Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Перевірки (4)

ЗАКАРПАТСЬКА АКАДЕМІЯ МИСТЕЦТВ

#26465086

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
07.06.2022 3005787 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.06.2020 2128329 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Закарпатській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Петрик Роман Іванович — Головний інспектор відділу запобігання НС Ужгородського районного управління ГУ ДСНС України у Закарпатській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.12.2019 2043591 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Закарпатській області Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Ярмола Михайло Петрович — Провідний фахівець
Садварій Владислав Володимирович — Головний інспектор Ужгородського МРВ УДСНС України у Закарпатській області
Порушення:
На вогнегасниках відсутні облікові номери
Для всіх приміщень не визначено категорію щодо вибухопожеже небезпеки
Переносні вогнегасники не розміщуються шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатньої для її повного відчинення
Встановлені на вікнах грати не відкриваються
У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів, а здійснено за допомогою «скруток»
Будинки, приміщення та споруди системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» не обладнано
В коридорі опорядження стін виконано з горючих матеріалів
Приміщення не забезпечені в повному обсязі відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Сходові клітки, внутрішні відкриті, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказівним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки)
У приміщенні, яке має один евакуаційний вихід, одночасно розміщено (перебуває) більше 50 осіб
Покарання: відсутні
04.11.2019 1599448 Надання освітніх послуг у системі вищої освіти Державна служба якості освіти України Проведено
30 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері вищої освіти
Учасники:
Сірик Оксана Михайлівна — начальник відділу організаційно-аналітичного супроводу заходів державного нагляду (контролю) департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих Державної служби якості освіти України
Кіосова Марина Сергіївна — головний спеціаліст департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих Державної служби якості освіти України
Хіль Олена Михайлівна — проректор з науково-педагогічної роботи та інноваційно-інформаційної роботи одеської національної музичної академії імені а. в. нежданової
Красницький Іван Васильович — декан юридичного факультету львівського державного університету внутрішніх справ
Хижинський Володимир Вікторович — доцент кафедри художньої кераміки, дерева, скульптури та металу київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. михайла бойчука
Порушення:
Підвищення кваліфікації та стажування педагогічних, науково-педагогічних працівників забезпечується частково, з порушенням періодичності. Планування підвищення кваліфікації та стажування на кафедрі дизайну відсутнє.
Результати підвищення кваліфікації та проходження стажування під час обрання на посаду за конкурсом чи укладення трудового договору з науково-педагогічними працівниками не враховуються.
У 2018-2019 роках Вченою радою ЗВО встановлення ліміту стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія, у відсотках (у діапазоні від 40 до 45) фактичної кількості студентів денної форми навчання не визначалось.
Організаційна структура з моменту перейменування закладу у 2016 році не затверджена. Штатними розписами Академії на 2016-2019 роки передбачено лише одну посаду декана та не передбачено посад завідувачів кафедр та ученого секретаря взагалі.
Всупереч вимог абзацу 2 пункту 2 розділу 11 Умов прийому та Правил прийому до Академії, укладання і реєстрація укладених договорів про надання освітніх послуг між закладом та фізичною (юридичною) особою відбувалися до моменту зарахування вступників.
Конкурсний відбір на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників здійснюється з порушеннями. У 2018 році на посади професорів, доцентів, старших викладачів, викладачів усіх кафедр (шість) конкурс було оголошено на неповні ставки, також зафіксовано випадки обрання за конкурсом осіб одночасно на дві посади із занесенням відповідних записів до трудових книжок працівників.
Навчальний план підготовки здобувачів освітнього ступеня бакалавра «Дизайн середовища» за спеціальністю 022 Дизайн розроблено та затверджено 12.07.2018 року без урахування вимог освітньо-професійної програми «Дизайн середовища», затвердженої 22.06.2018 року. У навчальному плані перелік та обсяг навчальних дисциплін не співпадає з переліком освітніх компонентів за ОПП, послідовність вивчення дисциплін визначається частково, кількість кредитів ЄКТС за вибірковими дисциплінами не розподілено.
Навантаження одного навчального року за навчальними планами підготовки здобувачів за освітніми ступенями бакалавра та магістра денної форми навчання встановити неможливо, оскільки вони не містять переліку дисципліни за вибором, а лише посилання на каталог вибіркових дисциплін, який не затверджений, із зазначенням загальної кількості кредитів для цієї позиції без розподілу кредитів за семестрами.
Кошти на реалізацію студентським самоврядуванням своїх функцій не виділяються.
Керівник бібліотеки Академії вченою радою за конкурсом не обиралась.
У складі Приймальної комісії Академії 2019 року серед членів відсутній(і) заступник(и) відповідального секретаря Приймальної комісії.
У структурі Академії діє два факультети, якими керують декани, обрані за конкурсом, незважаючи на те, що штатними розписами закладу на 2018 та 2019 роки передбачено лише одну посаду декана.
Додатком 1 до Правил прийому до Закарпатської академії мистецтв у 2017, 2018 та 2019 роках не визначено перелік акредитованих та неакредитованих освітніх програм, за якими здійснюється прийом на кожний рівень вищої освіти.
Рішення про відрахування студентів з закладу вищої освіти та їх поновлення на навчання приймаються без погодження з органом студентського самоврядування.
На посаду завідувача кафедри сучасних інформаційних технологій та веб-дизайну у 2018 році призначено Пономаренко Н. С. терміном на три роки, що суперечить вимогам щодо строку призначення керівника кафедри.
Оплату праці членам екзаменаційної комісії з проведення державної атестації здобувачів освітніх ступенів магістра та бакалавра у 2019 році здійснено із розрахунку 1 година на одного здобувача, що перевищує норму. Робота екзаменаційної комісії під час проведення державної атестації здобувачів ступеня магістра тривала 3 дні по 10, 10 та 7 годин на кожен день відповідно, що перевищує максимально допустиму норму в шість годин на день.
До складу стипендіальної комісії входять 6 (шість) представників органів студентського самоврядування (повний склад комісії – 13 осіб), що становить менше ніж 50 відсотків складу стипендіальної комісії.
Затверджена кількість годин навчального навантаження на 1 ставку науково-педагогічних працівників у 2019-2020 році за посадою професора складає 300-350 годин, доцента – 600-650 годин, старшого викладача, викладача – 650-750 годин, що вказує на перевищення граничної норми навчального навантаження доцента в межах 10 %, старшого викладача та викладача в межах 10-25 %.
До складу вченої ради Академії входить за посадою як учений секретар керівник навчального відділу Бокшан А. М., незважаючи на те, що посади ученого секретаря вона не обіймає та штатним розписом закладу така посада не передбачена.
Кошти на забезпечення діяльності наукового товариства студентів не виділялися. Вчена рада ЗВО питання виділення таких коштів не розглядала.
У протоколах вченої ради за 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020 н. р. питання щодо ухвалення фінансового плану і річного фінансового звіту закладу не відображено.
Рішення про поселення осіб, які навчаються у закладі вищої освіти, у гуртожиток і виселення їх із гуртожитку приймаються без погодження з органом студентського самоврядування.
На офіційному сайті Академії (http://artedu.uz.ua) інформація про рішення приймальної комісії у 2019 році, на яких розглядалися питання, пов’язані з прийомом, обсяги прийому за державним замовленням за кожною конкурсною пропозицією (спеціальністю, освітньою програмою) та ступенем, у тому числі про кількість місць, що виділені для вступу за квотами, відсутня.
Освітні програми підготовки здобувачів освітніх ступенів бакалавра та магістра, затверджені та введені в дію від 22.06.2018, місять неповний перелік освітніх компонентів (відсутній перелік освітніх компонентів за вибором), послідовність вивчення дисциплін визначають частково, кількість кредитів ЄКТС за вибірковими компонентами не розподілено. Протягом 2018/2019 навчального року освітньо-професійні програми підготовки здобувачів освітніх ступенів бакалавра та магістра в Академії не були оновлені відповідно до затверджених стандартів вищої освіти.
Визначені законом умови для діяльності органів студентського самоврядування не створені: відсутнє окреме приміщення обладнане відповідно до вимог закону; відповідна угода між керівництвом закладу та органом студентського самоврядування не укладена.
У структурі Академії діє шість кафедр, якими керують завідувачі, обрані за конкурсом, незважаючи на те, що штатними розписами закладу, затвердженими МОН, на 2018 та 2019 роки не передбачено жодної посади завідувача кафедри.
Правила внутрішнього розпорядку Академії затверджені лише для працівників та не містять частин, що стосуються осіб, які навчаються.
Спеціального приміщення для діяльності наукового товариства студентів (обладнаного меблями, оргтехнікою, телефонним зв’язком, постійним доступом до Інтернету, з місцями для встановлення інформаційних стендів тощо) в ЗВО немає.
Рішення про переведення осіб, які навчаються у закладі вищої освіти за рахунок коштів фізичних (юридичних) осіб, на навчання за державним замовленням приймаються без погодження з органом студентського самоврядування.
Склад вченої ради Академії у 2017 році затверджено без дотримання строків оголошення виборів та затвердження нового складу вченої ради.
Покарання: відсутні