Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2) Перевірки (9)

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КОМУНСЕРВІС" ЛІТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

#32263161

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
24.01.2022 3055331 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
20 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Дідур Сергій Миколайович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області
Дячинський Володимир Васильович — Директор КП "Комунсервіс" Літинської селищної ради
Мельник Олег Михайлович — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області
Свистун Станіслав Леонідович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області
Порушення:
Підприємство здійснює господарську діяльність яка пов’язана з видалення, оброблення, знешкодження, захоронення побутових відходів , яка відноситься до другої категорії видів планованої діяльності та підлягає оцінці впливу на довкілля. При цьому підприємством не надано позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля або висновку державної екологічної експертизи.
КП «Комунсервіс» Літинської селищної ради здійснено розміщення твердих побутових відходів в несанкціонованому місці поза межами відведеної земельної ділянки на земельних ділянках комунальної форми власності площею 1951,33 м2 з кадастровими номерами 0522486200:02:000:0699 та земельні ділянці площею 1170,65 м2 з кадастровим номером 0522486200:02:000:0505, які межують з земельною ділянкою з кадастровим номером 0522486200:02:000:0495, яка перебуває на праві постійного користування КП «Комунсервіс» Літинської селищної ради, що спричинило засмічення земель площами 1951,33 м2 та 1170,65 м2 .
Статистична звітність про відходи не подається.
Не забезпечується професійна підготовка, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами.
Щоквартальне подання інформації згідно Порядку, затвердженого ПКМУ №1221 не забезпечується
На основі матеріально-сировинних балансів виробництва не ведеться первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються.
Суб’єкт господарської діяльності у сфері поводження з відходами, не подає декларацію про відходи за формою та в порядку, затвердженими ПКМУ №118
Підприємством не визначено склад і властивості відходів, що утворюються при виробничо-господарській діяльності
На МВВ допускається видалення та захоронення несортованих та необроблених відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія (полімерні матеріали, папір, скло).
Не вживаються заходи щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу, а саме здійснюється розміщення твердих побутових відходів в несанкціонованому місці поза межами відведеної земельної ділянки на земельних ділянках комунальної форми власності на земельних ділянках площами площами 1951,33 м2 з кадастровими номерами 0522486200:02:000:0699 та 1170,65 м2 з кадастровими номерами 0522486200:02:000:0505, які не відведені для розміщення твердих побутових відходів на території Селищанського старостинського округу Літинської селищної ради , які межують з земельної ділянкою з кадастровим номером 0522486200:02:000:0495.
На свердловині №275 відсутня водовимірювальна апаратура (лічильник), облік забору води не ведеться
Не вводяться ефективні та сучасні технічні засоби і технології для утримання своєї території в належному стані, а саме не вжиті заходи щодо вдосконалення системи водовідведення та очистки рідких нечистот перед потраплянням на поля фільтрації, що розташовані с. Селище, Літинської ТГ, Вінницького р-ну.
Під час обстеження свердловин виявлено, що на усіх свердловинах відсутні пояси зон санітарної охорони джерел питного та господарсько-побутового водопостачання населенню при цьому не розроблені та не затверджені проекти зон санітарної охорони водозаборів.
КП " КОМУНСЕРВІС" здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу із стаціонарних джерел, що розташовані за адресою: вул. Кармелюка, буд. 32, смт Літин, Вінницький р-н., а саме наявне джерело викидів, димова труба твердопаливного котла (вид палива - дрова). Також на промисловому майданчику «Поля фільтрації» здійснюються викиди забруднюючих речовин без відповідного дозволу.
Підприємством не здійснюються заходи щодо попередження забруднення підземних вод, а саме не забезпечено аналіз якості підземних вод з наглядових свердловин, що розташовані на полях фільтрації.
Порушуються норми і правил експлуатації використання технологічних водойм, полів фільтрації (ставків-відстійників), що розташовані у с. Селище, Літинської ТГ, Вінницького р-ну, а саме на момент обстеження виявлено потрапляння твердих побутових відходів на поля фільтрації.
Правила експлуатації полігонів побутових відходів не дотримується, а саме: на в'їзді до МВВ побутових відходів відсутній встановлений щит з відповідною інформацією, на МВВ відсутні автомобільні ваги, не встановлена вишка для візуального контролю виду відходів, що завозяться бортовими і самоскидними транспортними засобами, невстановлені маршрути в’їзду на МВВ, не розроблені щорічні технологічні плани організації робіт із захоронення відходів, на яких позначаються робочі карти, територія МВВ не обмежена нагірною канавою для запобігання витіканню за межі МВВ забруднених поверхневих вод, контроль за станом підземних вод не проводитись щокварталу через спостережні свердловини, МВВ не оснащений системами захисту ґрунтових вод, вилучення та знешкодження біогазу та фільтрату, для відлякування птахів не встановлено спеціальне звукове та біоакустичне обладнання, по периметру МВВ не споруджена суцільна огорожа.
Паспорт місця видалення відходів не ведеться відповідно до Порядку, затвердженого ПКМУ №2034 та Порядку, затвердженого ПКМУ №1216.
Не здійснено організаційні, науково-технічні та технологічні заходи для максимальної утилізації відходів, реалізації чи передачі їх іншим споживачам або підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів (масла та мастила відпрацьовані; відпрацьовані фільтри, матеріали обтиральні забруднені).
Не призначено відповідальних осіб у сфері поводження з відходами.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
24.01.2022 3005675 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін
Учасники:
Лесков Анатолій Іванович — головний спеціаліст сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області
Галицький Ігор Андрійович — Завідувач Сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області
Порушення:
Для проведення планової перевірки Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області листом від 20.01.2022 №02-11/308 звернулось до КП «Комунсервіс» з вимогою надати належно завірені копії документів та інформацію. Станом на 18 лютого 2022 року не всі зазначені у вищезгаданій вимозі інформації та копії документів КП «Комунсервіс» надано для перевірки. А саме підприємством не надано: -наказ про облікову політику комунального підприємства на 2021 рр.; -затверджені в установленому порядку загальновиробничі питомі норми витрат паливно-енергетичних ресурсів, - в калькуляціях та в розрахунках до діючих тарифів на послуги централізованого водопостачання і централізованого водовідведення та тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами відсутні дані про затверджені річні обсяги надання послуг з централізованого водопостачання і централізованого водовідведення та послуг з поводження з побутовими відходами; - інформації щодо кількості укладених підприємством із споживачами послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення договорів згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України від 5 липня 2020 р. № 690 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення». кількості укладених підприємством із споживачами послуг з поводження з побутовими відходами договорів згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України від 10.12.2008 №1070 (із змінами та доповненнями); - інформації щодо оплати централізованого водопостачання та водовідведення всіма категоріями споживачів станом на 01 січня 2022 року; - інформації щодо оплати послуг з поводження з побутовими відходами всіма категоріями споживачів станом на 01 січня 2022 року. Не наданням для проведення перевірки вищезазначених документів та інформації комунальним підприємством «Комунсервіс» створено перешкоди для виконання покладених функцій на Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.
Покарання: відсутні
24.01.2022 3124464 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
33 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
КП «Комунсервіс»
Вінницька обл. Вінницький р-н, смт. Літин, вул. Кармелюка, 32
Учасники:
Крисун Сергій Олександрович — Фахівець відділу забезпечення заходів пожежно-профілактичної роботи у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області молодший лейтенант служби цивільного захисту
Романенко Ганна Олександрівна — провідний фахівець відділу забезпечення заходів пожежно - профілактичної роботи у Вінницькому районі центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у вінницькій обоасті
Порушення:
Персонал не забезпечено засобами радіаційного та хімічного захисту.
Не розроблено та не вивішено на видному місці відповідні інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу в разі виникнення аварійної ситуації (аварії).
Лампи розжарювання у приміщеннях підприємства не обладнані плафонами закритого виконання.
У приміщенні адміністративної будівлі підлога з горючих матеріалів не захищається під топковими дверцятами (топковим отвором) металевим листом розміром 0, 7 х 0, 5 м, що розташовується своїм довгим боком уздовж печі.
Не забезпечено установу інформаційно-довідковим куточком щодо дій персоналу об`єкта у разі виникнення надзвичайних ситуацій або інших нестандартних подій у побуті.
Не розроблено та розміщено на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі вивішені
Начальник не пройшов навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не розроблено та не вивішено на видному місці інструкцію про заходи пожежної безпеки
Не заведено журнал обліку вогнегасників
Не виконано заміри опору ізоляції електромережі.
У приміщеннях підприємства з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важко горючих матеріалів.
Не здійснено функціональне навчання посадових осіб у сфері цивільного захисту відповідно до встановлених вимог.
Не розроблено та не розміщено у кожному приміщенні підприємства табличку, на якій вказати прізвище відповідального за пожежну безпеку, номер телефону найближчого пожежно-рятувального підрозділу, а також інструкцію з пожежної безпеки.
Не здійснено функціональне навчання посадової особи у сфері цивільного захисту відповідно до встановлених вимог.
У приміщенні адміністративної будівлі допускається експлуатується пічного опалення, яке має тріщини.
На наявних пожежних щитах не вказано номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів
Приміщення підприємства не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками, сертифікованими в Україні), згідно норм належності.
Не призначено відповідальну особу з питань цивільного захисту на підприємстві.
Електророзетки та вимикачі в приміщеннях повинні встановлюватися на не горючі основи (конструкції) або з підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступатиме за габарити апарата не менше ніж на 0, 01 метра.
Приміщення адміністративної будівлі, гаражних боксів та майстерні не обладнані системою пожежної сигналізації, системою оповіщення про пожежу та управлінням евакуації людей, організацією, яка має ліцензію на право виконання даного виду робіт.
Не надано до копії дозвільних документів що дають право на початок роботи або на початок використання суб’єктом господарювання об’єкта нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин).
Не заведено журнал вступного інструктажу з пожежної безпеки.
Групові електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів
Не забезпечено з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів у приміщеннях підприємства за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається улаштування тимчасової електромережі у приміщеннях підприємства.
Наявні пожежні щити не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння у розрахунку: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Будівлі не обладнані зовнішньою установкою для захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів або надати підтвердження.
Приміщення підприємства не доукомплектуване відповідними знаками безпеки відповідно до вимог ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колiр» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Наказом чи інструкцією по підприємству не встановлено відповідний протипожежний режим
Не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних елементів конструкцій горищ адміністративної будівлі, гаражних боксів та майстерні, організацією, яка має ліцензію на право виконання даного виду робіт зі складанням акту про виконані роботи.
Не призначено відповідальну особу за пожежну безпеку на підприємстві
Не забезпечено проходження інструктажів з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуацій з особами під час прийняття на роботу та працівниками щороку за місцем роботи із фіксацією у відповідному журналі
Не забезпечено очищення димоходу та опалювального котла на твердому паливі у адміністративній будівлі від сажі. Результати очищення не фіксуються у відповідному журналі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.07.2021 2243581 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Учасники:
Дячинський В.В. — директор
Слободянюк С М — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
Слободянюк С. М — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
Дячинський В В — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.09.2020 2155632 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Вінницькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохороннго законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Пелешок Валерій Олександрович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища у Вінницької області
Мельничук Яна Володимирівна — державний інспектор з охорони навколишнього природнього середовища Вінницької області
Дячинський Володимир Васильович — Начальник КП «Комунсервіс» Літинської селищної ради
Порушення:
Підприємство в повному обсязі не виконало припис від 16.05.2019 р. а саме: Пункт 1 припису. Не отримало дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Пункт 2 припису. Не забезпечило контроль за обсягом і складом забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря. Пункт 4 припису. Не забезпечило проведення аналізу якості підземних вод з наглядових свердловин. Пункт 5 припису Не визначило склад і властивості відходів, що утворюються. Пункт 7 припису Не подало декларацію про відходи за формою та в порядку, затвердженими ПКМУ № 118. Пункт 8 припису Не дотримується правил експлуатації сміттєзвалища при видаленні відході: не забезпечує пересипання відходів ізолювальним матеріалом, та їх ущільнення; не встановило захисні екрани для попередження розвіювання легких фракцій відходів; допускає видалення та захоронення несортованих та необроблених відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія (полімерні матеріали, скло, папір).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.05.2020 1923238 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.11.2019 1662761 Державна фіскальна служба України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Розділ IV. Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування . III група - малі платники - платники податків - юридичні особи, які мають чисельність найманих працівників менше 50 осіб.
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.05.2019 1448459 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Дячинський Володимир Васильович — Начальник КП «Комунсервіс» Літинської селищної ради
Порушення:
Підприємством не забезпечино аналіз якості підземних вод з наглядових свердловин.
Не подано декларацію про відходи за формою та в порядку, затвердженими ПКМУ № 118
Видалення відходів здійснюються із порушеннями правил експлуатації сміттєзвалища, а саме: не в повному обсязі забезпечено пересипання відходів ізолювальним матеріалом, та їх ущільнення; відсутні захисні екрани для попередження розвіювання легких фракцій відходів; допускається видалення та захоронения несортованих та необроблених відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія (полімерні матеріали, скло, папір).
Не ведеться первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються та утилізуються.
На підприємстві експлуатуються стаціонарні джерела викидів в атмосферне повітря в смт. Літин та с. Селище, без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря відсутній.
Перевіркою встановлено що підприємство в період з 07.03.2017року по 16.03.2017р. здійснювало водозабір із двох артезіанських свердловин що розташовані в с. Сосни, Літинського району за допомогою технічних засобів (насосу), без дозволу на спеціальне водокористування.
Контроль за обсягом і складом забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря, на підприємстві не здійснюється.
Підприємство не здійснює облік забору води з артезіанської свердловини №б/н що розташована в с. Сосни в журналі згідно водовимірювальної апаратури, що є порушенням умов дозволу на спеціальне водокористування
Не визначено склад і властивості відходів, що утворюються
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.03.2018 1647547 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Вінницькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Підприємством не виконано пункти № 3 Видалення відходів здійснювати відповідно до правил експлуатації сміттєзвалищ ТПВ, а саме: забезпечувати пересипання відходів ізолювальним матеріалом, та їх ущільнення; встановити захисні екрани для попередження розвіювання летких фракцій відходів; не допускати змішування та захоронення відходів для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія (папір, пластик, склянні пляшки). №4 Забезпечити ведення паспорту місця видалення відходів відповідно до вимог законодавства, а саме провести перегляд та оновлення даних паспорта, а також погодити паспорт в органі виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища. № 6 Забезпечити здійснення заходів для максимальної утилізації відходів, реалізації чи передачі їх іншим споживачам або підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів. № 7 Здійснювати моніторинг місця видалення відходів: здійснювати заходи щодо попередження забруднення підземних вод; обладнати локальні мережі спостережних свердловин для контролю за якісним станом підземних вод; № 11 Дотримуватись вимог природоохоронного законодавства України припису Державної екологічної інспекції у Вінницькій області від 08.08.2016 р. № 02/082.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом