Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Будівництво (10) Перевірки (10)

ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ТАЛЬНЕ-АГРОХІМ"

#31999161

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
11.10.2021 2362450 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ПП "Агрохім"
м. Тальне, вул. Замкова, 26, Вк. 4, С. Гордашівка, вул. Травнева, 1
Підприємство
Черкаська обл., Маньківський р-н, С. Поташ, вул. Українська, 101А
Учасники:
Гижко О М — директор
Гижко О.М. — директор
Федорова Наталя Вікторівна — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Уманського районного управління ГУ ДСНС України у Черкаській області
Жовноватий Олег Миколайович — Головний інспектор Тальнівського РС У ДСНС України у Черкаській області
Порушення:
Не здійснено підтримання експлуатаційної придатності (технічне обслуговування) СПЗ відповідно до вимог.
Не здійснено захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також не здійснено їх перевірку.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не всі переносні вогнегасники розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Відсутній інформаційно-довідковий куточок щодо дій персоналу об`єкта у разі виникнення надзвичайних ситуацій або інших нестандартних подій у побуті.
Дерев’яні конструкції зерноскладів не оброблено вогнезахисними засобами, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Посадова особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 року №444.
Для виробничих приміщень, будівель не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно з «Нормами визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також класи зон за «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок »
Відсутнє посвідчення встановленого зразка про проходження функціонального навчання ЦЗ відповідними категоріями осіб.
Не забезпечено укомплектування пожежного щита згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 x 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не навішено на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасників і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
- Не укомплектовано всі пожежні щити протипожежним інвентарем згідно норм належності
Керівником об’єкта своїм розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння.
Будинки, споруди, приміщення та технологічні установки не забезпечено первинними засобами пожежогасіння відповідно до норм належності вогнегасників.
У приміщеннях адміністративної будівлі, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев'яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не проведена перевірка захисту будівель та споруд від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Не забезпечено вказівними знаками для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння.
Замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання не проводяться 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ.
Адміністративна будівля та гараж в повному обсязі не забезпечені знаками безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
На території об’єкта на в’їздах (виїздах) відсутні встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Посадові особи та відповідальні особи за протипожежний стан не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2018 р. № 592
Не встановлено вогнегасники у легкодоступних та видних місцях.
В приміщеннях зерноскладів електричні мережі не відокремлено від горючих конструкцій шаром негорючого матеріалу.
Дерев’яні конструкції горищного приміщення зерноскладів, ЗАВ, гаражів, адміністративне, підсобні приміщення не оброблено вогнезахисним розчином.
Приміщення зерноскладів, ЗАВ, гаражі, підсобні приміщення не обладнано системою протипожежного захисту.
Не здійснено в повному обсязі технічне обслуговування наявних вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.05.2021 2578372 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Центрального округу Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Мулько Ю В — головний спеціаліст - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Мулько Ю.В. — головний спеціаліст - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Порушення:
Лічильники не встановлені
ЗСО знаходяться не в належному стані
очисні споруди та технічні пристрої знаходяться не в належному стані
водні ресурси використовує не економно
умови дозволу не дотримуються
водозабірні споруди не облаштовано відповідно до ЗСО
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
03.08.2020 2151177 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Черкаській області Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконання вимог припису №99 від 05.10.2018 року про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Садівський В.М. — в.о. директора
Жовноватий Олег Миколайович — Головний інспектор Тальнівського РС У ДСНС України у Черкаській області
Садівський В М — в.о. директора
Порушення:
Не укомплектовано пожежний щит згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 x 2 м - 1 шт., багор або лом та гак – 2 шт, лопати – 2 шт,сокири – 2 шт.
Територія підприємств, будинки, споруди, приміщення, технологічні установки не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Керівник об’єкта та/або підприємства своїм розпорядчим документом не визначив спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів.
Приміщення зерноскладів, ЗАВ, гаражі, млин, адміністративне, підсобні приміщення, не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2010.
На території об’єкта площею понад 3 га на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них
Монтаж, введення до експлуатування і технічне обслуговування СПЗ не проводиться відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2010 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні конструкції горищного приміщення зерноскладів, ЗАВ, гаражів, млина, адміністративне, підсобних приміщень не оброблені вогнезахисним розчином.
На пожежних щитах (стендах) не вказані їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ»
Відсутнє посвідчення встановленого зразка про проходження функціонального навчання ЦЗ відповідними категоріями осіб
Не забезпечено справний стан пожежного резервуара і утримувати таким чином, щоб забезпечити безперешкодний забір води пожежним автомобілем.
Не виконано замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ.
Не зареєстровано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблено та не затверджено керівником об’єкта інструкції про заходи пожежної безпеки.
Не обладнано будівлі, споруди та зовнішні установки від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.01.2020 2050344 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері використання та охорони земель
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Підгорний Анатолій Вікторович — директор ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ТАЛЬНЕ-АГРОХІМ»
Дрозденко Володимир Ілліч — державний інспектор у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель у Черкаській області
Порушення:
Приписом № 88/0006ПР/03/01/-19 від 29.03.2019 ПП «ТАЛЬНЕ-АГРОХІМ» було зобов'язано усунути порушення вимог земельного законодавства, а саме статей 125, 126 Земельного кодексу України, що полягає у використанні земельної ділянки державної власності сільськогосподарського призначення площею 2,5 га (на схід від земельної ділянки з кадастровим номером 7124087000:01:001:2057) в адміністративних межах Мошурівської сільської ради Тальнівського району, за межами населеного пункту під будівлями господарського двору без реєстрації права оренди земельної ділянки. В подальшому, в зв'язку з невиконанням керівником ПП «ТАЛЬНЕ-АГРОХІМ» вимог припису № 88/0006ПР/03/01/-19 від 29.03.2019 порушника земельного законодавства було притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 188-5 КУпАП та видано повторний припис № 186/0035ПР/03/01/-19 від 16.05.2019 щодо усунення зазначеного порушення земельного законодавства. На час проведення перевірки вимоги повторного припису № 186/0035ПР/03/01/-19 від 16.05.2019 не виконано – не проведено державну реєстрацію права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності площею 2,5 га (на схід від земельної ділянки з кадастровим номером 7124087000:01:001:2057) в адміністративних межах Мошурівської сільської ради Тальнівського району, за межами населеного пункту під будівлями господарського двору.
Покарання: відсутні
16.05.2019 1643847 Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері використання та охорони земель
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
На час перевірки ПП «Тальне Агрохім» не виконало умов припису від 29.03.2019 №88/0006ПР/03/01-19 , що полягає у неоформленні права користування земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності площею 2,5 га в адміністративних межах Мошурівської сільської ради Тальнівського району.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.04.2019 1641356 Управління Держпраці у Черкаській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: виконання вимог припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.03.2019 1383841 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Об'єкти:
Об'єкт 1
Тальнівський р-н, Мошурівська Сільльська Рада
Учасники:
Підгорний Анатолій Вікторович — директор приватного підприємства «ТАЛЬНЕ-АГРОХІМ»
Порушення:
Розпорядженням Тальнівської РДА № 97 від 03.03.2010 затверджено технічну документацію із землеустрою щодо складання документа, що посвідчує право довгострокової оренди терміном на 11 років земельними ділянками ПП «Тальне-Агрохім» загальною площею 335,4107 га, в т.ч. земель державного запасу 113,2904 га та земель резервного фонду 222,1203 га в адміністративних межах Мошурівської сільської ради, за межами населеного пункту для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Розпорядженням Тальнівської РДА № 99 від 04.03.2010 затверджено технічну документацію із землеустрою щодо складання документа, що посвідчує право довгострокової оренди терміном на 11 років земельними ділянками ПП «Тальне-Агрохім» загальною площею 159,6929 га земель резервного фонду в адміністративних межах Гордашівської сільської ради, за межами населеного пункту для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. В оренду були передані земельні ділянки, які не були сформовані, межі яких не були встановлені, без розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки чим було порушено встановлений законодавством порядок відведення та надання у користування земель.
Не проведено державну реєстрацію права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності площею 2,5 га в адміністративних межах Мошурівської сільської ради Тальнівського району, за межами населеного пункту під будівлями та спорудами господарського двору
Покарання: відсутні
02.10.2018 1209761 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Порушення:
Не укладено договірз юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів
статистична звітність про відходи не складається
не ведеться первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються згідно встановленої форми
порушення вимог щодо поводження з відходами
Не проведено інвентаризацію відходів, що утворюються в результаті діяльності підприємства
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.10.2018 1161425 Державна служба України з питань праці Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: додержання законів та інших нормативно-правових актів про охорону праці
Учасники:
Порушення:
При проведенні інструктажів на робочому місці не перевіряються знання осіб, які пройшли інструктаж та не робиться відповідний запис в журналі
В журналі вступного інструктажу не заповнюється вік особи, яку інструктують
На драбинах відсутні інвентарні номера та дата проведення наступного випробування
Не розроблено перелік інструкцій з охорони праці та не забезпечено розробку всіх необхідних інструкцій з охорони праці
Не подано декларацію відповідності на виконання робіт підвищеної небезпеки - роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра
В журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці не заповнюються номера інструкцій, по яким проводиться інструктаж та порядковий номер
Не створено комісію з перевірки знань з питань охорони праці
Переносні драбини та стрем'янки періодично під час експлуатації не випробовуються статичним навантаженням
Не встановлено контроль за використанням пристосувань для виконання робіт на висоті (драбини) та не ведуться відповідні журнали
На підприємстві не розроблений і не затверджений перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібне спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці
Не пред’явлено перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання)
Покарання: відсутні
02.10.2018 524240 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Об'єкт суб'єкту господарювання не відноситься до високого ступеня ризику
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні