Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Перевірки (16)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА "ХЕЛП-АГРО"

#30511419

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
14.03.2022 2963565 Державний нагляд (контроль) за додержанням заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання генетично модифікованого організму у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу незалежно від їх підпорядкування і форми власності Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання ГМО у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.03.2022 2978769 Державний нагляд (контроль) у сфері насінництва та розсадництва Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.03.2022 2972805 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.03.2022 2965501 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.10.2021 2922159 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
21 порушення
Предмет перевірки: Додерження та виконання вимог законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ліхачов Олександр Віталійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Харківського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області
Вакуленко Яків Іванович — генеральний директор ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬЮ НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА «ХЕЛП-АГРО»
Порушення:
Відсутні накази, положення, інструкції розпорядження щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки.
Об’єкт не забезпечено джерелами зовнішнього протипожежного водопостачання, виходячи з будівельних норм та інших нормативних документів. (не встановлені покажчики, які вказують на місце розташування ПВ, ПГ тощо)
Об’єкт не забезпечено необхідною кількістю вогнегасників (не визначено необхідну кількість вогнегасників).
Посередині складського приміщення будівлі зерноскладу не влаштовано поздовжній прохід не менше 2 м завширшки (підтверджується - фото).
Не надано інструкцію щодо дій персоналу суб’єкта господарювання у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Для будівель зерноскладу та зерноочисної лінії не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок.
Ширину проходів та місця штабельного зберігання у складському приміщенні будівлі зерноскладу не позначено обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно (підтверджується - фото).
Особа, яка проводила протипожежні інструктажі з працівниками не пройшла спеціальну підготовку на територіальних курсах, у навчально-методичних центрах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (підтверджується – відсутністю посвідчень).
Несучі металеві конструкції даху будівлі зерноскладу не доведені до відповідної межі вогнестійкості (не проведений вогнезахист металевих конструкцій).
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
Особи керівного складу та фахівці, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту не пройшли функціональне навчання.
Не надано зареєстровану декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкта.
Не проведено об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту.
Будівлю зерноскладу не обладнано внутрішнім протипожежним водопроводом відповідно до таблиці 4 ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація».
Не надано акт перевірки відповідності, договори на технічне обслуговування та виведення на пульт централізованого спостереження змонтованої автоматичної пожежної сигналізації у будівлі зерноскладу, відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не надано проектну документацію на будівлі та споруди, яка затверджена у встановленому порядку.
Не проведені заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не виконано захист будівель зерноскладу та зерноочисної лінії від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Для попередження аварій і ліквідації її наслідків не проведено вступні інструктажі з питань техногенної безпеки з усіма найманими працівниками з реєстрацією у відповідному журналі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.08.2021 2890347 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Харківській області Проведено
19 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Сломчинська Наталя Василівна — головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів – державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Трегубенко Вікторія Олександрівна — Начальник відділу екологічного контролю земельних ресурсів-старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Білоножко Сергій Вікторович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Порушення:
Перевіркою встановлено, що зерноочисна лінія № 5 ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» обладнана двома газоочисними установками Циклон, але виробничий контроль ефективності роботи газоочисних установок не здійснюється інструментально-лабораторними вимірюваннями параметрів викидів забруднюючих речовин. Викладене також є невиконанням п. 3 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» використовує 2 установки очистки газу типу Циклон, які експлуатуються під час роботи зерноочисної лінії № 5. Акти перевірок технічного стану установок очистки газу питу Циклон не складаються. Викладене також є невиконанням п. 4 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» використовує 2 установки очистки газу типу Циклон, які експлуатуються під час роботи зерноочисної лінії № 5. Контроль за експлуатацією споруд, устаткування та апаратури для очищення газопилового потоку від забруднюючих речовин не здійснюється. Викладене також є невиконанням п. 10 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» технічне навчання і перевірка знань з правил технічної експлуатації установок очистки газу, а саме: обслуговуючого персоналу, залученого до експлуатації установок очистки газу, - не менше одного разу на рік, не проводиться. Викладене також є невиконанням п. 7 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
Не призначено осіб, відповідальних за технічний стан, обслуговування і безпечну експлуатацію установок очистки газу. Викладене також є невиконанням п. 11 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» використовує 2 установки очистки газу типу Циклон, які експлуатуються під час роботи зерноочисної лінії № 5. Паспорти на вказані установки очистки газу не розроблено. Викладене також є невиконанням п. 9 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
Підприємством не ведеться первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються за формою 1 – ВТ Викладене також є невиконанням п. 14 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» у своїй діяльності використовує 2 установки очистки газу типу Циклон, які експлуатуються під час роботи зерноочисної лінії № 5. Журнал обліку робочого часу установок очистки газу не ведеться. Викладене також є невиконанням п. 5 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
В ході здійснення діяльності ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» утворюються промислові та побутові відходи. Декларація про відходи не подається. Викладене також є невиконанням п. 20 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
При фактичному обстежені ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» за адресою: в’їзд Механізаторі, буд. 1/9, смт. Близнюки, Близнюківський район, Харківська область виявлені джерела викиду та утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, на які відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а саме: - дихальний клапан на ємність з паливом 2 шт. (загальний об’єм ємностей -17 м3), - пістолет заправний, - верстат, станок точильний, - дверний отвір нежитлової будівлі тракторної бригади – 2 шт. Під час проведення перевірки зазначене устаткування знаходилось в робочому стані, з ознаками використання та працювало. Викладене також є невиконанням п. 2 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» не розроблено і не затверджено інструкцію з експлуатації установок очистки газу відповідно до умов їх роботи. Викладене також є невиконанням п. 8 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
На балансі ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» налічується 9 одиниць автотранспортніх засобів. Виробничий контроль за охороною атмосферно повітря в процесі господарської та іншої діяльності інструментально-лабораторними вимірюваннями параметрів викидів забруднюючих речовин пересувних джерел не ведеться. Викладене також є невиконанням п. 12 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
На підприємстві утворюються промислові та побутові відходи, а саме: тверді побутові відходи, дрантя засамлене, фільтри масляні та паливні, металева стружка, зернові відходи. Статистична звітність про відходи не подається. Викладене також є невиконанням п. 21 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
Не забезпечується професійна підготовка, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами. Викладене також є невиконанням п. 19 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО», як суб’єкт господарювання у сфері поводження з відходами, не визначає склад і властивості відходів, що утворюються (тверді побутові відходи, дрантя засамлене, фільтри масляні та паливні, металева стружка, зернові відходи, тощо). Паспортизація та інвентаризація промислових відходів відсутня. Викладене також є невиконанням п. 13 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» технічне навчання і перевірка знань з правил технічної експлуатації установок очистки газу, а саме: інженерно-технічного персоналу - не менше одного разу на три роки, не проводиться. Викладене також є невиконанням п. 6 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
Підприємством допускається зберігання та видалення відходів у несанкціонованих місцях чи об'єктах, а саме: допущено тичасове зберігання відходів на твердому покритті. Викладене також є невиконанням п. 17 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
При фактичному обстеженні ТОВ НВФ "ХЕЛП-АГРО" виявлені джерела викиду та утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, на які відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а саме: - очищувальна машина Петкус Гігант К-531А - трієр К-236А - ємності вентильовані БВ-25-8 шт. - завальна яма (бетон) - норії (1 од-12м; 4од. -6м) – 5шт, - дверний отвір в нежитлову будівлю, де знаходиться зерноочисна лінія № 5. Під час проведення перевірки зазначене устаткування знаходилось в робочому стані, з ознаками використання. Викладене також є невиконанням п. 1 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
На підприємстві утворюються промислові та побутові відходи, а саме: тверді побутові відходи, дрантя засамлене, фільтри масляні та паливні, металева стружка, зернові відходи. Реєстрові карти об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів не розроблено. Викладене також є невиконанням п. 22 припису від 26.04.2021 року №16/02-10.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.08.2021 2895315 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: Додержання і виконання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Вакуленко Яків Іванович — Генеральний директор ТОВ НВФ "ХЕЛП-АГРО"
Клочко Костянтин Вадимович — Головний інспектор відділу ЦЗ та організації наглядово-профілактичної роботи Лозівського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Будинки, приміщення та споруди не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (підтверджується – відсутністю документів;)
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту. (підтверджується – відсутністю документів;)
Недоукомплектовані пожежні щити. (підтверджується – фото;)
Відсутній захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, (підтверджується – відсутністю документів;)
Відсутній зовнішній протипожежний водопровід. (підтверджується – відсутністю документів;)
Не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, (підтверджується – фото;)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях». (підтверджується – відсутністю документів;)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.04.2021 2343011 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
39 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Хелп-Агро
62400, Харківська обл., Харківський р-н, С. Елітне, вул. Насіннєва, 2-2
Офіс "Хелп-Агро"
61037, Харківська обл., м. Харків, Немишлянський р-н, Пр. Московський, 142/2
Сільськогосподарське підприємство НВФ «Хелп-Агро»
64801, Харківська обл., Лозівський р-н, смт. Близнюки, В'їзд Механізаторів, буд. 1/9
Учасники:
Панченко Роман Анатолійович — заступник генерального директора з загальних питань ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬЮ НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА «ХЕЛП-АГРО»
Ліхачов Олександр Віталійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Харківського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області
Клочко Костянтин Вадимович — Головний інспектор відділу ЦЗ та організації наглядово-профілактичної роботи Лозівського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області
Вакуленко Яків Іванович — Генеральний директор ТОВ НВФ "ХЕЛП-АГРО"
Порушення:
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (підтверджується – фото;)
Не надано акт перевірки відповідності, договори на технічне обслуговування та виведення на пульт централізованого спостереження змонтованої автоматичної пожежної сигналізації у будівлі зерноскладу, відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Особи керівного складу та фахівці, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту не пройшли функціональне навчання.
Допущено улаштування та експлуатацію тимчасової електромережі біля місця слюсаря у будівлі зерноскладу. (підтверджується - фото)
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту. (підтверджується – відсутністю документів;)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Наявний пожежний щит не у повному обсязі укомплектований засобами пожежогасіння. (підтверджується - фото)
Не виконано захист будівель зерноскладу та зерноочисної лінії від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2012 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не проведено об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту.
Недоукомплектовані пожежні щити. (підтверджується – фото;)
Будинки, приміщення та споруди не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (підтверджується – відсутністю документів;)
Не надані підтверджуючі матеріали, які вказують на пожежонебезпечні фізико-хімічні властивості, сумісність, а також ознаки однорідності речовин, що застосовуються для гасіння пожежі на добриво та умови його зберігання, яке розміщено у приміщенні будівлі зерноскладу.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
Працівників не забезпечено засобами індивідуального захисту.
Об’єкт не забезпечено необхідною кількістю вогнегасників. (не визначено необхідну кількість вогнегасників)
Не надано проектну документацію на будівлі та споруди, яка затверджена у встановленому порядку.
Евакуаційний вихід з будівлі зерноочисної лінії замкнено на замок із зовнішньої сторони. (підтверджується - фото)
Допущено зменшення нормованої кількості евакуаційних виходів з будівлі зерноскладу.
Несучі металеві конструкції даху будівлі зерноскладу не доведені до відповідної межі вогнестійкості (не проведений вогнезахист металевих конструкцій).
Особа, яка проводила протипожежні інструктажі з працівниками не пройшла спеціальну підготовку на територіальних курсах, у навчально-методичних центрах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. (підтверджується – відсутністю посвідчень)
Для попередження аварій і ліквідації її наслідків не проведено вступні інструктажі з питань техногенної безпеки з усіма найманими працівниками з реєстрацією у відповідному журналі.
Допущено захаращення шляху евакуації з будівлі зерноочисної лінії різними матеріалами. (підтверджується - фото)
Для будівель зерноскладу та зерноочисної лінії не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок.
Посередині складського приміщення будівлі зерноскладу не влаштовано поздовжній прохід не менше 2 м завширшки та не забезпечено ширину проходів між штабелями не менше 1 м. (підтверджується - фото)
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів на світильниках у приміщенні протравлення насіння не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів. (підтверджується - фото)
Відсутній зовнішній протипожежний водопровід. (підтверджується – відсутністю документів;)
Будівлю зерноскладу не обладнано внутрішнім протипожежним водопроводом відповідно до таблиці 4 ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація».
Не надано зареєстровану декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Відсутній захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, (підтверджується – відсутністю документів;)
Не надано інструкцію щодо дій персоналу суб’єкта господарювання у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.
Не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, (підтверджується – фото;)
Ширину проходів та місця штабельного зберігання у складському приміщенні будівлі зерноскладу не позначено обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно. (підтверджується - фото)
Об’єкт не забезпечено джерелами зовнішнього протипожежного водопостачання, виходячи з будівельних норм та інших нормативних документів. (не встановлені покажчики, які вказують на місце розташування ПВ, ПГ тощо)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях». (підтверджується – відсутністю документів;)
Не проведені заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Відстань між стінами та штабелями у складському приміщенні будівлі зерноскладу менше 0,8 м. (підтверджується - фото)
Відсутні накази, положення, інструкції розпорядження щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки.
Не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки (підтверджується – відсутністю документів;)
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкта.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.04.2021 2314550 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
23 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Білоножко Сергій Вікторович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Сломчинська Наталя Василівна — головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів – державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Трегубенко Вікторія Олександрівна — Начальник відділу екологічного контролю земельних ресурсів-старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Порушення:
На підприємстві утворюються промислові та побутові відходи, а саме: тверді побутові відходи, дрантя засамлене, фільтри масляні та паливні, металева стружка, зернові відходи. Статистична звітність про відходи не подається.
Підприємством не ведеться первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються за формою 1 - ВТ
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» технічне навчання і перевірка знань з правил технічної експлуатації установок очистки газу, а саме: інженерно-технічного персоналу - не менше одного разу на три роки, не проводиться.
На підприємстві утворюються промислові та побутові відходи, а саме: тверді побутові відходи, дрантя засамлене, фільтри масляні та паливні, металева стружка, зернові відходи. Реєстрові карти об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів не розроблено.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» використовує 2 установки очистки газу типу Циклон, які експлуатуються під час роботи зерноочисної лінії № 5. Контроль за експлуатацією споруд, устаткування та апаратури для очищення газопилового потоку від забруднюючих речовин не здійснюється.
Підприємство у своїй діяльності використовує 2 устновки очистки газу (циклон). Журнал обліку робочого часу установок очистки газу не ведеться.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» не розроблено і не затверджено інструкцію з експлуатації установок очистки газу відповідно до умов їх роботи.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» у своїй діяльності використовує 2 установки очистки газу типу Циклон, які експлуатуються під час роботи зерноочисної лінії № 5. Журнал обліку робочого часу установок очистки газу не ведеться.
ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» не здійснено організаційні, науково-технічні та технологічні заходи для максимальної утилізації відходів, реалізації чи передачі їх іншим споживачам або підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів, а саме: відсутні договори на передачу рідких нечистот для подальшої утилізації спеціалізованим підприємствам.
В ході здійснення діяльності ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» утворюються промислові та побутові відходи. Декларація про відходи не подається.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» використовує 2 установки очистки газу типу Циклон, які експлуатуються під час роботи зерноочисної лінії № 5. Акти перевірок технічного стану установок очистки газу типу Циклон не складаються.
Перевіркою встановлено, що зерноочисна лінія № 5 ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» обладнана двома газоочисними установками Циклон, але виробничий контроль ефективності роботи газоочисних установок не здійснюється інструментально-лабораторними вимірюваннями параметрів викидів забруднюючих речовин.
Не забезпечується професійна підготовка, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами.
При фактичному обстежені ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» за адресою: вул. Насіннева, 5, с. Елітне, Харківський р-н, Харківська область виявлені джерела викиду та утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, на які відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а саме: - очищувальна машина Петкус Гігант К-531А, - трієр К-236А, - ємності вентильовані БВ-25 – 8 шт, - завальна яма (бетон), - норії (1 од-12м; 4од. -6м) – 5шт, - дверний отвір в нежитлову будівлю, де знаходиться зерноочисна лінія № 5. Під час проведення перевірки зазначене устаткування знаходилось в робочому стані, з ознаками використання.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» використовує 2 установки очистки газу типу Циклон, які експлуатуються під час роботи зерноочисної лінії № 5. Паспорти на вказані установки очистки газу не розроблено.
Підприємством допускається зберігання та видалення відходів у несанкціонованих місцях чи об'єктах, а саме: допущено тимчасове зберігання відходів на твердому покритті.
ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО», як суб’єкт господарювання у сфері поводження з відходами, не визначає склад і властивості відходів, що утворюються (тверді побутові відходи, дрантя замаслене, фільтри масляні та паливні, металева стружка, зернові відходи, тощо). Паспортизація та інвентаризація промислових відходів відсутня.
Не призначено відповідальних осіб у сфері поводження з відходами.
Перевіркою встановлено, що ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» технічне навчання і перевірка знань з правил технічної експлуатації установок очистки газу, а саме: обслуговуючого персоналу, залученого до експлуатації установок очистки газу, - не менше одного разу на рік, не проводиться.
На балансі ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» налічується 9 одиниць автотранспортніх засобів. Виробничий контроль за охороною атмосферно повітря в процесі господарської та іншої діяльності інструментально-лабораторними вимірюваннями параметрів викидів забруднюючих речовин пересувних джерел не ведеться.
При фактичному обстежені ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» за адресою: в’їзд Механізаторі, буд. 1/9, смт. Близнюки, Близнюківський район, Харківська область виявлені джерела викиду та утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, на які відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а саме: - дихальний клапан на ємність з паливом 2 шт. (загальний об’єм ємностей -17 м3), - пістолет заправний, - верстат, станок точильний, - дверний отвір нежитлової будівлі тракторної бригади – 2 шт. Під час проведення перевірки зазначене устаткування знаходилось в робочому стані, з ознаками використання та працювало.
В ході власної діяльності ТОВ НВФ «ХЕЛП-АГРО» допускається змішування відходів, а саме: відходи замасленого дрантя зберігались разом з твердими побутовими відходами.
Не призначено осіб, відповідальних за технічний стан, обслуговування і безпечну експлуатацію установок очистки газу.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.09.2019 1687273 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Свирса Віталій Іванович — уповноважена особа ТОВ НФВ «ХЕЛП-АГРО»
Порушення:
Працівники не забезпечені засобами колективного та індивідуального захисту. (підтверджується – фото)
Не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки. (відсутня ідентифікація)
Особи керівного складу та фахівці, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту не пройшли функціональне навчання. (відсутнє посвідчення)
У приміщенні складу конторське приміщення не обгороджене заскленими перегородками з негорючих матеріалів заввишки не менше 1,8 м, які не повинні перешкоджати евакуації людей та матеріальних цінностей.
Будівля не обладнана пристроями від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
На металевих конструкціях (ферми) складського приміщення відсутній вогнезахисний покрив.
Не позначено ширину проходів та місця штабельного зберігання продукції не позначено обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно. (підтверджуються фото)
В конторському приміщенні опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Не наданий договір на обслуговування наявної автоматичної сигналізації відповідно до вимог ДБН В 2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Покарання: відсутні
18.02.2019 1559556 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Учасники:
Вакуленко Яків Іванович — генеральний директор
Порушення:
відсутність у осіб, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними, допусків на право роботи із зазначеними пестицидами і агрохімікатами
відсутність у осіб, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними, посвідчень на право роботи із зазначеними пестицидами і агрохімікатами
Покарання: відсутні
18.02.2019 1481656 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Хелп-Агро
62400, Харківська обл., Харківський р-н, С. Елітне, вул. Насіннєва, 2-2
Сільськогосподарське підприємство НВФ «Хелп-Агро»
64801, Харківська обл., Лозівський р-н, смт. Близнюки, В'їзд Механізаторів, буд. 1/9
Учасники:
Яків Іванович Вакуленко — Генеральний директор сільськогосподарського підприємства НВФ «Хелп-Агро»
Порушення:
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях». (підтверджується – відсутністю документів;)
Недоукомплектований пожежний щит.
Будинки, приміщення та споруди не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (підтверджується – відсутністю документів;)
Не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, (підтверджується – фото;)
Не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки (підтверджується – відсутністю документів;)
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не вивішені таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. (підтверджується – фото;)
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлено вказівні знаки. (підтверджується – фото;)
Відсутній захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, (підтверджується – відсутністю документів;)
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (підтверджується – фото;)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.02.2019 1567068 Державний нагляд (контроль) у сфері насінництва та розсадництва Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва
Учасники:
Вакуленко Яків Іванович — генеральний директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.02.2019 1567322 Державний нагляд (контроль) у сфері охорони прав на сорти рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин
Учасники:
Вакуленко Яків Іванович — генеральний директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.02.2019 1564551 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Учасники:
Міхайліченко С П — головний агроном
Вакуленко Яків Іванович — генеральний директор
Міхайліченко С.П. — головний агроном
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.04.2018 520371 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Суб'єкт господарювання не відноситься до високого ступеня ризику
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні