Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Перевірки (8)

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ТА СІМЕЙ "КРИЛА НАДІЇ" МАРІУПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ"

#30076571

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
17.06.2022 2982869 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.02.2021 2345271 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з дією ст. 3 Закону України від 02.09.2014 № 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ЦЕНТР ОПІКИ
м. Маріуполь, Центральний р-н, б-р. Шевченка, 87А
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.02.2021 2221203 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з дією ст. 3 Закону України від 02.09.2014 № 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.02.2020 1915107 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з дією ст. 3 Закону України від 02.09.2014 № 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.12.2019 2037944 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
35 порушень
Предмет перевірки: Доручення Прем'єр міністра України
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Силенко Юлія Олександрівна — заступник директора
Хромов Андрій Леонідович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського міського управління ГУ ДСНС України у Донецькій області
Порушення:
Допускається розміщення дітей молодших за віком на верхніх поверхах закладу.
Плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі, не відповідають вимогам ДСТУ 7313:2013 «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання».
Не виконано замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: форма журналу обліку вогнегасників не відповідає вимогам норм.
Не проводяться практичні тренування (не рідше одного разу на півроку) всіх задіяних працівників, за інструкцією, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей.
Не здійснюється навчання працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної та пожежної безпеки.
Технічне обслуговування СПС не проводиться відповідно до вимог ДБН В 2.5.- 56:2014, а саме: керівником об’єкту та уповноваженої ним особою для забезпечення утримування СПЗ в справному стані не організовано вивчення працівниками, які здійснюють контроль за експлуатуванням СПЗ, відповідних нормативних актів - НАПБ А.01.001-2014, ДСТУ-Н CEN/TS 54-14.
Чергових не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання для само рятування людей під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість дітей та окремо для обслуговуючого персоналу.
Допускається знімання пристроїв для само зачинення дверей сходових кліток, коридорів.
Не застраховані члени добровільної пожежної дружини, які підлягають обов’язковому страхуванню.
Технічне обслуговування СПЗ не проводиться відповідно до вимог ДБН В 2.5.- 56:2014, а саме: керівником об’єкту та уповноваженої ним особою для забезпечення утримування СПЗ в справному стані відповідно до вимог нормативних документів (далі-НД) із питань утримування СПЗ не розроблені та незатверджені таки документи, як: інструкція про порядок дій чергового (оперативного) персоналу на випадок появи сигналів про пожежу або про несправність в СПЗ, яка має бути вивішена у приміщеннях, де встановлені приймально-контрольні прилади системи пожежної сигналізації.
Допускається улаштовування у загальних коридорах комори і вбудовані шафи в яких зберігаються горючі матеріали.
Не розроблені інструкції про заходи пожежної безпеки для кожного приміщення об’єкта. Інструкції не вивішені на видимих місцях.
Не забезпечено коридори, та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Не здійснюється технічне обслуговування і перевірка на працездатність пожежних кран комплектів, шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не позначено місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння, які слід установлювати згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Світлові покажчики «Вихід» не утримуються у справному стані.
Допускається застосування будівельних матеріалів на шляхах евакуації (перший поверх адміністративного корпусу, сходова клітина з групи № 4, спортивна зала) з вищими показниками пожежної небезпеки ніж нормовані.
Технічне обслуговування СПЗ(системи оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей, далі – СО) не проводиться відповідно до вимог ДБН В 2.5.- 56:2014, а саме: керівником об’єкту та уповноваженої ним особою не розроблені та незатверджений такий документ, як інструкція з експлуатацювання СО, де потрібно визначити порядок використання СО приміщень об’єкту, а також зазначити осіб, які мають право вводити систему у дію та відповідають за їх працездатний стан; -не передбачено оповіщення в першу чергу персоналу, який відповідає за евакуювання ; - не розроблений варіант оповіщення у разі виникнення пожежі у ночі; - не визначені зони оповіщення з урахуванням умов та шляхів евакуювання людей; - персонал об’єкту не вміє приводити в дію СО в ручному режимі при отриманні сигналу від СПС, при тому що ручний режим має найвищий пріоритет управління СО.
Не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів. (група №2, №6, №10, загальний коридор адміністрації ).
Не забезпечено працюючий персонал закладу засобами індивідуального захисту органів дихання відповідно до законодавства.
Допускається розвішування у сходових клітинах на стінах дзеркала, стенди.
Не розроблена для працівників охорони інструкція з обов’язками щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також зазначенням, хто з посадових осіб об'єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Допускається встановлення ґрат на вікнах, що не розсуваються та не знімаються, на першому поверсі установи.
Не в усіх приміщеннях закладу розміщені таблички, на яких вказано прізвище відповідального за пожежну безпеку, номер телефону найближчого пожежно-рятувального підрозділу, а також інструкція з пожежної безпеки.
Підтримання експлуатаційної придатності (технічне обслуговування) (далі-технічне обслуговування) систем протипожежного захисту (далі СПЗ) не проводяться відповідно до вимог ДБН В 2.5.- 56:2014 «Системи протипожежного захисту»(далі-ДБН В 2.5.- 56:2014), а саме: для забезпечення надійного експлуатування системи протипожежного захисту наказом або розпорядженням адміністрації не призначено відповідальну особу з числа інженерно-технічного персоналу, яка несе відповідальність: а) проведення щоденного огляду СПЗ та передавального устаткування системи передавання тривожних сповіщень (далі - СПС); б) зберігання проектної документації на монтування СПЗ, журналів реєстрації технічного обслуговування СПЗ, СПТС та актів прийняття їх до експлуатування; в) виявлення несправності СПЗ та інформування про це центру приймання тривожних сповіщень (далі-ЦПТС).
Допускається замикання дверей на шляхах евакуації та евакуаційних виходів на замки (запори), що не відчиняються зсередини без ключа.
Не забезпечено освітлення у темний час доби адресного вказівника, який встановлений на фасаді установи.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: не здійснюється огляд вогнегасників особою, відповідальною за пожежну безпеку на об'єкті, з реєстрацією результатів огляду в журналі обліку вогнегасників.
Посадові особи та працівники не проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки, пожежно-технічного мінімуму у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Будівля та приміщення не в повному обсязі забезпечені знаками безпеки, відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ДСТУ 7313:2013 «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», а саме: Відсутні знаки безпеки для позначення пристроїв ручного вмикання пожежної сигналізації, місць розташування вогнегасників, пожежних кран-комплектів та ін.
Пожежні кран комплекти ПК№1, ПК№2, ПК№3,ПК№4, ПК№5, ПК№6, ПК№7, ПК№8, ПК№9, ПК№10, ПК№11, ПК№12, ПК№13, ПК№14, які розміщені у вбудованих шафках, непристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Допускається захаращування шляхів евакуації меблями та різними матеріалами.
Допускається зниження рівня пожежної безпеки, стосовно виконання внутрішнього пожежного водогону, а саме трубопроводи об’єднаної системи протипожежного водопостачання виконані з пластику.
Допускається улаштування на шляхах евакуації пристроїв які перешкоджають вільній евакуації людей, а саме: встановлені грати які замкнені на навісні замки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
04.02.2019 1581722 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Згідно Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», Стаття 3
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.06.2018 1354500 Головне управління Держпраці у Донецькій області Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Дотримання законодавства з питань охорони праці
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Лазаренко Людмила Василівна — Директор КЗ "Дитячий будинок "Центр опіки"
Лащевська Наталія Вікторівна — заступник директора з нвр кз "дитячий будинок "центр опіки"
Устимчук Тетяна Василівна — інженер з охорони праці кз "дитячий будинок "центр опіки"
Порушення:
Не надано, затверджений керівником підприємства, у відповідності із штатним розкладом, перелік професій, віднесених до електротехнічного персоналу, яким необхідно мати 2-3 групу з електробезпеки і проходити щорічну перевірку знань з електробезпеки.
Не переглянуто та не перезатверджено "Положення про службу охорони праці на підприємстві", у зв'язку з уведенням в дію нових НПАОП
Для проведення спеціального навчання з питань охорони праці на підприємстві, з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників, відсутні затверджені наказом керівника учбові плани і програми
Не підтверджено документально проходження спеціального навчання заступником директора з АГЧ, як посадової особи, відповідальної за безпечне утримання та експлуатацію газового обладнання (газових плит)
Не надано інформацію спеціалістом служби охорони праці про проведення обстежень структурних підрозділів підприємства та видачу керівникам підрозділів обов'язкових для виконання приписів (за формою згідно з додатком) щодо усунення наявних недоліків
Відсутні графіки проведення обстежень структурних підрозділів спеціалістом служби охорони праці, затверджені роботодавцем
Заступник директора з АГЧ, якому адміністративно підпорядковується електротехнічний персонал (електрики з 4-групою електробезпеки), має 2-гу групу з електробезпеки (нижчу ніж підлеглих працівників)
Члени постійно діючої комісії з перевірки заннь з питань охорони праці не всі пройшли навчання і перевірку знань згідно вимоги Типового положення
Електротехнічному персоналу підприємства (електрику) не проведено психо-фізіологічну експертизу на право виконання робіт в діючих елктроустановках
На підприємстві відсутні програми проведення стажування для конкретних професій, які розробляються на підприємстві відповідно до функціональних обов'язків працівника і затверджуються керівником підприємства
На підприємстві на основі Типового положення, з урахуванням специфіки підприємства та вимог нормативно правових актів з охорони праці, не розроблено і не затверджено відповідне положення підприємства про навчання з питань охорони праці
Не надані протоколи щорічної перевірки знань з привил електробезпеки у у електротехнічного персоналу підприємства, допущеного до обслуговування енергонасиченого обладнання (кухня, пральня)
Водіям службових автомобілів (3 чоловіка) не проведено психо-фізіологічну експертизу на право керування автотраспортом
В журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, відсутні позначки в колонці №12 "знання перевірив, допуск до роботи здійснив", стосовно дати допуску
Не надано особові картки обліку спецодягу, спецвзуття, які заводяться на кожного працівника, де вказується посада працівника, дата прийняття його на роботу, заповнюється перелік спецодягу і спецвзуття та строки носіння згідно норм, за підписом бухгалтера
Покарання: відсутні
29.01.2018 1058056 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері санітарного та епідеміологічного благополуччя населення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні