Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (8)
Перевірки (15)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО "БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ"

#31235456

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
29.04.2021 2338464 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
60 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Цукровий завод
62540, Харківська обл., Чугуївський р-н, С м. Т. Білий Колодязь, вул. Заводська, 2
Учасники:
Комісаренко Володимир Олегович — Директор ТОВ СП "БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ"
Гулий Дмитро Вікторович — головний інспектор відділу цивільного захисту та організації наглядово-профілактичної роботи Чугуївського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області майор служби цивільного захисту
Порушення:
Пожежний автомобіль не справний та не забезпечений повним комплектом придатного до застосування пожежно-технічного оснащення, не забезпечений запасом вогнегасних речовин
Двері на шляхах евакуації з адміністративної будівлі та приміщення фасування заводу цукру не виконані такими, щоб відчинялися в напрямку виходу з будівлі (приміщень).
У складських приміщеннях (склад цукру, матеріальний склад) робочі місця комірників не виконані з обгородженням їх заскленими перегородками з негорючих матеріалів заввишки не менше 1,8 м, які не повинні перешкоджати евакуації людей та матеріальних цінностей.
Відсутня проектна документація на встановлення резервуарного парку складу ПММ на території бурякопункту
В приміщеннях адміністративної будівлі та майстерні кожен пожежний кран-комплект не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки.
Особи, задіяні до оповіщення, виконання аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій, ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру, не забезпечені ЗІЗ ОД із переговорним пристроєм.
На лівому боці сумки, у якій зберігається ЗІЗ ОД, що використовується працівником, не пришита спеціальна бирка розміром 3 х 5 см із зазначенням номера ЗІЗ ОД, прізвища та ініціалів користувача.
Не заповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові
На складі резервуарного парку відсутній запас вогнегасних речовин, а також засобів їх подавання в кількості, необхідній для гасіння пожежі в найбільшому резервуарі.
На об’єкті підвищеної небезпеки з метою своєчасного виявлення на ньому загрози виникнення надзвичайних ситуацій та здійснення оповіщення персоналу та населення, яке потрапляє в зону можливого ураження, не створено автоматизовану систему раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення.
Допускаються до зварювальних та інших вогневих робіт особи, які не пройшли у встановленому порядку навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму та щорічної перевірки знань з одержанням спеціального посвідчення.
Постійні місця проведення вогневих робіт не визначено наказами, розпорядженнями, інструкціями.
Відсутні штатні працівники цивільного захисту або спеціально призначені особи з питань цивільного захисту.
Не забезпечено резервуарний парк ЛЗР та ГР обвалуванням. Майданчики всередині обвалувань не виконаний рівним, утрамбованим та посипаним піском.
Не здійснено оцінку ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру
Приміщення адміністративної будівлі, гуртожитку, гаражів, боксів, майстерень, заводу цукру, складу цукру, сушки, цеху механізації, матеріального складу, складу фарб, цеху упаковки не обладнані системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014
В приміщенні санвузла 1-го поверху адмін. будівлі; в приміщенні мед. пункту; допускається підвішування світильника безпосередньо на струмопровідний провід.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
Схеми оповіщення не зберігаються в приміщенні диспетчерської служби на видному місці.
Пожежні щити не укомплектовані: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Відсутній захист будівель цеху механізації від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти не справні і не доступні для використання.
Розміри евакуаційних виходів з приміщень фасування та цеху дифузії заводу цукру не відповідають вимогам.
На складі хімічних речовин не розроблений план розміщення хімічних речовин із зазначенням їх найбільш характерних властивостей: «Вогненебезпечні», «Отруйні», «Хімічно активні».
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті.
Не проведено об’єктові тренувань і навчань з питань цивільного захисту.
На території об’єкта на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
На пожежних щитах не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів
У складі кислот відсутні нейтралізуючі розчини речовин (сода, крейда чи вапно).
В приміщенні для охорони бурякопункту допускається використовувати для димової труби від печі на твердому паливі металевої труби.
Не здійснено декларування безпеки об’єкта підвищеної небезпеки.
Клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах між приміщеннями категорії Д та категорії Б (сушки та цеху упаковки), між складським приміщенням та авто гаражем цеху механізації, в місцях перетину транспортерними стрічками між приміщенням фасування заводу цукру та складом цукру №1, між складами цукру №1, №2, №3, №4, №5 не виконано у відповідності до нормативних вимог.
В приміщеннях адміністративної будівлі та майстерні пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Для облицювання стін та стелі на шляхах евакуації 1-го та 2-го поверхів адміністративної будівлі застосовуються матеріали з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
Підлога у приміщеннях для зберігання рідких хімічних речовин у тарі не має нахили для стікання випадково розлитої рідини до спеціальних приймачів.
Працівники не пройшли навчання, інструктажі і перевірки знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води для здійснення пожежогасіння.
Улаштовані та експлуатуються тимчасові електромережі в приміщенні санвузла та підсобному приміщенні 1-го поверху адмін. будівлі; 1-го поверху заводу цукру.
Сходові клітки, внутрішні відкриті сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Керівник об’єкта своїм розпорядчим документом не визначив спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів.
Відсутня організація та здійснення під час виникнення надзвичайних ситуацій евакуаційних заходів щодо працівників та майна суб’єкта господарювання.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Допускається улаштування порогів на шляхах евакуації з адміністративної будівлі, 1-го поверху заводу цукру та 2-го поверху ТЕЦ.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не створено об’єктові формування цивільного захисту та необхідну для їх функціонування матеріально-технічну базу.
Працівники не забезпечені в повному обсязі засобами колективного та індивідуального захисту.
Про перевірку стану агрегатів пожежної техніки із запуском двигуна не робиться запис у спеціальному журналі, який повинен зберігатися у приміщенні, де встановлена ця техніка.
Для резервуарів, де зберігаються сірчисті нафтопродукти, не розроблений графік планових робіт з очищення від відкладень пірофорного сірчистого заліза.
Електророзетки в приміщенні операторської резервуарного парку; приміщенні вагової бурякопункту встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що повинен виступати за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Не здійснюється інформування органів влади, сил цивільного захисту про основні загрози на небезпечних об'єктах з метою вжиття ними ефективних заходів захисту населення, промислових і сільськогосподарських об'єктів від надзвичайних ситуацій техногенного характеру.
У приміщеннях та на шляхах евакуації на видному місці не вивішено відповідні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об’єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Перевірку захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів не виконано відповідно до вимог.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів по всім приміщенням здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Територія об’єкта, будинки, споруди, приміщення, не забезпечені необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння.
Не створено диспетчерську службу.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (кровки, лати), складу мішкотари, будівель транспортного цеху, складів цукру №№ 3,4,5, будівлі колишнього гуртожитку, операторської складу ПММ, будівлі диспетчерської цеху механізації, будівлі червоного куточку цеху механізації, будівлі боксу цеху механізації, боксу для ремонту автотранспорту цеху механізації, адміністративної будівлі цеху механізації, будівель комірників матеріального складу, побутової будівлі цеху вакуум фільтрації заводу цукру, вісової №1, №2 бурякопункту, будівлі бракувальника бурякопункту, сторожки бурякопункту, майстерні бурякопункту не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.
На дихальних трубках резервуарів для зберігання ЛЗР, на трубопроводах газової обв’язки резервуарів і на трубопроводах для зливу ЛЗР із транспорту не встановлювлені вогнезатримуючі пристрої. На кожному трубопроводі, що подає в резервуар ЛЗР і ГР (або відводить їх із резервуара), не встановлена запірна арматура на відстані не ближче 3 м від резервуара.
На кожний резервуар складу ЛЗР та ГР не складено технологічну карту, в якій вказуються номер резервуара, його тип, призначення, максимальний рівень наливання, мінімальний залишок, швидкість наповнення і випорожнювання.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
29.04.2021 2271736 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Федан Максим Валерійович — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки
Мірчев Олег Іванович — Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні, енергетиці, в АПК та СКС
Скрипник Віталій Володимирович — Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці управління з питань праці
Кабиш Вячеслав Олександрович — начальник управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки
Гринь Дмитро Володимирович — т.в.о. першого заступника начальника Головного управління Держпраці у Харківській області
Мошонський Євген Володимирович — Заступник начальника відділу нагляду в машинобудуванні, енергетиці, в АПК та СКС управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.04.2021 2268068 Зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Харківська Обл
Учасники:
Яременко Ірина Миколаївна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю,застрахованих осіб та інших нормативно-правових актів управління з питань праці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.10.2020 2176646 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Додержання і виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Сологуб Дмитро Володимирович — Головний інспектор Великобурлуцького РС ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки.
На об’єкті відсутня затверджена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у встановленому порядку
На території об’єкту пожежний щит не укомплектований протипожежним інвентарем згідно вимог
Дерев'яні конструкції горищних покриттів не піддано вогнезахисному оброблянню
Не пройдено функціональне навчання з питань цивільного захисту керівним складом та фахівцями, які виконують обов’язки, пов’язані із забезпеченням цивільного захисту.
Пожежний гідрант не справний і не утримується таким чином, щоб забезпечити безперешкодний забір води пожежними автомобілями
На об’єкті відсутні радіотрансляційні точ-ки для гарантованого приймання програм державного радіомов-лення
Відсутній захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення не обладнані автоматичною системою протипожежного захисту
На об’єкті не розроблено та не затверджено керівником об'єкта інструкції про заходи пожежної безпеки
Не проведена ідентифікація потенційно небезпечного об’єкту.
Об’єкт не забезпечено адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби
Територія та примі-щення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогне-гасниками, які викори-стовуються для локалі-зації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку
Вогнегасники в приміщенні не навішені на вертикальні конструкції на висоту не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
04.09.2020 2160683 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Харківській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка об'єктів системи газопостачання та газового обладнання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Комісаренко В О — Директор
Комісаренко В.О. — Директор
Мошонський Євген Володимирович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні, енергетиці, в АПК та СКС
Кабиш Вячеслав Олександрович — Заступник начальника управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки- начальник відділу нагляду в машинобудуванні, енергетиці, в АПК та СКС
Вербицький Андрій Олександрович — Головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.08.2020 2161345 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Харківській області Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: стан виконання припису від 22.02.2019 №38/03-13
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Сломчинська Наталя Василівна — головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів – державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Дорошенко Сергій Анатолійович — Начальник відділу з охорони праці
Порушення:
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не розроблено та не затверджено інструкцію з експлуатації установок очистки газу відповідно до умов їх роботи. Викладене також є невиконанням п. 3 припису від 22.02.2019 року №38/03-13.
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ», використовує водні об’єкти, наприклад ставок площею 42,28 га. ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» як водокористувач, не здійснює засобами вимірювання техніки, у тому числі автоматизованими, облік забору та використання води. Викладене також є невиконанням п. 9 припису від 22.02.2019 року №38/03-13.
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» за результатами огляду не складаються акти перевірок технічного стану установок очистки газу на джерелах викиду (утворення). Викладене також є невиконанням п. 4 припису від 22.02.2019 року №38/03-13.
Зони санітарної охорони джерел питного та господарсько-побутового водопостачання ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не винесено в натуру та не утримує в належному стані, а саме, поверхневого водного об’єкту та свердловини, що розташовані у с. Білий Колодязь Вовчанського району Харківської області. Проект зон санітарної охорони водозаборів відсутній. Викладене також є невиконанням п. 8 припису від 22.02.2019 року №38/03-13.
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не забезпечує професійну підготовку, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами. Викладене також є невиконанням п. 14 припису від 22.02.2019 року №38/03-13.
ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ», що експлуатує установки очистки газу, не розроблено паспорти на установки очистки газу. Викладене також є невиконанням п. 6 припису від 22.02.2019 року №38/03-13.
ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не здійснює організаційні, науково-технічні та технологічні заходи для максимальної утилізації відходів, реалізації чи передачі іншим споживачам або підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів, а саме, роздільне збирання відходів як вторинної сировини не здійснюється, відсутні спеціально обладнанні місця для роздільного збору відходів, допускається змішування відходів, тощо. Викладене також є невиконанням п. 13 припису від 22.02.2019 року №38/03-13.
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не здійснюється виробничий контроль за охороною атмосферного повітря в процесі господарської та іншої діяльності інструментально-лабораторними вимірюваннями параметрів викидів забруднюючих речовин пересувних джерел (автотранспорт та сільськогосподарська техніка). Викладене також є невиконанням п. 1 припису від 22.02.2019 року №38/03-13.
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» відповідно до Порядку, затвердженого наказом Мінприроди №99, не розроблено та не затверджено паспорти водних об’єктів, наприклад, ставок площею 42,28 га. Викладене також є невиконанням п. 10 припису від 22.02.2019 року №38/03-13.
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не проводиться технічне навчання і перевірка знань з правил технічної експлуатації установок очистки газу, а саме, інженерно-технічного персоналу не менше одного разу на три роки та обслуговуючого персоналу, залученого до експлуатації установок очистки газу, не менше одного разу на рік. Викладене також є невиконанням п. 2 припису від 22.02.2019 року №38/03-13.
Перевіркою встановлено, що Пзув для ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» у 2018 році становить 134117,93 умовних одиниць. Дозвіл на здійснення операцій у сфері поводження з відходами ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» відсутній. Викладене також є невиконанням п. 17 припису від 22.02.2019 року №38/03-13.
ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ», що експлуатує установки очистки газу, не призначено осіб, відповідальних за: технічний стан, обслуговування і безпечну експлуатацію установок очистки газу; належне розташування та обладнання місць відбору проб та вимірювання параметрів газопилового потоку; ведення журналу обліку робочого часу установок очистки газу. Викладене також є невиконанням п. 5 припису від 22.02.2019 року №38/03-13.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.05.2020 1812039 Зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Харківська Обл
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.05.2020 1713016 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» забороняється провезення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Цукровий завод
62540, Харківська обл., Чугуївський р-н, С м. Т. Білий Колодязь, вул. Заводська, 2
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.02.2019 1388518 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: технічний стан резервних автономних джерел живлення або відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.02.2019 1458908 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Порушення:
ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ», що експлуатує установки очистки газу, не розроблено паспорти на установки очистки газу
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не здійснюється виробничий контроль за охороною атмосферного повітря в процесі господарської та іншої діяльності інструментально-лабораторними вимірюваннями параметрів викидів забруднюючих речовин пересувних джерел (автотранспорт та сільськогосподарська техніка)
Перевіркою встановлено, що на ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» наявні місця чи об'єкти зберігання (видалення) відходів, наприклад, поля фільтрації, де здійснюється видалення відходів – дефекат (код відходу 1583.2.9.03). На кожне місце чи об'єкт зберігання або видалення відходів ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не складено спеціальний паспорт
ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ», що експлуатує установки очистки газу, не призначено осіб, відповідальних за: технічний стан, обслуговування і безпечну експлуатацію установок очистки газу; належне розташування та обладнання місць відбору проб та вимірювання параметрів газопилового потоку; ведення журналу обліку робочого часу установок очистки газу
Перевіркою встановлено, що Пзув для ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» у 2018 році становить 134117,93 умовних одиниць. Дозвіл на здійснення операцій у сфері поводження з відходами ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» відсутній
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не проводиться технічне навчання і перевірка знань з правил технічної експлуатації установок очистки газу, а саме, інженерно-технічного персоналу не менше одного разу на три роки та обслуговуючого персоналу, залученого до експлуатації установок очистки газу, не менше одного разу на рік
ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» самовільно (до отримання дозволу на спеціальне водокористування від 09.09.2016 Укр.№03.01-10.-962 А/Хар.) здійснено самовільний забір підземних вод із свердловини №1 за адресою: Харківська обл., с. Білий Колодязь, вул. Заводська, 2. До перевірки не надано інформацію щодо кількості самовільно забраних підземних вод
ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не здійснює організаційні, науково-технічні та технологічні заходи для максимальної утилізації відходів, реалізації чи передачі їх іншим споживачам або підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів, а саме, роздільне збирання відходів як вторинної сировини не здійснюється, відсутні спеціально обладнані місця для роздільного збору відходів, допускається змішування відходів, тощо
ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не здійснює моніторинг місць утворення, зберігання і видалення відходів
Зони санітарної охорони джерел питного та господарсько-побутового водопостачання ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не винесено в натуру та на утримує в належному стані, а саме, поверхневого водного об’єкту та свердловини, що розташовані у с. Білий Колодязь Вовчанського району Харківської області. Проект зон санітарної охорони водозаборів відсутній.
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не забезпечує професійну підготовку, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ», використовує водні об’єкти, наприклад ставок площею 42,28га. ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» як водокористувач, не здійснює засобами вимірювальної техніки, у тому числі автоматизованими, облік забору та використання води
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не розроблено та не затверджено інструкцію з експлуатації установок очистки газу відповідно до умов їх роботи
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» за результатами огляду не складаються акти перевірок технічного стану установок очистки газу на джерелах викиду (утворення)
На момент перевірки ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» виявлено змішування відходів (на території підприємства в контейнері для збору твердих побутових відходів на момент перевірки разом із твердими побутовими відходами виявлено пластикові відходи для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія)
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» відповідно до Порядку, затвердженого наказом Мінприроди № 99, не розроблено та не затверджено паспорти водних об’єктів, наприклад, ставок площею 42,28га.
ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» не здійснює контроль за станом місць чи об'єктів розміщення власних відходів
Перевіркою встановлено, що ТОВ «СП «БІЛИЙ КОЛОДЯЗЬ» використовує водні об’єкти, наприклад ставок площею 42,28га, без погодженого в установленому порядку договору користування
Покарання: відсутні
05.11.2018 1073549 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання вимог санітарного законодавства; додержання законодавства про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів
Учасники:
Порушення:
Концентрації та рівні шкідливих факторів на зовнішній межі санітарно-захисної зони, зверненої до житлової забудови, шляхом проведення лабораторних досліджень не визначалися
Покарання: відсутні
05.11.2018 522385 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
81 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Дорошенко Сергій Анатолійович — начальник відділу охорони праці ТОВ СП «Білий Колодязь»
Порушення:
Не надано проектну документацію на будівництво газгольдеру.
Не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкту.
Не створено матеріальний резерв для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
В приміщеннях адміністративної будівлі та майстерні кожен пожежний кран-комплект не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
Розміри евакуаційних виходів (дверей) з приміщень фасування та цеху дифузії заводу цукру не виконані у відповідності до нормативних вимог.
Не забезпечено працюючий персонал конкретними видами засобів захисту органів дихання від конкретних видів небезпек об`єкта.
Особи керівного складу та фахівці, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту не пройшли функціональне навчання.
Біля місця розташування пожежної водойми не встановлений покажчики (об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на нього літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти повинні постійно бути справними і доступними для використання.
Не надано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, а також позитивний висновок за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану об’єкта.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (кровки, лати), складу мішкотари, будівлі транспортного цеху, складів цукру №№ 3,4,5, будівлі колишнього гуртожитку, операторської складу ПММ, будівлі диспетчерської цеху механізації, будівлі червоного куточку цеху механізації, будівлі боксу цеху механізації, боксу для ремонту автотранспорту цеху механізації, адміністративної будівлі цеху механізації, будівель комірників матеріального складу, побутової будівлі цеху вакуум фільтрації заводу цукру, вісової №1, №2 бурякопункту, будівлі бракувальника бурякопункту, сторожки бурякопункту, майстерні бурякопункту не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.
Не розроблено та не вивішено в адміністративній будівлі на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
Не надано проектну документацію на встановлення резервуарного парку складу ПММ на території бурякопункту.
Не проведено паспортизацію потенційно небезпечного об’єкта
Розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і встановити урну або попільницю з негорючих матеріалів. Допускається куріння за межами спеціально відведених місць.
Не забезпечено працівників засобами колективного та індивідуального захисту.
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях"
Сходові клітки, внутрішні відкриті сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не заповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитову від операторської.
В котельні адміністративної будівлі особи, які допущені до роботи не пройти навчання з пожежно-технічного мінімуму та не отримали відповідні кваліфікаційні посвідчення.
Не заведено журнал реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки.
На шляхах евакуації з адміністративної будівлі, 1-го поверху заводу цукру та 2-го поверху ТЕЦ улаштовані пороги.
Приміщення адміністративної будівлі та приміщення операторської з електрощитовою не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014.
На всіх засобах захисту органів дихання не пришиті спеціальні бирки розміром 3х5 см з вказівкою номера протигаза (або виду засобу індивідуального захисту), прізвища, ім'я та по батькові користувача.
Не забезпечено планування заходів щодо захисту персоналу від шкідливого впливу надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Не забезпечено готовність об'єктового формування цивільного захисту таких формувань до дій за призначенням.
Не проведено лабораторне випробування протигазів, які є в наявності.
Не забезпечено осіб, які задіяні в оповіщенні, локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій засобами захисту органів дихання з переговорним пристроєм.
Пожежний автомобіль не забезпечений повним комплектом придатного до застосування пожежно-технічного оснащення, забезпечити запасом вогнегасних речовин.
Оздоблення стін та стелі в коридорах на шляхах евакуації 1-го та 2-го поверхів адміністративної будівлі не виконано з матеріалів, які відповідають нормативним вимогам.
На резервуарному парку складу ПММ не забезпечено запас вогнегасних речовин, а також засобів їх подавання в кількості, необхідній для гасіння пожежі в найбільшому резервуарі.
На території об'єкта на в'їздах (виїздах) не встановлено схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, під'їздів пожежних автомобілів до них.
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки.
Не забезпечено резервуарний парк складу ПММ обвалуванням. Майданчики всередині обвалувань виконати рівними, утрамбованими та посипаними піском.
Вогнегасники, які експлуатуються не забезпечені обліковими (інвентарними) номерами за прийнятою на об’єкті системою нумерації.
Не вивішено на видному місці відповідні інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу в разі виникнення аварійних ситуацій.
Топлення котла адміністративної будівлі не проводиться призначеною особою, яка пройшла протипожежний інструктаж.
На пожежних щитах не розміщено вогнегасники у розрахунку 3 шт., ящик з піском – 1 шт., протипожежне покривало – 1 шт.,, багор або лом – 2 шт., лопати – 2 шт., сокири – 2 шт.
В приміщеннях адміністративної будівлі та майстерні пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Особи, які допускаються до зварювальних та інших вогневих робіт не пройшли у встановленому порядку навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму та щорічної перевірки знань з одержанням спеціального посвідчення.
Не забезпечено резерв матеріальними цінностями, які мають сертифікат відповідності на весь нормативний термін їх зберігання.
Для кожного приміщення не розроблено та не затверджено керівником об'єкта інструкції про заходи пожежної безпеки.
Для працівників охорони (сторожів) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі. Працівників охорони забезпечити списком посадових осіб об’єкта із зазначенням їх місць проживання, службових, домашніх (мобільних) телефонів.
Відсутня схема оповіщення персоналу, бланків регламентів надання інформації про аварію та повідомлень про надзвичайну ситуацію, Інструкції про порядок дій чергового диспетчера у разі виникнення аварійних ситуацій (аварій) і надзвичайних ситуацій, виконання вимог техногенної безпеки та посвідчень про функціональне навчання у сфері цивільного захисту диспетчерської служби підприємства у диспетчера об`єктів.
Особи керівного складу та фахівці, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту не пройшли функціональне навчання.
Електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води для здійснення пожежогасіння.
Не розроблено фонограми текстів звернень до персоналу об’єктів та осіб, яких вони оповіщають та бланки регламентів надання інформації про аварію та повідомлень про надзвичайну ситуацію, які повинні бути узгодженими з територіальним органом ДСНС України.
Сходові клітки, внутрішні відкриті сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Перевірку захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не розроблено і не затверджено журнал обліку надзвичайних ситуацій.
Про перевірку стану агрегатів пожежної техніки із запуском двигуна не робиться запис у спеціальному журналі, який повинен зберігатися у приміщенні, де встановлена ця техніка.
Відповідальному за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів по всім приміщенням не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не заповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові
На пожежних щитах не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
До підземних пожежних резервуарів не виконано під’їзд з твердого покриття.
Територія та приміщення не в повному обсязі забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах між приміщеннями категорії Д та категорії Б (сушки та цеху упаковки), між складським приміщенням та авто гаражем цеху механізації, в місцях перетину транспортерними стрічками між приміщенням фасування заводу цукру та складом цукру №1, між складами цукру №1, №2, №3, №4, №5 не виконано у відповідності до нормативних вимог.
Не забезпечено 2-й та 3-й поверхи адміністративної будівлі другим евакуаційним виходом.
На кожний резервуар резервуарного парку складу ПММ не складено технологічну карту, в якій вказуються номер резервуара, його тип, призначення, максимальний рівень наливання, мінімальний залишок, швидкість наповнення і випорожнювання.
Не проведено декларування безпеки об’єкта підвищеної небезпеки.
Не надано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, а також позитивний висновок за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану об’єкта.
На обєкті не виконано кільцевий протипожежний водопровід.
Територія резервуарного парку складу ПММ не обгороджена огорожею з негорючих матеріалів не менше 2 м заввишки.
Не розроблено та не погоджено план локалізації і ліквідації аварійних ситуацій та аварій.
Не проведено випробування зовнішнього протипожежного водопроводу на тиск та витрату води з оформленням акту.
Не впроваджено автоматизовану систему раннього виявлення надзвичайних ситуацій та систем оповіщення та не забезпечено їх працездатність.
З усіма працівниками, при прийнятті на роботу та на робочому місці не проведено інструктажі з питань пожежної безпеки.
Приміщення адміністративної будівлі, гуртожитку, гаражів, боксів, майстерень, заводу цукру, складу цукру, сушки, цеху механізації, матеріального складу, складу фарб, цеху упаковки та прохідної не обладнані системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014.
Не погоджено в установленому порядку номенклатуру та обсяги резерву об’єктового рівня.
Двері на шляхах евакуації з адміністративної будівлі та приміщення фасування заводу цукру не виконані такими, щоб відчинялися в напрямку виходу з будівлі (приміщень).
Не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту.
Не розроблені та не затверджені інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки на об'єктах, не здійснюється постійний контроль за їх дотриманням.
Силосні корпуси не обладнані сухотрубами, діаметром 85 мм із зєднувальними головками діаметром 66 мм, розташованими внизу сухотруба із зовнішньої сторони будівлі вище рівня планування і зверху на покрівлі, а також з пожежними кранами діаметром 65 мм.
Не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначено відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
У складських приміщеннях (склад цукру, матеріальний склад) робочі місця комірників не виконані з обгородженням їх заскленими перегородками з негорючих матеріалів заввишки не менше 1,8 м, які не повинні перешкоджати евакуації людей та матеріальних цінностей.
На резервуарному паркі складу ПММ на дихальних трубках резервуарів для зберігання ЛЗР, на трубопроводах газової обв'язки резервуарів і на трубопроводах для зливу ЛЗР із транспорту не встановлені вогнезатримуючі пристрої.
На об'єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
Не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкту.
Покарання: відсутні
05.11.2018 379969 Дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт (державний архітектурно-будівельний контроль (нагляд) Державна архітектурно-будівельна інспекція України Відомості не внесено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: введено в експлуатацію
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.09.2018 1365428 Головне управління Держпраці у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки:
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Комісаренко В О — Директор
Комісаренко В.О. — Директор
Порушення:
Покарання: відсутні
01.01.1970 1641573 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: об'єкт на якому субєкт господарювання здійснює господарську діяльність не експлуатується
Предмет перевірки: перевірка виконання припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні