Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Перевірки (2)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СТАЛЬКОМПЛЕКТ"

#31801412

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
09.11.2020 1748762 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" та Постанови КМУ від 22.07.2020 №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
підприємство
36004, Полтавська обл., м. Полтава, вул. 9 Січня, 5
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.10.2019 1419416 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
44 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення:
Не забезпечено виконання організаційних заходів якими досягається безпека робіт в діючих електроустановках, а саме: - не призначені особи, відповідальні за безпеку робіт що виконуються в електроустановках (працівник, який видає наряд, розпорядження; працівник, який дає дозвіл на підготовку робочого місця; керівник робіт; наглядач; члени бригади).
В цеху, дверцята електричної шафи знаходяться у відкритому стані.
Допускаються до роботи в електроустановках особи які не пройшли навчання і перевірку знань на відповідну групу з електробезпеки.
В журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці відсутня відмітка про перевірку знань та допуск працівників до самостійної роботи.
1. Не проведені лабораторні дослідження умов праці працівників. 2. Не розроблені заходи щодо поліпшення умов праці у сфері гігієни праці. 3. Не представлені підтверджуючі документи щодо наявності засобів індивідуального захисту для працівників. 4. Не погоджені документи для організації та проведення попереднього (періодичних) медичних оглядів на підприємстві на 2019р. згідно вимог «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» затвердженого наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246.
Положення про навчання підприємства розроблено без врахування вимог Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05.
Не призначені працівники, відповідальні за справний стан стелажів для збергінання вантажів. Не розроблений затверджений роботодавцем графік огляду стелажів.
Відсутній журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту.
Не всі ватажзахоплюючі пристрої, що використовуються на підприємстві перевіряються на справність, наявність на них клейм або бирок з позначенням номера, дати виготовлення та вантажопідіймальності перед початком роботи.
Особою відповідальною за електрогосподарство не визначений список осіб, яким надано право вести оперативні переговори з енергопостачальною організацією та не узгоджений з місцевими органами Держпраці.
На території підприємства стелажі для зберігання тарно-штучних вантажів, матеріалів, металу та іншого не мають відповідного позначення (номер стелажа, вантажопідіймальність).
Особою відповідальною за електрогосподарство не визначений перелік робіт для електроустановок господарства який виконується за нарядами, розпорядженнями та в порядку поточної експлуатації.
Не складений в установленому порядку перелік професій та посад працівників, які звільняються від повторного інструктажу.
Положення про службу охорони праці підприємства розроблено без врахування вимог Типового положення про службу охорони праці НПАОП 0.00-4.21.04.
Відсутній наказ по підприємству про створення комісії для проведення перевірки знань з електробезпеки з електротехнічними та електротехнологічними працівниками.
Відсутні однолінійні схеми електричних з'єднань для нормальних режимів роботи, не вносяться зміни в однолінійні схеми, які виникли в процесі експлуатації електроустановок.
Шляхи пересування в цеху не позначені відповідними знаками та не мають необхідну дорожню розмітку та дороговкази.
Відсутній список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок.
Не ведеться облік вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, що перебуває у власності суб’єкта господарювання, відсутній журнал обліку обладнання.
Відповідальною особою не здійснюється контроль правильного застосування ключ-марочної системи (ключ-марки) при експлуатації вантажопідіймальних кранів, що керуються з кабіни.
Інструкції з охорони праці, що діють на підприємстві не переглянуті, в зв’язку з актуалізацією законодавчих та нормативних документів з охорони праці, зміни технологічного процесу або умов праці, впровадження нових технологій, нових видів устаткування та іншого.
На крані мостовому електричному однобалочному, обліковий №2 не задіяна ключ-марочна система. Під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, не забезпечено керування тим лише працівником, який одержав у встановленому порядку ключ (ключ-марку).
Відсутній інструктаж з електробезпеки з неелектричним персоналом на першу групу з електробезпеки (не вказана назва або номер інструкції по якій проводиться інструктаж).
На підприємстві не розроблені в установленому порядку програми стажування для конкретних професій.
Для можливості керування краном мостовим однобалочним, обліковий №2, працівник Байда В.В., не пройшов перепідготовку за професією «Машиніст крана».
Стропи в кількості 4 штук., які використовуються на підприємстві мають перегини, перекручення та не мають клейма або бирки з позначенням номера, дати виготовлення та вантажопідіймальності.
В «Журналі обліку та зберігання засобів захисту» не оформляється, перевірка періодичним оглядом наявність і стан засобів захисту із записом результатів огляду в журнал.
Роботодавцем не організовано на підприємстві належний облік і контроль за видачою у встановлені строки ЗІЗ працівникам.
Інструкції з охорони праці, що діють на підприємстві не переглянуті в установлені законодавством терміни.
На корпусах електроінструменту не зазначені інвентарні номери, а також дати наступних перевірок.
На території підприємства є випадки використання працівниками ручного слюсарного інструменту, який не відповідає встановленим нормам (молоток має залізне руків’я).
Видача працівникам і повернення ними ЗІЗ не обліковується в особистій картці обліку спеціального одягу.
Особа на яку покладено виконання обов’язків фахівця служби охорони праці не має четвертої групи з електробезпекиі не може контролювати безпечну експлуатацію електроустановок.
Машиністом крана козлового КК-2-12,5, обліковий №7055, Байдою В.В. не ведуться записи у вахтовому журналі машиніста крана.
Працівникам не надана інформація або не проводиться інструктаж щодо користування засобами праці, а саме кутовою шліфмашиною та іншими (умови користування, вірогідні поломки, першочергові дії у випадку аварії).
Відряджені особи під час першого прибуття на місце відрядження не пройшли інструктаж з електробезпеки з урахуванням особливостей електроустановок в яких їм доведеться працювати.
Спеціалістом з охорони праці не видаються в підрозділи підприємства обов’язкові до виконання приписи про наявні недоліки з питань охорони праці.
Інструкція з охорони праці для машиністів кранів мостового типу не переглянута 1 раз на 3 роки.
Роботи що повинні виконуватись за нарядами і розпорядженням не обліковуються в журналі обліку робіт за нарядами і розпорядженнями згідно форми визначеній в додатку 5 ПБЕЕС.
В паспортах кранів не записано номер і дату наказу про призначення працівника, відповідального за утримання обладнання в справному стані.
Не складено план-графік та план роботи служби охорони праці.
На рейковій колії козлового крана КК-2-12,5, обліковий №7055, ділянка стоянки крана в неробочому стані не позначена табличкою «Місце стоянки крана», а також не встановлені попереджуючі знаки безпеки. Настанови з улаштування наземних рейкових колій вантажопідіймальних кранів ДСТУ-НБА.3.1-25:2014
На підприємстві не затверджений відповідний перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці.
Не пред’явлено журнал технічного обслуговування і ремонту обладнання (крана).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом