Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (4)
Будівництво (10) Перевірки (18)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПОЛТАВА-САД"

#31034773

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
14.07.2022 2979724 Державний нагляд (контроль) у сфері охорони прав на сорти рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.07.2022 2964779 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Об'єкти:
ТОВ ПОЛТАВА-САД
38751, Полтавська обл., Полтавський р-н, С. Мар"Ївка
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.10.2021 2931773 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: Дотримання законодавства з ОП та промислової безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Штанько Д.В. — Директор
Чорнобель Микола Борисович — головний державний інспектор сектору нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку
Муха Олександр Анатолійович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Кармазін Вадим Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки
Штанько Д В — Директор
Порушення:
Фахівці служби охорони праці Товариства не контролюють безпечну експлуатацію електроустановок в зв’язку із відсутності IV групи з електробезпеки.
Керівники структурних підрозділів у підпорядкуванні яких є єлектротех нологічний персонал не мають відповідну групу з електробезпеки.
На підприємстві не ведеться облік вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання.
Допущено експлуатацію кабелів, подовжувачів без інвентарних номерів, без проходження періодичної пере-вірки (не рідше 1 раз на 6 місяців) з відповідним записом у журналі.
Допущено експлуатацію електроустановок споживачів без регламентних робіт по проведенню опосвідчення їх стану безпеки.
На виробничому обладнанні не нанесено попереджувальні написи і маркуван-ня, необхідні для забезпечення безпе- ки працівників
Не обладнано відповідними знаками шляхи евакуації у виробничих зонах
Не забезпечений облік, перевірка та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти, та перено- сних світильників, відсутній Журнал реєстрації проведення цієй роботи.
Не проводиться перевірка справності манометрів з записом у змінному журналі.
Роботодавець, не забезпечує утримання обладнання під тиском у справному стані та безпечну експлуатацію посудин, що працюють під тиском, а саме: - не призначений в необхідній кількості обслуговувальний персонал, який пройшов навчання з охорони праці і має відповідну кваліфікацію щодо обслуговування обладнання, що працює під тиском.
Перед включенням у роботу установок сезонної дії необхідно забезпечити прочищення газоходів, перевірку справності газоходів і систем вентиляції, проведення технічного обслуговування газових пальників зерносушарки. Не був представлений акт про готовність до роботи обладнання сезонної дії, що використовує газ, Зняття заглушок і пуск газу допускаються за наявності документів, які підтверджують виконання цих робіт.
На підприємстві не проведена ідентифікація об’єктів підвищеної небезпеки.
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, обладнання підвищеної небезпеки: - Обладнання та захисні системи, призначені для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах
Не здійснюється технічний огляд не рідше ніж один раз на місяць, регулювання обладнання не рідше ніж один раз на 6 місяців (зокрема перед початком опалювального сезону), технічне обслуговування та поточний ремонт не рідше ніж один раз на 12 місяців ШГРП.
Не проводиться технічний огляд надземних газопроводів (не рідше ніж один раз на 6 місяців). Про що свідчить стан надземного газопроводу: кріплення розігнуті в наслідок чого є значне провисання газопроводу середнього тиску. Не представлений журнал технічних оглядів і обходів газопроводів.
Не були представлені матеріали (журнали, акти та інше) про технічне обслуговування і ремонти у строки, що зазначені в паспортах або інструкціях заводів-виробників обладнання, приладів, апаратів та іншого газового обладнання підприємства.
На підприємстві відсутній журнал обліку обладнання, що працює під тиском
Не визначений рівень безпечного стану електроустановок Товариства, не здійснено оцінку стану безпеки діючого електроустаткування.
Особою відповідальною за електрогосподарство Товариства не визначено вид оперативного обслуговування електроустановок.
Відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки: - газонебезпечні роботи, роботи у вибухопожежонебезпечних зона.
Зняття заглушки і пуск газу після тривалої зупинки (понад 3 доби) або ремонту установки допускається за наявності. Непредставлені акти контрольного випробування газопроводів на герметичність, перевірки топок, газоходів, контрольно-вимірювальних приладів і систем автоматики безпеки та регулювання, що були виконуються перед пуском газу після тривалої зупинки.
У виробничому підрозділі ТОВ «ПОЛТАВА – САД», який знаходиться у с. Ма́р'ївка Полтавського району, експлуатується ресівер зав. №б/н. Даний ресівер експлуатується без дозволу на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
Допущено виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 без декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на роботи підвищеної небезпеки.
Відсутній перелік регламентних робіт по проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів Товариства.
Не забезпечений контроль за наявністю необхідної експлуатаційної та оперативної документації в електрогосподарстві Товариства.
Не проводиться контрольний огляд газового господарства не рідше ніж два рази на рік.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.05.2021 2271714 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Кавуненко Сергій Миколайович — завідувач сектору нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об’єктах підвищеної небезпеки.
Шевченко Олександр Сергійович — головний державний інспектор сектору нагляду в АПК та СКС
Ковальський Андрій Васильович — завідувач сектору нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку
Карчук Олександр Вікторович — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС
Зоріна Ірина Олександрівна — завідувач сектору нагляду в АПК та СКС
Гринюк Віталій Анатолійович — Заступник начальник відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області
Штанько Д.В. — Директор
Штанько Д В — Директор
Порушення:
Відсутні накази про допуск до самостійної роботи працівників після закінчення стажування (дублювання) та при задовільних результатах перевірки знань з питань охорони праці
Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань Товариства розроблено без урахування специфіки виробництва та вимог нормативно-правових актів з охорони праці, не сформовані плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці.
Не забезпечено виконання основних завдань служби охорони праці товариства – відсутній контроль за дотриманням працівниками вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці, положень та актів охорони праці, що діють у межах підприємтва.
Керівник Товариства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів:не передбачено обслуговування електроустановок, спостереження за обладнанням і мережами - оглядом, перевіркою дії, випробуванням і вимірюванням; не проводятся протиаварійні, приймально-здавальні і профілактичні випробування та вимірювання електроустановок згідно з правилами і нормами; не забезпечено проведення технічного огляду електроустановок.
Керівники структурних підрозділів у підпорядкуванні яких є єлектротех нологічний персонал не мають відповідну групу з електробезпеки.
Не визначений рівень безпечного стану електроустановок Товариства, не здійснено оцінку стану безпеки діючого електроустаткування.
Відсутні переліки посадових осіб та працівників Товариства, які проходять навчання з питань охорони праці в учбових закладах, на підприємстві, а також тих осіб, які проходять спеціальне навчання та стажування.
Не розроблений особою, відпові- дальною за електрогосподарство, список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одно- осібний огляд електроустановок.
Особою відповідальною за електрогосподарство Товариства не визначено вид оперативного обслуговування електроустановок.
Допущено експлуатацію електроустановок споживачів без регламентних робіт по проведенню опосвідчення їх стану безпеки.
Відсутній перелік регламентних робіт по проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів Товариства.
Положення про службу охорони праці Товариства не функціонально: розроблено без урахування специфіки виробництва та видів діяльності, чисельності працівників, умов праці та інших факторів.
Не на всіх штепсельних розетках є написи із зазначенням номінальної напруги та з умовним позначенням виду напруги
Встановлено, що працівники Товариства (трактористи-машиністи, водії), виконують роботи підвищеної небезпеки без проходження стажування та перевірки знань практичних навичок безпечного виконання робіт, а також допуску до роботи у встановленому порядку (наказ, реєстрація в журналі реєстрації інструктажів).
Не забезпечений контроль за наявністю необхідної експлуатаційної та оперативної документації в електрогосподарстві Товариства.
На корпусах електроінструмен-ту не нанесені написи; інвентарні номери, належність певному підрозділу
Відсутні записи у журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці про допуск до самостійної роботи працівників, після закінчення стажування
При наявності чисельних порушень з питань охорони праці службою охорони праці Товариства не вживаються заходи щодо усунення травмонебезпечних та аварійних ситуацій: не видаються керівникам структурних підрозділів приписи стосовно усунення наявних порушень, зупиняти роботу устаткування та інших засобів виробництва та ін.
Не забезпечений облік, перевірка та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти, та перено- сних світильників, відсутній Журнал реєстрації проведення цієй роботи.
Не замкнуті або відсутні двері розподільчих пристроїв, щитів, збірок.
Відсутній список працівників, якімають право проведення оперативних переговорів з енергопостачаль- ною організацією.
Посадові особи Товариства допущені до організації безпечного виконання робіт без проходження навчання і перевіркиз нань з питань охорони праці стосовно робіт, що входять до їх функціональних обов'язків.
Робота щодо проведення інструктажів з питань охорони праці в Товаристві виконується формально, шляхом заповнення журналів без урахування встановлених вимог: в журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці не зазначається вид інструктажу; на здійснюється перевірка знань із заповненням графи про те, що знання перевірено, допуск до роботи здійснено.
В Товаристві не забезпечено проведення спеціального навчання з питань охорони праці працівників відповідно до вимог НПАОП 0.00-4.12-05: відсутні навчальні плани та програми, розроблені з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників.
Допущено експлуатацію кабелів, подовжувачів без інвентарних номерів, без проходження періодичної пере-вірки (не рідше 1 раз на 6 місяців) з відповідним записом у журналі.
Фахівці служби охорони праці Товариства не контролюють безпечну експлуатацію електроустановок взвязку із відсутності IV групи з електробезпеки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.05.2021 2338430 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
38 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Цех стирілізації насіння горіхів та зерна
38000, Полтавська обл., Новоселівська Отг, С. Марївка, вул. Шкільна, 43
Елеватор
38000, Полтавська обл., Полтавський р-н, Терешківська Сільська Територіальна Громада, С. Терешки, вул. Шевченка, 3-А
Складські приміщення
38000, Полтавська обл., Полтавський р-н, Полтавська Міська Територіальна Громада, С. Марївка
Складські приміщення
38000, Полтавська обл., Полтавський р-н, Полтавська Міська Територіальна Громада, С. Минівка
Цех по переробці моркви
38000, Полтавська обл., Полтавський р-н, Терешківська Сільська Територіальна Громада, С. Головки, Вул Лугова, 25
Учасники:
Васенков Дмитро Валерійович — Головний інспектор ВЗНС Полтавського МРУ ГУ ДСНС України у Полтавській області
Соломашенко Володимир Михайлович — Заступник начальника управління - начальник відділу організації заходів цивільного захисту та наглядово-профілактичних заходів Полтавського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області
Порушення:
Не проведено замір опору ізоляції силової та освітлювальної електромережі
Не надано проектну документацію, яка затверджена у встановленому порядку на будівництво цеху стерилізації насіння горіхів та зерна
Відповідальним за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння окремо для кожного приміщення, а також для відкритих установок
Не проведено перевірку установок захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ ЕN 62305-1 (4):2012 Захист від блискавки.
Відповідальним за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння окремо для кожного приміщення, а також для відкритих установок
Не встановлена схема території підприємства на якій вказується місця розміщення будівель, водойм, гідрантів під’їзд пожежних автомобілів до них
Не зазначено місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівними знаками згідно з ДСТУ 6309:2007 «Протипожежний захист».
Відповідальна особа не пройшла навчання з питань пожежної безпеки відповідно до постанови КМУ № 444 від 26.06.2013
Не ведеться журнал обліку вогнегасників, відповідно до вимог Додатку 2 до «Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 № 25
Територія підприємства не доукомплектована первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності
Не надано проектну документацію, яка затверджена у встановленому порядку на склад зберігання картоплі
Для складських приміщень не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016, а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), з позначенням на вхідних дверях до приміщень
Біля місця розташування пожежного водоймища не встановлено покажчик з нанесенням на нього літерним індексом «ПВ» , цифрами зазначається запас води в кубічних метрах
Для складських приміщень не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016, а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), з позначенням на вхідних дверях до приміщень
Не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією приміщення цеху та допоміжні згідно проектних рішень та ДБН В. 2.5-56:2014 Додаток «А»
Не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією адміністративні та підсобні приміщення цеху по переробці та зберіганні моркви відповідно ДБН В.2.5:56-2014 Додаток «А»
Відповідальним за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння окремо для кожного приміщення, а також для відкритих установок
Відповідальним за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння окремо для кожного приміщення, а також для відкритих установок
Склади зберігання зерна та посівного матеріалу не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією згідно ДБН В.2.5:56-2014 року пункт 2.14 Додаток «А»
Не проведено ремонт існуючої автоматичної пожежної сигналізації складських приміщень
Не зазначено місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівними знаками згідно з ДСТУ 6309:2007 «Протипожежний захист».
Не проведена ідентифікація потенційно небезпечного об’єкта
Не проведено перевірку установок захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ ЕN 62305-1 (4):2012 Захист від блискавки.
Не встановлено на території підприємства пожежного щита та не укомплектовано його відповідним інвентарем
Не зазначено місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівними знаками згідно з ДСТУ 6309:2007 «Протипожежний захист».
Не ведеться журнал обліку вогнегасників, відповідно до вимог Додатку 2 до «Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 № 25
Не проведено замір опору ізоляції силової та освітлювальної електромережі
Не встановлена схема території підприємства на якій вказується місця розміщення будівель, водойм, гідрантів під’їзд пожежних автомобілів до них
Допускається захаращення матеріалами, протипожежні відстані між будинками
Не ведеться журнал обліку вогнегасників, відповідно до вимог Додатку 2 до «Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 № 25
Не ведеться журнал обліку вогнегасників, відповідно до вимог Додатку 2 до «Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 № 25
Не зазначено місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівними знаками згідно з ДСТУ 6309:2007 «Протипожежний захист».
Керівником підприємства не забезпечено утримання засобів протипожежного захисту в працездатному стані та не забезпечено їх технічне обслуговування
Відповідальним за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння окремо для кожного приміщення, а також для відкритих установок
Не встановлено в приміщенні складів, в яких відсутній внутрішній протипожежний водогін, бочки з водою з розрахунку 1 бочка на 25-300 м.кв.
Власником підприємства не забезпечено територію необхідною кількістю води для цілей зовнішнього пожежогасіння
Для складських, виробничих приміщень та лабораторії не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016, а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), з позначенням на вхідних дверях до приміщень
Не надано замір опору ізоляції силової та освітлювальної електромережі
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.05.2021 2312419 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Колодяжна Ольга Ігорівна — Головний спеціаліст відділу інструментально-лабораторного контролю - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Хмара Катерина Олександрівна — Начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області – старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Хлебнікова Яна Олегівна — Головний спеціаліст відділу інструментально-лабораторного контролю - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Калініченко Сергій Леонідович — Начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області - старший державний інспектор з охорони навколишнього природного
Степаненко Геннадій Вікторович — Заступник начальника відділу інструментально-лабораторного контролю - старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Сакало Олександр Іванович — Начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області - старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу.
Порушення:
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» не призначено осіб, відповідальних за належне розташування та обладнання місць відбору проб та вимірювання параметрів газопилового потоку.
Статистична звітність про відходи ТОВ «ПОЛТАВА-САД» не подається.
Журнали обліку робочого часу установок очистки газу ТОВ «ПОЛТАВА-САД» не ведуться.
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» не проводиться технічне навчання і перевірка знань з правил технічної експлуатації установок очистки газу інженерно-технічного персоналу та обслуговуючого персоналу, залученого до експлуатації установок очистки газу.
Виробничий контроль за охороною атмосферного повітря в процесі господарської та іншої діяльності ТОВ «ПОЛТАВА-САД» шляхом проведення інструментально-лабораторних вимірювань параметрів викидів забруднюючих речовин пересувних джерел не проводиться.
Дозвіл на днопоглиблювальні роботи, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій на землях водного фонду ТОВ «ПОЛТАВА-САД» не надано.
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» представлено дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами №5324085901-14, виданий 07.03.2014 на джерела викиду, розміщені на території зерносушильного комплексу за адресою: Полтавський район, с. Терешки, вул. Шевченка, 3-А. Відповідно до Документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВ «ПОЛТАВА-САД» та Звіту по інвентаризації викидів забруднюючих речовин на ТОВ «ПОЛТАВА-САД», виконаного у 2013 році МКП «Екогаз», 5 джерел викидів обладнані пилогазоочисними установками (ПГОУ). ТОВ «ПОЛТАВА-САД» перевірки технічного стану ПГОУ проводяться з порушенням періодичності, визначеної вимогами Правил технічної експлуатації установок очистки газу, затверджених наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 06.02.2009 року № 52.
Спеціальні паспорти на кожне місце чи об'єкт зберігання відходів ТОВ «ПОЛТАВА-САД» під час перевірки не надано.
Під час перевірки виявлено змішування відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія, а саме виявлено змішування ресурсоцінних відходів, що утворилися внаслідок діяльності ТОВ «ПОЛТАВА-САД».
На момент проведення перевірки під час натурного обстеження земельної ділянки, на якій знаходиться цех для зберігання, сортування та переробки овочів та інші нежитлові будівлі за адресами с. Головки вул. Лугова, 25 та 25а, що використовується ТОВ «ПОЛТАВА-САД», виявлено забур’янення території. Отже, ТОВ «ПОЛТАВА-САД» не в повній мірі вживає заходів по боротьбі з бур’янами.
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» проект будівництва водогону для здійснення поверхневого водозабору з річки Ворскла не надано.
В ході натурного обстеження виявлено облаштування ТОВ «ПОЛТАВА-САД» поверхневого водозабору з накопичувача об’ємом 400 куб.м, розташованого за межами с.Ступки. Водозабір облаштовано пересувною насосною станцією Vanden Bussche, що працює на дизпаливі, на момент обстеження не працювала. ТОВ «ПОЛТАВА-САД» надано довідку від 31.05.2021 № 111, згідно якої водозабір експлуатується з 2020 року, за час експлуатації підприємством здійснено забір з накопичувача в обсязі 10900 куб.м. Дозвіл на спеціальне водокористування на забір води з накопичувача об’ємом 400 куб.м, розташованого за межами с.Ступки, у ТОВ «ПОЛТАВА-САД» відсутній Отже, ТОВ «ПОЛТАВА-САД» допускається самовільне водокористування з поверхневого водного об’єкту (накопичувача об’ємом 400 куб.м, розташованого за межами с.Ступки) за відсутності дозволу на спеціальне водокористування.
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» контроль за станом місць чи об'єктів розміщення власних відходів не здійснюється.
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» здійснює діяльність на підставі дозволу на спеціальне водокористування № 11/ПЛ/49д-21 від 27.01.2021 до 27.01.2024, виданого сектором у Полтавській області Державного агентства водних ресурсів України. Мета водокористування – питні і санітарно-гігієнічні, виробничі потреби, зрошення земель, зокрема на зрошення земель передбачений ліміт використання води 27345,034 куб. м/добу, 2713,683 тис. куб. м/рік. Згідно даних із Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля ТОВ «ПОЛТАВА-САД» подано повідомлення про плановану діяльність з будівництва меліоративної системи для зрошування сільськогосподарських культур та саду на орендованих ТОВ «ПОЛТАВА-САД» земельних ділянках загальною площею 1100 га в адміністративних межах Новоселівської сільської ради Полтавського району Полтавської області. Згідно частини 3 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», вид діяльності: меліорація земель (управління водними ресурсами для ведення сільського господарства, у тому числі із зрошуванням і меліорацією) на територіях площею 20 гектарів і більше - відносяться до Другої категорії видів планованої діяльності та об'єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля. Згідно частини 1 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» здійснення оцінки впливу на довкілля є обов'язковим у процесі прийняття рішень про провадження планованої діяльності, визначеної частинами другою і третьою ст.3 вищезазначеного закону. ТОВ «ПОЛТАВА-САД» не підготовлено звіт про оцінку впливу на довкілля та не отримано висновок з оцінки впливу на довкілля на господарську діяльність з меліорації земель (управління водними ресурсами для ведення сільського господарства, у тому числі із зрошуванням і меліорацією) на територіях площею 20 гектарів і більше – що є невиконанням частини 1 ст.3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Таким чином, ТОВ «ПОЛТАВА-САД» здійснюється діяльність, а саме меліорація земель (управління водними ресурсами для ведення сільського господарства, у тому числі із зрошуванням і меліорацією) на територіях площею 20 гектарів і більше за відсутності документу дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, а саме: висновку з оцінки впливу на довкілля (п. 4 Додатку до Закону України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності»), що є невиконанням частини 1 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».
Моніторинг місць утворення, зберігання і видалення відходів ТОВ «ПОЛТАВА-САД» не здійснюється.
Страхування цивільної відповідальності ТОВ «ПОЛТАВА-САД» за шкоду, яку може бути заподіяно довкіллю або здоров'ю людей під час зберігання пестицидів і агрохімікатів, не проведено.
Встановлено, що ТОВ «ПОЛТАВА-САД» проводяться роботи з будівництва водогону для здійснення поверхневого водозабору з річки Ворскла, лівої притоки річки Дніпро, що розташований за межами села Глоди Диканського району Полтавської області з метою поповнення ставка, розташованого за межами села Березівка Полтавського району Полтавської області. Прокладений водогін перетинає водотік без назви, що є водним об'єктом та при перетині якого, діють законодавчо визначені норми і правила перетину водних об'єктів. Крім цього, водогін перетинає прибережні захисні смуги водотоку. Відповідно до 4 статті Водного кодексу та 58 статті Земельного кодексу землі, зайняті річками, озерами, водними об'єктами та прибережними захисними смугами навколо водойм і вздовж річок належать до земель водного фонду. Згідно частини 3 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», вид діяльності: прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій на землях водного фонду - відноситься до Другої категорії видів планованої діяльності та об'єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля. Згідно частини 1 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» здійснення оцінки впливу на довкілля є обов'язковим у процесі прийняття рішень про провадження планованої діяльності, визначеної частинами другою і третьою ст.3 вищезазначеного закону. ТОВ «ПОЛТАВА-САД» не підготовлено звіт про оцінку впливу на довкілля та не отримано висновок з оцінки впливу на довкілля на господарську діяльність з прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій на землях водного фонду – що є невиконанням частини 1 ст.3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Таким чином, ТОВ «ПОЛТАВА-САД» здійснюється діяльність, а саме прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій на землях водного фонду за відсутності документу дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, а саме: висновку з оцінки впливу на довкілля (п. 4 Додатку до Закону України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності»), що є невиконанням частини 1 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» не забезпечує професійну підготовку, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.02.2021 2538794 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Полтавській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Овчаренко Л.П. — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи №1 управління контрольно-перевірочної роботи
Овчаренко Л П — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи №1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Подання недостовірних відомостей про застраховану особу в частині відображення реєстраційного номеру облікової картки платника податків
Покарання: відсутні
12.08.2020 2151897 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Центрального округу Проведено
32 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства України
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Мартосенко Євгеній Олексійович — Начальник Державної екологічної інспекції Центрального округу - головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Хмара Катерина Олександрівна — Начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області – старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Тертичний Сергій Іванович — Заступник начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу - заступник Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу.
Сакало Олександр Іванович — Начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області - старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу.
Порушення:
ТОВ «ПОЛТАВА САД» подано звіти про використання води за формою 2ТП-водгосп за 2018 та 2019 рр. Проте, оскільки підприємством не здійснюється облік забору та використання поверхневих вод, дані, наведені у звітах про водокористування за встановленою формою 2ТП-водгосп за 2018 р. та 2019 р. є не достовірними.
Дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами на об’єктах ТОВ «ПОЛТАВА САД», документи, в яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин для отримання дозволу на викиди та звіти з інвентаризації джерел викидів до всіх дозволів ТОВ «ПОЛТАВА САД» не надано.
Проектна документація на зрошення земельних ділянок ТОВ «ПОЛТАВА САД» на території Нестеренківської та Заворсклянської сільських рад Полтавського району, погоджена в установленому порядку, не надана.
ТОВ «ПОЛТАВА САД» облаштовано майданчик для здійснення поверхневого водозабору із р. Ворскла поблизу с. Глоди Диканського району для підкачки (поповнення) ставка поблизу с. Березівка Полтавського р-ну, а саме територію водозабору огороджено, вимощено бетонними плитами, обладнано пересувною насосною станцією, вільний доступ до водного об’єкта не забезпечений. Інформація щодо площі земельної ділянки під зазначеним поверхневим водозабором відсутня. Документи, що посвідчують право користування ТОВ «ПОЛТАВА САД» земельною ділянкою під розташування поверхневого водозабору із р. Ворскла (поблизу с. Глоди Диканського району), відсутні, що свідчить про фактичне самовільне зайняття та використання ТОВ «ПОЛТАВА САД» вказаної земельної ділянки.
Довідку з інформацією щодо переліку земельних ділянок державної та комунальної власності під об’єктами підприємства, що станом на 12.08.2020 знаходяться у використанні підприємства на території м. Полтава та Полтавської області, а також земельних ділянок, які знаходяться у приватній власності підприємства не надано.
Інформація щодо кількості дизпалива, використаного насосними станціями, що експлуатуються ТОВ «ПОЛТАВА САД» для здійснення водозаборів з поверхневих водних об’єктів, не надана.
Довідку з інформацією щодо переліку об’єктів підприємства, які знаходяться у власності, оренді або використовуються підприємством, та розташовані на території м. Полтава та Полтавської області по кожному об’єкту окремо не надано.
Інформацію згідно питань щодо проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства про охорону і раціональне використання вод та відтворення водних ресурсів, визначених згідно з додатком 2 до цього Акта (затвердженого наказом Міністерства енергетики та захисту довкілля України 26 листопада 2019 року N 450, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 грудня 2019 р. за № 1293/34266), під час перевірки ТОВ «ПОЛТАВА САД» не надано.
ТОВ «ПОЛТАВА САД» не надано точну та достовірну інформацію щодо площ земельних ділянок, на яких проводиться зрошення.
Довідку з інформацією щодо кількості виготовленої продукції (наданих послуг) ТОВ «ПОЛТАВА САД» за 2017-2020 роки не надано.
ТОВ «ПОЛТАВА САД» облаштовано майданчики для здійснення поверхневого водозабору із ставка поблизу с. Березівка Полтавського району та із штучно створеного ТОВ «ПОЛТАВА САД» каналу поблизу с. Сусідки Полтавського району, територію водозаборів вимощено бетонними плитами, обладнано пересувними насосними станціями. Інформація щодо площ земельних ділянок під зазначеними поверхневими водозаборами відсутня. Документи, що посвідчують право користування ТОВ «ПОЛТАВА САД» земельними ділянками під розташування поверхневих водозаборів із ставка поблизу с. Березівка Полтавського району та зі штучно створеного ТОВ «ПОЛТАВА САД» каналу поблизу с. Сусідки Полтавського району відсутні, що свідчить про фактичне самовільне зайняття та використання ТОВ «ПОЛТАВА САД» вказаних земельних ділянок.
ТОВ «ПОЛТАВА САД» не надано інформацію щодо виконання товариством умов використання водного об'єкту, що визначені у договорі оренди.
Документи, що посвідчують право користування ТОВ «ПОЛТАВА САД» земельними ділянками під поверхневими водними об’єктами (ставком поблизу с. Березівка орієнтовною площею 4,9880 га та штучно створеним ТОВ «ПОЛТАВА САД» каналом поблизу с. Сусідки Полтавського району орієнтовною площею 1,44 га), відсутні, що свідчить про фактичне самовільне зайняття та використання ТОВ «ПОЛТАВА САД» вказаних земельних ділянок.
Довідку з інформацією щодо переліку водозаборів ТОВ «ПОЛТАВА САД» з поверхневих водних об’єктів не надано.
ТОВ «ПОЛТАВА САД» не надано договір оренди водного об’єкту (ставка поблизу с. Березівка Полтавського р-ну), що використовується підприємством для здійснення водозабору, укладений з уповноваженим органом.
Інформацію згідно питань щодо проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства про використання та охорону земель, визначених згідно з додатком 3 до цього Акта (затвердженого наказом Міністерства енергетики та захисту довкілля України 26 листопада 2019 року N 450, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 грудня 2019 р. за № 1293/34266), під час перевірки ТОВ «ПОЛТАВА САД» не надано.
Довідку з інформацією щодо переліку земельних ділянок державної та комунальної власності під об’єктами підприємства, що станом на 12.08.2020 знаходяться у використанні підприємства на території м. Полтава та Полтавської області, а також земельних ділянок, які знаходяться у приватній власності підприємства не надано.
На момент обстеження виявлено ознаки проведення ТОВ «ПОЛТАВА САД» робіт з реконструкції ставка поблизу с. Березівка Полтавського р-ну, зокрема виявлено розміщення штучно створеного ТОВ «ПОЛТАВА САД» каналу від вказаного ставка (поблизу с. Сусідки Полтавського району) протяжністю орієнтовно 1800 м шириною 8 м, глибиною 3 м. Інформація щодо проведеної реконструкції та проектна документація на реконструкцію ставка поблизу с. Березівка Полтавського р-ну ТОВ «ПОЛТАВА САД» не надана.
Документи, що посвідчують право власності (користування) земельними ділянками, що використовує у своїй діяльності ТОВ «ПОЛТАВА САД», не надано.
Інформацію згідно питань щодо проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства про охорону атмосферного повітря, визначених згідно з додатком 1 до цього Акта (затвердженого наказом Міністерства енергетики та захисту довкілля України 26 листопада 2019 року N 450, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 грудня 2019 р. за № 1293/34266), під час перевірки ТОВ «ПОЛТАВА САД» не надано.
Довідку з інформацією щодо переліку об’єктів, на яких протягом 2017-2020 рр. проводилось чи проводиться будівництво, реконструкція, технічне переоснащення, з зазначенням: назви об’єкту; виду проведених робіт (будівництво, реконструкція, технічне переоснащення, інше); дати введення в експлуатацію; наявності чи відсутності розділів робочих проектів ОВНС; позитивних висновків державної екологічної експертизи не надано.
ТОВ «ПОЛТАВА САД» здійснюється діяльність, а саме прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій на землях водного фонду за відсутності документу дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, а саме: висновку з оцінки впливу на довкілля (п. 4 Додатку до Закону України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності»), що є невиконанням частини 1 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».
Довідку з інформацією щодо переліку артсвердловин (трубчастих/шахтних колодязів), що використовуються ТОВ «ПОЛТАВА САД» не надано.
Інформацію щодо виконання ТОВ «ПОЛТАВА САД» умов, передбачених дозволами на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами на об’єктах ТОВ «ПОЛТАВА САД», не надано.
ТОВ «ПОЛТАВА САД» з 21.02.2018 здійснюється діяльність, а саме меліорація земель (управління водними ресурсами для ведення сільського господарства, у тому числі із зрошуванням і меліорацією) на територіях площею 20 гектарів і більше за відсутності документу дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, а саме: висновку з оцінки впливу на довкілля (п. 4 Додатку до Закону України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності»), що є невиконанням частини 1 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».
Встановлено, що ТОВ «ПОЛТАВА САД» проводяться роботи з будівництва водогону для здійснення поверхневого водозабору з річки Ворскла, лівої притоки річки Дніпро, що розташований за межами села Глоди Диканського району Полтавської області з метою поповнення ставка, розташованого за межами села Березівка Полтавського району Полтавської області (відповідно до чинного дозволу на спецводокористування № 168/ПЛ/49д-18 від 21.02.2018 до 21.02.2021). Прокладений водогін перетинає водотік без назви, що є водним об'єктом та при перетині якого, діють законодавчо визначені норми і правила перетину водних об'єктів. Крім цього, водогін перетинає прибережні захисні смуги водотоку. Відповідно до 4 статті Водного кодексу та 58 статті Земельного кодексу землі, зайняті річками, озерами, водними об'єктами та прибережними захисними смугами навколо водойм і вздовж річок належать до земель водного фонду. Згідно статті 86 Водного кодексу України на землях водного фонду можуть проводитися роботи, пов'язані з прокладанням кабелів, трубопроводів, інших комунікацій. Місця і порядок проведення зазначених робіт визначаються відповідно до проектів, що погоджуються з обласними державними адміністраціями, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства. ТОВ «ПОЛТАВА САД» проект будівництва водогону для здійснення поверхневого водозабору з річки Ворскла не розроблявся та не погоджувався в установленому порядку. В ході натурного обстеження зафіксоване порушення земельних ділянок прибережних захисних смуг р. Ворскла (при влаштуванні водозабору і прокладанні трубопроводу) та водотоку без назви (при переході через нього і землі його прибережних захисних смуг). Дозволом на спеціальне водокористування № 168/ПЛ/49д-18 від 21.02.2018 передбачено умови спеціального водокористування, зокрема: дотримуватися вимог водного законодавства, зокрема статті 44 Водного кодексу України щодо обов’язків водокористувачів; дотримуватися режиму використання прибережних захисних смуг водного об’єкта у місцях забору води (стаття 89 Водного кодексу України); у природоохоронних заходах передбачено постійне підтримання прибережно-захисної смуги у місцях забору води у належному стані. У зв’язку з вищевикладеним, ТОВ «ПОЛТАВА САД» не дотримується в повному обсязі умов дозволу на спеціальне водокористування № 168/ПЛ/49д-18 від 21.02.2018.
ТОВ «ПОЛТАВА САД» не здійснюється засобами вимірювальної техніки, у тому числі автоматизованими, облік забору та використання поверхневих вод.
Інформацію щодо потужності та часу роботи насосних станцій, якими здійснюється забір води з поверхневих водних об’єктів ТОВ «ПОЛТАВА САД», технічні паспорти насосних станцій не надано.
ТОВ «ПОЛТАВА САД» допускається самовільне водокористування з водотоку без назви поблизу с. Сусідки Полтавського р-ну Полтавської обл.
Довідку з інформацією щодо наявності у підприємства власних скидів до водних об’єктів не надано.
Дозвіл на днопоглиблювальні роботи, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій на землях водного фонду у ТОВ «ПОЛТАВА САД» відсутній.
Інформація щодо дати початку здійснення ТОВ «ПОЛТАВА САД» поверхневого водозабору із з водотоку без назви поблизу с. Сусідки Полтавського району не надана.
Покарання: відсутні
06.08.2020 2199074 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Центрального округу Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутній керівник та уповноважені особи на підприємстві. Розпочати перевірку не має можливості.
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства України
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.08.2020 1730242 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: "На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ХПП ТОВ "ПОЛТАВА-САД"
38762, Полтавська обл., Полтавський р-н, С. Терешки, С. Головки, С. Марївка
Сільськогосподарське підприємство
36000, Полтавська обл., Полтавський р-н, С. Марївка; С. Минівка; С. Головки, вул. Лугова, 25; С. Терешки, вул. Шевченка, 3-А
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.07.2020 2142449 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Полтавській області Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Васенков Дмитро Валерійович — Головний інспектор ВЗНС Полтавського МРУ ГУ ДСНС України у Полтавській області
Порушення:
Не обладнано електрощити, групові електрощитки схемами підключення споживачів
Не проведено вогнезахисне обробляння дерев’яних та металевих будівельних конструкцій
Відбувається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпака) (с. Головки, с. Марївка)
Приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56-2014 «Системи протипожежного захисту» (автоматична пожежна сигналізація) (с. Марївка, с. Головки, с. Минівка)
Автоматична пожежна сигналізація знаходиться в неробочому стані (с. Терешки)
Біля в’їзду на території не встановлено схему в якій вказано розміщення будівель, водойми та під’їздів до них
Біля місць розташування пожежної водойми не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерного індексу ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми (с. Терешки)
Для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки
Відбувається підвішування електросвітильників безпосередньо на струмопровідні проводи (с. Головки, с. Марївка)
Не виконано захист будівель від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Територію підприємства не забезпечено необхідною кількістю води для цілей пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-74:2013 (с. Марївка, с. Головки, с. Минівка)
Посадові особи підприємства, які відповідальні за пожежну безпеку, не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку встановленому постановою КМУ від 26.06.2013 р. № 444
Не доукомплектовано пожежні щити (вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 x 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не виконано пожежні щити (стенди) такими, щоб вони забезпечували: а) захист вогнегасників від потрапляння прямих сонячних променів, а також захист знімних комплектуючих виробів від використання сторонніми особами не за призначенням (для щитів та стендів, установлюваних поза приміщеннями); б) зручність та оперативність зняття (витягання) закріплених на щиті (стенді) комплектуючих виробів
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
28.05.2020 2118511 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства про працю
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Ягодовська Яна Володимирівна — Головний державний інспектор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.02.2020 2068026 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Штанько Дмитро Віталійович — Директор ТОВ "Полтава-Сад"
Каньшина Олена Костянтинівна — Головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель у Диканському, Карлівському, Машівському, Полтавському, Решетилівському, Чутівському районах та м. Полтаві управління з контролю за використанням та охороною земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.12.2019 2065556 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Центрального округу Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства України
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Дігтяр Євгеній Сергійович — головний спеціаліст відділу екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря Управління Державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Порушення:
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» не ведення журналу обліку робочого часу установок очистки газу.
ТОВ «ПОЛТАВА-САД»не проводиться технічне навчання і перевірка знань з правил технічної експлуатації установок очистки газу інженерно-технічного персоналу та обслуговуючого персоналу, залученого до експлуатації установок очистки газу.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.10.2019 1689527 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Штанько Дмитро Віталійович — Директор ТОВ «ПОЛТАВА-САД»
Порушення:
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» подало клопотання до Новоселівської ОТГ щодо заключення договорів оренди на земельні ділянки площами: 4,6609 га кадастровий номер 5324083700:00:004:0204, 0,3526 га, 0,6038 га, під господарськими будівлями та дворами.
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» замовило проект, що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь на земельну ділянку площею 9,9952 га кадастровий номер 53254083700:00:007:0010.
На земельні ділянки загальною площею 500 га які розташовані на території Заворсклянської сільської ради Полтавського району Полтавської області, ТОВ «ПОЛТАВА-САД» укладено договір з Державною Установою «Інститут охорони ґрунтів України» по агрохімічному обстеженні сільськогосподарських угідь.
Покарання: відсутні
12.08.2019 1382888 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Учасники:
Штанько Дмитро Віталійович — директор ТОВ "ПОЛТАВА-САД"
Порушення:
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» використовує земельну ділянку площею 9,9952 га (сіножаті) з кадастровим номером 5324083700:00:007:0010 з порушенням вимог статті 37 Закону України «Про охорону земель», а саме розорення та посів сільськогосподарської культури.
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» використовує земельні ділянки площами: 4,6609 га кадастровий номер 5324083700:00:004:0204, 0,3526 га, 0,6038 га, під господарськими будівлями та дворами (об'єкти нерухомого майна знаходяться у власності ТОВ «ПОЛТАВА-САД») без державної реєстрації права користування (оренди) земельними ділянками.
ТОВ «ПОЛТАВА-САД» самовільно зайнято земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які не надані у власність, користування (оренду), загальною площею 29,68 за межами населених пунктів на території Вільницької сільської ради Чутівського району Полтавської області, чим порушено вимоги статті 125 Земельного кодексу України. На момент обстеження встановлено, що на земельних ділянках сільськогосподарського призначення державної форми власності загальною площею 29,68 га, виявлено посів сільськогосподарської культури - соняшника. Дані земельні ділянки обробляються єдиним массивом разом із ділянками які знаходяться у ТОВ «ПОЛТАВА-САД» в оренді.
На земельні ділянки загальною площею 500 га які розташовані на території Заворсклянської сільської ради Полтавського району Полтавської області, що знаходяться у користуванні ТОВ «ПОЛТАВА-САД», не проводилася агрохімічна паспортизація земель сільськогосподарського призначення - обов'язкове агрохімічне обстеження ґрунтів з видачею агрохімічного паспорта поля, земельної ділянки, в якому фіксуються початкові та поточні рівні забезпечення поживними речовинами ґрунтів, рівні їх забруднення токсичними речовинами та радіонуклідами.
Покарання: відсутні
16.07.2018 521921 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
27 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Штанько Дмитро Віталійович — директор «Полтава-Сад»
Богаєвська Алла Володимирівна — інженер з охорони праці тов «полтава-сад»
Порушення:
Не влаштовано під’їзди з твердим покриттям до пожежної водойми (с. Терешки)
На видних місцях поряд з телефонами не вивішено таблички із зазначенням на них номера телефону для виклику пожежної охорони;
Не проведено вогнезахисне обробляння дерев’яних та металевих будівельних конструкцій
Не позначено відповідними знаками визначені місця для паління (с. Марївка)
Не виконано пожежні щити (стенди) такими, щоб вони забезпечували: а) захист вогнегасників від потрапляння прямих сонячних променів, а також захист знімних комплектуючих виробів від використання сторонніми особами не за призначенням (для щитів та стендів, установлюваних поза приміщеннями); б) зручність та оперативність зняття (витягання) закріплених на щиті (стенді) комплектуючих виробів
Не виконано захист будівель від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Біля місць розташування пожежної водойми не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерного індексу ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми (с. Терешки)
Для працівників охорони (сторожів) не розроблено інструкцію, в якій визначено їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указанням переліку посадових осіб об'єкта яких має бути викликаний у нічний час у разі пожежі. Працівники охорони не мають списоку посадових осіб об'єкта із зазначенням їх місць проживання, службових, домашніх (мобільних) телефонів.
Не обладнано електрощити, групові електрощитки схемами підключення споживачів
Біля в’їзду на території не встановлено схему в якій вказано розміщення будівель, водойми та під’їздів до них
Не забезпечено приміщення знаками пожежної безпеки згідно з ДБН ISO 6309: 2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».;
Відбуівається підвішування електросвітильників безпосередньо на струмопровідні проводи (с. Головки, с. Марївка)
Для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки
Автоматична пожежна сигналізація знаходиться в неробочому стані (с. Терешки)
Приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56-2014 «Системи протипожежного захисту» (автоматична пожежна сигналізація) (с. Марївка, с. Головки, с. Минівка)
На видному місці не вивішено інструкцію про порядок дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та відсутня схема оповіщення керівного складу підприємства, органів влади та аварійно-рятувальних служб на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Не вивішено на видних місцях в кожному приміщенні затверджені керівником об'єкта інструкції про заходи пожежної безпеки. У цих інструкціях повинні вказуватися: - категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень); - вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; - спеціальні місця для куріння та вимоги до них; - порядок утримання приміщень, робочих місць; - порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; - порядок прибирання робочих місць, збирання, зберігання та видалення горючих відходів, промасленого ганчір'я; - порядок утримання та зберігання спецодягу; - місця, порядок та норми одночасного зберігання в приміщенні сировини, напівфабрикатів та готової продукції; - порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; - обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі.
Не оформлено належним чином та не вивішено на видних місцях плани евакуації з приміщень
Не вказано на пожежних щитах (стендах) їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів
Відбувається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпака) (с. Головки, с. Марївка)
Не доукомплектовано пожежні щити (вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 x 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт)
Відбувається встановлення електровимикачів та електророзеток на горючій основі (с. Терешки, с. Марївка)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Територію підприємства не забезпечено необхідною кількістю води для цілей пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-74:2013 (с. Марївка, с. Головки, с. Минівка)
Місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не зазначено вказівними знаками згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Посадові особи підприємства, які відповідальні за пожежну безпеку, не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку встановленому постановою КМУ від 26.06.2013 р. № 444
Не надано на перевірку оформлений належним чином журнал обліку вогнегасників на об’єкті відповідно до вимог наказу МВС України № 25 від 15.01.2018 року «Правила експлуатації та типові норми належності вогнегасників» (с. Головки, с. Терешки)
Покарання: відсутні
16.07.2018 1069081 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері захисту рослин
Учасники:
Мурай Владислав Миколайович — Головний агроном ТОВ "Полтава Сад"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні