Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Будівництво (8) Перевірки (9)

ПАРАСКОВІЇВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА № 40 ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

#25107733

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
19.10.2021 2350874 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з дією ст. 3 Закону України від 02.09.2014 № 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.10.2021 2205979 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.10.2021 2920951 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
42 порушення
Предмет перевірки: Перевірка стану додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Василенко Олександр Іванович — Директор Парасковіївської спеціальзованої школи №40 Донецької обласної ради
Фомичов Денис Сергійович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Бахмутського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Мороз Володимир Володимирович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Бахмутського районного управління ГУ ДСНС України у Донецькій області
Фомичова Дар'я Юріївна — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Бахмутського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Порушення:
Приміщення не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (житловий корпус).
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Знижено клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (не встановлено протипожежні люки на горище).
Працюючий персонал об’єкту не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання згідно діючих нормативних актів.
У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Біля місць розташування пожежних гідрантів не встановлено покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів).
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Об’єктом господарської діяльності не проведено ідентифікацію ПНО та не надано узгоджений результат ідентифікації ПНО до місцевого органу державного нагляду у сфері цивільного захисту.
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення, а також для етажерок відкритих установок.
Технічний поверх засмічено та захаращено сторонніми предметами (підвальне приміщення житлового корпусу).
На зачинених дверях горищ, технічних поверхів, вентиляційних камер, електрощитових, підвалів не вказано місце зберігання ключів.
Для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу власником мережі водопостачання або іншою відповідальною особою, визначеною у відповідному договорі згідно з вимогами чинного законодавства 1 раз на рік не проводиться випробування на тиск та витрату води з оформленням акта.
Не забезпечено обов’язкове страхування членів пожежної дружини (команди) відповідно до Закону України “Про страхування”.
Після закінчення занять у групах, класах, кабінетах, лабораторіях, аудиторіях, майстернях, інших приміщеннях вихователі, учителі, викладачі, лаборанти, майстри виробничого навчання та інші працівники закладу або установи зачиняють приміщення, не знеструмивши електромережу.
У всіх кімнатах житлових будівель не розміщено на видних місцях пам’ятку щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки для тих, хто проживає в кімнаті.
Пожежні кран-комплекти не рідше одного разу на рік не підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
У всіх кімнатах житлових будівель не розміщено на видних місцях схематичний план евакуації з кожного поверху із зазначенням номера кімнати, найкоротшого шляху евакуації та пам’ятку щодо дій на випадок виникнення пожежі для мешканців.
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом: - навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; - установлювання в шафи пожежних кран-комплектів, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі (якщо дозволяє конструкційне виконання), у пожежні щити (стенди).
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати не встановлено на не горючі основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра (електророзетка на дерев’яному столі столярної майстерні №4).
Підвальне приміщення не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Шляхи евакуації захаращено стелажами з брусом та дровами (евакуаційний вихід з майстерень).
Не надано акт приймання в експлуатацію автоматичної системи протипожежного захисту.
Використовуються пошкоджені розетки (приміщення їдальні, кабінет викладача фізкультури).
У кожному приміщенні закладу не розміщено табличку, на якій указано прізвище відповідального за пожежну безпеку, номер телефону найближчого пожежно-рятувального підрозділу, а також інструкцію з пожежної безпеки.
На шляхах евакуації улаштовувано пороги, які перешкоджають вільній евакуації людей (вихід з майстерень до коридору 1-го поверху).
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки) (приміщеня їдальні).
На території об’єкта площею понад 3 га на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Двері на шляхах евакуації та евакуаційних виходах замикаються на замки.
Не надано повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки об’єкта до місцевого органу державного нагляду у сфері цивільного захисту.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечено відповідними знаками безпеки відповідно до ДСТУ EN ІSО 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки».
Не здійснено навчання працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Місця розміщення первинних засобів пожежогасіння не зазначено у планах евакуації.
Черговий не забезпечений фільтрувальними пристроями для саморятування під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість дітей та окремо для обслуговувального персоналу.
На території об’єкта не забезпечено освітлення входів до будинків та споруд.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Для розміщення первинних засобів пожежогасіння на території не встановлено спеціальні пожежні щити (стенди) з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м-2 захищуваної площі.
Не забезпечено приміщення електрощитової протипожежною перегородкою відповідно до вимог ДБН Б.1.1-7-2016 “Пожежна безпека об’єктів будівництва” (підвальне приміщення житлового корпусу).
Вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи (підвальні приміщення житлового корпусу).
План евакуації та порядок евакуації не переглядається один раз на три роки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.09.2021 2911173 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Позаплановий захід державного нагляду (контролю) санітарно-епідеміологічне обстеження на предмет відповідності вимогам законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Пятаєв Олександр Іванович — Провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бахмутського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області
Мартиненко Валерій Володимирович — Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Бахмутського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.06.2021 2862154 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Перевірка стану виконання припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Бардакова Людмила Олексіївна — Головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Бахмутського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Василенко Олександр Іванович — Директор Парасковіївської спеціальної школи № 40 Донецької обласної ради
Порушення:
Не виконано з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Знижено клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах(вихід на горище зі сходової клітки виконано не через протипожежний люк 2-го типу розмірами 0,6м×0,8м по закріпленій вертикальній металевій драбині ДБН В 1.1.7-2016 П.8.6)
За наявності людей у приміщенні двері евакуаційних виходів зачиняються на внутрішні запори, які відчиняються зсередини за допомогою ключа
Не демантовані на шляхах евакуації пороги, які перешкоджають вільній евакуації людей (коридор 1-го поверху біля майстерні, спальний корпус на кожному поверсі перед входом до спального приміщення)
Не забезпечено черговий персонал засобами індивідуального захисту органів дихання для само рятування людей під час пожежі з розрахунком на максимальну кількість дітей та окремо для обслуговуючого персоналу,комплектом ключів від дверей евакуаційних виходів
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.10.2020 2521804 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Позаплановий захід державного нагляду (контролю) санітарно-епідеміологічне обстеження на предмет відповідності вимогам щодо профілактичних заходів протидії поширенню корона вірусної хвороби COVID – 19 які визначені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Пятаєв Олександр Іванович — Провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бахмутського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області
Мартиненко Валерій Володимирович — Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Бахмутського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.01.2020 2520044 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Позаплановий захід державного нагляду (контролю) інспектування – санітарно-епідеміологічне обстеження з питань виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Заверюха Сергій Грогорович — Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Бахмутського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області
Пятаєв Олександр Іванович — Провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бахмутського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.12.2019 2047762 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: додержання та виконання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Василенко Олександр Іванович — Директор Парасковіївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат № 40 Донецької обласної ради
Бардакова Людмила Олексіївна — Головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Бахмутського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Порушення:
Допускається захаращення шляхів евакуації (коридор квіти, меблі)
Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки об’єкта та не складено повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки об’єкта.
Не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи
Не надано до відділення запобігання надзвичайним ситуаціям 8 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області копію наступних документів: 1 Експертний висновок та акт приймання в експлуатацію автоматичною системою пожежного захисту; 2 Договір на обслуговування та виведення на пульт систем протипожежного захисту; 3 Посвідчення по навчанню з пожежної та техногенної безпеки. 4.Вимір опору ізоляціі електромережі
Не виконано з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не забезпечена будівля закладу адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будинку або іншому видному місці і освітлювальним у темний час доби.
Не демантоване на шляхах евакуації пороги, які перешкоджають вільній евакуації людей (коридор 1-го поверху біля майстерні, спальний корпус на кожному поверсі перед входом до спального приміщення)
Знижено клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах(вихід на горище зі сходової клітки виконано не через протипожежний люк 2-го типу розмірами 0,6м×0,8м по закріпленій вертикальній металевій драбині ДБН В 1.1.7-2016 П.8.6)
Не забезпечено черговий персонал засобами індивідуального захисту органів дихання для само рятування людей під час пожежі з розрахунком на максимальну кількість дітей та окремо для обслуговуючого персоналу,комплектом ключів від дверей евакуаційних виходів.
За наявності людей у приміщенні двері евакуаційних виходів зачиняються на внутрішні запори, які відчиняються зсередини за допомогою ключа
Не забезпечено приміщення відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця іх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 “Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір”.
Не влаштовано в незаповненому отворі протипожежну перешкоду яка буде відокремлювати елктрощитову (не встановлені протипожежні двері 1-го типу відповідно до ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.08.2018 1620378 Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка щодо готовності навчального закладу до 2018-2019 навчального року
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Василенко Олександр Іванович — в.о. директора Парасковіївської СЗШІ № 40
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні