Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Перевірки (3)

КОМУНАЛЬНИЙ ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ЯСЛА-САДОК №152 "КРИНИЧКА" МАРІУПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ"

#26442965

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
11.07.2022 3157430 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
КДНЗ"ЯСЛА-САДОК №152 "КРИНИЧКА" МАРІУПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ"
Донецька обл., м. Маріуполь, просп. Перемоги, буд. 121
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.06.2021 2858930 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: додержання і виконання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Лук'янов Андрій Володимирович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Порушення:
Не здійснено розрахунок потреби в засобах індивідуального захисту органів дихання та план накопичення ЗІЗ.
Не проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки посадові особи та працівники у порядку, встановленому ПКМУ від 26 червня 2013 року №444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не забезпечено приміщення необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння (вогнегасниками).
Допускається зняття дверей сходових кліток (1 поверх)
Не утримуються в постійній готовності до виконання роботи системи протипожежного захисту (далі - СПЗ)
Не забезпечено працюючий персонал закладу засобами індивідуального захисту органів дихання згідно діючих нормативних актів.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснено за допомогою скруток, а не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів. (Приміщення кухні)
Адресні вказівники, які встановлені на фасаді, освітлювати у темний час доби.
Не забезпечені сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності системи протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”, а саме: існуючі системи протипожежного захисту (пожежна сигналізація та система керування евакуюванням) здати на технічне обслуговування та пультове спостереження (ДБН В.2.5.-56:2014, п. 5.7, п. 5.8., п. 7.2.2.)
Допускається застосування будівельних матеріалів для об-лицювання стін на шляхах евакуації з вищими показни-ками пожежної небезпеки ніж нормовані. (дерев’яне обли-цювання коридору першого поверху)
В закладі не створено резервний фонд вогнегасників для заміни вогнегасників які направлені на перезарядку технічне обслуговування та роботи, пов’язані з їхнім ремонтом.
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи несправні, а саме знаходяться в аварійному стані. (евакуаційний вихід з 9 групи)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
25.11.2020 2266734 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
17 порушень
Предмет перевірки: Додержання і виконання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Екзархо Вікторія Вікторівна — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Кривошеєва Валентина Іванівна — Провідний інспектор відділу організації профілактичної роботи Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Фтіц Григорій Віталійович — Головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Порушення:
Експлуатація вогнегасників не здійснюється відповідно до вимог нормативних актів, а саме: огляд вогнегасників при їх експлуатації, особою, відповідальною за пожежну безпеку на об'єкті, не проводиться не рідше одного разу на місяць.
Допускається зняття дверей сходових кліток (1 поверх)
Допускається застосування будівельних матеріалів для облицювання стін на шляхах евакуації з вищими показниками пожежної небезпеки ніж нормовані (дерев’яне облицювання коридору першого поверху).
Не здійснено розрахунок потреби в засобах індивідуального захисту органів дихання та план накопичення ЗІЗ.
Не утримуються в постійній готовності до виконання роботи системи протипожежного захисту (далі – СПЗ).
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності СПЗ відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: існуючі системи протипожежного захисту (пожежна сигналізація та система керування евакуюванням) не знаходяться на технічному обслуговуванні та пультовому спостереженні (ДБН В.2.5-56:2014, п. 5.7; п. 5.8; п. 7.2.2).
Не забезпечено працюючий персонал закладу засобами індивідуального захисту органів дихання згідно діючих нормативних актів.
Не доукомплектовано пожежний щит засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт.
Адресні вказівники, які встановлені на фасаді, не освітлюються в темний час доби.
У закладі наказом чи інструкцією не встановлений протипожежний режим, який містить порядок: утримання шляхів евакуації; використання побутових електронагрівальних приладів; проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; проїзду та стоянки транспортних засобів; відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; проходження посадовими особами навчання та перевірки знань з питань пожежної безпеки; організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного, а також навчального обладнання; скликання у разі виникнення пожежі членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони, посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, виклику вночі, у вихідні та святкові дні; дій у разі виникнення пожежі: порядок і спосіб оповіщення учасників навчально-виховного процесу, послідовність їх евакуації, виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснено за допомогою скруток, а не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (приміщення кухні, група № 1)
Приміщення закладу не забезпечені необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння (вогнегасниками).
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи несправні, а саме знаходяться в аварійному стані. (евакуаційний вихід з 9 групи).
Не проведено технічне обслуговування та перевірка на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не забезпечено евакуаційним освітленням сходові клітки, коридори, проходи, та інші шляхи евакуації.
Не проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки посадові особи та працівники у порядку, встановленому ПКМУ від 26 червня 2013 року №444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
В закладі не створено резервний фонд вогнегасників для заміни вогнегасників які направлені на перезарядку технічне обслуговування та роботи, пов’язані з їхнім ремонтом.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом