Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (5)
Перевірки (1)

ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ФІРМА"ВВВ"

#31215974

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
11.07.2019 1524523 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
29 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
приміщення магазину
79037, Львівська обл., м. Львів, вул. Творча, 2
Учасники:
Порушення:
Приміщення не в повній мірі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, відповідно до вимог Наказу МВС України від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Усі працівники при прийнятті на роботу та на робочому місці не проходять інструктажі з питань пожежної безпеки.
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не вивішено таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не здійснено навчання працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Не заведено журнал обліку вогнегасників згідно Додатку 2 Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників затверджених Наказом МВС України від 15.01.2018 № 25.
Зменшено класи вогнестійкості а огороджувальних конструкцій, а саме: в приміщенні паливної не встановлено протипожежні двері з нормативною межею вогнестійкості.
Працівники об’єкта не дотримуються встановленого протипожежного режиму, та не виконують вимоги Правил пожежної безпеки в Україні.
Двері евакуаційних виходів (друга сходова клітина) не обладнано внутрішніми запорами, які відчиняються з середини без ключа.
З’єднання жил проводів і кабелів мають здійснюватися за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не відкориговані (накази, інструкції тощо), щодо встановлення протипожежний режиму у відповідності до пункту 3 розділу ІІ ППБУ.
Підтримання експлуатаційної придатності СПЗ не проводитися відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: - не укладено договір, щодо технічного обслуговування системи пожежної сигналізації; - тривожні сповіщення від приладу приймально-контрольного системи пожежної сигналізації не виведено на пульти пожежного спостерігання.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблено та затверджено керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки. Інструкції не вивішено на видимих місцях.
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Підвішено світильник безпосередньо на струмопровідному проводі (друга сходова клітина).
Не проведено технічне обстеження систем протипожежного захисту (СПЗ) щодо технічної можливості її використання за призначенням та перевірка ліцензованою організацією компоненти СПЗ та їх відповідність технічним умовам виробників, ГОСТам та ДСТУ зі складенням акту технічного обстеження СПЗ.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Керівником об’єкта своїм розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, які не позначено відповідним знаком або написом.
Допущено до роботи осіб, які не пройшли навчання, протипожежного інструктажу і перевірки знань з питань пожежної безпеки.
Зменшено розміри евакуаційних виходів з будівель і приміщень, а саме: другу евакуаційну сходову клітину та коридор третього поверху захаращено сторонніми предметами.
Керівник об’єкта не забезпечив утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечив їх технічне обслуговування.
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірка не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не розроблено та не вивішено на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
Пприміщення не забезпечено відповідними знаками безпеки. Відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Не проведено ідентифікацію об’єкта щодо визначення потенційної небезпеки, врахувавши всі чинники небезпеки.
Вогнегасники, допущені до введення в експлуатацію не обліковано (інвентарними) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації, відповідно до пункту 2 розділу ІІІ Наказу МВС України від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Переносні вогнегасники не встановлено методом навішування на вертикальні конструкції на висоту не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення, відповідно до пункту 6 розділу ІІІ Наказу МВС України від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників затверджених Наказом МВС України від 15.01.2018 № 25
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення не вмикаються з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом