Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2) Будівництво (1) Перевірки (3)

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО " ГЛОБАЛ-МАРКЕТ "

#32155419

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
02.08.2021 2371211 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
32 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Торговельний центр "ГЛОБАЛ-МАРКЕТ"01013, Київська область, м. Київ, вул. Інженерна, 1
01013, Київська обл., м. Київ, вул. Інженерна, 1
Учасники:
Шульга В'ячеслав Віталійович — провідний інспектор відділу пожежної безпеки УЗНС ГУ ДСНС України у м. Києві
Малашенко Микола Миколайович — Головний інспектор відділу ЗНС та ЗЦЗ Голосіївського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Мороз Олексій Васильович — головний інженер
Порушення:
Допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електрообладнання та під електрощитами.
Не всі шляхи евакуації будівлі та споруд торговельного призначення розміщених на території забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Несправності, відключення які відображені на приймально-контрольних приладах системи протипожежного захисту не усуваються.
Не проведено визначення розрахункового часу евакуації людей з приміщень, що утворились після перепланувань у разі пожежі (не надано відповідні підтверджуючі документи).
Допускається зберігання продукції на вантажно-розвантажувальних рампах.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових дільниць електромережі та саморобних подовжувачів (антресольний поверх ТЦ та тороговельні споруди на території).
Допускається улаштування саморобних подовжувачів
Не розміщено інформацію про заходи безпеки і відповідну поведінку населення у разі виникнення аварії та не здійснено навчання працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання через огороджувальні конструкції з нормованими межами вогнестійкості або через протипожежні перешкоди не виконано з межею вогнестійкості не нижчою цієї огороджувальної конструкції або перешкоди за ознаками Е та І
Приміщення серверної, комутаційної не обладнане автоматичною системою пожежогасіння або автономними системами локального пожежогасіння відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
На підприємстві передбачено для контролювання одного об’єкту більше ніж один ПКП систем пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу, без застосування ієрархічних систем згідно з ДСТУ-Н CEN/TS 54-14, в порушенні п. 7.2.29 ДБН В.2.5.-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Для виробничих та складських будівель, приміщень не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки а також клас зони;
Адміністрація торговельних підприємств не забезпечені засобами індивідуального захисту органів дихання для само рятування людей під час пожежі для організації евакуації людей у разі виникнення пожежі.
В тамбурі виходу з ТЦ влаштовано торговельні приміщення та навпроти дверей влаштовано обладнання меблі (шафи).
Приміщення не в повній мірі забезпечені вогнегасниками згідно з типовими нормами належності та не всіх наявних проведено технічне обслуговування.
Знято двері сходової клітини на рівні 1-гоповерху.
Не підтверджено наявність та/або справність системи протидимного захисту будівлі ТЦ.
надзвичайна ситуація
Закриті розподільні пристрої, підстанції (електростанції) І та ІІ груп з масло наповненим обладнанням не обладнано автоматичною системою пожежогасіння (не надано відповідні документи тощо).
Не надано документи, що підтверджують наявність та/або обслуговування блискавкозахисту будівель, споруд.
В об’ємі сходової клітини, що веде з антресольного поверху влаштовано підсобне приміщення.
Біля входу в приміщення насосної станції ввідсутній напис (табло) "Пожежна насосна станція" з освітленням уночі.
В місцях перетину повітроводами вентиляційної системи протипожежних перешкод складських приміщень, не влаштовано пристрої проти поширення вогню (вогнезатримуючі клапани).
Територію не очищено від сміття та відходів виробництва.
На доповнення до планів евакуації не розроблено інструкцію, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше 1 разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників (не надано відповідні документи).
Двері в сходову клітку з антресольного поверху заблоковано конструкціями та речами складського приміщення.
В приміщенні складу на антресольному поверсі допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідному проводі.
При влаштуванні підвісних стель перекривається схема зрошення автоматичної системи пожежогасіння ТЦ.
Приміщення аптеки, торговельні споруди не обладнано системами протипожежного захисту.
Не всі евакуаційні виходи обладнані світловими покажчиками “ВИХІД” білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”
Допускається стоянка автомобілів на відстані менше 9 метрів від будівлі.
Не всі електрощити, групові електрощитки забезпечені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
23.09.2020 1736768 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Заборонено проведення планових заходів відповідно до Закону України від 17 березня 2020 року № 530-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Торговельний центр "ГЛОБАЛ-МАРКЕТ"01013, Київська область, м. Київ, вул. Інженерна, 1
01013, Київська обл., м. Київ, вул. Інженерна, 1
торгівельні приміщення
01013, Київська обл., м. Київ, вул. Інженерна, 1
Реконструкція будівель і споруд торговельного центру з закладами громадського харчування
01013, Київська обл., м. Київ, вул. Інженерна, 1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.05.2018 524654 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Мороз О.В. — Головний інженер ПрАТ «Глобал маркет»
Мороз О В — Головний інженер ПрАТ «Глобал маркет»
Порушення:
допускається використання приміщень орендарями без зареєстрованої декларації відповідності матеріально – технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки
стіни на шляхох евакуації в службових приміщеннях магазину, оздоблені горючими матеріалами.
не надано акт контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу на тиск та витрату води
на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
біля місць розташування пожежних гідрантів не оновлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева)
приміщення магазину не дообладнані автоматичною пожежною сигналізвцією відповідно до табл. А1, ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
приміщення магазину не дообладнані системою оповіщення про пожежу відповідно до додатоку Б, ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
з торгової зали магазину не передбачено не менше 2 – х розосереджених евакуаційних виходів безпосередньо на зовні в порушення п. 8.3. ДБН В.2.2-23:2009
приміщення серверної не обладнане автоматичною системою пожежогасіння або автономними системами локального пожежогасіння відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
евакуаційні виходи з службових приміщень магазину не дообладнані світловими покажчиками "Вихід"
біля входу в приміщення насосної станції ввідсутній напис (табло) "Пожежна насосна станція" з освітленням уночі
відсутній напис на дверях приміщення насосної про місце зберігання ключів
допускається встановлення у протипожежних перешкодах двері з невизначеним класом вогнестійкості в порушення п. 6.4 ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека обєктів будівництва»
технічне обслуговування існуючої автоматичної пожежної сигналізації та автоматичного пожежогасіння не проводиться відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом