Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (3)
Дозвільні документи
Ліцензії (22)
Перевірки (15)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КРИВБАСОПТІМА"

#30001532

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
24.10.2022 3080638 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
склад
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Серафимовича, 161
склад
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Сергія Параджанова, 26
будівля ТОВ "КРИВБАСОПТІМА" (с.Кривбас, вул. Садова, 29)
53091, Дніпропетровська обл., Криворізький р-н, С. Кривбас, вул. Садова, 29
виробничі приміщення
50000, Дніпропетровська обл., Криворізький р-н, м. Кривий Ріг, вул. Цимлянська, буд. 5Д
ТОВ «КРИВБАСОПТІМА»
53020, Дніпропетровська обл., Криворізький р-н, Лозуватська С/Р С. Тернівка, вул. Садова, 10А
АЗС №4 ТОВ "КРИВБАСОПТІМА" (Херсонська область)
74200, Херсонська обл., Бериславський р-н, Смт Нововоронцовка, вул. Бериславська, 150
АЗС №3 ТОВ "КРИВБАСОПТІМА"
53100, Дніпропетровська обл., Криворізький р-н, (Девладівська Отг), С. Райполе, вул. Садова, 1К
склад
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Дніпровське Шосе, 15
склад
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Соборності, 70
АЗС №5 ТОВ "КРИВБАСОПТІМА"
53100, Дніпропетровська обл., Криворізький р-н, (Софіївська Отг), С. Любимівка, вул. 8Го Березня, 18
склад
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Вантажна, 10
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.10.2021 2922588 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Перевірка усунення порушень вимог законодавства, зазначених у приписі від 03.08.2021 №77/5.9, виданого за результатом проведення попереднього позапланового заходу державного нагляду (контролю).
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Сівачок Олег Валентинович — Головний інженер
Овсяннікова Світлана Олександрівна — головний державний інспектор відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській о
Плескун Оксана Станіславівна — головний державний інспектор відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській о
Порушення: відсутні
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
27.07.2021 2882266 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
31 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері охорони праці, промислової безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Нікіфоров Андрій Васильович — Директор ТОВ "Кривбасоптіма"
Овсяннікова Світлана Олександрівна — головний державний інспектор відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській о
Сівачок Олег Валентинович — Головний інженер ТОВ "Кривбасоптіма"
Плескун Оксана Станіславівна — головний державний інспектор відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській о
Порушення:
На АЗС №2 відсутній комплект примірників інструкцій з охорони праці, необхідний для працівників усіх професій і для всіх видів робіт підрозділу, у паперовому вигляді або на електронних носіях у доступному для працівників місці.
Роботодавцем не отримано дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме - зберігання ємностей із зрідженим газом за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький район, село Тернівка, вулиця Садова, 10А.
Оператори АЗС Нестеренко К.О., Воронкевич О.В., Моставлюк Т.В., Чорна Н.С., Хіхлова А.А., Кунах О.О., Хіхлов І.А., Неділько Л.А., які зайняті на роботах, зазначених в Переліку робіт підвищеної небезпеки, затвердженому наказом Держнаглядохоронпраці України від 26.01.2005 № 15 та зареєстрованому в Міністерстві юстиції України від 15.02.2005 № 232/10512, а саме: заповнення балонів, ємностей зі зрідженим, вибухонебезпечним газом, не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань з НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» та з НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання».
Під час укладання трудового договору з оператором АЗС Хіхловим І.А. роботодавець не проінформував його під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров'я та про його права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства.
Роботодавець не організував проведення попереднього (під час прийняття на роботу) медичного огляду: молодшому оператору АЗС Хіхлову І.А., який зайнятий на роботах із шкідливими та небезпечними умовами праці.
Роботодавцем не розроблено і не затверджено у відповідному порядку інструкцію з режиму роботи і безпечного обслуговування посудини (резервуар ЗВГ), яка повинна знаходитися на робочому місці (АГЗП у Криворізькому районі село Тернівка вулиця Садова, 10а) і видаватись під підпис обслуговуючому персоналу. Відсутні на робочих місцях схеми включення посудин.
Не проводиться випробування та настроювання запобіжно-скидного клапана (ЗСК) на резервуарі зрідженого вуглеводневого газу заводський номер 37530.
Відповідно до наказу директора від 12.04.2021 №74 відповідальним за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства на підприємстві призначено головного інженера Сівачка О.В., який не має електротехнічну підготовку та не пройшов перевірку знань у встановленому порядку (НПАОП 40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» і «Правила технічної експлуатації електроустановок споживачів»)
Головний інженер Сівачок О.В., оператори АЗС Нестеренко К.О., Воронкевич О.В., Моставлюк Т.В., Чорна Н.С., Хіхлова А.А., Кунах О.О., Хіхлов І.А., Неділько Л.А., комірники Волощинська О.В., Овчаренко М.І. не пройшли на підприємстві навчання та перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки у разі виникнення аварій.
Список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією, не погоджений з Держпраці.
У паспорті посудини що працює під тиском (резервуар ЗВГ заводський номер 37530) відсутні відомості про призначення працівника (головний інженер ТОВ «КРИВБАСОПТІМА» Сівачок Олег Валентинович). відповідального за справний стан та безпечну експлуатацію обладнання під тиском із зазначенням номера і дати наказу про призначення, прізвища, ім’я, по батькові, посади та підпису призначеного працівника, номера посвідчення та терміну його дії.
На АГЗП у Криворізькому районі село Тернівка вулиця Садова, 10а рукав, що застосовується при операціях зливання-наливання і наповненні балонів, не мають маркування із зазначенням номінального тиску та строків проведеного та чергового гідравлічних випробувань.
Роботодавець не вжив усіх необхідних заходів для забезпечення професійної підготовки комірників Волощинської О.В. та Овчаренко М.І., які здійснюють використання виробничого обладнання, а саме – виконують роботу/функції оператора АЗС, та не ознайомив зазначених працівників із ризиками, що можуть виникнути внаслідок використання виробничого обладнання.
Керівник підприємства не забезпечив перевірку знань операторів АЗС Нестеренко К.О., Воронкевич О.В., Хіхлової А.А. у встановлені строки згідно з вимогами "Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів" і "Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів", відповідно до роботи, яку вони виконують.
Не облаштоване робоче місце оператора АЗС дрібнооптового складу нафтопродуктів №2, а саме: відсутні сходи для обслуговування з майданчиків 3 одиниць надземних резервуарів з нафтопродуктами: - виконання робіт з обслуговування дихальних клапанів, які знаходяться на поверхні надземних резервуарів на висоті більше 2 метрів; - виконання роботи по з’єднанню зливного рукава від автоцистерни до продуктопроводів, які розташовані на поверхні надземних резервуарів, для зливу нафтопродуктів в ці резервуари.
Роботодавець не призначив працівників, відповідальних за організацію і безпечне виконання робіт на висоті на АЗС №2 та на дрібнооптовому складі нафтопродуктів №2.
Допуск до стажування оператора АЗС Хіхлова І.А. не оформлений наказом (розпорядженням) роботодавця. Після закінчення стажування не здійснена перевірка знань з питань охорони праці Хіхлова І.А. Відсутній наказ (розпорядження) роботодавця (або керівника структурного підрозділу) на допуск Хіхлова І.А. до самостійної роботи.
На АГЗП у Криворізькому районі село Тернівка вулиця Садова, 10а відсутня технологічна схема, яка повинна містити допустимі значення тисків і температур ЗВГ із урахуванням їх фізико-хімічних властивостей і вибухонебезпечних характеристик.
Через 5 років не переглянуто План локалізації і ліквідації аварій для «Дрібнооптового складу №2» ТОВ «КРИВБАСОПТІМА», розташованого за адресою: місто Кривий Ріг, вулиця Дніпропетровське шосе, 15, який затверджено директором підприємства у червні 2016 року.
Роботодавцем не забезпечено належне технічне обслуговування та ремонт технологічного обладнання багатопаливної АЗС №2 власними силами або шляхом укладання договору з іншим суб’єктом господарювання на виконання зазначених робіт.
Не розроблено інструкцію, яка визначає порядок заправлення автомобілів, що належать юридичним та фізичним особам, з урахуванням вимог «Інструкції про порядок приймання, зберігання, відпуску та обліку газів вуглеводневих скраплених для комунально-побутового споживання та автомобільного транспорту», затвердженої наказом Міністерства палива та енергетики України від 03.06.2002 №332.
На підприємстві, періодично один раз на три роки, не проводиться опосвідчення стану безпеки електроустановок на об’єктах за адресами: м.Кривий Ріг, вул.Дніпропетровське шосе, 15; Криворізький район, село Тернівка, вулиця Садова, 10а.
Головний інженер ТОВ «КРИВБАСОПТІМА» Сівачок Олег Валентинович, як особа, відповідальна за справний стан і безпечну експлуатацію обладнання, що працює під тиском, щодня в робочі дні не перевіряє записи в змінному журналі та не проставляє в ньому свій підпис.
Суб’єкт господарювання не подав відповідним територіальним органам Держпраці розроблені у 2019 році Декларації безпеки об'єктів підвищеної небезпеки разом з позитивними висновками експертизи, а саме: Криворізький район, село Тернівка, вулиця Садова, 10а (код ОПН 15.30001532.01.2); Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, вулиця Дніпропетровське шосе, 15 (код ОПН 12.30001532.02.2).
Операторам АЗС Кунаху О.О. та Хіхлову І.А., а також комірникам Волощинській О.В. та Овчаренко М.І. не проведено вступний інструктаж з питань охорони праці, як працівникам, які приймаються на постійну роботу, незалежно від їх освіти, стажу роботи та посади.
Роботодавець відповідно до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року №15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10511, не забезпечив проведення спеціального навчання і перевірки знань з питань охорони праці працівників, що працюють у потенційно вибухонебезпечному середовищі, належним методам запобігання вибуху і способам дій, якщо вибуху уникнути не вдалось.
Керівник підприємства не призначив наказом працівників (відповідальних осіб), які повинні оглядати автоцистерни, приймати та зливати скраплений вуглеводневий газ (далі – СВГ), відпускати СВГ в автоцистерни, та які повинні пройти курс спеціального навчання і перевірку знань з питань охорони праці, а саме: з НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» та з НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання» відповідно до пунктів 5.2.1, 6.1.1 «Інструкції про порядок приймання, зберігання, відпуску та обліку газів вуглеводневих скраплених для комунально-побутового споживання та автомобільного транспорту», затвердженої наказом Міністерства палива та енергетики України від 03.06.2002 №332, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 24.04.2003 за № 331/7652.
Головний інженер Сівачок О.В., оператори АЗС Нестеренко К.О., Воронкевич О.В., Моставлюк Т.В., Чорна Н.С., комірники Волощинська О.В., Овчаренко М.І., які зайняті на роботах, зазначених в Переліку робіт підвищеної небезпеки, затвердженому наказом Держнаглядохоронпраці України від 26.01.2005 № 15 та зареєстрованому в Міністерстві юстиції України від 15.02.2005 № 232/10512, а саме: роботах на висоті, не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань з НПАОП 0.00-1.15-07 «Правила охорони праці під час виконання робіт на висоті».
Не проводиться один раз на рік поточний ремонт запірної арматури на АГЗП у Криворізькому районі село Тернівка вулиця Садова, 10а
До виконання робіт підвищеної небезпеки та тих, що потребують професійного добору (роботи на висоті) допущені головний інженер Сівачок О.В., оператори АЗС Нестеренко К.О., Воронкевич О.В., Моставлюк Т.В., Чорна Н.С., комірники Волощинська О.В. та Овчаренко М.І. без наявності висновку психофізіологічної експертизи, відповідно до Переліку робіт, де є потреба у професійному доборі, затвердженому наказом МОЗ та Держнаглядохоронпраці України від 23.09.94 № 263/121 і зареєстрованому Міністерством юстиції України 25.01.95 з № 18/554
Головний інженер Сівачок О.В., як особа, відповідальна за відомчий контроль та справний стан і безпечну експлуатацію посудин, що працюють під тиском (відповідно до наказу директора від 12.04.2021 №78); за виконання газонебезпечних робіт на підприємстві (відповідно до наказу директора від 12.04.2021 №73), не пройшов навчання і перевірку знань з питань охорони праці в обсязі виконуваної ним роботи, а саме: - НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском»; - НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
27.04.2021 2577016 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: Додержання та виконання вимог законодавства у сферах цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Макуха Андрій Григорович — Головний інспектор Криворізького районного управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту.
Керівник не пройшов навчання з питань цивільного захисту.
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
Автозаправну станцію (об’єкт підвищеної небезпеки) не обладнано автоматизованою системою раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення
Біля місць розташування пожежної водойми не встановлено покажчик з нанесенням на нього літерного індексу ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми
Не проведено ідентифікацію щодо наявності або відсутності джерел небезпеки
Не забезпечено аварійно-рятувальне обслуговування
Не розроблено та не затверджено обсяги забезпечення працюючого персоналу засобами радіаційного та хімічного захисту.
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
05.04.2021 2558391 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
37 порушень
Предмет перевірки: додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Бойко Костянтин Анатолійович — головний інспектор ВЗНС Криворізького районного управління Головного управління ДСНС україни у Дніпропетровській області
Порушення:
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту
Лінії живлення побутового кондиціонера в операторській не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії
Не створено на об’єкті підвищеної небезпеки автоматизовану систему раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та систему оповіщення
По периметру території меж АЗС не передбачено наземне покриття, що не поширює полум’я по своїй поверхні, або зорану земельну смугу завширшки не менше ніж 5 метрів
Територія об’єкта не забезпечена відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
До роботи на АЗС допускаються особи, які не пройшли навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму і не мають про це відповідне посвідчення
АЗС не забезпечено двома пересувними порошковими вогнегасниками з масою заряду вогнегасної речовини по 100 кг кожний
Не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту
Кришки оглядових і приймальних колодязів виготовлені з металу що може привести до іскроутворення під час ударів
Не розроблено та не затверджено обсяги забезпечення працюючого персоналу засобами радіаційного та хімічного захисту
На АЗС не вивішені на видимих місцях плакати, які містять обов’язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки
Керівник не пройшов навчання з питань цивільного захисту
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту не забезпечено
На АЗС не вивішені на видимих місцях плакати, які містять обов’язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки
АЗС не забезпечено двома пересувними порошковими вогнегасниками з масою заряду вогнегасної речовини по 100 кг кожний.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення та зовнішніх установок не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту
Працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту не забезпечено
Пожежний резервуар утримується таким чином, що не забезпечує безперешкодний забір води пожежними автомобілями. Відсутній протипожежний запас води
АЗС не оснащено гучномовним зв’язком
Не створено на об’єкті підвищеної небезпеки автоматизовану систему раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та систему оповіщення
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення та зовнішніх установок не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Біля місця розташування пожежної водойми не встановлений покажчик (об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них: літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми
Не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту
Кришки оглядових і приймальних колодязів виготовлені з металу що може привести до іскроутворення під час ударів
Територія об’єкта не забезпечена відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»
Не укомплектовані згідно вимог пожежні щити, встановлені на території АЗС
Не розроблено та не затверджено обсяги забезпечення працюючого персоналу засобами радіаційного та хімічного захисту
АЗС не забезпечено: знаками пожежної безпеки; відповідними знаками попередження водіїв мототранспорту про необхідність вимкнення двигуна на відстані 15 м від паливно-роздавальних колонок; знаками про обов'язкову висадку пасажирів; дорожніми знаками, що забороняють в'їзд транспортних засобів з небезпечними та вибуховими вантажами на територію АЗС
АЗС не оснащено гучномовним зв’язком
Керівник не пройшов навчання з питань цивільного захисту
Не забезпечено аварійно-рятувальне обслуговування
Не забезпечено аварійно-рятувальне обслуговування
До роботи на АЗС допускаються особи, які не пройшли навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму і не мають про це відповідне посвідчення
АЗС не забезпечено: знаками пожежної безпеки; відповідними знаками попередження водіїв мототранспорту про необхідність вимкнення двигуна на відстані 15 м від паливно-роздавальних колонок; знаками про обов'язкову висадку пасажирів; дорожніми знаками, що забороняють в'їзд транспортних засобів з небезпечними та вибуховими вантажами на територію АЗС
Не укомплектовані згідно вимог пожежні щити, встановлені на території АЗС
Покарання:
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
29.03.2021 2572675 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Херсонській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1052
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.02.2020 1727907 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
склад
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Соборності, 70
ТОВ «КРИВБАСОПТІМА»
53020, Дніпропетровська обл., Криворізький р-н, Лозуватська С/Р С. Тернівка, вул. Садова, 10А
склад
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Дніпровське Шосе, 15
виробничі приміщення
50000, Дніпропетровська обл., Криворізький р-н, м. Кривий Ріг, вул. Цимлянська, буд. 5Д
будівля ТОВ "КРИВБАСОПТІМА" (с.Кривбас, вул. Садова, 29)
53091, Дніпропетровська обл., Криворізький р-н, С. Кривбас, вул. Садова, 29
склад
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Сергія Параджанова, 26
АЗС №4 ТОВ "КРИВБАСОПТІМА" (Херсонська область)
74200, Херсонська обл., Бериславський р-н, Смт Нововоронцовка, вул. Бериславська, 150
Учасники:
Беляєв Андрій Федорович — старший інспектор 26 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Макуха Андрій Григорович — Головний інспектор Криворізького районного управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Біля місць розташування пожежної водойми не встановлено покажчик з нанесенням на нього літерного індексу ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми
Не розроблено план проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій державного рівня у мирний час або відповідні заходи в мобілізаційних планах щодо проведення такої цільової мобілізації.
Не забезпечено накопичення на об’єкті засобів радіаційного та хімічного захисту.
Не розроблено План евакуації персоналу.
Двері евакуаційного виходу з другого поверху адміністративної будівлі зачинені та не виконані такими що замикаються лише на внутрішні запори, які відкриваються зсередини без ключа, а саме: «За наявності людей у приміщенні двері евакуаційних виходів можуть зачинятися лише на внутрішні запори, які відчиняються зсередини без ключа» та «Не допускається забивати, заварювати, замикати на замки, болтові з’єднання та інші запори, що важко відчиняються зсередини, двері на шляхах евакуації та евакуаційних виходах».
Не забезпечено Аварійно-рятувальне обслуговування
Не затверджено графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту.
Не розроблено та не затверджено обсяги забезпечення працюючого персоналу засобами радіаційного та хімічного захисту.
Допускається улаштування у сходовій клітині підсобного приміщення у адміністративній будівлі, а саме: Не допускається улаштовувати у сходових клітках приміщення будь-якого призначення (кіоски), обладнання.
Не забезпечено лінію живлення до кондиціонера, автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, у кабінеті головного інженера у адміністративній будівлі, а саме: Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів необхідно забезпечувати автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Працівники об’єкту не забезпечені засобами індивідуального захисту
Не створено Плани взаємодії.
Відсутня Програма загальної підготовки працівників.
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у приміщенні адміністративно-побутового комплексу зі складом паливно-мастильних матеріалів, а саме: «Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби)».
На об’єкті не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту. (У куточку тематично оформляються стенди, розміщуються схеми, навчальні посібники і зразки, передбачені програмами підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях).
Керівник не пройшов навчання з питань цивільного захисту в установленому законодавством порядку.
Не надано акт проведення прихованих робіт в адміністративній будівлі, а саме: «У разі прихованого прокладання таких проводів (кабелів) їх необхідно ізолювати від горючих основ (конструкцій) суцільним шаром негорючого матеріалу, що підтверджується актом проведення прихованих робіт».
Не проведено повторну ідентифікацію потенційно – небезпечного об’єкту, так як була змінена номенклатура небезпечних речовин та їх кількість, а саме шляхом встановлення газового модуля, на складі паливо-мастильних матеріалів.
Допускається встановлення кондиціонеру на відстані менше 1 м від горючих матеріалів (шафи) у приміщенні бухгалтерії адміністративної будівлі, а саме: Електричне обладнання, машини, апарати, прилади, електрощити зі ступенем захисту оболонок менше ІР 44 повинні розміщуватися на відстані не менше 1 м від горючих матеріалів, за винятком матеріалів груп Г1, Г2.
На об’єкті підвищеної небезпеки не створено автоматизовану систему раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та систему оповіщення
Не розроблено та не затверджено обсяги забезпечення працюючого персоналу об’єкта засобами радіаційного та хімічного захисту.
Не проведено навчання керівника об’єкту на територіальних курсах цивільної оборони
Допускається утримання сходів на перепадах висот не пофарбованими у адміністративній будівлі, а саме: Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд необхідно утримувати справними, пофарбованими.
Відсутні плакати, які містять обов’язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.12.2019 1709129 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Дніпропетровській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Солонько Світлана Миколаївна — головний спеціаліст - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища відділу інструметально - лабораторного контролю
Чернушко Галина Володимирівна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу
Гавва Ганна Володимирівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу
Порушення:
Розрахунок податкового зобов’язання з екологічного податку, що справляються за викиди в атмосферне повітря здійснюється, але не по всім джерелам викидів (крім необлікованих).
При обстеженні підприємства виявлено джерело утворення викидів, які не обліковані в матеріалах інвентаризації джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а саме: - на проммайданчику № 2 (м. Кривий Ріг, вул. С.Параджанова (Вахрушева), 26) виявлено неорганізовані джерела - закритий склад ПММ, насосна установка для зливання масел із резервуарів тощо. Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від вище зазначеного джерела відсутній.
За результатами інструментальних вимірювань проведених під час інвентаризації 2018 року ПП «ТЕХНАЛАДКА» зафіксовано: - наднормативні викиди (викид без дозволу) від котла «Alter KT-3EPG» ДВ №11 (промислового майданчика №2 по вул. С.Параджанова (Вахрушева), буд.26, м. Кривий Ріг) по оксидах азоту та вуглецю, сірки діоксиду, речовинах у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційованих за складом (акт від 02.08.2018).
До теперішнього часу підприємством не надана інформація на запити Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області від 06.07.2018 №4-5860-8-3 та від 06.09.2018 №4-11270-8-3 щодо надання довідки про кількість годин роботи джерела викидів в наднормативному режимі.
Державна статистична звітність у сфері охорони атмосферного повітря підприємством не складається.
За результатами інспекційної перевірки зафіксовані наднормативні викиди внаслідок перевищення затверджених граничнодопустимих викидів відповідно Дозволу №1211036900-411 на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами по оксидах вуглецю та сірки діоксиду від ДВ №2 (котел «Alter KT-3EPG»), протокол вимірювань вмісту забруднюючих речовин в організованих викидах стаціонарних джерел № 29-19-2.
За результатами інструментальних вимірювань проведених під час інвентаризації промислового майданчика №1, по вул. Соборності, буд.70, м. Кривий Ріг 2017 року ПП «ТЕХНАЛАДКА» зафіксовано: - наднормативні викиди (викид з перевищенням затверджених нормативів гранично-допустимих викидів) від котла «Ferroli Seven» ДВ №1 по оксидах азоту та вуглецю (акт від 27.02.2017); - наднормативні викиди (викид без дозволу) від котла «Alter KT-3EPG» ДВ №2 по оксидах азоту та вуглецю, сірки діоксиду, речовинах у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційованих за складом (акт від 17.07.2017).
За результатами попередньої позапланової перевірки дотримання вимог природоохо-ронного законодавства, з метою усунення виявлених порушень природоохоронного законодавства підприємству було надано 7 пунктів припису (у сфері охорони атмосферного повітря) від 21.06.2018 № 4-5412-4-3, припис в повному обсязі не виконано.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.11.2019 1704453 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Техногенна безпека та пожежна безпека, цивільний захист
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Будівля на території АЗС не обладнана системою пожежної сигналізації, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не надано акт проведення прихованих робіт в адміністративній будівлі, а саме: «У разі прихованого прокладання таких проводів (кабелів) їх необхідно ізолювати від горючих основ (конструкцій) суцільним шаром негорючого матеріалу, що підтверджується актом проведення прихованих робіт».
Не подано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не затверджено графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту.
Не розроблено та не затверджено обсяги забезпечення працюючого персоналу об’єкта засобами радіаційного та хімічного захисту.
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крокви, лати) складської будівлі на території АЗС, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності»
Допускається улаштування у сходовій клітині підсобного приміщення у адміністративній будівлі, а саме: Не допускається улаштовувати у сходових клітках приміщення будь-якого призначення (кіоски), обладнання
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності».
Не забезпечено накопичення на об’єкті засобів радіаційного та хімічного захисту.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.08.2019 1677896 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки з метою перевірки виконання вимог раніше виданого припису від 24.06.2019 року № 41/6.4
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.08.2019 1672819 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Позапланова перевірка дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки ТОВ "КРИВБАСОПТІМА" з метою визначення готовності АГЗП по вул.Садовій, 10А, села Тернівка Криворізького району Дніпропетровській області
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Нікіфоров А.В. — Директор ТОВ "Кривбасоптіма"
Нікіфоров А В — Директор ТОВ "Кривбасоптіма"
Ряскіх О А — головний інженер тов "кривбасоптіма"
Ряскіх О.А. — головний інженер тов "кривбасоптіма"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.06.2019 1403456 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
31 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Порушення:
Не розроблена та не затверджена виробнича інструкція для персоналу, який обслуговує обладнання під тиском, на підставі інструкції з монтажу і експлуатації виробника або постачальника обладнання під тиском з урахуванням компонування устаткування
Роботодавець не отримав дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: - газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних зонах
Не облаштоване робоче місце комірника дрібнооптового складу паливно-мастильних матеріалів (не відремонтовані сходи та майданчик для обслуговування 2-х наземних резервуарів з нафтопродуктами: ДТ і А-92
Шляхи пересування працівниками підприємства на території дрібнооптового складу паливно-мастильних матеріалів не мають рівного покриття для легкого і безпечного проходу до 2-х наземних резервуарів з нафтопродуктами: ДТ і А-92
Видача робітникам та повернення ними спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту (далі - ЗІЗ) не обліковуються в особистих картках обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту (ЗІЗ), що унеможливлює встановити своєчасність та повноту забезпеченості працівників цими ЗІЗ
Роботодавець не отримав дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме: обладнання, призначене для експлуатації в потенційно вибухонебезпечному середовищі, а саме: • колонка паливороздовальна типу MZ6104 – 2 од.; • резервуар сталевий Р-25ДКС – 2 од.
Не організовано розроблення і складання декларації безпеки об'єктів підвищеної небезпеки, а саме: АЗС №2 (Дніпропетровська область, Криворізький район, с. Тернівка, вул. Садова, 10А)
Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці не переглянуто у зв'язку із внесенням змін до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці наказом Міністерства соціальної політики № 140 від 30.01.2017
Рукави, що застосовуються при наповненні балонів (заправки автомобілів), не мають маркування із зазначенням строків проведеного та чергового гідравлічних випробувань
На АГЗП відсутня технологічна схема, яка повинна містити допустимі значення тисків і температур ЗВГ із урахуванням їх фізико-хімічних властивостей і вибухонебезпечних характеристик
Інструкція з охорони праці №1 для оператора АЗС не містить обов'язкових для дотримання працівниками вимог з охорони праці при експлуатації АГЗП
Відсутня інформація про випробування та настроювання запобіжно-скидного клапана (ЗСК) на резервуарі зрідженого вуглеводневого газу заводський №37530, тому як відсутня пломба на ЗСК
Не складено акт, що підтверджує проведення монтажних робіт і налагодження обладнання під тиском (резервуар зрідженого вуглеводневого газу заводський №37530)
На обладнанні під тиском (резервуар зрідженого вуглеводневого газу заводський №37530), відсутня на видному місці табличка форматом не менше ніж 300 на 200 мм із зазначенням таких даних: - дозволений тиск; - число, місяць і рік наступних внутрішнього (зовнішнього) огляду і гідростатичного випробування
Перед заповненням резервуару зрідженого вуглеводневого газу, заводський №37530, не забезпечено приймання обладнання для комплексного випробування
Освітлювальна арматура (скляні ковпаки, рефлектори, металеві частини та ін.) і лампи всіх видів освітлення на об’єктах підприємства не очищуються в терміни, але не менше двох разів на рік
Не проводиться один раз на рік поточний ремонт запірної арматури
Не проводиться технічне обслуговування резервуарної установки ЗВГ (один раз на три місяці при плюсових температурах зовнішнього повітря і не рідше одного разу на місяць – при мінусових)
Положення про службу охорони праці підприємства не переглянуто у зв'язку із внесенням змін до Типового положення про службу охорони праці наказом Міністерства соціальної політики № 148 від 31.01.2017
Виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: - роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра здійснюються роботодавцем за відсутності декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці
На вибухозахищене електрообладнання дрібнооптового складу паливно-мастильних матеріалів та АЗС не заведені паспорти індивідуальної експлуатації, в яких поряд з паспортними даними слід зазначати обсяги ремонтів, результати профілактичних випробувань і заміри параметрів вибухозахисту (ширина і довжина щілини, значення надмірного тиску та ін.), зафіксовані аварії і дефекти, що мали місце в процесі експлуатації
Працівникам дрібнооптового складу паливно-мастильних матеріалів не надано необхідні технічні документи щодо експлуатації виробничого обладнання, що використовується в роботі, в частині експлуатації дихальної арматури резервуарів з нафтопродуктами (дихальні клапани)
До переліку інструкцій з охорони праці, який затверджений наказом роботодавця від 18.07.2016 №101/1, не внесено інструкцію з охорони праці при виконанні газонебезпечних робіт
Положення про Систему управління охороною праці на підприємстві, не переглянуто у зв’язку зі змінами в штатному розкладі
Не розроблено інструкцію з охорони праці при виконанні газонебезпечних робіт
Перелік робіт з підвищеною небезпекою підприємства не враховує специфіку виробництва
В паспортах на заземлювальні пристрої (виконавча документація) на об’єкти підприємства відсутні виконавчі схемивиконавчі схеми
На газопроводах АГЗП не нанесено позначки напряму руху потоку газу
Відсутні результати зовнішнього огляду електропроводок (не менше одного разу на три місяці) на об’єктах підприємства, які фіксуються в оперативному або спеціальному журналі
Не розроблено план локалізації і ліквідації можливих аварій в системі газопостачання (автомобільний газозаправний пункт зрідженого вуглеводневого газу)
На дрібнооптовому складі паливно-мастильних матеріалів не відновлена пошкоджена видима частина заземлювального пристрою для з'єднання заземлювального провідника під час зливу нафтопродукту із автоцистерни
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.06.2018 519369 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
25 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
АЗС
Дніпропетровська Облсть, м. Кривий Ріг, вул. Сергія Параджанова, 26
офіс
Дніпропетровська Облсть, м. Кривий Ріг, вул. Соборності, 70
АЗС
Дніпропетровська Облсть, м. Кривий Ріг, вул. Дніпровське Шосе, 15
АЗС ТОВ "КРИВБАСОПТІМА"
Дніпропетровська обл., Криворізький р-н, С. Тернівка, вул. Садова, 10
АЗС ТОВ «КРИВБАСОПТІМА»
Дніпропетровська обл., Криворізький р-н, С. Тернівка, вул. Садова, 10
Учасники:
Нікіфоров Андрій Васильович — Директор ТОВ «КРИВБАСОПТІМА»
Ряскіх Олександр Анатолійович — головний інженер підприємства
Порушення:
Не розроблений графік планових робіт з очищення від відкладень пірофорного сірчистого заліза, а саме: На складах ЛЗР та ГР необхідно дотримуватися таких вимог пожежної безпеки: для резервуарів, де зберігаються сірчисті нафтопродукти, повинен розроблений графік планових робіт з очищення від відкладень пірофорного сірчистого заліза.
Біля місць розташування пожежної водойми не встановлено покажчик з нанесенням на нього літерного індексу ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми
Не організовано проведення інструктажів з питань техногенної безпеки з занесенням у журнал реєстрації інструктажів з питань техногенної безпеки.
Допускається улаштування у сходовій клітині підсобного приміщення, а саме: Не допускається улаштовувати у сходових клітках приміщення будь-якого призначення (кіоски), обладнання;
Виконати захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008, а саме: Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не забезпечено накопичення на об’єкті засобів радіаційного та хімічного захисту.
Не подано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги, а саме: «Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби)».
Будівля не обладнана системою пожежної сигналізації, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту.
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крокви, лати) будівлі, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності»
Виконати захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008, а саме: Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крокви, лати) будівлі, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності»
Не проведено навчання керівника об’єкту на територіальних курсах цивільної оборони
Не розроблено та не затверджено обсяги забезпечення працюючого персоналу об’єкта засобами радіаційного та хімічного захисту.
Система протипожежного захисту знаходиться в несправному стані (Усі системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) мають бути справними і утримуватися в постійній готовності до виконання роботи. Несправності, які впливають на їх працездатність, повинні усуватися негайно, інші несправності усуваються в передбачені регламентом терміни, при цьому необхідно робити записи у відповідних журналах).
Не розроблено та не затверджено графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту.
Не розміщено вогнегасник в приміщенні торгового залу шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 метра від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення, а саме: Переносні вогнегасники повинні розміщуватися шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення;
Вихід на горище адміністративної будівлі з 2-го поверху не обладнано протипожежним люком з відповідною межею вогнестійкості, а саме: Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах.
На території не встановлений спеціальний пожежний щит (стенд), а саме: Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м-2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м2 захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. На пожежних щитах (стендах) повинні розміщуватися ті первинні засоби гасіння пожежі, які можуть застосовуватися в даному приміщенні, споруді, установці. Пожежні щити (стенди) та засоби пожежогасіння повинні бути пофарбовані у відповідні кольори згідно з ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Не надано акт проведення прихованих робіт, а саме: «У разі прихованого прокладання таких проводів (кабелів) їх необхідно ізолювати від горючих основ (конструкцій) суцільним шаром негорючого матеріалу, що підтверджується актом проведення прихованих робіт».
Пожежні щити на території підприємства не доукомплектовано первинними засобами пожежогасіння згідно норм
Не розроблений графік планових робіт з очищення від відкладень пірофорного сірчистого заліза, а саме: На складах ЛЗР та ГР необхідно дотримуватися таких вимог пожежної безпеки: для резервуарів, де зберігаються сірчисті нафтопродукти, повинен розроблений графік планових робіт з очищення від відкладень пірофорного сірчистого заліза.
Не розроблено та не затверджено обсяги забезпечення працюючого персоналу закладу освіти, засобами радіаційного та хімічного захисту.
Допускається встановлення кондиціонеру у кабінеті інженера на відстані менше 1 м від горючих матеріалів, а саме: Електричне обладнання, машини, апарати, прилади, електрощити зі ступенем захисту оболонок менше ІР 44 повинні розміщуватися на відстані не менше 1 м від горючих матеріалів, за винятком матеріалів груп Г1, Г2.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.06.2018 1203093 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.02.2018 1603977 Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог чинного законодавства згідно запиту про затвердження експертної потужності
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Нікіфоров Андрій Васильович — Директор ТОВ "КРИВБАСОПТІМА"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні