Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (6)
Перевірки (6)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПОЛТАВСЬКИЙ ЗАВОД КВАРЦЕВОГО СКЛА"

#32317141

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
16.03.2022 3108631 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ЛИВАРНИЙ ЦЕХ, АДМІНІСТРАТИВНА будівля
36007, Полтавська обл., Полтава, Полтавська Міська Територіальна Громада, вул. Заводська, 3
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.12.2021 3202309 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Перевірка
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Беспалов Володимир Олександрович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Дяченко Олександр Іванович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Муха Олександр Анатолійович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Матюшов Дмитро Тимофійович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.11.2021 2290318 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
48 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Гаркава Наталя Володимирівна — головний державний інспектор відділу з питань гігієни та експертизи умов праці
Гринюк Віталій Анатолійович — Заступник начальник відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області
Матюшов Дмитро Тимофійович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Дяченко Олександр Іванович — головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області
Беспалов Володимир Олександрович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Муха Олександр Анатолійович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Порушення:
Головою комісії перевірки знань електротехнічних та електротехнологічних працівників призначений не керівник споживача або його заступник, до службових обов’язків, якого входить організація робіт з питань технічної експлуатації електроустановок споживачів, згідно з п. 2.13. розділу 2 Глави IV Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затвердженого наказом міністерства палива та енергетики України від 25.07.2006 р. № 258 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13.02.2012 р. № 91), зареєстровано в Міністерстві юстиції України 02.03.2012 р. за № 350/20663.
Під час проведення опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів, комісією підприємства не було передбачено проведення наступних заходів, з відображенням у Акті: – перевірка наявності експлуатаційної і виконавчої документації, паспортно-технічних даних, інструкцій щодо експлуатації устаткування; – визначення достатності і працездатності захисно-блокувальних пристроїв; – оцінка стану безпеки електроустаткування, а також стану будівельної частини будівель і споруд енергетичних об’єктів; – перевірка періодичності і якості виконання регламентних робіт щодо обслуговування електроустаткування; – оцінка рівня фахової підготовки працівників з питань безпеки, відповідності кваліфікації до робіт, що виконуються.
Роботодавцем не отримано дозвіл спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з промислової безпеки та охорони праці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів. Порушення вимог пункту 6 додатку 2 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпек, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року №1107 (зі змінами).
Для забезпечення безпечного проведення робіт вантажопідіймальними кранами не розроблені технологічні карти складування вантажів, навантаження розвантаження рухомого складу.
Відсутні у складських приміщеннях таблички із зазначенням максимально допустимого навантаження на одиницю площі підлоги.
Не призначена розпорядженням особа, відповідальна за збереження та справність електроінструменту.
Колони і обрамлення прорізів у складських приміщеннях у місцях руху підіймально-транспортного устаткування не захищені від механічних ушкоджень неметалічними матеріалами і пофарбовані відповідно до вимог ГОСТ 12.4.026-76.
Електротехнічним та електротехнологічним працівникам, не видані відповідні посвідчення про проходження ними перевірки знань, встановленої додатком 2 ПБЕЕС, форми.
Приміщення електроустановок захаращене.
Інструкції з режиму роботи посудин не вивішено на робочих місцях.
На підіймально-транспортному устаткуванні та механізмах не позначені їх гранична вантажопідіймальність, їх інвентарний або реєстраційний номер, дати наступних часткового і повного технічних оглядів. Маса переміщуваного вантажу повинна включати масу вантажозахоплювальних і знімних пристосувань і тари.
Відсутній журнал встановленої форми обліку робіт на висоті, що виконуються за нарядами і розпорядженнями
Відповідальною особою не здійснюється контроль правильного застосування ключ-марочної системи (ключ-марки) при експлуатації вантажопідіймальних кранів, що керуються з кабіни.
За результатами атестацій (наказ «Про результати атестації робочих місць» від 04.01.2019 №3/19/1/3; наказ «Про результати атестації робочих місць» від 01.03.2017 №13/17/3) не розроблені заходи щодо покращення умов праці і оздоровлення працівників.
Не перевіряється наявність і стан усього наявного інструменту з ізольованим покриттям, періодичним оглядом 1 раз на 6 місяців.
Відряджені особи під час прибуття на місце відрядження не проходять інструктаж з електробезпеки з урахуванням особливостей електроустановок в яких їм доведеться працювати.
Не представлений орієнтовний перелік робіт, згідно якого здійснюються регламентні роботи по проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів.
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на роботи, обслуговування верстатів з обробки деревини і металів. Порушення вимог пункту 21 дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпек, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року №1107 (зі змінами).
Не представлені документальні матеріали, щодо визначення виду оперативного обслуговування електроустановок.
Керівником робіт не розроблена інструкція з охорони праці для осіб які обслуговують твердопаливні коти.
Порушуються терміни періодичних випробувань систем вентиляції.
Відсутні документальні матеріали, які б підтверджували проведення з електротехнічними працівниками щорічного спеціального навчання на право виконання робіт підвищеної небезпеки (виконання робіт в діючих електроустановках), а саме: -плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці - формування навчальних груп; - навчальна документація та порядок їх ведення; - наявність лекцій, семінарів та консультацій.
Відсутній Журнал технічного обслуговування навантажувачів.
На підприємстві не затверджений в установленому порядку перелік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками.
Копії актів опосвідчення електроустановок споживачів, по закінченні звітного періоду, не направлені в територіальний орган Держпраці (Управління Держпраці у Полтавський області).
На території підприємства стелажі для зберігання тарно-штучних вантажів, матеріалів, металу та іншого не мають відповідного позначення (вантажопідіймальність).
Відсутні документальні матеріали (протоколи) щодо здійснення перевірок, вимірювань та випробувань устаткування напругою вище 1000 В, а саме: - кабельна лінія 10 кВ від комірки №4 ПС Супрунівка 110/10 до комірки №11 РУ №4 (марка кабелю АСБ-10 3х240, L-1050 м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №5 ПС Супрунівка 110/10 до комірки №14 РУ №4 (марка кабелю АСБ-10 3х240, L-1050 м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №5 РУ №4 до КТП №24 (марка кабелю ААБл-10 3х70, L-40 м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №7 РУ №4 до КТП №25 (марка кабелю ААБл-10 3х70, L-150 м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №8 РУ №4 до КТП №26 (марка кабелю ААБл-10 3х70, L-200 м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №16 РУ №4 до КТП №27 (марка кабелю ААШв-10 3х70, L-75м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №10 РУ №4 до КТП №27 (марка кабелю ААШв-10 3х70, L-75м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №18 РУ №4 до КТП №27 (марка кабелю ААШв-10 3х70, L-75м.).
Не проводяться роботи з визначення ефективності роботи вентиляційних установок та їх наладки.
Роботодавцем не отримано дозвіл спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з промислової безпеки та охорони праці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: плавильні, заливочні роботи і роботи з термообробки лиття. Відповідно до вимог пункту 6 додатку 2 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпек, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року №1107 (зі змінами).
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на роботи, верхолазні роботи та промисловий альпінізм. Порушення вимог пункту 21 дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпек, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року №1107 (зі змінами).
Під час опосвідчення електроустановок споживачів не висвітлені критерії перевірки стану безпеки, а саме; кабельні лінії напругою понад 1000 В.
Не пред’явлений журнал ремонту систем вентиляції.
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки Група А п.8. (Устатковання напругою понад 1000 В.), а саме: - кабельна лінія 10 кВ від комірки №4 ПС Супрунівка 110/10 до комірки №11 РУ №4 (марка кабелю АСБ-10 3х240, L-1050 м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №5 ПС Супрунівка 110/10 до комірки №14 РУ №4 (марка кабелю АСБ-10 3х240, L-1050 м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №5 РУ №4 до КТП №24 (марка кабелю ААБл-10 3х70, L-40 м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №7 РУ №4 до КТП №25 (марка кабелю ААБл-10 3х70, L-150 м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №8 РУ №4 до КТП №26 (марка кабелю ААБл-10 3х70, L-200 м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №16 РУ №4 до КТП №27 (марка кабелю ААШв-10 3х70, L-75м.); - кабельна лінія 10 кВ від комірки №10 РУ №4 до КТП №27 (марка кабелю ААШв-10 3х70, L-75м.); - - кабельна лінія 10 кВ від комірки №18 РУ №4 до КТП №27 (марка кабелю ААШв-10 3х70, L-75м.). група А п.8. Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107 (зі змінами від 10.03.2021р. Постанова Кабінету Міністрів України № 77).
Не на кожну вентиляційну установку заведений паспорт.
Не складений (відсутній) перелік робіт із щоденного обслуговування навантажувачів.
На підприємстві відсутній журнал обліку та зберігання засобів захисту (від падіння з висоти).
Роботодавцем не встановлений порядок проведення щоденного обслуговування, періодичного технічного обслуговування та ремонту навантажувачів відповідно до вимог експлуатаційних документів.
Не призначені за процедурою, визначеною суб’єктом господарювання, обслуговувальний і ремонтний персонал навантажувачів (водіїв навантажувачі, акумуляторників, вулканізаторників, монтувальників шин, слюсарів паливної апаратури, тощо).
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на роботи, обстеження, ремонт і чищення димарів, повітропроводів, а також димових та вентиляційних каналів. Порушення вимог пункту 21 дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпек, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року №1107 (зі змінами).
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на роботи, нанесення лакофарбових покрить, ґрунтовок та шпакльовок на основі нітрофарб, полімерних композицій (поліхлорвінілових, епоксидних тощо). Порушення вимог пункту 21 дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпек, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року №1107 (зі змінами).
В картах умов праці робочих місць «маляр, зайнятий на роботах із застосуванням шкідливих речовин не нижче 3 класу небезпеки» і «прибираль-ник виробничих при-міщень» (матеріали атес-тації 2019року) та «лабо-рант спектрального ана-лізу» (матеріали атестації 2017року), відсутні підпи-си працівників, які зайняті на робочому місці що атестоване, про ознайом-лення з результаттами атестації.
Не пред’явлений журнал з експлуатації систем вентиляції.
До «Журналу обліку та зберігання засобів захисту» не внесений увесь наявний інструмент з ізольованим покриттям.
На виробництві у місцях проведення робіт відсутній перелік вантажів, що переміщуються вантажопідіймальними кранами та машинами, із зазначенням їх маси.
Не забезпечена організація контролю за роботою витяжних вентиляційних пристроїв в місцях проведення зварювальних робіт за затвердженим графіком (не рідше одного разу в квартал).
На підприємстві не задіяна ключ-марочна система. Під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, не забезпечено керування тим лише працівником, який одержав у встановленому порядку ключ (ключ-марку).
В дільницях складських приміщень, перебування на яких пов’язане з небезпекою для працівників, не пофарбуванні в сигнальні кольори та не встановлені знаки безпеки відповідно до вимог ГОСТ 12.4.026-76.
Відсутній «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників».
Покарання: відсутні
10.03.2020 1744507 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
21 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Виробничо, складські та адміністративні приміщення
36007, Полтавська обл., м. Полтава, вул. Заводська, буд. 3
Учасники:
Сердюк Олександр Валерійович — Заступник начальника відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Полтавській області
Гавриш Сергій Іванович — Головний інспектор відділу техногенної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Полтавській області
Порушення:
В приміщенні навчального кабінету, розташованого на другому поверсі адміністративно - побутового корпусу електророзетки та електровимикачі встановлені безпосередньо на горючу основу
Не розроблено річні норми накопичення засобів радіаційного та хімічного захисту
Не визначено обсяги забезпечення працівників формувань цивільного захисту засобами радіаційного та хімічного захисту
Не здійснено обов’язкове страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання
На першому поверсі при виході в сходову клітину на шляхах евакуації влаштовано поріг
Не проведено навчання всіх відповідних категорій працівників з питань цивільного захисту в територіальних учбово - методичних центрах з отриманням відповідного посвідчення
На виходах з коридорів першого-третього поверхів адміністративно-побутового корпусу не встановлені світлові покажчики «Вихід»
Не складено перелік посадових осіб та працівників, яким необхідно пройти навчання, протипожежний інструктаж і перевірку знань з питань пожежної безпеки
Шафи пожежних кранів, встановлених в приміщеннях цеху (ПК-3, ПК-4…) не пристосовані для візуального огляду, не мають спеціальних отворів для провітрювання та не опломбовані
На дверях другого евакуаційних виходів з першого – третього поверхів адміністративної будівлі, а також на дверях виходу зі сходової клітини адміністративно - побутового корпусу на покрівлю не вказано місце зберігання ключів
На підприємстві не розроблено регламент надання інформації про аварію; повідомлення про виникнення надзвичайної ситуації
На видних місцях поряд з телефонами не вивішено таблички із зазначенням на них номера телефону для виклику пожежної охорони («101» зі стаціонарного телефону та «112» з мобільного)
Для приміщень складу готової продукції, складу зберігання модельного оснащення, а також приміщення центрального матеріального складу невірно визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок»
Працівники об’єкта не в повній мірі забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту
В коридорі третього поверху адміністративно-побутового корпусу світильники з лампами розжарювання не мають суцільного захисту із негорючого матеріалу
Не проведено уточнення Плану реагування на надзвичайні ситуації
Навчальний клас не обладнано інформаційно-довідковим куточком з питань цивільного захисту з урахуванням особливостей виробничої діяльності
У приміщенні насосної станції не вивішена загальна схема протипожежного водопроводу, з відповідними пояснювальними написами
Приміщення складу готової продукції, складу зберігання модельного оснащення, приміщення центрального матеріального складу, адміністративно-побутового корпусу, у тому числі приміщення столярної майстерні не обладнані системою протипожежного захисту (автоматичною пожежною сигналізацією)
Не проведено спеціальні об'єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту згідно Графіку проведення спеціальних об'єктових навчаннь і тренуваннь з питань цивільного захисту, який повинен бути затверджений та погоджений з територіальним органом ДСНС та місцевими органами виконавчої влади
Не встановлені протипожежні двері на виході зі сходової клітини на покрівлю адміністративно-побутового корпусу
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.02.2019 1622741 Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства з охорони праці
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Власенко Вячеслав Олексійович — інженер з охорони праці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.10.2018 1158110 Державна служба України з питань праці Проведено
64 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства з охорони праці
Учасники:
Власенко Вячеслав Олексійович — інженер з охорони праці
Порушення:
Колія пересувного передавального візка, що знаходиться в ливарному цеху, не має тупикового упору. Порушення вимог пункту 3.19
Не задіяна ключ-марочна система. Під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, не забезпечено керування тим лише працівником, який одержав у встановленому порядку ключ (ключ-марку). Порушення вимог пункту пункту 12 глави 1 розділу 7.
В ливарному цеху не розроблені та не вивішені на визначених місцях чітко виконані схеми розташування і технологічного зв’язку трубопроводів води системи охолодження печей.
Наказ по підприємству №111/18/3 від 05.10.2018 року «Про призначення відповідальних осіб і забезпечення безпечної експлуатації обладнання, що працює під тиском» потребує доопрацювання у відповідності з вимогами діючих Правил. Порушення Розділу 7 глави 1 пункт 1, 2, 3, 4
Відсутній журнал обліку обладнання, що працює під тиском. Порушення Розділу 7 глави 6 пункти 1. 2
На точильно-шліфувальних верстатах інв. №№ 230, 231 проріз між шліфувальним кругом та підручником перевищує встановлені норми. Порушення вимог розділу ІІІ пункту 1.3
Вантажному ліфту обліковий номер 1145після проведення експертного обстеження не проведено позачерговий технічний огляд. Порушення пункт 9.5.1 абзац 4
У цехах не складений затверджений роботодавцем перелік елементів устаткування, знімні огородження якого повинні мати автоматичне блокування з пусковими пристроями цього устаткування.
Відсутній затверджений работодавцем графік огляду стелажів для збергінання вантажів, працівником, відповідальним за їхній справний стан.
Не призначені працівники, відповідальні за справний стан стелажів для збергінання вантажів.
Роботодавець не отримав дозвіл центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорни праці, на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищенної небезпеки, а саме: - кран монорейковий заводський №61902018-1998 року виготовлення, - кран мостовий опорний заводський №6466-1995 року виготовлення, - кран монорейковий заводський №F768965-1994 року виготовлення, - кран-балка заводський №208103-1978 року виготовлення, - кран-балка заводський №113923-1986 року виготовлення, - кран-балка заводський №33114-1989 року виготовлення, - кран-балка заводський №1222-1985 року виготовлення, - кран-балка заводський №1207-1985 року виготовлення, - кран-балка заводський №228105-1990 року виготовлення, - кран-балка заводський №228108-1990 року виготовлення, - кран-балка заводський №228111-1990 року виготовлення,
Начальники підрозділів не переконуються у використанні підлеглим персоналом спеціального одягу та спеціального взуття під час виконання робіт.
На підприємстві не розроблена в установленому порядку інструкція з контролю повітряного середовища виробничих приміщень.
Не призначений працівник який відповідає за стан засобів електрозахисту, не перевіряється періодичним оглядом не рідше 1 раз на 6 місяців наявність і стан усіх засобів захистуіз записом результатів огляду в ,,Журналі обліку та зберігання засобів захисту’’, що є порушенням п.4.4.2
Особою відповідальною за електрогосподарство не визначений список осіб, яким надано право вести оперативні переговори з енергопостачальною організацією та не узгоджений з місцевими органами Держпраці, що є порушення вимог п. 2.2.11.
Роботодавець не отримав дозвіл центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорни праці, на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищенної небезпеки, а саме: - ліфт вантажний обліковий номер 1145, який експлуатується за адресою: м.Полтава, вул. Заводська, 3.
В ливарному цеху на місцях проведення робіт вантажопідіймальними кранами не вивішені схеми (графічні зображення) стропування вантажів, а також таблиці з вказаною масою вантажів. Порушення вимог пункт 9 Розділу VІ глави 6
Роботодавець не отримав дозвіл центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорни праці, на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищенної небезпеки, а саме: -підстанції трансформаторні комплексні КТП-1000/10/04 порядковий №24, №25, №26, №27
В журналі нагляду (паспорт) не записано номер і дата наказу про призначення працівника, відповідального за утримання обладнання у справному стані. Порушення вимог пункт 2 Розділу VІ глави 5
Роботодавець не отримав дозвіл центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорни праці, на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищенної небезпеки, а саме: - повітрозбірник обліковий номер 8014, який експлуатується за адресою: м.Полтава, вул. Заводська, 3
Відповідальний за електрогосподарство не визначив письмовим розпорядженням систему нумерації нарядів, порядок їх реєстрації і зберігання, що є порушенням пункту 3.3.10.
Індукційна середноьчастотна тигельна електропіч GW 2-1500-0,5 виготовлена Weifang Jinhuaxim Electric Furanace Manufakturing CO., LTD (КНР) придбана за кордоном, допущена в експлуатацію (до застосування) без проведення експертизи на відповідність нормативно-правовим актам з охорони праці, що чинні на території України.
Відсутній ремонтний журнал на обладнання, що працює під тиском. Порушення Розділу 7 глави 5 пункт 2
На території підприємства є випадки використання працівниками ручного слюсарного інструменту, який не відповідає встановленим нормам (кувалди з привареними рукоятками, саморобні зварені пристосування, зварені гайкові ключі та ін.).
Копії актів опосвідчення, по закінченні звітного періоду, не направлено в територіальні органи Держпраці. Порушення вимог п. 8.4.
Відповідальні особи за утримання у справному стані і безпечну експлуатаціюобладнання під тиском не пройшли навчання і перевірку знань з охорони праці у встановленому порядку. Порушення Розділу 7 глави 1 пункт 1 підпункт 1
Відповідальною особою за справний стан і безпечну експлуатацію повітрозбірника обліковий номер 8014 щоденно в робочі дні не перевіряються записи в змінному журналі із підписом у ньому. Порушення Розділу 7 глави 6 пункт 1
Не витримується періодичність (2 рази на рік) з контролю повітряного середовища виробничих приміщень.
Адміністрацією ливарного цеху не розроблені профілактичні заходи щодо запобігання професійних захворювань вібраційним невритом у працюючих з пневмоінструментом.
На підприємстві не повному об’ємі заповнюються особисті карти обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту, чим порушені вимоги пункту 4.10 розділу ІV
Не розроблена інструкція з режиму роботи і безпечного обслуговування посудин. Порушення Розділу 7 глави 1 пункт 6
Вантажопідіймальні крани, а саме: - кран монорейковий заводський №61902018-1998 року виготовлення, - кран мостовий опорний заводський №6466-1995 року виготовлення, - кран монорейковий заводський №F768965-1994 року виготовлення, - кран-балка заводський №208103-1978 року виготовлення, - кран-балка заводський №113923-1986 року виготовлення, - кран-балка заводський №33114-1989 року виготовлення, - кран-балка заводський №1222-1985 року виготовлення, - кран-балка заводський №1207-1985 року виготовлення, - кран-балка заводський №228105-1990 року виготовлення, - кран-балка заводський №228108-1990 року виготовлення, - кран-балка заводський №228111-1990 року виготовлення, після проведення експертного обстеження та позачергового технічного огляду не пущені в роботупрацівником, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією. Порушення вимог пункт 2 Розділу VІ глави 2
В ливарному цеху відсутня чітка схема системи проходів з виділенням зон для пішохідного руху із зазначеною розміткою. Порушення вимог пункту 3.3. розділу 3
Роботодавець не забезпечує приймання і перевірку ЗІЗ, що надходить на підприємство, на їх відповідність вимогам нормативних документів (ДСТУ, ГОСТ, ТУ), чим порушені вимоги пункту 3.6 розділу ІІІ
Роботодавець не надав в центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці на право виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000В
не представлені документи щодо проходження періодичних медичних оглядів за 2018 ɩ
На основному поверсі не вивішена табличка із зазначенням: - назва ліфта (за призначенням), - вантажопідйомності, - реєстраційного номера, - номера телефону для зв'язку з обслуговуючим персоналом або аварійною службою. Порушення пункт 9.7.14
На драбинах, що перебувають в експлуатації, не зазначені: інвентарний номер; дата проведення наступного випробування; належність цеху (дільниці тощо).
В Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці не вноситься запис про допуск до роботи (додаток №6), що є порушенням вимог п.6.10
До обслуговування обладнання, що працює під тиском, допускаються працівники які не пройшли навчання з охорони праці і не мають відповідну кваліфікацію щодо обслуговування обладнання під тиском. Порушення Розділу 7 глави 1 пункт 1 абзац 3
Не розроблена (не забезпечено) інструкція з охорони праці для ліфтів.Порушення пункт 9.7.3
Не забезпечено виконання організаційних заходів якими досягається безпека робіт в діючих електроустановках, а саме: - не складено список осіб, відповідальних за безпечне виконання робіт в діючих електроустановках; - не складено та не затверджено перелік робіт, які виконуються в діючих електроустановках за нарядами, розпорядженнями, в порядку поточної експлуатації, що є порушенням п. 3.1.2.
Не ведеться облік обладнання працівником, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання. Відсутній журнал обліку обладнання. Порушення вимог пункт 1 Розділу VІ глави 1
На підприємстві не визначена службова або посадова особа, відповідальна за придбання ЗІЗ у суб’єктів господарювання, які виробляють та/або реалізують продукцію, що має позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизі, сертифікат відповідності чи свідоцтво про визначення відповідності та задовольняють вимогам Технічного регламенту засобів індивідуального захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2008 № 761, чим порушено вимогу абз. 3 ст. 13
в розпорядженні №3 від 14.08.2018 р. не зазначені заходи під час підготовки робочого місця, що є порушенням п.3.3.12 (додаток 5) НПАОП 40.1-1.21-98 затверджених наказом Держнаглядохорон праці України від 09.01.1998р. зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 10.02.1998 за №93/2533
Роботодавець не проводить навчання та перевірку знань працівників щодо правил користування ЗІЗ згідно з інструкціями з їх експлуатації та способів їх регулювання (підгонки) за розміром, надяганням, перевірки їх працездатності, чим порушені вимоги пункту 5.6 розділу V
В розпорядженні №3 від 14.08.2018р. не зазначені заходи під час підготовки робочого місця, що є порушенням вимог п.3.3.12(додаток №5)
Встановлені факти придбання засобів індивідуального захисту, які не задовольняють вимогам Технічного регламенту засобів індивідуального захисту, а саме: - Костюм робочий ПП «НАДЕЖДА 2006» куртка + штани (відсутній знак відповідності технічним регламентам, не нанесені ідентифікаційні або розпізнавальні знаки, які прямо або дотичної стосуються захисних властивостей засобу захисту та якими він повинен маркуватися, дата виготовлення та/або дата закінчення строку служби) - Костюм зварювальника (відсутній знак відповідності технічним регламентам, не нанесені ідентифікаційні або розпізнавальні знаки, які прямо або дотичної стосуються захисних властивостей засобу захисту та якими він повинен маркуватися, дата виготовлення та/або дата закінчення строку служби) - Жилет сигнальний «KOS-5» (відсутній знак відповідності технічним регламентам, відсуне подання українською мовою); затвердженого постановою КМУ від 27 серпня 2008р. № 761, чим порушені вимоги пункту 3.1 розділу ІІІ
В ливарному цеху не пронумеровані відповідно до схеми розташування і технологічного зв’язку трубопроводів води системи охолодження печей запірні пристрої.
Суб’єкт господарювання не провів ідентифікацію об’єкту підвищеної небезпеки ТОВ «ПОЛТАВСЬКИЙ ЗАВОД КВАРЦЕВОГО СКЛА» м. Полтава, вул. Заводська, 3
Не оглядаються стелажі для збергінання вантажів працівником, відповідальним за їхній справний стан.
Наказ №112/18/3 від 05.10.2018 року потребує доопрацювання у відповідності з вимогами діючих Правил. Порушення пункт 9.7.1 абзац 1; 2
Відсутні у складських приміщеннях таблички із зазначенням максимально допустимого навантаження на одиницю площі підлоги, стелажа що застосовуються.
Відряджені особи під час першого прибуття на місце відрядження пройшли інструктаж з електробезпеки без урахуванням особливостей електроустановок в яких їм доведеться працювати, що є порушенням вимог п.6.10.4.
При виконанні робіт на території підприємства підрядними організаціями не складається акт-допуск.
Відсутня технічна документація (паспорти, формуляри, керівництва з експлуатації і т.д.) на внутрішньо цехову вентиляцію що використовується на підприємстві а саме Порушення вимог ДСТУ ГОСТ 2.601:2006 «Єдина система конструкторської документації. Експлуатаційні документи», абзац 7 ст.13 Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 року № 2694-ХІІ (із змінами).
До виконання стропальних робіт з використанням вантажопідіймального крана допускаються працівники, які не пройшли підготовку і перевірку знань з питань охорони праці. Порушення вимог пункт 5, 9 Розділу VІ глави 5
Допускаються випадки, коли працівники підрозділів не використовують засоби індивідуального захисту відповідно до встановлених норм з охорони праці.
В акті опосвідчення стану безпеки електроустановок не проведено опиус у довільній формі стану безпеки електроустановок, відповідність експлуатації електроустановок нормативним вимогам безпеки, наявність та стан документації по відповідним критеріям; де передбачається: - перевірка наявності експлуатаційної і виконавчої документації в обсягах, передбачених вимогами правил, СНиП, державних стандартів, під час експлуатації електроустановок, паспортно-технічних даних, інструкцій щодо експлуатації устаткування; - визначення достатності і працездатності захисно- блокувальних пристроїв; - оцінка стану безпеки електроустаткування, а також стану будівельної частини будівель і споруд енергетичних об'єктів; - перевірка періодичності і якості виконання регламентних робіт щодо обслуговування електроустаткування; - оцінка рівня фахової підготовки працівників з питань безпеки, відповідності кваліфікації до робіт, що виконуються. Порушення вимог пп.8.1.,8.3., 8.4.
В ливарному цеху в місцях зберігання порожні балони зберігаються разом з балонами, наповненими газом. Порушення вимог розділу V пункту 2.26
По підприємству не проводиться 1 раз на 6 місяців перевірка кабелів-подовжувачів електричного струму
Спеціалістом з охорони праці не видаються обов’язкові до виконання приписи про наявні недоліки з питань охорони праці.
В наряді №7 від 13.10.2018р. відсутній підпис електромонтера Зарви Ю.М. про отримання дозволу на підготовку робочого місця, що є порушенням вимог п.3.2.2 (додаток 4)
Керівники структурних підрозділів, яким безпосередньо підпорядковані електротехнологічні працівники, не мають згідно п.2.3.р.2. гл.4 ПТЕЕС групу з електробезпеки не нижчу,ніж у підлеглих працівників,що е порушенням вимог п 2.1.1.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом