Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Історія
ЄДРПОУ (24)
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Перевірки (17)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АГРОТЕХНІК"

#31148919

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
12.09.2022 2971483 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.09.2022 2937154 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.09.2022 2964305 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.09.2021 2362224 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
41 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО "АГРОТЕХНІК"
64600, Харківська обл., м. Лозова, вул. Свободи, буд. 55
СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «АГРОТЕХНІК»
64845, Харківська обл., Лозівський р-н, С. Олексіївка
Учасники:
Уманцев Артем Леонідович — Директор товариства з юридичних питань ТОВ "Агротехнік"
Берко Ігор Володимирович — провідний інспектор відділу запобігання НС Лозівського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Сєрий Іван Вікторович — провідний фахівець відділу цивільного захисту та організації наглядово - профілактичної роботи Лозівського РУ Головного управління ДСНС України у Харківській області
Макаров Ігор Олегович — директор з юридичних питань ТОВ «Агротехнік»
Порушення:
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Відсутній журнал для фіксації результатів перевірок опалювальних приладів. (підтверджується – відсутністю документів;)
Вимикач світла у приміщенні СК№1,2,3,4,5, будинку зварювальника, вісової встановлено на горючу основу. (підтверджується – фото;)
Не забезпечено в повному обсязі працівників засобами індивідуального захисту. (підтверджується – відсутністю документів;)
Лінії живлення до кондиціонерів не забезпечені автономними пристроями електричного захисту. (підтверджується – фото)
Не проведено ідентифікацію об'єктів підвищеної небезпеки відповідно до кількості порогової маси небезпечних речовин з урахуваннях всіх джерел небезпеки. (підтверджується – відсутність документів про ідентифікацію)
Електрощити не оснащенно схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки). (підтверджується – фото)
Будівлю не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (підтверджується – фото)
У СК№1, будинку зварювальника здійснено відкрите прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів до горючих основ. (конструкцій, деталей). (підтверджується – фото;)
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту. (підтверджується – відсутністю документів;)
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (підтверджується – відсутністю акту приймання виконаних робіт з вогнезахисного оброблення)
Не проведено чищення димоходів та печей від сажі. (підтверджується – відсутністю документів;)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому законодавством. (підтверджується – відсутність документів)
Керівником не забезпечено відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не в повному обсязі забезпечені відповідними знаками безпеки. (підтверджується – фото)
Розподільча коробка у приміщенні будинку зварювальника встановлено на горючу основу. (підтверджується – фото;)
Шлях евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням. (підтверджується – фото)
Відсутній пожежний резервуар. (підтверджується – відсутністю документів та фото)
Об'єкт не забезпечений адресним вказівником. (підтверджується – фото;)
Біля місця розташування пожежного гідранту не встановлено покажчик (об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів)
Приміщення об’єкта не забезпечені відповідними знаками безпеки
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності. (підтверджується – відсутністю документів;)
Евакуаційний вихід з будівлі не забезпечений евакуаційним освітленням (підтверджується – фото)
У приміщеннях будинку зварювальника використовуються саморобні подовжувачи. (підтверджується – фото;)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому законодавством
Вогнегасники не забезпечені обліковими (інвентарними) номерими за прийнятою на об'єкті системою нумерації
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення у разі виникнення аварії
Електророзетки у приміщенні СК№4,2, будинку зварювальника встановлено на горючу основу. (підтверджується – фото;)
На пожежному щиті не вказано його порядковий номер та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. (підтверджується – фото;)
Не в повному обсязі виконано технічне обслуговування наявних вогнегасників
Інструкції про заходи пожежної безпеки не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою. (підтверджується – фото;)
Будинки, приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (підтверджується – відсутністю документів;)
На фасаді будівлі не встановлений адресний вказівник з освітленням в нічний час доби
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог Європейського стандарту EN 62305-1:2011, EN 62305-2:2011, EN 62305-3:2011, EN 62305-4:2011, який набув чинності в Україні від 01.08.2012 року.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (підтверджується – відсутністю документів;)
Перед початком опалювального сезону теплові мережі, які розташовані на об’єкті не перевірені. (підтверджується – відсутністю документів;)
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки
Допуск до роботи працівників здійснюється без проходження ними навчань, інструктажів і перевірки знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки. (підтверджується – відсутністю посвідчень та фото)
Навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки не здійснено. (підтверджується – відсутність посвідчення)
Пожежний щит на території об’єкту не укомплектований первинними засобами пожежогасіння в повному обсязі. (підтверджується – фото;)
Відсутні пристрої захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. (підтверджується – відсутністю документів;)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
08.04.2021 2560207 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Крижановський Віталій Миколайович — Директор ТОВ «Агротехнік»
Лиман Андрій Володимирович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Лозівського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (підтверджується – відсутністю акту приймання виконаних робіт з вогнезахисного оброблення)
Будівлі не в повній мірі забезпечено вогнегасниками (підтверджується – фото)
Керівником не забезпечено відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту
Не проведено ідентифікацію об'єктів підвищеної небезпеки відповідно до кількості порогової маси небезпечних речовин з урахуваннях всіх джерел небезпеки. (підтверджується – відсутність документів про ідентифікацію)
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів (підтверджується – фото)
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не забезпечено в комплекті засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті: вогнегасник – 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт.
Будівлю не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (підтверджується – фото)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому законодавством.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.09.2020 1728648 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «АГРОТЕХНІК»
64845, Харківська обл., Лозівський р-н, С. Олексіївка
СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО "АГРОТЕХНІК"
64600, Харківська обл., м. Лозова, вул. Свободи, буд. 55
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.12.2019 1709015 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Головне управління Держгеокадастру у Харківській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка виконання вимог припису державного інспектора
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Іщенко Олександр Вікторович — державний інспектор у сфері державного контролю за використанням та охороною земель - головний спеціаліст відділу державного контролю за використанням та охороною земель № 4 Управалііння з контролю за використанням та охороною земель Головного управління
Крижановський Віталій Миколайович — Директор ТОВ «Агротехнік»
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.12.2019 2052015 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Харківській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: перевірка стану виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Уманцев А Л — Представник за довіреністю
Уманцев А.Л. — Представник за довіреністю
Білоножко Сергій Вікторович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Гринь Євген Леонідович — головний спеціаліст відділу екологічного контролю за поводженням з відходами, небезпечними хімічними речовинами та промислового забруднення - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Порушення:
Статистична звітність про відходи не подається
Страхування відповідальності суб'єкта за поводження пестицидами не проведено
Правила поводження з пестицидами не дотримуються
Первинний облік відходів не ведеться
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.08.2019 1674385 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Головне управління Держгеокадастру у Харківській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Крижановський Віталій Миколайович — Директор ТОВ «Агротехнік»
Порушення:
Вимоги припису посадової особи від 01.07.2019 № 254/0153ПР/03/01/-19 виданого директору ТОВ «Агротехнік» Крижановському В.М. не виконано порушення не усунено, а саме: на земельних ділянках сільськогосподарського призначення (сільськогосподарські угіддя - рілля загальною площею 2807,4282 га, які використовуються ТОВ «Агротехнік» відсутні межові знаки встановленого зразка, що унеможливлює фактично встановити межі (поворотні точки) земельних ділянок в натурі (на місцевості) та ідентифікувати їх.
Вимоги припису посадової особи від 01.07.2019 № 254/0153ПР/03/01/-19 виданого директору ТОВ «Агротехнік» Крижановському В.М. не виконано порушення не усунено, а саме: згідно технічного звіту №1711-03-01-0-ІГ по встановленню меж земельних часток (паїв) на території Олексіївської сільської ради Близнюківського району Харківської області земельні ділянки комунальної форми власності, категорія земель сільськогосподарського призначення, несільськогосподарські угіддя (господарські шляхи і прогони), загальною площею 4,23 га використовуються ТОВ «Агротехнік» єдиним масивом з розташованими поруч земельними ділянками на підставі договорів оренди землі, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без документів, що посвідчують право власності чи користування ними.
Покарання: відсутні
24.06.2019 1582439 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.06.2019 1381302 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Об'єкти:
Об'єкт 1
Харківська обл., Близнюківський р-н
Учасники:
Крижановський Віталій Миколайович — Директор ТОВ «Агротехнік»
Порушення:
відсутні межові знаки встановленого зразка на земельних ділянках сільськогосподарського призначення (сільськогосподарські угіддя - рілля загальною площею 2807,4282 га
використання земельної ділянки площею 4,23 га без документів, що посвідчують право власності чи користування ними
Покарання: відсутні
06.05.2019 1643861 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Крижановський Віталій Миколайович — Директор ТОВ "Агротехнік"
Порушення:
Не забезпечено в повному обсязі працівників засобами індивідуального захисту
Лінія живлення до побутового кондиціонера не забезпечена автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Складські приміщення, ваговоа, приміщенні зварника, сушки, будинку механізатора не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (підтверджується – відсутністю документів;)
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) ТОВ «Агротехнік» не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності. (підтверджується – відсутністю документів;)
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (підтверджується – відсутністю документів;)
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки (підтверджується – відсутністю документів;)
Відсутні пристрої захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. (підтверджується – відсутністю документів;)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не обладнано сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням. (підтверджується – відсутністю документів;)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.03.2019 1628576 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Крижановський Віталій Миколайович — Директор ТОВ «Агротехнік»
Порушення:
Не проведено ідентифікацію об’єкта з урахуваннях всіх джерел небезпеки.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (підтверджується – відсутністю акту приймання виконаних робіт з вогнезахисного оброблення)
Керівником не забезпечено відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту
Будівлі не в повній мірі забезпечено вогнегасниками (підтверджується – фото)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому законодавством.
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів (підтверджується – фото)
Будівлю не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (підтверджується – фото)
Не забезпечено в комплекті засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті: вогнегасник – 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.12.2018 1159754 Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства про охорону праці, промислову безпеку та гірничий нагляд
Учасники:
Уманцев А Л — Уповноважена особа
Уманцев А.Л. — Уповноважена особа
Порушення:
Відсутній журнал обліку електроінструменту
Покарання: відсутні
10.12.2018 1208847 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Бунякін А О — представник за довіреністю від 01.01.2018
Бунякін А.О. — представник за довіреністю від 01.01.2018
Порушення:
Не ведеться журнал по формі 1-ВТ.
У період з 21.12.2015 по 02.05.2018 здійснювався забір води без спецдозволу на водокористування. Інформацію щодо забору води з шахтного колодязя у період з 21.12.2015 по 02.05.2018 не представлено.
Статзвітність не подається.
Страхування цивільної відповідальності не здійснено.
Допускає змішування відходів.
Діяльність здійснюється за відсутності санітарного паспорту на зберігання пестицидів і агрохімікатів.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.12.2018 522170 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
41 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Борисенко Євгеній Борисович — Управляючий ТОВ "Агротехнік"
Крижановський Віталій Миколайович — директор ТОВ «Агротехнік»
Порушення:
Не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Приміщення, будівлі, склади не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Внутрішні відкриті коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" та Правил улаштування електроустановок (далі - ПУЕ). Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Не встановлено інформаційно-довідковий куточок щодо дій персоналу об'єкту у разі виникнення надзвичайних ситуацій або інших нестандартних подій у побуті.
Відсутні пристрої захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначено відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не вивішено таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Лінія живлення до побутового кондиціонера не забезпечена автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Об'єкт не забезпечено адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Відсутні установки від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Існуючі пожежні щити (стенди) не доукомплектовано протипожежним інвентарем згідно норм належності: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не приведено у відповідність до встановлених вимог забезпеченість працюючого персоналу згідно з номенклатурою і нормами забезпечення засобами індивідуального захисту.
Не заведено журнал для фіксації перевірки та справності теплових мереж, які розташовані у приміщеннях.
Димова труба не обладнана іскрогасником.
Дерев’яні елементи горищних покриттів будівель ТОВ "Агротехнік" не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту, згідно вимог Наказу МНС України від 23.02.2006р. №98 «Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів».
Посадові особи та працівники не проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Територія об’єкту, а також приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не проведене технічне обслуговування наявних вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року № 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за № 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги».
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлені вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Не проведено періодичне обслуговування немеханізованого пожежно ручного інструменту, розміщеного на об’єкті у складі комплектації пожежних щитів (стендів).
Допускається топлення печей не призначеними особами, які не пройшли протипожежний інструктаж.
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ».
Не проведено об’єктові тренування з питань цивільного захисту.
На підприємстві для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою».
Складські приміщення, вагова, приміщення зварника, сушка, будинок механізатора не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкту.
Не здійснено навчання працівників з питань цивільного захисту у тому числі правилам техногенної та пожежної безпеки.
Територію зерноскладу в с. Домаха не забезпечено в повній мірі зовнішнім протипожежним водопостачанням.
Не забезпечено приміщення необхідною кількістю вогнегасників відповідно до наказу МВС України № 25 від 15.01.2018 року «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за N 225/31677.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) складів не обробленні засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях".
На пожежному щиті (стенді) не вказано його порядковий номер та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів
Приміщення не в повному обсязі забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Не встановлений протипожежний режим відповідним документом (наказом, інструкцією тощо).
Пожежний щит на території об’єкту не укомплектований первинними засобами пожежогасіння. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники- 3шт, ящик з піском – 1шт, покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2х2м – 1шт., гаки- 3 шт., лопати – 2 шт., ломи – 2 шт., сокири- 2 шт.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.08.2018 1354622 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Виконання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Крижановський Віталій Миколайович — директор ТОВ «Агротехнік»
Порушення:
Не встановлено інформаційно-довідковий куточок щодо дій персоналу об'єкту у разі виникнення надзвичайних ситуацій або інших нестандартних подій у побуті.
Не приведено у відповідність до встановлених вимог забезпеченість працюючого персоналу згідно з номенклатурою і нормами забезпечення засобами індивідуального захисту.
Територію зерноскладу в с. Домаха не забезпечено в повній мірі зовнішнім протипожежним водопостачанням.
Приміщення, будівлі, склади не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
На підприємстві для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою».
Посадові особи та працівники не проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Територія об’єкту, а також приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Відсутні установки від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не заключено договір на обов’язкове обслуговування з державною аварійно-рятувальною службою.
Пожежний щит недоукомплектований засобами пожежогасіння згідно норм належності.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не проведено ідентифікацію об’єкту.
Не забезпечено приміщення необхідною кількістю вогнегасників відповідно до наказу МВС України № 25 від 15.01.2018 року «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за N 225/31677.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) складів не обробленні засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом