Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (10)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Перевірки (15)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ТЦЗ"

#31707344

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
10.08.2022 3081656 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Цегельний завод
37700, Полтавська обл., Лубенський р-н, Оржицька Селищна Територіальна Громада, С. Тарасівка
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.08.2021 2335187 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб'єкта господарювання або уповноваженої ним особи
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Цегельний завод
37700, Полтавська обл., Лубенський р-н, Оржицька Селищна Територіальна Громада, С. Тарасівка
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.08.2021 2270134 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
38 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Дорошин Олександр Васильович — завідувач сектору гірничого нагляду відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області
Стороженко Ірина Юріївна — Головний державний інспектор сектору гірничого нагляду
Касьяненко Тетяна Вікторівна — заступник начльника відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області
Бабенко Тетяна Володимирівна — головний державний інспектор сектору гірничого нагляду відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області
Шалімова А. Б. — Директор
Дяченко Олександр Іванович — головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області
Шалімова А Б — Директор
Назаренко Григорій Михайлович — головний державний інспектор відділу з питань гігієни та експертизи умов праці.
Карась Анатолій Іванович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Порушення:
Не надана до перевірки виконавча схема мережі водопостачання та водовідведення, з детальним зазначенням технічних даних та характеристики прив’язки споруд.
Не надано до перевірки посвідчення про проходження навчання та перевірки знань з питань охорони праці (періодично, один раз на три роки) директора Шалімової А.Б.
Не надані до перевірки розроблені навчальні плани та програми для проведення спеціального навчання з питань охорони праці, які розробляються з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов’язків працівників.
Не надано до перевірки розроблений у відповідності до НПАОП 0.00-2.01-05 «Перелік робіт з підвищеною небезпекою» з урахуванням специфіки виробництва не розроблений відповідний перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці.
Не надано до перевірки розроблена та затверджена керівником підприємства інструкція про порядок розпалювання, обслуговування, пуску і зупинки пічних агрегатів.
Не надано до перевірки розроблене на основі «Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці» положення про навчання з питань охорони праці з урахуванням специфіки виробництва та вимог нормативно – правових актів з охорони праці.
Не наданий до перевірки наказ про призначення особи відповідальної за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства.
Не надано до перевірки «Журнал обліку робіт, що виконуються за нарядами і розпорядженнями» під час виконання робіт на висоті.
Відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: - відкриті гірничі роботи; - маркшейдерські роботи.
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме роботи що виконуються на висоті понад 1,3 метра.
Для проведення ремонту і наладки обладнання і механізмів не виділений навчений персонал.
Не наданий до перевірки журнал реєстрації інструкцій з охорони праці на підприємстві.
Не надано до перевірки проект виробництва робіт з огляду, очищення, ремонту, кільцевої печі на виконання яких потрібно видавати наряд-допуск.
Не надано до перевірки не надано інструкцію з охорони праці при виконанні вантажно-розвантажувальних робіт і переміщення вантажів.
Директор Шалімова А.Б. яка здійснює керівництво працівниками підприємства не пройшла навчання та перевірку знань Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт.
Не надано до перевірки затверджений наказом керівника перелік робіт на висоті.
Директор Шалімова А.Б. яка здійснює керівництво працівниками підприємства не пройшла навчання та перевірку знань Правил техніки безпеки і виробничої санітарії при виробництві цегли та вапна.
Не надано до перевірки затверджений роботодавцем перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників підприємства з урахуванням специфіки виробництва.
Директор Шалімова А.Б. яка здійснює керівництво працівниками підприємства не пройшов навчання та перевірку знань Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом.
Не надано до перевірки журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, за формою згідно (додаток 6) «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці».
Підприємство не забезпечене основними ізолювальними електрозахисними засобами - не надано до перевірки відповідна документація
Не надано до перевірки транспортно-технологічну схему проведення вантажно-розвантажувальних робіт.
Не надано до перевірки інструкцію з охорони праці під час виконання робіт на висоті розроблену у відповідності до Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті.
Не надані до перевірки інструкції з безпечної експлуатації внутрішньо- заводського технологічного транспорту (конвеєрного).
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на експлуатацію (застосування) машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки, а саме: - усі типи машин та устатковання; - технологічні транспортні засоби.
Директор Шалімова А.Б. яка здійснює керівництво працівниками підприємства не пройшла навчання та перевірку знань Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті.
Директор Шалімова А.Б. яка здійснює керівництво працівниками підприємства не пройшла навчання та перевірку знань Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями.
Не надано до перевірки Положення про службу охорони праці відповідного підприємства на основі «Типового положення про службу охорони праці» з урахуванням специфіки виробництва та видів діяльності, чисельності працівників, умов праці та інших факторів, яке визначає структуру служби охорони праці, її чисельність, основні завдання, функції та права її працівників відповідно до законодавства.
Не наданий до перевірки журнал обліку видачі інструкцій з охорони праці на підприємстві.
Директор Шалімова А.Б. яка здійснює керівництво працівниками підприємства не пройшла навчання та перевірку знань Правил техніки безпеки і виробничої санітарії в промисловості будівельних матеріалів.
Не надано до перевірки затверджений керівником підприємства перелік інструкцій з охорони праці, необхідний для працівників усіх професій і для всіх видів робіт підрозділів.
Не надані до перевірки паспорти заводів-виробників на виробниче обладнання яке задіяне на виробництві.
Не надані до перевірки плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці.
На підприємстві не розроблена технологічна інструкція, затверджена в установленому порядку, відповідно до якої повинна здійснюватися зупинка печі.
Не надано до перевірки розроблена відповідно до вимог «Положення про розробку інструкцій з охорони праці» інструкція з охорони праці під час виконання робіт із застосуванням ручного електрифікованого інструменту з урахуванням вимог розділу 6.7 глави 6 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
Не надано до перевірки інструкцію і схеми завантаження і вивантаження виробів з печі.
На підприємстві не встановлено порядок проведення ремонту обладнання. Не надані до перевірки відповідні інструкції по кожному виду обладнання.
Не надано до перевірки журнали обліку оглядів і ремонту основного та допоміжного обладнання і механізмів.
Покарання: відсутні
10.08.2021 2200836 Геологічне вивчення надр та раціональне і ефективне використання надр України Державна служба геології та надр України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері геологічного вивчення надр та раціонального і ефективного використання надр України
Учасники:
Кондратенко Вікторія Олександрівна — Геолог 1-ї категорії ДО «Північно-Східного геологічного центру»
Коляда Юрій Вікторович — начальник Північного міжрегіонального відділу Департаменту державного геологічного контролю Держгеонадр України
Шалімова Алла Борисівна — Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЦЗ»
Порушення:
Суб'єкт господарювання не допустив посадових осіб Держгеонадр до здійснення заходів державного нагляду (контролю).
Покарання: відсутні
10.08.2021 2267106 Геологічне вивчення надр, їх використання та охорона, а також використання і переробка мінеральної сировини (державний гірничий нагляд) Державна служба України з питань праці Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері державного гірничого нагляду
Учасники:
Касьяненко Тетяна Вікторівна — заступник начльника відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області
Дорошин Олександр Васильович — завідувач сектору гірничого нагляду відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області
Назаренко Григорій Михайлович — головний державний інспектор відділу з питань гігієни та експертизи умов праці.
Дяченко Олександр Іванович — головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області
Шалімова А Б — Директор
Карась Анатолій Іванович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Стороженко Ірина Юріївна — Головний державний інспектор сектору гірничого нагляду
Шалімова А. Б. — Директор
Бабенко Тетяна Володимирівна — головний державний інспектор сектору гірничого нагляду відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області
Порушення:
До управління Держпраці у Полтавській області не надано розгляд та погодження план розвитку гірничих робіт по Плехівському родовищу суглинків на 2021 рік.
Не надано до перевірки інструкцію з охорони праці, розроблену згідно з вимогами НПАОП 0.00-4.15-98 щодо безпечного виконання маркшейдерських робот, з урахуванням проведення усього необхідного маркшейдерського супроводу гірничих робіт.
Не надано до перевірки затверджений наказом по підприємству перелік необхідної вимірювальної та обчислювальної документації, яку ведуть по усім видам маркшейдерських робіт.
Не надано до перевірки книгу геологічних та маркшейдерських вказівок у який записуються виявлені відхилення від проекту ведення гірничих робіт та охоплюють у весь необхідний комплекс проведення гірничих робіт.
Не надано до перевірки книгу обліку руху гірничої маси.
Не надано до перевірки журнал обліку стану маркшейдерської опорної геодезичної сеті.
Не надано до перевірки книгу обліку списаних запасів.
Не погоджено з Управлінням Держпраці «Проект розробки та рекультивації Плехівського родовища цегельної сировини».
Відсутній акт про надання гірничого відводу з метою розробки Плехівського родовища суглинків.
Не надано до перевірки наказ об організації своєчасного та достовірного обліку вилучення та втрат корисних копалин при видобуванні з розмежуванням обов’язків та відповідальності посадових осіб підприємства
Не надано до перевірки затверджений наказом по підприємству перелік необхідної графічної документації, яку ведуть по усім видам маркшейдерських робіт.
Не надано до перевірки посвідчення про проходження маркшейдером навчання та перевірку знань Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом.
Покарання: відсутні
26.10.2020 2187202 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Полтавській області Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Додержання та виконання вимог законодавства у сферах пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Каратаєв Денис Георгієвич — Уповноважена особа
Матяш Павло Володимирович — Головний інспектор ВЗНС Лубенського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області
Порушення:
Відсутній журнал обліку вогнегасників (відповідно до розділу ІІІ пункту 3 до «Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 № 25).
На пожежних щитах (стендах) № 1 та№ 2, не вказано номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Штатні працівники цивільного захисту або спеціально призначені особи з питань цивільного захисту не призначені.
Не здійснюється оцінка ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру на підпорядкованих небезпечних об'єктах відповідної галузі.
Будівлю столярної майстерні (п. 13.1.1 табл. А.1 ДБН В.2.5-56:2014), складу № 2 (п. 13.1.1 табл. А.1 ДБН В.2.5-56:2014), не обладнано системою пожежної сигналізації (пункт 1.2 глави 1 розділу V ППБвУ, пункт 14.2 таблиці А.1 додатку А (обов’язкового) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Для столярної майстерні, складу № 2, складу № 30, складу з прибудовою, складу № 17, не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон всередині приміщень та ззовні.
На об’єкті не визначено спеціальні місця для куріння. Керівник об’єкта своїм розпорядчим документом визначає спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів. Куріння за межами спеціально відведених місць забороняється.
У розподільчих коробках столярної майстерні, з’єднання, відгалуження та окінцювання жил електричних проводів і кабелів виконано за допомогою скручування, а не опресування, зварювання, паяння або затискачів
На корпусі вогнегасників відсутні облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації
На підприємстві не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Територія навколо столярної майстерні та складу № 2, не захищена протипожежними смугами від лісосмуги. Поблизу столярної майстерні та складу № 2, знаходяться сухі залишки спиляних дерев, гілки, та сухий бур’ян.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. Дана перевірка повинна проводиться 1 раз на 2 роки
Водонапірна башта, яка знаходиться біля пресу, забезпечена під’їздом з твердим покриттям, але неі пристосована для відбору води пожежно-рятувальною технікою будь-якої пори року. На корпус водонапірної башти відсутнє позначення, яке вказує на місце розташування пристрою для забирання води пожежно-рятувальною технікою.
Конструкція ящика з піском повинна виключати потрапляння сміття й атмосферних опадів в пісок.
Дерев’яні елементи горищних покриттів столярної майстерні, складу № 2, виробничого цеху з прибудовою (піч для випалювання цегли), складу з прибудовою, складу № 17 (крокви, лати), не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Покарання: відсутні
04.09.2020 2155307 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Полтавській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність, під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб’єкта господарювання або уповноваженої ним особи
Предмет перевірки: Додержання та виконання вимог законодавства у сферах пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.07.2020 2133044 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Полтавській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На проведення позапланового заходу державного нагляду та контролю, посадова особа суб'єкта господарювання не з'явилась на перевірку
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.05.2020 1941718 Геологічне вивчення надр та раціональне і ефективне використання надр України Державна служба геології та надр України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: "На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері геологічного вивчення надр та раціонального і ефективного використання надр України
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.05.2020 1710712 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: "На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Цегельний завод
37700, Полтавська обл., Оржицький р-н, С. Тарасівка
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.10.2019 1696680 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Полтавській області Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Перевірка виконання припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки № 126 від 11.12.2018 р.
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення:
Для розміщення первинних засобів пожежогасіння на території підприємства не встановлено спеціальний пожежний щит (стенд). До комплекту засобів пожежогасіння, які повинні розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. (пропонується до виконання з 2018 року)
В будівлі печі допущено підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи та експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами) (пропонується до виконання з 2018 року)
Для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі (пропонується до виконання з 2018 року)
Технічне обслуговування вогнегаснику типу ВП-5 (з) в кількості трьох одиниць не здійснюється відповідно до Правил експлуатації вогнегасників
Не обладнані приміщення будівлі пилорами, будівлі боксу під зберігання техніку, слюсарної будівлі, будівлі печі та дев’яти надвірних споруд для сушки цегли серцю системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: автоматичною пожежною сигналізацією та системою оповіщення про пожежу (пропонується до виконання з 2018 року)
Не виконано замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання у відповідні терміни в приміщенні будівлі пилорами, в будівлі печі та в приміщенні слюсарної будівлі (пропонується до виконання з 2018 року)
Відсутній захист будівель, а саме: будівля пилорами, будівля печі та слюсарна будівля від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд» (пропонується до виконання з 2018 року)
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в приміщенні будівлі пилорами не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (пропонується до виконання з 2018 року)
Не проведено ідентифікацію об’єкту щодо наявності або відсутності джерел небезпеки згідно наказу МНС України № 98 від 23.02.2006 року (пропонується до виконання з 2018 року
Територія підприємства, будинки, споруди, приміщення, технологічні установки не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку (пропонується до виконання з 2018 року)
Дерев’яні елементи горищних покриттів будівлі пилорами, будівлі боксу під зберігання техніку, слюсарної будівлі, будівлі печі та дев’яти надвірних споруд для сушки цегли серцю не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (пропонується до виконання з 2018 року)
В приміщенні пилорами допущено улаштування та експлуатацію тимчасових електромереж (пропонується до виконання з 2018 року)
Для кожного приміщення всіх будівель підприємства не розроблені та не затверджені керівником підприємства або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки (пропонується до виконання з 2018 року)
Покарання: відсутні
27.05.2019 1471502 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Даний субєкт відноситься до високого ступеня ризику. Остання перевірка була 03.12.2018 року
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Цегельний завод
37700, Полтавська обл., Оржицький р-н, С. Тарасівка
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.10.2018 1207099 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення:
Порушень не виявлено
Покарання: відсутні
01.10.2018 368639 Геологічне вивчення надр та раціональне і ефективне використання надр України Державна служба геології та надр України Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: № 6053 від 09.06.2015 року. Видобування корисних копалин (промислова розробка родовищ). Суглинок.
Учасники:
Дудник Леонід Миколайович — представник власника підприємства
Порушення:
Не виконується Угода про умови користування надрами від 9 червня 2015 року № 6053 в частині: Стаття 5 пункт 5.3 При виконанні робіт відповідно до умов цієї Угоди Надрокористувач зобов’язаний: - проводити та фінансувати роботи у терміни та в межах, зазначених у Програмі робіт (види робіт передбачені пунктами 2 - 7 Програми робіт з видобування суглинків Плехівського родовища); - дотримуватись вимог, передбачених Дозволом та цією Угодою. Стаття 7 пункт 7.1 Надрокористувач зобов’язаний щороку подавати до Держгеонадр інформацію щодо стану виконання Програми робіт за формою згідно з законодавством та надавати відповідні пояснення з питань, що входять до компетенції Держгеонадр. (підприємством не надано підтверджуючі документи про щорічну звітність до Держгеонадр щодо стану виконання Програми робіт за формою згідно з законодавством).
Маркшейдерська, технічна та обліково-контрольна документація (календарні плани розвитку гірничих робіт, проекти, паспорти, схеми) підприємством не надана.
Підприємством не наданий Акт про передачу розвіданого Плехівського родовища суглинку для промислового освоєння.
Підприємством не надані документи, що посвідчують право на земельну ділянку для потреб, пов'язаних з користуванням надрами.
Невиконання особливих умов спеціального дозволу № 6053 від 9 червня 2015 року, а саме: Держгірпромнагляду України – лист від 09.04.2012 № 2880/0/3.1-12/6/12: - оформити у встановленому порядку проект розробки родовища та погодити його з органами Держгірпромнагляду в частині охорони надр; - отримати акт про надання гірничого відводу в Полтавській обласній раді; - отримати акт на право користування земельною ділянкою; - отримати відповідні дозволи на ведення робіт та експлуатацію механізмів підвищеної небезпеки.
Маркшейдерське обслуговування на підприємстві не проводиться.
Підприємством не надано Акт про надання гірничого відводу.
Підприємством не надано погодження та експертизу Проекту розробки Плехівського родовища суглинків.
Невиконання Програми робіт (види робіт передбачені пунктами 2 - 7 Програми робіт з видобування суглинків Плехівського родовища з термінами виконання 2015-2018 роки підприємством не виконані).
Не виконується мета спеціального дозволу на користування надрами - видобування суглинків, придатних для виробництва керамічної цегли.
Підприємством не наданий план розвитку гірничих робіт на 2018 рік, погоджений в установленому порядку.
Геологічне обслуговування на підприємстві не проводиться.
Підприємством не наданий план розвитку гірничих робіт на 2017 рік, погоджений в установленому порядку.
Не встановлено лічильник на артезіанську свердловину.
На ділянці надр, наданій у користування, не проводяться роботи, передбачені спеціальним дозволом на користування надрами, а саме не здійснюється видобування суглинків, придатних для виробництва цегли керамічної марки «100».
Покарання:
Інше
01.10.2018 1158076 Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства з охорони праці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні