водіїв транспортних засобів, за режимом їх праці та відпочинку, безпосередні керівники робіт не ведуть «Відомість обліку робочого часу та відпочинку водіїв», у водіїв відсутні «Індивідуальні контрольні книжки водія». В правилах внутрішнього трудового розпорядку для робітників підприємства не враховані вимоги «Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів»
Положення про оперативні взаємовідносини споживача з енергопостачальними організаціями не розроблені
Відсутній графік технічного огляду систем газопостачання затверджений встановленим порядком
До виконання робіт підвищеної небезпеки та тих, що потребують професійного добору, допускаються особи без наявності висновку психофізіологічної експертизи
На котлах не прикріплені на видному місці таблички форматом не менше ніж 300×200 мм із зазначенням дозволеної температури води та дат наступних внутрішнього (зовнішнього) огляду і гідростатичного випробування
Електричні схеми на ТП-1922 не переглянуті
Журнали реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці в структурних підрозділах ведуться з порушенням встановленої форми
В експлуатації знаходяться електрозахисні засоби (покажчики напруги до 1000 В, діелектричні рукавички), яким не проведені чергові електричні випробування
Медичний працівник щомісяця не здійснює аналіз проведених щозмінних передрейсових та післярейсових медичних оглядів, причин відсторонення від роботи водіїв та не доводить їх до відома керівника. Перевізник щомісяця не розглядає результати щозмінних передрейсових та післярейсових медичних оглядів
На момент перевірки не ведуться картки форма МШ-6 обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту
Обладнання РУ-6 кВ на ТП-1581 потребує чищення від павутиння
Металеві частини ТП-1582 (двері камери силового трансформатора) потребують оновлення антикорозійного покриття
Відповідно Наказу Мінтрансу №975 від 05.08.08. «Порядок проведення інструктажів та стажування водіїв колісних транспортних засобів» не надані відомості про створення служби безпеки дорожнього руху підприємства, як служба технічної підтримки виробництва, відповідальної за безпечне виконання робіт та експлуатацію автомобільного транспорту, допущені до роботи водії транспортних засобів, відносно яких не проводиться робота щодо попередження дорожньо-транспортних пригод; водіям автомобілів не проводиться інструктажі з безпеки дорожнього руху, відсутні відповідні журнали
Не перевіряється періодичним оглядом, не рідше за один раз на 6 місяців, із записом в «Журнал обліку та зберігання засобів захисту», наявність і стан усіх засобів захисту
Не забезпечене проведення періодичного (не рідше 1 разу на рік) обстеження котлів облік.№003, 004, 005, 006, а саме: гідростатичного випробування робочим тиском, внутрішнього та зовнішнього оглядів
Згідно до «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» р.ІІ п.п.2.4, 2.14., наказу МОЗ України від 21.05.2007 № 246 та п.1.3 «Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів», спільний наказ МОЗ та МВС України від 31.01.2013 № 65/80, не організований контроль, не визначені строки, не складені поіменні списки водіїв щодо проведення періодичних медичних оглядів водіїв транспортних засобів
На території підприємства допущено спільне зберігання справних і несправних транспортних засобів
Двері на ТП-1582, ТП-1581, ТП-1923 потребують поновлення знаків безпеки, диспетчерських найменувань
Не наданий наказ роботодавця про пуск у роботу котельного обладнання, що працює під тиском, а саме: котлів та трубопроводів гарячої води
На момент перевірки не надані технологічні карти щодо перевірки технічного стану транспортних засобів
У ШРП відсутні схеми обладнання, режимні карти та інструкції з експлуатації обладнання
Неелектротехнічному персоналу інструктаж з присвоєнням 1 кваліфікаційної групи з електробезпеки проводиться з порушенням вимог чинного законодавства (інструктаж з електробезпеки на 1 групу повинна проводити особа, відповідальна за електрогосподарство або по письмовому розпорядженню особа, з числа електротехнічних працівників з групою III, а не керівник структурного підрозділу)
Не надана інформація про проведене гідростатичне випробування перед пуском в роботу трубопроводів гарячої води з температурою вище 110 оС
Покарання: відсутні
30.07.2020 2181561 Додержання законодавства про працю Одеська міська рада (відділ праці) Одеської області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства про працю України, зокрема з питання заборгованості із виплати заробітної плати працівникам
Підстави:
За інформацією Держстату, ДФС, Пенсійного фонду України
Учасники:
Лебединський Едуард Броніславович — генеральний директор
Сорочан Тетяна Миколаївна — заступник начальника відділу контролю за дотриманням законодавства про працю департаменту аналітики та контролю Одеської міської ради
Ткачук Андрій Олегович — Головний спеціаліст відділу контролю за дотриманням законодавства про працю департаменту аналітики та контролю Одеської міської ради
Порушення:
не виплата середнього заробітку звільненому працівнику за весь час затримки по день фактичного розрахунку
при звільненні працівнику не проводиться виплата всіх сум в день звільнення
не своєчасно виплачена заробітна плата за квітень-липень 2020 року, наявна заборгованість по виплаті заробітної плати за квітень-липень 2020 року
Покарання: відсутні
26.06.2020 2143982 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: Перевірка додержання та виконання вимог законодавства у сферах цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, на підставі наказу ГУ ДСНС України в Одеській області від 22.06.2020 року №172
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Цвігун О М — провідний інспектор Суворовського РВ у м. Одесі ГУ ДСНС України в Одеській області
Єрмакова Олена В'ячеславівна — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Олійниченко Олександр Русланович — Провідний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Цвігун О.М. — провідний інспектор Суворовського РВ у м. Одесі ГУ ДСНС України в Одеській області
Лебединський Едуард Брониславович — генеральний директор
Порушення:
Не очищена в повному обсягу від хламу прилегла територія (двору) до побутових приміщень ремонтно-будівельної групи.
Не представлений договір на постійне та обов’язкове на договірній основі обслуговування державними аварійно-рятувальними службами.
Не представлена номенклатура та обсяги матеріального резерву об’єкту.
Необладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей будівлі корпусу управління, відділу харчування табору «Сонячний» та металевого складу.
Допускається захаращення огородженої території господарського двору побутовими речами, хламом, тощо.
Не організовано проходження функціонального навчання відповідними особами керівного складу, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Необладнані будівлі корпусу управління, відділу харчування табору «Сонячний» та металевого складу системами протипожежного захисту - системи пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 року «Системи протипожежного захисту».
Ідентифікація на визначення потенційно-небезпечного об’єкту проведена з порушенням наказу МНС України № 98 від 23.02.2006 року (не зазначені усі чинників небезпеки).
Не представлена проектна документація, затверджена у встановленому порядку на нове будівництво, реконструкцію.
Не утримується в справному стані обвалування майданчику на якому зберігається ГР.
Допускається встановлення світильників на горючому облицюванні стелі (ІІІ поверх школи) без захисту з негорючого теплоізоляційного матеріалу в місцях прилягання цих світильників.
В адміністративній будівлі вхідні двері не відчиняються в напрямку виходу з будівлі.
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій даху будівлі ремонтно-будівельної групи.
Не представлено паспорт потенційно небезпечного об'єкту.
Не проведено ідентифікацію на визначення об'єктом підвищеної небезпеки з урахуванням усіх чинників небезпеки.
Працюючий персонал об’єкту не дозабезпечений засобами індивідуального захисту органів дихання.
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
22.06.2020 2141509 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
19 порушень
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Іванов Андрій Сергійович — Головний інспектор ВЗНС по Малиновському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС в Одеській області
Попович Олександр Петрович — Головний інспектор ВЗНС по Київському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Лебединський Едуард Брониславович — Генеральний директор
Олійниченко Олександр Русланович — Провідний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Багнюк Владислав Володимирович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Приморському району Одеської міської територіальної громади Одеського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області старший лейтенант служби цивільного захисту
Єрмакова Олена В'ячеславівна — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Не надані посвідчення щодо проходження функціонального навчання відповідними особами керівного складу та фахівцям, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Не проведено ідентифікацію на визначення потенційно-небезпечним об’єктом з урахуванням усіх чинників небезпеки.
Не надано документи на обробку сценічного оформлення та дерев’яних конструкцій сценічних коробок.
Не надані документи матросів – рятувальників державного зразка про закінчення навчального закладу за відповідною професією. Не надано підтвердження кваліфікації матросів – рятувальників.
Електророзетки, вимикачі встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра в побутовій кімнаті корпусу «Дубок», в кімнаті прийому їжі газової котельні.
Не утримується в справному стані обвалування майданчику на якому зберігається ЛЗР та ГР.
В адміністративній будівлі вхідні двері не відчиняються в напрямку виходу з будівлі.
Пожежні плоскоскладальні рукава не утримуються складеними в «гармошку» або подвійну скатку, не приєднані до кранів в будівлі кіноконцертного комплексу.
Допускається захаращення загальних коридорів гуртожитку поличками для взуття, валізами тощо.
Не дообладнані будівлі центру системами протипожежного захисту - системи пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 року «Системи протипожежного захисту».
Не надано документи щодо обробки дерев’яних елементів горищних покриттів будівель засобами вогнезахисту.
Не очищена в повному обсягу від хламу прилегла територія (двору) до побутових приміщень ремонтно-будівельної групи та господарського двору .
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснені за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в підвальному приміщенні, їдальні, коридорі табору «Зоряний», в овочевому цеху, підвалі відділу харчування табору «Сонячний». Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків.
Не надано паспорт відповідної частини акваторії пляжу (водного об’єкту), акт водолазного обстеження дна акваторія пляжу, карту виміру глибини дна акваторії пляжу (водного об’єкту), акт про усунення небезпечних для купання предметів з дна акваторії пляжу (водного об’єкту).
Допускається влаштовування на шляхах евакуації порогів, виступів в будівлі табору «Зоряний».
Електрощити, групові електрощитки не в повному обсягу оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не всі будівлі центру обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей.
Допускається улаштовування на шляхах евакуації розсувних дверей в таборі «Зоряний».
Допускається встановлення світильників на горючому облицюванні стелі (ІІІ поверх школи) без захисту з негорючого теплоізоляційного матеріалу в місцях прилягання цих світильників.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.01.2020 2094736 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавства щодо надання достовірних відомостей по застрахованим особам поданих до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування суб`єктом господарювання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Гельман Віолета Федорівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Шестова І.В — В.о. генерального директора, головний бухгалтер
Шестова І В — В.о. генерального директора, головний бухгалтер
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
11.11.2019 1703079 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У звзку з розглядом Верховним Судом справи №540/413718 за участю ГУ ДСНС України в Одеській області та ДП "УДЦ "Молода гвардія" не є можливим дотримання вимог ст.3 ЗУ "Про засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"
Предмет перевірки: Виконання доручення Прем’єр-міністра України від 17.08.2019 року № 27938/0/1-19
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.07.2019 1671640 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Бездень Василь Максимович — заступник директора
Порушення:
.Частково недостатньо тумбочок в спальних кімнатах таборів „Берізка” та „Дубок
Виявлено грибок стель в санітарних вузлах кімнат № 2 та № 3 табору „Берізка”, в коморі для овочей ( комора для зберігання порожньої тари);
Цех для обробки яєць необхідно забезпечити вентиляцією
Частково потребуть заміни вікна в таборах „Берізка” та „Дубок”, „Прибріжний”;в фабриці-заготівельній табору „Сонячний” необхідно замінити частково бите скло у вікнах
Потребують ремонту частина приміщень Будинку творчості (актова зала, вестибюль, частина коридору 2-го поверху, кімната туризму); стеля в мийному відділення харчоблоку табору "Зоряний"
Комора для овочей харчоблоку табору „Сонячний” потребує проведення вологого прибирання.
відсутні наматрацники
Необхідно замінити частково надщерблений столовий посуд в столових.
В бібліотеці табору „Прибріжний” в залі художньої літератури частково не працюють освітлювальні прилади.
Недостатньо ефективно працює витягувальна вентиляція в мийному відділенні харчоблоку табору „Зоряний”.
Покарання: відсутні
17.04.2019 1378497 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Учасники:
Лебединський Е.Б. — Генеральний директор
Лебединський Е Б — Генеральний директор
Шестова І В — заступник генерального директора з фінансово-економічних питань - головний бухгалтер
Шестова І.В. — заступник генерального директора з фінансово-економічних питань - головний бухгалтер
Порушення:
У додатку 23 р.3.1.1 за червень 2009 року сума збору занижена на 389,21 грн., р. 3.1.2 сума збору завищена на 46,89 грн.
недостовірне подання відомостей на застрахованих осіб за 2008-2015, 2017-2019 роки
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.04.2019 1415669 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Ярошенко Олександр Володимирович — начальник відділу транспортного забезпечення
Руда Яна Сергіївна — інженер з охорони праці
Агєєв Михайло Анатолійович — начальник відділу енергетики
Сівак Володимир Іванович — начальник відділу теплотехнічного забезпечення
Порушення:
Фактичні обставини відображені в Акті та припису перевірки
Покарання: відсутні
27.07.2018 2063546 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Тріщик Оксана Володимирівна — лікар-епідеміолог Одеського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Сафян Ігнат Мартунікович — начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Майданюк Надія Олнксіївна — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Порушення:
Не виконуються норми харчування на одну дитину
Поверхня дверей при вході в харчоблок має пошкодження і потребує заміни або ремонту
Поверхні столів у хлібо-булочному відділі, що контактують з харчовими поуктами мають пошкодження та потребують заміни або ремонту
Недостатня кількість твердого інвентарю в спальних кімнатах (одна приліжкова тумба на двох дітей)
Відсутня гаряча проточна вода в палатах та боксах ізолятора
Вікна у відділені харчоблоку, що відкриваються назовні, мають пошкодження поверні скла та не всі обладнані антимоскітною сіткою
Не ведеться журнал ізолятору форма 125/о
Незадовільний санітарно-технічний стан приіщення для приготування деззасобів
Покарання: відсутні
03.06.2018 528114 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Семенюта Ігор Володимирович — фахівець з питань цивільного захисту дп удц «молода гвардія»
Лебединський Едуард Броніславович — Генеральний директор ДП УДЦ «Молода Гвардія»
Порушення:
Відсутні документи у матросів – рятувальників державного зразка про закінчення навчального закладу за відповідною професією.
Не організовано інструктаж з матросами-рятувальниками,не проведені заходи із запобігання нещасним випадкам з дітьми, а також надання домедичної допомоги.
Не зареєстровано порушення правил перебування стороннього катеру в межах відповідальності рятувального поста у вахтовому журналі.
Пост другої категорії не забезпечений спостережними вишками з рятувальними засобами по всій території пляжу через кожні 100-200м.
Покарання: відсутні
03.06.2018 1066089 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність уніфікованих форм актів
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства України
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні