Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Перевірки (9)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДІФЛОН"

#24674128

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
03.11.2021 2927245 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка стану виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Горішній А Ю — Виконавчий директор ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСЮ «ДІФЛОН»
Горішній А.Ю. — Виконавчий директор ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСЮ «ДІФЛОН»
Кірєєв Олег Володимирович — Головний спеціаліст відділу екологічного контролю земельних ресурсів, за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами-державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Порушення:
З метою перевірки стану виконання раніше наданих припсів ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСЮ «ДІФЛОН» (далі ТОВ «ДІФЛОН») від 01.03.2021 № 32/03-13 здійснено відповідний позаплановий захід (перевірку). Так, під час проведення перевірки встановлено наступне, а саме ТОВ «ДІФЛОН» виконано пункти 1,2,3,4,5,6 припису від 01.03.2021 № 32/03-13, але виконання ТОВ «ДІФЛОН» зазначених вище пуктів здійснено не у строки встановлі в обов’язковому до виконання розпорядчому документі (приписі) від 01.03.2021 № 32/03-13, у т.ч. про виконання вищевказаних приписів Державну екологічну інспекцію у Харківській області не було повідомлено у встановлені строки. Разом з тим необхідно зазначити, що під час проведення перевірки стану виконання припису від 01.03.2021 № 32/03-13 встановлено, що дробарка, яка розташовувалась у виробничому приміщенні цеху №2, розташованого поруч з мехмайстернею за адресою: 61177, м. Харків, пров. Пластичний, 9 наразі виведена з експлуатації (законсервована) та фактично не використовується, що також підтверджується довідкою наданою на момент проведення перевірки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.02.2021 2335745 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
29 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Виробничо-адміністративні приміщення «Діфлон»
61177, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, Пров. Пластичний, 9
Учасники:
Сиромятніков Євген Валерійович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Холодногірському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Горішний Андрій Юрійович — Виконавчий директор
Порушення:
Приміщення будівель літ. А-1, літ. Б-2 своєчасно не очищуються від горючого сміття та відходів виробництва. (підтверджується фото)
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів у приміщенні будівлі цеху на розподільчій коробці не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Електрощити, групові електрощітки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не заведено журнал обліку вогнегасників, відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.02.2018 року за № 225/31677).
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (підтверджується фото)
Нежитлову будівлю літ. А-1, нежитлову будівлю літ Є-2, трансформаторну підстанцію літ О-1, нежитлову будівлю літ. Б-2, будівлю цеху не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Сходова клітка не відповідає нормованої межі вогнестійкості в будівлі літ. Є-2.
Не проведене технічне обслуговування наявних пожежних кран-комплектів на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Будівлю цеху не забезпечено внутрішнім водопроводом.
Територію об’єкта не забезпечено пожежним щитом (стендом). (відсутній пожежний щит)
Не переоформлено паспорт потенційно небезпечного об’єкту.
З нежитлової будівлі літ. Є-2 з другого поверху відсутній другий евакуаційний вихід.
В нежитовій будівлі літ. Є-2 на шляху евакуації по сходовій клітці влаштована електрошафа
Не обладнано будівлі пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Зовнішні пожежні сходи будівлі літ. Б-2 не забезпечені освітленням.
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи будівлі літ. Б-2 не пофарбовані. (підтверджується фото)
Допущено замикання на замок дверей евакуаційних виходів на другому поверсі з антресолі будівлі літ А-1 та на першому поверсі будівлі літ. А-1.
Не проводиться випробування на тиск та витрату води зовнішнього протипожежного водопроводу з оформленням акта.
Не розроблені і не вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі на першому та другому поверсі будівлі літ. «Є-2». (відсутні плани евакуації)
В нежитловій будівлі літ А-1 пожежний кран-комплект розміщено в не важкодоступному місці. (підтверджується фото)
Не надані підтверджуючі документи щодо проведення замірів опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
На території біля місць розташування пожежного гідранту не встановлено покажчик (об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева).
Допущено складування продукції навалом у приміщеннях. (підтверджується фото)
Будівлі та приміщення не забезпечено необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння. (відсутня достатня кількість вогнегасників).
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (відсутні посвідчення)
Не встановлено відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) протипожежний режим. (відсутній протипожежний режим)
В будівлі літ. А-1 допущено захаращення різними предметами евакуаційний вихід з будівлі. (підтверджується фото)
Не відокремлено виробничі приміщення літ. Є-2 від коридору першого поверху протипожежними дверима.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.02.2021 2311009 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Кірєєв Олег Володимирович — Головний спеціаліст відділу екологічного контролю земельних ресурсів, за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами-державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Горішній А.Ю. — Виконавчий директор ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСЮ «ДІФЛОН»
Горішній А Ю — Виконавчий директор ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСЮ «ДІФЛОН»
Порушення:
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ДІФЛОН» (далі ТОВ «ДІФЛОН») зареєстровано за адресою: 61177, м. Харків, пров. Пластичний, 9 від 08.04.1998р. за № 14801200000001566 у Виконавчому комітеті Харківської міської ради за адресою у відповідності до свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи Серія А00 № 172405. Основними видами діяльності ТОВ «ДІФЛОН» є: виробництво інших виробів із пластмас згідно КВЕД 22.29. На момент перевірки, в присутності виконавчого директора ТОВ «ДІФЛОН» Горішнього А.Ю. встановлено, що підприємство при здійсненні власної господарської використовує земельну ділянку несільськогосподарського призначення-землі промисловості за адресою м. Харків пров. Пластичний, 9 загальною площею 0,0460 га (під забудовою – 0,0109 га, інших угідь – 0,0351 га) (відповідно до наданого договору оренди землі від 17.03.2010р. на підставі рішення 25 сесії Харківської міської ради 5 скликання від 10.09.2008р. № 235/08 «Про припинення та надання в користування земельних ділянок юридичним та фізичним особам у користування земельних ділянок для експлуатації та обслуговування будівель і споруд»; рішення 26 сесії Харківської міської ради 5 скликання від 23.10.2008р. № 280/08 «Про внесення змін до рішень сесій Харківської міської ради» строком дії до 01.09.2013р.). Наразі ТОВ «ДІФЛОН» використовує вищевказану земельну ділянку за відсутності правовстановлюючих документів, що є порушенням ст.ст. 125, 126 Земельного Кодексу України. Зазначене є також невиконанням пункту 1 припису від 02.12.2020 № 178/03-13 (строк виконання вказаного пукту до 10.03.2021). Окрім того ТОВ «ДІФЛОН» використовує земельну ділянку несільськогосподарського призначення-землі промисловості за адресою м. Харків пров. Пластичний, 9 загальною площею 0,0402 га (під забудовою – 0,0138 га, інших угідь – 0,0264 га) згідно договору оренди землі від 28.07.2004р. на підставі рішення XIX сесії Харківської міської ради XXIV скликання від 25.02.2004р. № 23/04 «Про припинення та надання в користування земельних ділянок юридичним та фізичним особам» строком дії до 01.11.2053р.. Договір оренди зареєстровано в ХРФ ДП «Центр ДЗК при Державному комітеті України по земельних ресурсах» за №7225/04 від 28.07.2004р. ТОВ «ДІФЛОН» використовує земельну ділянку за адресою м. Харків пров. Пластичний, 9 загальною площею 0,3336 га (інших угідь – 0,3336 га) згідно договору на право тимчасового користування землею для експлуатації та обслуговування цеху з виробництва пластмасових виробів за № 2552, на підставі рішення Виконавчого комітету Харківської міської ради від 10.09.2001р.№ 1554, строком дій до 01.01.2025р.
Не забезпечено професійну підготовку, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами, що є також невиконанням пункту 2 припису від 02.12.2020 № 178/03-13.
Статистична звітність за формою №1-відходи до органів статистики на 2020 не подавалась.
ТОВ «ДІФЛОН» розроблено паспорт та відомість інвентаризації промислових відходів від 2019 року. На момент перевірки, в результаті натурного обстеження території ТОВ «ДІФЛОН» за адресою: м. Харків, пров. Пластичний, 9, в присутності виконавчого директора ТОВ «ДІФЛОН» Горішного А.Ю., виявлено розміщення відходів виробництва (пластик), поліетиленові мішки, картон, поліетилен (розташовувались на твердому покритті (на асфальті)) у не призначених для цього місцях, а саме на асфальті вздовж виробничої будівлі, понад парканом (під «відкритим небом») на території підприємства.
Не вирішено питання, щодо подання декларації про відходи на 2021 за формою та в порядку, затвердженими ПКМУ № 118.
