Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Перевірки (2)

КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА "СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ МОНТАЖНО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНИЙ ПІДРОЗДІЛ" ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

#33387623

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
18.01.2022 3022191 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
36 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Олейничук Ігор Михайлович — головний державний інспектор
Малярчук Світлана Мирославівна — головний державний інспектор
Гордина Олена Володимирівна — головний державний інспектор
Надкреничний Кирило Данилович — головний державний інспектор
Баландюк Олександр Вікторович — головний державний інспектор
Порушення:
Електричні випробування та вимірювання КТП-4799 та КЛ-6 кВ, не проведено.
Не надано протокол або посвідчення членів комісії для перевірки знань працівників з питань охорони праці щодо проведення навчання і перевірки знань НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання».
На підприємстві відсутня посадова особа, яка пройшла навчання та перевірку знань на право контролювати безпечну експлуатацію електрообладнання.
Не розроблений і не затверджений роботодавцем перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці
Після технічного огляду автомобільних підйомників працівник, який здійснює нагляд за їх утриманням та безпечною експлуатацією, не виконав їх пуск у роботу записами у паспортах.
Працівники підприємства не забезпечені санітарно-побутовими приміщеннями згідно санітарних норм і правил: для працівників не передбачені кімнати для приймання їжі.
На працівника, який здійснює нагляд за утриманням обладнання в справному стані покладені обов’язки працівника відповідального за утримання обладнання в справному стані.
Провідний інженер з охорони праці залучається до виконання функцій, не передбачених Законом України «Про охорону праці» та «Типовим положенням про службу охорони праці» - веде видачу та облік видачі і повернення спецодягу, спецвзуття та інших ЗІЗ. До функцій служби охорони праці входить контроль за забезпеченням працівників відповідно до законодавства спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального та колективного захисту, мийними та знешкоджувальними засобами.
Не сформовані та не оприлюднені роботодавцем плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці
Дозвільні документи на роботи в діючих електроустановках і на кабельних лініях напругою понад 1000 В, не отримано.
При зберіганні транспортних засобів на площадках з ухилом більше 1% під колеса не встановлені упорні колодки
Не надано графік періодичних оглядів обладнання.
Не проводиться робота щодо попередження нещасних випадків та дорожньо-транспортних пригод, відповідно до Наказу Міністерства транспорту та зв’язку № 975 від 05.08.2008 «Про затвердження порядку проведення інструктажів та стажування водіїв колісних транспортних засобів»: водіям не проводяться вступний, первинний, передрейсовий (цільовий), періодичний (повторний), позаплановий (спеціальний) інструктажі з безпеки руху. «Журнал реєстрації вступного інструктажу з безпеки руху» та «Журнал реєстрації інструктажів з безпеки руху» відсутні
Не оформлюється наказом (розпорядженням) роботодавця (або керівника структурного підрозділу) допуск працівника до самостійної роботи після закінчення стажування та при задовільних результатах перевірки знань з питань охорони праці.
Перелік працівників, що мають право ведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією, не узгоджено з органами Держпраці.
Підприємство не отримало дозвільні документи на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: - нанесення лакофарбових покрить, грунтовок та шпакльовок на основі нітрофарб, полімерних композицій.
Не внесена в перелік видів робіт та не розроблена інструкція з охорони праці по безпечному користуванні газовими приладами
Потрібне фарбування зовнішнього газопроводу
Не надано журнал технічних обслуговувань і ремонтів обладнання.
Відсутній «Журнал перевірки технічного стану транспортних засобів». При виявленні несправностей, поломок і пошкоджень необхідно робити відповідний запис у журналі.
Не зареєстрована декларація на відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, з експлуатації устаткування підвищеної небезпеки машин, механізмів, обладнання підвищеної небезпеки, а саме: систем газопостачання природним газом суб'єктів господарювання, а також газовикористовуюче обладнання потужністю понад 0,1 МВт
Не визначений порядок розміщення транспортних засобів на території підприємства, відсутня затверджена схема розміщення ТЗ
Не розроблені програми стажування для конкретних професій відповідно до функціональних обов’язків працівників
На підприємстві схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників по території підприємства з вказівкою дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в’їздів тощо, не вивішений при в’їзді на територію
Не надано журнал періодичних оглядів обладнання.
Підприємство не отримало дозвільні документи не експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме: - підйомники для підіймання транспортних засобів (підйомник автомобільний TLT240SB, серійний номер 590033021136).
На підприємстві відсутній кабінет охорони праці або окреме приміщення, що спеціально для цього обладнано, яке повинно бути забезпечене належною оргтехнікою, технічними засобами зв’язку і бути зручним для приймання відвідувачів, проведення вступного інструктажу, проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, семінарів тощо
Дозвільні документи на експлуатацію устаткування напругою понад 1000 В відсутні, а саме: - КТП-4799; КЛ-6 кВ.
На підприємстві не обладнана площадка для перевірки гальм.
На підприємстві відсутня необхідна кількість електротехнічних працівників відповідної кваліфікації для обслуговування електроустановок, які пройшли навчання та перевірку знань з питань електробезпеки у встановленому порядку на відповідну групу допуску.
Не установлено наказами суб’єкта господарювання порядок організації проведення робіт підйомником поблизу ВРУ, ПЛ, видачі наряду-допуску та інструктажу працівників.
Допущені до роботи працівники, які не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці.
Не надано журнал обліку обладнання.
Не надано графік (план роботи) працівника, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання.
Працівники підприємства, які безпосередньо зайняті на роботах з підвищеною небезпекою (електрозварники, маляри), не пройшли спеціального навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці (НПАОП 28.52-1.31-13; НПАОП 28.0-1.32-13).
Посадові особи, службові обов’язки яких пов’язані з керівництвом та контролем за виконанням робіт з підвищено небезпекою, не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці в обсязі виконуваних ними робіт - НПАОП 28.0-1.32-13 «Правила охорони праці під час фарбувальних робіт», НПАОП 28.52-1.31-13 «Правила охорони праці під час зварювання металів».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.12.2018 1157754 Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законів та інших нормативно-правових актів про охорону праці
Учасники:
Порушення:
порушення вимог законодавства про охорону праці
Покарання: відсутні