Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (3) Будівництво (2) Перевірки (5)

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СТРИЙСЬКА МІСЬКА СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА"

#26308646

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
24.01.2022 3217530 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Львівській області Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства про працю в частині трудового договору, тривалості робочого часу, часу відпочинку, оплати праці, загальнообов'язкового державного соціального страхування
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Веліахмедов Борис Заїдович — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів у Львівській області
Сироїжко Ольга Євстахіївна — головний держаний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів у Львівській області
Гураль Назар Володимирович — Головний державний інспектор відділу експертизи умов праці Управління з питань праці.
Порушення:
Компенсація працівникам втрати частини заробітної плати у зв’язку із порушенням строків її виплати відповідно до індексу зростання цін на споживчі товари і тарифів на послуги у порядку, встановленому чинним законодавством, не провадиться при виплаті заборгованої заробітної плати. Так, заробітну плату за серпень 2021 року 20 працівникам виплачено у жовтні 2021 року; заробітну плату за вересень 2021 року 26 працівникам виплачено у листопаді 2021 року, заробітну плату за жовтень 2021 року 23 працівникам виплачено у грудні 2021 року, не нараховано та не проведено до оплати компенсацію працівникам втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням строків її виплати.
Документи для призначення допомоги по вагітності і пологах розглядається пізніше десяти днів з дня їх надходження, а саме: в ході інспекційного відвідування адміністрацією Підприємства надано електронний листок непрацездатності номер ЛН 1018297-2001749543-1 з датою відкриття 25.10.2021 (вагітність та пологи) Уграк Ірини Юріівни виданий КНП Стрийсьим пологовим будинком, з датою закриття 27.02.2022. Адміністрацією Підприємства надано протокол від 18.11.2021 №10 засідання комісії із соціального страхування/рішення уповноваженого КНП «Стрийська міська стоматологічна поліклініка». З наведеного вище встановлено порушення вимог абзацу першого частини першої статті 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» - в частині розгляду документів про призначення допомоги по вагітності та пологах пізніше десяти днів з дня їх надходження.
При огляді табелів обліку робочого часу, які є підставою для нарахування заробітної плати та відомостей нарахування заробітної плати за листопад 2021 року встановлено, що розмір заробітної плати 2-х працівників за повністю виконану місячну норму є менший за розмір мінімальної заробітної плати, зокрема у листопаді відпрацювали повну норму робочого часу наступні працівники - Данчук О.М нараховано заробітну плату у розмірі 5842,27 грн (відпрацьовано 145,2 години) , Форостина О – нарахровано 5593,41 грн (відпрацьовано 145,2 години.
Заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки не виплачується не пізніше ніж за три дні до початку відпустки, зокрема: з 01.01.2022 згідно наказу №159-К надано щорічну відпустку Уграку Ю.М. заробітну плату за весь час відпустки виплачено 04.01.2022 згідно платіжного доручення №1 від 04.01.2022.
в ході заходу контролю адміністрацією Підприємства надано правила внутрішнього трудового розпорядку (далі – Правила) при огляді яких встановлено, що в Правилах не встановлено вихідні дні для працівників Підприємства.
порушено вимоги п.2.5 гл.2 «Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників» затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Міністерства соц. захисту населення № 58 від 29.07.93 - із кожним записом, що заноситься до трудової книжки на підставі наказу про призначення на роботу, переведення і звільнення, працівники не ознайомлені під розписку в особовій картці, зокрема: Уграк Ю.М.. не ознайомлений під підпис у розділі ІІІ «Призначення та переведення» особової картки працівника форми № П-2 (копії особових карток працівників форми П-2 додаються).
Черговість надання відпусток визначена графіком, затверджений директором КНП «Стрийська міська стоматологічна поліклініка» Б. Форостина, і доведений до відома всіх працівників однак не погоджено з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником)
Адміністрацією Підприємства кошти на оплату праці спрямовуються не у першочерговому порядку. Оскільки станом на час заходу контролю у Підприємстві мало місце порушення строків виплати заробітної плати, яке призвело до формування заборгованості в сумі 69,5 тис. грн. перед 19 працівниками (частина заробітної плати за листопад 2021 року), яка погашена в ході заходу контролю.
При вивченні документів, що стосуються нарахування та виплати заробітної плати, встановлено, що заробітна плата працівникам Підприємства виплачується з порушенням шістнадцятиденного проміжку між виплатами, та пізніше семи днів після періоду за який здійснюється виплата, що призвело до формування заборгованості із виплати заробітної плати, яка станом на 01.01.2022 року становила 69,5 тис. грн. перед 19 працівниками (частина заробітної плати за листопад 2021 року), яка погашена в ході заходу контролю. Також встановлено, що адміністрацією Підприємства не забезпечено виплату частини заробітної плати за грудень 2021 року в розмірі 79,9 тис. грн..
З наданих відомостей нарахування заробітної плати та відомостей розподілу виплат за період з січня 2021 року по грудень 2021 року, встановлено, що працівникам індексація грошових доходів не нараховувалась та одночасно не виплачувалась в відповідні періоди для її нарахування, а саме: у червні 2021 – листопаді 2021 року стосовно 34 працівників.
Покарання: відсутні
10.08.2020 2144922 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Львівській області Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин, тривалості робочого часу, часу відпочинку, оплати праці
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Блажевська Роксолана Богданівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів у Львівській області
Климчук Наталія Анатоліївна — заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів у Львівській області
Щерба Наталія Романівна — заступник начальника управління-начальник відділу
Порушення:
При вивченні табелів обліку робочого часу, які є підставою для нарахування заробітної плати, та відомості нарахування заробітної плати за липень 2020 року встановлено, що розмір заробітної плати 14-ох працівників (лікарів) за повністю виконану місячну норму праці є меншим за розмір мінімальної заробітної плати. Вказане порушення допущено стосовно наступних працівників, які в липні 2020 року відпрацювали повну норму робочого часу: Глинська М.Б. – нараховано заробітну плату в сумі 3101,80 грн; Дасюк І.П. – нараховано заробітну плату в сумі 1157,36 грн; Данчук О.М. – нараховано заробітну плату в сумі 3188,42 грн; Коник У.В. – нараховано заробітну плату в сумі 1490,03 грн; Красій О.В. – нараховано заробітну плату в сумі 4302,58 грн; Миргородська Ю.В. – нараховано заробітну плату в сумі 3127,56 грн; Нагірний І.М. – нараховано заробітну плату в сумі 4197,12 грн; Проценко Г.Я. – нараховано заробітну плату в сумі 3175,47 грн; Сачок Т.С. – нараховано заробітну плату в сумі 3754,34 грн; Сачок Л.Г. – нараховано заробітну плату в сумі 2926,16 грн; Стефанів Т.М. – нараховано заробітну плату в сумі 3754,34 грн; Уграк І.Ю. – нараховано заробітну плату в сумі 2532,71 грн; Уграк Ю.М. – нараховано заробітну плату в сумі 3510,03 грн; Кушпер О.Б. – нараховано заробітну плату в сумі 2361,50 грн.
При звільненні працівників в окремих випадках грошова компенсація виплачується не за всі не використані ними дні щорічної відпустки. Зокрема, вказане порушення допущено відносно Бурбулевича М.В., якого звільнено з роботи 02.07.2020.
Трудовий договір, укладений на невизначений строк, розривається працівником за наявності письмового попередження власника або уповноваженого ним органу не за два тижні, а саме: наказом №58-К від 30.06.2020 звільнено Бурбулевич М.В з 02.07.2020 по ст. 38 КЗпП України (за власним бажанням) згідно поданої заяви від 02.07.2020.
Відповідно до вимог частини 4 статті 97 КЗпП України, власник або уповноважений ним орган чи фізична особа не має права в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством, угодами, колективними договорами. Всупереч вищевказаному, в ході проведення заходу державного контролю з наданих документів встановлено факт прийняття в.о. директора Установи в односторонньому порядку рішення з питань оплати праці, що погіршують умови оплати праці працівників. Як наслідок, при нарахуванні заробітної плати за липень 2020 року лікарям не дотримано законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати. При цьому, в.о. директора Установи не надано жодних документів про запровадження нових або зміну діючих умов оплати праці у бік погіршення, що свідчить про неналежне повідомлення про це працівників.
При звільненні працівників виплата всіх сум, що належать їм від Установи, провадиться не в день звільнення, а пізніше.Зокрема, відповідно до наказу №57-К від 30.06.2020 працівника Голод Л.В.,звільнено з роботи 02.07.2020, проте виплату всіх належних при звільненні коштів проведено не в день звільнення, а 06.07.2020 – відповідно до платіжного доручення №1 від 06.07.2020.
При невиплаті належних звільненим працівникам сум в день звільнення, таким працівникам адміністрацією Установи не виплачується середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку. Так, не виплачено середнього заробітку при остаточній виплаті всіх належних при звільненні коштів Голод Л.В., яку звільнено з роботи 02.07.2020 та якій виплату всіх належних при звільненні коштів проведено не в день звільнення, а 06.07.2020 – відповідно до платіжного доручення №1 від 06.07.2020.
При вивченні табелів обліку робочого часу, які є підставою для нарахування заробітної плати, та відомості нарахування заробітної плати за липень 2020 року встановлено, що при невиконанні 7-ма працівниками (лікарями) у повному обсязі місячної норми праці, зокрема такими, що працюють на умовах неповного робочого часу, мінімальна заробітна плата виплачена непропорційно до виконаної норми праці Вказане порушення допущено стосовно наступних працівників: Лебідь П.І. – нараховано заробітну плату в сумі 599,23 грн (відпрацьовано 75,8 год.); Пиріг У.М. – нараховано заробітну плату в сумі 1881,63 грн (відпрацьовано 75,8 год. при нормі 151,8 год.); Павлів М.В. – нараховано заробітну плату в сумі 1129,09 грн (відпрацьовано 75,8 год.); Федорків Ю.І. – нараховано заробітну плату в сумі 1511,66 грн (відпрацьовано 75,8 год.); Федорків Р.В. – нараховано заробітну плату в сумі 1938,63 грн (відпрацьовано 75,8 год. при нормі 151,8 год.); Форостина О.Л. – нараховано заробітну плату в сумі 1704,42 грн (відпрацьовано 75,8 год. при нормі 151,8 год.); Чух О.І. – нараховано заробітну плату в сумі 2997,11 грн (відпрацьовано 113,85 год. при нормі 151,8 год.).
Виплата заробітної плати працівникам Установи проводиться з порушенням строків, а саме, рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що перевищує 16 календарних днів та пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Так, заробітну плату за червень 2020 року виплачено одним платежем – 10.07.2020, наступну виплату заробітної плати за липнь 2020 року проведено також одним платежем – 04.08.2020
Відповідно до частини 2 статті 84 КЗпП України: за сімейними обставинами та з інших причин працівнику може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом, але не більше 15 календарних днів на рік. При вивченні наданих документів у ході проведення інспекційного відвідування встановлено, що в Установі має місце надання працівникам відпусток без збереження заробітної плати на термін, що перевищує 15 наказах та заявах працівників, що стосуються надання цих відпусток, не обумовлено підставності щодо надання таких відпусток у зв’язку з карантином. Зокрема: Глинська М.Б. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів); Дирик Р.М. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів); Лебідь М.І. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів); Лебідь П.І. перебував у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів); Дасюк І.П. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів); Кондратюк В.В. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів); Берчак І.І. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів) та інші. Слід зазначити, що дане порушення є систематичним та неодноразово допущено впродовж 2019 – 2020 років, зокрема: Магурчак Г.В. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.10.2019 по 31.10.2019 (згідно з наказом від 01.10.2019 №92-к – терміном 30 календарних днів); Шніцер О.М., перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.10.2019 по 31.12.2020 (згідно з наказом від 01.10.2020 №92-к – терміном 90 календарних днів). календарних днів на рік. При цьому, у наказах та заявах працівників, що стосуються надання цих відпусток, не обумовлено підставності щодо надання таких відпусток у зв’язку з карантином. Зокрема: Глинська М.Б. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів); Дирик Р.М. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів); Лебідь М.І. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів); Лебідь П.І. перебував у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів); Дасюк І.П. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів); Кондратюк В.В. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів); Берчак І.І. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.06.2020 по 30.06.2020 (згідно з наказом від 01.06.2020 №27/1-к – терміном 30 календарних днів) та інші. Слід зазначити, що дане порушення є систематичним та неодноразово допущено впродовж 2019 – 2020 років, зокрема: Магурчак Г.В. перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.10.2019 по 31.10.2019 (згідно з наказом від 01.10.2019 №92-к – терміном 30 календарних днів); Шніцер О.М., перебувала у відпустці без збереження заробітної плати з 01.10.2019 по 31.12.2020 (згідно з наказом від 01.10.2020 №92-к – терміном 90 календарних днів).
Покарання: відсутні
09.01.2020 2055047 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Чмелик Юрій Володимирович — Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
Лісевич Я М — Головний лікар
Лісевич Я.М. — Головний лікар
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.05.2019 1585627 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Учасники:
Порушення:
Письмово
Письмово
Покарання: відсутні
11.12.2018 375133 Контроль якості лікарських засобів Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства щодо якості лікарських засобів
Учасники:
Лісевич Ярема Михайлович — Головний лікар Стрийської міської стоматологічної поліклініки
Порушення:
На час перевірки порушується зберігання лікарських засобів, які вимагають захисту від дії підвищеної температури (умови зберігання зазначено в інструкції для зберігання лікарських засобів).
Не представлено журнал перевірки дотримання умов зберігання лікарських засобів та додержання вимог законодавства щодо якості лікарських засобів у відділеннях. Не проводиться перевірка дотримання умов зберігання лікарських засобів та додержання вимог законодавства щодо якості лікарських засобів у відділеннях уповноваженою особою ЛПЗ не менше одного разу на місяць, про що не робиться запис у відповідному журналі.
При проведенні вхідного контролю якості лікарських засобів уповноваженою особою, не оформляється письмовий висновок вхідного контролю якості лікарських засобів згідно вимог законодавства.
Приміщення для зберігання основного запасу лікарських засобів не забезпечено холодильником.
Не забезпечено наявність журналу ведення обліку розпоряджень /рішень/ приписів від Держлікслужби та її територіальних органів (додаток 2) в електронному та/або паперовому вигляді з можливістю термінового формування реєстрів руху лікарських засобів на виконання запитів Держлікслужби та її територіальних органів.
Покарання: відсутні