Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (3)
Перевірки (13)

СЕЛЯНСЬКЕ(ФЕРМЕРСЬКЕ)ГОСПОДАРСТВО "БАЛКАНИ"

#24534083

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
05.09.2022 2978737 Державний нагляд (контроль) у сфері насінництва та розсадництва Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.09.2022 2958571 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.08.2021 2281438 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Перебийносюк Руслан Миколайович — головний державний інспектор
Нирян Юрій Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.08.2021 2340180 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
33 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Селянське фермерське господарство "Балкани"
68252, Одесская обл., Саратський р-н, С. Михайловка, вул. Ленина, 168
Комплекс будівель та споруд
68130 Одеська обл. Татарбунарський р-н, С Білолісся
Учасники:
Клімов Андрій Іванович — Заступник начальника ВЗНС Білгород-Дністровського РУ Головного управління ДСНС України в Одеській області
Златов Р.М. — директор
Златов Р М — директор
Порушення:
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ».
Відстань від кабелів та ізольованих проводів, прокладених відкрито, до місць відкритого зберігання (розміщення) горючих матеріалів менше 1 метра. (Автогараж с. Мирнопілля, вагова Мирнопілля, кпп Мирнопілля, кпп с.Світлодолинське, складські приміщення с Михайлівка,с.Світлодолинське ) У разі відкритого прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів відстань від них до горючих основ (конструкцій, деталей) повинна становити не менше 0,01 метра. У разі неможливості забезпечити вказану відстань провід (кабель) слід відокремлювати від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 метра.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.( виробничі приміщення с.Мирнопілля кппп с. Мирнопілля, вагова с. Мирнопілля, виробничі приміщення с.Світлодолинське, кпп с.Світлодолинське ,вагова, виробничі приміщення )
Пожежне водоймище не забезпечений під’їздом з твердого покриття та не обладнано майданчиком розмірами 12х12 м для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь якої пори року. (смт. Сарата, мех. ток с. Мирнопілля)
Електрощити групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не проведено керівником додаткове практичне навчання з працівниками правилам користування первинними засобами пожежогасіння.
З'єднувальні коробки освітлювальної електромережі в вибухонебезпечних і пожежонебезпечних зон не закриті негорючими кришками.( Мех. майстерня с. Світлодолинське, сю Мирнопілля)
Не забезпечено захист вогнегасників від потрапляння прямих сонячних променів, а також захист знімних комплектуючих виробів від використання сторонніми особами не за призначенням (для щитів та стендів, установлюваних поза приміщеннями)
Топлення печей та котлів на підприємстві проводиться призначеними особами, які не пройшли протипожежний інструктаж. Михайлівка, кпп с.
ст. 20 КЦЗУ № 5403-VI; Розділ IV. глава 1, п. 1.21. НАПБ А.01.001-2014 р.Не надано результати перевірки пристроїв блискавкозахисту організацією, що має відповідну ліцензію на проведення даних робіт у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Пожежний щит недоукомплектований засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.,), на пожежних щитах (стендах) необхідно вказувати їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м-2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000м-2 захищуваної площі. Ящики для піску, які є елементом конструкції пожежного стенда, повинні мати місткість не менше ніж 0,1 м-3. Конструкція ящика повинна забезпечувати зручність діставання піску та виключати потрапляння сміття й атмосферних опадів.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту. Зовнішній простір та стіни будинків навколо кондиціонерів не розчищено від гілок дерев, витких рослин та інших предметів і конструкцій із горючих матеріалів у радіусі не менше 1,5 м. в усіх приміщеннях де встановлені кондиціонери
Водонапірна башта не забезпечена під'їздом з твердим покриттям і не пристосована для відбору води пожежно-рятувальною технікою будь-якої пори року. На корпус водонапірної башти не нанесено позначення, яке вказує на місце розташування пристрою для забирання води пожежно-рятувальною технікою. (с. Мирнопілля)
До роботи на АЗС допускаються особи, які не пройшли навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму і не мають про це відповідне посвідчення
Відповідальні за протипожежний стан особи не пройшли навчання з питань пожежної безпеки з отриманням спеціальних посвідчень у порядку, встановленому законодавством.
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень з вибухонебезпечними і пожежонебезпечними зонами будь-якого класу та інших подібних приміщень необхідно передбачати встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах. Спільні апарати відключення (вимикачі) слід розташовувати в ящиках з негорючих матеріалів або в нішах, які мають пристосування для пломбування та замикання на замок.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
 Адміністративні та складські приміщення не обладнані системами протипожежного захисту (автоматичні системи пожежної сигналізації та пожежогасіння)
Територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Не забезпечено територію блискавко захистом у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". ( с. Світлодолинське, с. Мирнопілля, с. Михайлівка,)
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони.
В приміщеннях допускається: підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); користування пошкодженими розетками, вимикачами та іншими електровиробами; складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами виробничі приміщення с.Мирнопілля кппп с. Мирнопілля, вагова с. Мирнопілля, виробничі приміщення с.Світлодолинське, кпп с.Світлодолинське ,вагова, виробничі приміщення );
Не здійснюється навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Не забезпечено підприємство адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Відсутні куточки з наочною агітацією на протипожежну тематику, яка повинна забезпечуватися шляхом проведення організаційних заходів та технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат і зменшення негативних екологічних наслідків у разі їх виникнення, створення умов для успішного гасіння пожеж
Допускаються до зварювальних та інших вогневих робіт особи, які не мають кваліфікаційних посвідчень та не пройшли у встановленому порядку навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму та щорічної перевірки знань з одержанням спеціального посвідчення.
Підлога з горючих матеріалів не захищена під топковими дверцятами (топковим отвором) металевим листом розміром 0,7 х 0,5 м, що розташовується своїм довгим боком уздовж печі. (Столова с. Михайлівка, кпп с. Мирнопілля, кпп с.Світлодолинське)
У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблянні засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
На АЗС відсутні вивішені на видимих місцях плакати, які містять обов'язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки
На вогнегасниках які експлуатуються відсутні: облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об'єкті системою нумерації; пломби на пристроях ручного пуску; бирки та маркувальні написи на корпусі, червоне сигнальне пофарбування згідно з державними стандартами.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.08.2021 2272520 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
27 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Нирян Юрій Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Стеценко Валерій Володимирович — головний державний інспектор
Смакограй Олександр Вікторович — головний державний інспектор відділу нагяду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Перебийносюк Руслан Миколайович — головний державний інспектор
Порушення:
Журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями не ведеться.
Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві не розроблено.
На підприємстві не створена постійно діюча комісія (ПДК)
Написи, що вказують на призначення приєднань та їх диспетчерське найменування, попереджувальні плакати та знаки встановленого зразка, на дверях і внутрішніх стінках камер ТП-235, КТП-25 відсутні.
Необхідна кількість електротехнічних працівників відповідної кваліфікації в СФГ "Балкани" відсутня.
На підприємстві не розроблений і не затверджений перелік робіт підвищеної небезпекою.
Плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві не сформовано.
Керівник СФГ "Балкани" Златов Радослав Миколайович не призначив особу, яка повинна заміщувати особу відповідальну за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства.
Перелік працівників, що мають право ведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією не розроблено та не узгоджено у встановленому порядку.
Перелік робіт, які можуть виконуватись по нарядам, по розпорядженню та в порядку текучої експлуатації, в господарстві не розроблений.
Лазові люки накопичувальних бункерів ЗАВ-20 не обладнані запобіжними гратами і не закриті кришками.
Відсутні журнал реєстрації інструкцій, та журнал видачі інструкцій.
Керівник господарства Златов Радослав Миколайович один раз на квартал не забезпечив проведення протиаварійних тренувань на робочих місцях та не були відпрацьовані способи швидкої ліквідації несправностей та аварій. Ці тренування повинні проводитись під керівництвом особи, відповідальної за електрогосподарство СФГ "Балкани".
Інструктажі на робочих місцях по відділенням №1, № 2, №3 проводять особи, які не пройшли навчання з питань охорони праці.
Перелік осіб відповідальних за безпечне виконання робіт в електроустановках відсутній.
Не проводяться огляд та чищення зварювальної установки та її пускової апаратури не рідше 1 разу на місяць.
В журналі реєстрації вступного інструктажів графі 3 не вказується ім’я та по батькові особи, яка проходить інструктаж, та в графі 4 - її вік
Журнал реєстрації осіб, що потерпіли від нещасних випадків (гострих професійних захворювань (отруєнь) застарілої форми.
Положення про розробку інструкцій з охорони праці на підприємстві не розроблено.
На опорах ПЛ-0,4кВ постійні знаки безпеки та диспетчерські найменування відсутні.
Опосвідчення безпечного стану електроустановок господарства до та понад 1000 В, які вичерпали свій ресурс не проведено СФГ
Перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників, з урахуванням специфіки виробництва не складено на підприємстві.
В журналі реєстрації інструктажів на робочому місці не вказуються номери інструкцій в графі 5
Під час експлуатації ПЛ підприємство періодичні та позачергові огляди згідно з графіком не проводило.
План навчання електротехнічних працівників безпеці праці не розроблено.
Копії актів опосвідчення по закінченню звітного терміну до територіального органу Держпраці не направлені.
Не розроблене на основі «Типового …» положення про службу охорони праці підприємства.
Покарання: відсутні
07.12.2020 2441478 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція в Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: позапланова перевірка
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Паніот Сергій Іванович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Одеської області
Порушення:
не виконання законних вимог
Покарання: відсутні
16.11.2020 1910282 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: "На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.07.2020 2137796 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці в Одеській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Нирян Юрій Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Кирилов Михайло Дмитрович — особа відповідальна за охорону праці
Порушення:
Дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: - роботи із збереження та переробки зерна; - роботи в діючих електроустановках напругою понад 1000 В; - зварювальні, газополум’яні роботи, в головному управлінні Держпраці не отриманий. У зв’язку із змінами до Постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.2011 внесеними Постановою Кабінету Міністрів України №207 від 03.03.2020 року «Про внесення змін до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки», внесенні зміни відповідно до яких, недоцільно декларувати роботи із збереження та переробки зерна. п.3 дод. 6 та до Порядку Постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.2011. Станом на 22.07.2020 року відсутня реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці даного підприємства в журналі обліку суб’єктів господарювання у Головному управлінні Держпраці в Одеській області
Дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а саме: устаткування напругою понад 1000 В: ТП -235 та КТП-25, в головному управлінні Держпраці не отриманий. У зв’язку із змінами до Постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.2011 внесеними Постановою Кабінету Міністрів України №207 від 03.03.2020 року «Про внесення змін до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки», внесенні зміни відповідно до яких, підприємство яке експлуатує машини, механізми, устатковання підвищеної небезпеки та виконує робіти підвищеної небезпеки повинно зареєстровати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці у журналі обліку суб’єктів господарювання у територіальному органі Держпраці п. 10 дод.7 до Порядку Постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.2011. Станом на 22.07.2020 року відсутня реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці даного підприємства в журналі обліку суб’єктів господарювання у Головному управлінні Держпраці в Одеській області
Покарання: відсутні
17.01.2020 2082803 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавства щодо надання достовірних відомостей по застрахованим особам поданих до державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування суб`єктом господарювання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Царюк Світлана Степанівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 3 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
02.09.2019 1456879 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Островський А К — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Одеської області
Хоменко Д М — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Одеської області
Василенко І О — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Одеської області
Василенко І.О. — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Одеської області
Хоменко Д.М. — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Одеської області
Островський А.К. — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Одеської області
Порушення:
Порушення вимог щодо поводження з відходами
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.09.2019 1567190 Державний нагляд (контроль) у сфері насінництва та розсадництва Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва
Учасники:
Грицев Д.А. — агронм
Грицев Д А — агронм
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
02.09.2019 1475771 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
37 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Селянське фермерське господарство "Балкани"
68252, Одесская обл., Саратський р-н, С. Михайловка, вул. Ленина, 168
Учасники:
Порушення:
Підлога з горючих матеріалів не захищена під топковими дверцятами (топковим отвором) металевим листом розміром 0,7 х 0,5 м, що розташовується своїм довгим боком уздовж печі. (Столова с. Михайлівка)
Пожежний щит недоукомплектований засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.,), на пожежних щитах (стендах) необхідно вказувати їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м-2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000м-2  захищуваної площі. Ящики для піску, які є елементом конструкції пожежного стенда, повинні мати місткість не менше ніж 0,1 м-3. Конструкція ящика повинна забезпечувати зручність діставання піску та виключати потрапляння сміття й атмосферних опадів.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту. Зовнішній простір та стіни будинків навколо кондиціонерів не розчищено від гілок дерев, витких рослин та інших предметів і конструкцій із горючих матеріалів у радіусі не менше 1,5 м.
Не надано результати перевірки пристроїв блискавкозахисту організацією, що має відповідну ліцензію на проведення даних робіт у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Відстань від кабелів та ізольованих проводів, прокладених відкрито, до місць відкритого зберігання (розміщення) горючих матеріалів менше 1 метра. (Автогараж с. Мирнопілля) У разі відкритого прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів відстань від них до горючих основ (конструкцій, деталей) повинна становити не менше 0,01 метра. У разі неможливості забезпечити вказану відстань провід (кабель) слід відокремлювати від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 метра.
Водонапірна башта не забезпечена під'їздом з твердим покриттям і не пристосована для відбору води пожежно-рятувальною технікою будь-якої пори року. На корпус водонапірної башти не нанесено позначення, яке вказує на місце розташування пристрою для забирання води пожежно-рятувальною технікою. (с. Мирнопілля)
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Не надано документи монтажу та введення до експлуатування систем протипожежного захисту (автоматичні системи  пожежної сигналізації та пожежогасіння), а саме: проектна документація та виконавчі креслення на установку пожежної сигналізації; акт приймання і здавання установки в експлуатацію; паспорти на устаткування та прилади. (смт. Сарата)
Відповідальні за протипожежний стан особи не пройшли навчання з питань пожежної безпеки з отриманням спеціальних посвідчень у порядку, встановленому законодавством.
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень з вибухонебезпечними і пожежонебезпечними зонами будь-якого класу та інших подібних приміщень необхідно передбачати встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах. Спільні апарати відключення (вимикачі) слід розташовувати в ящиках з негорючих матеріалів або в нішах, які мають пристосування для пломбування та замикання на замок.
Адміністративні та складські приміщення не обладнані системами протипожежного захисту (автоматичні системи  пожежної сигналізації та пожежогасіння)
На вогнегасниках які експлуатуються відсутні: облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об'єкті системою нумерації; пломби на пристроях ручного пуску; бирки та маркувальні написи на корпусі, червоне сигнальне пофарбування згідно з державними стандартами.
Відсутні куточки з наочною агітацією на протипожежну тематику, яка повинна забезпечуватися шляхом проведення організаційних заходів та технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат і зменшення негативних екологічних наслідків у разі їх виникнення, створення умов для успішного гасіння пожеж
На АЗС відсутні вивішені на видимих місцях плакати, які містять обов'язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки
У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблянні засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
З'єднувальні коробки освітлювальної електромережі в вибухонебезпечних і пожежонебезпечних зон не закриті негорючими кришками.( Мех. майстерня с. Світлодолинське)
Топлення печей та котлів на підприємстві проводиться призначеними особами, які не пройшли протипожежний інструктаж.
Електрощити групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Керівником об'єкта та/або підприємства своїм розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів.Куріння за межами спеціально відведених місць забороняється.
До роботи на АЗС допускаються особи, які не пройшли навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму і не мають про це відповідне посвідчення
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Не проведено керівником додаткове практичне навчання з працівниками правилам користування первинними засобами пожежогасіння.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони.
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Пожежне водоймище не забезпечений під’їздом з твердого покриття та не обладнано майданчиком розмірами 12х12 м для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь якої пори року. (смт. Сарата, мех. ток с. Мирнопілля)
Не здійснюється навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Не забезпечено захист вогнегасників від потрапляння прямих сонячних променів, а також захист знімних комплектуючих виробів від використання сторонніми особами не за призначенням (для щитів та стендів, установлюваних поза приміщеннями)
Не укладено договір з ліцензованою організацією щодо технічного обслуговування наявної системами протипожежного захисту (автоматичні системи  пожежної сигналізації та пожежогасіння). (смт. Сарата)
В приміщеннях допускається: підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); користування пошкодженими розетками, вимикачами та іншими електровиробами; складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами;
Територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Допускаються до зварювальних та інших вогневих робіт особи, які не мають кваліфікаційних посвідчень та не пройшли у встановленому порядку навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму та щорічної перевірки знань з одержанням спеціального посвідчення.
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ».
Не забезпечено територію блискавко захистом у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". ( с. Світлодолинське, с. Мирнопілля, с. Михайлівка, смт. Сарата)
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Не забезпечено підприємство адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Біля пожежної водойми не встановлено покажчик (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесенням на нього літерного індексу ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількість пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.04.2018 1065822 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері захисту рослин
Учасники:
Волканов А Н — головний пгроном
Мороз Г.Б. — інженер з охорони праці
Мороз Г Б — інженер з охорони праці
Волканов А.Н. — головний пгроном
Порушення:
Закінчився термін дії допуску до робіт осіб, робота яких пов'язана з пестицидами і агрохімікатами, Відсутні наряди на виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами.
Покарання: відсутні