Під час здійснення перевірки ТОВ «ДІФЛОН», в присутності виконавчого директора Горішнього А.Ю. встановлено наявність наступних дозвільних документи у сфері охорони навколишнього середовища, а саме: - звіт з інвентаризації викидів забруднюючих речовин на ТОВ «ДІФЛОН» виконаний ТОВ «Науково-Технічний Центр «СИСТЕМА ПЛЮС» від 2019 року; - дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами від 24.06.2019 за № 6310137200-5071, з необмеженим строком дії строком з 24.06.2019; - попередній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами від 12.11.2013р. за № 6310137200-462, строком дії строком з 12.11.2013р. по 12.11.2018р.; (підприємство відноситься до III групи, строк дії дозволу необмежений) (зазначений дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами підлягає анулюванню (за зверненням суб’єкту господарювання) з моменту введення в дію дозволу від від 24.06.2019 за № 6310137200-5071). Так, під час проведення зазначеної перевірки встановлено, що ТОВ «ДІФЛОН» використовувало виробниче обладнання (заточний станок встановлений в окремому приміщенні яке розташовується за приміщенням мехмайстерні на території виробничої будівлів; на першому поверсі виробничої будівлі дробарка MD-800, дробарка Crusher YC-800, дробарка F-1; вакуумоформовочна машина полуавт. з узлом обрізу; прошивочна машина B-2; прошивочна машина для пробив отвор. на дні горшика з комп. форм; два екструдери розташовані у виробничій будівлі (екструдерна лінія для виробництва листів з ПЕТ SJ90, екструдер плоскощільний); офсетно-печатна машина VAN DAM 540; офсетно печатна машина модель YX-6-180; термопластавтомат Union Power) від якого здійснювались викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та яке наразі внесено до вищевказаного звіту з інвентаризації викидів забруднюючих речовин на ТОВ «ДІФЛОН» від 2019 року та дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами від 24.06.2019 за № 6310137200-5071, з необмеженим строком дії строком з 24.06.2019, а саме до джерел №№1,2,3,4,5,7,8,9 відповідно до діючого дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами від 24.06.2019 за № 6310137200-5071, з необмеженим строком дії строком з 24.06.2019. Зважаючи на зазначене, генеральному директору ТОВ «ДІФЛОН» Горішньому Ю.В. надано запит (вимогу) від 15.02.2021 з метою отримання інформації (до 18.02.2021) про фактичний відпрацьований час в режимі наднормативного викиду (в годинах) по кожному джерелу викиду (утворення) за період з 15.02.2018 по 23.06.2019 відповідно до наявного дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами від 24.06.2019 № 6310137200-5071, з необмеженим строком дії строком з 24.06.2019. У відповідь на вищевказаний запит (вимогу) виконавчим директором ТОВ «ДІФЛОН» Горішнім А.Ю. надано до Інспекції інформацію стосовно часів роботи технологічного обладнання, від якого здійснювались викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря в період з 15.02.2018 по 23.06.2019 (організовані джерела утворення викидів), а саме: джерело №1 працювало 4 години; джерело №2 та № 3 не здійснювали наднормативний викид в атмосферне повітря за вказаний вище період (на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від цих джерел було отримано дозвіл від 12.11.2013р. за № 6310137200-462); джерело № 4 працювало 70 годин; джерело № 5 працювало 85 годин; джерело № 7 працювало 70 годин; джерело № 8 працювало 85 годин; джерело № 9 працювало 95 годин. Одночасно необхідно зазначити, відповідно до наявного дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами від 24.06.2019 за № 6310137200-5071, з необмеженим строком дії строком з 24.06.2019 джерела утворення викиду №№ 6,10,14,15 є неорганізованими, у т.ч. для речовин 1-метоксипропанол-2 (на джерелі №1.7); метиловий ефір метакриливої кислоти (на джерела № 1,7) величина масової витрати та норматив граничнодопустимого викиду не встановлюється. Разом з тим, під час проведення обстеження території виробничих приміщень ТОВ «ДІФЛОН», в присутності виконавчого директора Горішнього А.Ю. встановлено, що до вказаного діючого дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами від 24.06.2019 за № 6310137200-5071, з необмеженим строком дії строком з 24.06.2019 не увійшло джерело утворення викидів, що розташовуються у виробничому приміщенні цеху №2, розташованого поруч з мехмайстернею за адресою: 61177, м. Харків, пров. Пластичний, 9, а саме: дробарка. Використання вказано обладнання підтверджується наявністю залишків перероблених пласьтикових виробів, пилу від переробки пластикових виробів на деталях дробилки та під розвантажувальним бункером. Таким чином викиди забруднюючих речовин в атмосферу від зазначеного джерела утворення викидів здійснюються без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що є порушенням ст. ст. 10, 11 Закону України "Про охорону атмосферного повітря".
Покарання:
17
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.12.2020 2443354 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Харківській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: перевірка припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Горішній А.Ю. — Виконавчий директор
Кірєєв Олег Володимирович — Головний спеціаліст відділу екологічного контролю земельних ресурсів, за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами-державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Горішній А Ю — Виконавчий директор
Порушення:
Не забезпечено професійну підготовку фахівців у сфері поводження з відходами.
Відсутні документи, що посвідчують право користування земельною ділянкою
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.05.2020 2145465 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Харківській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: перевірка припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Горішній А.Ю. — Виконавчий директор ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСЮ «ДІФЛОН»
Горішній А Ю — Виконавчий директор ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСЮ «ДІФЛОН»
Кірєєв Олег Володимирович — Головний спеціаліст відділу екологічного контролю земельних ресурсів, за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами-державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Порушення:
З метою перевірки стану виконання раніше наданих припсів ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСЮ «ДІФЛОН» (далі ТОВ «ДІФЛОН») від 03.10.2019 № 182/03-13 здійснено відповідний позаплановий захід (перевірку). Так, під час проведення перевірки встановлено наступне, а саме. На ТОВ «ДІФЛОН» відсутні документи, що посвідчують право користування земельною ділянкою несільськогосподарського призначення-землі промисловості за адресою м. Харків пров. Пластичний, 9 загальною площею 0,0460 га (під забудовою – 0,0109 га, інших угідь – 0,0351 га) (відповідно до наданого договору оренди землі від 17.03.2010р. на підставі рішення 25 сесії Харківської міської ради 5 скликання від 10.09.2008р. № 235/08 «Про припинення та надання в користування земельних ділянок юридичним та фізичним особам у користування земельних ділянок для експлуатації та обслуговування будівель і споруд»; рішення 26 сесії Харківської міської ради 5 скликання від 23.10.2008р. № 280/08 «Про внесення змін до рішень сесій Харківської міської ради» строком дії до 01.09.2013р.).
Не забезпечено професійну підготовку, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.04.2019 1640023 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Горішний Юрій Васильович — Директор ТОВ «ДІФЛОН»
Порушення:
Пожежний щит не доукомплектований засобами пожежогасіння .
Керівником об'єкту, будівлі не обладнано сертифікованою автоматичною пожежною сигналізацією з виведенням на пульт централізованого спостереження пожежної охорони та оповіщення про пожежу.
Не проведено замір опору ізоляції електричної мережі.
Працівників, які задіяні в оповіщенні, виконанні аварійно – рятувальних робіт, локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій ЗІЗ ОД із переговорним пристроєм.
В будівлях та приміщеннях для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Елекрощити, групові електрощітки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
На об’єкті заведено журнал обліку надзвичайних ситуацій.
На пожежному щиті необхідно вказати його порядковий номер та номер телефону для виклику пожежно – рятувальних підрозділів.
Не переоформлено паспорт потенційно небезпечного об’єкту та не надано результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки об’єкта до територіального органу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу не пройдено випробування на тиск та витрату води з оформленням акта.
Посадові та відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.12.2018 1073047 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання вимог санітарного законодавства
Учасники:
Горішній Андрій Юрійович — Виконавчий директор ТОВ «ДІФЛОН»
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.12.2018 1208846 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Горішний А.Ю. — Виконавчий директор ТОВ «ДІФЛОН»
Горішний А Ю — Виконавчий директор ТОВ «ДІФЛОН»
Порушення:
На момент перевірки, в результаті натурного обстеження, в присутності виконавчого директора ТОВ «ДІФЛОН» Горішного А.Ю., на території ТОВ «ДІФЛОН» за адресою: 61177, м. Харків, пров. Пластичний, 9, виявлено розміщення відходів виробництва (пластик), поліетиленові мішки, стружка металева в поліетиленових мішках, поліетилен, картон (розташовувались на твердому покритті) у не призначених для цього місцях, а саме на території підприємства, біля виробничої будівлі. Окрім того, під час перевірки виявлено спалювання відходів у металевому контейнері на території підприємства.
На підприємстві утворюються промислові відходи. Так, під час натурного обстеження території, яка знаходиться у користуванні ТОВ «ДІФЛОН» виявлено розташування відходів виробництва (пластик), поліетиленові мішки, стружка металева в поліетиленових мішках, поліетилен, картон. Журнал первинного обліку відходів по формі №1-ВТ не ведеться.
Не забезпечує професійну підготовку, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами.
Наразі відсутні документи, що посвідчують право користування земельною ділянкою несільськогосподарського призначення-землі промисловості за адресою м. Харків пров. Пластичний, 9 загальною площею 0,0460 га (під забудовою – 0,0109 га, інших угідь – 0,0351 га) (відповідно до наданого договору оренди землі від 17.03.2010р. на підставі рішення 25 сесії Харківської міської ради 5 скликання від 10.09.2008р. № 235/08 «Про припинення та надання в користування земельних ділянок юридичним та фізичним особам у користування земельних ділянок для експлуатації та обслуговування будівель і споруд»; рішення 26 сесії Харківської міської ради 5 скликання від 23.10.2008р. № 280/08 «Про внесення змін до рішень сесій Харківської міської ради» строком дії до 01.09.2013р.).
Відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від наступних джерел утворення викидів, які знаходяться на балансі та (або) у використанні ТОВ «ДІФЛОН», а саме заточний станок встановлений в окремому приміщенні яке розташовується за приміщенням мехмайстерні на території виробничої будівлів; на першому поверсі виробничої будівлі дробарка MD-800, дробарка Crusher YC-800, дробарка F-1 (вказані дробилки використовуються підприємством, що також вбачається з наявного пилу від переробки некондиційних пластикових виробів (браку) на деталях дробарок); вакуумоформовочна машина полуавт. з узлом обрізу (на балансі підприємства з 01.08.2017р.); прошивочна машина B-2 (на балансі з 31.03.2016); прошивочна машина для пробив отвор. на дні горшика з комп. форм (на балансі з 20.02.2014р.); два екструдери розташовані у виробничій будівлі (екструдерна лінія для виробництва листів з ПЕТ SJ90, екструдер плоскощільний); офсетно-печатна машина VAN DAM 540; офсетно печатна машина модель YX-6-180 (на балансі з 01.11.2018р.); термопластавтомат Union Power, та розташовуються за адресою: 61177, м. Харків, пров. Пластичний, 9. ТОВ «ДІФЛОН» здійснює викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря від вказаних джерел утворення викидів з моменту введення в експлуатацію та по сьогодняшній день.
Статистична звітність за формою №1-відходи до органів статистики не здається.
На перевірку надано Паспорт та відомість інвентаризації промислових відходів ТОВ «ДІФЛОН», розроблений у 2013р., та погоджено Департаментом екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації від 08.11.2013р. Проте, в ході діяльності ТОВ «ДІФЛОН» утворюються і інші види відходів, а саме виявлені під час проведення перевірки та обстеження території підприємства, а саме: картон. Склад і властивості відходів, що утворюються, ступінь їх небезпечності для навколишнього природного середовища на види відходів: картон не визначені та не погоджені.
Відсутні договори з відповідними організаціями на вивіз відходів, які утворюються при здійсненні власної діяльності ТОВ «ДІФЛОН», у т.ч. виявлені під час проведення перевірки та обстеження території підприємства, а саме: відходи виробництва (пластик), поліетиленові мішки, стружка металева в поліетиленових мішках, поліетилен, картон.
Покарання: відсутні
10.12.2018 517797 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Горішний Юрій Васильович — Генеральний директор
Порушення:
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
В будівлях та спорудах для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Посадові та відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту.
Не всі системи протипожежного захисту (далі СПЗ) справні і не утримуються в постійній готовності до виконання роботи. Несправність, яких впливають на їх працездатність, повинні усуватися негайно, інші несправності усуваються в передбаченні регламентом терміни, при цьому необхідно робити записи у відповідних журналах.
Для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожеженого водопроводу відповідальною особою згідно з вимогами чинного законодавства не проведено випробування на тиск та витрату води з оформленням акта.
Електрощити, групові електрощітки не захищені автономними системами пожежогасіння та не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
На пожежному щиті (стендах) не вказано його порядковий номер та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ».
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не переоформлено паспорт потенційного-небезпечного об’єкта.
Не забезпечено працівників об’єкта засобами індивідуального захисту.
Пожежний щит не доукомплектовано засобами пожежогасіння, які повинні розміщуються на пожежному щиті: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2шт.,сокири - 2 шт.
Не заведено журнал обліку надзвичайних ситуацій.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом