Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Перевірки (3)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СВІТ ХІМІЇ"

#31215320

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
26.07.2022 3092834 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Виробничі приміщення
79069, Львівська обл., м. Львів, вул. Шевченка, 315
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.03.2019 1482372 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
69 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Виробничі приміщення
79069, Львівська обл., м. Львів, вул. Шевченка, 315
Учасники:
Рудик Дмитро Васильович — головний інженер
Кшик Степан Ярославович — Провідний інспектор Шевченківського РВ м. Львова ГУ ДСНС України у Львівській області
Порушення:
В складських приміщеннях допускається зберігання продукції навалом.
Керівником підприємства не призначено відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту. Обов’язки щодо забезпечення пожежної безпеки, утримання та експлуатацію засобів протипожежного захисту не передбачаються у посадових інструкціях, обов’язках, положеннях про підрозділ.
Зменшено класи вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій, а саме: проведено отеплення нової виробничої дільниці та приміщення складу сировини горючим пінопластом.
Зменшено класи вогнестійкості огороджувальних конструкцій, а саме: • офісні приміщення, які розташовані у виробничому приміщенні не відділені від останнього протипожежними перешкодами вікнами дверима та стінами з відповідною межею вогнестійкості; • побутові приміщення не відділено від виробничо-складської частини протипожежними перешкодами вікнами дверима та стінами з відповідною межею вогнестійкості.
Відсутні спеціально призначені особи з питань цивільного захисту.
На виробництві застосовуються матеріали та речовини без визначених показників щодо пожежної небезпеки.
З обслуговувальним персоналом не вивчено характеристики пожежної небезпеки застосовуваних речовин та матеріалів.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Вогнегасники, допущені до введення в експлуатацію не обліковано (інвентарними) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації, відповідно до пункту 2 розділу ІІІ Наказу МВС України від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Під час експлуатації об’єкту знижено рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: не встановлено стаціонарні зовнішні пожежні сходи та сходи на перепадах висот типу П 1 (відповідно до пунктів 8.4, 8.8 ДБН В.1.1-7:2016, було передбачено пунктами 6.8, 6.9 ДБН В.1.1-7:2002).
Допущено до роботи осіб, які не пройшли навчання, протипожежного інструктажу і перевірки знань з питань пожежної безпеки.
У виробничих та складських приміщеннях влаштовано та експлуатуються тимчасові електромережі.
Приміщення не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: системою пожежної сигналізації, системою пожежогасіння, системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей, системами протидимного захисту, системами централізованого пожежного спостерігання.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Протипожежні відстані між будинками, спорудами, відкритими майданчиками для зберігання матеріалів, устаткування захаращено та використовуються для складування матеріалів, устаткування, стоянок транспорту.
Усі працівники при прийнятті на роботу та на робочому місці не проходять інструктажі з питань пожежної безпеки.
Допущено встановлення електророзеток, вимикачів на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра (виробничі та складські приміщення).
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Територію, приміщення, технологічні установки не в повній мірі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, відповідно до вимог Наказу МВС України від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
У складських приміщеннях допущено застосування транспорту з двигунами внутрішнього згоряння без іскрогасників.
Протипожежний режим на підприємстві, який встановлений інструкцією № 2 та наказом № 11 від 03.04.2016 року не відповідає вимогам пункту 3 розділу ІІ Правил пожежної безпеки в Україні, містить лише поверхневий характер.
Конструкції витяжних пристроїв, апаратів, трубопроводів не відповідають вимогам пожежної безпеки.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
На всі застосовувані в технологічних процесах речовини й матеріали відсутні показники їх пожежної небезпеки.
Територію об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечено відповідними знаками безпеки. Відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
В цеху розливу металеві повітроводи витяжних установок не заземлені та не захищені від статичної електрики, а також не мають пристроїв для очищення.
Допускається прокладання проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів безпосередньо по горючих основах конструкціях (приміщення складу сировини, склад тари та видувна дільниця).
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не вивішено таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не проведено обов’язкове особисте страхування членів пожежної дружини, відповідно до пункту 16 Порядку функціонування добровільної пожежної охорони, затвердженого ПКМУ від 17 липня 2013 р. N 564
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлювлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки не розміщено на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями.
Не проведено ідентифікацію об'єкта підвищеної небезпеки.
Захист будівель, споруд від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти не утримуються справними і доступними для використання.
Працівники об’єкта не дотримуються встановленого протипожежного режиму, та не виконують вимоги Правил пожежної безпеки в Україні.
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів.
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень не передбачено встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами (ззовні) приміщень на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах.
На підприємстві не влаштовано системи зовнішнього протипожежного водопроводу, відповідно до ДБН В.2.5-74:2013 «Водопостачання. Зовнішні мережі».
Усі будинки, приміщення і споруди не своєчасно очищатися від горючого сміття та відходів виробництва. Терміни очищення не встановлено технологічними регламентами або інструкціями, які повинні затверджуватись керівником об’єкта.
Не організовано та не здійснюються евакуаційні заходи щодо працівників та майна суб’єкта господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій
Внутрішні пожежні кран-комплекти які встановлені в одному із складських приміщень не встановлено в доступних місцях, а підступ захаращено продукцією.
Допущено спільне зберігання в одній секції з автомобільною гумою інших товарів і матеріалів.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Керівником об’єкта своїм розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, які не позначено відповідним знаком або написом, та не встановлено урну або попільницю з негорючих матеріалів. Допускається куріння за межами спеціально відведених місць, а саме: в цеху розливу та складі готової продукції № 2.
Не встановлено порядок дій у разі виникнення пожежі, а саме: порядок і способи оповіщення людей, зупинки технологічного устаткування, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Не визначено клас вогнестійкості несучих металевих елементів покриття складських та виробничих приміщень.
Зменшено кількість евакуаційних виходів з будівель і приміщень, а саме: з офісного приміщення, яке розташовано у виробничому приміщенні не влаштовано другий евакуаційний вихід безпосередньо на зовні.
Конструкції стелажів (полиці) висотою більше 3 м не виконано з негорючих матеріалів. Під час безстелажного способу зберігання матеріали не укладаються у штабелі. Ширина проходів та місця штабельного зберігання не позначено обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно. Відстань між стінами та штабелями не забезпечено не менше 0,8 м.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання будинків через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості та через протипожежні перешкоди виконано меншим, ніж нормована межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції та протипожежної перешкоди за ознаками Е (показник втрати цілісності) та І (показник втрати теплоізолювальної спроможності). У місцях проходок трубопроводів через протипожежні перешкоди трубопроводи та їхню ізоляцію не виконано з негорючих матеріалів.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення не вмикаються з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Електричні машини не мають апаратуру захисту від струмів короткого замикання та інших аварійних режимів.
У приміщеннях та на шляхах евакуації на видних місцях не вивішено відповідні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об'єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Приміщення не своєчасно очищатися від горючого сміття та відходів виробництва. Терміни очищення не встановено технологічними регламентами або інструкціями, які повинні затверджуватись керівником об’єкта.
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Журнал обліку вогнегасників не відповідає Додатку 2 до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників затверджених Наказом МВС України від 15.01.2018 № 25.
Інструкції про заходи пожежної безпеки для приміщень об’єкту містять поверхневий характер, а саме: не відображають категорію приміщення за вибухопожежною та пожежною небезпекою (для виробничих та складських приміщень); порядок прибирання робочих місць, збирання, зберігання та видалення горючих відходів, промасленого ганчір’я; заходи пожежної безпеки при роботі на технологічних установках та апаратах, які мають підвищену пожежну небезпеку і не розроблені для кожного виробничого, складського приміщення; спеціальні місця для куріння та вимоги до них. Інструкції не вивчаються під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання та не вивішено на видимих місцях.
З метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння на підприємстві не створено добровільну пожежну дружину
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Будинки та інші об'єкти не забезпечено адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Допущено застосовування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки, а саме: елементи обшивки в підсобному приміщенні та роздягальні виконано з горючих матеріалів.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників, відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників затверджених Наказом МВС України від 15.01.2018 № 25.
Під час зберігання у складських приміщеннях різних речовин та матеріалів не враховувуться їх пожежонебезпечні фізико-хімічні властивості, сумісність, а також ознаки однорідності речовин, що застосовуються для гасіння пожежі.
Керівник об'єкта не забезпечив утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечив їх технічне обслуговування.
Дерев’яні конструкції та навісу складу не оброблено вогнезахисними засобами, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
У приміщеннях складу тари, нової виробничої дільниці, виробничої дільниці № 3 дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
У виробничих та складських приміщеннях з’єднання, жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (здійснено методом скрутки).
Початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється суб’єктом господарювання без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення.
Здійснено допуск до роботи працівників без проходження ними навчань, інструктажів і перевірки знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
На виробництві застосовуються матеріали та речовини, на які відсутні показники щодо пожежної небезпеки.
На підприємстві не влаштовано внутрішній протипожежний водопровід, виходячи з вимог ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.07.2018 522333 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні