Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (5)
Перевірки (6)

ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО ЗАКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ТРЕСТ "ДОНБАСТРАНСБУД" КРАСНОЛИМАНСЬКИЙ ПІСЧАНИЙ КАР'ЄР

#25098218

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
29.10.2021 2927319 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
34 порушення
Предмет перевірки: Додерження вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Тихонов Олександр Анатолійович — Провідний інспектор відділу запобігання ндзвичайним ситуаціям Краматорського районного управління ГУ ДСНС України у Донецькій області
Порушення:
Працівники об'єкту не забезпечені відповідно до законодавства засобами індивідуального захисту органів дихання.
Приміщення депо не забезпечені первинними засобами пожежогасіння  згідно Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених Наказом МВС України від 15.01.2018 № 25 
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння на об'єкті не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки.
Відсутнє обвалування (стінки), навколо ємності зберігання нафтопродуктів.
Приміщення депо не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
У адміністративної будівлі та будівлі депо не виконано замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
На об’єкті відсутній інформаційно-довідковий куточок щодо конкретних дій у надзвичайних ситуаціях з урахуванням особливостей виробничої діяльності, відповідно порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 р. № 444 “Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях”.
На паливозаправному пункті не вивішені на видимих місцях плакати, які містять обов’язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки.
На паливозаправному пункті захист від статичної електрики основного та допоміжного технологічного обладнання відсутній.
Відсутній журнал обліку вогнегасників, який передбачений пунктом 3 розділу ІІІ Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
Не надане до територіального органу ДСНС України повідомлення про результати ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки за формою ОПН-1
Паливозаправний пункт не забезпечений первинними засобами пожежогасіння (додаток 2 НАПБ В.01.058-2008/112).
На підприємстві результати очищення димоходу та печі не фіксуються у відповідному журналі
Приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння  згідно Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених Наказом МВС України від 15.01.2018 № 25 (приміщення з оргтехнікою, комора).
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС від 25.01.2018 №25.
Паливозаправний пункт не оснащений жорсткою буксирною штангою довжиною не менш 3 м для евакуації транспортних засобів з території у випадку пожежі.
Для приміщень депо не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), а також клас зони, які не позначені на вхідних дверях до приміщень, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не проведено навчання керівного складу підприємства (директор, гірничий майстер) і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, на територіальних курсах підвищення кваліфікації керівних кадрів Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Донецької області.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Посадові особи (директор, гірничий майстер) не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порпядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту на рік не затверджений керівником підприємства і не узгоджений з виконавчим комітетом Лиманської міської ради та ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області
Паливозаправний пункт не забезпечений знаками пожежної безпеки
На території пожежний щит не укомплектований засобами пожежогасіння (вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт)
У кімнаті для переодягання з’єднання жил проводів і кабелів до світильнику не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Для відкривання і закривання пробок металевої тари, проведення робіт із обслуговування та ремонту технологічного обладнання у вибухонебезпечних зонах на заправному пункті не використовується інструмент з металу, що не утворює іскор.
У кімнаті для охорони, з’єднання жил проводів і кабелів до світильнику не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
На підприємстві не призначена особа з питань цивільного захисту за рахунок штатної чисельності суб’єкта господарювання.
Електрощит у депо не оснащений схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
З ціллю виявлення джерел небезпеки, які за певних обставин можуть ініціювати виникнення НС, а також визначення рівнів можливих надзвичайних ситуацій не проведена ідентифікація об’єкту згідно Методики ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів, затверджених наказом МНС України 23.02.2006 р. № 98, та узгодити з ГУ ДСНС України у Донецькій області.
Замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання не проводиться 1 раз на 2 роки
До роботи на паливозаправному пункті допускаються особи, які не пройшли навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму і не мають про це відповідне посвідчення.
У приміщеннях котельної, навантажувача, токарного приміщення допускається прокладання захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів по горючий основі стелі менше 0,01 метра та не відокремлено від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 метра.
Особи, які прийняті на роботу, пов'язану з підвищеною пожежною небезпекою (енергетик, кочегар) не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.08.2021 2895576 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Донецькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Недопущення уповноваженої посадової особи органу контролю (його територіального органу) до проведення заходу державного нагляду (контролю)
Предмет перевірки: звернення фізичної особи Мороза М.М. від 12.07.2021
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.04.2021 2571873 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Донецькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Недопущення уповноваженої посадової особи органу контролю (його територіального органу) до проведення заходу державного нагляду (контролю)
Предмет перевірки: звернення фізичної особи Діброва В.В. від 11.03.2021
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.06.2020 2202808 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Донецькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Акт про недопущення до перевірки
Предмет перевірки: звернення фізичної особи Усенко І.В. від 28.05.2020
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
30.09.2019 1496937 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з дією ст. 3 Закону України від 02.09.2014 № 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Пісчаний кар'єр
84400, Донецька обл., м. Лиман, М-К р-н, Заводський, 111
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.02.2018 1213944 Геологічне вивчення надр та раціональне і ефективне використання надр України Державна служба геології та надр України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: питання викладені в Ухвалі Краснолиманського міського суду Донецької області по справі № 236/3419/17 від 03.01.2018
Підстави:
Рішення суду
Учасники:
Манюк С.Я. — директор
Манюк С Я — директор
Порушення:
Не допущено посадових осіб Державної служби геології та надр України до здійснення заходів державного нагляду (контролю), які проводились з дотриманням порядку здійснення державного нагляду (контролю)
Покарання:
Інше