Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (8)
Банкрутство (87) Перевірки (2)

МІСЬКА СТАНЦІЯ ЮНИХ ТЕХНІКІВ

#24780362

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
06.12.2021 2501501 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Міська станція юних техніків (МСЮТ)
54025, Миколаївська обл., м. Миколаїв, вул. Шкільна, 5
МСЮТ
54025, Миколаївська обл., м. Миколаїв, Центральний р-н, Пр-Т Героїв Сталінграду, буд. 81 А
Учасники:
Дзюбас Олена Олегівна — Провідний інспектор відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Миколаївського районного управління
Порушення:
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленим постановою КМУ від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів у розподільчих коробках приміщення МСЮТ, виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрат, що не розкриваються, розсуваються або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати мають бути відчинені (зняті).
Приміщення об’єкта не забезпечено в повній мірі відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їхня кількість, а також місця встановлення не відповідають ДСТУ ISO 7010:2019 «Кольори та знаки безпеки».
Під час експлуатації об’єктів допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, зокрема приміщення не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» з підписанням відповідних актів.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення електрощитової не відокремлені протипожежними дверима 2-го типу з межею вогнестійкості ЕІ 30 хв.
Електропроводка не відповідає вимогам ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09 січня 1998 року № 4, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10 лютого 1998 року за № 93/2533.
Не виконано захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів з підписанням відповідних актів.
Наявна система протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація) в приміщенні МСЮТ, несправна і не утримуються в постійній готовності до виконання робіт за призначенням.
Відповідно до Порядку забезпечення населення і особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 № 1200 «Забезпечення засобами радіаційного та хімічного захисту» працівників не забезпечено придатними до застосування засобами індивідуального захисту органів дихання з розрахунку 1 фільтруючий протигаз для захисту населення та 1 респіратор на обличчя та додатково 2 відсотки від загальної кількості працівників.
Приміщення об’єкта не забезпечено в повній мірі відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їхня кількість, а також місця встановлення не відповідають ДСТУ ISO 7010:2019 «Кольори та знаки безпеки».
Приміщення об’єкту не обладнано системою оповіщення людей про пожежу відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допускається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків) у приміщенні директора з АГК.
В приміщенні МСЮТ, наявний пожежний щит не забезпечено в повній мірі комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів у приміщенні виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.09.2020 2172903 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Миколаївській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Перевірка додержання (виконання) вимог законодавства у сфері цивільного захисту, поженої та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Пономаренко Володимир Олексійович — завідувач кімнати школяра «Юнармієць» міської станції юних техніків
Гурська Ірина Марківна — директор міської станції юних техніків
Полєжаєв Віктор Вікторович — головний інспектор Центрального РВ у м. Миколаїв ГУ ДСНС України у Миколаївській області
Ликов Артем Миколайович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Миколаївського районного управління ГУ ДСНС України у Миколаївській області лейтенант служби цивільного захисту
Порушення:
Приміщення об’єкту не обладнано системою оповіщення людей про пожежу відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Працівників не забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту органів дихання.
Для кожного приміщення об’єкта не затверджено керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки
Приміщення об’єкту не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допускається експлуатація глухих грат на вікнах.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом