Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (12)
Перевірки (10)

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ДНІПРОТЕПЛОЕНЕРГО" ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"

#30982775

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
11.01.2022 3014463 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
92 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Мунтян Віталій Анатолійович — Головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, підйомними спорудами, за об'єктами котлонагляду, транспорту та зв'язку управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Дніпропетровській об
Чегринець Антон Михайлович — Начальник управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Воловицький Андрій Іванович — Начальник відділу нагляду у будівництві, підйомними спорудами, за об'єктами котлонагляду, транспорту та зв'язку управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській обл
Леонов Олег Борисович — головний державний інспектор відділу нагляду у хімічній промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Степачов Володимир Миколайович — Головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, підйомними спорудами за об’єктами котлонагляду, транспорту та зв’язку управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Трубін Олексій Юрійович — Головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, енергетиці та газової промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Мазурець Тетяна Анатоліївна — заступник начальника відділу з питань гігієни праці управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Олійник Вадим Васильович — Головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, підйомними спорудами, за об'єктами котлонагляду, транспорту та зв'язку управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Дніпропетровській об
Порушення:
Не проводиться контрольний огляд газового господарства не рідше ніж два рази на рік. Не звертається увага на стан газопроводів, димових та вентиляційних каналів та інше.
Журнал протоколів перевірки знань ведеться з порушеннями, а саме; - не вказано стаж роботи на займаній посаді; - не вказано спеціальність особи, у якої проводять перевірку знань.
Не проведено зовнішній і внутрішній огляд котлів Універсал-5 №№ 1632, 1633 розташованих за адресою пл. Успенська, 14 після кожного очищення внутрішніх поверхонь або ремонту елементів, але не рідше ніж через 12 місяців.
Наявний на підприємстві акт розмежування ділянок обслуговування (відповідальності) зовнішніх і внутрішніх газопроводів, а також газопроводів і установок всередині підприємства, є застарілим та не відповідає фактичним ділянкам обслуговування та відповідальності організаціями які проводять технічне обслуговування систем газопостачанння.
Відсутній перелік робіт, які можуть виконуватись за нарядом, розпорядженням та в порядку поточної експлуатації
Проведення лабораторних досліджень умов праці не організовано, у тому числі, не організовано проведення лабораторних досліджень умов праці працівників під час роботи з екранними пристроями.
На котлах Універсал-5 №№ 1632, 1633 розташованих за адресою пл. Успенська, 14 відсутня прикріплена на видному місці табличка форматом не менше ніж 300 на 200 мм із зазначенням таких даних: 1) дозволений тиск або температура води; 2) число, місяць і рік наступних внутрішнього (зовнішнього) огляду і гідростатичного випробування.
На котлах НІІСТУ-5 №№ 394; 395 розташованих за адресою вул. Шевченко, 8 відсутня прикріплена на видному місці табличка форматом не менше ніж 300 на 200 мм із зазначенням таких даних: 1) дозволений тиск або температура води; 2) число, місяць і рік наступних внутрішнього (зовнішнього) огляду і гідростатичного випробування.
На підприємстві по кожному цеху (виробництву) не розроблений перелік газонебезпечних робіт в якому зазначаються газонебезпечні роботи: I - проводяться з оформленням наряду-допуску; ІІ - проводяться без оформлення наряду-допуску, але з обов'язковою реєстрацією таких робіт перед їх початком в журналі; III - викликані необхідністю ліквідації або локалізації можливих аварійних ситуацій.
Монтаж обладнання хімводопідготовки, живильних пристроїв та іншого допоміжного устаткування виконано без складання відповідного проекту виконання робіт на монтаж, розробленого з урахуванням технічної документації на встановлення обладнання і експлуатаційних документів (настанови з експлуатації, інструкції з монтажу, пуску, регулювання).
. Відсутня однолінійна схема електроустановок на котельній за адресою вул.. Шевченко,8.
В ремонтному журналі котельні за адресою вул. Шевченко, 8 відсутні дані про виконані ремонтні роботи, використані матеріали, зварювання і зварників, про зупинку обладнання під тиском на чистку або промивку.
Електророзподільчій пристрій не замкнено запираючим пристроєм.
Допущена робота установок, що використовують газ (газифіковані котли НДІСТУ-5 №1; №2), при несправності або при відключенні приладів контролю і захисту – тягона-пороміри (не герметично приєднані та перегнуті під’єднувальні патрубки), унеможливлюють визначення величини розрідження в топках котлів.
Під час перевірки не надані акти готовності до роботи обладнання сезонної дії. Не перевірено газонепроникність огороджувальних конструкцій приміщення котельні. Не забезпечено прочищення газоходів, перевірку справності газоходів і систем вентиляції, проведення технічного обслуговування газових приладів.
Допускається використовувати приміщення, в яких прокладено газопроводи, встановлено газорегулюючі пристрої, установки, що використовують газ, і запірні пристрої під склад.
Під час укладання трудового договору працівників не поінформовано під розписку про права на пільги і компенсації за роботу в умовах впливу небезпечних і шкідливих виробничих факторів відповідно до законодавства і колективного договору
Під час перевірки не надані акти готовності до роботи обладнання сезонної дії. Не перевірено газонепроникність огороджувальних конструкцій приміщення котельні.. Не забезпечено прочищення газоходів, перевірку справності газоходів і систем вентиляції, проведення технічного обслуговування газових приладів.
Не надані результати технічного огляду (зовнішній та внутрішній огляд) та гідравлічних випробувань котла НІІСТУ-5 № 1892.
На котлах НІІСТУ-5 №№ 1408, 1410, 1411, 1412 розташованих за адресою вул. Князя Володимира Великого, 28 відсутня прикріплена на видному місці табличка форматом не менше ніж 300 на 200 мм із зазначенням таких даних: 1) дозволений тиск або температура води; 2) число, місяць і рік наступних внутрішнього (зовнішнього) огляду і гідростатичного випробування.
Копії документів по виконаним ремонтам котлів котельні за адресою вул. Шевченко, 8 не зберігаються належним чином разом з їх паспортами.
Працівникам підприємства на момент проведення перевірки не проведено навчання та перевірку знань з питань охорони праці при виконанні робіт на висоті
Наявний на підприємстві акт розмежування ділянок обслуговування (відповідальності) зовнішніх і внутрішніх газопроводів, а також газопроводів і установок всередині підприємства, є застарілим та не відповідає фактичним ділянкам обслуговування та відповідальності організаціями які проводять технічне обслуговування систем газопостачанння.
Повторний інструктаж (проведений 02 січня 2022р., операторам котельні Дяченко Л.І.; Коваль Л.А.; Зайцевій Т.В.; Шашко А.В.) проведено особою яка не є працівником КП «Дніпротеплоенерго» ДОР та не є безпосереднім керівником робіт (Вакулюк А.В.).
На виконання газонебезпечних робіт (на газовикористовувальних установках, котлах) не видаються наряди-допуски (первинне виконання робіт операторами котелень).
Приказом по підприємству не визначені посадові особи, що мають право видавати наряди-допуски на виконання газонебезпечних робіт.
Відсутні протоколи перевірок і випробування електрообладнання котелень
Не заповнюється Журнал обліку робіт, що виконуються за нарядами і розпорядженнями
Не оформлюються накази (розпорядження) роботодавця (або керівника структурного підрозділу) про допуск до самостійної роботи новоприйнятим працівникам
Не призначено в необхідній кількості обслуговувальний персонал, який пройшов навчання з охорони праці і має відповідну кваліфікацію щодо обслуговування обладнання хімводопідготовки, живильних пристроїв та іншого допоміжного устаткування.
Під час перевірки не надані акти періодичної перевірки і прочищення газоходів, димових труб та вентиляційних каналів.
Не надано на перевірку «Журнал обліку, перевірки та випробувань електроінструменту»
На корпусах електроінструмента не вказані інвентарні номери та дати наступних перевірок
Під час перевірки котельні за адресою вул. Шевченко, 8 не надано журнал про перевірку справності роботи манометрів, запобіжних клапанів, покажчиків рівня води і живильних пристроїв - не рідше одного разу на зміну
Працівникам підприємства не проведено навчання та перевірку знань з питань охорони праці згідно НПАОП 0.00-7.15-18 «Вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристроями»
У елементів котлів та трубопроводів, котельні за адресою вул. Шевченко, 8, розташованих у місцях, доступних для обслуговуючого персоналу, частково відсутня теплова ізоляція.
Зовнішні поверхні газопроводів, обладнання, арматуру частково не пофарбовано відповідно до вимог ГОСТ 14202-69 "Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки" та ДСТУ Б В.2.5-29:2006.
Не розроблені та затверджені керівником підприємства програми стажування для конкретної професії
Наявний на підприємстві акт розмежування ділянок обслуговування (відповідальності) зовнішніх і внутрішніх газопроводів, а також газопроводів і установок всередині підприємства, є застарілим та не відповідає фактичним ділянкам обслуговування та відповідальності організаціями які проводять технічне обслуговування систем газопостачанння.
«Журнал обліку та зберігання засобів захисту» заповнюється з порушеннями вимог Правил експлуатації електрозахисних засобів, має місце виправлення і забілювання тексту, не заповнюється графа 4 «Дата періодичного огляду».
Всі однотипні установки, що використовують газ, а також обладнання, запобіжна і запірна арматура, КВП на установках не пронумеровані.
В журналі обліку і зберігання засобів захисту відсутній запис про вилучення на випробовування.
Не контролюються норми якості котлової води, режими безперервної і періодичної продувок на підставі інструкції виробника котла, типових інструкцій з ведення водно-хімічного режиму та інших НД або на підставі теплохімічних випробувань.
В посвідчені електротехнічного персоналу відсутня відмітка про проходження чергового медичного огляду
Наявний на підприємстві акт розмежування ділянок обслуговування (відповідальності) зовнішніх і внутрішніх газопроводів, а також газопроводів і установок всередині підприємства, є застарілим та не відповідає фактичним ділянкам обслуговування та відповідальності організаціями які проводять технічне обслуговування систем газопостачанння.
Ззовні ШГРП на видному місці необхідно відсутня попереджувальна напис - "Вогненебезпечно. Газ"
Не проведено зовнішній і внутрішній огляд котлів НІІСТУ-5 №№ 1408, 1410, 1411, 1412 розташованих за адресою вул. Князя Володимира Великого, 28 після кожного очищення внутрішніх поверхонь або ремонту елементів, але не рідше ніж через 12 місяців.
На газопроводах відсутні позначення напрямку потоку газу.
Наявний на підприємстві акт розмежування ділянок обслуговування (відповідальності) зовнішніх і внутрішніх газопроводів, а також газопроводів і установок всередині підприємства, є застарілим та не відповідає фактичним ділянкам обслуговування та відповідальності організаціями які проводять технічне обслуговування систем газопостачанння.
При проведенні вступного інструктажу з питань охорони праці в журналі реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці не вказується дата проведення, вік особи, яку інструктують.
Не розроблено і не затверджено виробничі інструкції для персоналу, який обслуговує обладнання під тиском, на підставі інструкції з монтажу і експлуатації виробника або постачальника обладнання під тиском з урахуванням компонування устаткування. Виробничі інструкції не знаходяться на робочих місцях і не видаються під розписку обслуговувальному персоналу
Під час технічного огляду надземного газопроводу не перевіряють візуально: кріплення та фарбування, провисання труб, опор, наявність діелектричних підкладок тощо та не фіксуються у «Журналі технічних оглядів і обходів газопроводів» результати обходів газопроводів (під час перевірки було виявлено відсутність кріплень, провисання газопроводу прокладеного по стіні гаражів (під час відкриття гаража верхня частина воріт чіпляє газопровід).
Повторний інструктаж (проведений 02 січня 2022р., операторам котельні Дяченко Л.І.; Коваль Л.А.; Зайцевій Т.В.; Шашко А.В.) проведено за інструкціями з охорони праці які вже не діють на підприємстві (№ 2; № 3; № 4).
Список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією, не погоджено представником Держпраці
Працівник, відповідальний за справний стан і безпечну експлуатацію обладнання під тиском, (котельні за адресою вул. Шевченко, 8) не регулярно оглядає обладнання під тиском в робочому стані; і не проставляє в журналі огляду свої підписи.
Всі однотипні установки, що використовують газ, а також обладнання, запобіжна і запірна арматура, КВП на установках не пронумеровані.
Наявний на підприємстві акт розмежування ділянок обслуговування (відповідальності) зовнішніх і внутрішніх газопроводів, а також газопроводів і установок всередині підприємства, є застарілим та не відповідає фактичним ділянкам обслуговування та відповідальності організаціями які проводять технічне обслуговування систем газопостачанння.
Інструкції з ведення водно-хімічного режиму та інструкції з експлуатації установки (установок) для докотлової обробки води не затверджені роботодавцем підприємства, яке експлуатує котел, і не знаходяться на робочих місцях обслуговувального персоналу.
Не дотримуються норми комплектування засобами захисту в розподільчих пристроях напругою до 1000 В (захисні огородження, захисні окуляри)
Дотримання вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій не забезпечено, в частині: Роботодавцем на 2022 рік не складено поіменні списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам за формою, зазначеною у додатку 2 Наказу № 246, та не узгоджено їх у закладі Держпраці. Для проведення попереднього (періодичних) медичного огляду працівників у 2022 році роботодавцем не укладено договір із закладом охорони здоров’я та не надано йому список працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду. Під час прийняття на роботу роботодавцем видається направлення на обов'язковий попередній медичний огляд працівника з порушенням форми, зазначеною у додатку 3. - Роботодавцем не організовано лабораторні дослідження умов праці з визначенням усіх шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на всіх робочих місцях працівників, у тому числі, не організовано проведення лабораторних досліджень умов праці працівників під час роботи з екранними пристроями, що є порушенням п. 7 розділу ІІ НПАОП 0.00-7.15-18 «Вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристроями», відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу з метою визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду в 2022 році та ці дані до закладу Держпраці не подано. Роботодавцем не погоджено план-графік проведення медичних оглядів закладом охорони здоров’я. - Роботодавцем у повному обсязі не забезпечено проведення відповідних оздоровчих заходів Заключного акту за результатами періодичного медичного огляду працівників в 2021 році.
Відсутній журнал обліку та зберігання засобів захисту (пояси для робіт на висоті).
Не наданий журналі обліку обладнання під тиском суб'єкта господарювання, у якого у власності або в користуванні (оренда, лізинг) воно перебуває
На робочих місцях котельні розташовано за адресою пл. Успенська, 14 не вивішені схеми включення посудин під тиском
Подача газу на установку не зупиняється негайно автоматикою, пристроями захисту або обслуговуючим персоналом - появи нещільностей в обмуруванні (під час перевірки було нещільності в обмуруванні котла №1).
В інструкціях з охорони праці № ЗВ-08 № ЗВ-20 недостатньо викладені порядок дій, особисті обов’язки та правила поведінки працівників в аварійних ситуаціях.
На робочих місцях котельні розташованою за адресою вул. Князя Володимира Великого, 28 не вивішені схеми включення посудин під тиском
На газопроводах відсутні позначення напрямку потоку газу.
Наявний на підприємстві акт розмежування ділянок обслуговування (відповідальності) зовнішніх і внутрішніх газопроводів, а також газопроводів і установок всередині підприємства, є застарілим та не відповідає фактичним ділянкам обслуговування та відповідальності організаціями які проводять технічне обслуговування систем газопостачанння.
У елементів котлів та трубопроводів, котельні вул. Князя Володимира Великого, 28, розташованих у місцях, доступних для обслуговуючого персоналу, частково відсутня теплова ізоляція.
При тривалій зупинці (понад 3 доби) установки (котли НДІСТУ №2; №3) газопровід до неї не відключено від діючих газопроводів першим по ходу газу до неї запірним пристроєм із встановленням інвентарної заглушки.
В інструкціях з охорони праці за видами виконуваних робіт (для термістів, ковалів, зварників та інші) під час виконання яких використовується природний газ, не прописані небезпечні фактори при використанні природного газу: загальні вимоги, перед початком роботи, під час роботи, після закінчення роботи, вимоги безпеки в аварійних ситуаціях.
Відсутній перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників
Не здійснено пуск котла NAVI 3E зав. № 191032 в роботу за наказом роботодавця на підставі результатів проведених пусконалагоджувальних робіт і первинного технічного огляду котла.
Не в повному обсязі виконуються роботи з технічного огляду надземних газопроводів та не фіксуються у журналі технічних оглядів і обходів газопроводів (пошкоджене фарбування наружного газопроводу).
Відсутній графік планово-попереджувального ремонту котлів.
Не визначено перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання)
Не заведено на підприємстві журнали з водопідготовки (водно-хімічного режиму) із зазначенням тривалості підживлення та якості живильної води в цей період.
Обладнання хімводопідготовки, живильних пристроїв та іншого допоміжного устаткування закордонного виробництва не забезпечено їх експлуатаційними документами (паспорти, настанови щодо монтажу та експлуатації), табличками і маркуваннями, викладеними державною мовою, технічним файлом.
Не здійснюється перевірка герметичності приєднання імпульсних труб і гумотканних рукавів до штуцерів приладів або газопроводів за допомогою приладів або мильної емульсії не рідше ніж один раз на тиждень (з зазначенням результатів перевірки в журналі).
У приписах, які видає служба охорони праці, не вказуються відмітки про виконання виявлених порушень
Власником не забезпечено за свої кошти організацію проведення попереднього (при прийнятті на роботу) медичного огляду працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов'язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.
Під час перевірки на котельній розташованою за адресою пл. Успенська, 14, несправний манометр мережевого насосу.
Не здійснюється перевірка герметичності приєднання імпульсних труб і гумотканних рукавів до штуцерів приладів або газопроводів за допомогою приладів або мильної емульсії не рідше ніж один раз на тиждень (з зазначенням результатів перевірки в журналі) гумотканні рукави з наявними тріщинами, надрізами, здуттями і потертостями).
Відсутні протоколи перевірок і випробування електромереж і заземлюючих пристроїв котелень
На підприємстві не створена комісія з приймання спецодягу, на його відповідність вимогам нормативних документів.
Відсутня однолінійна схема електроустановок на котельній за адресою вул.. Паторжинського, 13а
Тягарі важільних запобіжних клапанів котлів Універсал-5 №№ 1632, 1633 розташованих за адресою пл. Успенська, 14, не застопорені і не запломбовані так, щоб не допустити самочинного їх переміщування.
Не розроблені на підприємстві, з урахуванням вимог Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, інструкцій виробників та інших НД інструкції з ведення водно-хімічного режиму та інструкції з експлуатації установки (установок) для докотлової обробки води з режимними картами.
Всі однотипні установки, що використовують газ, а також обладнання, запобіжна і запірна арматура, КВП на установках не пронумеровані.
Зовнішні поверхні газопроводів, обладнання, арматуру частково не пофарбовано відповідно до вимог ГОСТ 14202-69 "Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки" та ДСТУ Б В.2.5-29:2006.
Під час перевірки не надана проектна і виконавча документація на об’єкт системи газопостачання, що експлуатується.
Подача газу на установку не зупиняється негайно автоматикою, пристроями захисту або обслуговуючим персоналом - при виявленні витоків газу на газовому обладнанні і внутрішніх газопроводах (під час перевірки було виявлено наявні витоки газу на відключаючому пристрої пальника котла №1).
Покарання: відсутні
01.04.2021 2207539 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Захід не проведено відповідно абзацу першого пункту 3 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Об'єкти:
Котельня №14
вул. Широка, 222
Котельня №9
вул. Щепкіна, 35
Котельня 1
Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. 6 Стрілецької Дивізії
Котельня №16
вул. Канатна, 17
Котельня №2
вул. Саранска, 6
Котельня №4
вул. Ростовска, 15
Котельня 2
Дніпропетровська обл., м. Дніпро, пл. Соборна, 14
Котельня №5
вул. Батумска, 2А
Котельня №11
вул. Філософска, 29
Котельня №6
вул. Острівна, 2А
Котельня №12
вул. Мільмана, 87
Котельня №10
вул. Паторжинского, 13А
Котельня 3
Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. Велика Діївка, 111
Котельня №13
пл. Успенська, 14
Котельня №1
вул. Петрозаводска, 371А
Котельня №7
вул. Князя Вол. Великого, 28
Котельня №8
вул. Гавриленко, 1
Котельня №3
вул. Прапорна, 25
Котельня №15
вул. Перемоги, 113
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.12.2020 2436735 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Самовар Андрій Григорович — головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, підйомними спорудами за об’єктами котлонагляду, транспорту та зв’язку управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дні
Крайняк Оксана Анатоліївна — головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, підйомними спорудами, за об'єктами котлонагляду, транспорту та зв'язку управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.02.2020 1945864 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Захід не здійснено відповідно до абзаців восьмого та десятого частини 2 статті 8, абзацу 12 статті 10 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» у зв’язку з погодженням відповідних проєктів нормативних – правових актів»
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Об'єкти:
Котельня 3
Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. Велика Діївка, 111
Котельня 1
Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. 6 Стрілецької Дивізії
Котельня 2
Дніпропетровська обл., м. Дніпро, пл. Соборна, 14
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.02.2020 1945148 Галузь електроенергетики Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Захід не здійснено відповідно до абзаців восьмого та десятого частини 2 статті 8, абзацу 12 статті 10 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» у зв’язку з погодженням відповідних проєктів нормативних – правових актів»
Предмет перевірки: Технічний стан резервних автономних джерел живлення або відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.10.2019 1697598 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог чинного законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки при виконанні газонебезпечних робіт з продувки, пуску газу та комплексного випробування (пусконалагоджувальних робіт) на об’єкті системи газопостачання, щодо: технічного переоснащення котельні з встановленням котла NAVI III 500 кВт, автоматики регулювання і безпеки за адресою: м. Дніпро, вул. 6 - Стрілецької Дівізії, 11Т
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Панфілов Антон Юрієвич — Т.в.о. генерального директора
Порушення:
На новозбудованому газопроводі котельні відсутні позначення напрямку потоку газу, що є порушенням п. 4.15. розділу ІV НПАОП 0.00-1.76-15.
Під час проведення перевірки не надані акти первинної перевірки і прочищення газоходів і димових труб, у яких зазначаються відсутність засмічення, відокремленість, герметичність, справність оголовків димоходів, що є порушенням п. 3.9. глави 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання» (далі НПАОП 0.00-1.76-15).
Покарання: відсутні
14.01.2019 1390355 Сфера теплопостачання Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.01.2019 1402783 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Панфілов Антон Юрійович — Головний інженер
Порушення:
В ГРП-63 за адресою: площа Соборна, 14 - не опломбовані запірні пристрої на обвідній лінії (байпасі), що є порушенням п. 2.8. частини 2 розділу V НПАОП0.00-1.76-15.
Власником допущено використання приміщення теплогенераторної за адресою: вул. Феодосіївська, 7, в якому прокладено газопроводи, встановлено установки, що використовують газ і запірні пристрої під склад, що є порушенням п. 3.21. частини 3 розділу V НПАОП0.00-1.76-15.
На підприємстві відсутня проектна і виконавча документація на об’єкт системи газопостачання теплогенераторна за адресою: вул. Феодосіївська, 7, що є порушенням п. 3.29. глави 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15.
Не проведено технічний огляд парового котла реєстр. № 43491 який складається із зовнішнього, внутрішнього оглядів, що є порушенням пункт 3 глави 1 розділу VІІІ НПАОП 0.00-1.81-18. «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском»
При тривалій зупинці (понад 3 доби) установки (котел Е-1-0,9Г-3 в приміщенні котельні за адресою: вул. Велика Діївська, 111) не відключено від діючих газопроводів першим по ходу газу до неї запірним пристроєм із встановленням інвентарної заглушки, що є порушенням п. 3.17. частини 3 розділу V НПАОП0.00-1.76-15.
Під час демонтажу газового обладнання в приміщенні котельні за адресою: вул. Велика Діївська, 111 (водогрійний котел) ділянка газопроводу до нього не відрізана у місці відводу від розподільчого газопроводу та не заварена наглухо, що є порушенням п. 7.37. розділу VІІ НПАОП 0.00-1.76-15.
Власником не в повному обсязі забезпечується утримання систем газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України, в частині безпечного користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами, чим порушено вимоги п.п. 3.2; 3.3. розділу ІІІ НПАОП 0.00-1.76-15.
Не в повному обсязі виконуються роботи з технічного огляду стану ГРП-63 за адресою: площа Соборна, 14, в частині: - перевірки стану і роботи електроосвітлення і електрообладнання (розукомплектоване); - зовнішній і внутрішній огляд будівлі, за необхідності очищення приміщення і обладнання від забруднення (відшарування штукатурки на стінах та будівельний мусор в приміщенні); - візуальний огляд цілісності блискавкоприймачів і струмовідводів, надійності їх з’єднання і кріплення до щогл (гілки дерева навантажують блискавкоприймач), що є порушенням п. 2.12. частини 2 розділу V НПАОП0.00-1.76-15.
Не в повному обсязі виконуються роботи з технічного огляду надземних газопроводів за адресою: вул. 6-ї стрелкової дівізії, 11-Т (спорткомплекс), в частині: фарбування (газопровід с/т до регулятору тиску не захищений від корозії), що є порушенням п. 1.5. частини 1 розділу V НПАОП0.00-1.76-15.
В ремонтному журналі відсутні дані про виконані ремонтні роботи, використані матеріали, зварювання і зварників, про зупинку обладнання під тиском на чистку або промивку. що є порушенням пункт 2 глави 5 розділу VІІ НПАОП 0.00-1.81-18
«Журнал обліку та зберігання засобів захисту» заповнюється з порушеннями вимог Правил експлуатації електрозахисних засобів, має місце виправлення і забілювання тексту, не заповнюється графа 4 «Дата періодичного огляду», що є порушенням п. 4.2.6, додаток1 НПАОП 40.0-1.07-01 «Правила експлуатації електрозахисних засобів».
В посвідчені електротехнічного персоналу відсутня відмітка про проходження чергового медичного огляду, що є порушенням п.2.1.3 , додаток 2 НПАОП 40.1-01-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів».
Засобам захисту (діелектричним гумовим рукавичкам) не проведено випробування в встановлений термін, що є порушенням додатку 10 НПАОП 40.1-1.07-01 «Правил експлуатації електрозахисних засобів»
Не здійснюється контрольний огляд газового господарства не рідше ніж два рази на рік, що є порушенням п. 3.11. глави 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15.
Копії документів по виконаним ремонтам котлів не зберігаються належним чином разом з їх паспортами. Порушення п.3,гл.2,розділу III «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання,що працює під тиском» НПАОП0.00-1.81-18.
Не оновлений наказ про призначення відповідального працівника за справний стан і безпечну експлуатацію обладнання під тиском, який пройшов навчання та перевірку знань з охорони праці у встановленому порядку, що є порушенням пункт 1 глави 1 розділу VІІ НПАОП 0.00-1.81-18
Власником допущено роботу установок, що використовують газ (опалювальний котел «Immergas»), при відключенні приладу контролю і захисту в приміщенні теплогенераторної за адресою: вул. Феодосіївська, 7 (газосігналізатор відключений), що є порушенням п. 3.23. розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання» (далі НПАОП0.00-1.76-15).
На місці виконання робіт знаходиться інструмент з ізолювальними рукоятками у якого закінчився строк випробування, що є порушенням п.4.1.1 НПАОП 40.1-1.07-01 «Правила експлуатації електрозахисних засобів»
Подавання газу на установки, не зупиняється негайно автоматикою або обслуговуючим персоналом: при появі нещільностей в обмуруванні (наявні тріщини в обмуруванні газових котлів НДІСТУ-5 (НИИСТУ-5) в котельнях за адресами: вул. 6-ї стрелкової дівізії, 11-Т – 2 котли; вул. Велика Діївська, 111 – 1 котел), що є порушенням п. 3.26. частини 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15.
В технічній смузі ГРП-63 за адресою: площа Соборна, 14 знаходиться дерево в аварійному стані, що є порушенням п. 1.12. частини 1 розділу V НПАОП0.00-1.76-15.
Відсутній перелік робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації, який повинен бути затверджений керівником підприємства, що є порушенням п. 3.2.9, НПАОП 40.1-1.21-98, «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів».
Результати перевірок і випробувань електроінструменту, трансформаторів не заносяться до відповідного журналу, що є порушенням п.6.7.36 НПАОП40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів»
Не розроблено «Положення про діяльність уповноважених найманими працівниками осіб з питань охорони праці» (п.1.4 НПАОП 0.00-4.11-07 «Типове положення про діяльність уповноважених найманими працівниками осіб з питань охорони праці»).
В приміщення окремо розташованого ГРП-63 за адресою: площа Соборна, 14, відсутнє штучне освітлення, що не відповідає п. 5.11 ДБН В.2.5-20-2001 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Зовнішні мережі та споруди. Газопостачання.», що є порушенням п. 3.2. розділу III НПАОП 0.00-1.76-15.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
13.12.2018 1203365 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Куц І Г — Керівник ДП “Васильківкатеплоенерго” КП “Дніпротеплоенерго” ДОР
Косенко О.С. — головний інженер дп “васильківкатеплоенерго” кп “дніпротеплоенерго” дор
Косенко О С — головний інженер дп “васильківкатеплоенерго” кп “дніпротеплоенерго” дор
Куц І.Г. — Керівник ДП “Васильківкатеплоенерго” КП “Дніпротеплоенерго” ДОР
Порушення:
Порушуються правила технічної експлуатації установок очистки газу
Інвентаризація джерел утворення відходів на підприємстві відсутня. Склад, властивості, ступінь небезпечності для навколишнього природного середовища та норми утворення цих відходів не визначено. Показник загального утворення відходів не розраховано.
Статистична звітність у сфері охорони навколишнього природного середовища складається не в повному обсязі
Первинний облік утворення та руху відходів на підприємстві по формі № 1-ВТ не ведеться
Не дотримується порядок оформлення правовстановлюючих документів щодо землекористування
Виявлені порушення правил поводження з відходами. Договори щодо видалення та утилізації всіх відходів, що утворюються в процесі діяльності підприємства укладено не в повному обсязі
Місця тимчасового зберігання відходів не обладнано згідно вимог природоохоронного законодавства
Первинний облік у сфері охорони водних ресурсів на підприємстві не ведеться
Не вжиті достатні заходи попередження забруднення зливової поверхні
Не вживаються достатні заходи з охорони земель
Порушується порядок здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря
Не забезпечив надання документів, що розглядалися в ході інспекційної перевірки
Підприємством не проводиться виробничий контроль за охороною атмосферного повітря
Покарання: відсутні
13.12.2018 396337 Сфера теплопостачання Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: господарська діяльність , пов'язана з виробництвом , транспортуванням, постачанням теплової енергії
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні