Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (9)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Перевірки (6)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АМАТА-ІНВЕСТ"

#31786949

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
19.04.2021 2370903 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
71 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Адміністративно-складські приміщення „Астрос Україна”
61177, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Щаслива, 1
Учасники:
Радінський Андрій Вікторович — головний інженер ТОВ «АСТРОС-УКРАЇНА»
Сиромятніков Євген Валерійович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Холодногірському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Робочі місця комірників у складському приміщенні не огороджено заскленими перегородками з негорючих матеріалів заввишки не менше 1,8 м, які не повинні перешкоджати евакуації людей та матеріальних цінностей. (Орендар ТОВ «ОЗОНЕ»)
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (підтверджується фото) (Орендар ТОВ «ОЗОНЕ»)
Не надані пітверджуючі документи щодо згортання та розгортання рукавів. (Орендар ТОВ «СЕРВІС ПРО»)
В складах допускається користування побутовими електронагрівальними приладами (Орендар ТОВ «ОЗОНЕ»)
Не проводиться випробування на тиск та витрату води зовнішнього протипожежного водопроводу з оформленням акта.
На першому поверсі в коридорі з’єднувальна коробка не закрита кришкою з негорючих або важкогорючих матеріалів. (підтверджується фото) (Орендар ТОВ «ОЗОНЕ»)
Наявні пожежні щити не доукомплектовані комплектом засобів пожежогасіння.
Не заведено журнал обліку вогнегасників, відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.02.2018 року за № 225/31677). (Орендар ТОВ «ОЗОНЕ»)
В складах допускається користування побутовими електронагрівальними приладами (Орендар ТОВ «СЕРВІС ПРО»)
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (підтверджується фото) (Орендар ТОВ «ЕС ДЖІ ПРОДАКШН»)
В прибудованих приміщеннях вимикачі та розетки не встановлені на негорючі основи (конструкції) з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (Орендар ТОВ «ПАРТОРГ»)
Не надано проектну документацію на влаштування адміністративного приміщення у не житловій будівлі літ. Г-5 на першому поверсі (Орендар ТОВ «ПАРТОРГ»)
Не заведено журнал обліку вогнегасників, відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.02.2018 року за № 225/31677). (Орендар ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИЛОВАР»)
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (підтверджується фото) (Орендар ТОВ "ПАРТОРГ")
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (відсутні посвідчення) (Орендар ТОВ «ПАРТОРГ»)
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (підтверджується фото) (Орендар ТОВ «СЕРВІС ПРО»)
В складах допускається користування побутовими електронагрівальними приладами (Орендар ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИЛОВАР»)
В нежитловій будівлі літ Г-5 на четвертому поверсі пожежний кран-комплект не доукомплектовано вогнегасником (Орендар ТОВ «СЕРВІС ПРО»)
Не встановлено відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) протипожежний режим. (відсутній протипожежний режим) (Орендар ТОВ «ПАРТОРГ»)
Під сходовой кліткой своєчасно не очищуються від горючого сміття та відходів виробництва. (підтверджується фото) (Орендар ТОВ «МЕДИЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ СУЧАСНОСТІ»)
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки. (Орендар ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИЛОВАР»)
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки. (Орендар ТОВ «СЕРВІС ПРО»)
Не заведено журнал обліку вогнегасників, відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.02.2018 року за № 225/31677). (Орендар ТОВ «ЕС ДЖІ ПРОДАКШН»)
Не встановлено відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) протипожежний режим. (відсутній протипожежний режим) (Орендар ТОВ «ОЗОНЕ»)
Не заведено журнал обліку вогнегасників, відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.02.2018 року за № 225/31677). (Орендар ТОВ «СЕРВІС ПРО»)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (відсутні посвідчення) (Орендар ТОВ «СЕРВІС ПРО»)
В складах допускається користування побутовими електронагрівальними приладами. ТОВ «ЕС ДЖІ ПРОДАКШН»
Не встановлено відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) протипожежний режим. (відсутній протипожежний режим) ТОВ «СЕРВІС ПРО»
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (відсутні посвідчення) (Орендар ТОВ «ЕС ДЖІ ПРОДАКШН»)
Не заведено журнал обліку вогнегасників, відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.02.2018 року за № 225/31677). (Орендар ТОВ «ПАРТОРГ»)
Не встановлено відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) протипожежний режим. (відсутній протипожежний режим) (Орендар ТОВ «МЕДИЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ СУЧАСНОСТІ»)
Робочі місця комірників у складському приміщенні не огороджено заскленими перегородками з негорючих матеріалів заввишки не менше 1,8 м, які не повинні перешкоджати евакуації людей та матеріальних цінностей. (Орендар ТОВ «СЕРВІС ПРО»)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (відсутні посвідчення) (Орендар ТОВ «ОЗОНЕ»)
Не створений матеріальний резерв для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій
Робочі місця комірників у складському приміщенні не огороджено заскленими перегородками з негорючих матеріалів заввишки не менше 1,8 м, які не повинні перешкоджати евакуації людей та матеріальних цінностей. (Орендар ТОВ «ПАРТОРГ»)
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки. (Орендар ТОВ «ЕС ДЖІ ПРОДАКШН»)
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (підтверджується фото) (Орендар ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИЛОВАР»)
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (Орендар ТОВ «МАРВЕЛ»)
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки. (Орендар ТОВ «ПАРТОРГ»)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (відсутні посвідчення) (Орендар ТОВ «МАРВЕЛ»)
Не встановлено відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) протипожежний режим. (відсутній протипожежний режим) (Орндар ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИЛОВАР»)
Об’єкт не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (відсутні посвідчення) (Орендар ТОВ «МЕДИЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ СУЧАСНОСТІ»)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (відсутні посвідчення) (Орендар ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИЛОВАР»)
Не проведене технічне обслуговування наявних пожежних кран-комплектів на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
На території біля місць розташування пожежного гідранту не встановлено покажчик (об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева).
В нежитловій будівлі літ Г-5 на третьому поверсі в складському приміщені використовується тимчасова електромережа. (Орендар ТОВ «СЕРВІС ПРО»)
Допускається зберігання на вантажно-розвантажувальних рампах товарів.
В нежитловій будівлі літ Г-5 на четвертому поверсі пожежний кран-комплект не доукомплектовано вогнегасником. (Орендар ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИЛОВАР»)
Робочі місця комірників у складському приміщенні не огороджено заскленими перегородками з негорючих матеріалів заввишки не менше 1,8 м, які не повинні перешкоджати евакуації людей та матеріальних цінностей. (Орендар ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИЛОВАР»)
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки. (Орендар ТОВ «МЕДИЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ СУЧАСНОСТІ»)
Не надано журнал обліку вогнегасників, відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.02.2018 року за № 225/31677). (Орендар ТОВ «МЕДИЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ СУЧАСНОСТІ»)
Не надано договір на підтримання експлуатаційної придатності СПЗ відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (Орендар ТОВ «МЕДИЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ СУЧАСНОСТІ»)
Не надано проектну документацію на влаштування адміністративного приміщення у не житловій будівлі літ. Г-5 на першому поверсі (Орендар ТОВ «ОЗОНЕ»)
В нежитловій будівлі літ Г-5 на четвертому та другому поверхах в складських приміщеннях використовується тимчасова електромережа (Орендар ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИЛОВАР»)
Вогнегасники встановлено не на видних місцях та у важко доступних місцях. (Орендар ТОВ «ОЗОНЕ»)
Не надано проектну документацію на влаштування адміністративних приміщень на 1,2,3,4 поверхах нежитлової будівлі літ. Г-5.
Не заведено журнал обліку вогнегасників, відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.02.2018 року за № 225/31677). (Орендар ТОВ «МАРВЕЛ»)
Не надано проектну документацію на влаштування адміністративного приміщення у не житловій будівлі літ. Г-5 на третьому поверсі (Орендар ТОВ «СЕРВІС ПРО»)
З нежитлової будівлі літ. А-1 відсутній другий евакуаційний вихід.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки. (Орендар ТОВ «ОЗОНЕ»)
В складах допускається користування побутовими електронагрівальними приладами (Орендар ТОВ «ПАРТОРГ»)
Орендарі ТОВ «АСТРОС-УКРАЇНА» не надали зареєстровані декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (не надані декларації)
Не встановлено відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) протипожежний режим. (відсутній протипожежний режим) (Орендар ТОВ «ЕС ДЖІ ПРОДАКШН»)
Не надані пітверджуючі документи щодо згортання та розгортання рукавів (Орендар ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИЛОВАР»)
Не погоджена в установленому порядку номенклатура та обсяги резерву об’єктового рівня
Не встановлено відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) протипожежний режим. (відсутній протипожежний режим) (Орендар ТОВ «МАРВЕЛ»)
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (підтверджується фото) (Орендар ТОВ «МЕДИЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ СУЧАСНОСТІ»)
В складах допускається користування побутовими електронагрівальними приладами. (Орендар ТОВ «МАРВЕЛ»)
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки. (Орендар ТОВ «МАРВЕЛ»)
Не надано проектну документацію на влаштування адміністративного приміщення у не житловій будівлі літ. Г-5 на другому та четвертому поверсі. (Орендар ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИЛОВАР»)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.01.2020 1828852 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Харківська Обл
Учасники:
Великодна Олена Валеріївна — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки
Дегтярьов Андрій Анатолійович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні, енергетиці, в АПК та СКС
Рядінський А.В. — Представник за довіреністю Начальник складу
Кабиш Вячеслав Олександрович — начальник управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки
Тимофієнко О.М. — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку
Лихоман Сергій Вікторович — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки, в будівництві, котлонагляді,на транспорті та зв’язку.
Рядінський А В — Представник за довіреністю Начальник складу
Тимофієнко О М — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку
Порушення: відсутні
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.10.2019 1695992 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки вказані у приписі
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Радінський Андрій Вікторович — Головний інженер ТОВ «АСТРОС – Україна»
Порушення:
Будівлі та приміщення в повному обсязі не укомплектувано первинними засобами пожежогасіння.
В приміщеннях складу на шляхах евакуації не демонтовано пороги.
В усіх приміщеннях не приведено в робочій стан автоматичну систему пожежогасіння .
Працівників об’єкту не забезпечено у повному обсязі згідно вимог чинного законодавства засобами радіаційного та хімічного захисту.
У складських приміщеннях нежитлової будівлі літ. «Г-5», де застосовується безстелажний спосіб зберігання матеріалів, влаштовується поздовжній прохід не менше 2 м заввишки.
В приміщеннях допускається захаращування шляхів евакуації різними матеріалами.
Всі переносні вогнегасники в приміщеннях не розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
В складських приміщеннях нежитлових будівель літ. «В-2» світильники з лампами розжарювання не закриті суцільним склом (ковпаком).
Лінії живлення до побутових кондиціонерів не забезпечено автономними пристроями електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній ліні, яка живить групу кондиціонерів.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.05.2019 1459028 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Рядінський А В — головний інженер
Рядінський А.В. — головний інженер
Порушення:
Невиконання п.3 припису від 10.06.13 № 08-25-89 наданого по результатах попередньої планової перевірки підприємства від 22.05.13-07.06.13 (акт № 654/01-03/08-11) щодо забезпечення ведення первинного обліку поводження з відходами за формою №1-ВТ «Облік відходів та пакувальних метеріалів і тари», щодо забезпечення складання та надання до органів статистики статзвітної форми № 1-відходи
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.05.2019 1482900 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Перевірявся у 2018 році
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Адміністративна будівля (м. Дніпро, ВУЛИЦЯ АВТОПАРКОВА, будинок 6)
49000, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, Самарський р-н, вул. Автопаркова, буд. 6
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.09.2018 523650 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Порушення:
З’єднання, відгалудження та окінцювання жил проводів і кабелів в приміщеннях нежитлових будівель літ. «В-2», «Г-5» не виконані за допомогою зварювання, паяння або затискачів
В приміщеннях об’єкту допускається використання побутових електронагрівальних приладів без негорючих теплоізоляційних підставок
По всій території та приміщеннях об’єкту допускається захаращення шляхів евакуації різними матеріалами
Біля місць розташування пожежних гідрантів не встановлено покажчики (об’ємні зі світилом або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерним індексом «ПГ», цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева)
Не всі приміщення складського призначення визначені категорією щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01).
У всіх приміщеннях автоматична система пожежогасіння знаходиться в неробочому стані
Працівники об’єкту не забезпечені у повному обсязі згідно вимог чинного законодавства засобами радіаційного та хімічного захисту.
В приміщеннях нежитлових будівель літ. «В-2», «Г-5» світильники з лампами розжарювання не закриті суцільним склом (ковпаком)
У складських приміщеннях нежитлової будівлі літ. «Г-5» на шляху евакуації допускається облицювання стін з горючих матеріалів.
В приміщеннях об’єкту на шляхах евакуації допускаються пороги
Не всі переносні вогнегасники в приміщеннях розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 метра від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення
Лінії живлення до побутових кондиціонерів не забезпечені автономними пристроями електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів
Допускається встановлення електричних розеток (вимикачів) на горючі основи без підкладання під них горючих матеріалів
Будівлі та приміщення об’єкту не в повному обсязі укомплектовані первинними засобами пожежогасіння
У складських приміщеннях нежитлової будівлі літ. «Г-5», де застосовується безстелажний спосібзберігання матеріалів не влаштовано поздовжній прохід не менше 2 м. заввишки
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом