Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (7)
Дозвільні документи
Ліцензії (3)
Перевірки (13)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ТЕХНОТОРГ-ДОН"

#31764816

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
09.03.2022 3058314 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.08.2021 2343452 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
64 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
"ТЕХНОТОРГ-ДОН"
54025, Миколаївська обл., Миколаївська обл., м. Миколаїв, просп. Героїв України, буд. 113/1
Запорізька філія магазину "Техноторг"
Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Магістральна 70 А
Складський комплекс «Техноторг»
08140, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, С. Шевченкове, вул. Київська, 94
ГК "Техноторг"
73000, Херсонська обл., Херсонський р-н, м. Херсон, Бериславське Шосе, 27
ТОВ "ТЕХНОТОРГ - ДОН"
57134, Миколаївська обл., Миколаївська обл., м. Миколаїв, вул. Мічуріна, 2А
Учасники:
Березовський Євген Маркович — генеральний директор ТОВ «Техноторг- Дон»
Святелик Сергій Олександрович — головний інженер ТОВ «Техноторг-Дон»
Букрєєв Сергій Володимирович — представник за довіреністю ТОВ "ТЕХНОТОРГ-ДОН"
Назаренко Сергій Олександрович — провідний інспектор відділу запобігання надзичайним ситуаціям Миколаївського районного управління ГУ ДСНС України у Миколаївській області старший лейтенант служби цивільного захисту
Карпюк Валерій Сергійович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Порушення:
Не розроблено план реагування на НС та не вжито заходів щодо забезпечення системою оповіщення людей на об’єкті в разі настання надзвичайної ситуації.
Не розроблено план реагування на НС та не вжито заходів щодо забезпечення системою оповіщення людей на об’єкті в разі настання надзвичайної ситуації.
Не здійснено навчання керівного складу з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Не організовано та не здійснюються евакуаційні заходи щодо працівників та майна суб'єкта господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій
Посадовi особи та працiвники не пройшли навчання та перевiрку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленомупостановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здiйснення навчання населення дiям у надзвичайних ситуацiях».
Не проведено навчання фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту на територіальних курсах навчально-методичного центру цивільного захисту та БЖД. ПКМУ від 26.06.2013р. №444 «Про затвердження порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатись з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Допускається незаповнений проріз у протипожежній перешкоді (протипожежні двері у підвал)
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Не проведено обов’язкове страхування членів добровільної пожежної дружини об’єкту.
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не вивісено таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Працівників не забезпечено придатними до застосування засобами індивідуального захисту органів дихання, з розрахунку 1 респіратор на обличчя та додатково 2 проценти загальної кількості працівників.
Не проведено ідентифікацію об'єкту щодо визначення потенційної небезпеки в супереч пунктів 7, 9, 10 Наказу МНС України від 23.02.2006 р. № 98 «Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів» та пункту 7 Наказу МНС України №140 від 16.08.2005р. «Положення про паспортизацію потенційно небезпечних об’єктів».
Для всіх приміщень складського призначення не визначено категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Посадовi особи та працiвники не пройшли навчання та перевiрку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленомупостановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здiйснення навчання населення дiям у надзвичайних ситуацiях».
На об’єкті не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкту.
Відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння відповідно до "Правила експлуатації та типові норми належності вогнегасників", котрі затверджені наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25.
Пожежний гідрант № 2 утримується не справним.
Електророзетки, вимикачі встановлені на горючій основі (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра в приміщенні будинку для сторожів
Не визначено для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок»
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не виконано захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів з підписанням відповідних актів
Не виконано вимоги ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: не надано експлуатаційну документацію на автоматичну пожежну сигналізацію.
Будівлю матеріального складу та приміщення електрика не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: будівлі та приміщення не обладнанні автоматичною пожежною сигналізацією.
Пожежні кран-комплекти, влаштовані в приміщеннях не укомплектовано важелем відкривання вентиля, а також не у всіх ПКК є ствол.
Приміщення будівель не в достатній кількості забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця розташування повинні відповідати ДСТУ EN ІSО 7010:2019 «КОЛЬОРИ ТА ЗНАКИ БЕЗПЕКИ».
Керівний склад не пройшов навчання на курсах цивільного захисту.
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється відповідно до вимог наказу МВС України від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», а саме: не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до встановлених термінів.
Дерев’яні елементи горищних покритів в офісно-адмінстративній будівлі та в складі запасних виробів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Магазин – склад не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (автоматичною системою пожежогасіння).
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: протипожежні двері змонтовані таким чином, що не забезпечені пристроєм самозачинення.
Не проведено технічне обслуговування всіх наявних вогнегасників відповідно до вимог Наказу МВС від 15.01.2018 № 25
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
В електрощитах та розподільчих щитах не поновлено схеми підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарату захисту.
Вогнегасники, які експлуатуються не мають облікових (інвентарних) номерів за прийнятою на об’єкті системою нумерації
Експлуатацію систем протипожежного захисту не проведено відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014, зокрема умови освітлення евакуаційних виходів з адміністративної будівлі не відповідають вимогам будівельних норм, зокрема над евакуаційними виходами з будівлі не встановлені світлові покажчики «ВИХІД», які повинні забезпечувати освітлення евакуаційних виходів не менше 60 хвилин у разі відключенні електромережі
Під час експлуатації об’єктів допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, зокрема приміщення паливного цеху, не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» з підписанням відповідних актів.
Не забезпечено відповідно до законодавства працівників засобами колективного та індивідуального захисту
Не виконано вимоги ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: не здійснено технічне обслуговування вогнезатримуючих клапанів.
Суб’єктом господарювання не забезпечено техногенну безпеку шляхом розроблення організаційно-розпорядчих документів щодо забезпечення техногенної безпеки, здійснення постійного контролю за їх дотриманням.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; порядок дій у разі виникнення пожежі.
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не вивісено таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Пожежні плоскоскладальні рукави утримуються не приєднаними до крана та ствола.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які не позначено на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не проведено паспортизацію за відповідною формою з отриманням відповідного свідоцтва про реєстрацію потенційно небезпечного об’єкта.
На об’єкті не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Працівники об’єкту не забезпечені засобами колективного та індивідуального захисту
Приміщення будівель не в достатній кількості забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця розташування повинні відповідати ДСТУ EN ІSО 7010:2019 «КОЛЬОРИ ТА ЗНАКИ БЕЗПЕКИ».
Об’єкт не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (системою оповіщення людей про пожежу СО-2).
Територія підприємств, будинки, споруди, приміщення, технологічні установки не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Не надано документацію (акт перевірки), яка підтверджує проведення щорічної перевірки пристроїв захисту будівель від прямих попадань блискавкою та вторинних її проявів, зокрема перевірку щодо зношення і корозії елементів блискавкоприймачів, струмовідводів, заземлювачів та з'єднань, показник опору системи земляного закінчення, корозія електродів щодо стану з'єднань та елементів кріплення
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказаний номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів
У приміщеннях цехів допускається улаштування тимчасової ділянки електромережі.
На об’єкті не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Не проведено ідентифікацію об'єкта підвищеної небезпеки.
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Біля місць розташування пожежних водойм не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них: для пожежної водойми - літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Будівлі, склади, цехи на об’єкті не в повному обсязі забезпечено евакуаційним освітленням
Не надано підтверджувальних матеріалів щодо приведення до мінімальних значень класу вогнестійкості несучих конструкцій, зокрема: металеві несучі конструкції складу запасних частин, збирального цеху, ремонтного цеху.
Система димовидалення у підвалі знаходиться у непрацездатному стані
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється відповідно до вимог наказу МВС України від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», а саме: на об’єкті не ведеться журнал обліку усіх вогнегасників.
Пожежні щити не повністю укомплектовано необхідною кількістю засобів пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
25.08.2021 2314744 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Згідно пункту 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17 березня 2020 року № 530-IX
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.11.2020 2202836 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Херсонській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Виконання припису про усунення порушень у сфері ЦЗ, ТБ та ПБ, виданого по результатам попередньої перевірки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Баженов Максим Олегович — Головний фахівець відділу організації профілактичної роботи та цивільного захисту Херсонського районного управління ГУ ДСНС України у Херсонській області
Порушення:
Не обладнано складське приміщення та ремонтну дільницю системами протипожежного захисту.
Електричні вимикачі на постах охорони встановлені на горючі основи без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, який виступає за межі апарату не менш ніж на 0,01 м.
Для приміщень складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно з вимогами ДСТУ Б В.1.1-36:2016, а також клас зони за ДНАОП 0.00-1-32-01 "Правила будови електроустановок".
Не заповнено проріз в протипожежній перешкоді, яка відділяє складське приміщення і магазин протипожежними дверима.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.08.2020 2150311 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Миколаївській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: наявність та зберігання аміачної селітри
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Беляєв Василь Станіславович — заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки
Артеменко Людмила Анатоліївна — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.12.2019 2044618 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: перевірка припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Павлов Роман Станіславович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Букрєєв Сергій Володимирович — Керуючий Запорізькою філією ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ТЕХНОТОРГ-ДОН"
Порушення:
Не проведено навчання керівного складу на територіальних курсах цивільного захисту
Не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок" (далі - НПАОП 40.1-1.32-01) (складські приміщення)
Не забезпечено у відповідність до встановлених вимог забезпечення працюючого персоналу засобами індивідуального захисту.
Не проведено перевірку працездатності пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не проведено ідентифікацію об'єкту та не узгоджено її з державним інспектором цивільного захисту та техногенної безпеки
Відсутній журнал інструктажів з техногенної безпеки.
Не подано декларацію відповідності матеріально-технічної бази до державного адміністратора або центрального органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд у сфері техногенної та пожежної безпеки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
24.10.2019 1702253 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Миколаївській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Перевірка стану виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Березовський Є.М. — Генеральний дтректор
Березовський Є М — Генеральний дтректор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
02.09.2019 1682624 Дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт (державний архітектурно-будівельний контроль (нагляд) Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил
Підстави:
Звернення фізичних чи юридичних осіб про порушення суб’єктом містобудування вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.07.2019 1682265 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: виконання вимог припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Букрєєв Сергій Володимирович — Керуючий Запорізькою філією
Порушення:
не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок" (далі - НПАОП 40.1-1.32-01) (складські приміщення)
Не проведено перевірку працездатності пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не проведено навчання керівного складу на територіальних курсах цивільного захисту
Не проведено ідентифікацію об'єкту та не узгоджено її з державним інспектором цивільного захисту та техногенної безпеки
Не забезпечено у відповідність до встановлених вимог забезпечення працюючого персоналу засобами індивідуального захисту
Відсутній журнал інструктажів з техногенної безпеки.
Не здійснюється підтримання експлуатаційної придатності системи протипожежного захисту (автоматичної пожежної сигналізації) відповідно до вимог додатку Ж ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
У приміщеннях та на шляхах евакуації на видному місці відсутні відповідні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об’єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Складські та офісні приміщення філії не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до п. 9.9 таблиці А 2 ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Не передбачено виведення сигналу про пожежу у будівлях від приймально-контрольного приладу пожежної сигналізації на пульт централізованого спостереження
допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи (сходова клітина)
Допускається продаж та зберігання горючих рідин в приміщеннях філії
Не подано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.07.2019 1675249 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Миколаївській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання природоохоронного законодавства
Підстави:
Неподання суб’єктом господарювання документів обов’язкової звітності за два звітні періоди підряд без поважних причин або без надання письмових пояснень про причини, що перешкоджали поданню таких документів
Учасники:
Березовський Є.М. — Генеральний директор
Лобзін А.В. — інженер з охорони праці
Березовський Є М — Генеральний директор
Лобзін А В — інженер з охорони праці
Порушення:
Підприємством не подаються щоквартальні звіти при імпортовані та спожиті мастила
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.03.2019 1482890 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
72 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
ВИСТАВОЧНА ПЛОЩАДКА ТОВ ТЕХНОТОРГ ДОН
Кіровоградська обл., м. Кропивницький, вул. Мурманська, 25
ТОВ "ТЕХНОТОРГ - ДОН"
57134, Миколаївська обл., Миколаївська обл., м. Миколаїв, вул. Мічуріна, 2А
Підприємство "Техноторг-Дон"
20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Деревянка, 13
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ТЕХНОТОРГ-ДОН"
54025, Миколаївська обл., Миколаївська обл., м. Миколаїв, просп. Героїв України, буд. 113/1("Техноторг-Дон")
ТОВ "ТЕХНОТОРГ-ДОН"
м. Херсон, Бериславське Шосе, 27
Учасники:
Березовський Євген Маркович — генеральний директор
Коржовський Ігор Миколайович — представник товариства з обмеженою відповідальністю
Святелик Сергій Олександрович — Головний інженер ТОВ «ТЕХНОТОРГ-ДОН»
Порушення:
Адміністративні будівлі, склади, цехи не обладнано пристроями від прямого попадання блискавки та її вторинних проявів.
Працівників не забезпечено придатними до застосування засобами індивідуального захисту органів дихання, з розрахунку 1 фільтруючий протигаз для захисту населення і 1 респіратор на обличчя та додатково 2 проценти загальної кількості працівників.
Територія об’єкта, а також приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Не виконано вимоги ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: не надано експлуатаційну документацію на автоматичну пожежну сигналізацію.
Будівлі, склади, цехи на об’єкті не в повному обсязі забезпечено евакуаційним освітленням
Пожежний щит не доукомплектовано первинними засобами пожежогасіння.
Підприємство не забезпечено зовнішнім протипожежним водопостачанням для цілей пожежогасіння.
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не вивісено таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів;місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи;порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту;порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні;порядок дій у разі виникнення пожежі.
Не обладнано приміщення складу системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5.-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
На об’єкті не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Не виконано замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання, які мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ
Прокладання проводів (кабелю) на постах охорони виконано по горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менш ніж на 0,01 м.
Допускається зниження класу вогнестійкості несучих конструкцій, зокрема: металеві несучі конструкції складу запасних частин, збирального цеху, ремонтного цеху.
Всі електрощити не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Об’єкт не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (системою оповіщення людей про пожежу СО2)
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатись з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Для всіх приміщень складського призначення не визначено категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не проведено перевірку захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
У складі ширина проходів та місця штабельного зберігання не позначено обмежувальними лініями на підлозі
Не проведено ідентифікацію об'єкта підвищеної небезпеки
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які не позначено на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Працівники об’єкту не забезпечені засобами колективного та індивідуального захисту
Територія підприємств, будинки, споруди, приміщення, технологічні установки не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється відповідно до вимог наказу МВС України від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», а саме: не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до встановлених термінів.
Не проведено навчання та перевірку знань посадових осіб та працівників з питань пожежної безпеки.
Для приміщень складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно з вимогами ДСТУ Б В.1.1-36:2016, а також клас зони за ДНАОП 0.00-1-32-01 "Правила будови електроустановок".
Вогнегасники, які експлуатуються не мають облікових (інвентарних) номерів за прийнятою на об’єкті системою нумерації
Магазин – склад не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (автоматичною системою пожежогасіння).
Керівний склад не пройшов навчання на курсах цивільного захисту.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не проведено обов’язкове страхування членів добровільної пожежної дружини об’єкту.
На об’єкті не проводиться навчання працівників правилам техногенної безпеки.
На об’єкті не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкту.
Не проведено паспортизацію за відповідною формою з отриманням відповідного свідоцтва про реєстрацію потенційно небезпечного об’єкта.
Будівлю матеріального складу та приміщення акумуляторної не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: будівлі та приміщення не обладнанні автоматичною пожежною сигналізацією.
Не організовано та не здійснюються евакуаційні заходи щодо працівників та майна суб'єкта господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій
Пожежний гідрант № 2 утримується не справним.
На території об’єкта на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється відповідно до вимог наказу МВС України від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», а саме: на об’єкті не ведеться журнал обліку усіх вогнегасників.
Посадова особа відповідальна за протипожежний стан не пройшла навчання з питань пожежної безпеки
Електричні вимикачі на постах охорони встановлені на горючі основи без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, який виступає за межі апарату не менш ніж на 0,01 м.
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Не заповнено проріз в протипожежній перешкоді, яка відділяє складське приміщення і магазин протипожежними дверима.
Не виконано вимоги ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: не здійснено технічне обслуговування вогнезатримуючих клапанів.
Суб'єкт господарювання розпочав діяльність без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Не проведено 1 раз на 2 роки замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не обладнано складське приміщення та ремонтну дільницю системами протипожежного захисту.
Не виконано вимоги ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: на підприємстві не створено запас пожежних сповіщувачів у кількості не менше 10% від кількості змонтованих.
Не здійснено навчання керівного складу з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Дерев’яні конструкції складу не оброблено вогнезахисними засобами, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Суб’єктом господарювання не забезпечено техногенну безпеку шляхом розроблення організаційно-розпорядчих документів щодо забезпечення техногенної безпеки, здійснення постійного контролю за їх дотриманням.
Не визначено категорію приміщення складу щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки
Керівником філії не пройдено навчання з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: протипожежні двері змонтовані таким чином, що не забезпечені пристроєм самозачинення.
Офісне приміщення не відділено протипожежними перешкодами ІІ –типу та протипожежним перекриттям ІІІ- типу від приміщення складу
Посадовi особи та працiвники не пройшли навчання та перевiрку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленомупостановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здiйснення навчання населення дiям у надзвичайних ситуацiях».
Не виконано перевірку пристроїв захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не забезпечено працівників об’єкту засобами колективного та індивідуального захисту
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
На об’єкті не проведено оцінку ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру.
В електрощитах та розподільчих щитах не поновлено схеми підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарату захисту.
Дерев’яні елементи горищних покритів в офісно-адмінстративній будівлі та в складі запасних виробів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Пожежні кран-комплекти не рідше одного разу на рік не підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Всі вогнегасники розміщені на підлозі.
Не дозабезпечено всі приміщення відповідними знаками безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007.
Відсутня декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюються не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Для працівників охорони (сторожів) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі. Працівники охорони повинні мати список посадових осіб об’єкта із зазначенням їх місць проживання, службових, домашніх (мобільних) телефонів.
Не розроблено для кожного приміщення інструкції про заходи пожежної безпеки, не затверджено їх керівником об’єкта та не вивішено на видимих місцях.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.02.2018 523605 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.01.2018 1700539 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Миколаївській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Перевірка стану виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Лобзін А В — Інженер з ОНПС
Лобзін А.В. — Інженер з ОНПС
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні